فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسن رضانژاد، انیس سروستانی، بلال آرمند، عنایت الله شادمند صفحات 1-6
    مقدمه
    سندرم لارو مهاجر احشایی یک بیماری زئونوز است که از طریق تهاجم لارو نماتود های حیوانی بویژه توکسوکاراها به روده و حرکت آنها به سمت بافت های بدن ایجاد می گردد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی آلودگی خاک پارکها، مدارس ابتدایی و مهد کودکهای جهرم به تخم توکسوکارا به انجام رسید.
    روش کار
    تعداد 100 نمونه خاک از 20 پارک و اماکن عمومی و همچنین 16 نمونه خاک از باغچه مهدکودک ها و55 نمونه از خاک باغچه مدارس ابتدایی شهر جهرم جمع آوری گردید. نمونه ها با روش شناورسازی آب شکر اشباع جهت یافتن تخم توکسوکارا مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط احتمالی بین میزان آلودگی و فاکتورهای محیطی با روش های آماری آنالیز گردید.
    نتایج
    الودگی به تخم توکسوکارا در 4% از نمونه های گرفته شده از پارک ها مشاهده گردید اما نمونه های بدست آمده از خاک باغچه مدارس و مهدکودک ها فاقد تخم توکسوکارا بود. همچنین از لحاظ آماری ارتباط معناداری بین میزان آلودگی اماکن مذکور با فاکتورهای محیطی مشاهده نگردید (P>0.05).
    نتیجه گیری
    آلودگی پارک های عمومی شهر جهرم به تخم توکسوکارا، حضور مردم بویژه کودکان در این اماکن، عدم آگاهی اکثر مردم از خطرات آلودگی ناشی از تماس با خاک آلوده و بخصوص ورود سگ ها و گربه های ولگرد در پارک ها از جمله مواردی است که می تواند به عنوان عوامل هشدار دهنده در نظر گرفته شود تا مسئولین تمهیدات لازم جهت کاهش و یا رفع آلودگی از این اماکن را مد نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: توکسوکارا، خاک، پارک، مدارس، مهد کودک، جهرم
  • جواد ادبی، شهرام شهرکی زاهدانی، محمد بکاییان، حامد طهماسبی صفحات 7-15
    مقدمه
    سودموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم و خطر ساز در در ایجاد عفونت های فرصت طلب می باشد. بروز مقاومت در این باکتری با توجه به شوع سودوموناس آئروژینوزا دارای اهمیت ویژه ایی می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های سودوموناس آئروژینوای تولید کنند بتالاکتامازها می باشد.
    روش کار
    88 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا از مجموع 499 نمونه که شامل ادرار، خون، زخم، ترشحات ریه و دیگر نمونه ها بود، از بیمارستانهای آموزشی شهر زاهدان در سال 94 جمع آوری شدند. در ابتدا سویه های تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف و سپس مقاومت این سویه ها با توجه به استاندارد CLSI مورد شناسایی و با کمک تست دیسک دیفیوژن بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از مجموع 88 ایزوله سودوموناس آئروژینوزای بدست آمده، 51 ایزوله تولید کننده آنزیم بتالاکتاماز بودند. از این میان بیشترین مقاومت مربوط به سفوکسیتین و کمترین مقاومت مربوط به آزتروئونام بود. بیشترین میزان سویه های ESBL از زنان جدا شد و بین حضور سویه های مقاوم و جنسیت بیماران بیشتری در بیمارستان ارتباط معنی داری دیده شد. ارتباط معنی داری بین حضور آنتی بیوتیک های مختلف و سویه های مختلف سودوموناس آئروژینوزا دیده شد. همچنین بین ایزوله های گرفته شده از بیماران بخش های مختلف ، نوع نمونه اخد شده و باکتری جداسازی شده ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بالا بودن فراوانی سویه های سودوموناس آئروژینوای مقاوم به بتالاکتام ها ، دقت بیشتر در امر تجویز دارو و درمان عفونت های وابسته به این باکتری را طلب می کند.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروزینوزا، بتالاکتاماز وسیع الطیف، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مهندس زکیه سیاهپوش، حمیدرضا وزیری، پروفسور حسین روحی صفحات 16-22
