فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسن صیف صفحات 7-21
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر ارائه الگوی روابط علی جهت گیری هدف تحصیلی و درگیری شناختی بر اساس نقش واسطه گری هیجان های تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی به روش تحلیل مسیر است.
    روش
    نمونه آماری این پژوهش شامل 523 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور شیراز که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده و به پرسشنامه هایی متشکل از درگیری شناختی وانگ و اسکالیس (2013)، خودکارآمدی تحصیلی میجلی و همکاران (2000)، جهت گیری هدف تحصیلی میدلتن و میگلی (1997) و هیجان های تحصیلی پکران (2005) پاسخ دادند.
    یافته ها
    به طورکلی نتایج از اثرات غیرمستقیم مولفه های جهت گیری هدف تحصیلی بر درگیری شناختی دانشجویان اشاره دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده جهت گیری هدف تحصیلی و مولفه های آن از طریق واسطه گری ابعاد هیجان های تحصیلی بر درگیری شناختی تاثیرگذار بوده به طوری که اهداف تبحری از طریق هیجان های مثبت و درگیری تحصیلی اثر غیرمستقیم و مثبت و اهداف اجتنابی و عملکردی از طریق هیجان های منفی بر درگیری شناختی اثر غیرمستقیم و منفی است. کلیه متغیرهای مطرح در این پژوهش سی و یک درصد از تغییرات موجود در متغیر درگیری شناختی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف تحصیلی، درگیری شناختی، هیجان های تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی
  • زهرا کریمیان، افسانه شهبازی راد، مارال حقیقی کرمانشاهی صفحات 22-34
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مقایسه شناخت اجتماعی در بین کودکان دختر خانواده های تک فرزند و چند فرزند شهر اصفهان که در دامنه ی سنی 7-5 سال قرار داشتند، صورت گرفت.
    روش
    این پژوهش کاربردی از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه ی آماری پژوهش کلیه کودکان دختر 7-5 ساله ی شهر اصفهان در سال 1393بود. بدین منظور 80 کودک دختر(40 نفر از خانواده های تک فرزند و 40 نفر از خانواده های چند فرزند) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و با استفاده از تکالیف شناخت اجتماعی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، علاوه بر شاخص های آمار توصیفی، از شاخص های آمار استنباطی شامل آزمون t مستقل و آزمون F استفاده شد. نرم افزار آمار مورد استفاده در این پژوهش SPSS بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شناخت اجتماعی در کودکان خانواده های چندفرزند بیشتر از خانواده های تک فرزند بود(P<0/001). شناخت اجتماعی در کودکان 7 ساله بیشتر از کودکان 5 ساله بود (P<0/05)بین کودکان بر اساس ترتیب تولد (فرزند اول، وسط و آخر) از لحاظ میزان شناخت اجتماعی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله توجه به الگوی تفاوتهای خانوادگی در ارتباطات و تعاملات موثر بر شکلگیری شناخت اجتماعی احساس میشود.
    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، خانواده تک فرزند، خانواده چند فرزند، ترتیب تولد، کودک
  • نادر حاجلو، فرزانه رنجبر نوشری صفحات 35-47
    مقدمه
    دلسوزی سازه ای بین فردی است که نقش مهمی در بهزیستی افراد ایفا می نماید و مطالعه حاضر باهدف بررسی پایایی و روایی مقیاس دلسوزی برای زندگی دیگران انجام گرفت.
