فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 11 (بهار و تابستان 1396)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • احمد رستگار * صفحات 9-26
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل علی روابط نیاز به شناخت و درگیری شناختی با توجه به نقش واسطه ای اهداف پیشرفت و هیجانات تحصیلی در میان دانشجویان دوره های مجازی دانشگاه شیراز به روش تحلیل مسیرانجام شد.
    روش
    برای این منظور 310 نفر(201 نفر مرد و 109 نفر زن) از دانشجویان دوره های مجازی به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب و به پرسشنامه ای خودگزارشی متشکل از خرده مقیاس های نیاز به شناخت(دوپی را و مارینه، 2005)، اهداف پیشرفت (میدلتن و میجلی(1997)، هیجان های تحصیلی (پکران و همکاران، 2005) و خرده مقیاس درگیری شناختی(پینتریچ، 1991) پاسخ دادند. ضمنا قابلیت اعتماد مقیاس ها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردید. روش اجرای این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود.
    یافته ها
    به طور کل‍‍ی نتایج پژوهش نشان داد که متغیر نیاز به شناخت از طریق واسطه گری اهداف اجتناب عملکرد، اهداف رویکرد-عملکرد، اهداف تبحری و هیجانات منفی بر راهبردهای شناختی سطحی دارای اثر غیر مستقیم و منفی است. از طرفی بر اساس نتایج، متغیر نیاز به شناخت از طریق واسطه گری اهداف تبحری، اهداف اجتناب عملکرد و هیجانات مثبت راهبردهای شناختی عمیق را بصورت غیر مستقیم و مثبت تحت تاثیر قرار می دهد.
    نتیجه گیری
    بررسی شاخص های برازندگینشان داد که مدل پیشنهادی پژوهش با داده های گردآوری شده از دانشجویان دوره های مجازی دارای برازش نسبتا مناسبی است.
    کلیدواژگان: نياز به شناخت، اهداف پيشرفت، هيجان هاي تحصيلي، درگيري شناختي
  • نیلا آخوندی * صفحات 27-39
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی برنامه مداخله ای لوتانز بر اهمال کاری تحصیلی و اهمال کاری سازمانی بود.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری شامل دانشجویانی است که در سال تحصیلی 1395 در دانشگاه پیام نور نطنز مشغول به تحصیل بوده و همزمان به صورت تمام وقت مشغول به کار بوده اند. تعداد این افراد 300 نفر بود. از بین آنها 50 نفر که اهمال کاری تحصیلی و سازمانی داشتند به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و در دو گروه 25 نفری قرار داده شدند. ابزارهای سنجش پرسشنامه های اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم و اهمال کاری سازمانی صفاری نیا و امیرخانی رازلیقی بودند. پس از اجرای پرسشنامه ها برنامه مداخله ای لوتانز برای گروه آزمایش برگزار شد. به منظور جمع آوری داده های پس آزمون و پی گیری مجددا آزمون توسط هر دو گروه در دو مرحله دیگر اجرا شد. به منظور تحلیل داده ها از روش کوواریانس چند متغیره استفاده شد .
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد تمام متغیرهای وابسته در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل، در هر دو مرحله پس آزمون و پیگیری کاهش معناداری داشته است. این نشان دهنده اثربخشی مداخله در مرحله پس آزمون و پایداری اثر در مرحله پیگیری است
    نتیجه گیری
    در نتیجه میتوان گفت استفاده از مدل مداخله ای لوتانز بر کاهش اهمال کاری تحصیلی و اهمال کاری سازمانی موثر است. بنابراین می تواند راهکار اجرایی مناسبی جهت اهمال کاری تحصیلی و اهمال کاری سازمانی کاهش باشد.
    کلیدواژگان: مدل مداخله ای سرمایه روانشناختی(PCI)، اهمال کاری تحصیلی، اهمال کاری سازمانی
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، حمید پورشریفی، مرتضی عندلیب کورایم * صفحات 40-62
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی برازش روابط علی ساختاری اجبار والدینی و اسناد خطا با بزهکاری با واسطه گری همدلی شناختی و عاطفی در بین مددجویان مراکز اصلاح و تربیت است.
