فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 38، مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهین قمی، زهرا مسلمی، سید داود محمدی* صفحات 248-259
    زمینه و اهداف
    با توجه به تحولات روزافزون دانش در دنیای دانش مدار کنونی، نیاز به یادگیری خود راهبر و راهبردهای فراشناختی در دانشجویان علوم پزشکی، امری ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه راهبردهای فراشناختی با یادگیری خود راهبر در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش توصیفی همبستگی در سال 1394 انجام شد. نمونه ای با حجم303 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی بر حسب جنسیت انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه حالت فراشناختی اونیل و عابدی و پرسشنامه یادگیری خود راهبر فیشر و همکاران جمع آوری شد. سپس اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین راهبردهای فراشناختی با کل مقیاس یادگیری خود راهبر و زیرمقیاس های آن رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (0/01>P). نتایج آزمون t مستقل نیز نشان داد که بین دانشجویان دختر و پسر در یادگیری خود راهبر کل (0/04=P) و دو بعد مهارت خودکنترلی (0/02=P) و رغبت به یادگیری (0/01=P) تفاوت معناداری وجود داشت. اما تفاوت میانگین مهارت خود مدیریتی به لحاظ آماری معنادار نبود (0/586=P). همچنین بین راهبردهای فراشناختی دانشجویان دختر با پسر تفاوت معناداری وجود نداشت (0/388=P). درنهایت، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که رغبت به یادگیری و مهارت خودکنترلی به شکل مثبت و معناداری پیش بینی کننده راهبردهای فراشناختی هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، متصدیان دانشگاه علوم پزشکی و اساتید باید در جهت بهبود و ارتقای این مهارت ها به دانشجویان بکوشند تا از این طریق آنان را به یادگیرندگان اندیشه ورز، مستقل، خودارزشیاب، فعال و مادام العمر مبدل سازند.
    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، یادگیری خود راهبر، دانشجو، آموزش پزشکی
  • علی فرهادی، عزت الله قدم پور *، زهرا خلیلی گشنیگانی صفحات 260-265
    زمینه و اهداف
    سرزندگی تحصیلی و درگیری تحصیلی از عوامل تاثیرگذار بر یادگیری هستند و در موفقیت تحصیلی دانشجویان نقش بسزایی دارند .هدف از انجام پژوهش حاضر، پیش بینی سرزندگی تحصیلی بر اساس درگیری شناختی، انگیزشی و رفتاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه ی پژوهش شامل دانشجویان مشغول به تحصیل در سال 94-1393 در دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود. روش نمونه گیری به صورت طبقه ای نسبی و تعداد 369 نفر به عنوان حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه درگیری تحصیلی پینتریچ و دی گروت و سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با بهره گیری از نرم افزار 18Spss- استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که؛ از بین متغیرهای پیش بین پژوهش (درگیری شناختی، عاطفی و رفتاری)، بین درگیری شناختی و سرزندگی تحصیلی رابطه معناداری وجود دارد و توانایی پیش بینی سرزندگی تحصیلی را در بین دانشجویان دارد(0/001 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از اهمیت نقش درگیری شناختی در پیش بینی سرزندگی تحصیلی دانشجویان می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده اجرای برنامه هایی به منظور افزایش درگیری تحصیلی و رفتاری دانشجویان می تواند به بهبود و افزایش سرزندگی تحصیلی دانشجویان کمک نماید.
    کلیدواژگان: درگیری شناختی، درگیری انگیزشی، درگیری رفتاری، سرزندگی تحصیلی
  • صبا حسنوندی*، رقیه نوری پور لیاولی، سمیرا سهیلی زاده، پدیده امیرسیافی، سیمین حسینیان، محمدعلی جمشیدی صفحات 266-276
    زمینه و اهداف
    هدف پژوهش حاضر آزمون متغیرهای مرتبط با خود ناتوان سازی تحصیلی در بین دانشجویان بود.
    روش بررسی
    جهت انجام پژوهش 305 نفر از دانشجویان (پسر 142، دختر 163)، با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای این تحقیق مقیاس ترس از ارزیابی منفی؛ پرسشنامه جهت گیری اهداف پیشرفت گرایش مدار، پرسشنامه جهت گیری اهداف پیشرفت اجتناب مدار، مقیاس ارزیابی هیجان پیشرفت تحصیلی، مقیاس تعهد تحصیلی، مقیاس فرسودگی تحصیلی، پرسشنامه خود ناتوان سازی تحصیلی بودند. به منظور آزمون الگوی روابط علی خود ناتوان سازی تحصیلی از روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 8 استفاده شد.
