فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • صدرالله خسروی*، علی ناصری صفحات 1-8
    مقدمه
    وسواس فکری عملی از شایع ترین اختلالات روانشناختی است که در صورت عدم درمان سیری مزمن،و به سمت تباهی ناتوان کننده ای پیش می رود. هدف این پژوهش بررسی شیوع وسواس در شهرستان جهرم درشش ماه دوم سال 1394بود.
    روش کار
    طرح پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود،که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای تعداد 411 نفر ( 46-12 ساله) ساکن شهرستان جهرم انتخاب،و پرسشنامه وسواس فکری عملی مازدلی (1977) ازآنها به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 43% از آزمودنی های مورد مطالعه دارای اختلال وسواس فکری و عملی هستند. به علاوه نتایج نشان داد که میزان وسواس در دو جنس تفاوت معنی داری دارد.در بررسی نمرات وسواس وابعاد آن در مشاغل مختلف نتایج نشان داد که میزان شیوع وسواس در زنان خانه دار به طور معنی داری بیشتر از سایر مشاغل می باشد.و همینطور،بین بازبینی و شستشو در مشاغل کارمند وآزاد و در بعد تردید بین کارمند و خانه دار تفاوت به سطح معنی دار رسیده است.سایر نتایج نشان داد که میزان وسواس و بعد بازبینی در افراد با تحصیلات سیکل،دیپلم و فوق دیپلم بالاتر از افراد با تحصیلات لیسانس بوده است و تفاوت به سطح معنی دار رسیده است.
    نتیجه گیری
    براساس این نتایج می توان نتیجه گرفت که میزان وسواس در زنان بالاتر از مردان و در زنان خانه دار بالاتر از سایر مشاغل و افراد با تحصیلات پایین بالاتر از افراد با تحصیلات بالا می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، وسواس، فکری عملی، جهرم
  • وحید رحمانیان، علی اکبر زارعیان *، کرامت الله رحمانیان صفحات 9-15
    مقدمه
    بررسی عفونت های انگلی علاوه بر این که شناختی از وضعیت آلودگی محیط و انواع انگل های موجود ارائه می دهد، نمایی از وضعیت بهداشت فردی، آلودگی آب و غذا و همچنین کیفیت دفع فاضلاب جامعه را نیز عرضه می کند. مطالعه حاضر باهدف تعیین شیوع عفونت های انگلی در مهدکودک های شهرستان جهرم انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی 451 کودک مهدکودک های شهرستان جهرم در سال 1392 انجام گرفت. نمونه گیری به صورت خوشه ایو ابزار جمع آوری داده ها چک لیست تهیه شده بر اساس اهداف مطالعه بود. والدین به مهدکودک دعوت و در مورد شیوه نمونه گیری آموزش داده شدند. داده ها با کمک نرم افزار spss نسخه 16 با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مربع کای در سطح معناداری 05/0= α مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع عفونت های انگلی در آزمایش مستقیم 1/7 درصد و درروش فرمال اتر 4/14 درصد بود. بر اساس روش آزمایش فرمال اتر شیوع ژیاردیا 1/7 درصد، آسکاریس 9/0 درصد و هیمنولپیس نانا 2/0 درصد و درروش آزمون اسکاچ، شیوع اکسیور 1/5 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    شیوع آلودگی به انگل ژیاردیا در کودکان مهدکودک های موردمطالعه بالاتر از سایر انگل ها بود. همچنین با توجه متفاوت بودن شیوع آلودگی انگلی در آزمایش مستقیم و فرمال اتر پیشنهاد می شود برای شناسایی و تشخیص این عفونت ها در کودکان از روش تشخیصی فرمال اتر استفاده شود.