    گیرنده یKISSPEPTIN، به عنوان یک GPCR، انتقال دهنده ی بسیاری از پیام های خارج سلولی به داخل سلول است و بنابراین نقش کلیدی در تنظیم فعالیت و فیزیولوژی سلول دارد. ژن KISS1R در ناحیه ی کروموزومی 19p13.3 قرار دارد. عدم عملکرد آن مسئول طیف وسیعی از بیماری ها از جمله ناباروری و سرطان است. یکی از علت های بالقوه مهم در ناباروری جهش در ژن KISS1R می باشد. چون KISS1R در مسیر هیپوتالاموس- هیپوفیز- غددجنسی نقش مهمی دارد و منجر به تنظیم تولیدمثل و بلوغ در مهره داران می شود. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسمrs587777844 ژنKISS1R که منجر به جایگزینی اسیدآمینه تیروزین با هیستیدین در موقعیت 313 پروتئین گیرنده می شود با ناباروری در زنان استان گیلان بود. در این پژوهش نمونه خون از 40 زن نابارور (گروه بیمار) و 40 زن سالم (گروه کنترل) گرفته شد. DNAژنومی از خون این افراد استخراج گردید. قطعات پلی مورفیسمی مورد نظر تحت واکنش زنجیره ای پلیمراز اختصاصی الل (AS-PCR) قرار گرفت. در نهایت آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار Medcalc (v 13.0) انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ارتباط معنی داری در توزیع ژنوتیپی (03/0=P) و همچنین در توزیع آللی (0113/0=P) بین افراد بیمار و کنترل وجود دارد. به طور کلی، نتایج به دست آمده از این پژوهش پیشنهاد می کند که در جمعیت مورد بررسی، احتمال همراهی پلی مورفیسم کدون 313 ژن KISS1R به عنوان یک عامل خطر منجر با ناباروری در زنان نشان میدهد.
    کلیدواژگان: ناباروری، ژن KISS1R، پلی مورفیسم
  • راهله رهباریان، سید دامون صدوقی صفحات 23-35
    مقدمه
    اختلالات هورمونی به همراه استرس اکسیداتیو و التهاب در بافت تخمدان موجب عدم تخمک گذاری در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می شود. کاتچین از مهم ترین فلاونوئیدهای چای سبز (Camellia sinensis) می باشد. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی کاتچین، هدف از این مطالعه تعیین اثر کاتچین بر سطح سرمی سایتوکین های التهابی، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و آسیب اکسیداتیو DNA بافت تخمدان در موش های صحرایی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، تعداد 24 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 4 گروه مساوی (6=n) شاهد (محلول سالین، 24 روز، تزریق داخل صفاقی)، PCOS تیمار نشده (محلول سالین، 24 روز، تزریق داخل صفاقی) و PCOSتحت تیمار با کاتچین (50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، 24 روز، تزریق داخل صفاقی) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی کیستیک در گروه های مبتلا به PCOS، با یک بار تزریق عضلانی استرادیول والرات (40 میلی گرم بر کیلوگرم) القاء شد. در پایان دوره درمان، سطح سرمی TNF-α، IL-1β و IL-6، همچنین سطح آنزیم های SOD،CAT ، GPX و میزان MDA و HOdG-8 در بافت تخمدان توسط روش الایزا سنجش شد.
    یافته ها
    در مقایسه با گروه PCOS تیمار نشده، سطح سرمی TNF-α، IL-1β و IL-6 در گروه های تیمار شده با غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم کاتچین، وابسته به دوز تزریقی به طور معنی داری کاهش، سطح آنزیم های SOD،CAT ، GPX بافت تخمدان به طور معنی داری افزایش و میزان MDA و HOdG-8 به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    کاتچین موجب کاهش سطح سرمی سایتوکاین ها، افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب اکسیداتیو DNA بافت تخمدان در موش های صحرایی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک می شود.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، کاتچین، سایتوکین، استرس اکسیداتیو، موش صحرایی
  • سارا جلیلیان، فرخ رخ بخش زمین صفحات 36-42
    مقدمه
    اشرشیاکلی یک عامل مهم عفونت مجاری ادراری-تناسلی می باشد. این باکتری به علت اکتساب پلاسمید هایی کد کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف، به آنتی بیوتیک های بتالاکتام مقاوم شده اند از این رو یک مشکل بهداشتی مهم محصوب می شود. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی و تشکیل بیوفیلم توسط سویه های اشرشیا کلی ایزوله شده از نمونه های کلینیکی در شهرستان زاهدان می باشد.