    روش
    در این راستا 281 دانشجو (170 زن و 111 مرد) با میانگین سنی 41/23 سال با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایمرحله ای از بین دانشجویان دانشگاه پیام نور استان گیلان انتخاب شدند و به مقیاس های دلسوزی برای زندگی دیگران چانگ و همکاران (2014)، مقیاس همدلی عاطفی مهرابیان و اپستین (1972) و زیر مقیاس شخصیت آزارگر پرسشنامه شخصیتی میلون پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که این مقیاس دو عامل همدلی و تسکین درد و رنج را در بر می گیرد که حدود 50 درصد از واریانس مقیاس را تبیین می نمایند و بر اساس نتایج تحلیل عاملی تاییدی، این عامل ها به خوبی با داده ها برازش داشت (94/0،GFI= 88/0NFI=، 91/0CFI=). روایی همگرا و افتراقی مقیاس، از طریق همبستگی با مقیاس همدلی عاطفی و زیر مقیاس شخصیت آزارگر محاسبه گردید که نتایج معنادار بودند (01/0>p). همسانی درونی مقیاس بر اساس آلفای کرونباخ 87/0 و همبستگی گویه ها با نمره کل در دامنه 41/0 تا 60/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، می توان نتیجه گرفت که مقیاس دلسوزی برای زندگی دیگران از روایی و پایای نسبتا مطلوبی در نمونه ایرانی برخوردار است و در پژوهش های آتی می توان آن را مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی و دلسوزی
  • جعفر حسنی، سهراب امیری صفحات 48-61
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تجارب هیجانی زیر آستانه ای در قضاوت اخلاقی شخصی و غیرشخصی بود.
    روش
    35 نفر (20 نفر مونث و 15 نفر مذکر) از دانشجویان دانشگاه خوارزمی با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به صورت انفرادی در معرض القاء تجارب هیجانی خنثی، مثبت و منفی زیر آستانه ای قرار گرفتند. پس از هر مرحله القاء هیجان، آزمودنی ها به دو داستان اخلاقی شخصی و غیر شخصی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با تدابیر مکرر تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که القاء تجارب هیجانی زیر آستانه ای مثبت و منفی منجر به غیر سودگرایی در قضاوت اخلاقی شخصی می شود، اما بر قضاوت اخلاقی غیرشخصی تاثیر ندارد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر نقش بارز تجارب هیجانی در فرایندهای شناختی مبتنی بر قضاوت اخلاقی است.
    کلیدواژگان: تجارب هیجانی زیرآستانه ای، قضاوت اخلاقی، داستان اخلاقی شخصی و غیرشخصی، غیرسودگرایی
  • سعید طالبی، حسین زارع صفحات 62-75
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی نسبت روایی محتوایی و ارزیابی اعتبار سازه پرسشنامه انتظارات آموزشی از یکسو و از سوی دیگر بررسی نقش انتظارات اطرافیان بر تغییر نگرش نسبت به استفاده از محتوای درسی الکترونیکی انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری آن دانشجویان دانشگاه های پیام نور فارس هستند برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شده است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های تئو (2006) و پرسشنامه محقق ساخته انتظارات آموزشی است. داده ها از طریق آزمون های تحلیل عاملی مرتبه دوم و رگرسیون چند متغیری بررسی شد.
    یافته ها
    عامل های سه گانه دوستان و همکلاسی ها، اساتید و والدین روی هم رفته،712/53 درصد از کل واریانس پرسشنامه انتظارات آموزشی را تبیین می کند اگرچه در روش نسبت روایی محتوایی لاواشی تعداد 3 سوال حذف شد اما در تحلیل عاملی مرتبه دوم هیچ کدام از سوالات حذف نشدند. همچنین بین انتظارات آموزشی دوستان و همکلاسی ها (369/0= ß)، اساتید (302/0= ß) و والدین (287/0= ß) با تغییر نگرش نسبت به محتوای درسی الکترونیکی رابطه معناداری وجود دارد. علاوه بر این انتظارات والدین (173/0= ß) و اساتید (230/0= ß) بر انتظارات دوستان و همکلاسی ها از یکدیگر موثر است.
    نتیجه گیری
    مقیاس انتظارات آموزشی از روایی محتوایی و سازه ای مطلوب برخوردار است و می توان از آن برای ارزیابی انتظارات اطرافیان از دانشجویان استفاده کرد همچنین مدل رگرسیونی ارائه شده در پژوهش حاضر، مدل مناسبی برای بررسی انتظارات اطرافیان در تغییر نگرش نسبت به محتوای درسی الکترونیکی است.