    کلیدواژگان: بیماری های انگلی، شیوع، کودکان
  • سجاد پارسایی*، نسیم عطایی قراچه، ربابه رستمی صفحات 16-23
    مقدمه
    در چند دهه اخیر جنبه های روان شناختی موردتوجه پژوهشگران حیطه جانبازان و معلولین قرارگرفته است، اما بررسی هم زمان متغیرهای شادکامی و استحکام روانی، آن هم در ورزشکاران جانباز و معلول بررسی نشده است. پژوهش حاضر باهدف ارتباط بین استحکام روانی با شادکامی در ورزشکاران جانباز و معلول طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    روش اجرای پژوهش از نوع مقطعی- توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه ورزشکاران جانباز و معلول شهر شیراز در سال 1395 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 100 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه های شادکامی آکسفورد آرجیل (1989) و استحکام روانی کلاف (2002) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. سطح معناداری (05/0>p) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ضرایب همبستگی به دست آمده از رابطه ی بین شادکامی با نمره کل استحکام روانی (453/0=r)، نمرات زیر مقیاس های چالش (592/0=r)، تعهد (230/0=r)، کنترل هیجانی (258/0=r)، اعتمادبه نفس در توانایی (497/0=r) و اعتمادبه نفس بین فردی (228/0=r) معنا دار هستند (05/0 >p)، اما ضریب همبستگی بین شادکامی با کنترل زندگی (184/0=r) معنادار نمی باشد (05/0
    نتیجه گیری
    وجود ارتباط مثبت و معنادار بین استحکام روانی و شادکامی و به ویژه بالا بودن آن ها در جانبازان و معلولین ورزشکار نشان می دهد که فعالیت های بدنی ممکن است موجب افزایش استحکام روانی و شادکامی و به طورکلی بهبود سلامت روانی در بین جانبازان و معلولین شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، شادکامی، جانباز، ورزشکار
  • هادی عرفانی، عبدالحسین طاهری کلانی*، نبی شمسایی صفحات 24-33
    مقدمه
    اگر خون رسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف شود، این قسمت از مغز دیگر نمی تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحا سکته مغزی می نامند. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر حفاظتی چهار هفته تمرین هوازی بر اختلالات شناختی و عملکرد حرکتی موش های صحرایی نر به دنبال ایسکمی مغزی بود.
    روش کار
    در این پژوهش تعداد 27 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار (وزن 260-230 گرم) خریداری و به طور تصادفی به سه گروه: شم، ایسکمی و تمرین + ایسکمی تقسیم شدند. رت های گروه تمرین 5 روز در هفته و به مدت 4 هفته روی نوار گردان دویدند. ایسکمی توسط انسداد هر دو شریان کاروتید مشترک به مدت 20 دقیقه ایجاد شد. از آزمون حافظه احترازی غیرفعال برای بررسی میزان اختلال در حافظه و از آزمون سطح شیب دار جهت ارزیابی عملکرد حرکتی استفاده شد. از روش های آماری کولموگروف- اسمیرنف، تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی شفه در سطح معناداری 05/0>p برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمرین ورزشی به طور معناداری میزان اختلال ناشی از ایسکمی در حافظه کوتاه مدت در آزمون حافظه احترازی غیرفعال (001/0 =p) را کاهش می دهد، اما عملکرد حرکتی موش های صحرایی مبتلابه ایسکمی در آزمون سطح شیب دار به دنبال تمرین هوازی تغییر معناداری نداشت (137/0=p).
    نتیجه گیری
    به طورکلی، چهار هفته تمرین هوازی منجر به بهبود اختلالات شناختی در موش های صحرایی نر به دنبال ایسکمی مغزی می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، اختلال در عملکرد حرکتی، تمرین ورزشی، ایسکمی مغزی
  • رحمان سوری*، سیروس چوبینه، پریچهر فرهمندیان، مهسا رستگار مقدم منصوری صفحات 34-41
    مقدمه
    سالمندی با افزایش روند آتروفی عضلانی و تغییرات عمده در هورمون‏های هایپرتروفیک همراه است. از طرفی انجام تمرینات مقاومتی و مصرف پروتئین باعث تعدیل این تغییرات می‏شود. لذا هدف این مطالعه، بررسی فعالیت مقاومتی فزاینده و مصرف شیر سویا بر سطح سرمی هورمون فاکتور تفکیک رشد-8 زنان سالمند است.
