مقدمه
استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي به عنوان يكي از ابزارهاي نوين فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات در سال هاي اخير با استقبال چشمگيري مواجه شده است. شبكه هاي اجتماعي مجازي در زمينه هاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي، آموزشي و… كاربرد دارد. در آموزش، دانشجويان به طور فزاينده اي از سايت هاي شبكه هاي اجتماعي براي ايجاد و حفظ روابط اجتماعي و حمايت از شيوه هاي يادگيري غير رسمي و فعاليت هاي يادگيري استفاده مي كنند. پژوهش حاضر با هدف تعيين رابطه بين ميزان استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي با اشتياق و درگيري تحصيلي در دانشجويان انجام شده است.
روش كار
پژوهش حاضر از لحاظ هدف كاربردي و از نظر روش تحقيق توصيفي از نوع همبستگي است. جامعه آماري شامل كليه دانشجويان دانشگاه علامه طباطبائي تهران مي باشد كه در سال 96-95 مشغول به تحصيل بودند و با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي هدفمند 300 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوري داده هاي مورد نياز از پرسشنامه هاي اشتياق و درگيري تحصيلي استفاده شد.
يافته ها
تجزيه و تحليل داده ها به روش رگرسيون چند متغييري و ضريب همبستگي پيرسون صورت گرفت. نتايج نشان داد بين ميزان استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي با اشتياق تحصيلي و درگيري تحصيلي رابطه وجود دارد (01/0. (P ? بين ميزان استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي و مولفه هاي درگيري تحصيلي (درگيري شناختي، رفتاري و انگيزشي) رابطه مثبت و معني داري (01/0 (P ? وجود دارد. همچنين بين ميزان استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي و مولفه هاي اشتياق تحصيلي (اشتياق شناختي، عاطفي و رفتاري) رابطه مثبت و معني داري (01/0 (P ? وجود دارد.
نتيجه گيري
استفاده از تكنولوژي به ويژه استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي موجب درگيري تحصيلي يادگيرنده، افزايش انگيزه، اشتياق و مهارت يادگيري دانشجويان، قابليت گسترش سريع محتواي درسي و دسترسي آسان براي همه افراد، ارائه مواد درسي شخصي شده/ انفرادي مي شود و مي توان از شبكه هاي اجتماعي مجازي در آموزش و يادگيري دانشجويان در جهت بهره گيري از مزاياي آن استفاده كرد.
کليدواژگان: شبكه هاي اجتماعي مجازي، اشتياق تحصيلي، درگيري تحصيلي، دانشجويان
|