فهرست مطالب

باغ نظر - سال چهاردهم شماره 54 (آذر 1396)

نشریه باغ نظر
سال چهاردهم شماره 54 (آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • وحید حیدر نتاج * صفحات 5-20
    باغ های کرانه جنوبی دریای خزر از نمونه های برجسته باغ سازی ایرانی است که بر خلاف باغ های کویری ایران تضاد چندانی با محیط اطراف ندارد. مسئله پیش رو در تحقیق حاضر عدم شناخت و معرفی باغ های کرانه جنوبی دریای خزر و عوامل تاثیرگذار در شکل و هندسه آنان است که به دلیل آثار اندک به جا مانده از این باغ های تاریخی، مطالعه و پژوهش چندانی در این خصوص صورت نگرفته است و تنها می توان به توصیفات پراکنده تاریخی و سفرنامه های سیاحان اروپایی و تصاویر اندک از آنها اشاره کرد. بسیاری از باغ های دوره صفوی با الگوی هندسی و فضایی منطبق بر الگوی باغ ایرانی در این ناحیه احداث شده است و تفاوت آنها با باغ های نواحی مرکزی و جنوب ایران تنها در جزییات و نحوه استفاده از عناصر طبیعی است. لذا شناخت این باغ ها به عنوان گونه ای ویژه از باغ ایرانی در کنار سایر گونه های کالبدی ضروری به نظر می رسد. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به استناد کتب و تصاویر تاریخی در ترکیب با روش نمونه موردی به صورت برداشت میدانی و با هدف شناسایی خصوصیات باغ بحرالارم بابل انجام می شود و نقش عناصر طبیعی را در این باغ با اصول باغ ایرانی مقایسه می کند.
    مقاله حاضر در پی پاسخ به این سوال است که نقش عناصر منظر از جمله آب در شکل باغ بحرالارم به چه صورت بوده است؟ در پاسخ فرضیه پژوهش بر این تاکید دارد که حضور گسترده آب در منطقه و تعامل کامل باغ با بستر، سبب ایجاد گونه ای از باغ به نام باغ-جزیره شده است. بازشناسی تصویری با توجه به شواهد تاریخی، نقل قول های مورخین و سیاحان و وضع موجود باغ حاکی از این است که باغ بحرالارم باغی جزیره ای است که با توجه به شرایط مناسب اقلیمی و فراوانی آب در منطقه احداث شده است. پهنه وسیع آبی و تعبیه کل باغ در جزیره مرکزی از نمونه های ویژه در باغ های ایرانی است. احترام به آب و ارزش آن در نزد ایرانیان علی رغم عدم توجیه اقلیمی، سبب شد که موقعیت فوق به صورت یک باغ و اقامتگاه و تفریح گاه سلطنتی درآید، وجود این باغ دال بر تنوع کالبدی باغ ایرانی با حفظ اصول اصلی آن است.
    کلیدواژگان: باغ ایرانی، باغ های مازندران، بحرالارم، باغ-جزیره، عناصر منظر
  • صابر اسدی، احمد امین پور، یزدان منصوریان صفحات 21-32
    بیان مساله: بنای تکیه دولت تهران همواره از منظر پژوهشگران حفاظت و تاریخ معماری از جنبه های گوناگون محل بحث بوده است. محور اصلی این بحث، مربوط به تاریخ بنا و ارتباط میان دو بنای رویال آلبرت هال و تکیه دولت است. بسیاری از پژوهشگران، در تایید و یا نفی شباهت این دو، مطالبی اغلب متناقض مطرح کرده اند؛ عده ای به نقش سفر ناصرالدین شاه قاجار به اروپا و اراده وی در ساخت نمونه ای مشابه در ایران اشاره کرده و برخی، با تکیه بر این مطلب که این سفر بعد از زمان ساخت تکیه بوده، خلاف آن را نتیجه گیری کرده اند. اما همچنان پاسخی در خور برای سوال مذکور ارائه نشده است.