    روش کار
    تعداد60 ایزوله ازسویه های اشرشیا کلی جدا شده از بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه های شهر زاهدان جمع آوری گردید. شناسایی 60 ایزوله با تستهای بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفت و سپس آزمایش PCR جهت ردیابی ژن های بتا لاکتامازی CTX ، TEM وSHV انجام شد. بررسی توانایی جدایه های اشرشیا کلی در تولید بیوفیلم با روش میکروتیتروپلیت با استفاده از الایزا تعیین شد.
    یافته ها
    در این بررسی، میزان فراوانی ژن های بتالاکتاماز 41 نمونه (3/68%) و 28 نمونه (6/46 %) به ترتیب برای CTX وTEM بودند ولی در هیچ نمونه ای ژن SHV ردیابی نشد. مطالعه فنوتیپی جدایه ها بر اساس اندازه گیری جذب نوری نشان داد که تنها 10 ایزوله توانایی تشکیل بیو فیلم قوی در میکروتیتر پلیت را در میان اشرشیاکلی های بالینی را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که بر مصرف دوز کافی آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت ها ناشی از بیوفیلم تاکید شود بنابراین تشخیص سریع جدایه های دارای توانایی تشکیل بیوفیلم جهت اتخاذ تصمیمات درمانی و مدیریتی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، تشکیل بیوفیلم، PCR
  • محمدسعید صالحی، همایون خزعلی، فریبا محمودی، پروفسور مهیار جان احمدی صفحات 43-49
    در نرها، تستوسترون با مکانیسم فیدبکی منفی تراوش هورمون آزادکننده گونادوتروپین (GnRH) و به دنبال آن گونادوترپین ها را تنظیم می کند. نورون های GnRH گیرنده آندروژن بیان نمی کنند، بنابراین اثرات تستوسترون می بایست از طریق نورون های بالادست حساس به استرویید اعمال شود. نورون های کیس پپتین به عنوان حلقه گم شده در کنترل فیدبکی نورون های GnRH در نظر گرفته شده اند با این حال اثرات مرکزی غلظت های بالاتر از حد طبیعی تستوسترون چندان روشن نیست. از آنجایی که نورون های کیس پپتین به عنوان تنظیم گر اصلی نورون های هیپوتالاموسی GnRH عمل می کنند، هدف از انجام پژوهش کنونی بررسی اثر سطوح غیرطبیعی تستوسترون بر بیان کیس پپتین در هیپوتالاموس پسین و پیشین موش صحرایی نر بود. سه هفته پس از تزریق دوزهای مختلف تستوسترون آندیکانوات، غلظت تستوسترون خون اندازه گیری شد تا اطمینان حاصل شود تیمارهای آزمایشی در ایجاد غلظت های بیش از حد طبیعی مورد نظر موثر بوده اند. نتایج به دست آمده با روش qRT-PCR نشان داد گونادبرداری به شکل چشم گیری بیان کیس پپتین را در هیپوتالاموس پسین موش های صحرایی افزایش می دهد. با این حال، در موش های صحرایی اخته شده که با غلظت های مختلف تستوسترون تیمار شده بودند، بیان کیس پپتین هیپوتالاموس پسین تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت. از سوی دیگر، ما مشاهده کردیم غلظت های بیش از حد طبیعی تستوسترون بیان کیس پپتین را در هیپوتالاموس پیشین در مقایسه با گروه کنترل افزایش می دهد. بنابراین به نظر می رسد که سطوح غیرطبیعی تستوسترون به صورت متفاوت با غلظت های فیزیولوژیک آن بر نورون های کیس پپتین هیپوتالاموس اثر می گذارند.
