فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 44، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابوذر رویین تن* صفحات 1-7
    مقدمه
    در سال های اخیر استفاده از گیاهان دارویی در درمان عفونت ها به دلیل بروز مقاومت های دارویی علیه داروهای ضد میکروبی شیمیایی، مورد توجه قرار گرفته است. هدف این تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی عصاره متانولی، اتانولی و آبی برگ گیاه ریحان گرمسیری می باشد.
    روش کار
    پس از تهیه عصاره ها به روش ماسراسیون، فعالیت ضد میکروبی و حداقل غلظت مهاری علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتیلیس، اشریشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا و قارچ های آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس به روش انتشار دیسک و رقت لوله ای ارزیابی شد. به منظور کنترل و استاندارد بودن روش، از دیسک های آنتی بیوتیکی و سویه های استاندارد باکتریایی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره متانولی برگ گیاه ریحان گرمسیری دارای بیشترین میزان فعالیت ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس ارئوس با قطر هاله عدم رشد 02/1±20 میلی متر و قارچ آسپرژیلوس نایجر با قطر هاله عدم رشد 20/1±18 میلی متر بوده است. ضمن اینکه حداقل غلظت بازدارندگی عصاره متانولی بر علیه باکتری استافیلوکوکوس ارئوس و قارچ آسپرژیلوس نایجر به ترتیب 50/12 و 25 میلی گرم بر میلی لیتر ثبت شد. عصاره آبی برگ گیاه ریحان گرمسیری در مقایسه با عصاره های اتانولی و متانولی اثر مطلوبی نداشت. بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی برگ گیاه ریحان گرمسیری در شرایط آزمایشگاهی بر رشد باکتری های بیماری زا اثرات مهارکنندگی قابل ملاحظه ای دارد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره ها، انجام تحقیقات بالینی ضروری است.
    کلیدواژگان: گیاه ریحان، فعالیت ضد میکروبی، حداقل غلظت مهاری، هاله ممانعت از رشد
  • مهناز صادقی ، خسرو جلالی دهکردی *، غلامرضا شریفی صفحات 16-26
    مقدمه
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه اثر 8هفته تمرین ترکیبی و مصرف مکمل اسید لینولئیک کونژوگه بر سطح سرمی رزیستین،گلوکز ناشتا و مقاومت انسولینی و عوامل خطر ساز قلبی-عروقی زنان چاق بود.
    روش کار
    40 زن چاق و اضافه وزن به صورت هدفمند انتخاب و به طورتصادفی به4 گروه تمرین ترکیبی، مکمل ، تمرین ترکیبی و مکمل و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین و تمرین - مکمل در برنامه تمرین ترکیبی (هوازی-مقاومتی) 3روز در هفته با شدت 55 تا 75درصد یک تکرار بیشینه و 55 تا 75حداکثر ضربان قلب بیشینه شرکت کردند. گروه مکمل و تمرین ومکمل روزانه 4 گرم مکمل مکمل اسید لینولئیک کونژوگه و گروه کنترل روزانه 4 گرم دارونما دریافت نمودند. پس از 8 هفته و 48ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین ، رزیستین،گلوکز،انسولین ومشخصات آنتروپومتریک مجددا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و از آزمون تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح 05/0P≤ با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22، محاسبه شد.
