فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 48، خرداد و تیر 1397)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 48، خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمد صالحی *، سیده زهرا حسینی درونکلایی صفحات 1-6
    مقدمه

    دانشگاه، سازمانی است که مرکز نشر دانش می باشد. امروزه، با توجه به سرعت بالای تغییر، مفاهیمی مانند برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی افراد نقش کلیدی را در موفقیت دانشگاه ها ایفا می کند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناخت رابطه برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی با خلاقیت دانشجویان علوم پزشکی انجام شده است.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی 96-95 به تعداد 805 نفر، که 260 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب رشته تحصیلی و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس محقق ساخته برنامه ریزی آموزشی، مقیاس های استاندارد باورهای هوشی دوپی را و مارینه (2005) و خلاقیت تورنس (1979) استفاده شدند که روایی و پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های K-S، رگرسیون و همبستگی پیرسون تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از رابطه مثبت و معنادار برنامه ریزی آموزشی با خلاقیت (389/0) و باورهای هوشی با خلاقیت (519/0) می باشد. همچنین رابطه مولفه های برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی با خلاقیت تایید گردید. مطابق یافته های رگرسیون چند متغیره، مقدار R2 نشان داد که 36 درصد از تغییرات نمره خلاقیت دانش آموزان توسط برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی تبیین شده است و باورهای هوشی با ضریب بتا 462/0 = β بیشترین تاثیر را بر خلاقیت دانش آموزان دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی و مولفه های آن ها با خلاقیت دانشجویان علوم پزشکی رابطه مثبت و معناداری دارد و در جهت ارتقا خلاقیت دانش آموزان، بایستی به دو مقوله مهم برنامه ریزی آموزشی و باورهای هوشی توجه گردد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی آموزشی، باورهای هوشی، خلاقیت، دانشجویان
  • مجید صدوقی * صفحات 7-14
    مقدمه

    حضور در دانشگاه، تجربیات و فرصت هایی برای تحول روانی-اجتماعی دانشجویان فراهم می سازد. بااین حال، منابع متعدد استرس ممکن است سازگاری تحصیلی دانشجویان را با مشکل مواجه سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه خودکارآمدی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی با سازگاری و عملکرد تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی انجام گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی با طرح همبستگی است. تعداد 220 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان (شامل 143 دختر و 77 پسر) در نیمسال دوم 95-96 با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی مارتین و مارش، خودکارآمدی تحصیلی مک ایلروی و بانتینگ، مولفه سازگاری تحصیلی از پرسشنامه سازگاری با دانشگاه بیکر و سیریاک و معدل کل و سوالات دموگرافیک پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون ازطریق نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی با سازگاری تحصیلی (55/0 = r و 001/0 > P) وعملکرد تحصیلی (29/0 = r و 001/0 > P) و همچنین، بین تاب آوری تحصیلی با سازگاری تحصیلی (47/0 = r و 001/0>P) و عملکرد تحصیلی (25/0 = r و 001/0 >P) همبستگی مثبت معناداری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد خودکارآمدی تحصیلی (001/0 > P، 83/6 = t، 42/0 = β) و تاب آوری تحصیلی (001/0 > P، 29/4 = t، 26/0 = β) توانستند 35 درصد از واریانس سازگاری تحصیلی را به طور معناداری تبیین کنند. همچنین، خودکارآمدی تحصیلی (003/0 = P، 009/3 = t، 22/0 = β) و تاب آوری تحصیلی (043/0 = P، 040/2 = t، 15/0 = β) قادرند 10 درصد واریانس عملکرد تحصیلی را تبیین نمایند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد ازطریق تدوین برنامه های مناسب در آموزش و اجرای راهکارهای تقویت خودکارآمدی و تاب آوری تحصیلی و ایجاد محیط تسهیل کننده آنها می توان به افزایش میزان سازگاری تحصیلی و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان کمک نمود.

    کلیدواژگان: تاب آوری تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، سازگاری تحصیلی، عملکرد تحصیلی، دانشجویان علوم پزشکی
  • محبوبه اسلمی*، زهره اسمعیلی، بهمن سعیدی پور، محمدرضا سرمدی صفحات 15-24
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تبیین شایستگی های مدرسان در محیط یادگیری الکترونیک است.

    روش کار

    پژوهش اخیر از نوع تحقیقات توصیفی، تحلیلی است. در مرحله کیفی به منظور شناسایی ابعاد و مولفه های شایستگی و رسیدن به اجماع از روش پانل دلفی با حضور تعدادی از صاحب نظران استفاده شد. در مرحله کمی برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته ای دارای 71 سوال و برای بررسی داده های به دست آمده از آزمون تی و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش شایستگی های مدرسان در شش بعد اصلی (اجتماعی، اخلاقی، اداری، فردی، فنی، پداگوژیکی، ارزیابی) و نوزده مولفه فرعی مورد بررسی قرارگرفته است. بر مبنای یافته های پژوهش هفده مولفه شایستگی دارای میانگینی بالاتر از میانگین موردنظر بود. طبق این یافته ها بالاترین بار عاملی مربوط به بعد پداگوژیکی و پایین ترین بار عاملی مربوط به بعد فردی است.

    کلیدواژگان: شایستگی حرفه ای، مدرسان، یادگیری الکترونیک
  • رسول جمشیدی *، محسن یادبروقی، جواد رضایی صفحه 25

    در سال های اخیر آموزش عالی کشور در ابعاد کمی و کیفی رشد نموده است اما نکته قابل تامل آن جاست که با وجود آنکه ظرفیت سازی مناسبی در دانشگاه ها از بعد کمی صورت گرفته، اغلب دانشگاه های کشور به سبک سنتی توسعه یافته اند و با شرایط زمان خود همگام نشده اند. به همین دلیل نتوانسته اند از حداکثر ظرفیت های فناورانه بهره برده و نیازهای جامعه را پاسخ دهند. هم اکنون به دلیل تغییرات وسیع در فناوری های نوین این معضل غامض تر شده است و برای بازنگری و اصلاح این روند لازم است تا دورنمای روشنی از دانشگاه های موفق در آینده تعریف گردد تا بتوان بر مبنای آن مسیر توسعه دانشگاه های کشور را طرح ریزی نمود. به همبن منظور سعی گردیده است تا سناریوهای محتمل برای دانشگاه ها در دهه های آینده ارائه شود. دانشگاه های کشور می توانند با توجه به این سناریوها، خط مشی خود را طراحی و برنامه های خود را جهت حرکت در راستای هر یک از سناریوها، سامان دهند.

    کلیدواژگان: دانشگاه های آینده، محرک های تغییر، چشم انداز، سناریو
  • هانیه هژبریان، علی محمد رضایی*، ایمان الله بیگدلی، محمود نجفی، محمدعلی محمدی فر صفحات 26-38
    مقدمه

    شکوفایی به داشتن تجربه خوب از زندگی اشاره دارد و ترکیبی از احساس خوب و کارکرد موثر است. روانشناسان مثبت گرا معتقدند آموزش شکوفایی باید در سال های مدرسه و از معلمان یک جامعه آغاز شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی شکوفایی معلمان شهر تهران و متغیرهای جمعیت شناختی اثرگذار برآن بود.

