فهرست مطالب

نشریه پژوهش های بالینی دام های بزرگ
پیاپی 21 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی عباس نیکوند*، محمد نوری، مهدی رشنوادی صفحه 1

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی دقت شاخص نرمی زواید عرضی مهره های کمری جهت تشخیص زودهنگام استیومالاسی در گاو انجام شده است. در این مطالعه پس از معاینه بالینی و اخذ تاریخچه از مجموع 325 راس گاو با بیماری نا مشخص ارجاعی به درمانگاه دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، 33  راس (1/10درصد) دارای درجاتی از نرمی زواید عرضی مهره کمری بودند، که به عنوان گروه بیمار و 57 راس گاو که فاقد مشکل فوق بودند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. مقیاس نرمی زواید مهره ای در گاوهای مبتلا، با استفاده از لمس در سه درجه (+)، (++) و (+++) تعیین گردید. خونگیری از دام های بیمار و کنترل بعمل آمد و مقادیر سرمی کلسیم، فسفر، منیزیم و فعالیت آنزیم ALP اندازه‌گیری شد. نتایج اشکار ساخت که تفاوت معنی داری بین مقدار سرمی فسفر و فعالیت ALP در دو گروه مبتلا و کنترل وجود دارد اما این تفاوت در مقدار سرمی کلسیم و منیزیم دو گروه مبتلا و کنترل معنی دار نبود. همچنین، تفاوت معنی داری بین میزان فسفر خون گاوهای مبتلای (+) و گروه کنترل مشاهده نشد اما بین هر یک از زیرگروه های مبتلای (++) و (+++) با گروه کنترل، تفاوت قابل ملاحظه بود (01/0p<). لذا می‌توان چنین نتیجه گیری نمود که گاوهای با درجه نرمی (++) و (+++)، از مقدار فسفر خون پایینی در مقایسه با گاوهای سالم، برخوردار بوده و در صورت وجود این نشانه در گاو، جهت پیشگیری از کمبود فسفر و وقوع استیومالاسی، باید اقدامات لازم انجام گیرد.

    کلیدواژگان: هایپوفسفاتمی، نرمی مهره های کمری، گاو
  • مهدی تبسمی، سید مرتضی علوی شوشتری *، کامران درستکار، امیر خاکی صفحه 9

    هدف این تحقیق بررسی اثر افزودن تمپول به رقیق کننده در اسپرماتوزوییدهای گاومیش قبل و بعد از انجماد- ذوب است. بیست و پنج نمونه منی از 5 گاومیش نر سالم (5 نمونه از هر گاومیش در 5 زمان مختلف) مورد استفاده قرار گرفت. هر نمونه در  C°37  در رقیق کننده تریس-اسید سیتریک (بدون زرده تخم مرغ) حاوی 0 (شاهد)، 5/0، 1، 4، 8 و 12 میلی مول تمپول رقیق گردید. تحرک روبه جلو و میزان زنده ماندن اسپرماتوزوییدهای منی رقیق شده در 0 (T0) (بلافاصله بعد از رقیق کردن)، 60 (T1) و 120 (T2) دقیقه بعد از رقیق کردن اندازه گیری شد. در مرحله بعد همین دوزهای تمپول، زرده تخم مرغ و گلیسرول به رقیق کننده فوق افزوده، نمونه های منی در آن رقیق شد و ظرف 2 ساعت تا C°4 سرد گردید، به مدت 4 ساعت در آن دما نگهداشته شد تا به حالت تعادل درآید و سنجه های منی (تحرک روبه جلو، زنده ماندن، یکپارچگی غشا و میزان آسیب دیدن DNA) ارزیابی شد. منی متعادل شده در پایدتهای فرانسوی 5/0 میلی لیتری بسته بندی و در ازت مایع منجمد گردید. بعد، منی را ذوب کرده همان سنجه ها به اضافه توان آنتی اکسیدانی تام آن اندازه گیری شد. نتایج نشان داد افزودن 5/0 و 1 میلی مول تمپول به رقیق کننده منی در قیاس با نمونه های شاهد تحرک روبه جلو اسپرماتوزوییدها را در نمونه رقیق و متعادل شده بدون تاثیر بر بقیه سنجه ها بهبود می بخشد. در منی منجمد- ذوب شده در رقیق کننده حاوی 5/0 و 1 میلی مول تمپول، تحرک رو به جلو، زنده ماندن، یکپارچگی غشا و توان آنتی اکسیدانی تام اسپرماتوزوییدها بالاتر ومیزان آسیب دیدن DNA کمتری از شاهد مشاهده شد. نتیجه آن که، افزودن 5/0 و 1 میلی مول تمپول به رقیق کننده، کیفیت منی گاومیش را هنگام انجماد – ذوب حفظ می‌کند.

