فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسلم طاهری سودجانی، محمدحسن لطفی، عظیمه قادری، احمد رئیسی، مرتضی محمدزاده صفحه 1
    مقدمه
    بیماری های مشترک بین انسان و دام هنوز هم یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی به شمار می آید.یکی از این بیماری های مشترک بین انسان و دام تب مالت می باشد که از لحاظ بهداشتی،اقتصادی و اجتماعی دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع مقطعی و گذشته نگر می باشد که از اطلاعات ثبت شده در طی سال های 1389تا 1393 در مراکز بهداشتی و آزمایشگاه های تحت پوشش شهرستان شهرکرد استفاده شد. برای تجزیه تحلیل داده از نرم افزارspssو آزمون های آماری توصیفی و گراف های مربوطه استفاده شد.
    یافته ها
    پس ازبررسی 267مورد ثبت شده در طی سال های 1389تا1393مشخص شد که 3/27درصد موارد مونث و7/72درصد موارد مذکر بودندکه میانگین سنی برابر 46/17± 68/33 داشتند. بیشترین شغل در گیر با این بیماری مربوط به شغل دامداری و کشاورزی با فراوانی 8/38درصد و خانه داری با فراوانی 1/21درصد می باشد. تب(73%)،بی اشتهایی(46%)،دردعضلانی(3/45%)و کمردرد(4/34%) به ترتیب بیشترین فراوانی علائم بالینی را به خود اختصاص داده بودند همچنین بررسی های انجام شده برروی عوامل خطر احتمالی بیماران نشان داد که سابقه ی تماس با دام(5/75%)، مصرف شیرغیرپاستوریزه(1/40%)، مصرف پنیرغیرپاستوریزه(8/31%)، عدم واکسیناسون دام(29%) به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند. شیوع کلی در طی سال های 1389تا 1393 رقمی برابر 67/14مورد در صدهزار نفر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای این بیماری در شهرستان شهرکرد به خصوص مناطق روستایی و فراوانی بالای استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه لزوم آموزش به ساکنین این مناطق جهت استفاده از لبنیات به صورت پاستوریزه به چشم می خورد؛ نکته پر اهمیت دیگر همکاری بین بخشی شبکه بهداشت و درمان و شبکه دامپزشکی شهرستان در خصوص تشویق دامداران جهت واکسیناسیون دام ها می باشد که به نظر می رسد جهت کاهش قابل توجه شیوع این بیماری امری لازم و ضروری باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، تب مالت، شیوع، شهرکرد
  • سعیده احمدی نژاد صفحه 7
    مقدمه
    کولیت زخمی (Ulcerative colitis) یک بیماری مزمن التهابی است که مخاط و زیر مخاط را در کولون و رکتوم تحت تاثیر قرار میدهد. اتیوپاتولوژی این بیماری را به عدم تعادل پاسخ های ایمنی مخاط و فلور باکتریایی مقیم مخاط و همچنین فاکتور های محیطی و ژنتیک مرتبط می دانند .کولیت زخمی با علائمی از جمله: دردهای شکمی؛اسهال و خونریزی های مقعدی مشخص میشود. از طرفی گیاه مفروDracocephalum polychaetum به عنوان دارو به طور سنتی جهت بیماری های گوارشی استفاده میشده است؛ لذا هدف مطالعه حاضر برای اثر عصاره آبی گیاه مفرو بر کولیت القاء شده بوسیله اسید استیک میباشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 48 عدد از موش های صحرایی نر بالغ نژاد Wistar درمحدوده وزنی280-230 گرم مورد آزمایش قرار گرفتند. موش ها پس از القای کولیت به گروه های، دوزهای متفاوت عصاره mg/kg)50،100،200(، شاهد، داروی پردنیزولون و آخرین گروه به عنوان گروه کنترل تقسیم شدند. برای القاء کولیت، موشهای صحرایی مدت 36 ساعت از غذا محروم شدند و سپس تحت یک بی هوشی خفیف باCO2 ، میزان 2 میلی لیتر اسید استیک 4 درصد از طریق مقعد وارد کولون گردید. 24 ساعت بعد مشاهدات ماکروسکوپی مدفوع علائم کولیت را نشان داد. ارزیابی بیوشیمیایی از کولون ملتهب با سنجش فعالیت میلوپراکسیداز و میزان پراکسیداسیون لیپیدها صورت گرفت.