    روش کار

    به منظور انجام این پژوهش توصیفی، 412 نفر از معلمان دبیرستان های شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس شکوفایی روانشناختی (هژبریان، رضایی، بیگدلی، نجفی و محمدی فر، 1396) بود که 3 مولفه احساس رضایت/شادکامی، شایستگی فردی و مشارکت اجتماعی را اندازه گیری می کند. نتایج با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و تک متغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج توصیفی نشان داد که 6/4 درصد معلمان پژمرده، 8/41 درصد نسبتا شکوفا و 6/53 درصد شکوفا می باشند. وضعیت معلمان در مولفه شایستگی فردی نسبتا مطلوب و از نظر احساس رضایت/شادکامی نیازمند توجه است. مقایسه شکوفایی براساس متغیرهای جمعیت شناختی نیز نشان داد که معلمان متاهل در هر سه مولفه شکوفایی نمرات بالاتری به دست آوردند. معلمان رسمی نیز در مولفه مشارکت اجتماعی نمرات بالاتری نسبت به معلمان غیررسمی کسب کردند. میزان شکوفایی براساس سایر متغیرها (جنسیت، رشته و مدرک تحصیلی، تحصیلات والدین، سابقه خدمت و قومیت) در معلمان تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، پیشنهاد می شود یک برنامه مداخله ای برای ارتقاء شکوفایی معلمان تدوین و در آموزش های ضمن خدمت آنان ارائه شود. همچنین تمهیداتی به منظور افزایش حمایت شغلی برای معلمان غیررسمی و ارائه خدمات مشاوره ای به معلمان مجرد درنظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: شیوع شناسی، شکوفایی، احساس رضایت، شادکامی، شایستگی، مشارکت اجتماعی
  • اصغر جعفری *، مرضیه سادات سیدخراسانی صفحات 39-47
    مقدمه

    اهمال کاری تحصیلی، به تعویق انداختن انجام تکالیف آموزشی و پژوهشی است که عوامل هیجانی، انگیزشی و توانمندی های روان شناختی فراگیران در آن نقش دارند. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اهمال کاری تحصیلی بر اساس هوش هیجانی با نقش واسطه ای سرمایه روان شناختی در دانشجویان علوم پزشکی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی 1396- 1395، 300 دانشجو، از دانشکده های دندان پزشکی (14 نفر)، پزشکی (144 نفر)، پیراپزشکی (44 نفر)، پرستاری (65 نفر)، بهداشت (33 نفر) به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های اهمال کاری تحصیلی Solomon و Rothblum، هوش هیجانی Bar- On و سرمایه روان شناختی Luthans & et al جمع آوری شدند. همه پرسشنامه ها دارای روایی و پایایی مطلوبی بودند. داده ها به وسیله آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری به شیوه گام به گام تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین هوش هیجانی و مولفه های خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و خوش بینی با اهمال کاری تحصیلی رابطه معناداری و منفی وجود دارد (01/0 > P). هوش هیجانی سهم مثبت و معناداری در پیش بینی مولفه های سرمایه روان شناختی دارد و مولفه های سرمایه روان شناختی در رابطه هوش هیجانی و اهمال کاری تحصیلی نقش واسطه ای دارد (01/0 > P).

    نتیجه گیری

    نقش واسطه ای مولفه های سرمایه روان شناختی در رابطه هوش هیجانی و اهمال کاری تحصیلی جزیی است. سرمایه روان شناختی تاثیر هوش هیجانی را بر اهمال کاری کاهش می دهد اما این تاثیر کامل نیست، یعنی رابطه هوش هیجانی و اهمال کاری هم چنان معنادار باقی می ماند. لذا به منظور کاهش اهمال کاری دانشجویان و پیشگیری از تاثیر آسیب زای هوش هیجانی پایین در بروز مشکلات تحصیلی، پیشنهاد می شود علاوه بر بهبود سطح هوش هیجانی، زمینه ارتقاء سرمایه روان شناختی نیز فراهم شود

    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، هوش هیجانی، سرمایه روان شناختی، دانشجویان علوم پزشکی
  • بهروز رضایی *، راضیه بهشتی زاده، ژولیانا فلاحتی صفحات 48-56
    مقدمه

    دانشجویان پرستاری عوامل استرس زای متعددی را در آموزش بالینی خود تجربه می کنند که سبب افت یادگیری و عملکرد بالینی آن ها می گردد. مطالعه حاضر با هدف سنجش میزان استرس و منابع استرس زا در دانشجویان پرستاری و ارتباط آن با برخی ویژگی های دانشجویان، مربیان و محیط بالین انجام شد.

    روش کار

    در پژوهشی توصیفی و مقطعی، نمونه ای 256 نفری به روش تصادفی طبقه ای از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان در سال 1395 انتخاب شد. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه های اطلاعات فردی، استرس درک شده کوهن و منابع استرس زای آموزش بالینی بود. داده ها با استفاده از آمونهای آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسن در سطح معنی داری 05/0 با کاربرد نرم افزار SPSS/21 تحلیل شد.

    یافته ها

    اکثریت دانشجویان (1/96%) سطح استرس خود را متوسط و بالا گزارش نمودند. سن دانشجویان با میزان استرس همبستگی مثبت معنی داری داشت (037/0 = P). بیشترین و کمترین منابع استرس زا، به ترتیب مربوط به حیطه های احساسات ناخوشایند و ارتباطات بین فردی بود. بیشترین عوامل تنش زا به ترتیب مربوط به «زجر کشیدن بیماران بدحال»، «تمیز کردن بیمار بعد از دفع»، «تذکر مربی در حضور پزشکان و پرسنل»، و «برقراری ارتباط با مربی» بود. نمرات منابع استرس زا همبستگی معکوس معنی داری با سابقه کار بالینی (014/0 = P) و سن مربیان (029/0 = P) داشت.

    نتیجه گیری

    سطوح بالای استرس می تواند سبب کاهش یادگیری و کیفیت آموزش بالینی گردد، توصیه می شود دوره های آموزشی مدیریت استرس بویژه در زمان کارآموزی در عرصه برای دانشجویان و دوره های مهارتهای ارتباطی برای مربیان بالینی برگزار شود.

    کلیدواژگان: استرس، استرس زاهای درک شده، آموزش پرستاری، دانشجویان پرستاری، یادگیری بالینی
  • آرش شهبازیان خونیق*، امید حسنی، ولی عبدالله زاده قمشی صفحات 57-65
    مقدمه

    یکی از عوامل مشکل زا در زمینه آموزش و یادگیری، فرسودگی تحصیلی است. پژوهش حاضر باهدف تمایز دانشجویان با فرسودگی تحصیلی بالا و پایین بر اساس اضطراب امتحان، نارسایی هیجانی و عملکرد تحصیلی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال تحصیلی 96-1395 بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 360 نفر از آن ها با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های فرسودگی تحصیلی مسلش (2002)؛ اضطراب امتحان فریدمن (1997)، نارسایی هیجانی تورنتو (1994) و معدل نیمسال اول دانشجویان استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و آزمون تجزیه تابع تشخیص مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های تجزیه تابع تشخیص، منجر به یک تابع تشخیص معنادار شد که طبق این تابع اضطراب امتحان دارای بالاترین توان تمایز بین گروه ها بود. نارسایی هیجانی و عملکرد تحصیلی متغیرهای بعدی متمایز کننده گروه ها بودند. همچنین نتایج تجزیه تابع تشخیص نشان داد که اکثر دانشجویان با فرسودگی تحصیلی پایین با بالاترین درصد تشخیص (1/78 درصد) به درستی از دیگر دانشجویان متمایز شده بودند و 78 درصد از افراد دو گروه طبق تابع به دست آمده به طور صحیح مجددا طبقه بندی شده بودند. نتایج این طبقه بندی مجدد نشانگر توان متغیرهای مذکور در تمایز میان دانشجویان دارای سطوح مختلف فرسودگی تحصیلی بود.

    نتیجه گیری

    در برنامه های آموزشی برای پیشگیری و کاهش فرسودگی تحصیلی دانشجویان، باید به اضطراب امتحان، نارسایی هیجانی و عملکرد تحصیلی توجه ویژه داشت.

    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، اضطراب امتحان، نارسایی هیجانی، عملکرد تحصیلی، دانشجو
  • حمیده رشادت جو *، معصومه عظیمی فر، اختر جمالی، شکوفه نیک فر صفحات 66-72
    مقدمه

    از مسائل مطرح آموزش پزشکی در سال های اخیر، افت کیفیت آموزش پزشکی است. این پژوهش با هدف شناسایی مولفه های ارتقاء کیفیت آموزشی در رشته داروسازی و ارائه مدل متناسب با شرایط بومی انجام گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضراز نوع ترکیبی است. جامعه آماری آن شامل 140 نفر از دانشجویان سال آخر و 20 نفر از اساتید دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران بودند. به منظور گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده، پرسشنامه اول جهت بررسی ابعاد و مولفه های ارتقاء کیفیت آموزش در اختیار 140 نفر از دانشجویان قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی و از نرم افزار PLS استفاده شده است. بعد از ارائه مدل پیشنهادی، پرسشنامه دوم جهت تعیین درجه تناسب در اختیار 20 نفر از اساتید قرار گرفت.