    کلیدواژگان: گاومیش، منی، آنتی اکسیدان، 4-هیدروکسی تمپو
  • پریسا اصغرپور، محمد قلی نادعلیان، علی قشقایی *، یاسر شهبازی صفحه 21

    سالمونلوز به عنوان یکی از بیماریهای مهم در گوساله، می تواند سبب تلفات و کاهش رشد شده، از نظر اقتصادی زیان های فراوانی را به صنعت دامپروری وارد نماید. به علاوه، زیونوز بودن این بیماری و تهدید سلامت انسان را هم نباید از نظر دور داشت. در این بررسی فراوانی و چهره های بالینی سالمونلوز در 420 گوساله در 18 گاوداری استان مورد مطالعه قرار گرفت.  نمونه برداری طی دوره یک ساله در فصول چهارگانه سال از مدفوع گوساله های اسهالی و سایر گوساله هایی که از نظر بالینی بیمار یا مشکوک تشخیص داده می شدند، انجام شد. در زمان نمونه برداری وضعیت حیاتی و علایم بالینی گوساله ها هم ثبت گردید. نمونه های مدفوع از هر گوساله در محیط های غنی کننده به آزمایشگاه میکروبشناسی منتقل و آزمایش های باکتریولوژیک لازم بر روی آنها انجام گرفت. از 420 نمونه اخذ شده، تنها 2 مورد (47/0 درصد) از نظر سالمونلا مثبت بودند. این 2 مورد هم به دلیل تشخیص سریع و استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب، بهبود یافتند. هر دو گوساله مذکور در سن 5/1 ماهی قرار داشتند و در فصل زمستان باکتری مذکور جدا گردید.

    کلیدواژگان: سالمونلوز، گوساله، اسهال، کرمانشاه، کشت باکتریایی
  • حمیده اسمعیل زاده، شهاب الدین صافی*، سید حامد شیرازی بهشتی ها، مهدی سخا صفحه 29

    ورم پستان، شایع‌ترین و پرهزینه ترین معضل گله های گاو شیری است به طوری که بر تولید و کیفیت شیر تاثیر سوء می‌گذارد. هدف از این مطالعه مقایسه الگوی الکتروفورتیک پروتئینهای سرم شیردرگاوهای سالم ومبتلابه ورم پستان تحت بالینی ناشی ازعوامل میکروبی شایع درایران به روش SDS-PAGE باهاپتوگلوبین وآمیلویید A شیر و نیز مقایسه ارزش تشخیصی آمیلویید A شیر، آلبومین، آلفالاکتالبومین، بتالاکتوگلوبولین و ایمونوگلوبولین سرم شیر  با شمارش سلول های سوماتیک در تشخیص ورم پستان تحت بالینی است.پنجاه و نه راس گاو نژاد هلشتاین به طور تصادفی از 5 گاوداری استان تهران انتخاب شدند. نمونه های شیر از گاوهای سالم و مبتلا به ورم پستان تحت بالینی اخذ گردید. نمونه های شیر به دو قسمت مجزا تقسیم شد که یک قسمت به منظور شمارش سلول‌های سوماتیک و کشت باکتریولوژیک در مجاورت یخ به آزمایشگاه میکرب‌شناسی و قسمت دیگر جهت جداسازی سرم شیر و آماده سازی برای الکتروفورز و نیز اندازه گیری پارامترهایی مانند: آمیلویید A، پروتئین تام، آلبومین، آلفالاکتالبومین، بتالاکتوگلوبولین و ایمونوگلوبولین سرم شیر به آزمایشگاه کلینیکال پاتولوژی ارسال شد. به منظور تفکیک پروتئین‌های سرم شیر از روش الکتروفورز SDS-PAGE استفاده شد. آمیلویید A شیر در نقطه برش 52/0 میلی‌گرم در لیتر، صحیح‌ترین تست در بین سایر پارامترها در تشخیص ورم پستان تحت بالینی بود. از طرفی مقایسه بین الگوی الکتروفورتیک سرم شیر گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت بالینی با گاوهای سالم نشان داد که در سرم شیر گاوهای مبتلا، باندهایی با وزن مولکولی بالا در محدوده 170-70 کیلودالتون وجود داشتند که در گاوهای سالم هیچ باندی در این محدوده موجود نبود. نتیجه گیری، به نظر می‌رسد که SDS-PAGE می تواند به عنوان یک آزمون مناسب در تشخیص ورم پستان تحت بالینی کمک نماید.

