فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 36، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ماریا رحمانی قبادی *، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی، مهدی هدایتی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر پروتئین وابسته به آگوتی، هورمون‏های اشتها و مقاومت به انسولین در زنان غیر فعال دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    30 دانشجوی دارای اضافه وزن (BMI بین 25 تا 30) انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. قبل از شروع دوره تمرین و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، آزمودنی ها پرسشنامه بسامد غذایی را تکمیل نمودند و پس از نمونه‏گیری خونی استراحتی، ویژگی های آنتروپومتریک اندازه‏گیری شد. سپس گروه تمرین در برنامه تمرین هوازی با شدت متوسط به مدت 8 هفته شرکت کردند و گروه کنترل به زندگی روزمره خود را ادامه دادند.
    یافته ها: پروتئین وابسته به آگوتی در گروه تمرین به طور معنی‏داری افزایش یافت (001/0=p). این تغییرات معنی‏دار بین دو گروه نیز مشاهده شد (005/0=p). درحالیکه تغییرات لپتین، انسولین و مقاومت به انسولین از نظر آماری معنی‏دار نبود (05/0p) شد؛ درحالیکه تغییرات بین دو گروه تفاوت معنی‏داری را نشان نداد (05/0نتیجه‏ گیری: هشت هفته تمرین هوازی با شدت متوسط منجربه کاهش انرژی دریافتی و میزان کربوهیدرات و چربی مصرفی در گروه تمرین شد ولی این تغییرات به اندازه‏ای نبود که تفاوتی با گروه کنترل داشته باشد. احتمالا تغییرات پروتئین وابسته به آگوتی، بر فاکتورهایی غیر از اشتها اثر گذاشته باشد. به نظر می‏رسد ارائه برنامه غذایی یا آموزش تغذی های همراه با برنامه ورزشی نتایج موثرتری در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، پروتئین وابسته به آگوتی، لپتین، مقاومت به انسولین، اضافه وزن
  • سیدعلی ناصری، اصغر نیک سرشت * صفحات 9-14
    مقدمه
    پپتید ناتریورتیک دهلیزی (ANP) نوعی هورمون پپتیدی است که در زمان کشش دهلیزها به داخل خون آزاد می شود. این هورمون اثر مفیدی بر کاهش فشارخون بر بدن دارد و فعالیت بدنی ممکن است موجب تغییر در ترشح این هورمون شود. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر یک جلسه تمرین بی هوازی بر ANP سرم در مردان سالم ورزشکار و غیر ورزشکار طراحی شد.
    روش کار
    آزمودنی های تحقیق، شامل 15 نفر مرد سالم ورزشکار ( با میانگین سن 88/1 ± 6/21 سال، قد 75/5 ± 33/174 سانتی متر، وزن 53/5 ± 68/67 کیلوگرم) و 15 نفر مرد سالم غیر ورزشکار ( با میانگین سن 16/ 2 ±4/21 سال، قد 76/4 ± 66/175 سانتی متر، وزن 61/4 ± 6/69 کیلوگرم) بودند. هر دو گروه، آزمون بی هوازی رست را اجرا کردند؛ به این صورت که فواصل 35 متری تعبیه شده را با حداکثر سرعت می دویدند و بین هر فاصله 10 ثانیه استراحت بود. 10 دقیقه قبل و بلافاصله پس از فعالیت، خونگیری برای سنجش ANP سرم به عمل آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss (نسخه 16)، آمار توصیفی، آزمون های تی مستقل، تی وابسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0 ≥ P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت بی هوازی موجب افزایش معنی دار ANP سرم در هر دو گروه شد که این افزایش به طور معنی داری در گروه ورزشکار بالاتر از گروه غیر ورزشکار بود. همچنین مقادیر پایه ANP سرم در گروه ورزشکار به طور معنی داری بالاتر از گروه غیر ورزشکار بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق به نظر می رسد که یک جلسه تمرین بی هوازی می تواند موجب افزایش ANP سرم در مردان سالم ورزشکار و غیر ورزشکار شود.