    یافته ها

    دررابطه با کیفیت و عوامل موثر بر ارتقاء کیفیت آموزش داروسازی،9 عامل اصلی اهداف و رسالت های دانشکده، کیفیت برنامه درسی، فضا و امکانات آموزشی، فرایند تدریس و یادگیری، انجام ارزشیابی، مهارت های رفتاری اساتید، مهارت های حرفه ای اساتید، دانشجویان، کاربرداستاندارهای آموزشی، تاثیرگذاری روش های تدریس موجود دررشته داروسازی بیشترین ارتباط و تاثیر بر ارتقای کیفیت آموزش داروسازی داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان دادکه تاثیرگذاری روش های تدریس موجود در رشته داروسازی با بارعاملی (86/0)، مهارت های رفتاری اساتید با بارعاملی (83/0) دارای بیشترین تاثیر و کاربرد استاندارهای آموزشی با بارعاملی (65/0) دارای کمترین تاثیر بر ارتقاء کیفیت آموزش رشته داروسازی هستند. لذا استفاده از روش های نوین تدریس از قبیل flipped classroom، روش تدریس بالینی و... در بخش مهارت های رفتاری اساتید تکیه بر برخورد مناسب، احترام متقابل، خودباوری و... نسبت به سایر عوامل تاثیرگذارترند.

    کلیدواژگان: مدل، ارتقای کیفیت، آموزش داروسازی، دانشکده داروسازی
  • کبری صالحی *، زهرا صالحی، مهسا شکور، فریبا حقانی صفحات 73-82
    مقدمه

    علیرغم مقالات اصیل متعدد در ارتباط با آسکی در ارزشیابی بالینی پرستاری و مامایی در ایران، مشخص نیست بر اساس شواهد حاصل از آنها روایی و پایایی آسکی تایید می شود و برای ارزشیابی بالینی دانشجویان روش مناسبی است؟ جهت پاسخ به این سوالات مرور مطالعات موجود صورت گرفت تا وضعیت آسکی را در ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی ایران مشخص سازد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری، پایگاه های اطلاعاتی بین المللی Web of Science، Scopous، Proquest وPubmed و پایگاه های داده ایرانی مانند Irondoc، Magiran، SID برای یافتن مطالعات انتشاریافته در فاصله سالهای 2000 تا 2017 با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط جستجو شدند. متن کامل مقالات انتخاب شده توسط دو مرورگر بررسی و یافته های مشابه مطالعات در قالب مضمون طبقه بندی گردید.

    یافته ها

    در مجموع 23 مطالعه مرور شد. این مطالعات مهارت بالینی دانشجویان (11 مطالعه)، روایی و پایایی آزمون (4 مطالعه)، رضایتمندی و دیدگاه دانشجویان (6 مطالعه) و عوامل تنش زا و اضطراب ناشی از آسکی (2 مطالعه) را بررسی کرده اند. ضرورت ارزشیابی بالینی از طریق آسکی، آسکی آزمونی روا و پایا، آسکی تجربه ای رضایت بخش برای دانشجویان، آسکی و یادگیری دانشجویان و تلفیق تئوری و بالین، آماده سازی محیط، مربیان و دانشجویان قبل از برگزاری آزمون از یافته های اصلی به دست آمده بود.

    نتیجه گیری

    مرور شواهد موجود نشان می دهد در نظام ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی ایران، آسکی آزمونی روا و پایا و مهم ترین نقطه قوت آن، رضایت بخش بودن آن برای دانشجویان است. در راستای عملکرد بهتر دانشجویان در طی آزمون، برنامه ریزی های دقیق تری قبل از برگزاری آزمون نیاز است.

    کلیدواژگان: ارزشیابی بالینی ساختارمند عینی، دانشجویان، پرستاری، مامایی، ایران، مرور متون
  • داود طهماسب زاده شیخلار *، موریس شیخی، احسان عظیم پور صفحات 83-90
    مقدمه

    پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش بهزیستی اجتماعی و فرسودگی تحصیلی در پیش بینی اشتیاق تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان شهر تبریز انجام گرفت.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازلحاظ ماهیتی توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان تبریز به تعداد 800 نفر دانشجو می باشد. نمونه آماری طبق جدول کرجسی و مورگان 260 نفر (130 پسر و 130 دختر) تعیین شده که به شیوه نمونه گیری تصادفی – طبقه ای انتخاب شدند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه ای انجام گرفت سپس برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و تجزیه وتحلیل رگرسیون با نرم افزار آماری SPSS16 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که بین اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان با بهزیستی اجتماعی و مولفه های آن رابطه مثبت و معناداری (55/0 = r، 001/0 > P) و با فرسودگی شغلی و مولفه های آن رابطه منفی و معناداری (46/0- = r، 00/0 > P) وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد بهزیستی اجتماعی و مولفه های آن یعنی مولفه همبستگی اجتماعی، مولفه مشارکت اجتماعی، مولفه شکوفایی اجتماعی و مولفه پذیرش اجتماعی به طور مثبت با مقدار (52/0 = 2R، 48/40 = F) و فرسودگی تحصیلی و مولفه های آن یعنی مولفه های خستگی تحصیلی، مولفه بی علاقگی تحصیلی و مولفه ناکارآمدی تحصیلی بطور منفی با مقدار (56/0 = 2R ، 78/80 = F) بر روی اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان تاثیر دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که بهزیستی اجتماعی و مولفه های آن بطور مثبت پیش بینی کننده قابل اطمینانی برای اشتیاق تحصیلی دانشجویان هستند. به علاوه فرسودگی تحصیلی و مولفه های آن به طور منفی و معناداری قدرت پیش بینی اشتیاق تحصیلی دانشجو معلمان رادارند.

    کلیدواژگان: بهزیستی اجتماعی، فرسودگی تحصیلی، اشتیاق تحصیلی دانشجویان، دانشگاه فرهنگیان
  • حمید رحیمی* صفحات 91-96
    مقدمه

    خودکارآمدی به عنوان یک عامل انگیزشی، منجر به افزایش عملکرد تحصیلی و کاهش استرس می شود. بنابراین شناسایی عوامل موثر بر خودکارآمدی می تواند تاثیر بسزایی در موفقیت تحصیلی دانشجویان و پیشرفت نظام آموزشی داشته باشد. لذا هدف تحقیق حاضر، تعیین رابطه بین مهارت های تفکر با خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی بود.

    روش کار

    نوع پژوهش توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی به تعداد 9742 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 301 نفر بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات، دو پرسشنامه مهارت تفکر در قالب 35 سوال و خودکارآمدی با 20 سوال بر حسب طیف پنج درجه ای لیکرت بود. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط کارشناسان تایید شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ برای مهارت تفکر 86/0 و خودکارآمدی 78/0 برآورد گردید. تحلیل داده ها در سطح توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی، رگرسیون و آزمون t) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میانگین مهارت های تفکر (51/0 ± 28/3) و خودکارآمدی (60/0 ± 17/3) بالاتر از حد متوسط 3 است. بین مهارت های تفکر با خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان (18/0 = r) رابطه مثبت و معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته ها بین مهارت های تفکر با خودکارآمدی دانشجویان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و هر چه این مهارت ها در دانشجویان افزایش یابد به همان میزان بر خودکارآمدی آنان افزوده می شود. لذا دانشگاه ها و مراکز آموزشی می توانند نقش بسزایی در افزایش مهارت های تفکر و خودکارآمدی دانشجویان داشته باشند.

    کلیدواژگان: مهارت های تفکر، خودکارآمدی، دانشجویان، دانشگاه
  • زهره صانعی* صفحات 97-105
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر مدل پردازی رابطه انگیزش درونی دانش آموزان با ویژگی های جمعیت شناسی معلم با میانجیگری سبک های یادگیری، سبک های تفکر بود.

    روش کار

    جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان پردیس دخترانه شهید هاشمی نژاد دانشگاه فرهنگیان (به تعداد 1159 نفر) در سال تحصیلی 1395- 1396 بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 288 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه کیفیت عملکرد اساتید و چگونگی تکمیل آن استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه به روش نظر خواهی از صاحب نظران و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (87/0) تایید شد. تحلیل داده ها با بهره گیری از شاخص های میانگین، انحراف استاندارد و ضریب همبستگی پیرسون و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام گردید.

    یافته ها

    بعد شخصیت و منش اساتید با میانگین حدود 71/68% و انحراف معیار 97/0 مهم ترین و بعد شیوه تدریس و ارزشیابی با میانگین %28/47 و انحراف معیار 05/1 کم اهمیت ترین ابعاد از دیدگاه دانشجویان بودند. همبستگی معناداری بین معدل و میزان اهمیت سوالات پرسشنامه ارزشیابی کیفیت عملکرد اساتید از دیدگاه دانشجویان مشاهده نشد (716/0 = P، 03/0 = r).