    کلیدواژگان: تستوسترون، کیس پپتین، هیپوتالاموس، موش صحرایی
  • وحید رحمانیان، حشمت الله شاکری، مسیح الله شاکری، کرامت الله رحمانیان، معصومه رحیمی صفحات 57-66
    مقدمه
    افزایش بیمارستان ها، ظهور بیماری های نوپدید و بازپدید، افزایش روز افزون مقاومت های میکروبی و نیاز به خدمات متنوع پزشکی، بروز عفونتهای ناشی از مراقبت های درمانی را اجتناب ناپذیر می سازد.
    روش کار
    این مطالعه بصورت مقطعی روی پرونده ی بیمارانی که در سال 1395 با تشخیص عفونت بیمارستانی در بیمارستان های شهر جهرم ثبت شده اند انجام شد. چک لیستی بر اساس اهداف طرح طراحی شد. داده ها با استفاده از نرم افزارspss نسخه 16 با آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر در سطح معنی داری05/0= α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع عفونت های بیمارستانی در این مطالعه 32 در ده هزار بیمار بود. بیشترین شیوع عفونت های بیمارستانی مربوط به بخشNICU(1/342 در ده هزار نفر)، اطفال(3/92 در ده هزار نفر) و بخش داخلی (14/68 در ده هزار نفر) بود. عفونت های بیمارستانی شایع در بیمارستان های شهر جهرم به ترتیب: عفونت دستگاه ادراری(2/54 درصد)، عفونت محل جراحی(9/29 درصد)، پنومونی(9/11 درصد) و عفونت دستگاه گوارش(GIT)( 4 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای استفاده از اقدامات مداخله ای در بیماران دچار عفونت بیمارستانی می بایست این اقدامات در شرایط خاص و در حداقل موارد استفاده شود. همچنین، بایستی رعایت بهداشت کامل به کارکنان و کادر پزشکی بخش ها آموزش داده شود. تشخیص به موقع، مراقبت و گزارش تمامی موارد عفونت های بیمارستانی در سیستم نظام مراقبت موجود می تواند در کاهش موارد جدید و همچنین عوارض این عفونت ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، عفونت بیمارستانی، بیمارستان
|
  • Dr Hassan Rezanezhad, Anis Sarvestani, Belal Armand, Enayatollah Shadmand Pages 1-6
    Introduction
    Visceral larvae migrant syndrome is a zoonotic disease which is transmitted to human through invasion of animal nematode larvae, mainly Toxocara spp., to intestine and their migration to other tissues. Little information has been published in this regard. The present study aimed to investigate the soil contamination with Toxocara spp. ova in public parks, elementary schools and kindergartens of Jahrom city.
    Material and
    Method
    A total of 100 soil samples were collected from 20 parks and public places, 16 soil samples from kindergartens and 55 samples from elementary schools. Samples were investigated for Toxocara spp. ova by Sheather’s flotation technique. The probable correlations between rate of contamination and environmental factors were analyzed using statistical methods.
    Results
    Toxocara ova were observed in 4% of the samples taken from parks. However, no samples from kindergartens and elementary schools were contaminated. Moreover, no positive correlation was detected between rate of contamination and environmental variables (P>0.05)
    Conclusion
    The presence of Toxocara spp ova in the Jahrom’s public parks, the large number of people mainly kids using these places, lack of public awareness about the risks of contact with contaminated soils and more importantly, the roaming of stray dogs and cats are known as alarming factors for authorities to take appropriate measures to reduce contamination in these places.
    Keywords: Toxocara, Soil, Park, Kindergarten, School, Jahrom
  • Javad Adabi, Shahram Shahraki Zahedan, Mohammad Bokaeian, Hamed Tahmasebi Pages 7-15
    Introduction
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important reason of opportunistic infections. Resistance in this bacterium due to the prevalence of Pseudomonas aeruginosa is a special significance. The aim of this perusal was to determine the prevalence of antibiotic resistance in extended spectrum of beta lactamase (ESBL) strains.
    Materials And Methods
    88 isolates of P. aeruginosa from a total of 499 samples, including urine cultures, blood cultures, wounds, pulmonary secretions and other samples, were collected from hospitals Zahedan in 2014. Initially, ESBL-producing strains and then resistant strains antimicrobial susceptibility of isolates was determined using disk diffusion method according to CLSI standards.
