فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1391)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نعیمه ماشینچی عباسی، سعیده خلیل زاد بهروزیان، تورج هاشمی صفحه 7
    پژوهش های مختلف، نتایج متفاوتی را در خصوص ناگویی هیجانی و نظریه ذهن در زنان و مردان ارائه کرده اند. در این راستا، هدف این پژوهش، تعیین تفاوت ناگویی هیجانی و نظریه ذهن در بین دانشجویان کارشناسی بود. به این منظور، 284 دانشجوی مقطع کارشناسی (123 پسر و 161 دختر) در رشته های علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس دانشجویان، پرسشنامه های ناگویی هیجانی تورنتو (TAS-20) و ذهن خوانی از طریق چشم ها را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که میزان نظریه ذهن و مولفه جهت گیری بیرونی در تفکر در دو جنس متفاوت است. به عبارت دیگر، دانشجویان پسر سطح بالایی از جهت گیری بیرونی در تفکر و سطح کمتری از نظریه ذهن را به نسبت دانشجویان دختر نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، نظریه ذهن، جهت گیری بیرونی در تفکر، جنسیت
  • محمود کمالی زارچ، حسین زارع، سمیه سادات علوی لنگرودی صفحه 15
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تفکر انتقادی برباورهای معرفت شناختی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه یزد درسال تحصیلی 91-1390 انجام گرفت که از لحاظ هدف در طبقه ی تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها در قالب تحقیقات آزمایشی قرار می گیرد. جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانشجویان دوره ی کارشناسی دانشگاه یزد به تعداد 11052 نفر بوده است. طی مراحل روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایمرحله ای، دانشجویان دو کلاس از رشته ی علوم تربیتی به عنوان گروه های نمونه انتخاب و در مراحل بعد به تصادف به گروه های آزمایش و کنترل اختصاص یافتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی معرفت شناختی شومر (1992) با 63 گویه و پروتکل آموزش تفکر انتقادی براساس دیدگاه هایپل (1984)، فیشر (2005) و مایرز (1986) در قالب شش جلسه آموزش دو ساعته بوده است. برای توصیف داده ها وتحلیل فرضیه های تحقیق از شاخص های آمار توصیفی و روش آماری تحلیل کوواریانس (پس از بررسی پیش فرض های آن) استفاده شد. براساس مهمترین نتایج به دست آمده، آموزش تفکر انتقادی باعث بهبود باورهای معرفت شناختی دانشجویان گروه آزمایش در مقایسه با دانشجویان گروه کنترل شده است. در سطح خرده مقیاس ها، آموزش تفکر انتقادی باعث افزایش باورهای معرفت شناختی افراد در ابعاد توانایی ذاتی یادگیری، ساده بودن دانش، قطعیت دانش، منبع دانش و یادگیری سریع دانش شد اما تاثیر متفاوتی بر باورهای معرفت شناختی دانشجویان دختر و پسر نداشته است.
    کلیدواژگان: آموزش، تفکر انتقادی، باورهای معرفت شناختی، دانشجویان
  • علی اصغر کاکو جویباری، فرهاد شقاقی*، مجید برادران صفحه 33
    مقدمه و هدف

    نظریه ذهن یکی از مهمترین مباحث شناخت اجتماعی می باشد و از آنجا که پیش نیازی برای درک محیط اجتماعی و درگیری در رفتارهای اجتماعی رقابت آمیز است، طی دهه های اخیر در عرصه روان شناسی مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، هدف اساسی پ‍ژوهش حاضر بررسی تحول شناخت اجتماعی بر اساس نظریه ذهن و مقایسه نظریه ذهن در سه گروه از کودکان 3، 5 و 7 ساله می باشد.

    روش

    برای این منظور 150 نفر از کودکان مذکور از شهرستان رشت به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای انتخاب شدند و به آزمون 38 سوالی نظریه ذهن پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی در سطح معنی داری01/0≥ α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که بین سه سطح نظریه ذهن در سه گروه مذکور تفاوت معناداری وجود دارد، به این صورت که آزمودنی های سنین بالاتر نسبت به آزمودنی های سنین پایین تر در همه سطوح نظریه ذهن، نمرات بالاتری را اخذ نمودند.

