فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1393)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • وحید نجاتی، هادی ناصرپور، عباس ذبیح زاده، مانا رشیدی صفحات 7-18
    مقدمه
    شواهد پژوهشی ناهمخوانی پیرامون نقصان نظریه ذهن به عنوان یکی از فرضیه های سبب شناختی در جامعه ستیزی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی توانایی نظریه ذهن و همدلی در محکومین دادگاه های کیفری و مقایسه آن با افراد عادی بود.
    روش
    طرح تحقیق مطالعه حاضر از نوع علی مقایسه ای بوده است. در این پژوهش تعداد 40 نفر از محکومین دادگاه های کیفری و 40 نفر از جمعیت عمومی به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه های این پژوهش انتخاب شدند. از آزمون عصب روان شناختی ذهن خوانی از طریق تصویر چشم بارون- کوهن (RMET) و مقیاس واکنش های بین فردی (IRI) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نیز برای مقایسه میانگین توانایی دو گروه در نظریه ذهن و همدلی به کار برده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نشان می دهد که تفاوت معناداری در توانایی ذهن خوانی افراد دو گروه وجود دارد، چنان که عملکرد محکومین دادگاه های کیفری در آزمون ذهن خوانی معناداری پایین تری از همتایان عادی آن ها دارد. تفاوت معناداری بین توانایی همدلی دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر نقصان در توانایی نظریه ذهن می تواند به عنوان یکی از فرضیه های سبب شناختی در ارتکاب رفتارهای بزهکارانه و جرایم کیفری مورد بحث قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جامعه ستیزی، شخصیت ضد اجتماعی، نظریه ذهن، ذهن خوانی، همدلی
  • حسین زارع، احمد رستگار * صفحات 19-32
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی پیشرفت تحصیلی بر اساس باورهای هوشی، اهداف پیشرفت و هیجان های تحصیلی در قالب مدل علی به روش تحلیل مسیر انجام شده است.

    روش

    برای این منظور 231 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور استان فارس به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به پرسشنامه خودگزارشی متشکل از خرده مقیاس های باورهای هوشی (دوپی را و مارینه، 2005)، اهداف پیشرفت (میدلتن و میجلی(1997) و هیجان های تحصیلی (پکران و همکاران، 2005) پاسخ دادند. ضمنا معدل پایان ترم دانشجویان بعنوان شاخص پیشرفت تحصیلی منظور گردید.

    یافته ها

    به طور کل‍‍ی نتایج پژوهش حاکی از اثرات غیر مستقیم و متفاوت باور هوشی ذاتی و افزایشی بر پیشرفت تحصیلی می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که باور هوشی افزایشی از طریق واسطه گری اهداف تبحری و هیجان های مثبت بر پیشرفت تحصیلی دارای اثر غیر مستقیم و مثبت و باور هوشی ذاتی از طریق واسطه گری اهداف اجتناب عملکرد، اهداف رویکرد عملکرد و هیجان های منفی بر پیشرفت تحصیلی دارای اثر غیر مستقیم و منفی می باشد. همچنین بر اساس نتایج اثر مستقیم باور هوشی ذاتی بر هیجان های منفی معنی دار می باشد در حالی که اثر مستقیم باور هوشی افزایشی بر هیجان های مثبت مورد تایید قرار نگرفت.
    کلیدواژگان باورهای هوشی؛ اهداف پیشرفت؛ هیجان های تحصیلی

  • مهناز درنجفی شیرازی، مهناز علی اکبری*، احمد علیپور صفحات 33-43
    مقدمه

    یکی از مهم ترین موضوعات در تربیت کودک، پرورش هوش اخلاقی اوست و قصه گویی به عنوان ابزاری جهت انتقال پیام های اخلاقی و رفتاری در جوامع گوناگون محسوب می گردد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر قصه گویی بر هوش اخلاقی دختران خردسال شهر اصفهان بود.

    روش

    روش پژوهش آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمامی کودکان دختر4 تا 6 ساله مهدهای کودک شهر اصفهان بود. پس از انتخاب 30 کودک از سه مهد کودک در منطقه 3 شهر اصفهان با روش تصادفی خوشه ای؛ در 2 گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند و پرسشنامه 77 سوالی میکله بوربا توسط والدین آن ها تکمیل گردید.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که بین دو گروه از لحاظ متغیرهای همدلی، وجدان، احترام و بردباری تفاوت معنی دار وجود دارد (0/05p≤).