    یافته ها
    بعد از هشت هفته تمرینات ترکیبی و مکمل مکمل اسید لینولئیک کونژوگه باعث کاهش سطح سرمی رزیستین ، گلوکزناشتا ،انسولین ومقاومت به انسولین وشاخص های ترکیب بدنی شد 05 (/0 P≤). گلوکزناشتا ،انسولین ومقاومت به انسولین وشاخص های ترکیب بدن بین گروه ها معنادار بود (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    8هفته تمرین ترکیبی و مکمل مکمل اسید لینولئیک کونژوگه با کاهش سطح سرمی رزیستین، گلوکز ناشتا ،مقاومت به انسولین و کنترل وزن، خطر دیابت نوع 2 ،آترواسکلروز و خطر بیماری قلبی عروقی درزنان چاق کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، مکمل CLA، رزیستین، مقاومت به انسولین، شاخص های ترکیب بدنی
  • محمدرضا هادی پور فرد* ، سیروس نعیمی صفحات 27-34
    مقدمه
    هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) یک باسیل تاژکدار، فنری شکل، کم هوازی گرم منفی است که در مخاط معده مستقر شده و باعث بیماری های دستگاه گوارش فوقانی از جمله ورم معده مزمن، زخم معده و سرطان معده می شود. اینتر لوکین 19 به عنوان یک سایتو کاین ضد التهابی در بیماری های گوناگونی ازجمله بیماری های پوستی بیماری های کبدی، بیماری های اتوایمیون و بیماری های میکروبی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. ژن این مولکول درموقعیت (rs1028181, -513 T/C) دارای چند شکلی ژنی می باشد که در بیان مولکول مذکور تاثیر گذار می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه موردی - شاهدی ، نمونه خونی 100 بیمار و 100 فرد سالم برای بررسی پلی مورفیسم ژن IL-19 در موقعیت rs1028181 -513T/C در بیماران مبتلا به H. pylori انجام گرفته شد. ژنوتیپ های پلی مورفیسم اشاره شده با روش PCR-RFLPتعیین گردید. آنالیز اطلاعات آماری از بررسی ژنومی بیماران با استفاده از تست مجذور کای (Chi square) و لجستیک رگراسیون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی رابطه بین آلل های T و C درموقعیت (rs1028181 -513T/C) نشان دادکه بین آلل C و ابتلا به H. pylori رابطه معناداری وجود دارد ((96/0-45/0 (OR=0. 66 CI(( 04/0 =(P.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که آلل C در موقعیت rs1028181 -513T/C) ) با خطر ابتلا به باکتری هلیکوباکترپیلوری ارتباط مستقیمی وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، پلی مورفیسم، اینتر لوکین 19، rs1028181
  • رسول محمدی ، بابک براتی ، جاوید تقی نژاد *، علی صادقی ، مهدی رشدی ملکی ، مهتاب غریب نواز صفحات 35-41
    سابقه و هدف
    عفونت هلیکوباکتر پیلوری شیوع بالایی دارد و به طور تقریبی نیمی از جمعیت جهان به این باکتری آلوده هستند. آزمایش تنفسی اوره (UBT) مهمترین آزمون غیر تهاجمی برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری است. هدف این مطالعه، بررسی میزان فراوانی عفونت هلیکوباکترپیلوری در شهرستان سلماس با روش اوره آز تنفسی است
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 80 نفر از مراجعه کنندگان به مرکز تخصصی گوارش با علایمی هم چون تهوع و استفراغ، وجود گاستریت مزمن، سابقه تیتر آنتی بادی IgG مثبت انجام شده است که با پر کردن پرسشنامه در مورد تست تنفسی اوره مورد ارزیابی قرار گرفته اند. در این مطالعه از آزمون کای –اسکوئر و T-test با نرم افزار Spss21 استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 80 نفر، تعداد 37 نفر (46%) دارای عفونت و 43 نفر (54%) فاقد عفونت هلیکوباکتر پیلوری بودند. گروه های سنی 40-31 و 60-51 سال جزء گروه های پر خطر از نظر عفونت و ریسک ابتلا به سرطان معده معرفی شدند. در این مطالعه رابطه معنی داری بین مصرف دخانیات و سطح تحصیلات زنان با میزان بروز عفونت در بیماران مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد میزان عفونت به باکتری هلیکوباکتر پیلوری و سطح علمی افراد رابطه معکوس وجود دارد و با افزایش سطح دانش و آگاهی مرتبط با عوامل دخیل در ایجاد بیماری می توان شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری را کاهش داده و به سطح مطلوب رساند.
    کلیدواژگان: شیوع، هلیکوباکتر پیلوری، تست تنفسی اوره، سلماس
  • فرشته دادفر *، کورش بامداد ، مهدی سامانی پور صفحات 42-48
    مقدمه
    از امواجی که امروزه بسیار با آن سر و کار داریم، امواج ساطع شده از دستگاه های بی سیم اتصال دهنده به اینترنت می باشد که می تواند اثرات منفی مختلفی را بر سلامت انسان بر جای بگذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از تبلت متصل به اینترنت بر میزان حرکت و تعداد اسپرم ها در موش صحرایی نر بالغ انجام گرفته است.
    روش کار
    تعداد 40 سر موش صحرایی نر به ترتیب به دو گروه کنترل و تیمار با امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از تبلت متصل به اینترنت تقسیم بندی شدند. تعداد اسپرم و میزان تحرک اسپرم در هر دوگروه با استفاده از آزمون آماری T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از تبلت متصل به اینترنت باعث کاهش معناداری در تعداد کل اسپرم ها و تاثیر معنی داری بر قدرت تحرک اسپرم ها شد. به طوری که درگروه تیمار با امواج الکترومغناطیسی حاصل از تبلت تعداد اسپرم های سالم و آسیب دیده به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد ولیکن میزان اسپرم های نیمه متحرک در دو گروه آزمایشی اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گیری کرد که امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از تبلت متصل به اینترنت منجر به کاهش میزان اسپرم و کاهش قدرت تحرک اسپرم می گردد.
