فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیس منصوری، مهدی رهنما، معصومه اسلامی صفحات 1-6
    مقدمه
    سکته مغزی مهمترین بیماری نورولوژیک و سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماری های قلبی و سرطان در افراد مسن می باشد. با وجود تلاش های زیاد در جهت درمان یا فهم پاتوفیزیولوژی سکته مغزی هنوز درمان موثری برای آن یافت نشده است. گیاه زیره سبز با نام علمی Cuminum cyminum در درمان بیماری ها به کار می رود. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره زیره سبز بر کاهش آسیب سد خونی- مغزی حاصل از سکته مغزی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی از 5 گروه 6 تایی موش های صحرایی نر استفاده شد. گروه ها شامل شم، کنترل و 3 گروه آزمایشی بودند که دوز های 25 ،50 و100میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن عصاره زیره سبز را به صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت نمودند. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ گروه های کنترل و آزمایشی تحت جراحی انسداد شریان میانی مغز به منظور القای ایسکمی و اندازه گیری استحکام سد خونی- مغزی قرار گرفتند.
    نتایج
    غلظت اوانس آبی در نیمکره آسیب دیده (نیمکره راست) مغز در گروه کنترل در مقایسه با دوزهای 25 و 50 عصاره تفاوت معنی داری نداشت. اما دوز 100 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان داد به طوری که میزان اوانس آبی در نیمکره راست کاهش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    پیش تیمار با عصاره خوراکی زیره سبز با دوز 100 (میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن) باعث کاهش آسیب سد خونی- مغزی حاصل از سکته مغزی می گردد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، زیره سبز، سد خونی، مغزی، موش صحرایی
  • زهرا کارگر جهرمی، محمدحسن دوامی، کاوس صلح جو، محمد خواجه ای، حسین کارگر جهرمی صفحات 7-13
    مقدمه
    کرپتوسپوریدیوم پاروم تک یاخته ای از شاخه اپی کمپلکسا می باشد که باعث ایجاد اسهال حاد در انسان ها و حیوانات می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی آلودگی به کریپتوسپوریدیوم پاروم در افراد بزرگسال مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به آزمایشگاه های تشخیص طبی شهرستان جهرم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 117 فرد بزرگسال مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به آزمایشگاه های تشخیص طبی شهرستان جهرم مورد بررسی قرار گرفتند .اطلاعات اپیدمیولوژیک بیماران با استفاده از یک پرسشنامه جمع آوری گردید. نمونه های مدفوع بیماران پس از تغلیظ با فرمالین- اتر و رنگ آمیزی با زیل نلسون اصلاح شده از نظر وجود اووسیست های کریپتوسپوریدیوم پاروم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند. همچنین تمامی نمونه ها برای بررسی حضور کریپتوسپوریدیوم پاروم با روش Nested PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 117 فرد بزرگسال مبتلا به اسهال حاد، 1 نمونه (9/%) با استفاده از هر دو روش رنگ آمیزی زیل نلسون و Nested PCR از نظر کریپتوسپوریدیوم پاروم مثبت شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق درصد بسیار پایین آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در افراد بزرگسال را با دو روش میکروسکوپی و مولکولی نشان می دهد. با توجه به هزینه بر بودن آزمایشات مولکولی در صورت حضور افراد مجرب در تشخیص میکروسکوپی این انگل، روش رنگ آمیزی اسید فاست اصلاح شده می تواند در تشخیص این انگل مفید باشد.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم پاروم، افراد بزرگسال، Nested PCR