    کلیدواژگان: انتظارات آموزشی، تغییر نگرش، محتوای درسی الکترونیکی، نسبت روایی محتوایی، تحلیل عاملی مرتبه دوم
  • مهدیه رحمانیان، مریم زمانی، ناهید نوریان، سعید کریم نژاد صفحات 76-88
    مقدمه
    ادراک افراد از جهانی که در آن به سر می برند یکی از توانایی های انسان است که بر زندگی بشر اعم از تصمیم گیری یا عمل متناسب با موقعیت فرد تاثیر دارد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عواملی است که می توانند در ادراک افراد نقش داشته باشند.
    روش
    به این منظور تعداد 64 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز تهران جنوب که در سال تحصیلی 94 93 مشغول به تحصیل بودند به طور تصادفی انتخاب شدند. آن ها بعد از پاسخ به پرسشنامه شخصیت پنج عاملی نئو و تفکر انتقادی کالیفرنیا، فیلمی را به مدت 5 دقیقه تماشا کردند که شامل یک دیالوگ ثابت می شد که در 4 بافت مختلف اجرا شده بود. سپس بر اساس آن به پرسشنامه ای در خصوص فیلم پاسخ دادند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که میان خصیصه های شخصیتی و تفکر انتقادی رابطه معناداری وجود ندارد. با این وجود سه توانایی شناختی تفکر استقرایی، ارزیابی و استنتاج با مکان نمایش داده شده در فیلم همبستگی داشت. درنهایت نتایج نشان دهنده همبستگی بین تفکر با مکان و ادراک افراد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که تفکر برای ادراک امری ضروری تلقی می شود. بافت موقعیت نیز با انتقال عناصر خود به عنوان واحدهای اطلاعاتی برای ادراک و با دخالت در نوع توانایی شناختی به کار گرفته شده بر نوع ادراک افراد تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، بافت موقعیتی، ادراک، خصوصیات شخصیتی
  • مزگان سپاه منصور، زهرا براتی، فاطمه حسینقلی صفحات 89-101
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثرگذارترین متغیرها بر مادی گرایی و همچنین تبیین رابطه بین آن ها بود.
    روش
    پژوهش حاضر به شیوه پژوهش های همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری انجام شده است. جامعه پژوهش همه دانش آموزان دوره متوسطه شهر تهران را در بر می گرفت که از بین آنان تعداد 300 نفر به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارها شامل مقیاس ارزش گذاری مادی (MVS)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده (PSSS) و ابزار سنجش مقایسه اجتماعی بود.
    یافته ها
    مدل به دست آمده برازش مناسبی با داده ها داشت. حمایت اجتماعی ادراک شده والدین و حمایت اجتماعی ادراک شده همسالان با میانجی گری مقایسه اجتماعی تاثیر غیرمستقیم و مثبتی بر مادی گرایی داشتند و تاثیر مستقیم و مثبت مقایسه اجتماعی بر مادی گرایی معنادار بود. همچنین بیشترین تاثیر کل متعلق به حمایت اجتماعی ادراک شده همسالان بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش با یافته های پژوهش های مشابه قبلی مطابقت داشته و از روابط مفروض در مدل حمایت می کنند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده والدین، حمایت اجتماعی ادراک شده همسالان، مادی گرایی، مدل سازی معادلات ساختاری، مقایسه اجتماعی
  • عاطفه علامه، منیجه شهنی ییلاق، علیرضا حاجی یخچالی، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 102-123
    مقدمه
    یکی از اختلالات رفتاری که شیوع آن به طور هشداردهنده ای بالا است، پرخاشگری است. کودکان دارای رفتارهای پرخاشگرانه خانواده، مدرسه و اجتماع را با مسائل گوناگونی مواجه می کنند که آن ها را در برابر آشفتگی های روانی-اجتماعی دوران نوجوانی و حتی بزرگسالی آسیب پذیر می سازد. هدف این پژوهش مقایسه خودکارآمدی در تعامل با همسالان و شایستگی اجتماعی در دانش آموزان پسر پرخاشگر و عادی پایه های پنجم و ششم دوره ابتدایی شهر اهواز در سال تحصیلی 94-1393 بود.
