فهرست مطالب

پژوهش های حسابداری مالی - سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1389)

فصلنامه پژوهش های حسابداری مالی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی ثقفی، مصطفی عرب مازار یزدی * صفحه 1

    این تحقیق با استفاده از مدل تعدیل شده وردی(2006) به آزمون تجربی رابطه میان کارایی سرمایه گذاری و کیفیت گزارشگری مالی پرداخته است. کارایی سرمایه گذاری به صورت مفهومی، به معنی پذیرش پروژه هایی با ارزش فعلی خالص مثبت است و منظور از ناکارایی سرمایه گذاری، گذر از این فرصت های سرمایه گذاری(سرمایه گذاری کمتر از حد) و یا انتخاب پروژه هایی با خالص ارزش فعلی منفی(سرمایه گذاری بیش از حد) است. در این تحقیق، سرمایه گذاری مورد انتظار، تابعی از فرصت های رشد تلقی شده و«سرمایه گذاری کمتر از حد»(انحراف منفی از سرمایه گذاری مورد انتظار) و «سرمایه گذاری بیش از حد»(انحراف مثبت از سرمایه گذاری مورد انتظار)، به عنوان ناکارایی سرمایه گذاری مطرح شده است. برای ارزیابی کیفیت گزارشگری مالی، از مدل های کیفیت اقلام تعهدی استفاده شده است. این تحقیق در 152شرکت پذیرفته شده در بورس تهران، بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش های مالی شرکت ها در فاصله سال های 1379 الی 1387 انجام شده است که نتایج نشان داد در بورس تهران بر خلاف تحقیقات بیدل و همکاران(2006، 2007 و 2009) و وردی (2006)، عملا هیچ گونه همبستگی معناداری میان متغیرهای مزبور وجود ندارد.

