فهرست مطالب

پژوهش های نوین علوم مهندسی - پیاپی 2 (اسفند 1395)

ماهنامه پژوهش های نوین علوم مهندسی
پیاپی 2 (اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • سید علی زنده یاد*، سیامک حقی پور، حمیدرضا کبروی، سید امیر زنده باد صفحه 1
    سالهاست به منظور توانبخشی و ساخت اندام مصنوعی سعی محققین بر این بوده که زمان پردازش کاهش داده شود تا برای استفاده های زمان حقیقی مناسب باشد، هرچند در این زمینه تا حدودی موفق بوده اند ولی در اکثر تحقیقات قبلی مسئله آشکارسازی نوع حرکت پیش از مشاهده آن مورد توجه نبوده است.نشان داده شده به کمک روش های بهینه سازی چند هدفه، میتوان از تقابل بین اهداف مختلف منجر به جوابی شد که در حقیقت مصالحه ای بین اهداف مختلف است همچنین از مزایای این روش نسبت به روش های تک هدفه میتوان به شناسایی تعداد بیشتر راه حل ها، قابلیت اضافه کردن قوانین مختلف در آینده و واقعی تر بودن مدلهای ارائه شده در این مسائل اشاره نمود. هدف کلی این پژوهش، ارائه راهکاری مناسب جهت تشخیص بلادرنگ نوع حرکت مورد اراده فرد در عضلات بازو مبتنی بر پردازش سیگنال های الکترو مایوگرام سطحی برای کنترل یک ساعد سایبرنتیکی با استفاده از ویژگی های مناسب زمان- فرکانسی است که توسط الگوریتم ژنتیک چندهدفهNSGA-II گزینش میشود، همچنین استفاده از ماشین بردار پشتیان به عنوان طبقه بندی کننده به منظور آشکارسازی زمان حقیقی نوع حرکت به کار گرفته شده است. نتایج حاصل از پردازش 100 نمونه داده ثبت شده از عضلات بازو 5 سوژه سالم نشان میدهد که میتوان با استفاده از روش پیشنهادی، با طول پنجره بهینه mS256 و با صحت بالای % 98.43، فرآیند شناسایی حرکت ساعد دست را در سه حالت مختلف تشخیص و مورد استفاده قرار داد. بنابراین میتوان ادعا کرد که استفاده از این روش، منجر به دستیابی به خطای بهینه سازی کمتر و همچنین سرعت همگرایی کمتری نسبت به روش های قبلی می شود.
    کلیدواژگان: الکترمیوگرافی سطحی، بهینه سازی چندهدفه، ماشین بردار پشتیبان، الگوریتم ژنتیک
  • فاطمه غلامی*، کورس نکوفر صفحه 11
    درطراحی موتور سوخت مایع به دلیل دمای بالای احتراق و نرخ بالای انتقال حرارت از (MW/m21 تا حدود MW/m2160) از گازهای داغ به دیوار محفظه، خنک کاری محفظه رانش از اهمیت بالایی برخوردار است. در طراحی خنک کاری محفظه رانش، انتخاب روش مناسب، طراحی مجاری خنک کاری و مباحث مرتبط با محفظه رانش دو جداره و استفاده از پوششهای حرارتی دارای اهمیت بسیار زیادی است. در دیواره محفظه احتراق و نازل موتور پیشران مایع لازم است یک سیستم خنک کاری به منظور جلوگیری از شکست مقاومت بدنه موتور استفاده شود. در خنک کاری به روش بازیابی سیال مبرد (معمولا سوخت) از میان کانال هایی که برای آن در بدنه موتور تعبیه شده است عبور کرده و دمای بدنه موتور را کاهش می دهد. مدلسازی و تحلیل جریان سیال کانال خنک کننده در موتور پیشران مایع به دلیل شار حرارتی بالا یکی از مهمترین و چالشی ترین موضوع در زمینه این نوع موتورها است. به همین دلیل در این مقاله کانال خنک کاری بازیابی یک موتور پیشران مایع شبیه سازی عددی می شود. این موتور با پیشران سرمازا کرایوژنیک تغذیه شده و کرایوژنیک به عنوان سیال خنک کننده در نظر گرفته شده است. از بررسی نتایج حاصل از شبیه سازی عددی به این نتیجه می رسیم که با افزایش یا کاهش مقدار شار در مرز، دما به ترتیب افزایش و یا کاهش می یابد اما نسبت افزایش یا کاهش دما به علت ارتباط دمایی با محیط و عدم تغییر در دیگر شرط مرزها، به مقدار نسبت افزایش یا کاهش شار نمی باشد.