    روش
    بدین منظور در یک طرح پژوهشی توصیفی همبستگی گذشته نگر، از بین مددجویان کانون اصلاح و تربیت تهران تعداد 258 مددجو با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه خود گزارشی فرزندپروری آلاباما نسخه فرزند (APQ)، مقیاس بهره همدلی بارون کوهن (EQ)، پرسشنامه اسناد خطا گودجانسون (GBAI) و مقیاس جرم و خشونت (CVS) گردآوری شد. اطلاعات گردآوری شده توسط روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم افزار AMOS-Graphic تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که برازش مدل مفهومی پیشنهادی بعد از اصلاح، مورد تایید قرار گرفت. بررسی مسیرهای مستقیم ارتباط متغیرهای مورد بررسی نیز نشان داد که مسیر مستقیم متغیر اجبار والدینی به صورت مثبت و متغیر اسناد خطا و همدلی عاطفی به صورت منفی با بزهکاری معنی دار می باشد. با این حال ارتباط معنی داری بین همدلی شناختی و بزهکاری به دست نیامد. به منظور بررسی معنی داری مسیرهای غیر مستقیم از روش بوت استراپ استفاده شد و نتایج نشان داد که همدلی عاطفی رابطه اجبار والدینی با بزهکاری را به صورت جرئی میانجی گری می کند، ولی بین اسناد خطا با بزهکاری میانجی گری معنی داری به عمل نمی آورد. همچنین نتایج نشان داد که همدلی شناختی بین اجبار والدینی و بزهکاری میانجی معنی دار است ولی به طور معنی دار بین اسناد علی با بزهکاری میانجی گری نمی کند.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش حاضر می تواند مورد استفاده روانشناسان جنایی، جرم شناسان و سایر متخصصان مرتبط قرار گرفته و در جهت پیشگیری از جرم نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: بزهکاری، اجبار والدینی، اسناد خطا، همدلی شناختی، همدلی عاطفی
  • مجید برادران * صفحات 63-72
    مقدمه
    هدف اساسی پژوهش حاضر مقایسه ابعاد سرشت و منش و نظم جویی شناختی هیجانی در دانشجویان مضطرب و سالم بود.
    روش
    در این مطالعه که از نوع علی -مقایسه ای بود، شرکت کنندگان پژوهش را 87 نفر مضطرب و 87 نفر سالم تشکیل داده که از بین دانشجویان دانشگاه پیام نور رشت انتخاب شده بودند. گروه ها بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی همتاسازی شدند و پرسشنامه های نظم جویی شناختی هیجانی و سرشت و منش را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه مضطرب و سالم در تمامی مولفه های نظم جویی شناختی هیجانی و هم چنین آسیب پرهیزی، خود-راهبردی، همکاری و خود-فراروی در ابعاد سرشت و منش تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که نظم جویی شناختی هیجانی و ابعاد سرشت و منش، اضطراب افراد را تحت تاثیر قرار می دهند.
    کلیدواژگان: نظم جویی شناختی هیجانی، سرشت و منش، اضطراب
  • فاطمه معین الغربایی، اعظم نوفرستی*، سمیرا کرملو، نیما گنجی صفحات 73-87
    هدف
    با توجه به اهمیت شناخت اجتماعی دررمزگزاری ورمزگردانی دنیای اجتماعی و تاثیرات مستقیم و نقش اساسی اجزاء تشکیل دهنده شناخت اجتماعی، مثل تفکرات قالبی و طرحواره های بنیادین حمایت کننده آنها یا نگرش‏ها و سبک اسنادها که بر چگونگی رفتار و پاسخدهی فرد، تاثیر بلاواسطه دارند؛ هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی سه جزءازاجزاء مختلف شناخت اجتماعی یعنی سبک های اسنادی، طرحواره های ناسازگار اولیه و نگرشهای ناکارآمد درافراد افسرده وعادی است.