    روش
    نمونه این پژوهش شامل 250 دانش آموز پسر (125 دانش آموز پرخاشگر و 125 دانش آموز عادی) بود که به روش تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. طرح پژوهش، علی-مقایسه ای بود. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس خودکارآمدی کودکان در تعامل با همسالان، مقیاس شایستگی اجتماعی و پرسشنامه پرخاشگری کودک در مدرسه بود. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه از لحاظ خودکارآمدی در تعامل با همسالان و شایستگی اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد. به علاوه، میزان خودکار آمدی در تعامل با همسالان و شایستگی اجتماعی در گروه پرخاشگر نسبت به گروه عادی کمتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه ی حاضر، نقصان در خودکار آمدی در تعامل با همسالان و شایستگی اجتماعی می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم در بروز رفتارهای پرخاشگرانه مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، خودکارآمدی در تعامل با همسالان، شایستگی اجتماعی، دانش آموزان
  • طاهر محبوبی صفحات 124-136
    مقدمه
    پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر آموزش خودکنترلی هیجانی بر کاهش پرخاشگری کلامی دانشجویان دانشگاه پیام نور بوکان انجام گرفته است.
    روش
    جامعه آماری دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان بوکان می باشند بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف از میان مراجعه کنندگانی که به مرکز مشاوره دانشگاه مراجعه کرده بودند، با توجه به ملاک های در نظر گرفته شده 40 نفر را انتخاب کرده و سپس به طریق واگذاری تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (هر گروه 20 نفر). روش تحقیق در این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه همراه با مرحله پیگیری بود. روش مداخله این برنامه آموزش خودکنترلی هیجانی بر اساس الگویی برگرفته از منابع لیاهی، تیرچ و ناپولیتانو[1] (2012)، موتابی و فتی (1386) و ناصری (1386) بود که در 10 جلسه 60 دقیقه ای سازمان دهی و در مدت 5 هفته متوالی به دانشجویان گروه آزمایش ارائه گردید، درحالی که گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند.
    یافته ها
    داده های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس در سطح 05/0> p برای گروه آزمایش نشان داد که آموزش خودکنترلی هیجانی توانسته است به عنوان مداخله ای موثر موجب کاهش پرخاشگری کلامی دانشجویان هم در مرحله آزمایش و هم در مرحله پیگیری شود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش اثربخشی آموزش خودکنترلی هیجانی را بر کاهش پرخاشگری کلامی دانشجویان نشان داد؛ بنابراین یافته های این پژوهش مداخلات مبتنی بر آموزش تکنیک های خودکنترلی هیجانی را در جهت کاهش پرخاشگری کلامی دانشجویان پیشنهاد می کند.
    [1]. Leahy، Tirch، Napolitano
    کلیدواژگان: خودکنترلی هیجانی، پرخاشگری کلامی
  • نغمه تقوی، پرویز آزادفلاح، فرشته موتابی صفحات 137-153
    مقدمه
    بهزیستی ادراک شده (فاعلی) با دربرداشتن مولفه های هیجانی و شناختی، یکی از مهم ترین عوامل م رتبط با سلامت روانی و جسمی قلمداد می شود. این پژوهش درصدد بررسی مقایسه ای مضمون کفایت هیجانی در دو گروه دختران نوجوان ایرانی با ادراک بیشتر و کمتر بهزیستی بود.