    روش کار
    مطالعه به صورت نیمه-تجربی بود. تعداد 24 آزمودنی به طور تصادفی به گروه های کنترل (8=تعداد)، تمرین مقاومتی فزاینده+شیر سویا (8=تعداد) و شیر سویا (8=تعداد) تقسیم شده و 12-هفته (3 جلسه در هفته) برنامه ورزشی-تغذی هایی خود را اجرا کردند. مشخصات آنتروپومتریک، توانمندی و سطوح فاکتور تفکیک رشد-8 در قبل و بعد از مداخله اندازه‏گیری شد. داده ها توسط آزمون آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی بنفرونی در سطح معناداری 05/0p< با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 12 محاسبه شد.
    یافته ها
    سطوح فاکتور تفکیک رشد-8 در گروه تمرین مقاومتی فزاینده+شیر سویا و شیر سویا نسبت به کنترل و پیش آزمون به طور معناداری کاهش یافت (05/0>p). همچنین، توانمندی در گروه تمرین مقاومتی فزاینده+شیر سویا نسبت به کنترل و پیش آزمون به طور معناداری بهبود یافت (05/0>p). مشخصات آنتروپومتریک زنان سالمند در هیچ یک از گروه ها تغییر معناداری نداشت (05/0بحث و نتیجه‏ گیری: انجام 12-هفته مداخله ورزشی-تغذی های باعث کاهش سطوح فاکتور تفکیک رشد-8 و بعضا باعث معکوس شدن روند آتروفی عضلات افراد سالمند می شود. همچنین، میزان توانمندی افراد سالمند تحت تاثیر هر دو مداخله ورزشی-تغذی های بهبود یافت که تاییدکننده اثرات مثبت عملکردی-فیزیولوژیکی ورزش و پروتئین بر عضلات اسکلتی زنان سالمند است. درنتیجه مشارکت اجتماعی و کیفیت زندگی آن ها بهبود می یابد
    کلیدواژگان: سالمندی، فاکتور تفکیک رشد-8، تمرین مقاومتی، پروتئین
  • علی صالح زاده * صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    به دنبال افزایش روز افزون مقاومت های باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک های تجاری رایج، گرایش به استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت ضد میکروبی افزایش یافته است. این در حالی است که بسیاری از انواع باکتری ها فنوتیپ مقاوم را از خود نشان می دهند. بسیاری از این باکتری های مقاوم در برابر چند دارو می توانند موجب ایجاد عفونت در هر دو محیط بیمارستان و جامعه گردند. طی این مطالعه خواص ضد میکروبی سیانوباکتری اوسیلاتوریا بررسی می گردد.
    مواد و روش ها
    اثر ضدمیکروبی عصاره سیانوباکتری اوسیلاتوریا در غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر با استفاده از روش انتشار از چاهک و حداقل غلظت بازدارندگی MIC[1])) علیه باکتری های بیماری زای انسانی مانند استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتلیس، سودوموناس آئروجینوزا و اشرشیا کلی مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین فعالیت ضدمیکروبی بر علیه باکتری اشرشیا کلی با قطر هاله عدم رشد 24 میلی متر و کمترین اثر ضدباکتریایی بر علیه سویه سودوموناس آئروجینوزا با قطر هاله عدم رشد 14میلی متر مشاهده گردید. ضمن اینکه حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اوسیلاتوریا بر علیه باکتری های اشرشیاکلی و سودوموناس آئروجینوزا به ترتیب 12/3 و 5/12mg/mL ثبت گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج حکایت از این واقعیت دارد که عصاره متانولی سیانو باکتری اوسیلاتوریا، اثر ضد میکروبی مناسبی بر علیه پاتوژن های انسانی دارد که با افزایش غلظت این اثر بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: اوسیلاتوریا، پاتوژن های انسانی، ضد میکروبی، روش چاهک
  • اثر کروسین بر سطح سرمی آدیپونکتین، پروفایل لیپید و گلوکز در مدل موش های صحرایی دیابتی نوع یک
    سید دامون صدوقی * صفحات 49-52
    زمینه و هدف
    دیابت از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز است که با اختلال در متابولیسم گلوکز و چربی ها همراه است. آدیپونکتین پروتئین اختصاصی مترشحه از بافت چربی است که می تواند بر روند پیشرفت دیابت موثر باشد. با توجه به اثرات محافظتی کروسین به عنوان یک ضد التهاب و آنتی اکسیدانی قوی، هدف از این مطالعه تعیین اثر کروسین بر سطح سرمی آدیپونکتین، پروفایل لیپید و گلوکز در مدل موش های صحرایی دیابتی نوع یک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه های شاهد، شاهد دیابتی و دو گروه دیابتی تحت تیمار با کروسین (غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم). دیابت