    یافته ها
    عصاره گیاه مفرو در دوز های (mg/kg 50 (001/0>P)200؛(001/0>P)100؛(01/0>P)) و پردنیزولون ( 001/0>P ) کاهش نسبت وزن به طول کولون در مقابل گروه شاهد را نشان می دهند. عصاره با دوز mg/kg) 200) (05/0>P) و گروه پردنیزولون (001/0>P) شدت و میزان التهاب را در مقایسه با گروه شاهدکاهش دادند. غلظت MDA در گروه بیمار با اسید استیک افزایش یافت در حالیکه کاهش معناداری در حیوانات تحت درمان با عصاره D.Polychaetum و پردنیزولون در سطح (01/0>P) نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که عصاره گیاه مفرو بر درمان کولیت القاء شده بوسیله اسید استیک موثر میباشد.میتوان گفت عصاره گیاه مفرو خاصیت ضد التهابی دارد.
    کلیدواژگان: کولیت زخمی، مفرو(Dracocephalum polychaetum)، پردنیزولون، اسیداستیک، موش صحرایی
  • سپیده کبیری، زهرا کارگر جهرمی، کاوس صلح جو، سودابه صادقی جهرمی صفحه 19
    مقدمه
    استرپتوکوک گروه ب (GBS) یکی از عوامل ایجاد کننده عفونت های نوزادی از قبیل مننژیت و سپتسمی می باشد و نقش مهمی در عفونت های مادری از قبیل پیلونفریت، کوریوآمنیونیت و عفونت های بعد از زایمانی دارد. تشخیص و درمان به موقع این عفونت می تواند سبب کاهش عوارض و مرگ و میر در مادر و نوزاد شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در زنان باردار شهرستان جهرم در سال 93 بود.
    روش کار
    در این مطالعه از 403 زن باردار 37-35 هفته مراجعه کننده به کلینیک هنری شهرستان جهرم بعد از شرح مطالعه، کسب رضایت و تکمیل پرسشنامه، نمونه های با استفاده از سوآب استریل از واژینال و رکتال گرفته شد. نمونه ها در محیط انتقالی به آزمایشگاه منتقل و از نظر آلودگی به استرپتوکوک گروه ب بررسی شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSSتجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه درصد فراوانی کشت های مثبت واژینال، رکتال و رکتوواژینال به GBS در زنان باردار مورد بررسی به ترتیب 4/16%، 2/5% و 7/1% بود. ارتباط آماری معنی داری بین نتیجه مثبت کشت ها و سن مادر، سابقه بیماری های تناسلی و فشار خون حاملگی مشاهده شد(05/0 p<) اما بین نتیجه مثبت کشت ها و سابقه سقط، دیابت، سابقه بیماری پس از تولد در مادر، زایمان زودرس، سابقه عفونت ادراری، محل سکونت، ملیت، سطح تحصیلات، بیماری پس از تولد در نوزاد و سزارین ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد(05/0 p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای (9/19%) کلونیزاسیون GBS در زنان باردار در این منطقه پیشنهاد می گردد متخصصین زنان با انتخاب راهکارهای مناسب در جهت پیشگیری از عفونت های مهاجم در مادران و آلودگی نوزادان اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: کلونیزاسیون، استرپتوکوک گروه بتا، زنان باردار، جهرم
  • حمیدرضا عادلی، کبری زارع، نسیم نعیمی، مریم علمدار صفحه 27
    مقدمه
    تولوئن (C7H8) ترکیبی آروماتیک وجزئی از ساختار بنزین بوده که به عنوان حلال شیمیایی در صنایع زیادی کاربرد دارد. این ماده اثرات نامطلوبی در محیط زیست داشته وبا توجه به استفاده ی روزافزون و عوارض گزارش شده ی آن ، هدف مطالعه ی حاضر، بررسی اثر تولوئن بربافت خون وریه است.