  • سید تقی حیدری، فاطمه امام قرشی، یاسر ساریخانی، مریم میرهادی، رضا تبریزی صفحات 15-1
    مقدمه
    چاقی به عنوان یکی از مشکلات عمده تهدید کننده سلامت در جوامع شناخته می شود. چاقی که با تجمع غیر طبیعی چربی در اندام ها شناخته می شود وابسته به عوامل گوناگونی نظیر وراثت، شیوه تغذیه و بسیاری دیگر از عوامل دموگرافیک و فیزیولوژیک می باشد. مطالعه حاضر به بررسی شیوع چاقی در نوجوانان شهرستان جهرم و همچنین تحلیل عوامل مرتبط با آن پرداخته است.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 992 دانش آموز دبیرستانهای جهرم مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور بررسی چاقی، شاخص توده بدنی و شاخص های تن سنجی شرکت کنندگان بررسی و ثبت شده و اطلاعات دموگرافیک آنها نیز جمع آوری گردید. جهت مقایسه میانگین چاقی در گروه های مختلف از آنالیز واریانس یکطرفه و به منظور مقایسه درصد چاقی در گروه های مختلف از آمون مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیلی آنالیز واریانس نشان داد که دانش آموزان دارای سابقه خانوادگی چاقی از درصد چربی و شاخص توده بدنی بالاتری برخوردار بوده اند (P<0.05). همچنین نتایج آزمون آنالیز واریانس و آزمون تکمیلی دانکن نشان داد که دانش آموزانی که مادرانشان از تحصیلات بالاتری برخوردارند درصد چربی بدن و شاخص توده بدنی بالاتری نیز دارند(p<0.05). بحث و
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه، مشابه سایر مطالعات انجام شده در سطح کشور، بیانگر شیوع نسبتا زیاد چاقی در بین دانش آموزان است. با انجام مطالعات بیشتر در زمینه فاکتورها تاثیرگذار بر شیوع چاقی امکان شناخت دقیق جمعیت هدف برای به کارگیری مداخلات پیشگیرانه و درمانی فراهم خواهد آمد.
    کلیدواژگان: چاقی، نوجوانان، شیوع، دانش آموزان
  • مینا فیروزه، کهین شاهانی پور صفحات 23-32
    سابقه و هدف
    گیاه قره قاط( (Vaccinium arctostaphylos L یکی از گیاهان دارویی است که برای درمان دیابت استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات عصاره متانولی میوه گیاه قره قاط بر میزان گلوکز، شاخص های زیستی اکسیداتیو، HDL وکلسترول در رت های دیابتی نرنژاد ویستاراست.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، در گروه های کنترل سالم ،کنترل دیابتی وگروه های دیابتی تیمار شده با عصاره متانولی با دوز هایmg/kgbw150وmg/kg bw 250 تقسیم شدند. تاثیر 30 روز تزریق درون صفاقی عصاره متانولی میوه قره قاط بر پارا مترهای بیوشیمیایی خون بعد از القاء دیابت در رت ها با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز به میزانmg/kg/bw 60 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه گروه های دیابتی تیمار با عصاره میوه گیاه قره قاط نشان داد که موثرترین غلظت در کاهش گلوکز ، افزایش HDL ، افزایش فعالیت پاراکسوناز،کاهش مالون دی آلدئید و کاهش وزن مربوط به عصاره متانولی با غلظت mg/kg250 وموثرترین غلظت عصاره در کاهش کلسترول و کاهش پروتئین کربونیل مربوط به عصاره متانولی با غلظتmg/kg 150 می باشد(05/0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی میوه گیاه قره قاط قادر به کاهش اثرات منفی دیابت بر بسیاری از فاکتور های بیوشیمیایی است وپس از بروز تغییرات ناشی از القاء دیابت می تواند این علائم را بهبود بخشد و نقش درمانی از خود نشان دهد.