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت بعد شخصیت و منش اساتید از دیدگاه دانشجویان، راهکارهایی چون باز آموزی و آموزش مداوم در حین اشتغال عضو هیات علمی جهت ارتقاء کیفیت آموزش توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، کیفیت علمی، کیفیت تدریس، دانشجو، استاد
  • سمیه نخعی، مجتبی امیری مجد *، علیرضا محمدی آریا، محمود شیرازی صفحات 106-114
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر مدل پردازی رابطه انگیزش درونی دانش آموزان با ویژگی های جمعیت شناسی معلم با میانجیگری سبک های یادگیری، سبک های تفکر بود.

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر و دختر مقطع متوسطه اول شهر زابل بود. نمونه 368 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به پرسش نامه های سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر (TSI) (1997)، سبک های یادگیری کلب (LSI) (1985)، انگیزش تحصیلی والرند (1993) پاسخ دادند. برای سنجش اطلاعات ویژگی های جمعیت شناختی معلمان فرمی محقق ساخته در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس آنجام شده است و آزمون مورد استفاده ما سوبل، پیرسون و rmsea می باشد.

    یافته ها

    سبک های تفکر برانگیزش درونی دانش آموزان اثر مستقیم و معناداری به میزان 52/0 = β و سبک های یادگیری برانگیزش درونی دانش آموزان اثر مستقیم و معناداری به میزان 44/0 = β دارد. سبک های تفکر و سبک های یادگیری به عنوان میانجی نقش تعدیل کنندگی در رابطه ویژگی های جمعیت شناختی معلم با انگیزش درونی دانش آموزان دارد (01/0 > P).

    نتیجه گیری

    که جهت ارتقاء سبک های آموزشی و برنامه ریزی جهت این امور می توان با تاکید بر الگوهای معیشتی جامعه فرهنگی ما از جمله سطح درآمد، اشتغال مکمل، سکونت و غیره نقش تاثیرگذاری بر الگوهای آموزشی و الگوهای تفکر و انگیزشی دانش آموزان داشته باشیم.

    کلیدواژگان: انگیزش درونی، ویژگی های جمعیت شناسی معلم، سبک های یادگیری، سبک های تفکر
  • محمدرضا یوسفی *، محمدحسین تازیکی صفحات 115-122
    مقدمه

    طیف گسترده وظایف هیئت علمی همراه با افزایش کارایی مستلزم حضور تمام وقت و موثر می باشد. لذا فعالیت اعضای هیات علمی در طرح تحول سلامت بصورت تمام وقت اجرا می گردد. هدف این مطالعه بررسی رویکرد وعملکرد اعضای هیئت علمی بالینی تمام وقت درفعالیت های آموزشی توام باخدمات بهینه درمانی به منظورپاسخگویی به نیازهای مردم باکمترین دغدغه در پرداخت هزینه هادردانشکده پزشکی گرگان می باشد.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه کیفی 17 تن ازاعضای هیئت علمی بالینی تمام وقت درطرح تحول سلامت باروش مبتنی برهدف انتخاب شدند. سپس مصاحبه های عمیق، وسیع ونیمه ساختارومتقابل (چهره به چهره) تا اشباع داده ها به صورت انفرادی صورت گرفت. متن مصاحبه هاروی کاغذ نگاشته وبا روش ون مانن در چهار مرحله مورد تجزیه وتحلیل محتوائی موضوعی قرارگفتندومضمون هاوکدهای مفهومی (تم) از آن استخراج شدند.

    یافته ها

    با استفاده از تحلیل دست نوشته ها، تعداد قابل توجهی مضمون ها یادرون مایه اولیه و سه درون مایه اصلی«تم» که هر یک چند درون مایه فرعی داشتند، استخراج شد. درون مایه اصلی در سه طبقه، شامل « فوائد و ضرورت تمام وقتی اعضای هیئت علمی بالینی درطرح تحول سلامت یا درون مایه فرعی »، « چالش ها یا درون مایه فرعی » و «راهکارها یا درون مایه فرعی» دسته بندی شدند که این درون مایه های اصلی و فرعی با جملاتی از بیانات شرکت کنندگان در مطالعه توضیح داده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد درتامین عدالت اجتماعی ودسترسی جامعه به خدمات وپاسخگویی بهنگام به نیازهای مردم با بهره مندی بیماران از خدمات بهینه با نرخ ارزان تر، مستلزم بسترمناسب زیرساخت ها ونظارت کافی وپویامی باشدوضرورت داردباواقعی نمودن تعرفه هاوپرداختی های به موقع وراه اندازی کلینیکهای ویژه بعنوان مطب هویت شغلی آنان حفظ و موجب افزایش رضایت مندیشان گردد. وتمهیداتی صورت گیردتاباویزیت بیماران، فرصت آموزش پاسخگو فراهم گردد.

    کلیدواژگان: هیئت علمی بالینی تمام وقت، طرح تحول سلامت، آموزش پاسخگو
  • محمد برنا *، محبوبه فولادچنگ صفحات 123-132
    هدف

    هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی اثربخشی رویکرد آموزش پیوندگرایی بر یادگیری زبان انگلیسی دانش آموزان در مقایسه با رویکردهای رایج دستور-ترجمه و ارتباطی بوده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح های عاملی 3 (روش تدریس)*2 (جنسیت)، با استفاده از اجرای پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه ی آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه ی دانش آموزان پسر و دختر پایه ی سوم دبیرستان مدارس دولتی شهرستان رامهرمز بود که در سال تحصیلی 96-1395 مشغول به تحصیل بوده اند. مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر در شش کلاس حضور داشته اند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. سپس هر یک از کلاس ها به صورت تصادفی به یکی از سه گروه (پیوندگرایی، ارتباطی و دستور-ترجمه) اختصاص یافت. ابزار اندازه گیری پژوهش عبارت بود از آزمون محقق ساخته ی زبان انگلیسی که شامل چهار مهارت اصلی خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن و مشتمل بر چهل سوال است.

    یافته ها

    داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) و از طریق نرم افزار SPSS-23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که رویکرد آموزش پیوندگرایی در مقایسه با دو رویکرد دیگر از اثربخشی بیش تری بر یادگیری زبان انگلیسی برخوردار بوده است (05/0>P). همچنین، رویکرد آموزش ارتباطی در مقایسه با رویکرد دستور-ترجمه از اثربخشی بیش تری بر یادگیری زبان انگلیسی برخوردار بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که استفاده از رویکرد آموزش مبتنی بر آموزه های پیوندگرایی در ارتقاء یادگیری زبان انگلیسی موثر بوده است، لذا این پژوهش استفاده از آموزه های نظریه ی پیوندگرایی را به منظور ارتقاء یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: رویکرد آموزش ارتباطی، رویکرد آموزش دستور - ترجمه، نظریه ی پیوندگرایی، یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی
  • سعید مشتاقی*، کبرا کاظمیان مقدم صفحات 133-141
    اهداف

    این پژوهش با هدف تعیین نیازهای راهنمایی و مشاوره دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول انجام شد.

    روش ها

    به این منظور از بین کلیه دانشجویان این واحد، 375 نفر به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر 41 گوبه با مقیاس لیکرت چهار درجه ای بود که نظر دانشجویان را در مورد شدت نیاز آنان به راهنمایی و مشاوره در زمینه های مختلف مورد پرسش قرار می داد. پایایی ابزار از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 95/0 محاسبه شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، میانگین اولویت نیازهای مشاوره دانشجویان به ترتیب اهمیت عبارت بودند از: در حیطه رشد و ارتقای فردی (49/4)، سازشی-انطباقی (77/3)، آموزشی-تحصیلی (01/3)، حرفه ای-شغلی (13/2) و خانواده و ازدواج (61/1). سایر یافته ها نشان داد که در نیازهای راهنمایی و مشاوره دانشجویان زن و مرد در برخی حیطه ها تفاوت معنادار وجود دارد (05/0>P)؛ اما به تفکیک مقطع و رشته تحصیلی تفاوتی دیده نشد.
    بحث: پنج نیازی که دانشجویان در مجموع حیطه ها بیشترین احساس نیازمندی را به خدمات راهنمایی و مشاوره اعلام کردند به ترتیب شامل «آشنایی با فرصت های شغلی کشور، روش کاریابی در جامعه، روش افزایش تمرکز حواس، روش برخورد با مشکلات زندگی و روش شاد زندگی کردن» بود. توصیه می شود دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در راستای فراهم نمودن زمینه های رشد و پیشرفت تحصیلی دانشجویان و جلوگیری از افت تحصیلی، این یافته ها را در طراحی برنامه های مشاوره دانشجویی در دانشگاه مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: مشاوره، راهنمایی، نیازسنجی
  • شعبان مرادی آیدیشه*، طهمورث حسنقلی پور یاسوری، سید رضا سید جوادین، مهدی خیراندیش صفحات 142-147
    زمینه و اهداف

    هدف اصلی این پژوهش طراحی الگوی شایستگی فرماندهان مراکز آموزش عالی ارتش ج.ا.ا بر اساس اندیشه فرماندهی معظم کل قوا است. رویکرد شایستگی و شایسته سالاری یکی از ضرورت ها و دغدغه های سازمان های امروزی برای پرورش راهبردی منابع انسانی و نیل به بهره وری است.