    نتایج

    مبتنی بر یافته های پژوهش حاضر می توان اذعان نمود که کودکان با افزایش سن در سیر تحولی خود به سطوح متمایزی از نظریه ذهن دست می یابند

    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، نظریه ذهن، تحول
  • حسین زارع، احمد علیپور، حمید پورشریفی، محمد افخمی اردکانی، خدیجه اعراب شیبانی * صفحه 41
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالای استرس و ناراحتی های هیجانی ناشی از بیماری دیابت و همچنین تاثیر منفی آن بر روی کنترل قند خون در این بیماران؛ تاکنون شیوه های مختلفی از مداخله های روان شناختی مورد بررسی قرار گرفته اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله گروهی روانی اجتماعی بر شاخص های بهزیستی جسمی و روانی بیماران دیابتی انجام گردید.

    روش

    کلیه زنان مبتلا به دیابت نوع دو در مرکز تحقیقات دیابت شهر یزد جامعه آماری پژوهش حاضر بودند که از این تعداد 80 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های بهزیستی روانی WBQ-12، پرسشنامه کیفیت زندگی وابسته به دیابت (ADDQOL19)راتکمیل کرده و سپس برای گرفتن آزمایش خون به آزمایشگاه معرفی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش MANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تاثیر مداخله گروهی روانی اجتماعی در بهبود شاخص های بهزیستی روانی و کیفیت زندگی در مرحله دوم (تفاضل سنجش اول و سوم) بیشتر و معنادارتر از مرحله اول (تفاضل سنجش اول و دوم) بوده است. همچنین میزان HbA1c در پس آزمون گروه آزمایش کاهش نشان داده بود اما این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که مداخله گروهی روانی اجتماعی بر بهبود متغیرهای سلامت روانی در بیماران دیابتی تاثیر مثبت دارد و سبب افزایش بهزیستی و کیقیت بهتر زندگی در این بیماران می شود. اما تاثیر این مداخله با گذشت زمان مشهودتر می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، روانی اجتماعی، بهزیستی روانی، کیفیت زندگی
  • محمد اورکی، چیمن جمالی، مهران فرج الهی، علی کریمی فیروزجایی صفحه 53
    هدف
    این پژوهش تعیین تاثیر غنی سازی ارتباط برمیزان سازگاری زناشویی دانشجویان متاهل می باشد.
    روش
    این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این مطالعه را زوج های دانشجوی دانشگاه پیام نور تشکیل داده اند. نمونه پژوهش 60 نفر (30 زوج) بوده که یکی از زوجین الزاما دانشجوی دانشگاه پیام نور ارومیه می باشد. زوجین به روش تصادفی در دو گروه کنترل (15 زوج) و گروه آزمایش (15 زوج) قرار گرفتند. متغیر مستقل برنامه آموزشی غنی سازی روابط بود که در 10 جلسه روی گروه آزمایش انجام شد. در گروه کنترل نیز که شامل 15 زوج بود هیچ مداخله ای صورت نگرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه سازگاری زناشویی (اسپاینر، 1976) بود.
    یافته ها
    غنی سازی روابط بر افزایش سازگاری زوجین موثر است. ابعاد آن شامل رضایت زناشویی، همبستگی زناشویی، توافق زوجی و ابراز محبت زوجی است.
    نتیجه گیری
    مهارت غنی سازی روابط، سازگاری زناشویی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: ارتباط زوجین، غنی سازی ارتباط، سازاری زناشویی
  • کریم سواری صفحه 63
    در این تحقیق میزان شیوع اهمال کاری تحصیلی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور اهواز در نیمسال اول تحصیلی1388-1387 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. از بین دانشجویان مشغول به تحصیل در آن دانشگاه 1200 نفر(155 پسر و 1045 دختر) به شیوه تصادفی انتخاب و از این تعداد 207 نفر آنان دارای اهمال کاری تحصیلی تشخیص داده شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی محقق ساخته استفاده به عمل آمد. تحلیل داده ها با کمک آمار توصیفی (فراوانی، درصد و نمودار) و استتباطی (T گروه های مستقل) صورت گرفت. روش تحقیق توصیفی – پیمایشی است. در این تحقیق این سئوال که میزان شیوع اهمال کاری تحصیلی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور اهواز تا چه اندازه است؟ و آیا بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور اهواز از آن لحاظ تفاوت وجود دارد؟ مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد که میزان شیوع اهمال کاری تحصیلی در جامعه دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز 2/17 درصد (در دانشجویان پسر 8/17 و در دانشجویان دختر 03/17 درصد) است. یافته ها همچنین نشان می دهد که بین میزان شیوع متغیر یاد شده در دانشجویان دختر و پسر از لحاظ آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: میزان شیوع، اهمال کاری تحصیلی