    کلیدواژگان: Vaccinium arctostaphylos، دیابت، کلسترول، HDL، شاخص های اکسیداتیو
  • علی قربانی رنجبری، محمدرضا یاریار، حسین کارگرجهرمی، نوید کلانی صفحات 33-2
    بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده و pHنزدیک به خنثی محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. در ایران تولید بستنی های غیرپاستوریزه تحت عنوان بستنی های سنتی رایج بوده و آلودگی این محصول به میکروارگانیسم ها ی بیماری زا سبب مسمومیت ها و عفونت های غذایی شده و سلامت افراد را به خطر می اندازد. لذا مطالعه حاضر جهت بررسی میزان بارمیکروبی وآلودگی به لیستریا منوسیتوژنز و اشریشیاکلی دربستنی های سنتی نواحی اطراف شیرازصورت پذیرفت. تعداد 240 نمونه بستنی بطور تصادفی ازمراکز توزیع در نواحی اطراف شهر شیراز در بهار و تابستان سال1392 اخذ گردید. ودر شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر شمارش کلی باکتری ها، شمارش انتروباکتریاسه و کلی فرم به منظور بار میکروبی وهمچنین آزمایش های لازم جهت حضور لیستریا منوسایتوژنز و اشریشیاکلی بر روی نمونه ها صورت پذیرفت. یافته های این تحقیق نشان داد که 08/37 درصد نمونه ها از نظر تعداد کلی باکتری ها براساس حد مجاز تعیین شده اداره استاندارد ایران غیر قابل قبول است. از طرفی 25/16 درصد نمونه ها ازنظرتعداد انتروباکتریاسه بیشتر از حد مجاز با میانگین 104×7/1 درهر گرم بود. آلودگی به اشریشیاکلی فصل بهار 5 درصد و در فصل تابستان 25/6 درصد بود. این در حالی بود که هیچ یک از نمونه ها به لیستریا منوسایتوژنز آلوده نبودند. لازم به ذکراست از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین آلودگی به اشریشیاکلی در فصول مورد بررسی وجود نداشت (P&le0.05). بطورکلی با توجه به نتایج حاصل که دال بر آلودگی بالای نمونه های مورد مطالعه دارد. نظارت بهداشتی وکنترل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و استفاده از شیرپاستوریزه درتهیه این فراورده الزامی می باشد. واژگان کلیدی: بار میکروبی، بستنی سنتی، لیستریا، اشریشیاکلی
    کلیدواژگان: بار میکروبی، بستنی سنتی، لیستریا، اشریشیاکلی
  • معصومه حبیبیان، محمد علی اسدی صفحات 39-46
    مقدمه
    پیری یک عامل خطرزای مهم برای آسیب تدریجی ساختار و عملکرد قلبی است که با تغییرات متفاوتی در آنژیوژنز و فیبروزیس قلبی همراه است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین منظم شنا و عصاره سیر بر سطوح برخی از فاکتور های رشد میانجی گر در آنژیوژنز و فیبروزیس قلبی موش های صحرایی پیر بود.
    روش کار
    35 سر موش صحرایی نر ویستار پیر به صورت تصادفی به 5 گروه(7 تایی) کنترل، سالین، تمرین هوازی، سیر و تمرین هوازی + سیر تقسیم شدند. حیوانات با تمرین شنا به مدت 60 دقیقه در روز، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته ورزش داده شدند. گروه های تمرین هوازی و تمرین هوازی + سیر با عصاره سیر(5/2گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تیمار شدند. سطوح قلبی فاکتور رشد اندوتلیال عروقی(VEGF)و فاکتور تبدیل رشد بتا -1 (TGF-β1) به روش الایزا تعیین شد. از آزمون آنالیز واریانس یک راهه برای آنالیز دادها استفاده شد(05/0>p).
    یافته ها
    نتایج نشان داد 8 هفته تمرین شنا، مصرف مکمل سیر و ترکیبی از دو مداخله با افزایش معنی داری سطوح قلبی VEFG و کاهش TGF-β1 موش های پیر همراه بود(05/0>p). اما تفاوت معنی داری بین اثرات این مداخله ها بر سطوح TGF-β1 و VEFGقلبی در موش های پیر مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد هریک از مداخله های غیر داروی تمرین منظم، عصاره سیر و ترکیبی از این دو شیوه، ممکن است تغییرات آنژیوژنز و فیبروزیس قلبی ناشی از پیری را، بواسطه تنظیم مثبتVEGF و تقلیل سطوح TGF-β1، کاهش بخشند.