    روش بررسی

    نوع پژوهش کیفی، و مبتنی بر تحلیل محتوای کیفی است. از نظر نوع هدف، توسعه ای راهبردی، از نظر ماهیت و مبانی فلسفی، تحلیلی-تفسیری و رویکردی استقرایی، اندیشه نگارانه دارد. جامعه پژوهش، مجموعه بیانات فرماندهی معظم کل قوا از سال 1368-1396بوده؛ واحد تحلیل پاراگراف، و شیوه گردآوری اطلاعات، سندکاوی به روش تحلیل محتوا است.

    یافته ها

    الگوی شایستگی فرماندهان مراکز آموزش عالی/دانشگاهی ارتش ج.ا.ا شامل 5 حوزه ی شایستگی های اعتقادی و اخلاقی، ارزشی، شناختی، عملکردی و رفتاری، مشتمل بر 12 زیر مقوله و 60 مفهوم منبعث از اندیشه فرماندهی معظم کل قوا شناسایی و طراحی گردید.

    نتیجه گیری

    الگوی طراحی شده نسبت به الگوهای موجود، جامع تر بوده و دارای نقاط قوتی مانند مبانی اعتقادی، ارزشی، انقلابی و جهادی است و هر چند برخی ابعاد آن با الگوهای رایج غربی دارای تشابه اسمی است، ولی از نظر ماهوی و مبانی با آنها متفاوت می باشد. پیاده سازی این الگو منجر به استقرار شایسته سالاری مبتنی بر انتظارات مقام معظم رهبری در نظام فرماندهی و تربیت و آموزش نسل آینده خواهد شد.

    کلیدواژگان: فرماندهی، شایستگی، الگو، شایسته سالاری
  • عباس صنوبر *، صادق کثیر، امجد تقوی نسب، الهام رئیسی صفحات 149-154
    زمینه و اهداف

    متغیرهای بسیاری در بهبود سرزندگی تحصیلی دانشجویان نقش دارند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، خوش بینی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی در پیش بینی سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آنها 200 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسشنامه های راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی Wolters، خوش بینی تحصیلی Beard و همکاران، اشتیاق تحصیلی Fredricks و همکاران و سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده جمع آوری و با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد راهبردهای یادگیری شناختی (269/0=r)، راهبردهای یادگیری فراشناختی (312/0=r)، خوش بینی تحصیلی (375/0=r) و اشتیاق تحصیلی (438/0=r) با سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری همبستگی مثبت و معنادار داشتند. همچنین متغیرهای راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، خوش بینی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی 7/40 درصد از تغییرات سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری را پیش بینی کردند که در این پیش بینی سهم اشتیاق تحصیلی بیشتر از سایر متغیرها بود (01/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت متغیرهای راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، خوش بینی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی در پیش بینی سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری می باشند. بنابراین برای بهبود سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری می توان راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، خوش بینی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی آنان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، شناختی و فراشناختی، خوش بینی، اشتیاق تحصیلی، سرزندگی، دانشجویان پرستاری
  • محمد دهقانی، روح الله خارا، نرجس میر ابوطالبی، محمدحسین حیوی حقیقی* صفحات 155-161

    اهداف

    مجموعه ادراکات افراد نسبت به محیط کار، سازمان و شغل تصویر ذهنی سازمانی نامیده می شود. در این مطالعه رابطه میزان تصویر ذهنی سازمانی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش ها

    جامعه مورد مطالعه در این پژوهش دانشجویان فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بود. نمونه گیری بر اساس روش تمام شماری (73نفر) انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از نظر اساتید و صاحب نظران مورد بررسی قرار گرفت و پایایی ان با استفاده از آزمون آلفا کرونباخ76/ به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 با بکارگیری آزمونهای پیرسون، ANOVA و آزمون تعقیبی LSD مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نرخ بازگشت پرسشنامه 78% (64 نفر بود). میانگین سنی افراد تحت مطالعه 68/20 و میانگین معدل دانشجویان99/15 بود. بعد شغلی بیشترین امتیاز (47/2) و بعد سازمانی کم ترین (08/2) امتیاز را کسب کردند. تصویر ذهنی سازمانی با پیشرفت تحصیلی رابطه مستقیم و معنا داری داشت (p< .002).
    بحث: نتایج این مطالعه مشخص کرد که تصویر ذهنی سازمانی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه مستقیم و معنا داری دارد. لذا مسئولین و مدیران دانشگاهی باید راهکارهای را جهت ارتقا تصویر ذهنی دانشجویان در نظر گرفته و اقدامات مرتبط را انجام دهند.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، انگیزه تحصیلی، مدیریت آموزشی، فناوری اطلاعات سلامت
|
  • Mohammad Salehi Dr *, Seyyedeh Zahra Hoseini Dronkolaei Dr Pages 1-6
    Introduction

    University is an organization that is the center of knowledge publishing. Today, due to the high speed of change, concepts such as educational planning and intelligence beliefs of people play a key role in the success of universities. In this regard, this study aimed to investigate the relationship of educational planning and intelligence beliefs with creativity among medical students.

    Methods

    The research method was descriptive and correlation. The study population included all 805 students of the Faculty of Medical Sciences of Islamic Azad University, Sari Branch in 2016-2017 academic years. 260 students were selected based on Cochran formula by classified sampling based on field of study. Researcher made questionnaire of educational planning and standard questionnaires of intelligence Beliefs (Dupeyrat & Marian, 2005) and creativity (Torrance, 1979) that their validity and reliability have been confirmed, were used. Data were analyzed using by K-S, Regression and Pearson test.

    Results

    Findings indicate a positive and significant relationship between educational planning and creativity (0.389) and intelligence beliefs with creativity (0.519). Also, the relationship between the components of educational planning and intelligence beliefs with creativity was confirmed. Based on the results of the multivariate regression analysis, the value of R2 showed that about 36% of the changes in the student's score of creativity were explained by educational planning and intelligence beliefs. Intelligence beliefs (with β = 0.462) had the highest standardized regression coefficient effect on the creativity

    Conclusions

    Results showed that the effect of educational planning and intelligence beliefs and their components on creativity was significant. Also, in order to enhance the creativity of students, we must focus on two important issues educational planning and intelligence beliefs.

    Keywords: Educational Planning, Intelligence Beliefs, Creativity, Students
  • Majid Sadoughi * Pages 7-14
    Introduction

    Attending University offers students a unique opportunity in terms of experiences and opportunities for psychosocial development. However, different sources of stress might interfere with students’ academic adjustment. The current study aimed to explore the relationship between academic self-efficacy and academic resilience with academic adjustment and academic performance.

    Methods

    The present study was descriptive with a correlational design. The participants were 220 medical students (143 female; 77 male) who were selected via stratified random sampling (based on gender) in Kashan University of Medical Science in 2017. The data collection instruments included and McIllroy & Bunting Academic Self-efficacy Questionnaire, Martin and Marsh Academic resilience Scale, and Academic adjustment subscale of SACQ. In addition, students’ Grade Point Average (GPA) and demographic information were sought. The data were analyzed using Pearson Product Moment Correlation and regression analysis in SPSS (version 22).

    Results

    The results indicated that there is a statistically significant positive relationship between academic self-efficacy with academic adjustment (r = 0.55, P 0.001) and academic resilience (β = 0.26, t = 4.29, P > 0.001) can significantly explain 35% of the variance in academic adjustment. Also, academic self-efficacy (β = 0.22, t = 3.009, P = 0.003) and academic resilience (β = 0.15, t = 2.040, P = 0.043) could explain 10% of the variance in academic performance.