    روش
    گروه نمونه 60 نفری از بین مراجعه‏کنندگان به کلینیک آزاد روان‏شناسی دانشگاه صنعتی شریف تهران که واجد شرایط شرکت در پژوهش بودند، به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. 60 نفر از افراد سالم نیز که هیچگونه مشکل روانشناختی نداشتند درگروه عادی قرارگرفتند. ابزار مورداستفاده شامل پرسشنامه سبک اسناد، فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه، مقیاس نگرش‏های ناکارآمد و پرسشنامه افسردگی بک بود.
    یافته ها
    نشان دهنده تفاوت معنادار بین دو گروه سالم وافسرده در تمامی سبک های اسنادی، طرحواره های ناسازگار اولیه و نگرشهای ناکارامد بود.
    نتیجه گیری
    مولفه های شناخت اجتماعی آسیبدیده، نمود واضحی در مبتلایان به افسردگی دارند و توجه به اصلاح آنها در فرایند درمان افسردگی بایستی مدنظر متخصصین رواندرمانی قرارگیرد.
    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، سبک های اسنادی، طرحواره های ناسازگاراولیه، نگرشهای ناکارآمد، افسردگی
  • شهناز نوحی، حمیدرضا حاتمی، مسعود جان بزرگی*، اشرف سادات بنی جمالی صفحات 88-101
    مقدمه
    سبک فرزندپروری والدین نقش مهمی در سلامت جسمانی و سلامت روان شناختی کودکان دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش فرزندپروری ترکیبی (زیستی– اجتماعی) به مادران بر خودکارآمدی ادراک شده کودکان فزون وزن انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی است. جامعه مورد بررسی شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع دبستان (منطقه 2 و 5 شهر تهران) که از لحاظ وضعیت شاخص توده بدنی چاق و یا دارای اضافه وزن هستند، به همراه مادرانشان می باشند. در مجموع 50 مادر به همراه فرزندانشان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در نهایت به -واسطه افت 2 نفر از آزمودنی ها، 48 نفر در مطالعه باقی ماندند که در دو گروه آزمایش و کنترل، متشکل از 24 نفر به تصادف جایگزین شدند. آموزش فرزندپروری طی 10 جلسه (هفته)، هر جلسه 90 دقیقه برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریاغت نکرد. همه آزمودنی ها قبل و بعد از آموزش به کلیه گویه های پرسشنامه های دموگرافیک و کودکان به پرسشنامه خودکارآمدی ادراک شده پاسخ دادند و همچنین شاخص توده بدنی آنها محاسبه شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با روش تحلیل کوواریانس یک متغیره و چندمتغیره نشان داد آموزش فرزندپروری باعث ارتقاء نمرات خودکارآمدی ادراک شده کودکان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است (05/0>P).
    نتیجه-گیری: نتایج این بررسی نشان داد که آموزش فرزندپروری ترکیبی (زیستی– اجتماعی) به مادران، به بهبود خودکارآمدی ادراک شده کودکان دارای اضافه وزن منتهی می شود. همچنین به نظر می رسد که شاخص توده بدنی کودکان به واسطه اصلاح سبک فرزندپروری مادر و بهبود خودکارآمدی ادراک شده شان، کاهش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: فرزندپروری ترکیبی، خودکارآمدی ادراک شده و کودک فزون وزن
  • علی رسولی، مجتبی دهقان*، محمدحسین عبدالهی، مهناز شاهقلیان صفحات 102-120
    مقدمه
    با توجه به اهمیت سبک شناختی در نحوه ی نگرش و زندگی افراد و ارتباط آن با شخصیت و تجربه ی هیجانات، هدف از پژوهش حاضر مقایسه صفات شخصیت و پذیرش- تعهد در میان متاهلین دارای سبک شناختی جذب‏کننده و سبک شناختی کاوش‏کننده بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بزرگسالان ساکن شهر بابل تشکیل دادند و در انتخاب نمونه ی پژوهشی 130 زن و مرد بزرگسال متاهل به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مقیاس سبک شناختی A-E (مارتینس، 1995)، پرسشنامه شخصیتی 5 عاملی نئو (NEO-FFI) و پرسشنامه پذیرش و عمل هیز و همکاران (2004) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو سبک شناختی کاوش‏کننده و جذب‏کننده از نظر صفات شخصیتی روان رنجورخویی، انعطاف پذیری و وظیفه شناسی و از نظر میزان پذیرش/ تعهد دارای تفاوت معناداری با یکدیگر هستند ولی در صفات شخصیتی برون گرایی و دلپذیری تفاوت معناداری بین آنها دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بطور کلی می توان نتیجه گرفت که نحوه پردازش کردن اطلاعات و برخورد شناختی افراد با مسائل می تواند منجر به گرایش یافتن به سمت صفات شخصیتی و تفاوت در پذیرش یا اجتناب تجربی آنان بشود.