    کلیدواژگان: پیری، آنژیوژنز، بافت قلب، فیبروزیس، تمرین منظم
  • بهزاد قاسمی، حمید بیضایی، محسن نجیمی صفحات 47-55
    مقدمه
    پروتئوس ولگاریس از باکتری های بیماری زای بیمارستانی محسوب می شود که در سال های اخیر شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در این باکتری موجب تمایل محققین به بررسی ترکیبات ضد باکتریایی جدید روی آن شده است. مشتقات تیازول، ایمیدازول و تتراهیدروپیریدین ترکیبات ضد باکتریایی جدیدی هستند که اثر مهاری آنها بر بسیاری از باکتری های بیماری زا اثبات شده است. در این تحقیق، اثر ضد باکتریایی 15 مشتق جدید تیازول، ایمیدازول و تتراهیدروپیریدین بر روی پرتئوس ولگاریس بررسی می شود.
    روش کار
    در این مطالعه، محلولی از کلیه مشتقات سنتز شده در حلال DMSO تهیه شد، سپس اثر ضد باکتریایی مشتقات توسط روش های انتشار در دیسک و میکرو رقیق سازی بررسی گردید که به ترتیب در اندازه گیری قطر هاله مهار رشد و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) استفاده گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مشتقات ایمیدازول و تتراهیدروپیریدین a-g9 و مشتقات تیازول a-c6، a10 و c10 فاقد اثر مهاری بر پرتئوس ولگاریس بودند، فقط اثر مهاری سه مشتق تیازول c6، 9 و b10 به ترتیب با قطر هاله مهار رشد 2/0±1/22، 1/0±2/10 و 1/0±3/4 میلی متر و MIC 128، 512 و 1024 میکروگرم بر میلی لیتر مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    اثر ضد باکتریایی برخی از مشتقات جدید تیازول (d6، 9 و b10) بر روی سویه استاندارد پرتئوس ولگاریس در این مطالعه اثبات شد و بررسی اثرات این ترکیبات بر روی سویه های مقاوم دارویی پرتئوس ولگاریس در تحقیقات بعدی جهت کاربردی کردن آن ضروری است.
    کلیدواژگان: اثر ضد باکتریایی، تیازول ها، ایمیدازول ها، تتراهیدروپیریدین ها، پرتئوس ولگاریس
  • مهسا زارع، محمد امین عدالت منش، عبدالصالح زر صفحات 57-62
    مقدمه
    آلزایمر یک بیماری نورودژنراتیو است که در آن توانایی های حافظه کاهش می یابد و تغییرات متعددی در مغز بیمار رخ می دهد، در این حالت گفته می شود که فرد بیمار دچار زوال عقل (دمانس) شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر هشت تمرین استقامتی بر سطح هیپوکامپی عامل نکروز دهنده توموری آلفا در رت های ماده مبتلا به آلزایمر می باشد.
    روش کار
    30 راس رت ماده نژاد اسپراگ داولی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند.گروه تمرین استقامتی به مدت هشت هفته روی نوار گردان بدون شیب با سرعت 15تا20 متر در دقیقه به مدت 15تا30 دقیقه در هر جلسه و پنج جلسه در هفته دویدند. سپس سطح هیپوکامپی عامل نکروز دهنده ی توموری آلفا در همه گروه ها اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از واریانس دو طرفه و تست تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان داد که سطح هیپوکامپی عامل نکروز دهنده ی توموری آلفا در گروه تمرین به طور معنی داری پایین تر از گروه شم بود. مسمومیت با تری متیل تین سطح هیپوکامپی فاکتور نکروز دهنده توموری آلفا را به شدت در رت های جنس ماده افزایش داد. در حالی که تمرین استقامتی میزان هیپوکامپی فاکتور نکروز دهنده ی توموری آلفا را در این مدل حیوانی کاهش داد (05/0&gep).
    نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها اینطور می توان نتیجه گرفت که تمرین استقامتی در رت های ماده مبتلا به آلزایمر باعث کاهش سطح هیپوکامپی عامل نکروز دهنده ی توموری آلفا می شود.
    کلیدواژگان: آلزایمر، تمرین استقامتی، عامل نکروز دهنده ی توموری آلفا، حافظه، هیپوکامپ
|
  • Mahdis Mansouri, Mehdi Rahnema, Maesumeh Eslami Pages 1-6
    Introduction
    stroke is most important neurological disease and the third cause of mortality after heart diseases and cancer in the elderly. Despite many efforts for the treatment or understanding the pathophysiology of stroke, an effective treatment has not been found yet. The Cumin plant with the scientific name "Cuminum cyminum" is used for the treatment of diseases. This study was conducted the effect of cumin on reduce the damage of blood-brain barrier resulting from stroke.
    Methods & Materials: In this experimental study, the male rats were divided in 5 groups of 6. Groups including sham, control and 3 experimental groups that were received 25, 50, 100 mg/kg of cumin extract orally for 30 days. 2h after the last gavage, control and experimental groups were underwent middle cerebral artery occlusion surgery to induce stroke and measure the stability of blood-brain barrier.
    Results
    Concentration of Blue Evans in the damaged hemisphere (right hemisphere) in the control group had no significant difference compared with the doses of 25 and 50 of cumin extract. But dose of 100 showed a significant difference compared to the control group as Blue Evans in the damaged hemisphere decreased (P
    Conclusion
    Pre-treatment with 100 mg/kg of cumin extract reduces damage of the blood-brain barrier resulting from stroke.
    Keywords: Stroke, Cumin, Blood, brain Barrier, Rat
  • Zahra Kargarjahrumi, Mohammadhasan Davami Pages 7-13
    Background and Objective
    Cryptosporidium parvum is an apicomplexan protozoan parasite which causes acute diarrhea in both human and wide range of animals, no efficacious treatment have been described for it. The aim of this study is determination of Prevalence of Cryptosporidium parvum infection in adults with acute diarrhea Referred to clinical laboratories in Jahrom city by modified Ziehl-Neelsen and Nested PCR methods.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 117 acute diarrheic patients that referred to Jahrom laboratory centers were studied. Epidemiological information of Patients were collected using a questionnaire. Stool samples of the patients concentrated by Formol-ether and after staining with modified Ziehl-Neelsen, were examined for presence of oocysts of Cryptosporidium parvum by light microscope. Also, Also, all samples were tested for the presence of Cryptosporidium parvum by Nested PCR method. The data were analyzed using SPSS 16 software.
    Results
    Of 117 adults with acute diarrhea, one case (0.9%) using both staining Ziehl Nelson and Nested PCR were positive for Cryptosporidium parvum.
    Conclusion
    It was observed that the percentage of contamination to this parasitis at both microscopic and Nested PCR P methods are the same.
    Keywords: Cryptosporidium Parvum, adult, Nested PCR
  • Dr Seyed Taghi Heydari, Dr Fatemeh Emamghorashi, Yaser Sarikhani, Dr Maryam Mirhadi, Dr Reza Tabrizi Pages 15-1
    Introduction
    Obesity is recognized as one of the major problems threatens health of the modern societies. Obesity as abnormal growth of fat in the body organs is related to the various factors such as heredity, nutritional habits, and many other physiological and demographical characteristics. This study investigates the prevalence of obesity and its related factors among the high school students of Jahrom city in southern Iran.
    Methods
    In this study we included 992 students of Jahrom high schools. In order to measuring the obesity we used body mass index and other anthropometric indices. Also some demographic information gathered by checklist. One way ANOVA used for comparison of mean of obesity scores between different groups. Chi-squire test was used for comparison of percent of obesity between different groups.