    نتیجه گیری

    از این رو می توان از قصه گویی به عنوان یک روش آموزشی غیرمستقیم و متناسب با دنیای کودکی به صورت آزاد با روش های از پیش تعیین شده با توجه به آموزه خاص و هدفمند اخلاقی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: قصه گویی، هوش اخلاقی، کودکان
  • جعفر بهادری خسروشاهی، تورج هاشمی نصرت آباد، جلیل باباپور خیرالدین صفحات 44-54
    مقدمه
    سرمایه اجتماعی از مفاهیم نوینی است که امروزه مطرح شده است. در واقع طرح این رویکرد نشان دهنده نقش و اهمیت آن در زمینه سلامت و بهزیستی روان شناختی است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه سرمایه اجتماعی با بهزیستی روان شناختی در دانشجویان دانشگاه تبریز بود.
    روش
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه تبریز به تعداد 15000 بودند که از این میان تعداد 400 نفر (200 پسر، 200 دختر) بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه اجتماعی دلاویز و بهزیستی روان شناختی ریف استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه اجتماعی و مولفه های آن با بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت و معنی دار دارند. از سویی، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سرمایه اجتماعی و مولفه های آن قادرند تغییرات بهزیستی روان شناختی را به طور معنی داری در دانشجویان پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس داده ها، افرادی که سرمایه اجتماعی مطلوب تری داشته از بهزیستی روان شناختی بالاتری نیز بهره مند هستند.
  • علی فرهادی، یزدان موحدی، امیر عزیزی، فضل الله قاسمی کلی، کلثوم کریمی نژاد صفحات 55-66
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر افزایش نظریه ذهن در میان نوجوانان پرخاشگر انجام گرفت.
    روش
    جامعه آماری پژوهش، شامل دانش آموزان مدارس پسرانه شهرستان بوکان در سال تحصیلی 1392 بود. نمونه آماری شامل 40 نفر از دانش آموزان، پس از تکمیل پرسشنامه پرخاشگری باس و پری کسانی که نمره بالاتری را کسب کردند آزمون نظریه ذهن در اختیار آنان قرار داده شده. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی بر ارتقای نظریه ذهن و کاهش پرخاشگری، در گروه آزمایشی به طور معناداری موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    می توان گفت آموزش مهارت های اجتماعی باعث کاهش پرخاشگری نوجوانان می شود.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های اجتماعی، نظریه ذهن، پرخاشگری
  • علیرضا آقایوسفی، حسین زارع، مریم زارع، فرهاد شقاقی صفحات 67-81
    مقدمه
    شناسایی جنبه ها و وابسته های روانشناختی ناهماهنگی شناختی به ویژه تصمیم گیری و شخصیت، می تواند ضمن افزایش کاربرد روانشناسی در سایر حیطه های علوم انسانی، متخصصین حیطه تبلیغات و سیاست را یاری برساند، هدف کلی از این پژوهش بررسی رابطه سبک های تصمیم گیری با تغییرات فیزیولوژیک ناشی از ناهماهنگی شناختی بود.
    روش
    بدین منظور از 130 دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی صفادشت که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند دعوت شد تا در این پژوهش شرکت کنند. پرسشنامه سبک های تصمیم گیری اسکات و براس در اختیار آن ها قرار گرفت و قبل و بعد از پر کردن پرسشنامه شاخص های فیزیولوژیک آن ها ارزیابی شد. برای ایجاد ناهماهنگی شناختی در طی دو مرحله از آن ها خواسته شد ابتدا افت علاقه خود را نسبت به شخصیت محبوبی که با بی اعتنایی با یک کودک برخورد می کرد، مشخص کنند و سپس در مورد لزوم کاستن از مقرری سازمان بهزیستی برای کودکان بی سرپرست انشا بنویسند. برای تحلیل داده ها از رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط مثبت سبک های تصمیم گیری اجتنابی و وابسته و ارتباط منفی سبک های تصمیم گیری منطقی و شهودی با ناهماهنگی شناختی مشخص شد، بیشترین ارتباط به سبک تصمیم گیری اجتنابی مربوط بود سبک تصمیم گیری شهودی کاهش فشار خون را بر اثر ناهماهنگی شناختی پیش بینی می کند. سبک تصمیم گیری منطقی افزایش ضربان قلب و کاهش فشار خون سیستول را بر اثر ناهماهنگی شناختی پیش بینی می کند در مورد سبک تصمیم گیری اجتنابی و سبک تصمیم گیری وابسته نیز می توان گفت این دو نوع سبک تصمیم گیری همه شاخص های فیزیولوژیک را پیش بینی می کردند.