    روش کار
    30سرموش نربالغ نژادAlbino NMRIدر3گروه ،شم،گروه تیمار Aکه به مدت 25روز هر روز یک نوبت 1/. سی سی تولوئن + سرم فیزیولوژیک ( 35./. تولوئن + 65./. سرم فیزیولوژیک ) باعیار mg/kg 1700وزن موش وگروه تیمار B با شرایط مشابه که عیار mg/kg 1000تولوئن را دریافت کردندمورد مطالعه قرار گرفتند. .پس ازوزن کشی،بیهوشی وخون گیری،پارامترهای مورد نظربافت ریه و خون، با نرم افزارموتیک اندازه گیری ومطالعات ماکروسکوپی و میکروسکوپی از طریق لامهای تهیه شده،انجام شد
    یافته ها
    در گروه تیمارA ،درصد نوتروفیل ها کاهش و تعداد لنفوسیتهای دژنره و انواع دیگر گلبولهای سفید افزایش یافت. بافت ریه،در میانگین ضخامت دیواره برونش ،قطر کلی برونشیول انتهایی ،برونشیول تنفسی ، ضخامت سپتای آلوئول و تعدادسلولهای پنوموسیتهای 2افزایش ودر پنوموسیت 1کاهش نشان داد،که درتمامی پارامترهای ذکر شده، ارتباط گروه Aبا گروهB وشم وارتباط دوگروه Aو B نسبت به یکدیگر معنی دار بود( 5 0/0>P )
    بحث و نتیجه گیری
    تولوئن با تحریک مراکز خونساز، باعث تغییرات درتعداد ودرصد انواع گلبولهای سفیدوباافزایش درضخامت وقطر پارامترهای ریوی، التهاب وتنگی آلوئولها، موجب ضعف سیستم تنفسی وکاهش عملکرد آن شد،که این اثرات وابسته به دوز بود ودر عیار بالاتر تولوئن اثرات آسیب رسان بیشتری رانشان داد.
    کلیدواژگان: تولوئن، هماتولوژی، بافت ریه، موش سفید نرنژادAlbino NMRI
  • محمدحسین ارجمندنیا، پروانه صادقی مقدم، احمد حبیب اللهی، محمد آقاعلی * صفحه 39
    مقدمه
    دیسترس تنفسی شایع ترین علت بستری نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان می باشد. افتراق سریع بین علل قلبی و غیر قلبی می تواند سیر درمان و نتایج حاصل از آن را در نوزادان بستری تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این مطالعه بررسی ضرورت انجام اکوکاردیوگرافی در ارزیابی نوزادان مبتلا به دیسترس تنفسی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان می باشد
    روش کار
    مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی پرونده 349 نوزاد مبتلا به دیسترس تنفسی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های ایزدی و حضرت معصومه شهر قم در سال 93، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از پرونده استخراج و توسط نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در 15% موارد، علت دیسترس تنفسی خارج ریوی و شایع ترین آن سپسیس بود. در مجموع 3/55% نوزادان اکوکاردیوگرافی شده بودند. از بین علل قلبی شایع ترین آنها به ترتیب: باز ماندن مجرای شریانی بزرگ و خیلی بزرگ (3/27%)، نقص دیواره بین بطنی بزرگ (7/22 %) و جابجایی عروق بزرگ (2/18 %) بود. توزیع جنس، نوع زایمان، فصل، مدت زمان بستری و آپگار دقیقه پنجم در بین علل قلبی و غیر قلبی اختلاف معنی داری نداشت. اما در نوزادان با علل قلبی سن هنگام بستری و سن حاملگی به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد جهت تصمیم گیری برای انجام اکوکاردیوگرافی علاوه بر معیارهای دیسترس تنفسی طول کشیده و وجود سوفل، بهتر است ترم بودن نوزاد و سن نیز در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: دیسترس تنفسی، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، اکوکاردیوگرافی، بیماری مادرزادی قلبی
  • ولی الله دبیدی روشن، شبنم جمالی، سمانه افشان صفحه 45
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تاثیر پیشگیرانه 3 و 6 هفته تمرین هوازی بر تغییرات مقادیر HSP72 و CAT بافت کبد موش های صحرایی نر در پی تزریق حاد دوکسوروبیسین با دوزهای 10 و یا 20 میلی گرم بر کیلوگرم بود.
