فهرست مطالب

مدیریت صنعتی - سال یازدهم شماره 32 (بهار 1398)

نشریه مدیریت صنعتی
سال یازدهم شماره 32 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید حسین سیدی، سید محمدعلی خاتمی فیروز آبادی*، مقصود امیری، سید محمدتقی تقوی فرد صفحات 1-20
    هدف
    برای امدادرسانی به مجروحان در زمان بحران باید قبل از بحران برنامه ریزی کرد. هدف این پژوهش، ارائه مدلی برای مکان یابی و تخصیص بهینه نقاط انتقال، مراکز امدادی و بیمارستان در زمان زلزله برای خدمت رسانی به مجروحان شامل غربالگری، کمک های اولیه و انتقال به تسهیل است.
    روش
    روش مقاله مدل سازی کمی از طریق ارائه مدل ریاضی است. برای این منظور مدل های برنامه ریزی ریاضی عدد صحیح مختلط تک هدفه و دوهدفه ارائه شده است. مدل تک هدفه به دنبال کمینه سازی زمان کل انتقال مجروحان و مدل دوهدفه علاوه بر کمینه سازی زمان، به دنبال کمینه سازی جریمه ناشی از عدم انتقال مجروحان است. مدل ها با دو رویکرد مکان یابی و تخصیص بهینه در زلزله شش ریشتری با تعداد مجروح کمتر و انتخاب تعدادی از تسهیلات و رویکرد تخصیص بهینه در زلزه هفت ریشتری با تعداد مجروح زیاد و استفاده از کل ظرفیت تسهیلات حل شده است.
    یافته‎ها
    مدل ها بر اساس اطلاعات مناطق جنوب مرکزی شهر تهران شامل مناطق 10، 11، 12، 16، 17 و 19، اجرا می شوند. نقاط انتقال، مراکز امدادی و بیمارستان های انتخاب شده در هر مدل و نحوه و میزان تخصیص مجروحان به این نقاط مشخص شده است.
    نتیجه‎گیری
     برای امدادرسانی مناسب در موقعیت واقعی، اضافه کردن مراکز امدادی به مسئله به دلیل تعداد زیاد مجروحان در مقایسه با ظرفیت بیمارستان ها، غربالگری مجروحان، ارائه خدمات درمان سرپایی در نقاط انتقال و نپذیرفتن مجروحان به صورت مستقیم در بیمارستان ها، از مفروضات اساسی است که باید در مدل در نظر گرفت. همچنین پراکنش نامتوازن بیمارستان ها در سطح شهر و نبود زیرساخت های اساسی، باید قبل از بحران احتمالی رفع شود.
    کلیدواژگان: نقطه انتقال، مکان یابی، تخصیص، بحران، غربالگری
  • حسین صفری*، محمدرضا صادقی مقدم، نیما گروسی مختارزاده، محسن مرادی مقدم صفحات 21-44
    هدف
    در دو دهه اخیر استفاده از مدل‎های تعالی کسب‎و‎کار بسیار رایج شده است و شرکت‎های زیادی برای ارزیابی عملکرد خود از این مدل‎ها استفاده می‎کنند. با وجود این، بررسی مقاله‎های بین سال‎های 1994 تا 2017 نشان می‎دهد، شرکت‎ها برای پیاده‎سازی و ارزیابی معیارهای این مدل‎ها با مشکلات زیادی مواجه‎اند. همچنین در محیط‎های با سرعت تغییر زیاد نمی‎توانند موفقیت بلندمدت بنگاه‎ها را تضمین کنند. بنابراین در این پژوهش تلاش می‎شود، تعالی سازمانی بر اساس دیدگاه قابلیت‎های پویا بررسی و مدل‎سازی مفهومی شود.
    روش
    در پژوهش حاضر مدل مفهومی بلوغ تعالی سازمان بر اساس دیدگاه‎های مبتنی بر منابع و قابلیت‎های پویا و از طریق مرور ادبیات و تحلیل محتوا ارائه شد و با استفاده از مدل‎سازی معادلات ساختاریافته به تایید رسید. در انتها سطوح بلوغ مرتبط با آن با روش دلفی فازی طرح‎ریزی و در شرکت ارتباطات سیار ایران به‎کار گرفته شد.