    نتیجه
    سبک های تصمیم گیری تغییرات فیزیولوژیک ناشی از ناهماهنگی شناختی را پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: سبک های تصمیم گیری، ناهماهنگی شناختی، تغییرات فیزیولوژیک
  • سوسن علیزاده فرد، معصومه تدریس تبریزی صفحات 82-94
    مقدمه
    با توجه به اهمیت و نقش کلیدی تعلل و سهل انگاری فردی و اجتماعی در رشد و پیشرفت فرد و جامعه، هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تئوری انتخاب بر سهل انگاری فردی و اجتماعی است.
    روش
    36 نفر از بین کلیه دانشجویان زن دوره کارشناسی شهر تهران در سال تحصیلی9291، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (16n=) و گواه (20n=) جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه سهل انگاری تاکمن و پرسشنامه سهل انگاری اجتماعی صفاری نیا بود. ابتدا این پرسشنامه ها بعنوان پیش آزمون بر روی افراد هر دو گروه اجرا شد. سپس افراد گروه آزمایش در 8 جلسه آموزش تئوری انتخاب شرکت کردند. هر دو پرسشنامه بعنوان پس آزمون، یک بار پس از پایان جلسات آموزشی و یک بار هم بعد از دو ماه مجددا اجرا شد. این نمرات با استفاده از آزمون کوواریانس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون کوواریانس نشان داد که بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری (01/0p
    کلیدواژگان: تئوری انتخاب، سهل انگاری فردی، سهل انگاری اجتماعی
  • عباس قلتاش، عبدالمحمد طاهری، فاطمه مراحل صفحات 95-108
    مقدمه
    بررسی و مقایسه مولفه های دموکراسی آموزشی در مدارس غیرانتفاعی و دولتی و تاثیر آن بر مهارت تفکر انتقادی و اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه اول بوده است.
    روش
    تحقیق توصیفی از نوع زمینه یابی و علی مقایسه ای بوده است. جامعه آماری در این تحقیق شامل کلیه معلمان و دانش آموزان دوره راهنمایی تحصیلی است که در سال 921391 در مدارس دخترانه شهر گچساران مشغول بودند. روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبود که از بین 22 مدرسه دخترانه 2 مدرسه غیرانتفاعی و 2 مدرسه دولتی به تصادف انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته مولفه های دموکراسی آموزشی بود که روایی آن به تایید 5 نفر از اساتید تعلیم و تربیت رسید و پرسش نامه گرایش به تفکر انتقادی ریکتس بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 79/0 به دست آمد و پرسش نامه سوم، پرسش نامه مهارت اجتماعی ایندربیتزن و فوستر بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. اطلاعات جمع آوری شده از پرسش نامه ها با استفاده آزمون t تست گروه های مستقل، تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مدارس غیر انتفاعی و دولتی دوره راهنمایی از لحاظ میزان برخورداری از مولفه های دموکراسی آموزشی تفاوت معنادار وجود داشت و مدارس غیر انتفاعی از وضعیت بهتری برخوردار بودند همچنین بین نمره تفکر انتقادی و مهارت اجتماعی دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی و دولتی تفاوت معنادار بود.
    نتیجه گیری
    در کل در هر دو مورد نمرات دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی بهتر بود.
    کلیدواژگان: دموکراسی آموزشی، تفکر انتقادی، مهارت های اجتماعی
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی، معصومه موحدی صفحات 109-121