    هدف پژوهش : هدف پژوهش حاضر تبیین جایگاه تکیه دولت در تاریخ معماری ایران از طریق تطبیق ویژگی های تکینکی ساختی این دو بنا است. لذا، پژوهش حاضر در پی توضیح جایگاه مطالعات تکنیک ساخت سازه در مطالعات تاریخ معماری است و کوشیده است تا ضرورت ها، شیوه و روند این مطالعات را تشریح کند. هدف سوم از این پژوهش بررسی امکان پذیری و میزان کارایی مطالعات تطبیقی پیرامون معماری بناها در مطالعات کیفی تاریخ معماری خصوصا مطالعات تاریخ معماری ایران است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر مبتنی بر روش شناسی کیفی است و با به کارگیری ابزار تطبیق می کوشد، در وحله نخست، به تبیین شکل گیری پدیده ای به نام بنای تکیه دولت در تاریخ معماری ایران پاسخ دهد و، در وحله دوم، از تجربیات این بخش از پژوهش برای صورت بندی روش تطبیقی در مطالعات تکنیک ساخت استفاده کند.
    نتایج پژوهش :براساس بررسی های صورت گرفته می توان مساله مطرح پیرامون بنای تکیه دولت را این گونه پاسخ داد: بنای تکیه دولت، اگرچه از جنبه پلان و ساختار فضایی تحت تاثیر بنای رویال آلبرت هال قرار دارد و براساس شواهد در پی رقابت ناصرالدین شاه قاجار با اروپای قرن نوزدهم و با فاصله یک سال از ساخت رویال آلبرت هال ساخته شده، اما از جنبه تکنیک ساخت کاملا متاثر از تکنیک ساخت معماری ایرانی است و به این معماری تعلق دارد. در کنار این مورد، با توجه به روند پژوهش، می توان بر کارایی روش تطبیقی در مطالعات تاریخی معماری در کنار نقش بررسی تکنیک ساخت صحه گذاشت و بیان کرد که بررسی تکینک ساخت روش مند در پاسخ به سوالات تاریخ معماری بسیار کاراست.
    کلیدواژگان: مطالعات تطبیقی تاریخی، تکیه دولت، رویال آلبرت هال، تکینک ساخت
  • ندا غربا، منوچهر طبیبیان صفحات 33-46
    در نظریه های شهرسازی، مزایای زیادی برای کاربست رویکرد ساختاری یاد شده است. با این حال، در حرفه برای تعیین ساخت اصلی از روش های ذهنی-شهودی (و نه عینی) بهره گرفته شده و عمدتا معادل شبکه معابر اصلی و کاربری های عمومی اطراف دانسته می شود. از آنجا که ساختار مفهومی ذهنی که در آن نحوه ترکیب اجزا با یکدیگر به گونه ای که یک کل ایجاد شود، دانسته شده، در این تحقیق قصد بر آن است که برای استخراج ساختار ذهنی مردم از بافت، سازوکاری عینی تدوین شود. بر این اساس این تحقیق در پی پاسخ گویی به این سئوال است کدام عناصر و تحلیل عینی تاثیر بیشتری در تبیین ساختارهای موجود در نقشه های شناختی را دارند؟ در این راستا نقشه های شناختی مردم از طریق ترسیم های کروکی و مصاحبه جمع آوری و ساختار موجود در آن در سه بعد کالبدی، عملکردی و معنایی استخراج شد. تحلیل ارزش های مکانی مرتبط با شبکه معابر و کاربری زمین در سیستم اطلاعات جغرافیایی و کیفیت ها و روابط فضایی با استفاده از تحلیل چیدمان فضایی صورت گرفت. هم پیوندی فضایی بین ساختارهای ذهنی نقشه های شناختی از یک سو و تحلیل های عینی معابر، کاربری ها و چیدمان فضایی از دیگر سو نشان داد که تحلیل«عمق محوری1» بهترین تبیین کننده بعد کالبدی ساختار ذهنی (Correlation = 0.72361، Sig. <0.001)، تحلیل «عمق متوسط فضای محدب2» بهترین تبیین کننده بعد عملکردی (Correlation = 0.66973، Sig. <0.001) و تحلیل «هم پیوندی3 فضای محدب» بهترین تبیین کننده بعد معنایی (Correlation = 0.44744، Sig. <0.001) است. بر این اساس نتیجه گیری می شود که برای تبیین ساختار نقشه های شناختی مردم می توان از تحلیل های عینی بافت های شهری موجود استفاده کرد. برخلاف تئوری های موجود، این مقاله نشان داد که الگوی قطعه بندی و کاربری زمین نمی توانند به صورت معنی داری ساختار نقشه های شناختی را تبیین کنند؛ در حالی که تحلیل های فضایی از بالاترین میزان تبیین ساختار نقشه های شناختی برخوردارند. شبکه معابر اصلی نیز در انطباق با تئوری موجود، همچنان تبیین کننده مناسبی برای هر سه بعد ساختار ذهنی نقشه های شناختی است.