    Conclusions

    Students’ academic adjustment and academic performance could be enhanced by planning useful programs for improving academic resilience and academic self-efficacy as well as by creating a facilitative environment.

    Keywords: Academic Resilience, Academic Self, efficacy, Academic Adjustment, Academic Performance, Medical Sciences Students
  • Mahboubeh Aslami *, Zohreh Esmaeili, Bahman Saeidipour, Mohammad Reza Sarmadi Pages 15-24
    Introduction

    The purpose of this study is to illustrate the professional competencies of instructors in the e-learning environment.

    Methods

    Recent research is a descriptive and analytical study. In the qualitative level, Delphi method was used in the presence of some experts to identify the dimensions and competency components and making decisions to reach consensus. In the quantitative level, a researcher-made questionnaire including 71 questions was used to collect data. The t-test and confirmatory factor analysis (CFA) were applied to check the data.

    Results

    In the present study, the six main dimensions of the instructors ’competencies including dimensions of social, ethical, organizational, individual, technical, pedagogical and evaluation and also nineteen sub-components are investigated. Based on the findings, seventeen competency components had an average higher than the expected mean. According to achieved data, the highest factor loading is related to the pedagogical dimension and the lowest factor loading is the individual dimension.

    Conclusions

    Recognized competencies in this study can be useful to design the career development plans and determination of the training needs for education courses with high quality. This leads to the development of the instructors’ competencies in order to perform their right roles and competencies in the e-learning environment.

    Keywords: Professional Competence, Instructors, E, learning
  • Rasoul Jamshidi *, Mohsen Yadboroughi, Seyyed Javad Rezaiee Page 25

    In recent years, the higher education has grown in quantitative and qualitative dimensions in our country. But the point to consider is that, despite the progress of universities in developing their quantitative specifications, most of them have been developed using traditional style and cannot be able to need the needs of today's society. This problem has now become more complicated due to the massive changes in modern technology. In order to reform this disproportionate growth, we need a clear perspective on the characteristics and definitions of successful universities in the future to organize the development of universities in this country. This article attempts to present the possible scenarios for universities in the coming decades. According to these scenarios, the universities of the country can design their own policies and plan to move towards each of the major scenarios.

    Keywords: Future Universities, Change Drivers, Vision, Scenario
  • Hanieh Hojabrian, Ali Mohammad Rezaie *, Iman A. Bigdeli, Mahmood Najafi, Mohammad Ali Mohammadifar Pages 26-38
    Introduction

    Flourishing refers to having a good life experience and is a combination of good feeling and effective performance. Positive psychologists believe that education of flourishing should be started in school years and from teachers of a community. Therefore, the purpose of this study was to investigate the flourishing of teachers in Tehran and it’s affecting demographic variables.

    Methods

    In this descriptive study, 412 high school teachers from Tehran were selected via multi-stage cluster random sampling method. Instrument was Human Psychological Flourishing Scale (Hojabiran, Rezaei, Bigdeli, Najafi & Mohammadifar, 2017) which measures 3 components including sense of satisfaction/happiness, individual competency and social engagement. The results were analyzed by descriptive statistics, multivariate and univariate analysis of variance.

    Results

    Descriptive results showed that 4.6% of the teachers were languishing, 41.8% were moderately flourishing and 53.6% were flourishing. The status of teachers in the individual competency component is relatively desirable but it needs more attention in terms of satisfaction/happiness component. A comparison of flourishing based on demographic variables showed that married teachers achieved higher scores in all three components of flourishing. Official teachers also achieved higher levels of social engagement than unofficial teachers. There was no significant difference in the rate of flourishing based on other variables (gender, grade, major, parental education, job experience and ethnicity).

    Conclusions

    According to the results, it is suggested to develop an interventional to promote teacher's flourishing and to provide in their on the job training. Also arrangements to be considered to increase job support for unofficial teachers and provide counseling services to single teachers.

    Keywords: Positive Psychology, Human Flourishing, Epidemiology, Demographic Variables, Teachers
  • Asghar Jafari *, Marzieh Sadat Seyyed Khorasani Pages 39-47
    Introduction

    Academic procrastination is postponement of doing educational and research homework, that be effected by emotional and motivational factors and psychological abilities. Therefore, Present study aimed to predict of academic procrastination based on emotional intelligence with the mediating role of psychological capital in Medical Sciences students.

    Methods

    Methodology was descriptive-correlation. Through students of Kashan University of Medical Sciences in academic year 2016-2017, 300 participants; from faculties of dentistry (14 students), medicine (144 students), paramedic (44 students), nursery (65 students) and hygiene (33 students) were multiple cluster sampling selected. Data were collected using questionnaires of Solomon & Rothblum, s academic procrastination, Bar-on, s emotional intelligence and Luthans & et al, s psychological capital and analyzed by Pearson correlation and stepwise multiple regression.

    Results

    There is significant and negative relationship between emotional intelligence and the components of self-efficacy, hopeful, resiliency and optimism with academic procrastination (P

    Conclusions

    The mediating role of psychological capital in relationship of emotional intelligence and academic procrastination is partial. Psychological capital reduces the effect of emotional intelligence on procrastination, but this effect was partial and the relationship of emotional intelligence and academic procrastination remained significant. Therefore, in order to reduce procrastination of students and to prevent pathologic effects of low emotional intelligence in educational problems, it may be useful to improve emotional intelligence and promote psychological capital.

    Keywords: Academic Procrastination, Emotional Intelligence, Psychological Capital, Medical Sciences Students
  • Behrooz Rezaei Dr *, Raziyeh Beheshtizadeh, Juliana Falahati Pages 48-56
    Introduction

    Nursing students experience multiple stressors in their clinical education which can reduce their clinical learning and performance. The purpose of this study was to measure stress and stressful resources in nursing students and its relation with some characteristics of students, instructors and clinical environment

    Methods

    In a descriptive and cross-sectional study, a sample of 256 subjects was selected by stratified random sampling among nursing students of Islamic Azad University, Falavarjan Branch in 2016. The instrument of this study consist three questionnaires including individual information, Cohen perceived stress scale and stressful sources of clinical education questionnaire. Data were analyzed by independent t-test, ANOVA and Pearson correlation coefficient tests at a significant level of 0.05, using SPSS/21 software.

    Results

    The majority of students (96.1%) reported moderate and high levels of stress. Age of students had a significant positive correlation with stress level (P = 0.037). The most and least stressful sources, respectively, relate to areas of unpleasant feelings and interpersonal communication. Most stressors were related to "distressing sick patients", "cleaning the patient after stool deification", " instructor note in the presence of doctors and personnel" and "communicating with the instructor" respectively. The scores of stress-related sources had a significant negative correlation with the clinical work experience (P = 0.014) and the age of instructors (P = 0.029).

    Conclusions

    High levels of stress can reduce the students learning and quality of clinical education. Therefore, providing stress management training courses, especially during the internship course for the students and communication skills courses for the clinical instructors are recommended.

    Keywords: Clinical Education, Stress, Nursing Education, Nursing Students, Perceived Stressors
  • Arash Shahbaziyan *, Omid Hasani, Vali Abdollahzadehgamshi Pages 57-65
    Introduction

    One of the problematic factors in the field of education and learning is academic burnout. The aim of the present study was the discrimination of students with high and low academic burnout on the basis of test anxiety, alexithymia and academic achievement.

    Methods

    Method present study was causal-comparative. The population consisted of all male and female students studying in Azarbaijan Shahid Madani University in the 2016-2017 academic year that according to Krejcie and Morgan table, 360 students were selected by multistage cluster sampling method. For data collection from questionnaires Maslach academic burnout inventory (2002) and anxiety test of Friedman (1997), Toronto alexithymia scale and the first-semester average of students used. Data were analyzed using software 16 spss and statistical test discriminant function analysis.

    Results

    Discriminant analysis results showed one significant discrimination function that the according to this function test anxiety was the highest possible power distinction between two groups of students. Next distinctive variables the groups, were alexithymia and academic achievement. Also, the results of the discriminant analysis showed that most students with low academic burnout were correctly distinguished from the student with the highest percentage of detection (78/1%) and 78% of the students in the two groups according to the resulting function was properly reclassified. The results of this reclassification show the ability of these variables in the distinction between students with different academic burnout levels.

    Conclusions

    In educational programs for the prevention and reduction of academic burnout among students to test anxiety, alexithymia and academic achievement require more attention.