    کلیدواژگان: ورم پستان تحت بالینی، آمیلوئیدA، پروتئین سرم شیر، الکتروفورز
  • کیوان جمشیدی*، افشین زاهدی صفحه 41

    شتر یکی از سازش پذیرترین حیوانات صحرا ست و بیماری های ریوی در شتر بیانگر یکی از مهم‌ترین موارد ارجاعات کلینیکی در این گونه دامی می باشد. در تحقیق پیش رو که در طول دوره نحر شتر در پاییز و زمستان سال 1391  و در کشتارگاه شهرستان قم به اجرا در آمد، از مجموع100 نفر شتر که  به  صورت تصادفی و در دفعات مختلف تحت معاینات و بازرسی های پس از کشتار قرار گرفتند،  در مجموع 46 لاشه واجد یک یا بیش از یک ضایعه ماکروسکپی در ریه تشخیص، و ریه های دارای ضایعه ضبط شدند. از موارد مثبت با ضایعات ماکروسکپی، پس از تهیه عکس های ضروری، نمونه بافت ریوی در ابعاد مناسب اخذ، در فرمالین بافر 10 درصد تثبیت، و تحت روش های معمول هیستوتکنیک، بلوک های پارافینی تهیه گردید. در نهایت مقاطع 5 میکرونی آماده و به  روش H&E  رنگ آمیزی شدند. در مطالعه مقاطع رنگ آمیزی شده عمده ترین ضایعات مشاهده شده در ریه شترهای نحر شده عبارت بودند از:  پنومونی بینابینی 31 مورد (39/67 درصد)؛ برونکوپنومونی فیبرینی 19 مورد (3/41 درصد)؛  برونکوپنومونی چرکی 21 مورد (65/45 درصد)؛ پنوموکونیوزیس 15مورد (60/32 درصد)؛ پنومونی انگلی شامل کیست هیداتیک و حضور لارو انگل در مجاری تنفسی  به ترتیب 3 و 2 مورد (52/6 درصد و34/4 درصد)؛ کیست کلسیفه 4 مورد (89/8 درصد)، آتلکتازی 8 مورد (39/17 درصد)، و آمفیزم ریوی 18 مورد (13/39 درصد). در این مطالعه نیز همچون مطالعات گذشته که در شهرستان های تهران و سمنان بعمل آمده بود، مشاهده شد که پنومونی بینابینی شایع‌ترین ضایعه ریوی در شتر و عامل اصلی حذف 39/67 درصد  ریه شترهای ذبح شده در کشتارگاه مورد نظر در شهرستان قم می باشد

