فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 3 (بهار و تابستان 1392)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 3 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حامد احمدی، حمید پورشریفی صفحات 7-18
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش منبع خبری در اقناع افراد با تعدیل کنندگی عزت نفس و نگرش به منبع خبری انجام گرفته است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه ی دانشجویان سال دوم و سوم مقطع کارشناسی دانشگاه تبریز بوده که در سال تحصیلی 90-89 در این دانشگاه مشغول تحصیل بودند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای چهار دانشکده انتخاب شده، سپس در هر دانشکده دو کلاس به همین روش انتخاب گردید، که در مجموع 307 نفر را تشکیل دادند. در هر کلاس ابتدا مقیاس عزت نفس روزنبرگ و پرسشنامه ی نگرش سنجی مولف ساخته اجرا شد. سپس یکی از دو فیلم ساخته شده با آرم های بی بی سی فارسی و 20:30 به طور تصادفی پخش شده و از شرکت کنندگان خواسته شد تا به پرسشنامه اقناع پاسخ دهند.
    یافته ها
    نتایج آزمون خی دو نشان داد که منابع خبری در میزان اقناع با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین میزان عزت نفس در اقناع افراد موثر بود به طوری که افراد با عزت نفس پایین میزان اقناع بالاتری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد افرادی که نگرش مثبت به منبع داشتند اقناع بیشتر و افرادی که نگرش منفی به منبع داشتند اقناع کمتر نشان دادند. همچنین نتایج نشان داد که میزان اقناع در دو جنس متفاوت است و زنان بیشتر از مردان اقناع می شوند.
    کلیدواژگان: اقناع، نگرش به منبع خبری، عزت نفس
  • حسین زارع، فرانک بید آباد صفحات 19-33
    مقدمه
    در اغلب پژوهش ها؛ حافظه در بستری انفرادی بررسی گردیده است، حال آنکه اجتماعی بودن انسان علاوه بر جهت دهی به رفتار آشکار، بر ظرفیت های شناختی از جمله حافظه و یادگیری نیز موثر است. هدف این پژوهش مطالعه یادگیری در رابطه ای متقابل، از طریق مقایسه اثر دو روش مرور «برای خود و برای دیگری» بر یادآوری آزاد واژگان مرور شده به دو روش «نگهدارنده و بسط دهنده» و بر حافظه «عملی و کلامی» می باشد.
    روش
    در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد، تعداد 166 دانش آموز دبستانی در چهار گروه مستقل و در هشت آزمون شرکت کردند. هر گروه، واژگان ارائه شده را به یکی از 4 نوع «نگهدارنده – بسط دهنده» برای خود و برای دیگری؛ و «کلامی- عملی» برای خود و برای دیگری؛ مرور کردند. پس از مدت 48 ساعت آزمون یادآوری آزاد انجام گرفت. داده ها به روش آزمون تی و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد که اولا، میزان یادآوری در مرور عملی و نگهدارنده در مقایسه با مرور کلامی و بسط دهنده به طور معناداری بالاتر است. ثانیا، در شرایط فشار زمان، مرور بسط دهنده در مقایسه با مرور نگهدارنده کاهش معناداری در یادآوری به دنبال دارد. ثالثا، میزان یادآوری در مرور بسط دهنده در شرایط «برای دیگری» در مقایسه با «برای خود» به طور معناداری بالاتر است.
    نتیجه گیری
    مرور برای دیگری با افزایش عمق پردازش، عملکرد مرور بسط دهنده بر یاآوری را افزایش می گردد. اما فشار زمان باعث کاهش اثر مرور بسط دهنده می گردد چرا که این نوع مرور نیاز به منابع ذهنی و زمان کافی دارد. مرور عملی و نگهدارنده در شرایط فشار زمانی بالاترین میزان افزایش یادآوری را همراه داشتند.