    کلیدواژگان: سبک شناختی، کاوش کننده، جذب کننده، پنج عامل شخصیت، پذیرش- تعهد
  • حسین زارع * صفحات 121-130
    مقدمه
    هدف اساسی مطالعه حاضر اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در بهبود انعطاف پذیری و همجوشی شناختی دانشجویان مضطرب بود.
    روش
    این مطالعه یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری مطالعه حاضر، در برگیرنده دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور استان گیلان بود. نخست، آزمودنی ها با استفاده از ملاک های ورود و خروج غربال شدند. سپس، 30 دانشجوی مضطرب انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند (15 نفر در هر گروه). همه افراد مقیاس انعطاف پذیری و همجوشی شناختی را تکمیل کردند. افراد در گروه درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در 8 جلسه تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت ننمود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه در انعطاف پذیری و همجوشی شناختی تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به عنوان یک مداخله موثر در دانشجویان مضطرب است.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، انعطاف پذیری و همجوشی شناختی
  • کریم سواری * صفحات 131-146
    مقدمه
    در تحقیق حاضر، اثر باورهای معرفت شناختی و ادراکات یادگیری بر عملکرد تحصیلی با میانجیگری خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    کلیه دانشجویان رشته روان شناسی و علوم تربیتی شاغل به تحصیل در نیمسال اول تحصیلی96-1395دانشگاه پیام نور اهواز، جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل داده اند که از بین آنها210 نفر ( 166دختر و 44 پسر ) به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها،از پرسش نامه باورهای معرفت شناختی شومر(1990)، ادراکات یادگیری وخودکارآمدی تحصیلی محقق ساخته (1395)و معدل تحصیلی دانشجویان استفاده شد. طرح تحقیق حاضر همبستگی است و ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت.
    یافته ها
    پس از اصلاح مدل پیشنهادی، نتایج تحلیل داده ها نشان داد که باورهای معرفت شناختی بر عملکرد تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی و همچنین ادراکات یادگیری بر عملکرد تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی اثر مثبت و رابطه خودکارآمدی تحصیلی با عملکرد تحصیلی معنادار نبود.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، ادراکات یادگیری، عملکرد تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی
  • فاطمه روحی جهرمی، حسین زارع، نیلا آخوندی * صفحات 147-156
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین زبان بدن با ادراک تعامل اجتماعی در دانش آموزان مقطع متوسطه بود.