    کلیدواژگان: شتر، ریه، ضایعه، کشتارگاه، هیستوپاتولوژی و قم
  • سعید هاشمی صفحه 49

    توکسوپلاسموز یک بیماری زیونوز ناشی از تک یاخته داخل سلولی توکسوپلاسما گوندی است که تاکنون در لرستان بررسی نشده است ، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع آنتی بادی ضد توکسوپلاسما (IgG) در نشخوارکنندگان اهلی بر اساس متغیرهای گونه و جنس دام، و منطقه جغرافیایی انجام شد. بدین منظور از مهر تا اسفند 1391 با مراجعه به کشتارگاه های  خرم آباد ، بروجرد و الیگودرز، تعداد 760 نمونه خون (174 نمونه از گاو ، 398 نمونه ازگوسفند و 188 نمونه از بز) جمع آوری شد. نمونه های سرم گوسفند و بز با روش الایزای غیرمستقیم  بررسی و نتایج بر اساس نسبت درصد  مقدار جذب نوری سرم نمونه به شاهد محاسبه می گردید، بطوریکه نسبت 30 درصد ≤ منفی  و 50 درصد ≥ مثبت تلقی می شد. نمونه های سرم گاو با آزمایش ایمونوفلورسانس آنتی بادی غیرمستقیم  بررسی و عیار   1:16 ≥  مثبت تلقی می گردید. در این بررسی میزان شیوع IgG  در گاو، گوسفند و بز به ترتیب 73/28 درصد، 01/53 درصد و 06/51 درصد بود. آنالیز آماری نتایج، نشان داد که از نظر گونه و جنس دام، اختلاف آماری معنی داری وجود دارد، بطوریکه کمترین آلودگی در گاو و بیشترین آلودگی در گوسفند مشاهده شد. همچنین میزان آلودگی در جنس ماده بیشتر از جنس نر بود، ولی برحسب منطقه جغرافیایی اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (p<0.05). از آنجا که در استان  لرستان نیز مانند سایر نقاط کشور، توکسوپلاسموز گوسفند و بز، فراوانی بالایی دارد و گوشت این دامها به عنوان منبع پروتیینی مهم محسوب می گردد ، برای پیشگیری از  بیماری ، اطلاع رسانی و آموزش همگانی  ضروری است.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، الایزا، ایمنوفلورسانس، آنتی بادی، لرستان
  • سعدی فتحی *، میثم مروجی، لقمان اکرادی صفحه 57

    زخم های شیردانی یکی از عوارض شایع در نشخوارکنندگان به شمار می روند که بنابر نوع وقوع آن، علامت بالینی مربوطه بروز خواهد نمود. هدف از انجام این تحقیق، علاوه بر این که بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندانی که جهت تغذیه از علوفه ی چراگاه استفاده کرده اند بوده است، بررسی تاثیر سن، جنس و فصل گرم بر میزان وقوع آن نیز می باشد. در این مطالعه، شیردان 1562 راس گوسفند کشتار شده (468 راس گوسفند نر و 1094 راس گوسفند ماده) در کشتارگاه سنندج از دیدگاه ماکروسکوپیک مورد بررسی قرار گرفت که سن تمامی دام‌های ماده بالای 2 سال و تمامی دام های نر، زیر یک سال تخمین زده شد و از این تعداد نیز تنها 21 مورد (شامل 15 راس دام ماده و 6 راس دام نر) دارای ضایعات ماکروسکوپیک بودند. پس از آن، نمونه ها جهت تایید تشخیص به آزمایشگاه پاتولوژی ارجاع داده شدند. پس از بررسی های هیستوپاتولوژیک مشخص گردید که از 21 مورد، تنها 19 مورد (14 راس دام ماده و 5 راس دام نر)، یا به عبارت دیگر 21/1 درصد از کل دام ها، مبتلا به انواع زخم شیردانی بوده اند. همه موارد  مبتلا به انواع تحت نوع های زخم نوع 1 بوده که در یک مورد نیز، علاوه بر داشتن زخم نوع 1، درگیری با زخم نوع 2 شیردان نیز تشخیص داده شد. در این مطالعه، هیچ گونه ارتباط آماری معنی داری میان میزان وقوع زخم شیردان گوسفندان با سن، جنس، فصل گرم و مصرف علوفه ی چراگاه وجود نداشت (05/0<p).

    کلیدواژگان: سنندج، زخم شیردان، گوسفند، هیستوپاتولوژی
  • بهرام عمواوغلی تبریزی*، مرتضی جامعی، علی حسن پور صفحه 71