    یافته ها
    شاخص های پردازش الگوهای مفروض حاکی از آن بود که الگوی پیش بینی نشانگرهای مثبت بهزیستی از طریق ترس از ارزیابی منفی، اهداف پیشرفت، خود ناتوان سازی تحصیلی و هیجانات پیشرفت مثبت، و هیجانات پیشرفت منفی و الگوی پیش بینی نشانگرهای منفی بهزیستی دانشگاه از طریق ترس از ارزیابی منفی، اهداف پیشرفت، خود ناتوان سازی تحصیلی و هیجانات پیشرفت مثبت، با داده ها برازش قابل قبولی داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد مدل علی پیشنهادی روابط ساختاری خود ناتوان سازی تحصیلی توانایی لازم برای پیش بینی خود ناتوان سازی تحصیلی در بین دانشجویان را دارد.
    کلیدواژگان: خود ناتوان سازی تحصیلی، دانشجو، هدف، هیجان
  • زیبا سلطانی، نرگس جمالی*، اعظم خجسته نیام، شهریار درگاهی صفحات 277-284
    زمینه و اهداف
    تعلل ورزی تحصیلی یکی از مولفه های تاثیرگذار بر کاهش عملکرد تحصیلی دانشجویان است. همچنین خودکارآمدی و تاب آوری روان شناختی جزو مهارت های مهم زندگی محسوب می شود که با پیامدهای مثبت در بسیاری از جنبه های زندگی همراه هستند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش خودکارآمدی و تاب آوری روان شناختی در تعلل ورزی تحصیلی دانشجویان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع همبستگی است که برای اجرای آن تعداد 389 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرکرد در سال تحصیلی 1394- 1393 به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به پرسشنامه تعلل ورزی، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی و پرسشنامه تاب آوری که همگی دارای روایی و پایایی بالابودند، پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار18 Spss و به شیوه ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین خودکارآمدی و تاب آوری روان شناختی با تعلل ورزی تحصیلی ارتباط منفی و معنادار وجود دارد (0/01>P). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که خودکارامدی و تاب آوری روان شناختی می توانند به طور منفی و معنادار 16 درصد از واریانس تعلل ورزی تحصیلی در دانشجویان را پیش بینی نماید.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشانگر اهمیت خودکارآمدی و تاب آوری روان شناختی در تبیین تعلل ورزی تحصیلی دانشجویان است. بنابراین ارائه آموزش هایی مبتنی بر یادگیری مهارت های خودکارآمدی و تاب آوری در محیط های آموزشی، منجر به کاهش تعلل ورزی تحصیلی و درنتیجه عملکرد بهتر تحصیلی در دانشجویان خواهد شد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، تاب آوری، تعلل ورزی تحصیلی، دانشجو
  • فاطمه خراشادی زاده، حسین کریمی مونقی* صفحات 285-294
    زمینه و اهداف
    : ادغام برنامه ی درسی به عنوان استراتژی مهم آموزشی در آموزش علوم پزشکی، اخیرا بسیار موردتوجه دانشکده های پرستاری جهان قرارگرفته است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین نحوه پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی لیسانس پرستاری آمریکا، کانادا و استرالیا و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای عملیاتی کردن آن در برنامه درسی کارشناسی پرستاری ایران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تطبیقی در سال 1392 به کمک الگوی بردی دارای مراحل توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه می باشد. مجموعا 10 دانشکده برتر از سه کشور آمریکا، استرالیا و کانادا به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. معیار ورود به مطالعه، اجرای استراتژی ادغام در برنامه درسی کارشناسی پرستاری بود. ابزار جمع آوری داده ها، 5 مرحله اجرای استراتژی ادغام بر اساس چک لیست 29 سوالی طراحی شده در مطالعه چنگیز و همکاران بود. اعتبار اسناد و مدارک جمع آوری شده از طریق نقد درونی و نقد بیرونی بررسی شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز بر اساس الگوی بردی انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نحوه پیاده سازی استراتژی ادغام، راهکارهای مناسب برای پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی پرستاری ایران به صورت ادغام افقی- ادغام عمودی- ادغام از طریق مدل تدریس مشارکتی و یک نوع منحصربه فرد ادغام از طریق وجود هسته اصلی در تمامی دانشکده ها و در سطح دانشگاه می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از تجربیات موفق دانشکده های برتر پرستاری دنیا در پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی لیسانس پرستاری، می تواند سبب ارتقای برنامه درسی کارشناسی پرستاری در ایران گردد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی پرستاری، استراتژی ادغام، الگوی بردی
  • محمدرضا یوسف زاده چوسری *، مرتضی شاه مرادی صفحات 295-305
    زمینه و اهداف
    این پژوهش به بررسی وضعیت فعلی و وضعیت مطلوب تدریس کیفی در آموزش عالی از دیدگاه دانشجویان دکتری تخصصی بر اساس خط مشی های 7 گانه می پردازد.