    کلیدواژگان: بسط دهنده، حافظه عملی، حافظه کلامی، مرور برای خود، مرور برای دیگری، نگهدارنده
  • زهرا اسلامی چهرازی، مریم قربانی، اصغر آقایی صفحات 34-43
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین شیوه های فرزندپروری با نظریه ذهن در دانش آموزان پایه چهارم و پنجم ابتدایی بود.
    روش
    روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی و جامعه آماری مشتمل بر کلیه دانش آموزان پایه چهارم و پنجم ابتدایی و مادرانشان در سال تحصیلی 91-1390 در شهر اصفهان بود. از بین این جامعه تعداد 361 دانش آموز (177 پسر و 184 دختر) به همراه مادران شان به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از میان مدارس دخترانه و پسرانه نواحی ششگانه آموزش و پرورش انتخاب شد. پرسشنامه فرزندپروری (بامریند، 1972) و آزمون پیشرفته نظریه ذهن (هپی،1994) به عنوان ابزار تحقیق انتخاب شدند. داده های حاصل با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شیوه فرزندپروری مستبدانه و نظریه ذهن همبستگی منفی معنادار و بین شیوه فرزندپروری مقتدرانه و نظریه ذهن ارتباط مثبت معنادار وجود دارد. همچنین سبک فرزندپروری مستبدانه و سبک فرزندپروری مقتدرانه می توانند نظریه ذهن را در سطح (01/0 ≥P) پیش بینی کنند. البته، ارتباط معناداری بین سبک سهل گیرانه والدین و هیچ کدام از متغیرهای نظریه ذهن مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    برحسب یافته های حاصل از پژوهش می توان گفت؛ شیوه فرزندپروری مقتدرانه به علت توجه وپاسخ گویی مناسب والدین نقش چشم گیری در رشد شناختی و جامعه پذیری افراد دارد.
    کلیدواژگان: شیوه های فرزندپروری، نظریه ذهن، شیوه مقتدرانه، شیوه استبدادی، شیوه سهل، گیرانه
  • کریم سواری صفحات 44-51
    مقدمه
    نظریه اهداف پیشرفت یا جهت گیری هدف از جمله کاربردی ترین دیدگاه های انگیزش پیشرفت محسوب می شود و در سال های اخیر به خوبی توانست موضوع اهمال کاری تحصیلی را تبیین کند. در تحقیق جاری رابطه ساده و چندگانه تبحرگرایی و رویکردگرایی با اهمال کاری تحصیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز جامعه آماری تحقیق را تشکیل داده بودند که از بین آن ها 200 نفر (100 پسر و 100دختر) به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های محقق ساخته اهداف پیشرفت (1391) و اهمال کاری تحصیلی سواری (1390) استفاده به عمل آمد. تحلیل داده ها با کمک آمار استنباطی صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تبحرگرایی و اهمال کاری تحصیلی همبستگی منفی و بین رویکرد گرایی و اهمال کاری تحصیلی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون با روش گام به گام نشان داد که تبحرگرایی و رویکردگرایی به طور معنی داری واریانس اهمال کاری تحصیلی را پیش بینی و تبیین می کند.