    هدف از انجام این تحقیق تعیین غلظت سرمی ویتامین A و بتاکاروتن سرم گاوهای آبستن و گوساله های آنها در زمان تولد و پس از مصرف آغوز (24 و 48 و 72 ساعت بعد از تولد) می باشد. برای انجام این تحقیق با مراجعه به گاوداریهای شیری،  از 40 راس گاو آبستن پا به ماه و تقریبا هم سن (6-5 سال) نژاد هلشتاین و گوساله های متولد شده از آنها در زمان تولد و زمانهای 24 و 48 و 72 ساعت بعد از تولد خون گیری به عمل آمد. بعد از جدا نمودن سرم، ویتامین A و بتاکاروتن نمونه ها توسط دستگاه اسپکتوفتومتر به روش N- هگزان اندازه گیری شدند. بررسی نتایج آماری نشان داد که میانگین مقادیر سرمی ویتامین A در گوساله ها نسبت به مادران بالاتر است (05/0p <) در حالیکه میانگین مقادیر سرمی بتاکاروتن در گوساله ها در زمان تولد نسبت به مادران به طور معنی داری (05/0p<) کمتر است ولی  در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت بعد از تولد به طور معنی داری بیشتر است (05/0p<).  میانگین مقادیر سرمی ویتامین A در گوساله های ماده نسبت به نر بیشتر بود (05/0p<) ولی میانگین مقادیر بتاکاروتن در بین جنس نر و ماده اختلاف آماری معنی‌داری نشان نداد (05/0p >). نتایج این مطالعه نشان می دهد استفاده از آغوز در زمان تولد به منظور کسب مواد مورد نیاز برای گوساله به خصوص پیش ساز ویتامین A ضروری است.

    کلیدواژگان: ویتامین A، بتاکاروتن، گاو هلشتاین، آغوز
|
  • A. A.Nikvand *, M. Nouri, M.Rashnavadi Page 1

    This Survey was conducted to evaluate the plasticity and firmness of transverse process of lumbar vertebrates for early clinical diagnosis of osteomalacia in cattle. After clinical examination and history taking, out of 325 cows, admitted to the faculty of veterinary medicine of Shahid Chamran University for an unknown illness, 33 heads (10.1%) had some degrees of plasticity of transverse process of lumbar vertebrate. So, they were chosen as patient group and 57 cows with normal vertebrate selected as control group. The scale of plasticity and firmness of transverse process in patient group was determined with palpation in three degrees as (+), (++) and (+++). Blood samples of both groups were collected and the serum was separated for biochemical analysis of Calcium, Phosphorus, Magnesium and Alcalin phosphatase activity. The results showed that there was a statistically significant difference between level of serum phosphorus and Alp in patient and control groups but no difference was noticed in serum calcium and magnesium level. No significant difference between level of blood phosphor in patient (+) and control groups was observed (p>.05) but a significant difference was found between level of phosphor in each patient (++) and (+++) with control group (p<.01). Therefore, the results of present study suggested that, patient cows with plasticity (++) and (+++) had lower level of blood phosphorus in comparison with those without such a problem and with existing this sign in clinical examination, necessary action should be taken for prevention of exacerbated phosphorus deficiency and occurrence of future osteomalacia in cattle.

    Keywords: Hypophosphataemia, Plasticity, Lumbar vertebrate, Cattle
  • M. Tabassomi, S.M. Alavi Shoushtari*, K.Dorostkar, A. Khaki Page 9

    The aim of the present study is to investigate the effects of in vitro supplementation of Tempol on spermatozoa of buffalo bulls before and after freeze-thawing. A total of 25 samples from five healthy buffalo bulls (5 ejaculates from each bull on 5 different occasions) were used. Each ejaculate was diluted at 37°C in tris-citric acid based extender (without egg yolk) containing 0 (control), 0.5, 1, 4, 8 and 12 mM Tempol. Sperm progressive motility and viability were evaluated in diluted semen at 0 (T0) (immediatelyafter dilution), 60 (T1) and 120 (T2) minutes after semen dilution. In the next step, the same doses of Tempol, egg yolk and glycerol were added to the above extender and semen samples diluted, cooled to 4°C within 2 h, equilibrated for 4 hours and sperm parameters (progressive motility, viability, membrane integrity and DNA damage) estimated. The equilibrated semen was packed into 0.5 mL French straws and frozen in liquid nitrogen. Later, the semen was thawed and analyzed for the same parameters, as well as total antioxidant capacity (TAC). Results showed that adding 0.5 and 1 mM Tempol to the semen extender preserved the sperm progressive motility in diluted and equilibrated semen compared to the control without affecting other parameters. However, in frozen-thawed semen, extenders containing 0.5 and 1 mM Tempol significantly preserved sperm progressive motility, viability, membrane integrity and semen total antioxidant capacity and also resulted in lower DNA damaged sperm counts. It was concluded that addition of 0.5 or 1mM tempol to the extender would preserve semen quality during freeze-thawing.