    روش بررسی
    روش پژوهش پیمایشی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی دانشگاه بوعلی سینا (854 نفر) در سال تحصیلی 1395-1394 بوده و با روش نمونه گیری طبقه بندی نسبتی تصادفی و با استفاده از جدول تعین حجم نمونه کرجسی و مورگان 269 به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تدریس کیفی Hénard & Roseveare بود. روایی ابزار با استفاده از روایی محتوی توسط صاحب نظران مورد تائید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 0/92 محاسبه گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و آزمون آماری t همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    بین وضعیت موجود (میانگین 1/929) و وضعیت مطلوب (میانگین 4/176) تدریس کیفی تفاوت معناداری وجود دارد؛ بین خط مشی های 7 گانه تدریس کیفی نیز هم در وضع موجود و هم در وضع مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد؛ بین نظرات دانشجویان دختر و پسر درباره وضع موجود و وضع مطلوب تدریس کیفی تفاوت معناداری وجود ندارد و درنهایت بین دیدگاه دانشجویان دانشکده های مختلف درباره وضعیت موجود و مطلوب تدریس کیفی بر اساس خط مشی های موردبررسی نیز تفاوت معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بین وضع موجود و مطلوب تدریس کیفی تفاوت وجود داشته و برای از میان بردن این فاصله باید در نظام های آموزش دانشگاهی، توجه به تدریس کیفی، تدوین شاخص ها و ارزشیابی مستمر این شاخص ها باید به عنوان ماموریت اصلی موسسات آموزشی، قلمداد شود.
    کلیدواژگان: تدریس کیفی، آموزش عالی، خط مشی های هفت گانه، دانشجویان
  • اسماعیل صدری دمیرچی*، نسیم محمدی صفحات 306-314
    زمینه و اهداف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های هویت، خود نظارتی و ترس از موفقیت در بین دانشجویان مضطرب و عادی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر اردبیل در سال تحصیلی 1395-1394 تشکیل می دادند که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 90 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین به منظور تعیین دانشجویان مضطرب بعد از اجرای پرسشنامه اضطراب نجاریان، عطاری و مکوندی از بین آزمودنی ها، دانشجویانی که نمره بالا در آزمون اضطراب گرفته بودند به عنوان گروه اضطرابی انتخاب و با همان تعداد دانشجویانی که در آزمون اضطراب نمره پائینی گرفته بودند به عنوان دانشجویان عادی (90 نفر که تعداد 45 دانشجوی مضطرب و 45 دانشجوی عادی) انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند و به پرسشنامه های سبک های هویت وایت، پرسشنامه خود نظارتی گراو و پرسشنامه ترس از موفقیت فوق پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میزان اضطراب در بین دانشجویانی که دارای سبک های هویتی هنجاری و اطلاعاتی بودند، پائین و در بین دانشجویانی که دارای سبک هویت سردرگم بودند، بالاست. همچنین نتایج بیانگر آن بود که دانشجویانی که دارای خود نظارتی بودند اضطراب کمتر و دانشجویانی که دارای ترس از موفقیت بودند، اضطراب بالاتری را گزارش دادند.
