فهرست مطالب

پژوهش های نوین علوم مهندسی - پیاپی 11-12 (آذر و دی 1396)

ماهنامه پژوهش های نوین علوم مهندسی
پیاپی 11-12 (آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 4
|
  • صادق شعاعی *، علی تقی زاده هرات صفحه 1
    هدف از این مطالعه، شناسایی شایستگی های مدیران سازمان های تحقیقاتی حوزه صنعت هوایی و نهایتا طراحی مدل شایستگی برای مدیران این سازمان هاست. این تحقیق بر حسب هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی و از لحاظ زمانی مقطعی می باشد. با بررسی مدل های شایستگی موجود و سپس مصاحبه های انجام شده با 11 نفر از خبرگان سازمان های تحقیقاتی، پرسشنامه پژوهش با 55 سوال بر پایه مقیاس پنج گزینه ای لیکرت تهیه گردید. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش، از میان مدیران ارشد سازمان های تحقیقاتی حوزه صنعت هوایی نمونه ای به حجم 111 نفر به روش تصادفی انتخاب و پرسشنامه پژوهش بین آنها توزیع گردید. جهت شناسایی عوامل تشکیل دهنده مدل پژوهش، از طریق تحلیل عاملی اکتشافی در نرم افزار SPSS تعداد 12 عامل شناسایی و برازش مدل ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS 2 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در نهایت مدل شایستگی مدیران سازمان های تحقیقاتی حوزه صنعت هوایی با 36 شایستگی در قالب 10 عامل به ترتیب شامل قدرت تصمیم گیری و نفوذ، ویژگی های فردی و شخصیتی، مهارت های فنی مدیریتی، مهارت های ادراکی، شجاعت، تیم سازی، مهارت های ارتباطی، دانش و مدیریت، تخصص و خلاقیت و مهارت تحقیق و توسعه طراحی شد.
    کلیدواژگان: شایستگی، مدل های شایستگی، مدل شایستگی مدیران، سازمان های تحقیقاتی
  • فرزاد جباری *، حمیدرضا قضاوتی صفحه 19
    در این پژوهش مطالعه آزمایشگاهی و بهینه سازی تاثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر ضریب هدایت حرارتی آب/اتیلن گلایکول مورد بررسی قرار گرفت. لذا از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2) بر پایه مخلوط آب و اتیلن گلایکول (با نسبت 80/20، 60/40، 50/50) استفاده شد. همچنین برای پایدارسازی نانوذرات در سیال پایه از امواج فراصوت استفاده شد. نتایج تجربی نشان می دهد که ضریب انتقال حرارت هدایتی اتیلن گلایکول کمتر از آب خالص بود. با افزایش دما ضریب انتقال حرارت هدایتی اتیلن گلایکول روند افزایشی دارد. با اضافه کردن اتیلن گلایکول به آب خالص ضریب انتقال حرارت هدایتی نسبت به آب خالص کاهش می یابد. همچنین با افزایش دما ضریب انتقال حرارت هدایتی مخلوط آب و اتیلن گلایکول افزایش یافت. با افزودن نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در کسر حجمی های متفاوت به سیال پایه (مخلوط آب و اتیلن گلایکول) ضریب انتقال حرارت هدایتی روند افزایشی دارد. با 32 آزمایش طراحی شده توسط روش تاگوچی مقادیر بهینه ضریب انتقال حرارت هدایتی نانوسیال دی اکسید تیتانیوم توسط نرم افزار Minitab تخمین زده شد. که این مقدار برای نانوسیال دی اکسید تیتانیوم 0/757W/m.K (با مقدار تجربی 2/9% خطا دارد) بود.
    کلیدواژگان: نانوذرات، اکسید تیتانیوم (TiO2)، ضریب انتقال حرارت هدایتی، اتیلن گلایکول
  • محمد راوند، عبدالله یزدی *، حمیدرضا جعفری، ابراهیم شریفی تشنیزی صفحه 29
    پارامترهای زمینشناسی و زمین شناسی مهندسی نقش بسیار مهمی در طراحی و نحوه اجرای سدها خواهد داشت .نقش فاکتورهای طبیعی هیچ کدام مهمتر از فاکتور زمین شناسیو زمین شناسی مهندسی نمیباشد .این بدین منظور نیست که فقط باید خصوصیات سازند را بدست آورد، اما مواد و مصالح در دسترس نسبت به دیگر مصالح از اهمیت بسزایی برخوردار است .مثالهای بسیار زیادی را میتوان مطرح نمود که عدم توجه دقیق به شرایط و وضعیت زمینشناسی ساختگاه برای ساختن آن سد مشکلات فراوانی به همراه هزینه های سرسام آورد برای احداث آن متقبل شده است. سد مخمل کوه در 7 کیلومتری شمال شرقی شهر خرم اباد در حال مطالعه و طراحی میباشد در این مقاله به بررسی خصوصیات زمین شناسی، زمین شناسی مهندسی و پارامترهای ژئومکانیکی توده سنگهای ساختگاه سد مخمل کوه پرداخته میشود.
    کلیدواژگان: زمین شناسی مهندسی، ژئوتکنیک، ساختگاه سد، مخمل کوه
  • هدی اصغری، احمد فراهی صفحه 41
    محاسبات ابری یک محیط فعال برای دسترسی به منابع مشترک است. در این محیط یکی از مهم ترین مسائل و نگرانی ها، امنیت است. برای ایجاد امنیت و حفظ حریم خصوصی از سیستم تشخیص نفوذ استفاده می شود. سیستم تشخیص نفوذ میان حملات و فعالیت های عادی تفاوت قائل می شود و جلوی حملات به محیط ابر را می گیرد و با ایجاد هشدارهایی آن ها را به مدیران و ارائه دهندگان ابر خبر می دهد. سیستم تشخیص نفوذ با راه حل های مختلفی پیاده سازی می شود. یکی از این روش ها ترکیب شبکه عصبی و منطق فازی است. شبکه عصبی دقت تشخیص بالایی دارد و منطق فازی برای ویژگی های مختلف استفاده می شود و قدرت کلاستر بندی دارد. در این مقاله روش های مختلف شبکه عصبی و منطق فازی بررسی می شود و نقاط قوت و ضعف آن ها بیان می شود و در انتها سیستم تشخیص نفوذ پیشنهادی را از نظر دقت تشخیص، هشدارهای مثبت غلط، قرارگیری در مناطق گسترده ای مانند ابر، بررسی می شود.
    کلیدواژگان: محاسبات ابری، سیستم تشخیص نفوذ، شبکه عصبی، منطق فازی