    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیسی، تبلت، اینترنت، تحرک اسپرم
  • مجتبی اکرمی ، زهرا کارگر جهرمی ، ژیلا رحمانیان ، هدی حق شناس صفحه 44
    زخم پای دیابتی، که از عوارض دیابت شیرین است، با همراه شدن عفونت در زخم می تواند خطر قطع عضو و یا حتی مرگ را افزایش دهد. باکتری E coli ، که حضور آن در زخم پای دیابتی گزارش شده است، می تواند به وخامت وضعیت زخم منجر شود. مطالعه حاضر با هدف شناسایی ژن های بتالاکتاماز در اشرشیا کلی جداشده از زخم پای دیابتی به روش Multiplex PCR در شهرستان جهرم انجام گرفت.
    روش کار
    تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی اشرشیا کلی جدا شده با استفاده از روش دیسک دیفیوژن صورت گرفت. شناسایی سویه‏های تولید کننده آنزیم‏های ESBL به کمک روش‏ Double disk synergy test انجام گرفت. به منظور شناسایی ارگانیسم‏های مقاوم به کارباپنم در محیط TSB غلظت 0. 5 مک فارلند استفاده شد. برای جداسازی و شناسایی سویه های تولید کننده MBL از نوارهای (AB BioDisk, Solna, Sweden) Etest MBL بر طبق دستورالعمل شرکت سازنده استفاده شد. در آزمایش multiplex PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی وجود ژن های کدکننده آنزیم های بتالاکتاماز شامل blaTEM، blaSHV و blaOXA-1 مورد مطالعه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، E coli، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز
  • علیرضا دل پسند ، مهرداد فتحی *، سید رضا عطارزاده حسینی ، سلما آهی صفحات 49-57
    هدف
    چاقی بر اثر بی تحرکی و مصرف غذای پرکالری پدید می آید و حساسیت انسولینی را کاهش می دهد، لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر دزهای مختلف تمرین ورزشی و محدودیت کالری بر بیان ژن سوبسترای گیرنده انسولین-1 در آدیپوسیت های موش های صحرایی نر چاقبود. روش شناسی: 48 سر موش صحرایی نر بالغ با میانگین وزنی190گرم از پلت باچربی بالا تغذیه کردند و پس از هفده هفته به شش گروه تمرین ورزشی، ترکیبی1، ترکیبی2، ترکیبی3 ، محدودیت کالری و کنترل چاق دسته بندی شدند. سپس 10% از وزن غذای روزانه کاسته شد و/یا با شدت 75-70% حداکثراکسیژن مصرفی به مدت 48 تا 55 دقیقه بروی تردمیل دویدند. گروه تمرین ورزشی (6روز ورزش، 0روز محدودیت کالری) ، محدودیت کالری (0 روز ورزش، 6 روز محدودیت کالری) ، ترکیبی 1 (2روز ورزش، 4 روز محدودیت کالری) ترکیبی 2 (3روز ورزش، 3 روز محدودیت کالری) و ترکیبی 3 (4روز ورزش، 2روز محدودیت کالری) در هفته به مدت دو ماه اعمال شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 05/0≥p استفاده شد.
    نتایج
    بین مقادیر بیان ژن سوبسترای گیرنده انسولین-1 در گروه ترکیب2 با گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (033/0P=). همچین بیان ژن mRNA سوبسترای گیرنده انسولین در گروه محدودیت کالری بیشتر از گروه کنترل بود (024/0P=). بین سایر شرایط تفاوت معنی داری مشاهده نشد. .