    یافته‎ها
    در این پژوهش تاثیر قابلیت های پویا بر مدل های تعالی کسب‎وکار جهت پایداری نتایج عملکرد سازمان، نشان داده شده است.
    نتیجه‎گیری
    مدل مفهومی ارائه شده در این پژوهش کمک می‎کند که این دست مدل‎ها با قابلیت‎های سازمانی و فرهنگ تعالی یکپارچه شوند و سازمان را به‎سوی عملکرد پایدار سوق دهند.
    کلیدواژگان: مدل‎های تعالی سازمانی، قابلیت‎های سازمانی، قابلیت‎های پویا، دیدگاه مبتنی بر منابع و فرهنگ تعالی
  • عادل آذر، میثم شهبازی*، حمیدرضا یزدانی، امید محمودیان صفحات 45-62
    هدف
    وجود ریسک در زنجیره تامین اختلال ایجاد می‎کند، از این رو به‎منظور کاهش تاثیر ریسک، زنجیره تامین باید به‎گونه‏ای طراحی شود که بتواند به‎طور کارا و موثر به تغییرات محیطی پاسخ دهد، از آنجا که صنعت برق، بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل می‏دهد و هر گونه ریسک و اختلال در جریان آن موجب می‎شود هزینه های جبران ناپذیری به تولید و صنایع وابسته به کشور وارد شود، ضرورت دارد که زنجیره تامین صنعت برق تاب‏آوری شایان توجهی داشته باشد. از این رو هدف از اجرای این پژوهش، طراحی مدلی برای ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین صنعت برق است.
    روش
    در این پژوهش به‎منظور طراحی مدلی برای ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین صنعت برق، رویکرد آمیخته تحلیل تم تحلیل عاملی به‎کار گرفته شده است.
    یافته‎ها
    در این پژوهش از طریق مصاحبه با 15متخصص در صنعت برق که دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر بودند و در این زمینه از تجربه و دانش لازم برخوردار بودند و رویکرد تحلیل تم، مدلی برای ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین صنعت برق طراحی شد، سپس با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و به‎کمک نرم‎افزار Smart PLS و توزیع پرسش‎نامه و جمع‎آوری نظر 323 نفر، روابط بین متغیرها بررسی و تحلیل شد.
    نتیجه‎گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که معیارهای موثر بر تاب‎آوری زنجیره تامین صنعت برق به دو دسته کلی معیارهای داخلی و خارجی دسته‎بندی می‎شوند. در دسته معیارهای داخلی سه بعد مهم مسائل فرایندی، انعطاف‎پذیری و چابکی قرار دارد و در دسته معیارهای خارجی، ابعاد مسائل بازیگران، مسائل اقتصادی و مسائل محیطی مهم و موثرند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، زنجیره تامین صنعت برق، تحلیل تم، تحلیل عاملی
  • سلمان نظری شیرکوهی، امیر یعقوبی، محمدرضا تقی زاده یزدی* صفحات 63-82
    هدف
    در این مطالعه از شبیه سازی گسسته پیشامد برای بهبود عملکرد اورژانس بیمارستان با هدف کاهش زمان انتظار بیماران و بهینهیابی منابع استفاده شده است.
    روش
    نخست بر اساس فرایند جریان بیماران در اورژانس بیمارستان، با استفاده از نرم‎افزار ARENA یک مدل شبیه سازی توسعه داده شد، سپس این مدل شبیه سازی برای هر سناریوی شدنی که شامل تعداد پزشک عمومی، متخصص طب اورژانس، پرستاران بخش تحت نظر، بخش درمان حاد، تخت تزریقات، تخت بخش تحت نظر و بخش درمان حاد است، 180 بار به اجرا درآمد. در گام بعد، دو روش رتبه‎بندی تحلیل پوششی داده‎ها برای رتبه‎بندی سناریوها به کار گرفته شد.
    یافته‎ها
    رتبه‎بندی روش های تحلیل پوششی داده‎ها نشان داد که در هر دو روش، سناریوی 39 بهترین انتخاب است. برای تعیین وجود همبستگی میان نتایج روش های رتبهبندی نیز از آزمونهای ناپارامتری اسپیرمن رو و کندال تاو استفاده شد که نتایج آنها به‎ترتیب 93/0 و 81/0 به‎دست آمد. این نتایج گویای وجود همبستگی میان روش های رتبهبندی تحلیل پوششی داده‎هاست.