    روش
    پژوهش در قالب یک طرح توصیفی – همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوره اول در شهر شیراز به تعداد 12871 در سال تحصیلی 95-96 بود. با استفاده از فرمول کوکران 290 دانش آموز وارد مطالعه شدند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایاست. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های زبان بدن حصبایی و ادراک تعامل اجتماعی گلاس استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار نسخه 20 و ضریب همبستگی پیرسون وتحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند غیررفتارهای غیرکلامی معلمان، در سر با 28/0=β، دست با 21/0=β و چشم با 16/0=β بیشترین سهم را در تبیین ادراک تعامل اجتماعی دانش آموزان دارند
    نتیجه گیری
    بنابراین معلمان بیشتر از سرنخ های سر، دست و سپس چشم برای تعامل با دانش آموزان استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: زبان بدن، رفتارهای غیرکلامی، ادراک تعامل اجتماعی
|
  • Ahmad Rasteghar * Pages 9-26
    Introduction
    The present study was fulfilled with the aim of presenting a causal model of the relationship between need for cognition and cognitive engagement regarding the mediating role of achievement goals and academic emotions among virtual students of Shiraz University by path analysis.
    Method
    For so doing, 231(301 male and 109 female) virtual students were selected via stratified ratio sampling and then answered to a questionnaire consisted of need for cognition scale (Cacciopo& Petti, 1984), achievement goals scale (Middleton & Midgley, 1997), academic emotions scale (Pekrun et al. 2005), and cognitive engagement scale (Pintrich, 1991). The scales’ reliability was achieved based on Chronbach alpha coefficient. The study method was descriptive with co relational design.
    Findings: Generally, the results showed that need for cognition indirectly and negatively affect shallow cognitive strategies through the mediation of performance-avoidance goals, performance-approach goals, mastery goals, and negative emotions. Moreover, need for cognition indirectly and positively affect deep cognitive strategies through the mediation of mastery goals, performance-avoidance goals, and positive emotions.
    Conclusion
    The fit indices of the model showed that the proposed model in the study have a relatively good fit with the data gathered from virtual students.
    Keywords: Need for Cognition, Achievement Goals, Academic Emotions, Cognitive Engagement
  • Nila Akhondy * Pages 27-39
    Introduction
    The present study was aimed to investigate the effectiveness of Luthans intervention program on Academic and Organizational Procrastination.
    Method
    the research was quasi-experimental with pretest-posttest design. The population consisted of PNU students of Natanz in the academic year 1395 who were studying and working full time. Out of the 300 students, 50 were randomly selected and put into two groups of 25, one for academic and another one for organizational procrastination. The instruments were two questionnaires of Academic Procrastination (Solomon & Rothblum) and Organizational Procrastination (Safary Nia & Amirkhani Razilighy). After the implementation of the questionnaires, Luthans Intervention Program was applied to the experimental group. Then, Post-test and follow-up were implemented for both groups in two phases. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data.
    Findings: The results showed that compared with the control group, both of the dependent variables in experimental group were reduced significantly. The results of the Post-test and follow-up reflected the effectiveness and stability of the intervention.
    Conclusion
    It can be stated that psychological Capital Intervention Model has been effective on decreasing Academic and organizational procrastination. Therefore, it can be an appropriate strategy to reduce Academic and organizational procrastination.
    Keywords: Psychological Capital Intervention Model (PCI), Academic Procrastination, Organizational Procrastination
  • Mansor Bayrami, Touraj Hashemi, Hamid Poursharifi, Morteza Andalib * Pages 40-62
    Introduction
    The aim of this study was investigating the fitness of causal-structural relationship of parental coercion and blame attributions with delinquency by mediating of self-control and cognitive and affective empathy in clients of correction centers.
    Method
    using a retrospective descriptive-correlational design, 258 clients chosen by convenience sampling method took part in the study. They completed Alabama Parenting Questionnaire-child form (APQ), Baron-Cohen empathy quotient scale (EQ), Gudjonsson blame attribution inventory (GBAI) and crime violence inventory (CVS). The gathered data was analyzed by Structural Equation Modeling with AMOS-Graphic software.
    Findings: The results confirmed the fitness of proposed model after reforming. Investigation of direct paths showed that the direct path of parental coercion positively; and blame attribution and affective empathy negatively associated with delinquency. However, the path between cognitive empathy and delinquency was not significant. For investigation of indirect effects, bootstrapping method was used and results showed that affective empathy has partial mediating role between parental coercion and delinquency. Nevertheless, it does not have mediating role between blame attribution and delinquency. Finally, cognitive empathy had mediating role between parental coercion and delinquency, but it did not have mediating role between blame attribution and delinquency.