    کلیدواژگان: تبحرگرایی، رویکرد گرایی، اهمال کاری تحصیلی
  • علیرضا آقایوسفی، حسین زارع، سمیه پوربافرانی صفحات 52-68
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف برآورد مقدماتی پایایی و روایی مقیاس های افسانه پردازی شخصی و خیال پردازی جدید: مقیاس هایی برای سنجش خود میان بینی در بزرگسالان انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه 308 دانشجوی دانشگاه پیام نور به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند و از پرسشنامه های افسانه پردازی شخصی و خیال پردازی (1967) برای سنجش خود میان بینی و از پرسشنامه های افسردگی بک (1970) و هیجان خواهی زاکرمن (1978) برای تعیین روایی همزمان استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ، دو نیمه کردن گاتمن و تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که میان افسانه پردازی شخصی با افسردگی همبستگی معکوس ومعنادار وجود دارد (01/0< P) میان افسانه پردازی شخصی با هیجان خواهی همبستگی مستقیم وجود دارد (01/0< P) ومیان خیال پردازی جدید با افسردگی و هیجان خواهی همبستگی مستقیم و معنادار وجود دارد (01/0< P) که حاکی از روایی همزمان این مقیاس ها می باشد. همچنین پایایی مقیاس افسانه پردازی شخصی با استفاده از روش آلفای کرونباخ 78/0 و پایایی مقیاس خیال پردازی با استفاده از روش آلفای کرونباخ 86/0 و پایایی مقیاس خیال پردازی جدید با استفاده از روش دو نیمه کردن گاتمن 75/0 بدست آمد. با استفاده از روش تحلیل عامل برای مقیاس افسانه پردازی شخصی سه عامل و برای مقیاس خیال پردازی یازده عامل استخراج شد.
    نتیجه گیری
    برآورد مقدماتی نشان داد که پرسشنامه های افسانه پردازی شخصی و خیال پردازی جدید به عنوان ابزارهایی پایا و معتبر برای ارزیابی خود میان بینی در میان بزرگسالان می باشند.
    کلیدواژگان: مقیاس افسانه پردازی شخصی، مقیاس خیال پردازی جدید، خود میان بینی، پایایی، روایی
  • مزگان سپاه منصور، علی شاکر دولق، محمد مهدی جهانگیری صفحات 69-75
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه اضطراب اجتماعی و عواطف مثبت و منفی با متقاعدسازی در مدیران صورت گرفت.
    روش
    در یک مطالعه از نوع همبستگی230 مدیر (115مرد، 115 زن) از بین مدیران شهر اردبیل به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های آزمون های اضطراب تعامل اجتماعی، فهرست عواطف مثبت و منفی و پرسشنامه متقاعدسازی را تکمیل نمودند. داده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اضطراب اجتماعی و عواطف منفی با دانش متقاعدسازی ارتباط منفی وجود دارد درحالی که بین عواطف مثبت با دانش متقاعدسازی ارتباط مثبت معناداری وجود دارد. به علاوه این پژوهش نشان داد که عواطف مثبت به میزان 8 درصد، واریانس دانش متقاعدسازی را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی، دانش متقاعدسازی
  • مجید صفاری نیا، وحیده صالح میرحسنی صفحات 76-88
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه حجم کار و کنترل بر کار با تعادل کار زندگی است.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش، کلیه مدیران، روسا، سرپرستان، کارشناسان، کارمندان و کارگران گروه صنعتی می باشد، که نمونه ای به حجم 333 نفر از آن ها به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. ابزار به کار برده شده برای سنجش حجم کار، مقیاس 11 آیتمی کوک و روسو، برای کنترل بر کار، دو مقیاس گانستر و دوایر و جکسون و همکاران، و ابزار سنجش تعادل کار زندگی مقیاس محقق ساخته، 18 آیتمی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان می دهد، تعادل کار زندگی همبستگی منفی معناداری با حجم کار و همبستگی مثبت معناداری با کنترل برکار دارد و نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد، حجم کار(با 43/0- =β) و کنترل بر کار (با36/0=β) پیش بینی کننده معتبری برای تعادل کار زندگی می باشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج بدست آمده در این پژوهش، می تواند بیانگر این باشد که در جامعه رو به تحول با حجم کار و تقاضای بالا، با بالا بردن کنترل بر کار می توان تاثیر حجم کار بر تعادل کار زندگی و پیامدهای آن را تعدیل نمود.
    کلیدواژگان: حجم کار، کنترل در کار و تعادل کار، زندگی
  • طاهره گلستانی بخت، مهناز شکری صفحات 89-100
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین تعلل ورزی تحصیلی با باورهای فراشناختی دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان آمل انجام شده است.