    Results
    Findings of ANOVA test indicated that students with the history of obesity had the higher percent of body fat and body mass index (p
    Conclusion
    Findings of this study in line with other studies in Iran indicated that prevalence of obesity among the students is relatively high. Further studies on factors related to the prevalence of obesity can provides some evidences about target populations for implementing proper preventive and therapeutic programs.
    Keywords: Obesity, Adolescents, Prevalence, Students
  • Mina Firouzeh, Dr Kahin Shahanipour Pages 23-32
    Introduction
    Vaccinium arctostaphylos L. is one of the medical plants that used in the treatment of diabetes. The aim of present study is to determine The effects of Vaccinium arctostaphylos L. fruit Methanolic extract on the levels of glucose, oxidation indicators, HDL and cholesterol in diabetic rats (Wistar).
    Materials And Methods
    In this experimental research, 24 male wistar rats divided into groups (healthy control, diabetic control , diabetic groups feeding with methanol extract at doses 150 mg/kg bw and 250 mg/kgbw. The effect of 30 days intraperitoneal injection Vaccinium arctostaphylos L. Fruit Methanolic, extract at the doses of 250 mg/kgbw, 150mg/kgbw on the blood biochemical parameters , after single STZ 60 mg/kgbw intraperitoneal injection in diabetic Wistar male rats was done.
    Results
    the Findings comparison groups diabetic rats Feeded with the extract of Qara-qat fruit extract shows that the most effective in reducing glucose levels and increase HDL and paraoxonase activity and reducing malondialdehyde and weight loss of related to methanol extract concentration 250 mg/kg most effective exteract in reducing cholesterol, protein carbonyl methanol extract concentration 150 mg/kg (P
    Conclusion
    This study demonstrated that Qara-qat fruit extract able to decrease the negative effects of diabetes on Biochemistery factors after induction of diabetes-induced changes can improve symptoms and Therapeutic role of show.
    Keywords: Vaccinium arctostaphylos, glucose, cholesterol, HDL, malondialdehyde, protein carbonyl, paraoxonase
  • Ali Ghorbani Ranjbary, Mohamadreza Yaryar, Hossein Kargar Jahromi, Navid Kalani Pages 33-2
    Due to composition and PH near to neutral, ice-cram is appropriate environment for microorganism growth. In iran, non-pasturized ice-cream production under conventional ice- name is prevalent and pathogenic microorganism infection of this product cause food poisoning and infection and also endanger individual health. Therefore, the current study was performed in order to study Listeria and E.coli microbial load and infection in conventional ice-creams of shiraz suburb. One hundred twenty ice-creams samples randomly were gathered from distribution centre of shiraz suburb during spring and summer, and were tested in standard condition due to their total bactrial count, anthrobactria count, and also required experiments were done in order to present Listeria monocyto- genes and E.coli on the samples. Findings of this research showed that 37.08% of samples were unacceptable due to total bacteria based on determined limit of iran standard organization. In other hand, 16.25 % of samples excess approved limit in average 1.7*104 per due to Enterobacteriaceae number. E.coli infection in spring was 5% and in summer it was 6.25% while none of these samples were infected by Listeria Its worth to mention that it was not observed significant and meaningful difference between E.coli infection in studied seasons. (p
    Keywords: microbial load, conventional ice, cream, listeria, E.coli
  • Dr Masoumeh Habibian, Mohammad Ali Asadi Pages 39-46
    Introduction
    Aging is an important risk factor for progressive impairment of cardiac structure and function that associated with differnet change in cardiac angiogenesis and fibrosis. Therefore, the aim of this study was to investigate combined effects of regular swimming exercise and garlic extract on some of mediator growth factors on the cardiac angiogenesis and fibrosis in old rats.