    روش
    با استفاده از نمونه گیری موارد شدید و در نظر داشتن حداکثر تنوع شرایط، داده ها از طریق سه روش مصاحبه های عمیق (10 نفر)، تکمیل جملات ناتمام (37 نفر) و نوشتار روایتی (32 نفر) گرداوری شد و بر اساس تحلیل مضمونی براون و کلارک، تحلیل محتوا انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها پنج مضمون کلی را نشان داد که یکی از آن ها مضمون کفایت هیجانی بود. کفایت هیجانی متشکل از هفت طبقه شناخت هیجانی، مدیریت هیجان های خود، مدیریت هیجانی در روابط متقابل، توجه به هیجان های دیگران و همدلی، ابراز هیجان ها، میزان امید در باور و عملکرد و تعادل در شور و هیجان برای مضمون کفایت هیجانی بود.
    نتیجه گیری
    این طبقه ها با توجه به مبانی فرهنگی و نظری مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بهزیستی فاعلی، کفایت هیجانی، دختران نوجوان، تحلیل مضمونی
|
  • Mohammad Hsan Seaf Pages 7-21
    Introduction
    This study aimed at presenting a casual relationship model of goal orientations and cognitive engagement based on the mediating role of academic emotions and academic Self-Efficacy through path analysis.
    Method
    To do so, a total number of 523 students from shiraz Payame Noor University were selected through cluster sampling, and were asked to answer the questionnaires of Cognitive Engagement (Wang& Eccles, 2013), Academic Self-Efficacy (Midgley &et al, 2000), Goal Orientations (Middleton & Midgley, 1997), and Academic Emotions (Pekrun, 2005) subscales.
    Results
    Overall, the results indicated the indirect effects of goal orientations components on cognitive engagement.
    Conclusions
    According to the results, goal orientations and their components influence cognitive engagement through academic emotions dimensions. This is in a way that the mastery goals, through positive emotions, have indirect and positive effect on cognitive engagement and the avoidance and functional goals have indirect and negative effect on cognitive engagement through the mediation of negative emotions and academic Self-Efficacy. The total variables in this study explain thirty one Percent of changes in the Cognitive Engagement.
    Keywords: Goal Orientations, Cognitive Engagement, Academic Emotions, Academic Self, Efficacy
  • Zahra Karimiyan, Afsaneh Shahbazirad, Maral Haghighi Kermanshahi Pages 22-34
    Introduction
    The aim of this study was comparing the social cognition of 5-7 years old girls of families with one child versus families with more than one child in Isfahan city.
    Method
    The study was causal-comparative type and the statistical population included all the 5-7 years old girls in Isfahan city in 2014. For the purpose of the study, 80 girls (40 from families with one child and 40 from families with more than one child) were selected by using random cluster sampling method and were examined using the Scale of Social Cognitive Tasks. To analyze the data, SPSS statistics software was used. In addition to descriptive statistics, inferential statistics such as independent T-test and ANOVA were used.
    Results
    The results indicated that social cognition in children from families with more than one child was more than families with one child (P<0/001). Also, social cognition in 7 years old children was more than 5 years old ones (P<0/05). Furthermore, there wasnt any significant difference between the social cognition and the sequence of the birth of children (first, middle and last child).
    Conclusion
    According to the results, it is essential to pay attention to the pattern of communication and interaction in family because it can influence the formation of social cognition.
    Keywords: Social Cognition, Family with One Child, Family with More Than One Child, Sequence of Birth
  • Nader Hajloo, Farzaneh Ranjbar Noushari Pages 35-47
    Introduction
    Compassion is an interpersonal construct that has important role in individual's wellbeing. The main purpose of this study was to examine the validity and reliability of The Compassion of Other's Lives Scale (COOL scale).
    Method
    To this end, 281 students (170 women and 90 men with an average age of 23.4) from Payame Noor University of Guilan were selected by multi-stage cluster sampling. They answered The Compassion of Others’ Lives Scale (Chang et al., 2014), The Emotional Empathy Scale (Mehrabian and Epstein, 1972) and The Sadistic Personality Subscale of Millon Personality Inventory.