    نتیجه‎گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در هر دو روش رتبه‎بندی تحلیل پوششی داده‎ها، سناریو 39 بهترین سناریو در میان 44 سناریوی شدنی تعریف شده است. یعنی باید 2 پزشک عمومی، 1 متخصص طب اورژانس، 16 پرستاران در بخش تحت نظر، 5 پرستار در بخش درمان حاد، 2 تخت در تزریقات، 22 تخت در بخش تحت نظر و 16 تخت در بخش درمان حاد به‎کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: شبیه سازی گسسته پیشامد، تحلیل پوششی داده‎ها، اورژانس بیمارستان، زمان انتظار بیماران، آزمونهای همبستگی ناپارامتری
  • سیما حاجیان، محمدعلی افشار کاظمی*، سید محمد سیدحسینی، عباس طلوعی اشلقی صفحات 83-110
    هدف
    در سه دهه اخیر، مفهوم یکپارچگی تصمیم گیری در زنجیره تامین به یکی از مهم ترین ابعاد مدیریت زنجیره تامین تبدیل شده است. این مفهوم به بررسی وابستگی میان مکان تسهیلات، تخصیص جریان بین تسهیلات، ساختار سیستم حمل ونقل و سیستم کنترل موجودی می پردازد. این مقاله صورت جدیدی از مسئله مکان یابی مسیریابی موجودی را در یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته برای محصولات فاسدشدنی با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی ارائه می دهد، به نحوی که همزمان مجموع هزینه های سیستم، مجموع حداکثر زمان حمل ونقل و انتشار آلاینده ها در کل شبکه کمینه شود.
    روش
    مسئله پژوهش در قالب یک مدل چندهدفه برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط فرموله شده و برای حل مدل، رویکردی از الگوریتم ژنتیک پیشنهاد شده است. به منظور اعتبارسنجی، نتایج الگوریتم پیشنهادی در مثال های اندازه کوچک با نتایج حل روش دقیق توسط نرم افزار گمز، مقایسه شده اند.
    یافته‎ها
    میانگین خطای حاصل از الگوریتم پیشنهادی برای تابع هدف در مقایسه با روش دقیق، در حل مسائل نمونه، کمتر از 4 درصد است. همچنین نتایج حاصل از عملکرد الگوریتم بر اساس شاخص های استاندارد بررسی شده است. نتایج محاسباتی، نشانگر کارایی الگوریتم برای طیف وسیعی از مسائل با اندازه های متفاوت است.
    نتیجه‎گیری
    تصمیم های مکان یابی، مسیریابی و موجودی به هم وابسته بوده و تعیین مقادیر بهینه این متغیرها در تعامل با هم است که می تواند به یافتن یک سیستم بهینه با حداقل هزینه های ممکن منجر شود.
    کلیدواژگان: مکان یابی، مسیریابی، موجودی، شبکه حلقه بسته سبز، فاسدشدنی
  • نسیم فرهنگی، طیبه عباس نژاد*، محمد غفورنیا صفحات 111-132
    هدف
    امروزه فعالیت های زیادی برون سپاری شده اند که برخی از آنها موفقیت آمیز بوده و ادامه یافته اند و برخی دیگر از آنها به دلیل شکست در موفقیت و عدم دستیابی به اهداف به حالت قبل بازگشتند. بنابراین هرگز نمی توان ادعا کرد که برون سپاری به خودی خود سودمند است، مگر اینکه از فعالیت های برون سپاری شده ارزیابی به عمل آید. با توجه به اهمیت موضوع، هدف اصلی این تحقیق بررسی میزان تحقق اهداف برون سپاری و بهبود وضعیت برون سپاری در بخش خدمات مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان است.
    روش
    در این پژوهش برای ارزیابی برون سپاری از رویکرد پویایی شناسی سیستم استفاده شده است. ابتدا پس از بررسی ادبیات نظری و نظرهای خبرگان صنعت، متغیرهای کلیدی در حوزه ارزیابی برون سپاری شناسایی شدند و روابط علت و معلولی میان این متغیرها ترسیم شد. سپس روابط ریاضی میان این متغیرها بر اساس روابط موجود در پیشینه تعیین شده و بر این اساس سیستم مورد مطالعه، در شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در بازه زمانی سال های 1380 الی 1406 شبیه سازی شد.