    Materials And Methods
    28 sedentary male Wistar rats (aged 20-30 months) were randomly divided into 5 groups (7 rats per group): control, salin, garlic, aerobic exercise, garlic exercise. The animals exercised by swimming training at 5 min to 60 min per day, five days a week over 8 weeks. The garlic extract (2.5 g/kg body wight) was administered in the garlic and garlic exercise groups. The cardiac vascular endothelial growth factor (VEGF) and transforming growth factor-&beta1 (TGF-&beta1 levels were evaluated by ELIZA method. A one-way analysis of variance was used to data analysis (P
    Results
    The results showed that 8 weeks swimming training, garlic supplementation and the combined intervention were associated with a significant increas in the levels of cardiac VEGF and decreased TGF-&beta1 levels in aged rats (P0.05).
    Conclusion
    It seems that one of the non-pharmacological interventions regular swimming exercise, garlic extract and and/or combined method, may attenuate aged-induced change in cardiac angiogenesis and fibrosis by up-regulation cardiac VEGF decreasing and TGF- &beta1 levels in aged rats.
    Keywords: Aging, Angiogenesis, Cardiac tissue, Fibrosis, Regular exercise
  • Ghasemi B., Beyzaei H., Najimi M Pages 47-55
    Introduction
    Proteus vulgaris is one of a nosocomial pathogens and recently, the spread of antibiotic-resistance of this bacterium has encouraged researchers to investigate new antibacterial agents against it. Thiazole, imidazolidin and tetrahydropyridine derivatives are new antibacterial compounds that their inhibitory effects have proved against many pathogenic bacteria. In this study, antibacterial effects of 15 new thiazole, imidazolidin and tetrahydropyridine derivatives has evaluated against P. vulgaris.
    Materials And Methods
    In this study, a solution of all the synthesized derivatives were prepared in DMSO as solvent, the antibacterial effects of derivatives were evaluated using disk diffusion and microdilution methods in order to measure zone diameters of bacterial growth inhibition and determine the minimum inhibitory concentration (MIC), respectively.
    Results
    Results showed that imidazole and tetrahydropyridine derivatives 9a-g and thiazole derivatives 6a-c, 10a and 10c had any inhibitory effect on P. vulgaris, only, inhibitory effects of three thiazole derivatives 6d, 9 and 10b were observed with zone diameters of bacterial growth inhibition of 22.1±0.2, 10.2±0.1 and 4.3±0.1 mm and MIC of 128, 512 and 1024 μg/ml on P. vulgaris, respectively.
    Conclusion
    In this research, antibacterial effect of some new thiazole derivatives (6d, 9 and 10b) was proved on standard strains of P. vulgaris and to use the compounds as medicines, their effects must be evaluated on drug-resistant strains of P. vulgaris in future studies.
    Keywords: antibacterial effect, thiazoles, imidazoles, tetrahydropyridines, P. vulgaris
  • Mahsa Zare, Mohammad Amin Edalatmanesh, Abdolsaleh Zar Pages 57-62
    Background
    Alzheimers disease is a neurodegenerative disease that reduced memory capacity and numerous changes occur in the brain , in which case it is said that a patient with dementia (dementia) is. The purpose of this study was to evaluate the effects of eight weeks endurance training on hippocampal levels of tumor necrosis factor alpha female rats with Alzheimer’s Disease.
    Methods
    30 female Sperag Dawley rats were randomly divided in to three groups. Eight weeks of endurance training on a treadmills with no incline at a speed of 15 to 20 meters per minute for 15 to 30 minutes per session and ran five times a week.Tumor necrosis factor-alpha in the hippocampal levels were measured in all groups. For statistical analysis of data used two way ANOVA and tukey post hoc tests.
    Results
    The findings showed that hippocampal levels of tumor necrosis factor alpha in the exercise group was significantly lower than the sham group. Trimethyl poisoning thin hippocampal surface TNF- alpha increases sharply in female rats. While endurance training hippocampal levels of tumor necrosis factor alpha in this animal model reduces ( p
    Conclusion
    Based on these findings, we conclude that endurance training in rats with hippocampal levels of TNF-alpha reduces Alzheimers.
    Keywords: Alzheimer, Endurance Training, Tumor necrosis factor alpha.Memory.Hippocampus