    Conclusion
    The results of the current study can be used by criminal psychologists, criminologists and other relevant specialists, and they can play a role in crime prevention.
    Keywords: Delinquency, Parental Coercion, Blame Attribution, Cognitive Empathy, Affective Empathy
  • Majid Baradaran * Pages 63-72
    Introduction
    The purpose of this research was to study the comparison of temperament and character dimensions and cognitive emotion regulation in anxious and normal students.
    Method
    The study was a causal-comparative study and 87 anxious individuals and 87 normal individuals were selected from the students of Payame Noor University of rasht city as the sample of the study. The groups( anxious individuals and normal individuals) matched in demographic features(age and sex) and completed the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire and Temperament and Character Inventory.
    Results
    Results revealed that there were significant differences between anxious and normal students in all factors of cognitive emotion regulation(self blame, other blame, acceptance,rumination, positive refocusing,refocus on planning, positive reappraisal, putting in to perspective, catastrophizing) and temperament and character dimensions (Harm avoidance, self-directiveness, co-operativeness and self-transendence).
    Conclusion
    The results show that cognitive emotion regulation and temperament and character dimensions determine the anxiety intensity in anxious people.
    Keywords: cognitive emotion regulation, temperament, character, anxiety
  • Fatemeh Moein Alghoraee, Azam Nferesti *, Samira Karamlu, Nima Ganji Pages 73-87
    Introduction
    Social cognition with components such as stereotypical thought and basic schemata has a critical role in social encryption and encoding. It also influences response and behavior in persons. The aim of the present study wass assessing the three components of social cognition in depressed and healthy persons.
    Method
    By using comparative method in the statistical society of depressed students in Tehran, a sample of 60 visitors to the counseling center of the University with eligibility to participate in research was selected by using purposive sampling. Another 60 subjects were selected for the healthy group. Data was collected using Attribution Style Scale, Maladaptive Schemata, Dysfunctional Attitudes Questionnaires and Beck Depression Scale.
    Results
    Analysis of covariance revealed significant differences in attribution style, maladaptive schemata and dysfunctional attitudes between healthy and depressed groups.
    Conclusion
    Disrupted social cognition components are clear in depressed people; therefore, it seems necessary to consider them for therapy process.
    Keywords: Social Cognition, Attribution Style, Maladaptive Schemata, Dysfunctional Attitudes, Depression
  • Sahnaz Nohi, Hamidreza Hatami, Masoud Janbozorgi *, Asraf Sadat Banijamali Pages 88-101
    Introduction
    Parenting styles of parents, have important roles in children's physical and psychological health. This study was conducted to determine the effectiveness of combined parenting Education (biological-social) to Mothers on perceived self–efficacy of overweight children.
    Method
    The method was quasi- experimental. The studied population included all overweight boy elementary school students (Region Two and Five in Tehran) with their mothers. Overall 50 mothers with their children selected Through available sampling. finally, due to the drop of 2 subjects, 48 people remained in the study and were randomly assigned to two experimental and control groups consist of 24 people. The experimental group trained, 90 minutes sessions weekly for 2.5 months (10 sessions) and control group received no intervention. Prior to and after Training, all participant completed demographic information questionnaire, Children completed perceived self- efficacy questionnaire too and their BMI were measured.
    Findings: Data analysis with Ancova and Mancova showed that Parenting education improves the perceived self-efficacy scores in the experimental group compared with the control group (P
    Keywords: Combined parenting, perceived self- efficacy, Overweight child
  • Ali Rasoli, Mojtaba Dehghan *, Mohammad Hossin Abdollahi, Mahnaz Sahgholyan Pages 102-120
    Introduction
    People's cognitive style is important in their attitudes and lives. Besides, it is associated with their personalities and experience of emotions. Therefore, the aim of this study was comparing the personality traits and acceptance/commitment among married people with Assimilator cognitive style and Explorer cognitive style.