    کلیدواژگان: ساختار، نقشه ذهنی، تحلیل عینی بافت، هم پیوندی فضایی، بافت تاریخی
  • علیرضا طاهری، سحر صادقی صفحات 47-56
    نقش ترکیبی و تزیینی «انسان-خط» در هنرهای صناعی دوره سلجوقیان ترکیبی از سر و بدن انسان ها به صورت استیلیزه و انتزاعی در حالات و موقعیت های مختلف، به همراه خطوط نوشتاری رایج آن دوران همانند خط کوفی و خط نسخ است. این نقش با ساختاری متنوع از نقوش پیشین آن دوران، هماهنگ با اجزا، کادر و حتی مکان نقش اندازی شده، به کار رفته است. عناصر بصری و نقوش هندسی نقش اصلی را در قسمت های مختلف این ترکیب تزیینی به عهده گرفته اند که این ویژگی آن را به یکی از نقوش متمایز، مناسب در بسیاری از زمینه های طراحی گرافیک نیز تبدیل کرده است. بررسی ساختار و مفصل بندی این خط نگاره هایی که به تصویرسازی بسیار نزدیک شده و در پژوهش های هنر اسلامی کمتر بدان پرداخته شده است، می توانند علاوه بر آشنایی با نوآوری ها و کیفیت خاص شیوه های هنری این دوره به دلیل قابلیت های گرافیکی بالای ساختار این ترکیبات در جهت بهره گیری در انواع آثار هنری من جمله آثار گرافیکی و گرافیک های متحرک نیز رویکردی نوین محسوب شوند. سوالاتی که مطرح می شوند عبارتند از :1. نحوه اتصالات در ترکیبات «انسان-خط»نگاری چگونه است؟
    2. کدام شیوه خطاطی و حساسیت بخشی در ترکیبات «انسان-خط»نگاری بیشتر موثر بوده است؟
    فرضیات مطرح : در این نقش ترکیبی، نحوه اتصالات نقوش انسانی به کتیبه ها در چهار حالت کلی : اتصال کامل صورت های انسانی به ساقه های حروف نوشتاری، تقسیم فضا به دو بخش بالایی و پایینی، تلفیق فیگورهای انسانی و خطوط نوشتاری و در نهایت جاسازی نقوش انسانی درمیان کلمات و عبارات به صورت تفکیک شده، مشاهده می شود. از میان شیوه های خطاطی، خط نسخ در میان این کتیبه ها بیشتر دیده می شود، همچنین در ابتدای کار، استفاده از تنوع نقوش در ترکیب کلمات و قرارگیری در شکل مشخص، به عنوان شیوه هایی بارز از نظر نگارندگان در ساختار کلی و حساسیت بخشی به ترکیبات «انسان-خط»نگاری بسیار موثر بوده اند.