در گروه های شاهد دیابتی و دیابتی تحت تیمار، با یک بار تزریق داخل صفاقی آلوکسان القاء شد. کروسین به مدت 25 روز به صورت داخل صفاقی به گروه های دیابتی تحت تیمار تزریق شد. به حیوانات گروه های شاهد و شاهد دیابتی محلول سالین تزریق شد. در پایان دوره تیمار، سطح سرمی آدیپونکتین، LDL، HDL، تری گلیسرید، کلسترول تام و گلوکز توسط روش الایزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    در مقایسه با گروه شاهد دیابتی، سطح سرمی LDL، تری گلیسرید، کلسترول تام و گلوکز در گروه های دیابتی تیمار شده با غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم کروسین به صورت وابسته به دوز کاهش، همچنین آدیپونکتین و HDL به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    تجویز کروسین به صورت وابسته به دوز از طریق افزایش سطح سرمی آدیپونکتین و کاهش قند خون در تنظیم متابولیسم چربی ها نقش دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، کروسین، آدیپونکتین، پروفایل لیپیدی، موش صحرایی
|
  • Sadrollah Khosravi Dr *, Ali Naseri Dr Pages 1-8
    Introduction
    Obsessive-compulsive is one of the most common psychological disorders. It would be turned in to a chronic disabling degeneration if it is not treated. The purpose of this research was to investigate the incidence of obsession prevalence in in jahrom during the second –half of 1394.
    Materials And Methods
    The overall design was sectional descriptive. The sample included 411 people 12-46 living in jahrom.They were observed by cluster multistage sampling method.They were given Madsly questionnaire.
    Results
    The result showed that 43%of the sample had obsessive-compulsive disorder.Forthermore,the results showed there that was in significant difference in obsession prevalence between the sexes.The Manova analysis about the obsession rate and its aspects regarding difference occupations showed that the obsession prevalence among house is significantmore than that others. Among obsession aspects,inspection and washing reach a significant level between the clerks and those who have free jobs.Also there is a significant difference between housewives and clerks in hesitation prevalence.The Monova result analysis showed the obsession level and inspection in people with lower education,such as those who are graduated from high-school or those who have Associate,s degree,is more than.People who have MA or higher degrees . This difference has reached is significant level .
    Conclusion
    It is concluded that the level of obsession prevalence among women is more than that of men,s .Housewires are more obsessed than women who have other occupations . There is also more obsession disorder among those who have lower level of education than people with higher education.
    Keywords: prevalence, obsession, compulsive, Jahrom
  • Vahid Rahmanian, Aliakbar Zareiyan *, Karamatollah Rahmanian Dr Pages 9-15
    Introduction
    Studying parasitic infections provides knowledge about contamination of environment and the types of parasites. It also provides a picture of health status of the individual and contamination of food and water supplies, as well as sewage disposal. Thus, the present study aimed to determinate the prevalence parasitic infections in kindergarten children in the city of Jahrom.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytic study enrolled 451 kindergarten children selected by cluster sampling in the city of Jahrom in 2013. Data were collected using questionnaires. Parents were invited to the kindergarten for briefing and training about sampling method. Data were analyzed with SPSS16 software using descriptive statistics and of chi-square tests at α= 0.05 significance level.