    Results
    The results of exploratory factor analysis showed that two factors, empathy and alleviating suffering, predicted approximately 50 percent of the variance and confirmatory factor analysis indicated that these factors were well fitted to the data (CFI= 0.91, NFI= 0.88, GFI=0.94). The convergent and divergent validity of the scale were examined by correlating with Emotional Empathy Scale and Sadistic Personality Subscale and the results showed significant correlation (P< 0.01). The internal consistency of the scale was calculated by Cronbach's alpha (0.87), and the correlation of items with the total score was obtained in the range of 0.41 to 0.60.
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that the Compassion of Other's lives Scale has a good validity and reliability for Iranian samples and can be used in future studies.
    Keywords: Validiy, Reliability, Compassion
  • Jafar Hasani, Sohrab Amiri Pages 48-61
    Introduction
    The aim of the present study was to investigate the effect of subliminal emotional experiences in personal and impersonal moral judgment.
    Method
    A total number of 35 students (20 females and 15 males) from Kharazmi University were selected using random sampling and were individually induced by subliminal neutral, positive, and negative emotional experiences. After each emotion induction stage, the subjects responded to two personal and impersonal moral stories. The data were analyzed using analysis of variance with repeated measures.
    Results
    The results showed that the induction of subliminal positive and negative emotional experience lead to non-utilitarianism in personal moral judgment but have no effect on impersonal moral judgment.
    Conclusion
    The results reflect the significant role of emotional experiences in moral judgment based cognitive processes.
    Keywords: Subliminal Emotional experiences, Moral Judgment, Personal, Impersonal Moral Judgment, Non, utilitarianism
  • Saeed Talebi, Hossin Zare Pages 62-75
    Introduction
    This study aimed to investigate the content validity ratio as well as the construct validity of Educational Expectations Questionnaire. Furthermore, it investigated the role of Other's Expectations on the change of attitude towards using E-curriculum content.
    Method
    The method was correlation and the population included the PNU students of Fars province. The sample was selected based on Krejcie and Morgan formula and cluster sampling. Two instruments including the Teo Questionnaires (2006) and a researcher made Questionnaire of Educational Expectations were used for data collection. Data were analyzed using second confirmatory factor analysis and multiple regressions.
    Results
    The three factors of friends and peers, teachers, and parents explained 53.71% of the total variance of Educational Expectations Questionnaire. Although in Lawshe`s Content Validity Ratio method three questions had been removed, in this study none of the questions in the second confirmatory factor analysis were deleted. Also, there was a meaningful relationship between educational expectations of friends and peers (ß=0.369), teachers (ß=0.302) and parents (ß=0.287) with changing attitudes towards electronic content. In addition, parent's (ß=0.173) and teacher's (ß=0.230) expectations influence friend's and peer's expectations from each other.
    Conclusion
    In general, the Educational Expectations Scale has good content and construct validity and can be used to assess Other's Expectations from students. In addition, the model presented in this study is an appropriate model for investigating Other's Expectations of the change of attitude towards the E-curriculum content.
    Keywords: Educational Expectations, E, curriculum Content, Content Validity Ratio, Second Confirmatory Factor Analysis
  • Mahdye Rahmanian, Maryam Zamani, Nahid Noriyan, Sayeed Karinnejad Pages 76-88
    Introduction
    People’s perception about the world they live in is one of the abilities that can influence their decisions or actions in different situations. The main aim of the present study was to investigate the factors that could affect people’s perception.
    Method
    To do so, 64 students of Payame Noor University were selected using random sampling method. After answering the Personality and Critical Thinking Questionnaires, the subjects watched a film which included a fixed dialogue performed in 4 different situations for 5 minutes. Then, based on the film, they responded to a questionnaire.
    Results
    The findings showed that there is no significant relationship between personality traits and critical thinking. However, there were significant relationships between some personality traits and situation elements. In addition, three cognitive abilities including inductive thinking, evaluation and deduction were associated with the location shown in the film. Finally, the results indicated the significant correlation between thinking with location and people’s perception.
    Conclusion
    This research showed that thinking is essential for perception. In addition, through transferring its elements as information units as well as interfering in the type of employed cognitive ability, situational context affects people's type of conception.