    یافته‎ها
    یافته ها نشان می دهد که برون سپاری موجب کاهش تعداد کارکنان شرکت، کاهش مدت زمان ارائه خدمات و کاهش هزینه ها در بخش خدمات مشترکان شرکت مورد بررسی شده است.
    نتیجه‎گیری
    در نهایت برای بهبود عملکرد برون سپاری در راستای اهداف آن، سیاست های افزایش نرخ برون سپاری و افزایش اعتبار تامین کنندگان پیشنهاد شده و نتیجه حاصل از این سیاست ها شبیه سازی شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، برون سپاری، پویایی شناسی سیستم، خدمات مشترکان
  • فروغ قلاسی، حسن حسینی نسب*، جواد طیبی، محمدباقر فخرزاد صفحات 133-156
    هدف
    در این تحقیق به بهینه‎سازی مسئله بلوک‎بندی مشتریان در سیستم توزیع کالا و تخصیص هم‎زمان آنها به مراکز تامین به عنوان مراکز بلوک‎ها با استفاده از مدل برنامه‎ریزی عدد صحیح مختلط پرداخته شده است. تابع هدف مسئله، به ایجاد تعادل بارکاری از طریق کمینه سازی تفاضل مقدار بیشینه و کمینه مشتریان تخصیص یافته به مراکز مختلف می‎پردازد. محدودیت‎های مسئله ساختار پیوستگی بلوک‎ها و عدم وجود سوراخ در آنها را تضمین می‎کند. همچنین تضمین تخصیص یک مرکز برای هر بلوک و تخصیص منحصر به فرد مشتریان به یک بلوک از محدودیت‎های دیگر مسئله است.
    روش
    با توجه به اینکه مسئله بلوک‎بندی و مکان‎یابی از مسائل ان پی سخت است، برای حل در ابعاد متوسط و بزرگ باید از الگوریتم‎های فراابتکاری استفاده کرد. بنابراین در این تحقیق برای حل مسئله، دو الگوریتم فراابتکاری گرگ خاکستری و ازدحام سالپ پیشنهاد شده است. در این پژوهش به منظور رفع مشکل اصلی استفاده از الگوریتم های فراابتکاری در مطالعات پیشین و رفع پیچیدگی به‎کارگیری ساختار مناسب برای نمایش پاسخ‎ها، در راستای تضمین ساختار پیوسته بلوک‎ها و عدم وجود سوراخ، از یک الگوریتم ابتکاری مبتنی بر کمینه درخت پوشا استفاده شده است که باعث تضمین پیوستگی بلوک‎ها می‎شود.
    یافته‎ها
    نتایج محاسباتی تحقیق روی مثال‎های عددی تصادفی انجام شده، نشان می‎دهد الگوریتم ابتکاری دارای کارایی مناسب در تولید پاسخ‎های موجه است.
    نتیجه‎گیری
    توسعه نتایج تحقیق می‎تواند به عنوان ابزار مدیریتی مناسب در اختیار مدیران بخش‎های مختلف زنجیره تامین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بلوک‎بندی، مکان‎یابی، زنجیره توزیع کالا، مدل ریاضی، الگوریتم فراابتکاری
  • فریبا شعله*، محمود گلابچی، سیامک حاجی یخچالی، نیما یزدانی صفحات 157-176
    هدف
    از رویکردهای نوینی که در دهه اخیر سازمان ها به آن روی آورده اند، مدیریت دانش است که به وسیله آن سازمان ها سعی دارند امکان استفاده مجدد از تجارب و دانش پیشین خود را به دست آورند؛ چرا که در عصر حاضر سازمان ها بیش از پیش به اهمیت دارایی های دانشی خود به عنوان با ارزش ترین سرمایه پی برده اند. امروزه بسیاری از پروژه ها توسط نیروهایی خارج از افراد بومی آن کشور انجام می شود به طوری که افراد از کشورهای مختلف با ملیت ها، فرهنگ و تفکر متفاوت گردهم می آیند. از این رو، فرآیندهای مدیریت دانش و به خصوص انتقال و کسب دانش بسیار با اهمیت می گردد. هدف پژوهش حاضر، طراحی چارچوب مفهومی از عوامل زمینه ای موثر بر انتقال دانش در پروژه های فراملی با استفاده از روش فراترکیب می باشد.