    روش شناسی: جامعه ی آماری این پژوهش شامل 72 سر موش صحرایی نر 60 روزه که به طورتصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. سپس گروه های تمرین به گروه های تمرینی3 و 6 هفته ای تقسیم شدند. .در پایان دوره ی تمرینی گروه های تمرینی نیز بطور تصادفی به زیر گروه های (دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم دوکسوروبیسین و دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم دوکسوروبیسین و سالین) تقسیم شدند. پس از گذشت 24 ساعت از آخرین جلسه ی تمرینی، دوکسوروبیسین با دوز های مشخص (10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم) و سالین 9/0 درصد به شکل زیر صفاقی تزریق شد. پس از بافت برداری از طریق روش الایزا سطوح HSP72 و CAT بافت کبد اندازه گیری شد.
    نتایج
    افزایش معنادار مقادیر HSP72 در گروه C/DXR20نسبت به گروه C/SAL دیده شد. تزریق دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم پس از تمرین های 3 و 6 هفته ای باعث افزایش معنادار CAT نسبت به گروه های (3wEX/SAL) و (6wEX/SAL) گردید.
    نتیجه گیری
    بهره گیری از شیوه های غیردارویی مانند تمرینات استقامتی میان مدت و کوتاه مدت قبل از تزریق داروی دوکسوروبیسین می تواند از طریق افزایش مکانیزم های حمایتی و کاهش استرس اکسایشی از سمیت کبدی ناشی از دارو بکاهد و به عنوان یک رویکرد پیشگیرانه قبل از درمان دوکسوروبیسین مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: HSP72، CAT، دوکسوروبیسین، استرس اکسایشی
  • حامد طهماسبی، محمد بکاییان، جواد ادبی صفحه 55
    زمینه و هدف
    بروز مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام به یکی از شایع ترین موارد تبدیل شده است. این امر در پاتوژن های بیمارستانی، از جمله استافیلوکوک های کوگولاز منفی به فراوانی دیده می شود. از این رو شناسایی عوامل مقاوم می تواند در امر درمان کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت در استافیلوکوک های کوگولاز منفی با روش های فنوتیپی و ژنوتیپی می باشد.
    مواد و
    روش
    در مجموع 710 جدایه از نمونه های بالینی مراکز درمانی شهر زاهدان جمع آوری شدند. بعد از تعیین جنس و گونه کردن نمونه های بدست آمده حساسیت آنها نسبت به 10 آنتی بیوتیک بتالاکتام با روش Disc diffusion تعیین شد. برای ردیابی ژنهای blaZ و mecA از پرایمرهای اختصاصی و روش PCR استفاده شد.
    یافته ها
    از جدایه های بدست آمده، 79جدایه استافیلوکوک ساپروفیتیکوس و 198جدایه استافیلوکوک اپیدرمیدیس بوند.از این میان 74 ایزوله (%98.1) به پنی سیلین، 69 ایزوله ( 34/87 %) اوگزاسیلین، 31 ایزوله ( 24/39 %) به سفتریاکسون، 71 ایزوله ( 87/89 %) به سفوکسیتین، 43 ایزوله ( 43/54 %) به سفوتاکسیم،19 ایزوله ( 05/24) به سفازولین و 27 ایزوله ( 17/34 %) به سفالکسین در استافیلوکوک ساپروفیتیکوس مقاوم بودند. نتایج حاصل از PCR نیز حضور ژن های mecA و blaZ را در بیشتر ایزوله ها تایید کرد.