    نتیجه گیری
    برپایه یافته های بدست آمده می توان نتیجه گرفت، دانشجویانی که دارای سبک های هویت هنجاری و اطلاعاتی و خود نظارتی بالایی بودند، اضطراب کمتر و دانشجویانی که دارای سبک هویت سردرگم و ترس از موفقیت بالایی بودند، اضطراب بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: دانشجویان مضطرب، سبک های هویت، خود نظارتی، ترس از موفقیت
  • ثنا صفری، مظفر شریف زاده*، محمدرضا سرمدی، مهران فرج اللهی صفحات 315-327
    زمینه و اهداف
    پژوهش حاضر به طراحی الگوی مدیریت دانش با تاکید بر خلاقیت و بهسازی اعضای هیئت علمی دانشگاه های مجری آموزش از دور می پردازد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و از نظر روش، ترکیبی از نوع کمی-کیفی بوده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه های مجری آموزش از دور کشور شامل5101 نفر بوده است. روش نمونه گیری در مرحله کیفی به صورت نمونه گیری هدفمند(غیر احتمالی)، شامل 12 نفر از خبرگان حوزه مدیریت و در مرحله کمی شامل نمونه گیری تصادفی شده است و تعداد نمونه بر اساس جدول مورگان 357 نفر می باشد. جهت گردآوری داده ها، از ابزار پرسشنامه غیر ساختارمند، نیمه ساختارمند و ساختارمند استفاده شده است. برای بررسی اعتبار پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و برای تحلیل مسیر و بررسی برازش مدل از معادلات ساختاری با کاربرد(نرم افزار AMOS) و برای تجزیه تحلیل داده ها، از نرم افزار Lisrel v8.80 استفاده شده است.
    یافته ها
    وضعیت موجود مدیریت دانش، خلاقیت و بهسازی اعضای هیئت علمی دانشگاه های مجری آموزش از دور با توجه به بالا بودن میانگین حاصل از میانگین معیار(عدد50)در تمام مولفه ها، در سطح مطلوبی قرار دارد و بین مدیریت دانش و خلاقیت و همچنین خلاقیت و بهسازی در جامعه آماری همبستگی معنادار مستقیم و قوی وجود دارد و درمجموع، از 4 شاخص مربوط به برازش مدل، می توان با تسامح گفت مدل از برازندگی نسبتا مناسبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    نیاز به خلاقیت و بهسازی مداوم فردی، حرفه ای و سازمانی اعضای هیات علمی در دانش، مهارت و نگرش ها داریم و اگر این کار به خوبی انجام شود می توانند به عناصر تغییر بسیار مناسبی در دانشگاه ها تبدیل شوند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلاقیت، بهسازی اعضای هیئت علمی، آموزش از دور
|
  • Mahin Ghomi, Zahra Moslemi, Seyed Davood Mohammadi * Pages 248-259
    Background And Aims
    Due to the increasing development of knowledge in today’s knowledge-based world, the need for self-directed learning and Meta cognitive strategies is a necessity in medical students. The aim of the present research is to investigate the relationship between Meta cognitive strategies with self-directed learning among students in Qom University of Medical Sciences in 2015.
    Methods
    In this descriptive- correlation study, 303 students were selected from Qom University of Medical Sciences through stratified random sampling method with considering gender. Data were collected through two questionnaires on Meta cognitive inventory of­ O’neill, and Abedi and self-directed learning questionnaire of Fisher’s. Data were analyzed using descriptive statistics methods, Pearson correlation, independent t-test and multiple regression.
    Results
    The results of Pearson correlation test showed that there was significant positive relationship between Meta cognitive strategies with total of self-directed learning scale and the components named. According to independent t-test results, there was significant difference between female and male students’ in total of self-directed learning scores (p =0/04) and two components self-control (p=0/02) and desire to learning (P=0/01). But there was no significant difference in self-management (P=0/586). Also there was no significant difference female and male students’ in Meta cognitive strategies (P=0/388). Finally, the results of regression analysis showed that the willingness to learn and self-control skills are positively and significantly predicted metacognitive strategies.
    Conclusions
    According to the results, Practitioners University of Medical Sciences and Professors must try improvement and promotion these skills to student in order to turn them into Thinker, Independent, self-assessment and Lifelong learners.
    Keywords: Meta Cognitive Strategies, self-directed learning, student, medical education
  • Ali Farhadi, Ezatollah Ghadampour *, Zahra Khalili Geshnigani Pages 260-265
    Background And Aims
    Academic buoyancy and academic engagement are effective factors in students learning and play an important role in academic success. The aim of this study was to Predicting academic buoyancy on the cognitive, motivational and behavioral engagement among students of Lorestan University of Medical Sciences.
    Methods
    The present study was a descriptive-correlation method. The research population consists of students studying at the University of Medical Sciences in 2014-2015. Sampling relative to the class and the sample size of 369 patients was determined based on Cokran formula. To collecting data, a questionnaire academic engagement pintrich and degroot [1994], and academic buoyancy öDehghanizade and Hosseinchari[2012] was used. To analyze the data, Pearson correlation, multiple regression analysis stepwise using software spss- 18 were used.