  • فاطمه سمیعی، ایران باغبان، محمدرضا عابدی، علیرضا صادقیان صفحه 71
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی روند تحول آرزوهای شغلی کودکان می باشد. به این منظور 179 دانش آموز (85 دختر و 94 پسر) از نواحی 5 گانه آموزش و پرورش اصفهان به شیوه ی نمونه گیری خوشه ایمرحله ای انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها مصاحبه ی نیمه سازمان یافته بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل واریانس و مقایسه ی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تفاوت مشاهده شده در نمرات آرزوهای شغلی کودکان و نیز تفاوت مشاهده شده در نمرات کودکان در سنین مختلف و تاثیر جنسیت بر آرزوهای شغلی معنادار (05/0< P) است. همچنین اگرچه در هر دو جنس تحول آرزوها رو به پیشرفت است، سطح تحولی آرزوهای شغلی دختران بالاتر از سطح تحولی آرزوهای شغلی پسران است.
    کلیدواژگان: شناخت، تحول، آرزوهای شغلی، کودکان
  • فاطمه شکری، احمد علیپور، مژگان آگاه هریس صفحه 83
    هدف پژوهش حاضر اثربخشی مداخله شناختی - رفتاری مبتنی بر تعلل بر بهبود عملکرد تحصیلی و حرمت خود دانشجویان دختر پیام نور بود. بنابراین با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 30 نفر از دانشجویان دختر بر اساس معیارهای ورود- خروج از میان داوطلبان انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه (آزمایش و گواه) جایگزین شدند. کلیه آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل پرسشنامه های تعلل و حرمت خود را قبل و بعد از آموزش جلسات تکمیل کردند. همچنین معدل ترم تحصیلی قبل هر دانشجو پیش از مداخله و معدل ترم تحصیلی ترم بعد او پس از انجام مداخله جمع آوری شد. تحلیل نتایج با استفاده از نسخه شانزدهم نرم افزار آماری SPSS و کاربرد آزمون کوواریانس نشان داد که تعلل در آزمودنی های گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش و حرمت خود و عملکرد تحصیلی افزایش معنادار داشته است (05/0p<). این نتایج مبین آن است که مداخله شناختی_ رفتاری مبتنی بر تعلل به واسطه بازسازی شناختی، ذهن آگاهی و روش های رفتاری از جمله مدیریت زمان به کاهش تعلل و افزایش حرمت خود و عملکرد تحصیلی دانشجویان می انجامد.
    کلیدواژگان: مداخله شناختی، رفتاری مبتنی بر تعلل، تعلل، عملکرد تحصیلی و حرمت خود
  • مژگان سپاه منصور، المیرا معمار، معصومه آزموده صفحه 92
    در این پژوهش، بررسی رابطه عزت نفس و خودکارآمدی با متقاعدسازی در مدیران آموزشی مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه مدیران آموزشی دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران بود، که تعداد 120 نفر (76 زن و 44 مرد) به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری عزت نفس از آزمون عزت نفس کوپراسمیت (1967) و برای اندازه گیری خودکارآمدی از آزمون باورهای خودکارآمدی عمومی (شرر و دیگران، 1982) و برای اندازه گیری متقاعدسازی از آزمون دانش متقاعدسازی (سپاه منصور و هومن، 1389) استفاده به عمل آمد. برای تحلیل داده ها، از هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون بهره گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین متقاعدسازی با عزت نفس و متقاعدسازی با خودکارآمدی، همبستگی مثبت معنادار وجود دارد (به ترتیبr=0/771 و r=0/494). همچنین نتایج نشان داد که 59% از واریانس مربوط به متقاعدسازی با عزت نفس (R2=0/594) و 24% از واریانس متقاعدسازی با خودکارآمدی (R2=0/244) تبیین می شود. و نتایج حاصل از ضرایب شیب نشان داد که در پیش بینی متقاعدسازی، سهم عزت نفس بیش از خودکارآمدی بود (=0/70β).
    کلیدواژگان: متقاعدسازی، خودکارآمدی، عزت نفس
  • علیرضا پیرخائفی صفحه 101
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین میزان ارتباط مولفه های فراشناختی خلاقیت با سلامت روان در یک نمونه غیربالینی از دانشجویان اجرا شد.
    روش
    پژوهش با روش همبستگی انجام شد و شامل یک نمونه 400 نفری از دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و کشاورزی، و علوم دامپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار بود. ابزار پژوهش شامل آزمون تفکر خلاق تورنس (فرم ب تصویری) و پرسش نامه سلامت عمومی گلدبرگ بود.
    یافته ها