    نتیجه گیری
    در غربالگری اولیه به روش فنوتیپی دیسک دیفیوژن شیوع بسیار بالای مقاومت را در شهر زاهدان نشان داد و مشخص شدکه 20تا95درصد از ایزوله ها به انواع بتالاکتام های نسل های متفاوت مقاوم هستند. روش PCR حضور ژنهای blaZ و mecA را در بیشتر ایزوله ها نشان می دهد. اما میزان بیان آن متفاوت است. این نتیجه حاصل می شود که روش فنوتیپی دیسک دیفیوژن به تنهایی برای تعیین رویکرد درمانی عفونت های ناشی از این ارگانیسم مناسب نیست.
    کلیدواژگان: کواگولاز منفی، بتالاکتام، مقاومت آنتی بیوتیکی، مقاومت به متی سیلین
  • حجت الله خسروانی پور، عباس قوام، عباس یزدانپناه صفحه 63
    مقدمه
    سالک بعد از مالاریا مهمترین بیماری مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان به شمار می آید. یکی از مهمترین راهکار های اساسی جهت کنترل بیماری سالک، انجام رفتارهای پیشگیری کننده توسط اعضا ی خانواده می باشد. به دلیل آندمیک بودن بیماری سالک در خرامه این پژوهش با هدف بررسی تاثیر عوامل مرتبط بر رفتارهای پیشگیری کننده از سالک در بین خانواده های شهر خرامه در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که جامعه آماری کل خانواده های شهر خرامه بودند با استفاده از فرمول کوکران، 350 خانواده به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شد. ابزار استفاده شده در پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه به تایید متخصصان رسید و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ 79 درصد تایید گردید. پرسشنامه ها توسط مادر خانواده تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن 16 و ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون های کای دو و آنووا استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سن شرکت کنندگان 12/25± 36/01 بود. میانگین عملکرد مدیران شهری 10/59±13/75، میانگین عملکرد صدا و سیما 8/57±7/77و میانگین عملکرد رابطین بهداشتی10/29± 4/77 می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عملکرد صدا و سیما، رابطین بهداشتی و مدیران شهری پایین است. صدا و سیما و رابطین بهداشتی با آموزش های مستمر و مدیران شهری با عملکرد مناسب می توانند گامی موثر در ارتقاء رفتارهای پیشگیری کننده از سالک در جامعه بردارند.
    کلیدواژگان: سالک، خانواده های شهر خرامه، رفتار های پیشگیری کننده
|
  • Moslem Taheri Soodejani, Mohammadhasan Lotfi, Azimeh Ghaderi, Ahmad Reisi, Morteza Mohannadzadeh Page 1
    Introduction
    Zoonosis is common diseases between humans and animals & still considered one of the most important health problems. One of the zoonosis is brucellosis that is important in terms of health, economic and social.
    Methods
    This study is cross-sectional and prospective, data recorded during the years 2010 to 2014 in this city was covered health centers and laboratories. For data analysis used Spss software and was descriptive analysis and graphs.
    Results
    267 cases registered in the years 2010 to 2014 revealed that 27.3% of females and 72.7% of males frequently mean age of the 33.68± 17.46 respectively. Most jobs involved with the disease of livestock and agricultural (38.8%) and household (21.1%). Respectively, fever (73%), anorexia (46%), myalgia (45.3%), back pain (34.4%) was the most common clinical signs were assigned to the investigation on the possible risk factors for patients showed that a history of contact with animals (75.5%) ,un pasteurization of milk(40.1%), un pasteurization cheese (31.8%), lack Vaccination of Animal (29%) had the highest frequency. The overall Prevalence during the years 2010 to 2014 was 14.67 per 100000 populations at risk.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of the disease in this city, especially in rural areas and the high frequency of use of non-pasteurized dairy that showed is very important for this population. Another important point is cooperation between network of health and veterinary networks to encourage farmers for vaccinate livestock.