    کلیدواژگان: تمرین بی هوازی، ANP سرم، ورزشکار، غیر ورزشکار
  • لیلی ضیاءالدینی دشتخاکی *، سیدمحمود حجازی، محمدحسین زاده، محسن ناصر، اکسیر ویزواری صفحات 15-20
    مقدمه
    ارتباط نزدیک و معنا داری بین عملکرد ریوی با سلامتی و نرخ کلی مرگ و میر وجود دارد .با توجه به تحقیقات محدود در زمینه عملکرد ریوی و آسم ورزشی در ورزشکاران نیمه استقامتی در ایران ، هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه عملکرد و التهاب ریوی دوندگان نیمه استقامت حرفه ای و غیر ورزشکاران بوده است.
    روش کار
    این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بر روی 15 دونده نیمه استقامت حرفه ای زن و 15 غیرورزشکار هم به صورت تصادفی و همگن با گروه دونده انجام شد. در زمان های قبل، بلافاصله و 10 دقیقه بعد از انجام تست کوپر حجمهای ریوی گرفته شد. نیم ساعت بعد نمونه خلط سینه جهت بررسی سلولهای التهابی لکوسیت گرفته شد . روش آماری اندازه گیری مکرر برای بررسی حجمها و آزمون t مستقل برای بررسی سلولهای التهابی انجام گردید.(05/0≥p)
    یافته ها
    . میزان ظرفیت حیاتی پر فشار درون گروهی معنی دار بوده(003/0>p)، (000/0>p)، ولی تغییرات بین گروهی این حجم معنا دار نبوده است. در حجمهای حجم بازدمی با فشار در ثانیه اول و جریان اوج بازدمی، اختلاف درون گروهی و بین گروهی معنادار نبود. بر اساس افت بیش از 15 درصد در فاکتور حجم بازدمی با فشار در ثانیه اول ، شیوع برونکواسپاسم ناشی از ورزش در گروه تجربی% 66/6 و در گروه کنترل %33/ 13 برآورد گردید. مقایسه میزان سلولهای التهابی لنفوسیت ،نوتروفیل و مونوسیت قبل از فعالیت و بعد از فعالیت در هر دو گروه اختلاف معنی دار را نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    میانگین نسبت حجم بازدمی با فشار در ثانیه اول به ظرفیت حیاتی پر فشار هر دو گروه تجربی و کنترل به ترتیب %89 و %85 درصد گزارش شد که حاکی از عملکرد نسبتا مطلوب تهویه ای دوندگان نیمه استقامتی بود و میزان برونکواسپاسم ناشی از ورزش نسبتا پایین بوده است.
    کلیدواژگان: دوندگان نیمه استقامت حرفه ای، عملکرد ریوی، آسم ورزشی، التهاب ریوی، زنان
  • مرجان حق جو، عبدالصالح زر، سیدعلی حسینی* صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    بی تحرکی یکی از عواملی است که باعث افزایش چاقی می شود.تمرینات ورزشی زومبا اثر مثبتی بر ترکیب بدنی و میزان کالری سوزی و همچنین بهبود استقامت قلبی- عروقی افراد دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات ورزشی منتخب زومبا بر ترکیب بدنی زنان دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    29نفر از افراد زن داوطلب شرکت کننده در تمرینات ورزشی منتخب زومبا شعبه 2 باشگاه ورزشی آرتای شهر شیراز به عنوان نمونه آماری انتخاب و در دو گروه تجربی (16 نفر) و کنترل (13 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه یک ساعت تمرینات ورزشی منتخب زومبا را انجام دادند. گروه کنترل در این مدت فقط فعالیت های روزانه خود را انجام دادند. قبل از شروع تحقیق و در پایان هفته هشتم ترکیب بدنی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های اماری کالموگروف- اسمیرنوف، t مستقل و وابسته استفاده شد (05/0=α).
    یافته ها
    نتایج نشان داد هشت هفته تمرین ورزشی منتخب زومبا اثر معنی داری بر کاهش درصد چربی بدن (001/0=p)، شاخص توده بدن (001/0=p)، توده چربی (001/0=p) و نسبت دور کمر به باسن (004/0=p) زنان دارای اضافه وزن دارد، با این وجود اثر معنی داری بر افزایش توده پروتئین زنان دارای اضافه وزن ندارد (92/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که هشت هفته تمرینات ورزشی منتخب زومبا می تواند منجر به بهبود ترکیب بدنی زنان دارای اضافه وزن گردد.