    امروزه جمعیت عظیمی در دنیا از اینترنت استفاده می نمایند. با وجود مزایای بی شمار این فناوری و تحولات مثبتی که در زمینه ی ارتباطات ایجاد کرده است، متاسفانه برخی از مطالعات، عوارض خطرناکی را به استفاده از اینترنت نسبت داده اند که از جمله مخرب ترین عوارض آن می توان به اعتیاد اینترنتی اشاره نمود. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط مولفه های حمایت اجتماعی ادراک شده و احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی با اعتیاد به اینترنت در جامعه ی دانشجویی انجام شد. تعداد 173 نفر (95 دختر و 78 پسر) از دانشجویان دانشگاه تبریز به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و علاوه بر اطلاعات دموگرافیک به پرسش نامه های حمایت اجتماعی ادراک شده، احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی و اعتیاد به اینترنت پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد. بین نمرات افراد در تمام مولفه های های حمایت اجتماعی ادراک شده و احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی با اعتیاد به اینترنت ارتباط معناداری وجود داشت.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، احساس تنهایی اجتماعی، عاطفی، اعتیاد به اینترنت
  • مجید صفاری نیا، علیرضا آقایوسفی، علی مصطفایی صفحات 123-133
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه مولفه های سهل انگاری اجتماعی و هویت اجتماعی با عملکرد تحصیلی در دانشجویان بود.
    روش
    پژوهش از نوع همبستگی و نمونه شامل 200 دانشجوی دانشگاه پیام نور مرکزبوکان بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های سهل انگاری اجتماعی، هویت اجتماعی و پیشرفت تحصیلی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سهل انگاری اجتماعی با هویت اجتماعی همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد. هر دو زیر مقیاس آن بعد فردی و بعد جمعی هویت با سهل انگاری همبستگیمنفی و معنی داری وجود دارد. سهل انگاری اجتماعی با عملکرد تحصیلی همبستگی منفی و معنادارحاصل شد، بی تفاوتی بعنوان یکی از مولفه های سهل انگاری اجتماعی نیز باعملکرد تحصیلی همبستگی منفی و معنادار بدست آمد، اما بعد دیگر سهل انگاری اجتماعی بنام توجه به خود با عملکرد تحصیلی رابطه معنادار حاصل نشد.همچنین هویت اجتماعی با عملکرد تحصیلی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد و همچنین بین بعد جمعی و فردی هویت با عملکرد تحصیلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که سهل انگاری اجتماعی رابطه منفی و معناداری با هویت اجتماعی و عملکرد تحصیلی دارد، در حالی که هویت اجتماعی رابطه مثبت و معنادار با عملکرد تحصیلی دارد.
    کلیدواژگان: سهل انگاری اجتماعی، هویت اجتماعی، عملکرد تحصیلی، دانشجو
|
  • Vahid Nejati, Hadi Naserpoor, Abbas Zabihzadeh, Mana Rashidi Pages 7-18
    Introduction
    There are incongruent evidences about the lack of theory of mind as one of the causal hypotheses in psychopathy. The aim of this study was to investigate the ability of theory of mind and empathy in convicts of penal courts and comparing them with normal individuals.
    Method
    The research design of this study was ex post facto. The participants were 40 convicts of penal courts and 40 people of general population selected by convenience sampling method. Baron Cohen’s Reading Mind from Eyes Test (RMET) and Interpersonal Reactivity Index (IRI) were used as research tools. MANOVA was used for comparing the differences of the two groups in theory of mind and empathy.
    Results
    The results of MANOVA showed significant differences in the ability of mind reading in the two groups; as the functions of convicts of penal courts in mind reading test were significantly lower than their normal counterparts. No significant difference was observed between the ability of empathy in the two groups.
    Conclusion
    According to the results of this study, deficit in theory of mind can be discussed as one of the causal hypotheses in the commission of delinquent behavior and criminal offenses.
    Keywords: Psychopathy, Antisocial Personality, Theory of mind, Mind Reading, Empathy
  • Hossein Zare, Ahmad Rastegar Pages 19-32
    Introduction