    کلیدواژگان: کارایی سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کمتر از حد، سرمایه گذاری بیش از حد، کیفیت گزارشگری مالی
  • محمد نمازی، رضا جامعی صفحه 21
    اطلاعات حسابداری(هزینه یابی)منابع انسانی2 (HRAI) در واقع کاربرد مفاهیم سیستم اطلاعات حسابداری در محدوده مدیریت نیروی انسانی است. این حسابداری معیار سنجش و هزینه یابی نیروی انسانی به عنوان منابع اصلی هر موسسه است. از این رو، هدف از این مقاله بررسی نقش اطلاعات حسابداری(هزینه یابی) منابع نیروی انسانی روی سازه های سیستم ارزیابی متوازن شرکت های بورس اوراق بهادار تهران است. دوره زمانی مورد مطالعه سال های 1383 تا 1387 و نمونه انتخابی شامل 96 شرکت است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های این پژوهش با استفاده از «رگرسیون جزئی»، حاکی از این است که بین (HRAI) و سازه های سیستم ارزیابی متوازن (با لحاظ اندازه و نوع شرکت، تحصیلات و تجربه مدیران منابع انسانی) هم در سطح کلیه شرکت ها و هم در سطح شاخص ها، رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. افزون بر این، به طور کلی، یافته های پژوهش در سطح شاخص ها بیانگر تاثیر مثبت اندازه و نوع شرکت بر رابطه (HRAI) و شاخص های سازه مالی(سودخالص، مدیریت هزینه ها و درآمدکل)، سازه مشتری (برگشت کالای فروش رفته و خدمات پس از فروش) و سازه فرآیندهای داخلی (مطالبات سوخت شده و هزینه تعمیر و نگهداری) است. همچنین اندازه، نوع شرکت، تحصیلات و تجربه مدیران بر رابطه (HRAI) و شاخص های سازه رشد و یادگیری (کیفیت شغلی، توانمندسازی، رضایت شغلی و بهبود آموزش کارکنان) تاثیر مثبت دارد
    کلیدواژگان: اطلاعات حسابداری(هزینه یابی) منابع انسانی(HRAI)، سازه های سیستم ارزیابی متوازن، رگرسیون جزئی، بورس اوراق بهادار تهران
  • محمد عرب مازار یزدی، مظفر جمالیان پور صفحه 45
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی محتوای اطلاعاتی صورت های سود و زیان میان دوره ای با توجه به اهداف مندرج در استاندارد شماره 22 است. به این منظور، گزارش های مالی میان دوره ای 3، 6 و 9 ماهه، 318 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1381 تا 1387 مطالعه گردید. به منظور بررسی محتوای اطلاعاتی این صورت ها، از توان پیش بینی کنندگی آن ها برای پیش بینی بازده سهام، توان کسب سود، ایجاد جریان های نقدی، شرایط مالی و نقدینگی استفاده شد. نتایج بیان کرد که هر سه صورت مورد مطالعه دارای محتوای اطلاعاتی مطلوبی هستند و می توان با استفاده از اطلاعات مندرج در آن ها به مدل های مناسبی برای پیش بینی دست یافت. البته، نتایج نشان داد که محتوای اطلاعاتی این صورت ها برای پیش بینی جریان های نقدی آتی، در بالاترین سطح پیش بینی کنندگی و برای پیش بینی نرخ بازده سهام در پایین ترین سطح قرار دارند. در نهایت نتایج بیانگر آن بود که تقریبا همه اقلام و اعداد مندرج در این صورت ها، دارای محتوای افزاینده اطلاعاتی هستند؛ به گونه ای که با استفاده از این اعداد و ارقام می توان به مدل های قابل اتکایی از لحاظ آماری برای پیش بینی اهداف مورد نظر استفاده کنندگان دست یافت. افزون بر آن، اعداد و ارقام مندرج در صورت نه ماهه در اکثر موارد دارای محتوای اطلاعاتی بالاتری بودند.
    کلیدواژگان: محتوای اطلاعاتی، گزارشگری مالی میان دوره ای، استاندارد حسابداری شماره22، روش مبتنی بر پیش بینی
  • داریوش فروغی، سعید صمدی، قاسم موذنی صفحه 67
    پژوهش حاضر در صدد پاسخ گویی به این سؤال اساسی است که آیا ریسک سیستماتیک سهام قیمتی در مقایسه با سهام رشدی، دارای ارتباط بیشتری با ریسک سیستماتیک بازار است؟ همچنین، آیا قدرت پیش بینی کنندگی ریسک سیستماتیک بازار توسط ریسک سیستماتیک سهام قیمتی بیشتر از سهام رشدی است؟ جامعه آماری پژوهش، شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده، نمونه آماری متشکل از 274 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای بازه زمانی 1379 تا 1387 است. در این پژوهش، از هفت مدل رگرسیون چند متغیره برای آزمون فرضیه ها استفاده شده است و به منظور برآورد ضرایب رگرسیون برای آزمون فرضیه اول، از مدل داده های مقطعی و برای آزمون فرضیه دوم از مدل داده های ترکیبی بهره گرفته شده است. در این پژوهش، برای بررسی ارتباط بین ریسک سیستماتیک بازار و ریسک سیستماتیک سهام قیمتی و رشدی، بازه زمانی پژوهش به چهار گروه رکود، میانی، توسعه و اوج تقسیم شده است. همچنین، برای بررسی قدرت پیش بینی کنندگی ریسک سیستماتیک بازار توسط ریسک سیستماتیک سهام قیمتی و رشدی، از مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای شرطی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهدکه در گروه رکود، ارتباط بین ریسک سیستماتیک سهام رشدی با ریسک سیستماتیک بازار، بیشتر از سهام قیمتی است. در گروه های میانی و توسعه، این ارتباط برای ریسک سیستماتیک سهام قیمتی بیشتر از سهام رشدی است و در گروه اوج نیز هیچ گونه ارتباط معنی داری بین ریسک سیستماتیک بازار و ریسک سیستماتیک سهام رشدی و قیمتی وجود ندارد. همچنین، قدرت پیش بینی کنندگی ریسک سیستماتیک بازار توسط سهام قیمتی نسبت به سهام رشدی از برتری خاصی برخوردار نیست.
    کلیدواژگان: سهام رشدی، سهام قیمتی، صرف ریسک مورد انتظار بازار، گستره زمانی، گستره قراردادی
  • غلامحسین مهدوی، مظفر جمالیان پور صفحه 89
    مقاله حاضر به بررسی عوامل مؤثر بر سرعت گزارشگری مالی 276 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1378 لغایت 1387 می پردازد. از اختلاف زمانی میان تاریخ پایان سال مالی و تاریخ ارائه گزارش های مالی حسابرسی شده سالانه، به عنوان معیاری برای سرعت گزارشگری مالی و از نسبت های مالی، متغیر اندازه شرکت و نسبت سرمایه گذاری مجدد سود جاری، به عنوان عوامل مؤثر بر سرعت گزارشگری استفاده شد. به منظور انجام پژوهش، از تکنیک های آماری کروسکال-والیس، مقایسه میانه ها، تجزیه و تحلیل رگرسیونی و مقایسه چولگی و کشیدگی استفاده شد. با توجه به نتایج حاصله، هیچ یک از متغیرها دارای توزیع نرمال نیست، بنابراین، استفاده از تکنیک های ناپارامتریک ارجح است. افزون بر این، شرکت ها با سرعت گزارشگری مختلف دارای نسبت های مالی و غیرمالی متفاوتی هستند. همچنین، سرعت گزارشگری مالی در صنایع مختلف، متفاوت بود. سرعت گزارشگری مالی در طی سال های مورد مطالعه به طور میانگین بیشتر شده است. اکثر نسبت های مالی و غیرمالی مورد بررسی با سرعت گزارشگری مالی رابطه معنادار آماری داشتند. همچنین، نتایج پژوهش نشان داد که با استفاده از نسبت های مالی و غیرمالی می توان به مدل های معناداری برای پیش بینی سرعت گزارشگری مالی دست یافت.
    کلیدواژگان: سرعت گزارشگری مالی، کیفیت گزارشگری مالی، نسبت های مالی و غیرمالی، بورس اوراق بهادار، مدل پیش بینی کننده
  • ویدا مجتهدزاده، سمیه امامی صفحه 109
    این تحقیق به مقایسه میزان خطای دو مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای و تعدیل شده برای شرایط تورمی در پیش بینی بازده سهام می پردازد. در این راستا، سه فرضیه طراحی شد. به منظور آزمون این فرضیه ها، اطلاعات ماهیانه 72 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1382-1386جمع آوری گردید و دو مدل با استفاده از رگرسیون های مربوط مقایسه شدند. نتایج تحقیق نشان داد که مدل تعدیل شده از نظر برآورد بازده دارایی، ضریب خطای کمتری دارد و وجود عامل تورم در این مدل، میزان دقت آن را نسبت به مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای به شکل معناداری افزایش می دهد. به عبارت دیگر، عامل تورم در پیش بینی بازده دارایی های سرمایه ای دارای نقش بااهمیتی است. همچنین، در شرایط تورمی، در صورت وجود همبستگی مثبت بین نرخ بازده پرتفوی بازار و نرخ تورم، مقدار قیمت بازاری ریسک در مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای نسبت به مدل تعدیل شده کمتر است.
    کلیدواژگان: مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای، مدل تعدیل شده برای شرایط تورمی، قیمت بازاری ریسک، شرایط نامطمئن تورمی
  • امیر رساییان، فروغ رحیمی، سارا حنجری صفحه 125
    مکانیزم های نظارتی حاکمیت شرکتی، از عوامل مهم اثرگذار بر سطح نگهداشت وجه نقد شرکت هاست. برخی از پژوهش های خارجی صورت گرفته، بیانگر آن است که افزایش کیفیت حاکمیت شرکتی، باعث کاهش سطح نگهداشت وجه نقد شرکت ها می گردد. در ایران پژوهش های چندانی در مورد رابطه مکانیزم های نظارتی حاکمیت شرکتی و سطح نگهداشت وجه نقد شرکت ها صورت نگرفته است، لذا هدف اصلی این مقاله بررسی رابطه برخی از مکانیزم های حاکمیت شرکتی شامل درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و درصد سرمایه گذاران نهادی به عنوان متغیرهای مستقل و سطح نگهداشت وجه نقد به عنوان متغیر وابسته، در بورس اوراق بهادار تهران است. در راستای این هدف، اطلاعات 10 ساله (78-87) 129 شرکت، مطالعه گردید. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون چند متغیره با استفاده از داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بین درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و سطح نگهداشت وجه نقد در بورس اوراق بهادار تهران، رابطه منفی و معنی داری وجود دارد، اما بین درصد سرمایه گذاران نهادی و سطح نگهداشت وجه نقد رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، نگهداشت وجه نقد، اعضای غیرموظف هیات مدیره و سرمایه گذاران نهادی
  • محمدحسین قائمی، محمد رحیم پور صفحه 145
    در این مقاله، تاثیر اعلان سودهای فصلی بر نقدشوندگی سهام بررسی شده است. در این تحقیق، از نسبت مؤثر شکاف بین قیمت عرضه و قیمت تقاضا به عنوان معیار نقدشوندگی بازار استفاده شده است. بر مبنای مدل بازار، میزان نسبت شکاف مؤثر غیرعادی قیمت عرضه و قیمت تقاضا و میانگین غیرعادی انباشته آن، در بازه زمانی 20 روز قبل تا 20 روز پس از اعلان و بازه زمانی 10 روز قبل تا 10 روز پس از اعلان سود فصلی بررسی شده است. نمونه مورد بررسی شامل 555 مورد اعلان سود فصلی شرکت ها در طول سال های1387-1384 است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که در طول دوره مورد مطالعه، پس از اعلان های سود فصلی نقدشوندگی سهام افزایش قابل ملاحظه ای نداشته است.
    کلیدواژگان: نقدشوندگی بازار، عدم تقارن اطلاعاتی، اطلاعات محرمانه، اعلان سود فصلی
  • حسین فخاری، عصمت سادات طاهری * صفحه 159