    هدف از این تحقیق شناخت مبنای ساختار نقوش ترکیبی «انسان-خط» در هنرهای صناعی دوران سلجوقی است، که می توانند قابلیت های تجسمی بالایی را در شاخه های گوناگون هنرهای معاصر نیز داشته باشند. در خصوص ساختار و مفصل بندی نقوش ترکیبی «انسان-خط»سلجوقیان به صورت خاص تاکنون پژوهشی صورت نگرفته است.
    این تحقیق به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده و منابع کتابخانه ای، مقالات و سایت های معتبر مورد استفاده قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: انسان-خط، هنرسلجوقیان، خط کوفی، خط نسخ، ساختارنقوش
  • رضا افهمی، اصغر جوانی، سید محمد مهرنیا صفحات 57-64
    به زعم بسیاری از محققین، نگارش شاهنامه بزرگ ایلخانی یکی از روش هایی بوده که ایلخانان با هدف مشروعیت بخشی به حکومت خود از طریق برقراری پیوند میان ایلخانان و شاهان اساطیری ایران در نگارخانه های دربار از تولید آن حمایت کردند.
    هدف چگونگی بازتاب و نحوه بیان قدرت و مشروعیت در نگاره های شاهنامه بزرگ ایلخانی.
    روش تحقیق به شیوه کتابخانه ای و تحلیل موردی برخی از نگاره های مهم انجام پذیرفته است.
    بیان مسئله پژوهش حاضر در صدد آن است تا بررسی کند که چگونه مشروعیت ایلخانان در نگاره های شاهنامه بزرگ ایلخانی بازتاب یافته و به پیوند آنان با فرهنگ ایرانی کمک کرده و به چه نحو در نگاره ها به نمایش درآمده است.
    نتیجه گیری نتایج حاکی از آن است که بر خلاف گفتمان1اولیه مغولان که مبتنی بر یاسای چنگیز و با ورود چنگیز و فتوحات اولیه او بر پایه وحشت و ارعاب بنا شده بود، در دومین حمله مغولان که به فتح سراسری و تشکیل حکومت ایلخانی توسط هولاکوخان منجر شد، به گفتمان تسلط و اقتدار بدل شد و در نهایت در اواخر دوره ایلخانی و با مسلمان شدن سه حاکم آخر ایلخان، حاکمان در برابر فرهنگ ایرانی نرمش و انعطاف نشان داده و زمینه های ایرانی گرایی را فراهم کردند. مغولان از شاهنامه در راستای جایگزینی خود با شاهان اساطیری ایران بهره گرفته و به انتخابی گزینشی از صحنه نگاری شاهنامه روی آوردند؛ البته نه در راستای انطباق با نقاط عطف داستانی شاهنامه، آن گونه که در دیگر نسخ دیده می شود، بلکه در رابطه با صحنه هایی که در آن با توازی میان صفات شاهان ایرانی و ایلخانان و جایگزینی بصری خود و آنان قادر بوده تا توازی منطقی میان آنان و شاخصه های مشروعیت حکومت ایرانی را فراهم سازند تا راهی برای کسب مشروعیت و پذیرش هویت ایرانی برای خود به وجود آورند. امری که نشانگر قرارگیری شاهانه بزرگ در بطن گفتمان مشروعیت خواهی ایلخانی در راستای ایرانی گرایی به منظور کاهش فاصله با جامعه ایرانی بوده است.