    The present study aimed at predicting academic achievement based on intelligence beliefs, achievement goals, and academic emotions in a causal model framework through path analysis.

    Method

    To do so, 231 postgraduate students from Fars Payame Noor University were selected through simple random sampling, and were asked to answer a self-report questionnaire consisting of intelligence beliefs (Dupeyrat & Marine, 2005), achievement goals (Middleton & Midgley, 1997), and academic emotions (Pekrun et al, 2005) subscales. Meanwhile, the student's final grade point average was considered as an indicator of academic achievement.

    Results

    Overall, the results indicated the indirect and different effects of entity and incremental intelligence beliefs on academic achievement.

    Conclusions

    The results showed that incremental intelligence beliefs have indirect and positive effect on academic achievement through the mediation of mastery goals and positive emotions. Furthermore, the entity intelligence beliefs have indirect and negative effect on academic achievement through the mediation of performance-avoidance goals, performance-approach goals and negative emotions. Moreover, the direct effect of entity intelligence beliefs on negative emotions was significant; however, the direct effect of incremental intelligence beliefs on positive emotions was not confirmed.

    Keywords: intelligence beliefs, achievement goals, academic emotions
  • Mahnaz Dornajafi Shirazi, Mahnaz Aliakbaridehkordi, Ahmad Alipoor Pages 33-43
    Introduction

    One of the most important issues in training children is developing moral intelligence and storytelling is considered as a tool for transferring moral and behavioral messages in different societies. The purpose of this study was to investigate the effect of storytelling on pre-school female students in Isfahan city.

    Method

    The research method was experimental with pre-test and post-test design which was done on two groups of experiment and control groups. The statistical society of this study included all the female 4-6 years students of Isfahan kindergartens. After random selection of 30 children, they were placed into two groups of experimental and control and the 77 questions Questionnaire of Mickele Boreba was completed by their parents.

    Results

    The results of analysis of covariance in α=0.50 showed a significant difference between the two groups in variants like empathy, conscience, respect and patience.

    Conclusion

    Based on the results, the use of story telling as an indirect and educational method for children in a free and pre-determined manner and with regard to moral instructions is suggested.