    Keywords: Critical Thinking, Situational Context, Perception, Personality Traits
  • Mojgan Sepahmansour, Zahra Barati, Øfateme Hossingholi Pages 89-101
    Introduction
    The aim of this research was studying the most effective variables on materialism and explaining the relationships among them.
    Method
    The study was conducted through structural equation modeling. The population included all high school students in Tehran and from among them 300 people were selected through cluster sampling. The instruments included Material Values Scale (MVS), Perceived Social Support Scale (PSSS), and Social Comparison Instruments.
    Results
    The results showed that the obtained model has a suitable goodness of fit with the data. Parent's and peer's social support with the mediating role of social comparison have indirect and positive effect on materialism. Furthermore, the direct and positive effect of social comparison on materialism was significant and the highest total effect belonged to peer's support.
    Conclusion
    The findings of this study matched the findings of some similar researches and provide a robust support for the hypothesized structural relationships.
    Keywords: Materialism, Perceived Parent Support, Perceived Peer Support, Social Comparison, Structural Equation Modeling
  • Atefeh Allameh, Manigeh Shehni Yeilagh, Ali Reza Haji Yakhchali, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand Pages 102-123
    Introduction
    One of the behavioral disorders with extremely high prevalence is aggression. Children with aggressive behaviors expose the family, school and society to various problems that make them vulnerable against mental-social disturbances in their adolescence and even adulthood. The aim of this study was comparing self-efficacy in peer interaction and social competence of male students with aggressive and normal behaviors in 5 and 6th grades of elementary school in Ahvaz city (1393-94 academic year).
    Method
    The sample included 250 male student (125 aggressive students and 125 normal students) that were selected through random multistage sampling method. The research design was causal-comparative. The instruments included: Children’s Self-efficacy for Peer Interaction Scale, Social Competence Scale, and Child Aggression in School Questionnaire. Data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA) method.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the groups in self-efficacy in peer interaction and social competence. In addition, the level of self-efficacy in peer interaction and social competence of the aggressive group were lower than the normal group.
    Conclusion
    According to the results of this study, deficit in self-efficacy in peer interaction and social competence can be considered as one of the significant factors in emerging aggressive behaviors.
    Keywords: Aggression, Self, efficacy in Peer Interaction, Social Competence, Students
  • Taher Mahbobi Pages 124-136
    The purpose of this study was to determine The effect of Emotional self- control training on reduction of the verbal aggression of boy Students of payame noor university city of Boukan. For this, 40 pupils were randomly selected as the sample group. This has been a half-experimental research with a pre-test, post-test plan and a control group. The program was presented to pupils during 10 sessions(each 60 min) and 5 session per week. The sample group was randomly divided into two 20 person groups, (an experimental group and a control group). The experimental group was taken under Emotional self- control training, while the control group was not. Data analysis with descriptive statistics(Mean, Standard Deviation) and inferential statistics(Covariance Test) was performed using SPSS software. The results of Analysis of Covariance Test(p
    Keywords: Emotional Self, control Training, Verbal Aggression
  • Naghmeh Taghva, Parviz Azadfallah, Fereshteh Mootabi Pages 137-153
    Introduction
    Subjective Well-Being (SWB), which includes emotional and cognitive elements, is one of the most important factors related to psychological and physical health. This study aimed at comparing emotional competence in two groups of Iranian adolescent girls with high and low SWB.
    Method
    Intensity sampling with regard to maximum variation was utilized to select the participants. The data were gathered using in depth interviews (10 girls), incomplete sentences (37 girls), and narrative writing (32 girls).
    Results
    The results demonstrated seven sub-themes of emotional competence theme including: Recognition of emotions, Self-management of emotions, Management of emotions in relationships, Caring for others’ emotions and Empathy, Expressing emotions, level of hope in thought, and Balance of passion.
    Conclusion
    These sub-themes were discussed based on cultural and theoretical frameworks.
    Keywords: Subjective Well, Being, Emotional Competence, Adolescent Girls, Thematic Analysis