    کلیدواژگان: شاهنامه بزرگ، ایرانی گرایی مغولان، نگارگری ایران، مشروعیت، هنر ایلخانی
  • علی ساکت یزدی، حمید بیگ زاده، ساسان کاملی صفحات 65-76
    خانه های سنتی یزد میراث فرهنگی ارزشمند، بازمانده از حیات گذشتگان هستند که بخش اصلی و عمده بافت تاریخی این شهر را نیز تشکیل می دهند. این آثار که تجلی تاریخ، فرهنگ و هویت شهر یزد هستند، با گذر زمان رو به متروک شدن نهاده و مورد تخریب قرار می گیرند. حفاظت، مرمت و احیای این گنجینه گرانبها، علاوه بر آن که فرصتی برای بازخوانی و شناخت ارزش های مندرج در این آثار است، موجب انتقال این ارزش ها به نسل های آینده خواهد شد. در مقابل اگر مرمت و احیای خانه ها، به صورت نامطلوب و غیر اصولی انجام گیرد نه تنها موجب شناخته شدن و احیای این ارزش ها نخواهد شد بلکه آسیب های سازه ای، منظری، کارکردی و معنوی جبران ناپذیری را به بناهای تاریخی وارد می سازد. این نوشتار در نظر دارد با مداقه بر آسیب های کارکردی حاصل از مرمت های نامطلوب - به طور خاص در رابطه با شرایط اقلیمی- با پاسخ به این پرسش که مرمت هایی از این دست چه تاثیری بر بار حرارتی خانه ها دارد، بیان کند که اقدامات ناصحیح مرمتی که بدون پشتوانه معرفتی و علمی انجام گرفته است بر شرایط اقلیمی خانه های سنتی تاثیر نامطلوب خواهد داشت و پس از بهره برداری از این اماکن هزینه های بسیاری باید پرداخت شود تا فضاهای خانه به شرایط بهینه آسایش بازگردند. در این نوشتار سه نمونه از مداخلات و اقدامات متداول تاثیرگذار بر شرایط اقلیمی که به طور فزاینده ای در بافت تاریخی یزد در مرمت و احیای خانه ها انجام می گیرند به عنوان نمونه در خانه های علومی و تهرانی یزد توسط نرم افزار انرژی پلاس شبیه سازی شده و میزان بار حرارتی قبل و پس از فرآیند مرمت و احیا محاسبه شده است. نتایج حاصله نشان از آن دارد که مداخلات انجام گرفته در بنا سبب افزایش بار حرارتی خانه ها و کاهش مطلوبیت اقلیمی آنها شده است.
    کلیدواژگان: مرمت، خانه سنتی یزد، بار حرارتی، خانه علومی، خانه تهرانی
|
  • Vahid Heidarnattaj * Pages 5-20
    The gardens of the South coast of the Caspian Sea are prominent instances of Persian gardens which, unlike the Persian desert gardens, are not at variance with their surroundings. According to Eskandar Beig, Shah Abbas’ secretary, garden construction in Mazandaran is like paradise construction in the heaven. Despite several gardens in the area, little research has been conducted in this regard because few historic gardens remained; the only sources that refer to these gardens are the few descriptions and pictures in the European travelers’ histories and travelogues. Despite climatic variations, most of the Safavid gardens in this area were built based on the spatial geometric pattern of the Persian garden and the only difference between the gardens in this area and those in the central and the southern areas is in their use of the natural elements. Therefore, studying these gardens as a special kind of Persian Garden is necessary. This research is conducted in a descriptive-analytical method and investigates historical documents and images. Moreover, case study is conducted through field investigation in order to recognize the features of Bahrol-eram garden and the role of natural elements in this garden in comparison to other Persian gardens.
    This paper seeks to understand the role of the landscape elements such as water in the formation of Bahrol-eram. The hypothesis states that the widespread presence of water in this area and the full interaction of the garden with its context have create a kind of garden called the island-garden. According to the historical evidence, historians and travelers’ quotes, the garden situation, and also based on the images, Bahrol-eram is an island-garden which was constructed in the area because of its appropriate climate and abundant water. The widespread presence of water surroundingthe whole garden which is embedded in the central island makes it a specific instance of the Persian gardens which can be referred to as island-gardens. Despite the lack of climatic justification (increased humidity), the Persians’ respect for water and its value for them have caused the garden to be a royal residence and resort. The existence of this garden reflects the natural diversity of Iranian garden, maintaining its basic principles.