    کلیدواژگان: تمرین زومبا، زنان، چربی بدن، توده پروتئین
  • وحید مظلوم *، منصور صاحب الزمانی صفحات 31-41
    مقدمه
    ناپایداری مزمن مچ پا ناشی از اسپرین های مکرر می تواند عملکرد والیبالیست ها را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، روش های محافظه کارانه از جایگاه ویژه ای در درمان این عارضه برخوردار می باشند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر روش ترکیبی تمرینات تقویتی/حس عمقی و کینزیوتیپینگ بر والیبالیست های مبتلا به ناپایداری مزمن مچ پا بود.
    روش کار
    تعداد 38 والیبالیست (میانگین±انحراف معیار سن: 7/2±0/23 سال؛ سابقه فعالیت ورزشی: 2/2±6/5 سال) مبتلا به ناپایداری مزمن مچ پا در سه گروه تحت درمان با تمرینات تقویتی/حس عمقی (13 نفر)، کینزیوتیپینگ و تمرینات تقویتی/حس عمقی (13 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. تمرینات تقویتی با استفاده از باندکشی و تمرینات حس عمقی به صورت تمرینات زنجیره حرکتی بسته در طول 8 هفته انجام شد. تکنیک کینزیوتیپینگ برای عضلات پرونئال و رباط تیبیوفیبولا اعمال گردید. آزمودنی ها بوسیله مقیاس توانایی پا و مچ پا، آزمون Hopping یک پا و آزمون بلند کردن پاشنه پیش و پس از اعمال مداخلات مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تمرینات تقویتی/حس عمقی به تنهایی و روش ترکیبی می توانند به طور معنی داری باعث افزایش توانایی پا و مچ پا و بهبود اجرای والیبالیست های مبتلا به ناپایداری مزمن مچ پا شوند (001/0 P<). اگرچه استفاده از روش ترکیبی نسبت به استفاده از تمرین درمانی به تنهایی می تواند نتایج بهتری در این زمینه به همراه داشته باشد.
    نتیجه گیری
    جهت بهبود توانایی و اجرای والیبالیست های مبتلا به ناپایداری مزمن مچ پا و رسیدن به نتایج مطلوب، می توان از روش ترکیبی تمرینات تقویتی/حس عمقی و کینزیوتیپینگ بهره برد.
    کلیدواژگان: ناپایداری مزمن مچ پا، کینزیوتیپینگ، تمرین درمانی، اجرا، والیبال
  • ابوطالب نیکپور، منوچهر شبانی، اکبر کاظمی، مریم مهندسی، رویا ارشادپور، هادی رضایی یزدی* صفحات 43-50
    مقدمه
    استنوتروفوموناس مالتوفیلیا ، باسیل گرم منفی غیرتخمیری و یک پاتوژن نوظهور می باشد. این باکتری از عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی بوده و از نمونه های بالینی ، آب های بیمارستانی و حتی محلول های ضد عفونی کننده قابل جداسازی می باشد. اغلب سویه های این باکتری به بسیاری از آنتی بیوتیک ها از جمله کارباپنم ها، ماکرولیدها، سفالوسپورین ها، فلوروکینولون ها، آمینوگلیکوزید ها مقاوم بوده و دارای مقاومت چند دارویی هستند.
    روش کار
    در این پژوهش 170 نمونه به صورت تصادفی از تجهیزات پزشکی، محیط بیمارستان و 250 نمونه بالینی از بیمارستانهای جهرم جمع اوری و در ظروف استریل به ازمایشگاه منتقل گردید. نمونه ها بر روی محیط کشت های اولیه کشت شدند. با خالص سازی باسیل های گرم منفی، تست های بیوشیمیایی و افتراقی جهت شناسایی استنوتروفوموناس مالتوفیلیا انجام و پس از آن بر روی نمونه های مشکوک، PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت تایید انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه ، 14 نمونه (6/5 %) از نمونه های بالینی و 1 مورد( 6/. %) از تجهیزات بیمارستانی مثبت بودند . باکتری های جدا شده به آنتی بیوتیک های تیکارسیلین (4/71%)، سفتازیدیم (3/64%)، لووفلوکساسین (57/78%)، کوتریموکسازول (14/7%)، کلرامفنیکل (57/28%)، آزترونام (3/64%)و ایمی پنم (4/71%) مقاومت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی ، سطح بالای مقاومت آنتی بیوتیکی و افزایش مقاومت های چند دارویی در باکتری ، جهت درمان عفونت های فرصت طلب و خطرناک ناشی از آن شناسایی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ضروری بوده و توصیه می گردد. همچنین پیشنهاد می شود مطالعات دوره ای در رابطه با کلونیزاسیون استنوتروفوموناس مالتوفیلیا انجام تا بتوان در هر زمان اقدامات لازم برای مقابله با این باکتری را انجام داد.