    روش
    تعداد نمونه پژوهش 374 دانش آموز بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس های تعلل ورزی تحصیلی سولومون و راث بلوم و فراشناخت ولز و کاترایت هاتوناستفاده شد. برای تعیین پایایی ابزارهای پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل داده ها روش تی مستقل، تحلیل رگرسیون چند متغیره به شیوه گام به گام مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمون تی مستقل نشان داد که بین دو گروه دانش آموزان دختر و پسر در تعلل ورزی تحصیلی تفاوت معناداری وجود دارد که تعلل ورزی پسران بیشتر از دختران می باشد، ولی در مقایسه باورهای فراشناختی تفاوتی مشاهده نشد. تحلیل رگرسیون چند متغیره به شیوه گام به گام مشخص کرد که در بین مولفه های باورهای فراشناختی، عدم اطمینان شناختی به طور قوی تری تعلل ورزی تحصیلی را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    تفاوت میان دختران و پسران در باورهای فراشناختی معنادار نیست ولی در متغیر تعلل ورزی تحصیلی معنادار می باشد و عدم اطمینان شناختی در پیش بینی تعلل ورزی تحصیلی سهم دارد.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی، تعلل ورزی تحصیلی، باورهای فراشناختی، جنسیت
  • سیدعلی اکبر احمدی، حسین صفرزاده، محمد جواد حضوری، فریبا دهنوی صفحات 101-116
    مقدمه
    هوش فرهنگی و توانایی حل تعارض به دلیل رشد تعامل بین افراد دارای فرهنگ متفاوت، یک نیاز اساسی مدیران قرن 21 محسوب می شود. هدفاصلیاینتحقیق،بررسی رابطه بین هوش فرهنگیمدیرانباتوانایی حلتعارضکارکنان شاندرسازمان تامین اجتماعیاست.
    روش
    اینپژوهش یک تحقیق توصیفی همبستگی، از نوع الگوآزمایی است که تعداد 119 مدیر و 175 نفرازکارکنان سازمان تامین اجتماعیدرسال 1391 درآن مشارکتداشتند.برایارزیابی هوشفرهنگی ازپرسشنامه هوش فرهنگی ایرانی 2011 استفاده شد وحل تعارض کارکنان توسط پرسش نامه ی حل تعارض سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه هوش فرهنگی مدیران و ابعاد سه گانه آن برتوان حلتعارضکارکنان ازلحاظ آماری تاثیر مثبت و معنادار دارد. در ضمن سطح توان حل تعارض کارکنان بالاتر از حد متوسط برآورد شد. نتایج هم چنان حاکی بود که براساس عوامل با استفاده از عوامل جمعیت شناختی ازقبیل جنسیت، فرهنگ و تحصیلات نمی توان درخصوص هوش فرهنگی مدیران و توانایی حل تعارض کارکنان اظهار نظر نمود.
    نتیجه گیری
    براساسیافته هامی توانگفت که هوش فرهنگی یک عامل کلیدی، اثرگذار و تعیین کننده توانایی حل تعارض می باشد.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، تعارض، توانایی حل تعارض، سازمان تامین اجتماعی
  • فائزه خالقی دلاور، احمد علیپور صفحات 117-125
    مقدمه
    جانبی شدن و تفاوت آزمودنی های راست دست و چپ دست از موضوعات مورد علاقه دانشمندان و محققان بوده است. یکی از حیطه هایی که در جانبی شدن علاقه پژوهشی زیادی به خود جلب کرده، پردازش کلامی سطح بالا از جمله درک شوخی و شوخ طبعی و نیز درک هیجان های مثبتی همچون شادکامی است.
    هدف
    بررسی تفاوت بین شوخ طبعی و شادکامی در آزمودنی های راست دست و چپ دست بود.