    Result
    Prevalence of parasitic infections was 7.1% in stool test, and 14.4% in formal-ether method. The prevalence of Giardia was 7.1%, Ascaris 0.9% and Hymenolpis Nana 0.2% and in the Scotch test. The prevalence of oxyoruria was 5.1%.
    Conclusion
    The prevalence of Giardia infection in kindergarten children was higher than other parasites. Furthermore, due to the different amounts of parasitic infections in stool test, and formal-ether, it is recommended to use the higher-sensitivity formal-ether diagnostic method to detect these infections in children.
    Keywords: Parasitic Diseases, Prevalence, Child
  • Parsaei Sajad *, Nasim Ataei, Robab Rostami Pages 16-23
    Introduction
    In recent decades, psychological aspects of veteran and disabled athletes have attracted researchers, happiness and mental toughness have not been studied simultaneously in veteran and disabled athletes. This study aimed to examine the relationship between happiness and mental toughness in veteran and disabled athletes.
    Materials And Methods
    This This descriptive cross-sectional study recruited all 100 veteran and disabled athletes in Shiraz in 2016 through convenience sampling. They filled the Oxford Happiness Questionnaire by Argyle (1989) and Mental Toughness Questionnaire by Clough (2002). Data were analyzed using correlation coefficient and multiple regression analysis in SPSS 18 at significance level of p
    Results
    The results of correlation coefficients showed significant relationships between happiness and the following variables: total score of mental strength (r = 0.453), challenge (r = 0.592), commitment (r = 0.230), emotional control (R = 0.258), confidence in ability (r = 0.497) and interpersonal trust (r = 0.228) subscales (p
    Conclusion
    A positive and significant relationship between mental toughness and happiness and a high level of mental toughness and happiness in veteran and disabled athletes shows that physical activity may increase mental toughness and happiness, and generally mental health among veteran and disabled athletes.
    Keywords: Mental Health, Happiness, Veteran, Athlete
  • Hadi Erfani, Abdolhossein Taheri Kalani Dr *, Nabi Shamsaei Dr Pages 24-33
    Introduction
    If the blood supply to a part of the brain gets disturbed and stopped, this part of the brain can not function normally. This condition is called stroke. The aim of this study was to examine the protective effect of 4-week aerobic training on cognitive impairment and motor dysfunction in male rats following cerebral ischemia. Materials and
    Methods
    For this purpose, 27 adult male Wistar rats (weighing 230-260 g) were purchased and randomly divided into three groups: sham, iscehemia and exercise training 談ẅ groups. The rats in exercise group were trained to run on a treadmill 5 days a week for 4 weeks. Ischemia was induced by the occlusion of both common carotid arteries (CCA) for 20 min. The passive avoidance memory test was used to assess the memory impairments. Behavioral test including inclend plane was used to assess motor function. For data analysis, Kolmogroph-Smirnoff, one-way ANOVA and Scheffe post-hoc tests were used (p
    Results
    Results showed that the exercise training significantly reduced the ischemia-induced disorder in the short-term memory in passive avoidance memory test (p= 0.0001). However, motor function of ischemic rats did not change significantly in the inclend plane test after exercise (p= 0.137).
    Conclusion
    In general, 4 weeks of aerobic training improved cognitive impairment in ischemic rats.
    Keywords: Cognitive impairment, Motor dysfunction, Aerobic training, Ischemia
  • Rahman Soori Dr *, Sirous Choobineh Dr, Parichehr Farahmandian, Mahsa Rastegar Dr Pages 34-41
    Aging is concomitant with muscle atrophy and common alterations in hypertrophic hormones. Besides, resistance training and protein consumption modify these changes. Hence, the current study aimed to assess the effects of progressive resistance exercise and soy milk on serum levels of growth differentiation factor 8 in older adult women.