    کلیدواژگان: استنوترفوموناس مالتوفیلیا، مقاومت آنتی بیوتیکی، مولکولار
  • میثم فروزنده، محمدرضا بیگدلی، مهدی رهنما * صفحات 51-57
    مقدمه
    امروزه در اغلب کشورهای جهان، افزایش چربی خون و به دنبال آن آترواسکلروز، منجر به بیماری های قلبی–عروقی و حتی مرگ می شود. آنتی اکسیدان ها می توانند سبب کاهش چربی خون شده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی–عروقی را کاهش می دهند. مرزنجوش سرشار از آنتی اکسیدان است، به همین علت ما در این مطالعه به بررسی اثر مرزنجوش بر وزن و چربی خون خواهیم پرداخت.
    روش کار
    در این مطالعه ی تجربی 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار ، به طور تصادفی به 4 گروه 7 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد، آب مقطر و سه گروه آزمایشی عصاره ی هیدروالکلی مرزنجوش را به ترتیب با دوز های 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، به مدت 30 روز و از طریق گاواژ دریافت کردند. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ، حیوانات وزن شده و خونگیری از آنها انجام گرفت و میزان کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین باچگالی کم و لیپوپروتئین باچگالی بالا اندازه گیری گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مصرف عصاره سبب کاهش میزان کلسترول، تری گلیسیرید و لیپوپروتئین باچگالی کم و افزایش لیپوپروتئین باچگالی بالا در هر سه دوز مصرفی (50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم) نسبت به گروه شاهد گردید (05/0p<). مصرف عصاره تغییری در وزن حیوانات ایجاد نکرد.
    بحث
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مرزنجوش بتواند به دلیل کاهش سطح کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین باچگالی کم و افزایش سطح لیپوپروتئین باچگالی بالا اثر حفاظتی در برابر بیماری های قلبی-عروقی اعمال کند.
    کلیدواژگان: مرزنجوش، عصاره هیدروالکلی، پروفایل لیپیدی، آنتی اکسیدان
  • فاطمه صادقی سامانی، حسین سازگار *، عبدالله قاسمی پیربلوطی صفحات 59-67
    مقدمه
    سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان بعد از سرطان ریه می باشد. با توجه به اینکه ترکیبات گیاهی قرن هاست که برای درمان سرطان استفاده می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر سمیت سلولی ترکیب عصاره هیدروالکلی کلوس و آویشن دنایی بر روی رده سلول های سرطانی MCF-7 بود.
    روش کار
    سلول های سرطانی MCF-7 و سلول های طبیعی فیبروبلاست در محیط کشت DMEM حاوی سرم جنین گاو و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. این سلول ها در مجاورت دوزهای مختلف ترکیب عصاره هیدروالکلی کلوس و آویشن دنایی (156/0، 312/0، 625/0، 25/1، 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر) قرار گرفتند و به مدت 24، 48 و 72 ساعت انکوبه شدند. پس از پایان انکوباسیون، از روش تغییر یافته آزمون رنگ سنجی MTT جهت تعیین سمیت سلولی عصاره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تست MTT نشان داد که ترکیب عصاره هیدروالکلی کلوس و آویشن دنایی اثر ضد سرطانی وابسته به دوز و زمان بر سلول های سرطانی MCF-7 دارد، به طوری که با افزایش غلظت عصاره و انکوباسیون 72 ساعت بیشترین درصد مرگ سلولی مشاهده شد ( 05/0 > P). عصاره سمیت سلولی قابل توجهی را بر روی سلول های طبیعی فیبروبلاست نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    ترکیب عصاره هیدروالکلی کلوس و آویشن دنایی اثر سمیت سلولی بر روی سلول های سرطانی MCF-7 داشته در حالی که این عصاره اثر سمیت سلولی بر روی سلول های طبیعی فیبروبلاست ندارد. لذا به نظر می رسد با تحقیقات بیشتر در آینده، می توان از ترکیبات آن در درمان سرطان بهره جست.