    Keywords: Epidemiology, Brucellosis, Prevalence, Shahr, e, Kord
  • Saeedeh Ahmadinejad Page 7
    Background
    Ulcerative colitis (UC) is an inflammatory chronic disease that affects mucosa and submucosa of the colon and rectum. The etiopathology is related to imbalance of the mucosal immune respanse toward the resident bactorical flora together with genetic and envirmental factors. UC is thogather with annoying symptoms such as; abdominal pain, diarrhea, and rectal bleeding. In other hand plant of Dracocephalum polychaetum have used traditionally in treat of digestive tract disease and as tranquillizing. Therefore the aim of the present study, was to evaluated the effect of this herbal aqueous extract on a model of acute experimental colitis.
    Methods
    This experimental study were performed on 48 mail wistar rats(230-280g).Then induced ulcerative colitis, rats divided to groups incloude doses of extract (50, 100,200 mg/kg), vehicle,prednisolon and the last considered as control group.For induction of colitis the rats were fasted for 36 hours and then anaesthetized with CO2,at the last stage 2 ml of acetic acid 4% was instilled via the anus. After 24 hours the macroscopic study of colon showed the colitis indices. Biochemical evalution of inflamed colon was done using assay of myeloperoxidase (MPO) activity and rate of lipid peroxidation.
    Results
    The aqueous extract of D.polychaetum with doses of (50(P>0/01),100(P>0/001),200(P>0/001)mg/kg) significantly reduced colon weight/length ratio. Extract at dose of 200mg/kg (P>0/05) was effective to decrease inflammation as well as extent of injury. Concentration of malondialdehyde (MDA) were increased in acetic acid-treated groups‚ while recovered by treatment of animals with D.polychaetum (200 mg/kg) (P>0/01) as well as prednizolon (10 mg/kg).
    Conclusion
    It is concluded that Dracocephalum polychaetum Burnm aqueous extract could be effective in treatment against experimental acute colitis. The results suggested extract had anti-inflammatory effect.
    Keywords: Ulcerative colitis, Dracocephalum polychaetum Burnm, Prednizolon, Acetic acid, Rat.
  • Sepideh Kabiri, Zahra Kargar, Jahromi, Dr. Kavous Solhjoo, Dr. Soodabeh Sadeghi, Jahromi Page 19
    Introduction
    Group B Streptococcous (GBS) is a leading cause of neonatal infections such as meningitis and septicemia and plays a significant role in maternal infections including pyelonephritis, chorioamnionitis, and post partum infection. Diagnosis and treatment of these infections can reduce maternal and neonatal morbidity and mortality. So the aim of this study is Prevalence of Group B Streptococcus Colonization in The 35 - 37 weeks of Pregnancy referring to Honari clinic in Jahrom, 2014.
    Materials and Methods
    In this study, 403 pregnant women in The 35 - 37 weeks referring to Honari clinic in Jahrom, (after explaining the study, getting informed onsent and demographic informations) rectal and vaginal samples were taken. The samples were placed in transport media, transported to the Laboratory and tested for GBS. Data were analyzed by SPSS software, Fisher tests and Chi square
    Results
    In this study, the prevalence of positive vaginal, rectal and rectovaginal GBS culture in pregnant women were 16.4%, 5.2% and 1.7% respectively. There werer significant correlation found between this positive cultures and maternal age, genital diseases status and pregnancy induced hypertension, but no significant correlation found between this positive cultures and abortion status, diabetes mellitus, Disease after birth mom status, Preterm delivery, Urinary infection status, Location, Nationality, education level, disease after birth in The baby and section.
    Conclusion
    According to the high prevalence (19/9%) GBS colonization in pregnant women in Jahrom should present appropriate solutions for the prevention of invasive infection in mothers and infants infected.
    Keywords: Colonization_Group B Streptococcus_pregnant women_Jahrom.