    روش
    برای دستیابی به هدف، با به کارگیری روش فراترکیب عوامل موثر در انتقال دانش از منابع مختلف استخراج و سپس با کدگذاری باز این عوامل مورد تحلیل و ترکیب قرار گرفته اند. بر اساس یافته های روش فراترکیب مدل مفهومی تعریف شده و به منظور اعتبارسنجی آن، فرضیه های تحقیق تعریف و پس از آن فرضیه های تحقیق مورد تحلیل قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شرکت های فعال در صنایع بالادستی حوزه نفت و گاز می باشد و گردآوری داده ها از طریقه پرسشنامه انجام شده است.
    یافته‎ها
    رویکرد مقاله حاضر کمی بوده، از راهبرد پژوهشی توصیفی استفاده شده است و در نهایت عوامل زمینه ای تاثیرگذار در انتفال دانش در پروژه های فراملی شناسایی و رتبه بندی شده اند.
    نتیجه‎گیری
    فاصله فرهنگی، فاصله دانشی و زبان مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر فرآیند انتقال دانش در پروژه های فراملی می باشند.
    کلیدواژگان: انتقال دانش، دانش، عوامل زمینه ای، فراترکیب، فراملی
|
  • Seyyed Hossein Seyyedi, Mohammad Ali Khatami *, Maghsoud Amiri, Mohammad Taghi Taghavi Fard Pages 1-20
    Objective
    To help the injured during the crisis, the planning must begin before the crisis. The aim of this study is to provide a model for locating and optimally allocating transfer points, relief centers and hospitals during an earthquake to help the injured including screening, first aid services and transfer to the facility.
    Methods
    Quantitative modeling through the presentation of the mathematical model is used in this paper. For this purpose, the mixed integer, single and double-objective mathematical programming models are presented. The single-objective model seeks to minimize the injured transmission time, and the double-objective model minimizes the fines due to the failure in transferring the injured as well as minimizing the time. The models are applicable based on two approaches of locating and optimal allocation in a 6-Richter earthquake with fewer injuries and based on the selection of a limited number of facilities and optimal allocation approach in the 7-Richter earthquake with a large number of injuries and the use of total capacity of the facilities.
    Results
    Models were applied based on the information of south-central districts of Tehran including districts 10, 11, 12, 16, 17, and 19. Transfer points, relief centers and selected hospitals in each model, manner and degree of the allocation of the injured to these points were specified.
    Conclusion
    To provide proper relief in real conditions, adding relief centers to the problem due to the large number of injuries against hospitals capacities, the screening of the injured, the provision of outpatient treatment services at the transfer point and rejection of the injured in Hospitals are among the basic assumptions that should be considered in the models. Moreover, unbalanced distribution of hospitals in the city and the lack of basic infrastructure should be resolved before a possible crisis.
    Keywords: Transfer point, Locating, Allocation, Crisis, Screening
  • Hossein Safari *, Mohammad Reza Sadeghi Moghaddam, Nima Garosi Mokhtarzade, Mohsen Moradi Moghaddam Pages 21-44
    Objective
    In the last two decades, the use of models of business excellence has become very common and many companies use models to evaluate their performance. Nevertheless, the review of the articles published between 1994 and 2017 shows that the firms have many difficulties wxploiting and evaluating the criteria for these models. They are also unable to ensure long-term success in firms with quickly changed environments. Therefore, in this study, organizational excellence is studied based on dynamic capability perspective and conceptual modeling.
    Methods
    In the present study, the conceptual model of organizational excellence was presented based on resources and dynamic capabilities through literature review and content analysis and was confirmed by structural equations modeling. At the end, the related maturity levels were planned using fuzzy Delphi method and used in mobile communication company of Iran.
    Results
    In this study, the effect of dynamic capability on business excellence model is shown to stabilize the performance results of the organization.
    Conclusion
    The conceptual model presented in this study helps to integrate these models with organizational capabilities and culture of excellence and lead the organization to sustainable performance.