    کلیدواژگان: کلوس، آویشن دنایی، MCF، 7، تست MTT
|
  • Marya Rahmani Ghobadi *, Farhad Rahmaninia, Bahman Mirzaei, Mehdi Hedayati Pages 1-8
    Background And Objective
    The aim of this study was to investigate the effects of 8 weeks of aerobic training on Agouti-related peptide, appetite hormones and insulin resistance in overweight sedentary women.
    Materials And Methods
    Thirty overweight students (25≥BMI≤30) were selected and randomly divided: training and control. Before the start of practice period, and 48-hr after their last exercise session subjects completed the food frequency questionnaires. Then after blood sampling, their anthropometric characteristics were measured. The Training group participate in 8 weeks moderate intensity aerobic training while the control group continued their normal daily activities.
    Results
    Agouti-Related Protein in the exercise group significantly increased (p=0.001). Significant changes were also observed between the two groups (p=0.005). While changes in leptin, insulin and insulin resistance were not statistically significant (P>0.05). Training leads to significant reduction in energy intake and fat (p=0.01) and carbohydrates intake (p0.05).
    Conclusion
    although 8 weeks moderate intensity aerobic training led to decrease in calorie intake, fat and carbohydrate consumption but this changes were not significant. Maybe, Agouti-Related Protein changes may affect factors other than appetite. Possibly, offering nutritional education and program along with exercise program can lead to more effective results.
    Keywords: Endurance Training, Agouti, related peptide, Leptin, Insulin Resistance, Overweight
  • Seyed Ali Naseri, Asghar Nikseresht* Pages 9-14
    Introduction
    Atrial natriuretic peptide is a type of peptide hormone which release into blood in term of atrials stretch. This hormone it have beneficial effect in decrease hypertension. Physical activity may be that causes to change secretion of this hormone. The purpose of this study evaluate the effect of one session anaerobic exercise in serum ANP on trained and untrained healthy men.
    Materials And Methods
    Population consist of 15 trained healthy men( age: 21/6 ± 1/88 year, height: 174/33 ± 5/75 cm, weight: 67/68 ± 5/53 kg) and 15 untrained healthy men( age: 21/4 ± 2/16 year, height: 175/66 ± 4/76 cm, weight: 69/6 ± 4/61 kg). Both groups performed Rast anaerobic test. They run with maximum power 35 metric distance( 6 distance) and around 10 second rest between any distance. 10 minute before started and immediately after training, blood sample were collect to assay serum ANP. Data were analyzed by used Spss software( version 16), descriptive statistics, independent T test, correlated T test and analysis of covariance in significance level P ≤ 0/05.
    Result
    The result showed that one session anaerobic training it causes significant increase of serum ANP in both groups, but in trained group was significantly higher than untrained group. Also primal content of serum ANP it were higher in trained group than untrained group.
    Conclusion
    Based on this investigate, it seem that one session of anaerobic training it able to increase of serum ANP in trained and untrained healthy men, and plays a important role in blood pressure control.
    Keywords: Anaerobic exercise, serum ANP, trained, untrained
  • Leili Zeiaadini Dashtkhaki *, Seyed Mahmood Hejazi, Mohammad Hosseinzadeh, Mohsen Naser, Exir Vizvari Pages 15-20
    Goals: There is a close and significant relationship between pulmonary functioning, and general health and death rate. With regard to the very limited number of research conducted in Iran on the pulmonary functioning of mid-endurance Iranian woman athletes, this study aims at investigating the effects of physical activity on pulmonary function of professional mid-endurance female runners .
    Methodology
    This semi-experimental study applied pre-test and post-test purposefully and voluntarily on 15 mid-endurance Female runners and 15 non-athletes. Pulmonary volumes were measured during, right after, and 10 minutes after Couper’s test. Half an hour later, a sample of the sputum was taken to check bronchia factors (p≥0.05).