    نتیجه گیری
    10 درصد تعادل منفی انرژی به شکل محدودیت کالری به تنهایی یا دوز برابر آن با ورزش می تواند باعث افزایش بیان ژن سوبسترای گیرنده انسولین شود که زمینه ساز حساسیت انسولینی می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، تمرین ورزشی، محدودیت کالری، سوبسترای گیرنده انسولین 1، موش صحرایی
  • محمد علی آذربایجانی *، مونا عبدالحمید طهرانی ، غلامرضا کاکا صفحات 58-66
    زمینه و هدف
    فرایند مرگ سلولی برنامه ریزی شده یا آپوپتوز که به صورت طبیعی در مراحل مختلف مورفوژنز در دوره جنینی و بزرگسالی رخ می دهد، باید به طور دقیق کنترل شود: احتمال دارد به دنبال تغییرات غیرمعمول یا حوادثی که اجزای عادی سلول را تحت تاثیر قرار می دهند، سیستم ایمنی بدن فعال شده و موجب آغاز روند آپوپتوز و تغییرات غیرمعمول در اجزای سلولی شود که خود عامل بسیاری از بیماری ها می باشد. گفتنی است بسیاری از ترکیبات شیمیایی از جمله کورکومین توانایی تنظیم و کنترل آپوپتوز را دارا می باشند. همچنین شواهدی وجود دارد که فعالیت هوازی به ویژه با شدت متوسط نقش محافظتی بر فرایند آپوپتوز ایفا می کند.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مروری به تحقیقات می پردازد که تاثیر فعالیت هوازی با شدت متوسط و پروتکل های مختلف به همراه کورکومین بر آپوپتوز را به شکل ادبیات مروری بررسی کرده است.
    یافته ها
    در این مطالعه مروری، بالغ بر 100 مقاله علمی در خصوص طب گیاهی و تمرینات بدنی از سال 1995 تا سال 2017 مورد بررسی قرار گرفته است. مقاله مروری حاضر مشخص می کند که فعالیت هوازی طولانی مدت با شدت متوسط از روش های موثر بر کاهش آپوپتوز می باشد. همچنین میزان تاثیر کورکومین مصرفی در کاهش آپوپتوز وابسته به دوز مصرفی آن است و تا دوز 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن می تواند باعث کاهش میزان آپوپتوز شود. مطالب ارائه شده در این مقاله می تواند مبنایی برای استفاده همزمان فعالیت بدنی در کنار طب سنتی در راستای بهینه کردن فرایند درمان آپوپتوز باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آپوپتوز، کورکومین
|
  • Abozar Roeintan * Pages 1-7
    Introduction
    Incidence of drug resistance against chemical antimicrobial drugs has led the use of medicinal plants for treatment of infections in recent years. The aim of this study was to examine possible antibacterial and antifungal effects of Methanolic, Ethanolic and Aqueous extracts of Ocimum basilicum plant in vitro.
    Materials & Methods
    After preparing the extracts with maceration method, antimicrobial activities and Minimum inhibitory concentration were examined by Disk-Diffusion, serial dilution method against bacteria Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa and fungi Aspergillus niger and Candida albicans. To standardize of study, we used anti biogram disks and ATCC bacteria.
    Results
    The results showed that, the methanolic extract of Ocimum basilicum had maximum antimicrobial activity against Staphylococcus aureus and Aspergillus niger with the diameter of inhibition zone (20±1.02 and 18±1.20mm) respectively. In addition, the minimum inhibitory concentration of Methanolic extract against Staphylococcus aureus and Aspergillus niger was documented in 12.50 and 25 mg/mL, respectively. The aqueous extract of the Ocimum basilicum did not have a good effect compared to methanolic and ethanolic extracts. Discussion & conclusions: The Ocimum basilicum methanolic extract has significant inhibitory role in the growth of pathogenic bacteria in vitro. Meanwhile, more researches are recommended due to reaching more inclusive results.
    Keywords: Ocimum basilicum, Antimicrobial activity, Minimum inhibitory concentration, inhibition zone
  • Mahnaz Sadeghi , Khosro Jalali dehkordi *, Gholamreza Sharifi Pages 16-26
    Introduction
    The purpose of this study was to compare the effect of 8 weeks combined training and conjugated linoleic acids supplementationon on serum levels of resistin , Fasting Glucose,insulin resistance and Cardiovascular risk factors obese women.
    Materials and Methods
    40 obese women were selected and randomly divided into 4 groups of combined e training, CLA supplementation, combined training and CLA supplementation and control .combined training program 3 days a week with an intensity of 55-75% of a 1RM, and 55 to 75 maximum heart rate. The supplement and exercise group received daily 4 g CLA supplements and control group received 4 g of placebo daily. After 8 weeks and 48 hours after the last training session, all variables were re-measured. In order to statistical analysis, t-test was used and covariance analysis was used to check the difference between groups. the significance level of the tests was considered to be P≤0.05. All computing was performed by using SPSS software version 22.