    Keywords: Persian gardens, Mazandaran gardens, Bahrol-eram, Island-garden, Landscape elements
  • Saber Asadi, Ahmad Aminpoor, Yazdan Mansourian Pages 21-32
    Problem statement: The building of Tekye h Dowlat in Tehran has always created many arguments and questions among the researchers in conservation and architecture history. The main axis of these questions relates to the building’s history and the relationship between Royal Albert Hall and Tekyeh Dowlat building. There are conflicting statements approving and neglecting Tekye h Dowlat architectural originality within researchers. A number of people referred to the trip of Nasereddin Shah to Europe and his visit to Royal Albert Hall building and believed he wanted to construct a similar building in Iran. Others deny this idea believing that this trip occurred after the construction of Tekye h Dowlat, thus this reasoning is wrong.
    Research goal: the main aims of this research is explaining the role of Tekyeh Dowlat in Iranian architecture history by comparing the construction technique to Royal Albert Hall.Research
    Methodology
    In the present study tries to find evidence about building construction techniques for both buildings through historical studies and comparative-historical analysis of the documents, especially those dealing with the architecture and structure of Royal Albert Hall – that was found in British history archive –and finally answer the question "what is the relationship between Tekyeh Dowlat and Royal Albert Hall buildings.
    Research
    Result
    Results from this study suggest that despite the similarity of Tekye h Dowlat and Royal Albert Hall, Tekye h Dowlat building is recognized as a valuable and important example in Iranian architecture history due to its use of construction technique derived from Iranian architecture. Tekye h Dowlat’s construction began a year after Royal Albert Hall’s on 1868. Based on this result, the present study emphasizes on the role of construction technique studies for answering architectural history questions and considering it as an unlimited component of architecture history studies, especially the history of Iranian architectural evolution. This study means to eliminate the existing weaknesses in Iranian architectural studies, trying to find logical and rational answers about construction date of historical buildings in general and Tekye h Dowlat in particular, avoiding myths and providing a general method for similar studies.
    Keywords: Historical, Comparative Studies, Tekyeh Dowlat, Royal Albert Hall, Construction Technique
  • Neda Ghoraba, Manouchehr Tabibian Pages 33-46
    Theories of urban development have mentioned many advantages for using a structural approach. However, intuitive (and not objective) methods have been used to determine the main structure, which is essentially considered equivalent to the main passage network and public utilities. Since the mental conceptual structure is considered in a way that its components are combined to gether as a whole, the present study aims to develop an objective mechanism for extracting the mental structure of people about texture. Accordingly, this research seeks to answer the question that which elements and objective analysis have a greater impact on the explanation of the existing structures in the cognitive maps. In this regard, cognitive maps of people were collected through drawings and interviews, and the structure was extracted in three physical, functional and semantic dimensions. The analysis of the spatial values ​​associated with the network of passages and land use in the geographic information system as well as the spatial qualities and relationships were carried out using spatial analysis. Spatial integration between the mental structures of cognitive maps, on the one hand, and the objective analysis of passages, land uses and spatial layout, on the other hand,showed that "axial depth" analysis explains the physical dimension of mental structure (Correlation = 0.72361, Sig.
    Keywords: Structure, Mental map, Objective analysis of texture, Spatial integration, historical texture
  • Alireza Taheri, Sahar Sadeghi Pages 47-56
    The combined and decorative motifs of the "human-script" in the artificial arts of the Seljuk period are a combination of the head and body of human in a stylized and abstract manner in various moods and situations, along with the common script lines of that era, such as Kofi and Naskh script lines. These motifs have been used with a diverse structure of the earlier motifs of that era, in harmony with the components, frame, and even painted place. Visual elements and geometric motifs play a major role in the various parts of this decorative composition, which made it as a distinctive and appropriate motif in many fields of graphic design. Reviewing the structure and articulation of these illustrated-lines , which became very close to the illustration and were less addressed in the Islamic art researches, in addition to the familiarizing with the innovations and the specific quality of the artistic practices of this era, due to the high graphical capabilities of the structure of these compounds can be considered as a new approach in order to use in the variety of artworks including graphic arts and animated graphics.