  • Page 27
    Introduction
    Toluene (C7H8) is an aromatic compound and part of the structure of petroleum, which is mainly used as a chemical solvent in the industry. Being harmful to the environment and with respect to the increasingly use and side effects, this substance and its impact on blood and lunges tissues, have been studied on in this study.
    Material and
    Methods
    30 mature Albino NMRI mice have been experimented in three groups of Shem, Group-A, which has been injected with the 0.1 cc Toluene solution (35% Toluene and 65% physiologic solution) with the purity of 1700 mg/kg for 25 days and Group-B with the same weight of the mice and the same situation except the purity which has been changed to 1000 mg/kg. After weighting, anesthesia and taking blood samples, relative parameters of blood and lung tissues were considered, measured and studied in the scope of micro and macro.
    Reasalt: In the Group-A the percentage of Neutrophil have been reduced and the number of degenerated Lymphocytes and other leukocytes have been enhanced. In lung's tissues the mean thickness of bronchi walls, the overall diameter of bronchioles end, breathing bronchiole, and the thickness of the Alveoli septa in group-A have shown improvements, also pneumocystis1 cells and pneumocystis 2 cells have been raised and reduced respectively. At all the mentioned parameters there are meaningful relations between A and B and shame, with a P
    Discussion
    By stimulating Blood makingcenters, Toluene causes changes in the number and the percentages of leukocytes and by raising the thickness and the diameter of parameters of lungs, causes breathing weakness and the reduction of its performance. These impacts are dependent to the dosage of the Toluene of which the high purity has shown much more damage.
    Keywords: Toluene, Hematology, Lung tissue, Albino NMRI Male white mice
  • Dr Mohammad Hossein Arjmandnia, Dr Parvaneh Sadeghi, Moghaddam, Dr Ahmad Habibollahi, Dr Mohammad Aghaali Page 39
    Introduction
    Respiratory distress is the most frequent cause of admission in NICU. Immediate differentiate between cardiac and non-cardiac causes, could influence course of treatment. The aim of this study is to evaluate necessity of echocardiography in evaluation of neonates with respiratory distress in NICU.
    Methods
    This retrospective study was performed on 349 neonates admitted due to respiratory distress in the NICU of Izadi and Hazrat-e-Masoumeh hospitals in the city of Qom in 2013. Data was collected and analyzed by chi-square test and t-test using SPSS software.
    Results
    15% of respiratory distress cause was extra pulmonary and most common causes were sepsis. Echocardiography was done for 55.3% of neonates. Among cardiac cause of respiratory distress, large and very large PDAs (27.3%), large ventricular septal defect (22.7%) and dTGA (18.2%) were most common causes. Gender of infant, type of childbirth, season of birth, length of hospital stay and the 5-minute Apgar score was not significantly different among cardiac and non-cardiac causes, but gestational age and age of infants was significantly higher in babies with cardiac disease.
    Conclusions
    It seems, in addition to current criteria (respiratory distress and murmurs) to decide for echocardiography, term neonate and older infants should also be considered. prolonged respiratory distress and murmur, cardiac causes may be considered in.
    Keywords: Congenital Heart Defects, Echocardiography, Respiratory Distress Syndrome, NICU
  • Valiollah Dabidi Roshan, Shabnam Jamali, Samaneh Afshan Page 45
    Introduction
    The purpose of this study, the preventive effect of 3 and 6 weeks of aerobic training on HSP72 and CAT liver levels in rats following acute administration of Doxorubicin at doses of 10 or 20 mg per kg.
    Materials And Methods
    The study population consisted of 72 male rats for 60 days to randomly were classified into two groups practice. The exercise groups divided were into groups of 3 and 6 weeks training. At the end of the exercise training group was also randomly into the following groups (10 mg kg dose of doxorubicin and doxorubicin dose of 20 mg per kg and saline) divided were. After 24 hours, the last training session, the specified dose of doxorubicin (10 and 20 mg kg) and saline 0/9 percent were injected as follows. After the biopsy, the ELISA was used to measure levels of HSP72 and CAT liver.