    Results
    After eight weeks of combined training and conjugated linoleic acid supplemented were decreased the serum levels of resistin, glucose, insulin and insulin resistance and body compositin. (P≤0.05). Fasting glucose, insulin and insulin resistance, and body composition indices were significant between groups(P≤0.05).
    Conclusion
    8 weeks combination training and CLA supplementation with decrease serum level of resistin, Fasting Glucose ,insulin resistance and Body composition and control weight decreased The risk of type 2 diabetes, atherosclerosis, and the risk of cardiovascular disease in obese women.
    Keywords: Combined training, CLA supplements, resistin, insulin resistance, body composition indices
  • MohammadReza Hadipourfard*, Sirous Naeimi Pages 27-34
    Introduction
    Helicobacter Pylori (H.pylori) is a flagellated, spiral- shaped, microaerophilic gram negative bacterium that colonizes stomach mucosa and causes upper gastrointestinal diseases, such as gastric inflammation, chronic gastric ulcers and gastric Carcinoma. Chronic inflammation plays an important role in the pathogenesis of autoimmune diseases, allergies and cancer. Inflammatory cytokines, such as IL-19 play an important role in the pathogenesis of diseases caused by H. pylori. Since Helicobacter infection is very important and effects many subjects for a long period, and since it has the potential of converting into cancer, we attempted to examine the role of IL-19 cytokine in induction and continuation of this disease. Materialand methods: In this case-control study, blood samples of 100 patient's and 100 healthy individuals was examined for gene polymorphisms of IL-19 at rs1028181-513T/C position in patients with H. pylori infection. Genotype of this polymorphism was determined by RFLP PCR method. Statistical data analysis of genomic and serum studies of patients was carried out by the X 2 (Chi square) and logestic regression.
    Results
    Investigation of relationship between T and C alleles at rs1028181-513T/C position indicated that there is a significant correlation between allele C and H. pylori infection (p = 0.04 OR = 0/66 (CI; 0/45-0.96)).
    Conclusion
    It seems that there is a direct association between Helicobacter Pylori infection, and C allele at rs1028181-513T/C position.
    Keywords: Helicobacter Pylori, polymorphism, IL-19, rs1028181
  • Rasoul Mohammadi , Babak Barati , Javid Taghinejad*, Ali Sadeghi , Mehdi Roshdi Maleki , Mahtab Gharibnavaz Pages 35-41
    Background
    Helicobacter pylori infection is highly rampant and approximately half of the world's population is infected with this bacterium. Urea breath test (UBT) is the most important non-invasive method for diagnosing Helicobacter pylori. This study aims to evaluate frequency of H. pylori infection in Salmas County using Urea Breath Test (UBT).
    Materials and method
    In this cross-sectional survey, 80 people were studied with symptoms of nausea and vomiting, chronic gastritis and history of positive Ig G response who had filled out a checklist regarding to UBT. In this study, Spss21 software were used for Chi-square test and T-test to analyze statistical data.
    Results
    37 people out of 80 were infected with H. pylori (46%) and 43 had no infection (54%). Groups aged between 31-40 years old and 60-51 years old were included in high risk groups for infection and risk of gastric cancer. The study revealed, there was a significant relationship between smoking and women's education level with the incidence of infection in patients.
    Conclusion
    The results of this study showed that there is a indirect correlation between H. pylori infection and one’s education level. By increasing the level of knowledge and health awareness associated with the factors involved in the development of the disease, the prevalence of H. pylori infection can be reduce to a desirable level.
    Keywords: Outbreak, Helicobacter Pylori, Urea breath test, Salmas
  • Fereshteh Dadfar *, Koroush Bamdad , Mehdi Samanipour Pages 42-48
    Introduction
    Today, we are dealing with the waves including, the waves emitted from wireless devices connecting to the Internet, which can have a different negative impact on human health. The aim of the present study was investigated the effect of electromagnetic waves emitted from the tablet connected to internet on the movement and number of sperm in adult male rat.
    Materials & Methods
    40 male rats were divided into two control and treatment groups with electromagnetic radiation emitted from a tablet connected to the Internet, respectively. Sperm count and sperm motility in both groups were analyzed by T-test.
    Results
    The results showed that the electromagnetic waves emitted from the tablet connected to the Internet caused a significant decrease in the total number of sperms and had a significant effect on sperm motility. In the treatment group with electromagnetic waves from tablet, the number of healthy and damaged sperm had significantly decrease and increase respectively compared to the control group, but there was no significant difference between semi motile sperms in the two experimental groups.