    Results
    Research results showed that among the predictor variables (cognitive, emotional and behavioral engagement), there is a significant relationship between cognitive engagement and academic vitality and it has the ability to predict academic vitality among students (P
    Conclusions
    The results indicate the importance of cognitive engagement in predicting student's academic vitality. According to the results, programs to enhance student behavior and academic engagement can improve and enhance the vitality of student's study. (P
    Keywords: cognitive engagement, motivational engagement, behavioural engagement, academic bouyancy
  • Saba Hassanvandi *, Roghieh Nooripour, Samira Soheilizadeh, Padideh Siafi, Simin Hosseinian, Mohammad Ali Jamshidi Pages 266-276
    Background And Aims
    The present study aimed to test related variables with Self-handicapping among students.
    Methods
    Using multi-stage sampling procedure, 305 students (142 boys, 163 girls) were selected and investigated in this research. The tools included Fear of Negative Evaluation Scale; Acquisitive Goal Orientation Measure; Avoidance Goal Orientation Measure; The Assessment Scale of Academic Achievement Emotions; The Scale of Academic Engagement; Burnout Inventory; Academic Self-handicapping Measure. Structural equation modeling was used to test causal relationships of academic self-handicapping by LISREL version-8.
    Results
    Fit indices of presumed models indicated that forecasting model of well-being positive indicators through fear of negative evaluation, achievement goals, academic self-handicapping, and positive achievement emotions, achievement goals, academic self-handicapping, and negative achievement emotions and model of well-being negative indicators through fear of negative evaluation, achievement goals, academic self-handicapping.
    Conclusions
    The results of current study showed that suggested causative model for the structural relations of academic self-handicapping has required power for forecasting the academic self-handicapping among students.
    Keywords: Academic Self, handicapping, Student, Goal, Emotion
  • Ziba Soltani, Narges Jamali *, Azam Khojasteniam, Shahriar Dargahi Pages 277-284
    Background And Aims
    Academic procrastination is one of the effective factors to reduce student's academic performance. Also self- efficacy and psychological resiliency are among the important life skills that are associated with positive outcomes in many aspects of life. Thus the aim of the current research was to determine the Role of Self- efficacy and resiliency in academic procrastination of Students.
    Methods
    the research method is a correlation to implement the number of 389 students from payame noor University of Shahr- e Kord in 2013-2014 academic years, were selected through random clustering sampling method and responded to Procrastination questionnaire, general self-efficacy questionnaire and Resiliency questionnaire that all of them had a high validity and reliability. The gathered data were analyzed by spss software using Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    results showed that there exist a negative and significant relation between self- efficacy and psychological resiliency with academic procrastination (P>0/01). The results of regression analysis showed that self- efficacy and psychological resiliency could negatively and significantly predict 16 Percent variance of academic procrastination in students.
    Conclusions
    The results highlight the importance of self-efficacy and psychological resilience in determining student's academic procrastination. Thus, providing training based on learning of self-efficacy and psychological resilience skills in academic environments will lead to a reduction of academic procrastination and in conclusion better academic performance in students.
    Keywords: Quality Of Life, Life Style, Academic Performance, Achievement Education
  • Khorashadizadeh Fahtemeh, Karimi Moonaghi Hossein * Pages 285-294
    Background And Aims
    Integration strategy is one of the most important sterategies that recently has used for improving quality of nursing curriculum. The aim of this study was to determine how to implement integration strategy in the curriculum of nursing America, Canada and Australia and suggested strategies for its operationalization in iran nursing curriculum.
    Methods
    This comparative study was done according to Beredy’s model: Description, interpretation, juxtaposition, and comparison. The population was the documentation of world nursing colleges. The samples were totally top 10 colleges of 3 countries: USA, Australia, and Canada who were selected by purposive sampling. Inclusion criteria was applying integration strategy in B.A. nursing curriculum. In order to collect data, 5-step implementation of the integration strategy based on a list of 29 questions designed to Changiz et al study (2006). The validity of documents collected through internal cash and external criticism was investigated.Data analysis was performed according to Beredy’s model.
    Results
    Based on applying this strategy, proposed methods for applying integration strategy are vertical and horizontal integrative- integrative by collaborative teaching and particular integration by core in various colleges.
    Conclusions
    using the successful experiences of top nursing schools in the world to implement integration strategy in nursing curriculum, can improve the nursing curriculum in Iran.