    Keywords: Buffalo, Semen, Antioxidant, 4, hydroxy Tempo
  • P.Asgharpour, M.G. Nadalian, A.Ghashghaie*, Y. Shahbazi Page 21

    Salmonellosis is a very important infectious disease of animal species including the calves. Economic losses due to disease can be considerable. It is also one of the most important zoonotic diseases and it can be public health threatening for human. In this study, the prevalence and clinical features of Salmonellosis in 420 calves in 18 dairy farms of Kermanshah province have been evaluated. During a period of 1 year and in each season, fecal samples from calves with diarrhea (in priority) and other calves not clinically in good condition were taken and examined. The Vital status and clinical symptoms of all calves were also recorded. Samples were transported to the microbiology laboratory of the faculty of veterinary medicine of Razi University in enriched media and complete microbiological tests have been performed on them. Out of the 420 samples, only 2 cases (0.47 percent) were positive for Salmonella. Due to early detection and appropriate treatment, both cases went healthy very soon. The age of these calves that were detected in winter was around 1.5 month. Other isolated bacteria were included: E.coli in 348 cases, Proteus in 204 cases, Citrobacter in 106 cases, Yersinia in 60 cases and Enterobacter in 48 cases.

    Keywords: Salmonellosis, Calves, Diarrhea, Kermanshah
  • H.Esmaeelzadeh, S.Safi *, S.H.Shirazi Beheshtiha, M. Sakha Page 29

    Mastitis is a widely occurring and costly disease in the dairy industry. It remains the most common infectious disease in dairy cattle and the most costly disease affecting the dairy industry.The objective of the present study was to compare the electrophoretic patterns of milk serum proteins from cows with sub-clinical mastitis with healthy cows using SDS-PAGE methodand milk amyloid A (MAA)and Haptoglobin (Hp) concentrations for the diagnosis of bovine subclinical mastitis caused by common pathogensin Iranand alsocomparison between clinical accuracy of MAA, albumin, α- lactalbumin, β-lactoglobulin and Immunoglobulin with determination of somatic cell count in the diagnosis of bovine subclinical mastitis.Milk samples from 59 Holstein cows were randomly selected from five commercial dairy herds in Tehran province, Iran. The milk samples were taken from healthy cows and cows with subclinical mastitis. Milk samples were divided into 2 aliquots; one part was sent to microbiological laboratory for somatic cell count and bacterial culture in the ice bag and the other part was sent to the clinical pathology laboratory Milk serum was isolated and used for electrophoretic and other analytical studies, including MAA, total protein, albumin, α- lactalbumin, β-lactoglobulin and Immunoglobulin measurements.SDS-PAGE method was used for fractionation of serum milk proteins.Milk Amyloid A according at a cut-off point of 0.52 mg/l showed 100% sensitivity and 100% specificity and was regarded as the most accurate method in diagnosis of subclinical mastitis, while determination of the β-lactoglobulin had a little diagnostic value (p = 0.015). On the other hand, comparison between electrophoretic patterns of healthy and mastitic serum milk showed that higher molecular weight bands appeared in the milk of mastitic cows in the range of 70-170KDa, while milks from healthy cows did not show any bands in this range. The results of the present study show thatthe SDS-PAGE method can be a helpful test in diagnosis of subclinical mastitis.

    Keywords: Subclinical mastitis, Milk Amyloid A, Milk serum protein, SDS, PAGE Electrophoresis
  • K. Jamshidi*, A. Zahedi Page 41

    Pulmonary diseases in camelids represent one of the major complaints in camelidveterinary practice. The present study was undertaken during autum and winter 2012 toinvestigate histopathologic patterns of pulmonary lesions in camels (Camelusderomedarius) slaughtered in Qom slaughterhouse. In this study, 46 out of 100 carcasesinspected randomly at postmortem, found with one or more pulmonary lesions. Propertissue samples obtained from lungs with macroscopic lesions, fixed in 10% neutral bufferformaldehyde, processed for routin histopathological techniques, and finally sections of5μm thickness cut and stained by H&E staining techniques. The major pulmonary lesionsencountered on camel lungs were as follow: interstitial pneumonia, 31 (67/39%);fibrinous bronchopneumonia, 19 (41.3%), purulent bronchopneumonia,21(45/65%);pneumoconiosis, 15 (32.60%); hydatidosis 3 (6.52%); verminus pneumonia 2 (4.34%);calcified cyst 4 (8.89%); atelectasis 8 (17.39%); pulmonary emphysema 18 (39.13%).Asthe results indicate, the interstitial pneumonia was considered as the most commonpulmonary lesion in camels and was the major factor of condemnation (67/39%) of lungsin this species in this Qom slaughterhouse.