    Keywords: Organizational excellence models_Organizational capabilities_Dynamic capabilities_Resource - based view_Culture of excellence
  • Adel Azar, Meisam Shahbazi *, Hamid Reza Yazdani, Omid Mahmoudian Pages 45-62
    Objective
    Risk in the supply chain is disturbing it. In order to reduce the effects of risk, the supply chain must be designed in such a way that it can efficiently and effectively respond to environmental changes. Electrical industry is an important part of the economy of the country and any risk and disruption in it can lead to irreparable costs to the production and inter-dependent industries. It is necessary that the supply chain has a high resilience. Therefore, the aim of this research is to design a model for assessing the resilience of the electricity supply chain.
    Methods
    In this research, a theme analysis approach mixed with factor analysis approached was used to design a model for assessing the resilience of the supply chain of the electricity industry.
    Results
    The research findings were obtained through interviews with 15 experts (experienced experts in electrical engineering with a master's degree or higher, with the necessary experience and knowledge in this field) and a model to analyze the resilience of the power supply chain was designed using the theme analysis approach. Then, the relationship among the variables were analyzed through factor analysis using Smart PL software and collecting 323 questionnaires.
    Conclusion
    The results of the research showed that the effective measures on supply chain resonance in the electricity industry are divided into two general categories of internal and external criteria. Among internal criteria, three important dimensions of process issues, flexibility and agility are found and in the category of external criteria, the dimensions of the issues of actors, economic issues and environmental issues are important and effective.
    Keywords: Resilience, Supply chain, Theme analysis, Electrical industry
  • Salman Nazari Shikouhi, Amir Yaghoobi, Mohammad Reza Taghizadeh Yazdi * Pages 63-82
    Objective
    This study applies a discrete event simulation to improve the performance of hospital emergency department in order to reduce the waiting time for patients and optimize the resources.
    Methods
    First, a simulation model is developed based on flow of patients in an emergency department using ARENA software; then, the simulation model is run 180 times for any feasible scenario including some physicians, emergency medicine specialists, nurses, acute phase cure unit, injection unit, supervised ward, and ICU unit. In the next step, two data envelopment analysis methods are used for ranking the scenarios.
    Results
    Ranking of DEA methods showed that the scenario number 39 is the best choice in both methods. Non-parametric Spearman-Row and Kendal-Tau tests were used to determine the correlation among the results of ranking methods. The results of the two tests (0.93 and 0.81, respectively) indicated a significant correlation among DEA ranking methods.
    Conclusion
    The results of case study showed that the scenario 39 is the best scenario among all the 44 feasible scenarios defined in both DEA methods; that is, there should be 2 general physicians, 1 emergency medicine specialist, 16 nurses in the supervised ward, 5 nurses in the acute care unit, 2 beds in the injection room, 22 beds in the supervised ward and 16 beds in the acute care unit.
    Keywords: Discrete event simulation, Data envelopment analysis, Hospital Emergency, Patient waiting time, Nonparametric correlation tests
  • Sima Hajian, Mohammad Ali Afshar Kazemi *, Seyed Mohammad Seyed Hosseini, Abbass Toloie Pages 83-110
    Objective
    During the last three decades, the concept of decision-making integrity in the supply chain has become one of the most important dimensions in the supply chain management. This concept examines the dependence between the location of facilities, allocation of flow between facilities, the structure of transport system and inventory control system. This paper presents a new form of locating- routing- inventory problem in a closed-loop supply chain network for perishable products with respect to environmental considerations, in such a way that the aggregate system costs, the aggregate maximum transportation time and emission of pollutants throughout the network should be minimized.
    Methods
    The research problem is formulated in the form of a multi-objective mixed integer nonlinear programming model and a genetic algorithm approach is proposed to solve the model. In order to validate, the results of the proposed algorithm are compared in small-scale examples with the exact solution method using GAMS software.
    Results
    The mean error of the proposed algorithm for the objective function is fewer than 4% as compared to the exact solution. In addition, the results of the algorithm's performance are discussed based on standard indices. The computational results indicated the efficiency of the algorithm for a wide range of problems with different sizes.
    Conclusion
    The locating, routing and inventory decisions are interdependent and determining the optimal values for these variables is in interaction with each other which can lead to an optimal system with the least possible cost.