    تحلیل روابط همبستگی و رگرسیون بیانگر روابط منفی معنی دار بین خلاقیت با نشانه های آسیب های روانی بود. از بین مولفه های فراشناختی خلاقیت دو مولفه سیالی و ابتکار ذهنی 46 تا 57 درصد از واریانس سلامت روان را تبیین می کرد. میزان خلاقیت و سلامت روان در بین رشته های مختلف متفاوت بود. دانشجویان گروه علوم انسانی نسبت به بقیه رشته ها از خلاقیت و سلامت روان بالاتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که در حوزه سلامت روان، خلاقیت متغیری تاثیر گذار است. بنابراین با تحریک و تقویت آن می توان به ارتقای سلامت روان کمک کرد. یافته های پژوهش نشان دهنده یک الگوی توانمند سازی خلاق برای دانشجویان است. الگو در شکل کاربردی شامل آموزش های سیال سازی و ابتکاری سازی ذهن و شخصیت است که باعث می گردد دانشجویان بتواند از قدرت حل مساله و انطباق روانی بالاتری برای رویارویی با مشکلات برخوردار شوند.
    کلیدواژگان: سیالی ذهنی، انعطاف پذیری ذهنی، ابتکار ذهنی، سلامت روان
|
  • Touraj Hashemi Page 7
    Several studies have had different results about alexithymia and Theory of Mind in males and females. The aim of this study was to compare the rate of alexithymia and Theory of Mind in under-graduated students. In this comparative research، using convenience method، 284 undergraduate students (123 male and 161 female) from different fields of study such as Human Science، Engineering، and Basic Science were selected. They were assessed through completed Torento Alexithymia Scale (TAS-20) as well as appraisal and computerized version of revised reading the mind in the eyes test. Data were analyzed using Multivariate Analysis of Variance (MANOVA). The results revealed that there was a significant difference between both groups in Theory of mind and «external oriented thinking (EOT)» subscale of alexithymia. Findings demonstrated that scores of male students were lower than the female students in TOM but in EOT subscale were higher than females. Therefore، it can be concluded that female students are better in Theory of Mind and are less alexithymic than male students.
    Keywords: Alexithymia, Theory of Mind, External Oriented Thinking, Gender Differences
  • Mahmoud Kamali Zarch, Hossein Zare, Somayeh Alavi Langeroudi Page 15
    The project aims to study the effect of critical thinking instruction on epistemological beliefs of B. A students of Yazd university in 2011-12 school year. With regard to aim، the applied study has conducted by experimental method. Statistical population includes all B. A students of Yazd University comprising 11052persons. The sampling process conducted with random method of stage cluster sampling. During the method the students in two classes of education field were chosen as sample groups and were determined to experimental and control groups randomly. The research tools were Schomer''s epistemological beliefs questionnaire (1992) and critical thinking training protocol in six session longs two hours based on Paul (1984)، Fisher (2005) and mayers (1986). Descriptive statistical indexes and analysis of covariance test were applied orderly to data description and testing of research hypotheses. The most important results showed that the instruction of critical thinking enhanced epistemological beliefs of experimental group more than control group. Also in subscales level of epistemological belifes questionnaire the statistical results showed that the instruction increased epistemological belifes of students in: innate learning ability، the simplicity of epistemology،the determinism of epistemology and rapid learning. However، the instruction did not show a significance difference between males and females. At the end of report the limitations of research، practical and copic suggestions for future studies are stated.
    Keywords: Instruction, CriticalThinking, Epistemological Beliefs, Students
  • Ali Asghar Kako Jouybari, Farhad Shaghaghi, Majid Baradaran Page 33
    Introduction