    روش
    برای پی بردن به نحوه جانبی شدن (جانبی شدن با استفاده از دست برتری مورد بررسی قرار گرفت) در این دو حیطه، 384 دانشجو از دانشگاه های پیام نور، تربیت مدرس، آزاد، صدا و سیما و تهران را با استفاده از تست های دست برتری ادینبورگ، شادکامی آکسفورد و شوخ طبعی SHQ مورد بررسی قرار گرفته برای تحلیل داده ها از آزمون t بهره برده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری و مقایسه تفاوت بین دانشجویان راست دست و چپ دست نشان داد در میان دانشجویان راست دست شادکامی شیوع بالاتری دارد و در میان دانشجویان چپ دست میزان شوخ طبعی بیشتر است.
    نتیجه گیری
    بنابراین شادکامی و شوخ طبعی در مغز جانبی شده اند به نحوی که مسوول پردازش شادکامی نیمکره چپ و مسوول پردازش شوخ طبعی نیمکره راست است.
    کلیدواژگان: دست برتری، جانبی شدن، شادکامی، شوخ طبعی
|
  • Hamed Ahmadi, Hamid Poorsharifi Pages 7-18
    Introduction
    This study was performed to determine the role of news source on Individuals’ Persuasion with Moderation of Attitude to News source, and Self-esteem.
    Method
    The statistical population of this study included all sophomore and junior B.A students who were studying in Tabriz University from 2011-2012. Through multi-stage cluster random sampling, 4 faculties were selected, then two classes in each faculty were selected by the same way, i.e. totally 307 individuals participated in this study. The Rosenberg Self-Esteem scale and an attitude questionnaire were accomplished in each class. After all the participants answered the questionnaire about attitude on news source, the researcher asked them to watch a video which had two different versions with different logos but the same content and was made by the researchers. Then participants were asked to do the second questionnaire on persuasion.
    Finding
    Chi Square test results indicated that news sources did have difference with each other in persuasion rate. Also, Self-Esteem rate is effective in persuasion rate so that individuals with low self-esteem show higher persuasion rate.
    Conclusions
    The results show that those who had positive attitude to the news source had higher persuasion rate while the opposite case had lower one. In addition, the research results represented that persuasion rate is different in both genders and females are persuaded more than males.
  • Farank Bidabad Pages 19-33
    Introduction
    In most researches memory is studied as an individual subject, though we know that the social aspects of human life affect not only our obvious behaviors but also our cognitive capacities such as the memory and learning processes. The study of the learning process in a bilateral relationship via the comparison of main goal of this research.
    Methods
    In this experimental research 166 elementary school students were involved in 4 groups and 8 tests. Each group was asked to rehearse a serial of words in one of the 4 possible ways (maintenance, elaborative, action and verbal rehearsal) for themselves and for others. After 48 hours a free reminder test was performed. The results were analyzed by T test and variance analysis. Findinds: This study showed that 1) the recall rate is significantly higher in action and maintenance rehearsal compared to elaborative and verbal. 2) Under time pressure, elaborative rehearsal shows a significant recall decrease compared to maintenance rehearsal. 3) The recall rate is significantly higher in elaborative rehearsal for others versus for own.
    Conclusions
    Time pressure reduces the function of elaborative rehearsal as it needs sufficient time and mental resources and for the same reason rehearsal for others increases the function of elaborative rehearsal through the increase of processing depth. Action and maintenance rehearsal under time pressure had the highest levels of recall increase.
    Keywords: Elaborative, Action Memory, Verbal Memory, Browse for own, Browse for other, maintenance
  • Zahra Eslami Chehrazi Pages 34-43
    Introduction
    The aim of the present study was to determine the relationship between parenting styles with a theory of mind in the students in the fourth and fifth grade.
    Methods
    The research method was descriptive and correlational and statistical population included all fourth and fifth grade students and their mothers in the academic year in Isfahan in 2011-2012. In the society about 361(177 boys and 184 girls) students and their mothers were selected as the statistical sample using cluster random sampling from the six areas of education among girls and boys. Research tools include Parenting Styles Questionnaire (Baumrind, 1972) and Advanced Theory of Mind Test)Happe, 1994). These data were analyzed by using statistical methods, correlation and regression analysis, and analysis of covariance and t-tests.