    Keywords: Curriculum undergraduate nursing, integration strategy, Bredey's Model
  • Dr Mohammadreza Yusefzadeh Chosary *, Morteza Shahmoradi Pages 295-305
    Background And Aims
    The purpose of this study was to evaluate the current and desired state of teaching quality in higher education from the PhD students perspective.
    Methods
    Research method was survey. The study population consisted of all Ph.D students of BuAli Sina University in the 2014-2015 school years (854people) and by the incidence ratio stratified sampling method and by using Morgan determined table, 269 were selected as sample. The Hénard & Roseveare quality teaching questionnaire(2012) was used. Tools Validity using content validity was confirmed by experts and its reliability by using Cronbach's alpha test was calculated 92/0. For data analysis, descriptive statistics including frequency, percentage, mean, standard deviation and paired t-test, ANOVA and Friedman test was used.
    Results
    there is a significant difference between current status (mean 1.929) and desired state (mean 4.176) in the quality teaching, there is also a significant difference between 7 policies in both the present situation and the desired situation of quality teaching; there is no significant difference Between male and female student's views about the current and desired situation of quality teaching and Finally there is no significant difference the students view from various faculties about the current and desired situation of quality teaching based on our policies were studied.
    Conclusions
    There is a difference between the existing and desired quality teaching and academic education systems and to eliminate this gap must Emphasis on quality teaching and development of measures for its realization as well as the continuing evolution of these indicators should be the core mission of educational institutions, be considered.
    Keywords: quality teaching, higher education, seven policies, students
  • Dr. Esmaeil Sadri Damirchi *, Nasim Mohamadi Pages 306-314
    Background And Aims
    The aim of this study was to comparison of the identity styles, self-monitoring and fear of success among normal and anxiety medical sciences university students.
    Methods
    The method of this study is causal-comparative. The population of this study included all students in Ardabil University of Medical Sciences in the academic 2014-15 year; from this population 90 students were selected as sample by using available sampling method. Also for determination of anxious students after the administration of anxiety questionnaire, students who have high score in anxiety test, were selected as anxiety group and with the same number of students who have low score in anxiety test were taken as normal students group (45 anxiety students, 45 normal students) were selected and tested and responded to the White Identity Styles Questionnaire, Grow Self-monitoring Questionnaire and Foss Fear of Success Questionnaire. Data analysis was achieved through the variance statistical test.
    Results
    result showed that there were lower level of anxiety among students who have normative and informative identity styles and was high among students who have confused identity style. Also results showed that students who were self-regulatory had less anxious and students who have a fear of success, reported more anxious.
    Conclusions
    Therefore, it can be concluded that the students who have normative and informative identity styles and high self-monitoring were less anxious and students who have confused style and fear of success were more anxiety.
    Keywords: Students anxious, Styles of identity, Self-monitoring, Fear of success
  • Sana Safari, Mozaffar Sharifzadeh*, Mohammad Reza Sarmadi, Mehran Farajollahi Pages 315-327
    Background And Aims
    The present study aimed to designing a Knowledge management model with an emphasis on Creativity And faculty members development in universities executing distance Education.
    Methods
    The research method is combination of quantitative-qualitative type. The study population consists of all faculty members of distance education administration universities around the country that counts to 5101 members. In the qualitative phase sampling, by using purposive sampling method (convenient), consist of 12 experts in the field of management and in quantitative phase, include random sampling. To gather data, researcher used three types of self-made questionnaire (knowledge management and Creativity, improvement of faculty members). Data normality was analyzed using the Kolmogorov-Smirnov test. Using structural equation model, which in fact is a combination of path analysis graph and confirmatory factor analysis, structural equation models were used to analyze the path and model fitness (using AMOS software).
    Results
    Findings indicate that the current status of knowledge management and faculty member’s development in distance learning administration universities holds a desirable level for its all components with regard to the average result of criteria average (50). Pearson coefficient results show that there is a direct and strong significant correlation between two variables of knowledge management and creativity and also between creativity and improvement in the statistical community; and considering variable arrangement are defined 66 percent for improvement variance and 62 percent for creativity variance. The obtained model also has a good fit.
    Conclusions
    To keep pace with new developments in the training of faculty members, we need creativity and continuous improvement of personal, professional and organizational in knowledge, skills and attitudes they have and if we do the job well, they can change into very useful elements in universities.
    Keywords: knowledge management, Creativity, development faculty members, distance education