    نوسان پذیری بازده سهام2 و عوامل موثر برآن از موضوعهای بحث برانگیز در تحقیقات امور مالی است. سرمایه گذاران نهادی3 به عنوان گروهی از سرمایه گذاران به واسطه دسترسی به منابع عظیم مالی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی بازار سرمایه ایفا می کنند. بر همین مبنا، مطالعه در خصوص نقش سرمایه گذاران نهادی در نوسان پذیری بازده سهام از اهمیت زیادی برخوردار است. تحقیق حاضر به دنبال یافتن شواهدی در خصوص ارتباط بین سرمایه گذاران نهادی در نوسان پذیری بازده سهام است. این نقش بر مبنای دو تئوری نظارت کارآمد و همگرایی منافع قابل بررسی است که تحقیق مذکور به دنبال آزمون این تئوری ها در بازار سرمایه ایران است. این تحقیق، از نوع مطالعه توصیفی همبستگی مبتنی بر داده های مقطعی است، که 121 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال مالی1387 به عنوان نمونه انتخاب گردیده اند. برای آزمون این ارتباط، از مدل رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد حضور سرمایه گذاران نهادی موجب افزایش نظارت بر عملکرد مدیران شده، از عدم تقارن اطلاعاتی می کاهد و نهایتا با افزایش درصد مالکیت این گروه از سهامداران، از نوسان پذیری بازده سهام کاسته می شود. این یافته ها می تواند برای سیاستگذاران بازار سرمایه در تدوین مقررات برای استقرار و تقویت نقش سهامداران نهادی (در حاکمیت شرکتی) مفید بوده، همچنین برای سرمایه گذاران در ارائه مبنایی برای کاهش ریسک نوسان پذیری بازده سرمایه گذاری سودمند باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاران نهادی، نوسان پذیری بازده سهام، فرضیه نظارت کارآمد، فرضیه همگرایی منافع
  • سعید شعرایی، محسن ثنایی اعلم صفحه 173
    طی دهه گذشته، فرآیندهای با حافظه بلند مدت، بخش مهمی از تجزیه و تحلیل سری های زمانی را به خود اختصاص داده اند. وجود حافظه بلند مدت در بازده دارایی ها کاربردهای مهمی در بررسی کارایی بازار، قیمت گذاری اوراق مشتقه و انتخاب سبد دارایی دارد. در این تحقیق، ابتدا وجود حافظه بلند مدت در سری زمانی بازده و نوسانهای شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. نتایج آزمون های آماری، وجود حافظه بلندمدت را در بازده و نوسانهای شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران تا سطح اطمینان بالایی تایید می کنند. در ادامه، دقت پیش بینی مدل هایی که ویژگی حافظه بلندمدت را در نظر نمی گیرند، ARMA و GARCH، با مدل های مشابهی که این ویژگی را درنظر می گیرند، ARFIMA و FIGARCH، به روش پنجره غلتان در بازه های زمانی مختلف مقایسه شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد مدل نسبتا ساده ARMA، در مقایسه با سایر مدل ها، بهتر می تواند بازده یک روز بعد شاخص را پیش بینی کند؛ اما در پیش بینی بازده شاخص برای دوره های هفتگی، ماهانه، فصلی و شش ماهه، مدل FIGARCH همواره پیش بینی های دقیقتری ارایه کرده است.
    کلیدواژگان: حافظه بلندمدت، پیش بینی، بازده سهام، بورس اوراق بهادار تهران
|
  • A. Saghafi, M. Arab Mazar Yazdi Page 1