    Keywords: Academic Burnout, Test Anxiety, Alexithymia, Academic Achievement, Student
  • Hamideh Rashadat Joo *, Masumeh Azimifar, Akhtar Jamali, Shokofeh Nik Far Pages 66-72
    Introduction

    The aim of this research, is identifying pharmacy quality education elements of improvement and also presenting a model correspondent with local conditions.

    Methods

    This is a Mix method study that its l population is 140 graduated students of Tehran Medical University, two questionnaires which the first one was Responded-made is specialized for dimensions and components of improving the quality of education and the appropriateness of model and that second one specialized for model correspondent data collection which was complete by 20 university professors. This data was analyzed confirmatory and PLS software.

    Results

    Regarding the quality and effective factors on improving the quality of pharmacy education, the 9 main factors of the goals and missions of the faculty, the quality of the curriculum, space and educational facilities, teaching and learning process, assessment, behavioral skills of professors, skills Professional faculty members, students, application of educational standards, and influence of teaching methods in pharmacy have the most impact on improving the quality of pharmacy education.

    Conclusions

    The results showed that the effect of teaching methods with total load (0.86), behavioral skills of faculty members with total load (0.83) had been effective the application of educational standards with a factor of 0.65 The least impact has on improving the quality of pharmacy education. Therefore, the use of modern teaching methods such as flipped classroom, clinical teaching method ... and in the behavioral skills of professors based on appropriate treatment, mutual respect, self-esteem and ... toward other factors are more influential than other factors.

    Keywords: Model, Quality Improvement, Pharmacy Education, Pharmacy Faculty
  • Kobra Salehi *, Zahra Salehi, Mahsa Shakour, Fariba Haghani Pages 73-82
    Introduction

    Despite many original articles about OSCE in clinical evaluation of nursing and midwifery students in Iran, it has not been determined its reliability and validity is confirmed based on existence evidences and this method is an effective and qualified for students clinical evaluation? A literature review was done to answer these questions and to determine the OSCE status in clinical evaluation of nursing and midwifery students in Iran.

    Methods

    in this review, Web of Science, Scopous, Proquest and Pubmed databases and Iranian databases such as SID, Magiran and Irondoc were searched using English and Persian keywords between 2000 and 2017 to find related articles.The full texts of extracted studies were reviewed and their main results were extracted. Them similar results were categorized and presented descriptively.

    Results

    23 studies were reviewed. These studies had assessed students’ clinical skills (11 items), reliability and validity (4 items), students’ satisfaction and point of view (6 items), tension and anxiety associated with OSCE (2 items). The need for clinical evaluation through OSCE, OSCE as a reliable and valid examination, OSCE as a satisfied experience, OSCE and student learning and theory and clinical integration, preparing the environment, teachers and students before OSCE were the main findings of the review.

    Conclusions

    The review of existence evidences showed that OSCE is a valid, reliable and appropriate method for clinical evaluation of nursing and midwifery students in Iran and the most important point of its strength is students’ satisfaction. To improve the students’ performance during the test, the more detailed planning before the test is needed.

    Keywords: Objective Structures Clinical Evaluation, Nursing, Midwifery, Students, Iran, Review
  • Davood Tahmasebzadeh *, Moris Sheikhi, Ehsan Azimpoor Pages 83-90
    Introduction

    The study was carried out with the purpose of investigating the role of social well-being and academic burnout in predicting student's academic eagerness at Farhangian University of Tabriz.

    Methods

    The method of research is applied in terms of applied and descriptive nature and correlation type. The statistical population of the present study includes all students of Tabriz University of Medical Sciences in 800 students. Statistical sample According to Morgan table, 260 (130 boys and 130 girls) were selected by stratified random sampling. Data were gathered through a questionnaire. Data were analyzed by Pearson correlation and regression analysis using SPSS16.

    Results

    The findings showed that there was a positive and significant relationship between the student's eagerness with social well-being and its components (r = 0.55, P

    Conclusions

    The results of this research showed that social well-being and its components are positively reliable predictors of student's academic eagerness. In addition, academic burnout and its components negatively and significantly predict the student's academic enthusiasm.

    Keywords: Social Well-being, Academic Burnout, Student's Academic Eagerness, University
  • Hamid Rahimi Dr * Pages 91-96
    Introduction

    Self-efficacy as a motivational factor, leading to increased academic performance and reducing stress. Therefore, determining factors influencing self- efficacy could be significantly useful in improving students’ academic achievement and consequently development of educational system. Thus purpose of this research was study of relationship between thinking skills with academic self- efficacy in students at Universities of Kashan and Medical Sciences

    Methods

    Research type was descriptive correlative. The statistical population consisted of 9742 student's in Universities of Kashan and Medical Sciences that by Cochran Formulate, 301 ones through stratified randomized sampling were chosen as sample. The information gathering tools were thinking skills questionnaire with 35 items in 5 components and self-efficacy questionnaire with 20 items in term of Likert five scale. Questionnaires content validity confirmed by experts. reliability coefficients were obtained equal to 0.86 for thinking skills and 0.78 for self-efficacy. Data analyses done in descriptive (frequency, percentage, mean & standard deviation) and inferential level (Pearson correlation coefficient, regression & t-test) through Spss18 software’s.

    Results

    finding showed means of thinking skills (3.28 ± 0.51) and self-efficacy (3.17 ± 0.60) are bigger than average (3). Pearson correlation coefficient showed there is positive and significant relation between thinking skills with academic self-efficacy (r = 0.18).

    Conclusions

    on base finding thinking skills have positive and significant relation with academic self-efficacy among students and whatever these skills in students increase as well as increasing their efficacy. Thus universities and higher education centers could play a key role in enhancing thinking skills and self-efficacy in students.

    Keywords: Thinking Skills, Self-Efficacy, Students, University
  • Zohre Saneii * Pages 97-105
    Introduction

    In every educational system, educators are one of the effective components in the learning process. Therefore survey the quality of their performance should be considered by educational planner to improve the universities. The goal of the present study is Students’ standpoint about qualitative assessment of performance of faculty members to inform them of their performance.

    Methods

    The total statistical population for the study consisted of 1159 students at Shahid Hasheminejad’s female campus of Farhangian University in the 2016-2017 academic year. The sampling method was random stratified based on the field of study of 288 participants. The data was gathered using a questionnaire, which consisted of questions on personal attributes, assessment of performance of faculty members and the method of questionnaire completion. The validity of the contents of the questionnaire was confirmed by seeking opinion of the experts and its reliability was assessed using the Cronbach's alpha (0.87) test. The needed data were collected by a questionnaire after confirming its validity and reliability. To analyze the data, statistical indices such as mean, standard deviation and Pearson correlation coefficient using Spss version 24 was used.

    Results

    Personality of faculty members with an average 68.71% and standard deviation of 0.97 is the most important and teaching method, and evaluation with an average 47.28% and standard deviation of 1.05 is the less important dimensions from students’ standpoint. No Significant correlation was observed between students’ standpoints and their GPA (p = 0.716 & r = 0.03).

    Conclusions

    According to the results, lecturers need mechanisms such as retraining and continuous instructions to improve the quality of teaching.

    Keywords: Evaluation, Scientific Quality, Teaching Quality, Student, Lecturer
  • Somayeh Nakhaei, Mojtaba Amiri Majd *, Ali Reza Mohamadi Arya, Mahmood Shiraz Pages 106-114
    Introduction

    This study aimed to modeling the relationship between intrinsic motivations of students with the demographic characteristics of teacher with mediating learning styles.

    Methods

    This research was a descriptive-correlational study of structural equation modeling. The statistical population consisted of all male and female students of the first high school of Zabol. The sample included 368 students that selected by cluster sampling method and responded to the short form of Sternberg and Wagner thinking style questionnaire, Kolb learning style questionnaire, and valrand academic motivation questionnaire(Valerand, 1993). To assess the demographic characteristics of the researcher-made Fellowship Teachers, they were given to the students and completed by their teachers. Data were analysis carried out using structural equation modeling and Imus software and tests were Sobel, Pearson, and rmsea.

    Results

    Results showed that thinking styles have a direct and significant effect on the students ' intrinsic motivation (β = 0.52) and learning styles have a direct and significant effect (β = 0.44) on student's intrinsic motivation. Thinking styles and learning styles as mediators had a moderating role in relation to the teacher's demographic characteristics with the student's intrinsic motivation. (P

    Conclusions

    It can be concluded that to enhance the educational style and planning for these can be found with an emphasis on livelihood patterns of cultural community including income level, supplements employment and so; the effective role on the educational patterns and thinking and motivational patterns for students.