    ● Research Questions
    1. How is the jointing in "human-script" compounds?
    2. Which calligraphy techniques and sensitivity Method were the most effective one in "human-script" compounds?
    ● Hypotheses
    In these combined motifs, the Jointing (fastening) method human motifs to inscriptions are seen in four general modes: the complete joint of human faces to the stems of written letters, the division of space into two upper and lower parts, the combination of human figures and script lines, and, finally, placing the human motifs between the words and phrases separately.
    In these inscriptions, Nask script is more commom than the other calligraphy technique. Also, at the beginning of the work, in terms of the authors, using the variety of motifs in the composition of words and positioning in a specific form, as prominent methods, have been very effective in the general structure and the sensitivity of the "human-script" compounds.
    The purpose of this research is recognizing the basis of the structure of combined "human-script" motifs in the artificial arts of the Seljuk era, which can have great visual features in various branches of contemporary arts. So far, no specific research has been done on the structure and articulation of combined "human-script" motifs of the Seljuk era. This research was done by descriptive-analytical method and also library resources, articles and valid websites were used.
    Keywords: Human-line, Seljuk art, Kofi script line, Naskh handwriting, scripts structure
  • Reza Afhami, Asghar Javani, Seyed Mohammad Mehrnia Pages 57-64
    According to many researchers writting of the great shahnameh was supported by ilkhanids to legitimize their dynasy by making relations between Ilkhanid kings and mythical iranan kings.
    Purpose The current study aims to shed light on the significan role of Shahnameh in legitimation and Persianism of Mongols.
    Method This artice has been written by the use of discource and liberary method and analysis of important paintings and is based on Foucault’s geneology theory.
    Statement of the Problem in this article , persianism means the procces that Mongols went through in order to replace their own culture with Iranian culture and legitimize themselves
    Conclusion It can be inferred from the results that contrary to the initial discourse1 which was based on Ghenghis’s yasa2 that Ilkhanid dynasty is devided into 3 stages :1.the first one is known for Ghenghis’s invasion and victories in wars and represents terror and fear.
    2.this stage is called power and domination discourse because of ilkhanid’s attacks that led to conquest of iran.
    3.at the last stage ilkhanid rulers converted to islam and became adapted to iranian culture. this situation caused the establishment of basics of persianization.
    Shahnameh was used by Mongols in order to replace themselves with mythical kings of iran. they selectively chose some illustrations of Shahnameh that could be helpful in emphasizing the similarities of the mythical kings and Mongol rulers so that they could be more acceptable for Iranian people. this shows the significant role of Shahnameh on their way to Persianism and legitimation.
    Keywords: Great Mongol Shahnameh, Iranian nationalism Mongols, Iranian painting, Legitimation, Ilkhanid art
  • Ali Saket Yazdi, Hamid Beygzadeh, Sasan Kameli Pages 65-76
    Problem explaination: Traditional houses of Yazd are a valuable cultural heritage, which constitute the main part of the historic fabric of this city.
    These buildings are as a manifestation of the history, civilization, urbanization, culture and identity of Yazd historic city, but - unfortunately - many of them have been evacuated and demolished over the time. Conservation, restoration and rehabilitation of this precious treasure, not only provide the opportunity to review and understand the values of these works but also it will transfer these values to future generations. ● Purpose of the paper: This paper is to study and identify common improper interventions in the city of Yazd’s traditional houses and examine the technical and functional damages caused by undesirable restorations specifically in relation to climatic conditions.
    Methodology, case-studies and the research structure: The research method in this paper is "descriptive-analytical" and based on library resources and field observations. The research methodology is of experimental and simulation studies too. This paper reviews the case studies in the city of Yazd, which includes two examples of historic houses in the historic fabric of Yazd.
    The concise
    Results
    It shows that incorrect restorations without the support of knowledge and scientific approach will have bad effects on climatic conditions in historic houses and will increase the thermal load and the costs of set the environmental conditions of the buildings at the time of utilization. The results clearly show that these kinds of interventions increase the thermal load of buildings and reduce the climatic desirability of them.
    Keywords: Restoration, Traditional Houses of Yazd, Thermal Load, Oloomi House, Tehrani House, Energy Plus