    Theory of mind is one of the most topics in social cognition, and since, it is a prerequisite to understand the social environment and involvement in competitive social behavior, in recent decades has been considered in the field of psychology. Therefore, the main purpose of the present study is development of social cognition in children based on theory of mind and comparison of theory of mind in three groups of 3, 5 and 7 years old children.

    Method

    In this regard, 150 children from rasht city were selected by multiphasic cluster sampling and completed theory of mind scale (TMS-38). Data were analyzed in α≤0.01 significant level by multivariate analysis of variance and follow-up test.

    Finding

    The results showed that there were significant differences in levels of theory of mind between three groups. In this case, the older subjects compared with younger subjects, obtained higher scores at all levels of theory of mind. Resulrs: According to the findings of the present study,children together with increase in age in their evolution, achieve distinct levels of theory of mind

    Keywords: Social cognition, Theory of Mind, Development
  • Hossein Zare, Ahmad Alipour, Hamid Poursharifi, Mohammad Afkhami Ardakani, Khadijeh Aarab Sheybani Page 41
    Background

    Given the high prevalence of stress and emotional distress caused by diabetes and also its negative effects on glycemic control in these patients، various methods of psychological intervention have been investigated. The present study aims to investigate the impact of group psychosocial intervention on indices of mental and physical well-being in diabetic patients.

    Methods

    All women with type2 diabetes in Yazd Diabetes Research Centre were considered as statistical community from which 80 women were selected by random sampling. They completed WBQ-12 questionnaire and diabetes-dependent quality of life questionnaire (ADDQOL) and then were introduced to lab for blood test. Data was analyzed by SPSS software and MANOVA.

    Findings

    Statistical analysis showed that the scores of experimental group on quality of life and psychosocial well-being were significantly higher in second stage than first stage. So HbA1c was decreased in experimental group but this difference was not significant.

    Conclusion

    The results showed that group psychosocial intervention has positive effects on glycaemic control in diabetic patients and leads to well-being and better quality of life in these patients. But these effects were increased the more time passes.