    Findings: A significant intragroup FVC level was found (p
    Conclusion
    The greatest difference was concerned with the FVC volume, being significant within each group. The average proportion of FEV1 to FVC in athletes and non-athletes, however, were reported 89% and 85%, respectively, which is suggestive of a better respiratory functioning in mid- endurance woman athletes as compared to that in non-athlete women.
    Keywords: Mid, endurance runners, Pulmonary function test, Exercise induced bronchospasm, Female, pulmonary inflammation
  • Marjan Haghjoo, Abdossaleh Zar, Syeed Ali Hoseini * Pages 21-30
    Background and
    Purpose
    lack of movement is one of the factors that can increase obesity. Zumba exercise has a positive effect on body composition and rate of calorie burn and also improve people's cardiovascular endurance.the aim of this study was survey the effects of 8-week selected Zumba fitness trainings on the body composition of women with overweight.
    Methodology
    29 women volunteers participating Zumba fitness exercises at Artay club (branch 2), were selected as statically sample and divided in 2 groups: Zumba fitness training group (16 participants) and control group (13 participants). The experimental group for eight weeks, three times a week and each session an hour of Zumba exercise performed. The control group only did their daily activities, body composition were measured before and after eight weeks Zumba fitness exercises For statistical analysis of data, we used of Kolmogorov-Smirnov test and independent and dependent t- test (α=0/05).
    Results
    The results showed that the 8-week Zumba fitness training has a significant effect on decrease women’s body fat percentage (p=0/001); body mass index (p=0/001); fat mass (p=0/001); and Waist-to-hip ratio (p=0/004). However, not significant effect on protein mass in overweight women (p=0/92).
    Conclusion
    Based on the findings, we concluded that eight weeks of Zumba exercise can improve body composition in overweight women.
    Keywords: Zumba Training, Women, body fat, protein mass
  • Vahid Mazloum *, Dr Mansour Sahebozamani Pages 31-41
    Introduction
    Chronic ankle instability (CAI) resulting from repetitive sprains can influence the performance in volleyball players. So, conservative strategies are important to manage such condition. The aim was to investigate the effects of strengthening/proprioceptive exercises (SPE) and Kinesiotaping® (KT) on volleyball players with CAI.
    Materials And Methods
    Thirty-eight volleyball players (Mean±SD, Age: 23.0±2.7 years; Playing years: 5.6±2.2 years) were divided into three groups including SPE (N=13), KT (N=13), and control (N=12). The Thera-Band was used for strengthening exercises and proprioceptive exercises were followed in closed kinetic chain exercises during 8 weeks. The KT method was administrated for peroneus muscles and also tibiofibular ligament. The participants were evaluated by Foot and Ankle Ability Measure, Single-leg Hopping test, and Heel raise test at baseline and after completing the interventions.
    Results
    Both the SPE and KT can significantly increase foot and ankle ability and improve performance in volleyball players with CAI (P
    Conclusion
    A combination method involving the SPE and KT can be beneficial to improve ability and performance and achieving favorable results in volleyball players with CAI.
    Keywords: Chronic ankle instability, Kinesiotaping, Exercise therapy, Performance, Volleyball
  • Aboutaleb Nikpour, Manoochehr Shabani, Akbar Kazemi, Maryam Mohandesi, Roya Ershadpour, Dr Hadi Rezaei Yazdi * Pages 43-50
    Background
    Stenotrophomonas maltophilia is an important cause of nosocomial infections. The bacteria is a non-fermentative Gram-negative bacilli. S. maltophilia is a newly emerging pathogen of growing significance that has been more frequently isolated in nosocomial specimens, hospital waters and Disinfection solutions. S. maltophilia is inherently resistant to many antimicrobial drugs that cause a significant challenge in treatment of infections. Most strains of this bacteria are resistant to many antibiotics, including:Carbapenems,Macrolides,Cephalosporins,Fluoroquinolones,Aminoglycosides.This bacteria is MDR (Multiple Drug Resistance).
    Materials and Methods
    In this study, 170 samples from medical equipment and 250 clinical samples were collected randomly from patients who were referred to hospitals in Jahrom city. Samples were transported to the laboratory in sterile containers. Then were cultured on phenotypic differential medium .After isolation of the bacteria, Gram staining was performed to detect Gram-negative bacilli. After the identification of Gram-negative bacilli, biochemical and differential tests were performed to identify the genus and species of S. maltophilia. Molecular diagnostic tests (PCR) was performed for confirmation of bacteria.