    Keywords: Camel, Lung, Lesion, Slaughterhouse, Histopathology, Qom
  • S. Hashemi* Page 49

    Toxoplasmosisa zoonotic disease caused by the intracellular protozoan of Toxoplasmagondii, has not been examined in Lorestan yet; so this study aimed at the prevalence rate of IgG in the domestic ruminants, based on the variable factors of species, sex and geographic region. Therefore, from October to February 2012, 760 blood samples (174 samples from Cattles, 398 samples from sheep, and 188 samples from goats) were collected from the slaughterhouses of Khoramabad, Boroujerd and Aligoudarz. The serum samples of the sheep and goats were examined by indirect ELISA method, and the results were calculated based on the ratio of the the absorbance value of the samples to the positive control, so that ≤30% was considered as negative, and 50% as positive. The Cattle serum samples were examined via Indirect Immunoflourecence antibody test, and the titer≥1:16 were considered as positive. In this study, the IgG prevalence rate in the cattle, sheep and goat was respectably 28.73%, 53.01%, and 51.66%; and the statistic analysis of the results, demonstrated that based on the sex and species, there was a considerable statistic difference, so the Lowest infection ratewasseen in the cattle, and the most infection rate in the sheep, so the prevalence rate in females was higher than males but no statistic difference was seen geographically (p<0.05). Since, there is a high frequency rate of Toxoplasmosis in the sheep and goats of Lorestan, like other parts of the country, and the importance of their meat which is considered as amain source of protein, public informing and training is essential topreventethe disease.

    Keywords: Toxoplasmosis, ELISA, Indirect Immunoflourecence antibody, Lorestan, Ruminants
  • S.Fathi*, M.Moravedji, L.Akradi Page 57

    Abomasal ulcers are one of the most prevalent disorders of ruminants whichdepending on the type of ulcer, related clinical signs appear. The aim of this study, inaddition to the microscopic survey of abomasal ulcer prevalence in sheep consumingpasture forages, is to evaluate the effect of age, sex and warm climate on its prevalence.At the first step, 1562 abattoirs (including 468 rams and 1094 ewes) were examinedmacroscopically. The age of all rams and ewes was estimated orderly: less than 12months and more than 24 months as follow, which only 21 of them had the evidences ofaffliction. Furthermore for confirming the diagnosis, the taken samples were transferredto Pathology library. Results show that after microscopic inspections, which was apparentfrom those 21 cases, just 19 cases (14 ewes and 4 rams), 1.21 percent of total abattoirs,had abomasal ulcer types. All of 19 cases had all subtypes of type 1 abomasal ulcerswhich in addition, one of them had type 2 abomasal ulcers too. statistical analysis of thissurvey shown that, there was no relationship between the prevalence of sheep abomasalulcers with age, sex, warm weather and consuming pasture forages (p>0.05).

    Keywords: Sanandaj, Abomasal ulcer, Sheep, Histopathology
  • B.Amouoghli Tabrizi *, M. Jameei, A. Hassanpour Page 71

    The aim of the present study is determine the concentration of vitamin A and β- caroten in the serum of pregnant Holstein cows and calves during the birth and after the consumption of colostrum (24, 48, 72 hours after birth). This study was done to make a comparison between the level of serum vitamin A and β-caroten in dams with her calf, The blood samples were taken from 40 pregnant cows and borne calves of them, in the time of birth and 24, 48 and 72 hours after parturition. After separated serums, vitamin A and Beta- carotene were measured by spectrophotometer and using N. Hexane method. Statistically, the mean values of serum vitamin A in calves were higher than to those for dams (p<0/05), whereas the mean values of serum β-caroten in calves were lower than to those of their mothers pre and post calving. Also the mean values of serum vitamin A in females calves were more than to those in males, whereas, there was not a significant statistic differences between the mean values of serum β-caroten for males and females (p>0/05). This result shows that colostrum is necessary for cattle in the first time of birth to catch necessary substance especially vitamin A precursor.

    Keywords: Vitamin A, ? caroten, Holstein cows, Colostrum