    Finding
    The results showed that there is a significantly negative relationship between the authoritarian parenting style and theory of mind. In addition to there is a significant positive correlation between the authoritative parenting style and theory of mind. Finally, authoritative style and authoritarian style can predict the theory of mind in the level (p< 0.01). They didn’t observe the significant communication between parents permissive style and the theory of mind.
    Conclusions
    According to the results of this study it can be said that authoritative parenting practices has a significant role in Cognitive development and socialization of individuals because of the parent’s attention and their appropriate response.
    Keywords: Parenting styles, Theory of mind, Authoritative style, Authoritarian style, Permissive style
  • Pages 44-51
    Introduction
    In current years, Achievement goals theory could explain & predict academic procrastination through variables such as mastery & Performance goals. Goals: In this search, It is tried to study the simple & multiple relationship of mastery & Performance goals with academic procrastination among University students of Payam Noor Ahwaz.
    Methods
    The research society were University students of Payam Noor Ahwaz that were chosen 200 students (100 girls & 100 boys) by randomly ways. For data, gathering questionnaires were made by researcher. For analyzing, it data was used descriptive & inferential stasitics.
    Results
    Results showed that there is negative relation between mastery goals and academic procrastination & positive relation between Performance goals and academic procrastination.
    Conclusions
    Regression analysis by using stepwise method showed that mastery goals & Performance goals could be predicted through variance.
    Keywords: Mastery goals, Performance goals, academic procrastination
  • Somaieh Porbafrany Pages 52-68
    Introduction
    the purpose of this research is the calculation primary reliability and validity personal fable and new imaginary audience scale to evaluate egocentrism among adults.
    Method
    308 students of payame noor university were sampled by sampling, volunteer They were asked to complete personal fable scale and new imaginary audience scale (1967) in order to evaluate egocentrism. Also, both Beck depression inventory form blend (1970) and zuckerman sensation seeking (1978) were used to determine concurrent validity. Achieved data was analyzed by Pierson''s conjunction coefficient, cronbach’s Alpha, Guttmann split-half, and factorial analysis.
    Findings
    Analyzing data indicated that there is correlation, indirect and meaningful between personal fable scale with ­­depression (p’s Alpha 0/78 and the reliability of imaginary audience is achieved by cronbach’s Alpha 0/86 and the reliability of imaginary audience is achieved by Guttmann split-half 0/75, and then, by factorial analysis to personal fable scale was extracted 3 factors and to imaginary audience was extracted 11 factors.
    Conclusion
    calculation primary personal fable scales and new imaginary audience are as reliability and validate tools/means in order to evaluate egocentrism among adults.
    Keywords: personal fable scale, new imaginary audience scale, egocentrism, reliability, validity
  • Mojgan Sepahmansour Pages 69-75
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the relationship of social anxiety and positive and negative affects with science persuasion in registrar.
    Method
    This correlation study enrolled 230 registrars consisting of 115 man and 115 women who lived in Ardebil city. To collect the data, Social Interaction Anxiety, Scale Positive and Negative Affect Schedule, persuasion- IQ questionnaire were employed. The data were analyzed using Pearson correlation coefficient and step-by-step regression.
    Finding
    Results showed that there is a negative correlation between social anxiety and negative affect with science persuasion.However, there is a positive correlation between positive and negative affects with science persuasion. Furthermore, we showed that positive affect explain roughly 8 percent science persuasion of variance.
    Keywords: social anxiety, positive affect, negative affect, science persuasion
  • Vahideh Salehmirhasani Pages 76-88
    Introduction
    The aim of this study is to investigate the relationship between the workload, job control and work-life balance among industrial company''s personnel’s (n = 333).