    Results
    In this study of 88 isolates of P. aeruginosa obtained were beta-lactamase-producing enzyme 51 isolates. Of these, was more resistant to Cefoxitin(30µg) and minimal resistance to Aztreonam(30µg). Most of ESBL strains were separated from women and the presence of resistant strains and gender of patients admitted to hospital were observed. A significant correlation between the presence of different antibiotics and Pseudomonas aeruginosa strains were found. Then, between isolates taken from patients in various sectors, types of customers and complying with isolated bacterium was not statistically significant(P≤0/05).
    Conclusion
    The high prevalence of multidrug antibiotic resistance in Pseudomonas aeruginosa, more accuracy required in prescribing and treatment of infections associated with the bacteria.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, ESBL, antibiotic resistance
  • Zakieh Siahpoosh, Dr Hamidreza Vaziri, Prof Hossein Roohi Pages 16-22
    The KISS1-derived peptide receptor (KISS1R), as a G protein-coupled receptor (GPCR), transduces a wide variety of extracellular signals into the cell and therefore has a key role in regulating cell function and physiology. KISS1R gene is located on chromosome 19p13.3 and its dysfunction is responsible for wide ranges of diseases including cancer and infertility. Infertility is an inability to conceive after at least one year of unprotected sexual intercourses. It is a multifactorial disorder which affected by male and female factors. Mutations in the KISS1R gene is one of the most important potential causes of infertility. KISS1R has an important role in regulating the Hypothalamic-Pituitary-Gonadal (HPG) axis that leads to regulate reproduction and maturation in vertebrates. The aim of this study was to evaluate the association of Tyr313His (rs587777844) polymorphism of KISS1R gene with female infertility in Guilan province. At first, the blood samples were obtained from 40 infertile women as cases and 40 healthy women as controls. Genomic DNA was extracted from peripheral blood leukocytes and allele specific PCR (AS-PCR) method was applied for determination of codon variation. Statistical analysis using Medcalc software (v 13.0) showed significant differences in genotype frequencies between healthy and patient groups (P-Value = 0.009). The distribution of allele frequencies between two groups also showed significant differences (P-Value = 0.0113). In conclusion, our study suggests that Tyr313His polymorphism of KISS1R gene may be considered as a risk factor for female infertility.
    Keywords: Infertility, KISS1R gene, Polymorphism
  • Rahbareyan Raheleh, Sadoghi Damoon Pages 23-35
    Introduction
    Hormonal disorders associated with oxidative stress and inflammation in ovarian tissue causing anovulation in patients with polycystic ovary syndrome (PCOS). Catechin is the most important flavonoids from green (Camellia sinensis). According to the antioxidant properties of catechin, the aim of this study was to determine the effects of catechin on serum levels of inflammatory cytokines, antioxidant enzymes activity and DNA oxidative damage of ovarian tissue in polycystic ovarian syndrome rat model.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 24 Wistar male rats were divided into 4 equal groups (n=6) of control (saline solution, 24 days, ip), non-treated PCOS (saline solution, 24 days, ip) and PCOS treated with Catechin (50 and 100 mg/kg, 24 days, ip). Polycystic ovarian syndrome was induced by single intramuscular injection of estradiol valerate (40 mg/kg) in PCOS groups. At the end of treatment period, serum level of TNF-α, IL-1β and IL-6, also level of SOD, CAT, GPX enzymes and level of MDA and HOdG-8 in ovarian tissue were measured by ELISA.
    Results
    Compared to non-treated PCOS group, serum level of TNF-α, IL-1β and IL-6 in groups of treated with 50 and 100 mg/kg of catechin, dose-dependent significantly decreased, level of SOD, CAT, GPX enzymes in ovarian tissue significantly increased and level of MDA and HOdG-8 was significantly decreased (p
    Conclusion
    Catechin is decreases serum level of cytokines, increase activity of antioxidant enzymes and decreases lipid peroxidation and DNA oxidative damage of ovarian tissue in polycystic ovarian syndrome rat model.