    Results
    Of the 250 clinical specimen, 14 samples (5.6%) and of the 170 samples collected from medical equipment, only 1 sample (0.6%) were positive. Positive samples were studied in terms of sensitivity to several antibiotics. Antibiotics were included: Ticarcillin (71.4%), Ceftazidime (64.3%), Levofloxacin (78.57%), Trimethoprim-sulfamethoxazole (7.14%), Chloramphenicol (28.57%), Aztreonam (64.3%), Imipenem (71.4%).
    Conclusion
    According to prevalence, high levels of antibiotic resistance and increase of multiple drug resistance (MDR) in stenotrophomonas maltophilia, identification and determination of antibiotic resistance is essential and recommended for treatment of opportunistic infection caused by this bacteria. It also recommended that further studies be conducted periodically in hospital on colonization of this bacteria for prevention and control.
    Keywords: Stenotrophomonas maltophilia, Antibiotics resistance, Molecular
  • Meysam Foroozandeh, Dr Mohammadreza Bigdeli, Dr Mehdi Rahnema* Pages 51-57
    Background
    Today, in most countries, hyperlipidemia, followed by atherosclerosis, leads to heart disease such as cardiovascular, and even death. Antioxidants can reduce blood cholesterol and risks of cardiovascular diseases. Origanum vulgar is full of antioxidants. This is because, we will study the effects of Origanum vulgare extract (OVE) on serum lipid profile and weight.
    Methods
    In this study, 28 male Wistar rats were allocated into 4 groups (n=7). The control group received distilled water, three experimental groups received the hydro alcoholic OVE with differentdoses of 50, 75 and 100 mg/kg, respectively. pretreatment with OVE was performed for 30 days orally through gavage. 2hours after the last gavage, rats were weighted, then serum collected and samples were taken, then level of cholesterol, triglyceride, Low density lipoprotein and High density lipoprotein were measured by means One Way ANOVA in SPSS.
    Results
    Results of the current study showed that OVE reduced the levels of cholesterol, triglycerides, Low density lipoprotein and increases the level High density lipoprotein in three groups received the OVE (50, 75 and 100 mg/kg) compared to the control group. OVE did not cause changes in rats weight.
    Conclusion
    It seems that OVE can exert the a protective effect against cardiovascular diseases by reduces the levels of cholesterol, triglyceride, Low density lipoprotein and increases High density lipoprotein.
    Keywords: Origanum vulgare, hydro alcoholic extract, lipid profile, Antioxidant
  • Fatemeh Sadeghisamani, Hosein Sazgar *, Abdollah Ghasemi Pirbalouti Pages 59-67
    Introduction
    Breast cancer is the second common cancer after lung cancer in women. Herbal preparations are used to treat centuries. The aim of this study was cytotoxic effect hydroalcholic extract from Combinatiin of Kelussia odaratissma Mozaff and Thymus daenesis Celak on MCF-7 cancer cells line.
    Mateerial and
    Method
    MCF-7 cancer cells and Fibroblast normal cells were cultured in DMEM medium contaninig with Fetal Bovine Serum (FBS) and Antibiotic.The cells exposed to different doses of hydroalcholic extract from Combination of Kelussia odaratissma Mozaff and Thymus daenesis Celak (0/156, 0/312, 0/625, 1/25, 2/5 mg/ml) and were incubated for 24, 48 and 72 hours. After the incubation period, modifid colorimetric MTT method was used to determine the cellular toxicity of the extract.
    Results
    The results of the MTT test showed that Hydroalcholic extract from Combinatiin of Kelussia odaratissma Mozaff and Thymus daenesis Celak has dose-dependedent and time-dependent anti cancer effect on MCF-7 cancer cells. The highest percentage of cell death was observed after 72 h incubation and increase in extract concentration(pDiscussion and
    Conclusion
    Hydroalcholic extract from Combinatiin of Kelussia odaratissma Mozaff and Thymus daenesis Celak has cytotoxic effect on MCF-7 cancer cells, However this extract does not have any cytotoxic effect on Fibroblast normal cells. It seems to come with further research, and utilizes its are compound in cancer treatment.
    Keywords: Kelussia odaratissma Mozaff, Thymus daenesis Celak, MCF, 7, MTT assay