    Keywords: Internal Motivation, Teacher's demographic Characteristics, Learning Styles, Thinking Styles
  • Mohammad Reza Yousefi Dr *, Mohammad Hossain Taziki Dr Pages 115-122
    Introduction

    The broad spectrum of faculty tasks, combined with increased efficiency, require full-time and effective participation. Therefore, the activities of faculty members in the health promotion plan are implemented on a full-time basis. The purpose of this study was to evaluate the attitude and function of full-time clinical faculty members in educational activities with optimal therapeutic services in order to meet the needs of people with the lowest concern in paying for the medical expenses of medical staff in Gorgan.

    Methods

    In this qualitative study, 17 full-time full-time faculty members were selected in the Health Promotion Plan based on the goal. Subsequently, deep, wide, and comprehensive interviews (face to face) were performed to individual data saturation. The text of the Harvey interview was written in Van Mannan was subjected to analysis of the content in four stages. The conceptual concepts (themes) were extracted from it.

    Results

    Using handwritten analysis, a significant number of themes were extracted from the original and three main themes of the main theme of the theme, each of which was subdivided into sub-themes. Inside the main theme in the three categories are "the benefits and necessity of all members of the clinical faculty in the plan of health evolution with the theme or sub-theme," "challenges 7 with themes or sub-themes," and "5 ways or sub-topics" This is explained in the main and minor themes by sentences of the participants in the study.

    Conclusions

    It seems that in the implementation of social justice and community access to services and timely response to the needs of the population by benefiting patients from optimal services at a cheaper rate, they require adequate infrastructure and supervision and adequate supervision. It is necessary to ensure that the tariffs and timely payments of the special clinics as their business identity office Maintain and increase their satisfaction. Awareness of the patient's ability to provide responsive training.

    Keywords: Full, time Clinical Faculty, Plan Health Access, Responsive Training
  • Mohammad Borna *, Mahboobeh Fooladchang Dr Pages 123-132
    Objective

    The purpose of this study was to examine the effect of connectivism instructional method on student’s English language learning in comparison with grammar-translation and communicative language teaching methods.

    Method

    The current study was a 3 (instructional methods) *2 (genders) factorial design with pre-post-test. Statistical population included all the high school students in grade 3 from Ramhormoz city in Iran, who were studying in 2016-2017. Participants included students in six classes that were selected by available sampling method. Each of the classes was assigned to one of the three groups using the random division. The measuring instrument included an English language teacher - made test that was consisted of four main skills including reading, writing, speaking and listening.
    Findings: Data was analyzed by descriptive statistic and MANCOVA through SPSS-23. The findings showed the connectivism instructional method was significantly more effective than other methods (p

    Conclusions

    Based on the results of this research, it is concluded that the application of connectivism instructional method were effective in improving the English language learning of the students. Accordingly, this research suggests the application of connectivism instructional method in order to increase English language learning as a foreign language for the students.

    Keywords: connectivism theory_communicative language teaching approach_English language learning as a foreign language_grammar-translation method
  • Saeed Moshtaghi *, Kobra Kazemiyanmoghadam Pages 133-141

    Aims: This study aimed to determine the guidance and counseling needs of students in Islamic Azad University of Dezful branch, Khozestan, Iran.

    Methods

    For this purpose, 375 students were selected via stratified random method among all students of this branch. The data gathering tool was a questionnaire consisting of 41 items with four-grade Likert scale which questioned the students’ opinions about the severity of their need for guidance and counseling in various areas. Reliability of the tool was confirmed by calculating Cronbach's alpha coefficient.

    Results

    Results showed that the average priority of student's counseling needs in order of importance was: personal development area (4.49), compromising-adaptive area (3.77), educational-academic area (3.01), vocational area (2.13), and family and marriage area (1.61). Other findings showed that there is a significant difference in some areas between male and female students in guidance and counseling needs (P

    Conclusion

    Five needs that students in all areas have the most need for guidance and counseling services include: familiarizing with the country's job opportunities, the method of finding work in the community, the method of increasing the concentration of attention, the way of dealing with life problems and the happy way to was living. Recommended that universities and higher education institutes consider these finding in designing university counseling programs in order to facilitate student's academic achievement and to prevent their academic failures.

    Keywords: Counseling, Guidance, Need assessment
  • Shaban Moradi Aydishe * Pages 142-147
    Background And Aims

    The aim of this study is designing a model of the competency for Higher education centers commanders of the Army, based on The supreme commander-in-chief of the Armed Forces Thought. The competency and meritocracy approach is one of the necessities and concerns of today's organizations to foster strategic human resources and achieve productivity.

    Methods

    The type of research was qualitative based on qualitative content analysis. in terms of purpose was Developmental and in terms of philosophical, was analytical- Interpretive and inductive approach. The study population consist of all statements of The supreme commander-in-chief, from 1368-1396. ; the analysis unit was paragraph, and To collect information and data content analysis was used.

    Results

    The competency model of the commanders includes five areas of Beliefs and Morality, value, cognitive, functional and behavioral competence, including 12 sub-categories and 60 concepts.

    Conclusion

    The designed model is more comprehensive than the existing models and has strong points such as beliefs, values, revolutionaries and jihadis, and While the names of some of the concepts were similar with common models, they are fundamentally different from point of view. Implementation of this model will lead to the establishment of meritocracy based on the expectations of the Supreme Leader in the command system and education and training of the future generation.

    Keywords: commanders, competency, model, Meritocracy
  • Abbas Senobar *, Sadegh Kasir, Amjad Taghavinasab, Elham Raeisi Pages 149-154
    Background And Aims

    Very variables have a role in improve the academic vitality of students. Therefore, present research aimed to determine the role of cognitive and metacognitive learning strategies, academic optimism and academic engagement in predicting academic vitality of nursing students.

    Methods

    This study was a cross-sectional from type of correlational. The research population were included all nursing students of Islamic Azad university of Ahvaz branch in 2017-18 academic years, that from them 200 people were selected by simple sampling method. Data collected by the questionnaires of Wolters cognitive and metacognitive learning strategies, Beard and et al academic optimism, Fredricks and et al academic engagement and HoseinChari and DehghaniZadeh academic vitality and analyzed by Pearson correlation and multiple regression with enter model methods.

    Results

    The findings showed cognitive learning strategies (r=0/269), metacognitive learning strategies (r=0/312), academic optimism (r=0/375) and academic engagement (r=0/438) had a positive and significant correlation with academic vitality of nursing students. Also, the variables of cognitive and metacognitive learning strategies, academic optimism and academic engagement predict 40/7 percent of variance of academic vitality of nursing students that in this prediction the share of academic engagement was higher than other variables (P

    Conclusions

    The results indicated the importance of the variables of cognitive and metacognitive learning strategies, academic optimism and academic engagement in predicting the academic vitality of nursing students. Therefore, to improve the academic vitality of nursing students can increase their cognitive and metacognitive learning strategies, academic optimism and academic engagement.

    Keywords: Learning strategies, Cognitive, metacognitive, Optimism, Academic engagement, Vitality, Nursing students
  • Mohammad Dehghani, Rouhalaah Khara, Narjes Mirabotalebi, Mohammad Hosein Hayavi Haghighi * Pages 155-161

    Aims: individual perceptions of the work environment, work organization and corporate called organization self-imaging. In this study, the relationship between the organization self-imaging and students’ academic success is evaluated.

    Methods

    The study Participants were Health Information Technology (HIT) students in Hormozgan University of Medical Sciences. According to census sampling method (73 people) were selected. The data collection tool Researcher made questionnaire that its validity Confirmed by factuality member and experts. The tool reliability was assessed with Cronbach's alpha(0.76).. After entering data in software SPSS 16 and descriptive analysis, using ANOVA, Pearson and LSD To investigate the relationship between variables.

    Results

    The rate of questionnaire return was 78% (64 patients). The average of age and academic achievement were 20.6 and 15.99. Among other dimensions organization self-imaging, job dimension gained most score (2.47) and organization dimension gained lowest score (2.08). organization self-Imaging has a positive and significantly correlated with academic achievement (p

    Conclusion

    Results of this study indicated that organization self-imaging has a significant correlation with academic achievement. Therefore, the authorities and university managers should consider ways to increase the student's image and take relevant measures.

    Keywords: academic achievement, academic motivation, educational management, health information technology