    Keywords: Location, Routing, Inventory, Green closed loop network, Perishable
  • Nasim Farhangi Farghani, Tayebeh Abbasnejad *, Mohammad Ghafournia Pages 111-132
    Objective
    Today, many activities have been outsourced, some of which have been successful and have continued, and some of them have been reversed because of failure. Therefore, it can never be claimed that outsourcing is, in itself, beneficial, unless outsourced activities are evaluated. Regarding the importance of the issue, the main objective of this research is to determine the extent to which the outsourcing goals are achieved and the probable improvements in the subscribers services sector of the water and wastewater company of Hormozgan province.
    Methods
    In this research, the system dynamics approach is used to evaluate the outsourcing process. At first, after reviewing the theoretical literature and the experts’ opinions, key variables were indentified and causal relationships among these variables were depicted. Then, the mathematical relations among these variables were determined and, accordingly, the study system was simulated in Hormozgan province water and wastewater Company during the period 2001 to 2027.
    Results
    The findings showed that outsourcing reduces the number of employees, reduces the service provision waiting time and reduces costs in the subscriber services sector of the company.
    Conclusion
    Finally, in order to improve outsourcing performance in line with outsourcing goals, some policies to improve suppliers’ performance evaluation and suppliers credit enhancement were proposed and the results of these policies were simulated.
    Keywords: Evaluation, Outsourcing, Subscribers services, System dynamic
  • Frogh Gholasi, Hasan Hoseini, Nasab *, Javad Tayebi, Mohammad Fakhrzad Pages 133-156
    Objective
    In this paper, we investigate a new optimization for territory design in the distribution system and allocation of the customers to supply centers which are considered as territory centers using MIP model. The objective is to balance the work load through minimizing the maximum differences the minimum customers allocated to the various centers. The study constraints guarantee continuity of the territories and the lack of gaps in the territories. Also, other constraints include allocation of a center to each territory and exclusive allocation of each customer to only one territory.
    Methods
    Since, territory design and positioning are among NP-hard issues, in order to solve real-world case and big problems we have to propose meta-heuristic algorithms. For this purpose, in this paper, a grey wolf optimizer and a salp optimizer algorithm are proposed. Based on the literature review, it is very difficult to use encoding-decoding solution  without any modifier algorithm. Therefore, we design a novel solution scheme based on a minimum spanning tree in order to obviate the complexities, guarantee the continuity of the territory structures and the lack of gaps, and generate feasible solutions.
    Results
    Computational results on random instances showed that the proposed algorithms can effectively help to generate reasonable responses.
    Conclusion
    The model proposed here could be a useful tool to aid the decision-making in distribution management, as well as for the better organization of any distribution.
    Keywords: Territory design, Location, Distribution system, MIP model, Meta-heuristic algorithm
  • Fariba Shoeleh *, Mahmood Golabchi, Siamak Hajiyakhchali, Nima Yazdani Pages 157-176
    Objective
    Nowadays, with significant growth in the number of organizations, they seek to increase their competitive advantages as much as possible. One of the effective approaches is knowledge management, through which organizations try to re-exploit the experiences and knowledge created in their previous projects. Today, many projects are carried out by forces from other nationalities, in which each participating organization operates within complex national, organizational, and informal contexts. So, knowledge is transferred between geographically dispersed individuals and organizations, and across cultural and national boundaries. Given these conditions, knowledge management processes, especially the transfer and acquisition of knowledge, are critical. The purpose of the present study is to design a conceptual framework of the contextual factors affecting the knowledge transfer in transnational projects using a meta-synthesis
    method
    Methods
    Firstly, this study would combine previous researches in the field of knowledge transfer. These factors are determined using the open coding method to propose a conceptual framework. Secondly, hypotheses are defined based on obtained factors, and then we would examine the hypotheses and identify the relationship between independent variables and the dependent variable. The statistical population of the present study includes companies involved in the upstream industry in the realm of petroleum. The data are gathered using a questionnaire.
    Results
    This paper focuses on those types of factors which affect knowledge transfer, from both theoretical and empirical viewpoints. We provided an integrative conceptual framework to evaluate and organize the literature on effective contextual factors on knowledge transfer.
    Conclusion
    The obtained results revealed that cultural distance, knowledge distance and language had the most significant influence on the knowledge transfer. Besides, we provided effective solutions for the organizations to improve their knowledge transfer process
    Keywords: Knowledge transfer, Knowledge, Contextual factors, Meta synthesis, Transnational projects