    Results
    A significant increase in HSP72 levels in the Group C / DXR20 compared to C / SAL was seen. Injecting a dose of 20 mg per kg after 3 and 6 weeks of training is a significant increase compared to the CAT (3wEX / SAL) and (6wEX / SAL) was.
    Conclusion
    The use of non-pharmacological methods such as medium-term and short-term resistance exercise before Injecting drug doxorubicin can reduce oxidative stress by increasing the support mechanisms to reduce drug-related liver toxicity and a proactive approach before treatment doxorubicin to be used.
    Keywords: HSP72, CAT, Oxidative stress, Doxorubicin
  • Hamed Tahmasebi, Mohammad Bokaeian, Javad Adabi Page 55
    Background
    The incidence of resistance to groups of beta-lactam antibiotics has become one of the most common cases. This problem too many seen in hospital pathogens, that including coagulase-negative Staphylococcus. Therefore, distinguish of resistance factors can be helpful in treatment process. The aim of this study was to determine resistance in coagulase-negative Staphylococcus by phenotypic and genotypic ways.
    Materials And Methods
    Totally, 710 isolates from clinical samples reaped of health centers of Zahedan. After the determination genus and species of isolates obtained, their sensitivity specify to 10 beta-lactam antibiotics by disc diffusion method. For detection of blaZ and mecA gens used of specific primers and PCR method.
    Results
    Of obtained isolates, 79 isolate was Staphylococcus saprophyticus and 198 isolate was Staphylococcus epidermidis. Of these, 74 isolates (98.1%) to penicillin, 69 isolates (34/87%) Oxacillin, 31 isolates (24/39%) to ceftriaxone, 71 isolates (87/89%) to Cefoxitin, 43 isolates (43/54%) to cefotaxime, 19 isolates (24.50%) to cefazolin and 27 isolates (17/34%) were resistant to cephalexin in Staphylococcus saprophyticus. PCR results in more isolates confirmed the presence of mecA and blaZ.
    Conclusion
    The Primary screening by phenotypic disk diffusion method showed high prevalence of resistance in the city of Zahedan and was determined that 20 to 95 percent of the isolates were resistant to all beta-lactam of different generations. PCR method approved presence of the mecA and blaZ genes. But those expression is different. This payoff achieving that singly disk diffusion phenotypic method lack of for determining strategy is not appropriate to treatment of infections caused by this organisms.
    Keywords: coagulase, negative, Beta, lactam, antibiotic resistance, methicillin resistance
  • Hojat Allah Khosravani Poor, Abbas Ghavam, Abbas Yazdan Panah Page 63
    Introduction
    After malaria, Cutaneous Leishmaniasis is the most important parasitic disease in tropical and semitropical areas of the world. One the most effective ways of controlling Cutaneous Leishmaniasis is practicing preventive behaviors by family persons. Since of the endemic disease in Kherameh, this research performed aimed the impact of factors related to preventive behaviors of Cutaneous Leishmaniasis among families Kherameh city in 1394.
    Methods
    In this cross sectional descriptive-analytic study that statistical population is city Kherameh families. Using Cochran's formula 350 families were chosen as study sample. The instrument used in this research was questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and the reliability was 79%. The questionnaire was completed by mothers in participating families .In order to analyze the data, using SPSS software version 16 and Spearman correlation coefficient and chi-square and ANOVA tests were used.
    Results
    mean and standard deviation of participants was 36/01 ± 12/25 years, Mean and standard deviation performance of City managers: 13/75 ± 10/59, Public media (TV and radio): 7/77±8/57, Mean and standard deviation performance of health volunteers was 4/77±10/29.
    Conclusions
    The results showed that the performance of radio and television, health volunteers and city managers is low. Public media and health volunteers with continuous training and city managers with proper operation can be an effective step in promoting preventive behaviors of Cutaneous Leishmaniasis in the population.
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, urban families Kherameh, preventive behaviors