    Keywords: Storytelling, Moral intelligence, Children
  • Jafar Bahadorikhosroshahi, Touraj Hashemi Nosrat Abad, Jalil Babapur Kheyroddin Pages 44-54
    Introduction
    Social capital is a new concept that today has been proposed. In fact plan of this approach is reflects of importance and role with about psychological well-being. Therefore, the purpose of this research was investigated the relationship between social capital with psychological well-being in Tabriz University students.
    Method
    The research method was descriptive correlative and the sample includes the entire student of Tabriz University who were 15000 students and 400 people (200 males and 200 females) based on Morgan's Table. They were selected by using cluster sampling. The data were collected by the Delaviz scale social capital and Ryff scale psychological well-being. The data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression using SPSS software V.16.
    Results
    The results showed that there is a positive and significant relationship between social capital and its components with the psychological Well-being. On the other hand, the results revealed that the social capital and its components can predict changes in psychological well-being significantly.
    Conclusion
    Also, the people who have better social capital have better and higher and psychological well-being.
    Keywords: social capital, psychological well, being, student
  • Ali Farhadi, Yazdan Movahedi, Amir Azizi, Fazlullah Ghasemikeli, Kolsom Karimi Nejad Pages 55-66
    Introduction
    The present study was administrated to determine the effectiveness of social skills training on promoting the theory of mind in aggressive adolescents.
    Method
    The statistical population consisted of male students of high schools in Bukan city in the academic year of 2014. The statistical sample included 40 students who had higher scores after completing the Buss and Perry Aggression Questionnaire. These students took part in the theory of mind test as well. The collected data were analyzed using the statistical test of multivariate variance.
    Results
    The results of multivariate variance analysis indicated that social skills training in experimental group had a significant effect on promoting the theory of mind and decreasing aggression.
    Conclusions
    It can be claimed that social skills training leads to decrease of aggression in adolescents.
    Keywords: Social skills training, Theory of mind, Aggression
  • Alireza Aghayoosefi, Hossein Zare, Maryam Zare, Farhad Shaghaghi Pages 67-81
    Introduction
    Identifying the aspects and components of cognitive dissonance, especially personality and decision making, can not only increase the application of psychology in other aspects of humanities but also help experts in politics and advertisement industry. The aim of this study was to evaluate the relationship between decision making styles and physiological components of cognitive dissonance.
    Method
    To do this, 130 students of Elmi-Karbordi University of Safadasht were invited to complete Scott and Bruce Decision-Making Styles Questionnaire. Before and after distributing the questionnaires, their physiological conditions were receded. To create cognitive dissonance they were asked to write about the reduction of interest in a favorite character who ignores a child. Then, they were asked to write about reducing the amount of budget devoted to orphanages by welfare organization. Data analysis was conducted through regression.
    Results
    The results showed the positive relationship between avoidant and dependant decision making styles and negative relationship between logical and intuitive decision making styles with cognitive dissonance; among them, avoidant style had the strongest relationship. Intuitive style predicted reduction in blood pressure and logical style predicted increase in heart beat rates and decrease in blood pressure. Avoidant and dependant styles predicted all of the physiological components.
    Conclusion
    Decision making styles predict physiological components of cognitive dissonance.
    Keywords: Decision making styles, Cognitive dissonance, Physiological components
  • Susan Alizadeh Fard, Masomeh Tadris Tabrizi Pages 82-94
    Introduction
    Because of the important role of procrastination and social loafing on personal and social development, the main purpose of this research was to investigate the effect of Choice Theory training on procrastination and social loafing.
    Method
    A total number of 36 female students of Tehran Universities in 1392 were selected by accessible sampling and were divided into an experimental group including 16 students and a control group including 20 students. Tuckman's Procrastination Scale and Saffarinia's Social Loafing Test were conducted to collect basic level data. The participants of the experimental group attended 8 sessions of Choice Theory training protocol. Both inventories were conducted again immediately after the training period and after two months. The results of post-tests were compared with the basic level through covariance analysis.
    Results
    The results of covariance analysis showed a significant difference between the two groups and reduction of procrastination and social loafing in the experimental group compared with the control group. But this reduction was not evident in the follow up test which was conducted after two months. Even the level of social loafing increased significantly.
    Conclusion
    The implications of these results are discussed with respect to the utility of applying Choice Theory training for significant reduction of procrastination and social loafing in short time; however, these results are not perdurable in long time.
    Keywords: Choice theory, Procrastination, Social loafing
  • Yazdan Movahedi Pages 109-121
    Introduction
    Nowadays a large population of the world uses the Internet. Despite the numerous advantages of this technology leading to positive changes in communication, unfortunately some studies, have attributed dangerous complications to the Internet, the most destructive one being Internet addiction. The present study was conducted with the aim of determining the relationship among components of Perceived Social Support and the Feeling of social- Emotional loneliness with Internet addiction in students.
    Method
    To do this, 173 students from Tabriz University (78 males and 95 females) were selected by multiphase cluster-random sampling and in addition to demographic information, they completed the Perceived Social Support, Feeling of social- Emotional loneliness, and Internet addiction questionnaires. The data were analyzed by descriptive statistical methods, Pearson’s correlation coefficient, and multivariate regression.
    Results
    Based on the results, there were significant relationships among Perceived Social Support and the Feeling of Social- Emotional Loneliness with Internet addiction.
    Keywords: Perceived Social Support, Feeling of loneliness, Internet addiction
  • Majid Saffarinia, Ali Reza Agayousefi, Ali Mostafaie Pages 123-133
    Introduction
    This study aimed at investigating the relationship between social procrastination, social identity, and students’ academic performance.
    Method
    The design was correlational and the sample consisted of 200 students of Payam Noor University, Bukan center. Sampling was based on available sampling and three questionnaires including Social Procrastination, Social Identity, and Academic Achievement were employed to collect the data. Pearson correlation and multiple regression analyses were used to analyze the data.
    Results
    The results showed a significant negative correlation between Social Identity and Social Procrastination. Both the individual and collective identities showed a significant negative correlation with Social Procrastination. Indifference, as one of the components of Social Procrastination, had a significant negative correlation with academic performance, but there was no significant relationship between attention to self, as another aspect of Social Procrastination, and academic achievement. Furthermore, Social Identity had a significant positive correlation with academic performance. From among the other aspects, the individual and collective identity had a significant positive correlation with academic performance.
    Conclusions
    According to the results, it can be claimed that Social Procrastination has a negative relationship with academic performance and social identity, while social identity has a significant positive correlation with academic performance.
    Keywords: Social Procrastination, Social Identity, Academic Performance, students