    Method
    Kerichmer and Kohen Model was applied to measure workload. Job control was measured by Dwyer & Guster and Jackson’s job control scales. Work-Life Balance scale with 18 items was developed by the researchers. Statistical analysis methods were correlation and stepwise regression.
    Findings
    Results show that Work-Life Balance has a negative correlation with workload and positive correlation with job control. Regression analysis indicate workload (with β = - 0/43) and job control (with β = 0/36) could predict Work-Life Balance.
    Conclusion
    Finally, findings of this study indicate when workload and demands are high; job control can moderates its effect on work-life balance.
    Keywords: workload, job control, work, life balance
  • Pages 89-100
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the Relationship between Academic Procrastination with meta-cognitive beliefs of high school students in the city of Amole.
    Method
    The study’s samples were 374 high school students who were selected using the simple random sampling procedure. Data were collected using scales of Solomon & Rothblum Academic Procrastination and Wells & Cartwright - HattonMeta-cognition. Cronbach''s alpha coefficient was used to determine the reliability of the research instruments.
    Findings
    Data were analyzed by t-test and stepwise regression. t-test indicated that there was significant difference between male and female students of academic procrastination, so procrastination of male is more than female. But there was not difference in meta-cognitive beliefs between two groups. Stepwise multivariable regression analysis revealed that among the components of meta-cognitive beliefs, cognitive uncertainty was stronger predictor for academic procrastination.
    Conclusion
    There was no significant difference between male and female in meta-cognitive but significant difference in academic procrastination and cognitive uncertainty is useful in prediction of Academic procrastination.
    Keywords: academic procrastination, meta cognitive beliefs, gender
  • Sayed Ali Akbar Ahmadi, Hosein Safarzadeh, Mohammad Javad Hozoori, Fariba Dehnavi Pages 101-116
    Introduction
    Cultural Intelligence and conflict resolution ability are essential for 21st-century’s leaders when considering the increased interaction with individuals from different cultural backgrounds. The main objective of this study was to investigate the effect of cultural intelligence of Managers on their employees’ ability to solve conflicts in the Social Security Organization.
    Method
    This research is a descriptive- correlation Study that 119 managers and 175 employees of Social Security Organization participated in (2012). To measure Cultural Intelligence, the Iranian version of the Cultural Intelligence Questionnaire)2011(was used and Employees conflict resolution was measured using a Conflict Resolution Questionnaire.
    Findings
    The results showed that Cultural Intelligence of managers (and its three dimensions) had a statistically significant and positive impact on employees’ conflict resolution ability. Additionally, employees’ conflict resolution ability was estimated above average. Also results showed that Based on demographic factors such as gender, culture and education cannot comment on the Cultural Intelligence of managers and conflict resolution ability’s employees.
    Conclusion
    Based on the findings we can say that Cultural Intelligence is a key factor, influencing and determining for conflict resolution ability.
    Keywords: Cultural Intelligence, Conflict, Conflict Resolution ability, The Social Security Organization
  • Faeze Khaleghi Delavar Pages 117-125
    Introduction
    lateralization and the difference between right-hand/ left-hand subjects are the most favorite topics between scientists and researcher.. In this field, one of the most attractive topics is high levels of verbal processing like joke comprehension and humor and processing of emotions like happiness.
    Method
    the aim of this study was investigation the difference between happiness and humor in left-hand and right-hand subjects.
    Finding
    lateralization was studied through handedness among 384 students of Payam Noor, Tarbiat Modares, Azad, Seda va Sima and Tehran Universities. Tests like Edinburg for handedness, SHQ for humor and Oxford Happiness Questionnaire for happiness were used. Data analysis was done by T test.
    Conclusions
    results revealed that there is difference between left-handers and right-handers in happiness and humor, happiness is more prevalent in right-handers and humor in left-handers.
    Conclusion
    humor and happiness are lateralized in brain, so left hemisphere is responsible for happiness and right hemisphere for humor.
    Keywords: handedness, lateralization, happiness, Sense of humor