    Keywords: diabetes, Psychosocial, Wellbeing, Quality of life
  • Mohammad Oraki, Chiman Jamali, Mehran Farajollahi, Ali Karimi Firouzjaei Page 53
    Aim
    The purpose of this paper is to study the effects of relationship enrichment on compatability of married students.
    Methodology
    This is a semi experimental study with pre-test and post-test on control group. Statistical population of this studywas a university student couples have formed. The samples were 60 persons (30 couples)، that one of the spouses has been necessarily the student of PayamNoor university of uromieh. The spouses were rand mely divided to control groups (15 couples) and experimental groups (15 couples). The independent variable was relationship enrichment that was tested on experimental group in 10 sessions. The control group were not imposed on any variables. The research instrument were marital adjustment questionnaire.
    Finding
    relationship enrichment is effective for couples compatability، that include: marital satisification، marital solidarity، couples agreement، expression of love.
    Conclusion
    Relationship enrichment increased the marital compatability.
    Keywords: couples relationship, relationship
  • Karim Savari Page 63
    This study investigates the prevalence of academic procrastination among boys & girls students of Ahwaz payam- noor university in the first term of 1387 – 1388 educational year & it has made a comparison from the aspect of academic procrastination among the male & female students. Among the population of 1200 students 155 boys & 1045 girls selected randomly as the subjects of the study. According the questionnaire made by Karim Sevari consisted of 14 questions data were collected. Then the frequency & percent found out by the use of descriptive & inferential statistics. The results indicated that the rate of academic procrastination is 17. 2 among the payam-noor students in Ahvaz. Moreover، the results indicated the rate of academic procrastination among male student، is 17. 8 which is more than 17. 03 among female student.
    Keywords: Prevalence, Academic procrastination
  • Fatemeh Samiee, Iran Baghban, Mohammad Reza Abedi, Alireza Sadeghian Page 71
    This study aimed at investigating the process of cognitive development of career aspirations among children. For this purpose، 179 students (85 girls and 94 boys) from 5 educational areas of Isfahan were selected using multi-stage sampling procedure. The method of data collection was semi-structural interview and data Analysis was done through descriptive analysis، variance analysis and paired t-test. The results showed that the difference in the career aspirations as well as the differences among different age groups and genders were significant (P<0/05). Furthermore، although in both genders the development of aspirations was progressive، the rate of development in girls was higher than boys.
    Keywords: Cognition, Development, Occupational aspirations, Children
  • Fatemeh Shokri, Ahmad Alipour, Mojgan Agah Haris Page 83
    The study’s aim was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral intervention based on procrastination on enhancing academic performance and self-esteem among female students in Payam Noor University. So 30 female students regarding to excluding- including criteria were selected among volunteers and were assigned randomly into two groups (experimental and control group). Prior to and after instructing the sessions، all participants completed all items of procrastination and self-esteem questionnaires. Also the mean of the past academic term before intervention and the mean of the next academic term after intervention were collected on each student. Data analysis by using 16th version of SPSS and applying Ancova method revealed that cognitive- behavioral intervention based on procrastination could significantly decreases procrastination and increases self-esteem and academic performance among participants in experimental group in comparison to control group (p<0. 05). So cognitive- behavioral intervention based on procrastination decreases procrastination and increases academic performance and self-Esteem by using reconstruction of cognition، mindfulness and behavioral methods such as time management.
    Keywords: Cognitive, behavioral intervention based on procrastination, Procrastination, Academic performance, Self, esteem
  • Mojgan Sepah Mansour, Elmira Memar, Masoumeh Azmoudeh Page 92
    This study investigated the relationship between self-esteem and self-efficacy with persuasion in educational managers. Population of this study consists of all educational managers of Islamic Azad University in Tehran، where 120 people (76 women and 44 men) were selected by multistage cluster sampling. In order to measure the self-esteem، Koper Smith test (1967) was used and to measure self-efficacy، general self-efficacy beliefs test was used. (Scherer et al، 1982) and the Persuasion was measured by applied intelligence Persuasion test (Sepah Mansour and Hooman، 1389). For data analysis، the Pearson correlation and Regression analysis were used. The results showed، there is a significant positive correlation between persuasion with self-esteem and persuasion with self- efficacy. (r=0/771،r=0/494). Also the results showed that 59% of the variance associated with the persuasion with self-esteem (R2 = 0. 594) and 24% of the variance in self- efficacy whit persuasion (R2 = 0. 244) can be explained. The results of the slope coefficients indicated that، in predicting persuasion، the share of self-esteem was more than self- efficacy.
    Keywords: Persuasion, Self, efficacy, Self, esteem
  • Alireza Pirkhaefi Page 101
    Aim
    This study aims to determine the relationship between metacomponent of creativity and mental health in a nonclinical sample of students was conducted.
    Method
    This study was performed with correlation and includes 400 samples of students from different fields of study Humanities، Engineering، Science and Agriculture، and Veterinary Sciences of Islamic Azad University Garmsar Branch. Research tools include the Torrance Test of Creative Thinking (Form B-figural) and the Goldberg General Health Questionnaire.
    Result
    Correlation and regression analysis of relations between creativity and signs of psychopathology suggests a negative relationship between them was significant. Two components fluency and originality explanatory 46 to 57 percent of the variance showed mental health. Creativity and mental health levels among the different disciplines. Department of Humanities of the other fields of creativity and mental health were higher.
    Conclusion
    Findings indicated that creativity was a variable effect on the mental health field. So it can stimulate and strengthen the mental health help. Findings revealed a pattern of creative empowerment for students. This pattern applied in the form of training the mind and personality building is fluencing and originalting. Causes the model to students of higher mental powers to deal with problem solving and adaptation are important. The result is students'' education can promote mental health.
    Keywords: fluency, flexibility, originality, mental health