    Material &
    Methods
    This quasi-experimental study recruited Twenty-four aged women randomly assigned into control (n=8), progressive resistance exercise soy milk (n=8), and soy milk (n=8) groups. The experimental groups took part in exercise-diet intervention for 12 weeks (3 d/w). Anthropometric features, ability, and serum levels of growth differentiation factor 8 were collected before and after the interventions. All data were calculated by two-way ANOVA and Bonferroni post-hoc at p
    Results
    Growth differentiation factor 8 levels significantly diminished in both progressive resistance exercise soy milk and soy milk groups compared with control and pre-intervention (p0.05).
    Conclusion
    Twelve-week exercise-diet intervention resulted in decrease of growth differentiation factor 8 in older adult women, which could reverse age-related skeletal muscle atrophy. Furthermore, the ability of older women developed via exercise-diet interventions, which proves the positive functional-physiological effects of exercise and protein in older adult women skeletal muscle. Consequently, social activities and life quality could promote
    Keywords: Aging, Growth Differentiation Factor 8, Resistance Training, Protein
  • Ali Salehzadeh Dr * Pages 42-48
    Background And Aim
    Due to the increase of bacterial resistance to common antibiotics, tendency towards using natural compounds with antimicrobial activity was increased. Mean while, many bacterial species show multi or pan-resistant phenotypes. Many of these multidrug resistant (MDR) bacteria can cause life-threatening infections, being a major concern both in the hospital and the community. Therefore, in this study, we investigated the antimicrobial properties of cyanobacteria Oscillatoria sp.
    Methods
    The antimicrobial effect of cyanobacteria of Oscillatoria in concentrations of 50 mg/ml was investigated. The antimicrobial properties of cyanobacteria extract supernatant using in well diffusion agar was investigated. Moreover the minimum inhibitory concentration (MIC) was performed against human pathogenic bacteria such as, S. aureus, B. subtilis, P. aeruginosa and E. coli.
    Findings: We observed the highest antimicrobial activity against E. coli bacteria with inhibition zone a diameter of 24 mm and the lowest antibacterial effect against P.aeruginosa with inhibition zone a diameter 14mm. In addition, the minimum inhibitory concentration of Oscillatoria extract against E. coli and Pseudomonas was documented in 3/125 and 12/5 mg/mL respectively.
    Conclusion
    Our results indicated that the methanolic extract of Oscillatoria had the proper antimicrobial activity against human pathogens and this inhibiotion was dose-dependent.
    Keywords: Oscillatoria, Human Pathogens, Antimicrobial activity, Well diffusion agar
  • Effect of Crocin on Serum Levels of Adiponectin, Lipid Profile and Glucose in Type One Diabetic Rat's Model
    Damon Sadoghi * Pages 49-52
    Background And Objective
    Diabetes is the most common endocrine disease that is associated with impaired glucose and lipid metabolism. Adiponectin is a specific protein secreted from adipose tissue that can affect diabetes progression. Considering the protective effects of crocin, as a potent anti-inflammatory and powerful antioxidant, the aim of this study was to determine the effect of crocin on serum levels of adiponectin, lipid profile and glucose in type one diabetic rat’s model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 28 wistar male rats were allocated into 4 equal groups. Groups of control, diabetic control and two treated diabetic group with crocin (concentrations of 50 and 100 mg/kg). The diabetes in diabetic control and treated diabetic groups was induced using an intraperitoneal injection of alloxan. Crocin was intraperitoneally injected into treated diabetic groups for 25 days. Saline solution was injected to the animals of control and diabetic control groups. At the end of treatment period, the serum levels of adiponectin, LDL, HDL, triglyceride, total cholesterol and glucose was measured by ELISA.
    Results
    Compared to diabetic control group, serum levels of LDL, triglycerides, total cholesterol and glucose in diabetic groups treated with 50 and 100 mg/kg of crocin dose-dependent manner decreased, also adiponectin and HDL significantly increased (p
    Conclusion
    Dose dependent administration of crocin by increases adiponectin and decreases blood glucose serum levels, plays a role in regulating lipid metabolism
    Keywords: Diabetes, Crocin, Adiponectin, Lipid profile, Rat