    Keywords: Polycystic Ovarian Syndrome, Catechin, Cytokine, Oxidative Stress, Rat
  • Sara Jalilian, Farrokh Rokh Bakhsh Zamin Pages 36-42
    Introduction
    Escherichia coli (E.coli) is the main causative pathogen in urinary tract infections (UTIs). Antibiotic resistance based on Extended Spectrum -Lactamase (ESBL) producing Escherichia coli strains is reported to be the cause of community and hospital acquired infections therefore this this is an important problem in public health. The aim of this study was to identify the blaTEM, blaSHV and CTX genes in clinical isolates of E. coli recovered from patients with UTIs in Zahedan, Iran.
    Methods and Materials: Escherichia coli isolates (N=60) were analyzed by biochemistry and phenotypic methods. Each of the initial E. coli screening test isolate was investigated for the presence of blaTEM, blaSHV and blaCTX-M genes via polymerase chain reaction (PCR) using gene-specific primers.
    Results
    Sixty tested isolates; the prevalence of blaTEM and blaCTX-M genes was determined to be 68.3%, 46.6% but blaSHV gene was not detected. Based on phenotypic tests, biofilm capacity was detected in 10 clinical isolates.
    Conclusions
    The results of this study show that the use of adequate doses of antibiotics in the treatment of infections may be caused by biofilms are emphasized. Rapid detection of biofilm formation, therefore isolates have the ability to decide care and management is necessary.
    Keywords: Escherichia coli, antibiotic resistance, PCR, biofilm
  • Mohammad Saied Salehi, Dr Homayoun Khazali, Dr Fariba Mahmoudi, Pfor Mahyar Janahmadi Pages 43-49
    In males, testosterone via negative feedback mechanism regulates gonadotropin-releasing hormone (GnRH) and gonadotropin secretion. GnRH neurons do not express androgen receptor, therefore effects of testosterone must be mediated via upstream steroid sensitive neurons. Kisspeptin neurons considered as a missing link in the feedback regulation of GnRH neurons, however central effects of supraphysiological levels of testosterone are not well understood. Since kisspeptin neurons act as a main regulator of the hypothalamic GnRH neuros, the aims of the present study were to evaluate impact of abnormal levels of testosterone on kisspeptin expression in the posterior and anterior male rat hypothalamus. Three weeks following injection of different doses of testosterone undecanoate, serum testosterone concentration was measured to ensure that experimental treatments were effective to produce desired supraphysiological levels of testosterone. Finding results using qRT-PCR revealed that gonadectomy (GDX) remarkably increased kisspeptin expression in the posterior hypothalamus. However, in GDX rats treated with different levels of testosterone, kisspeptin expression in the posterior hypothalamus did not have significant difference with control. On the other hand, we found that supraphysiological levels of testosterone increased kisspeptin expression in the anterior hypothalamus compared to control. Therefore it seems that abnormal levels of testosterone affect hypothalamic kisspeptin expression differently with its physiological levels.
    Keywords: Testosterone, Kisspeptin, Hypothalamus, rat
  • Vahid Rahmanian, Dr Heshmatollah Shakeri, Dr Masihollah Shakeri, Dr Keramatollah Rahmanian, Maesume Rahimi Pages 57-66
    Introduction
    Establishment of new hospitals, incidence of emerging and re-emerging diseases, increasing microbial resistance and the need for diversified medical services have increased the incidence of Nosocomial infections.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, records of patients admitted to Jahrom hospitals in 2016 and diagnosed with Nosocomial infections were studied. An objective-based checklist was designed. Date were analyzed using SPSS 16 and by utilizing descriptive statistics and chi-square test at 0.05 significance level
    Results
    The prevalence of Nosocomial infections was 32 in 10000 patients. The highest incidence of Nosocomial infections was observed in the NICU (342.1 in 10000), pediatrics (92.3 in 10000) and the internal ward (68.14 in 10000), respectively. The most prevalent Nosocomial infections cases in Jahrom hospitals included: Urinary tract infections (54.2%), surgical site infections (29.9%), pneumonia (11.9%) and gastrointestinal tract infections (GTIs) (4%).
    Conclusion
    Considering the numerous intervention measures in patients with Nosocomial infections, such measures should be performed under specific conditions and only in vital cases. Medical and non-medical staff should be trained to maintain personal and public hygiene. In existing care system, timely diagnosis, providing thorough care and reporting all Nosocomial infections can reduce new cases and their complications.
    Keywords: epidemiology, Nosocomial infections, hospital