    کلیدواژگان: موتور پیشران مایع، محفظه احتراق، کانال خنک کاری، سوخت های سرمازا(کرایژونیک)، خنک کاری احیائی(بازیابی)
  • سیدعلی اکبر هاشمیان، حمید فرخی، محمد صادقیان کردآبادی*، رضا قاضیزاده صفحه 27
    رادیو شناختگر به عنوان یک راه حل مفید برای مقابله با مسئله محدودیت طیف فرکانسی در شبکه های بی سیم ارائه شده است. در این فناوری، دستیابی پویا به طیف میسر می شود. حسگری طیف، به عنوان اساسی ترین بخش رادیو شناختگر، ابزاری است که علاوه بر جلوگیری از ایجاد تداخل برای کاربران دارای مجوز، با تشخیص حفره های طیفی، استفاده بهینه از پهنای باند را نیز افزایش می دهد. با این حال، عملکرد آشکارسازی به دلیل مسائلی همچون اثر سایه، محوشدگی چند مسیره و عدم اطمینان گیرنده، با مشکل مواجه می شود. لذا برای غلبه بر این مشکلات، می توان از حسگری طیف همکارانه به همراه چندگانگی فضایی بهره برد. در این مقاله، حسگری طیف به روش آشکارساز انرژی در دو حالت همکارانه و غیر همکارانه در سیستم های چند آنتنه بررسی می گردد. در این حالت با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری، اثر تکنیک های چند آنتنه در بهبود احتمال آشکارسازی مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: رادیو شناختگر، حسگری طیف همکارانه، چند آنتنه، آشکارساز انرژی
  • ابراهیم یارعلی*، مهدی صادق زاده صفحه 41
    شبکه های حسگر بی سیم، نسل جدیدی از سیستم های تعبیه شده بلادرنگ با محدودیت محاسباتی، انرژی و حافظه هستند که دارای کاربردهای متنوعی، بخصوص در مواردی که استفاده از شبکه های سنتی امکان پذیر نیست می باشند. از آنجایی که در این شبکه ها، مساله انرژی یک چالش مهم محسوب میگردد، در این مقاله ما به بررسی و مقایسه سه مقاله پرداختیم که در هر سه مورد از تکنیک های مبتنی بر سیستم منطق فازی برای انتخاب ریشه و سرخوشه ها برای بهینه سازی مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم استفاده شده است. نتایج مقایسه ها نشان می دهد که استفاده از سیستم منطق فازی در انتخاب ریشه و سرخوشه ها نقش بسزایی در بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش طول عمر شبکه های حسگر بیسیم دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های حسگر بی سیم، منطق فازی، بهینه سازی مصرف انرژی، طول عمر و خوشه بندی
  • مهرو پولادخای، حمیدرضا اکبری رکن آبادی*، مازیار میرحسینی مقدم صفحه 55
    برنامه ریزی توسعه سیستم های توزیع (DEP) به عنوان مهمترین عامل بررسی رشد تقاضای سیستم است. برنامه ریزی مطرح شده شامل نصب اجزاء جدید از جمله فیدر و مسیر های مربوط به آن می باشد. در این مقاله روش جدید و مرکبی با در نظر گیری عدم قطعیت رشد بار، در جهت اتخاذ بهینه ترین طرح توسعه فیدر در بین کاندید های مختلف، هزینه های سرمایه گذاری، بهره برداری، نگهداری، تلفات خط، بهبود پروفیل ولتاژ و کاهش تلفات توان شبکه ارائه شده است. جهت اتخاذ تصمیمات بهینه با توجه به ساختار تابع هدف از الگوریتم باینری ازدحام ذرات (BPSO) استفاده شده است. در کنار آن جهت شبیه سازی عدم قطعیت از روش مونت کارلو (MC) استفاده شده است. نتایج حاصله نشان دهنده اینست که الگوریتم پیشنهادی توانایی انتخاب توسعه فیدر با در نظرگیری عدم قطعیت بار را دارا بوده که این موضوع منجر به بهبود در بهینه سازی فرآیند سرمایه گذاری سیستم شده است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی توسعه سیستم های توزیع، عدم قطعیت، پروفیل ولتاژ، الگوریتم باینری ازدحام ذرات، مونت کارلو