    Conclusion
    It can be concluded that the electromagnetic waves emitted from the internet-connected tablet lead to reduced count and motility of sperm.
    Keywords: Electromagnetic waves, tablet, internet, sperm motility
  • Mojtaba Akrami , Zahra Karga jahromi , Zhila Rahmanian , Hoda Haghshenas Page 44
    Diabetic foot ulcers, which are complications of diabetes mellitus, can be accompanied by an infection in the wound, which can increase the risk of amputation or even death. E coli bacteria, which have been reported to be present in diabetic foot ulcers, can lead to worsening of the condition of the wound. The aim of this study was to detect β-lactamase genes in Escherichia coli isolated from diabetic foot ulcer by Multiplex PCR in Jahrom city.
    method
    Determination of antibacterial sensitivity of Escherichia coli isolated using disc diffusion method. The detection of strains producing ESBL enzymes was performed using Double disk synergy test. In order to detect carbapenem resistant organisms in the TSF, the concentration of 0.5 McFarland was used. To isolate and identify MBL-producing strains, the Etest MBL (AB BioDisk, Solna, Sweden) tapes was used according to the manufacturer's instructions. In a multiplex PCR assay, using specific primers, the presence of genes encoding beta-lactamase enzymes including blaTEM, blaSHV and blaOXA-1 was studied.
    Keywords: Diabetic foot ulcer, E coli, Antibiotic resistance, Beta-lactamase
  • Alireza Delpasand Dr , Mehrdad Fathi Dr *, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini Dr , Salma Ahi Dr Pages 49-57
    Aim and
    backgrounds
    sedentary lifestyle and high-calorie foods lead to obesity, hence the aim of the study was to investigate the effects of different doses of exercise and caloric restriction on insulin receptor substrate-1 in obese male rats. Methods and materials: 48, eight-week-old male Wistar rats (190 ± 16 g) fed high-fat palate for seventeen weeks. After obesity induction, the obesity group was randomly assigned to one of the six groups: EXE, CR, EXCR1, EXCR2, and EXCR3 as experimental groups and OC as the control group. Then 10% of food intake was reduced. Exercise intensity was adjusted about 70-75% vo2max, 28 m/min for 48 to 55 minute. Negative energy balance was applied through caloric restriction (CR) (6d/w), exercise training (EXE) (6d/w), and in three combinations: EXCR1 (2d/w exercise + 4d/w CR), EXCR2 (3d/w exercise + 3d/w CR) and EXCR3 (4d/w exercise + 2d/w CR) for two month. One way ANOVA and Tukey post-hoc was applied for Data analysis by SPSS version 16 (p<0.05).
    Results
    IRS-1 mRNA expression was significantly higher in CR in comparison to OC (p=0.024). Also EXCR2 IRS-1significantly increased comparing to OC (p=0.033).weight in CR, EXCR1, 2,3 were significantly reduced compared to OC or HC.
    Conclusion
    10% of negative energy balance in forms of caloric restriction per se or in conjunction with exercise can provoke mRNA expression of insulin substrate receptor-1 that may lead to insulin sensitivity improvement.
    Keywords: obesity, exercise, caloric restriction, insulin receptor substrate-1, rat
  • Mohamadali Azarbayjani *, Mona Abdolhamid tehrani, Gholamreza Kaka Pages 58-66
    Backgraound: The process of programmed cell or apoptosis is a naturally occurring process in the body. This process ocurrs during different phases of morphogenesis in embryonic and adulthood periods. However, it must be carefully controlled to avoid some potential diseases. The abnormal changes that affect the normal behavior of cellular components can activate the immune system. Theses changes may trigger the process of apoptosis and unusual changes in cellular components, which is the cause of many diseases. It is worth noting that many chemical compounds, including curcumin, have the ability to regulate and control apoptosis. Also, there is evidence that aerobic activity, especially with moderate intensity, plays a protective role in the process of apoptosis.
    Method
    This study provides a detailed overview of the research done on the impact of curcumin and aerobic activity with moderate intensity and different protocols on apoptosis.
    Conclusion
    In this study, we reviewed more than 100 studies on herbal medicine and physical exercise that have been published from 1995 to 2017. The present review article indicates that long-term, moderate-intensity aerobic activity is effective in reducing apoptosis. Also, the effect of curcumin on the reduction of apoptosis is dependent on the consumption dose, and up to 200 mg / kg can reduce apoptosis. This review can be used as a basis for the combined use of traditional medicine and physical activity to optimize the process of apoptosis.
    Keywords: Aerobic Exercise, Apoptosis, Curcumin