    Method
    The design was causal-comparative and the population of the study consisted of all adults that were living in Mazandaran city, and among them 130 married men and women (65 women and 65 men) were selected as sample through available sampling method. To collect data, the Scale of Cognitive Style, five Factor Personality Inventory (NEO-FFI) and second edition of Accepting and Action Questionnaire (AAQ-II) were used. For data analysis, multivariate analysis of variance was used.
    Results
    The results showed that people with Explorer Cognitive Style and Assimilator Cognitive Style were significantly different in terms of personality traits of neuroticism, flexibility and conscientiousness and also were significantly different in terms of the degree of acceptance/commitment. However, there was no significant difference between two cognitive styles in terms of extraversion and openness to experience.
    Conclusion
    Thus, the way people process information and also their Cognitive confrontation with problems can lead to tendency toward specific personality traits and differences in their acceptance or experimental avoidance.
    Keywords: Cognitive Style, Assimilator, Explorer, Five Factor Personality, Acceptance, Commitment
  • Hossien Zare * Pages 121-130
    Introduction
    The purpose of this study was the efficacy of acceptance and commitment therapy (ACT) on Improving flexibility and cognitive fusion in anxious students.
    Method
    This study was a quasi-experimental study with a pretest, post-test and follow-up. The statistical population of the study included female students of Payame Noor University of Guilan. Subjects were first screened using the inclusion and exclusion criteria. Therefore, 30 anxious students were selected and randomly divided into experimental and control groups (15 persons in each group). All of the sample groups completed flexibility and Cognitive Fusion Scales. The ACT group received 8 sessions of treatment, while the control group did not receive any treatment.
    Results
    The results showed that there were significant differences between the two groups in terms of flexibility and cognitive fusion.
    Conclusion
    The results indicate that ACT is an effective intervention in anxious students.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Flexibility, Cognitive Fusion
  • Karim Savari * Pages 131-146
    Introduction
    This study aimed at investigating the effect of epistemological beliefs and learning perceptions on academic performance through academic self-efficacy.
    Method
    The present research plan was correlation and the assessment of the proposed model was done by the use of Structural Equation Modeling. All the first year male and female students studying in 2016 at Payame Noor University of Ahwaz were the statistical community of this study and among them 210 people (166 girls and 44 boys) were selected randomly by multi cluster stages. In order to collect data, the Schommer Questionnaire (1990), the researcher made Questionnaire of Epistemological Beliefs, Learning Perceptions and Academic Self-efficacy (Sevari, 2016), and academic performance of the students were used.
    Results
    After the correction of the proposed model, the results showed that the epistemological beliefs have positive effects on academic performance and academic self-efficacy. Furthermore, learning perceptions have positive effect on the academic performance and academic self- efficacy. However, there was no significant relationship between academic self- efficacy and academic performance.
    Keywords: Epistemological Beliefs, Learning Perceptions, Academic Performance, Academic Self-Efficacy
  • Fatemeh Rohi Jahromi, Hosain Zare, Nila Akhondy * Pages 147-156
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the relationship between body language and perceived social interaction in high school students.
    Method
    The research method was descriptive and correlational. The statistical population was all the 12871 high school students of Shiraz city the enrolled in the academic year of 1395-1396. Using Cochran Formula and cluster sampling, 290 students were chosen to take part in the study. Data collection took place using Body Language Questionnaire by Hasibani and the Glass's Perception of Social Interaction Questionnaire. Data were analyzed by SPSS version 20 and by using the Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Findings: The results indicated that among the nonverbal behaviors of teachers, according to standard beta, head (β=0.28), hand (β=0.21) and eyes (β=0.16) had the most role and contribution in explaining the student's perceived social interaction.
    Conclusion
    Therefore, the teachers used head, hands and eyes as non-verbal cues for more interaction with students.
    Keywords: Body Language, Nonverbal Behaviors, Perceived Social Interaction