    This is an empirical investigation on the relation between investment efficiency and financial reporting quality, which is based on Verdi(2006) model. Investment efficiency in aconceptual framework means the acceptance of the investment projects with positive NPV, and investment inefficiency means rejecting these investments opportunities(underinvestment) or investing in projects with negative NPV (overinvestment). In this paper, expected investment is a function of growth opportunities. Overinvestment andunderinvestment is a sign of investment inefficiency. For evaluating the financial reportingquality, we used the accruals quality model. This paper investigates the subject matter in 152 companies at TSE (Tehran Stock Exchange) in 1379 to 1387 time period. The evidences suggest no association between those variables.

  • M. Namazi, R. Jamei Page 21
    Human resource accounting is in fact the application of the concept of management accounting information system in human resource management area. This accounting is the measure of costing human resource as the main resource in every organization. Hence, the main purpose of this research is to examine the effect of Human Resource Accounting Information (HRAI) on construct of the balanced scorecard system of listed companies in the Tehran Stock Exchange (TSE) market. The data sample is confined to 96 companies on the TSE during 1383 to 1387. The results of hypotheses testing, by employing the"Partial Regression" technique, indicate that there is a significant positive relationship between HRAI and the constructs of the balanced scorecard system with regards to the type, and size of the company, education and experience of human resource managers both at the level of all companies and at the level of the designated measures. Furthermore, research results at the measures level also illustrate that there is a positive effect concerning the type and size of companies on the relationship of HRAI and measures of the financial constructs, (net profit, the management of expenses and net earning), costumer construct,(sales returns and guarantee), and internal process construct (bad debts and maintenance expense). Moreover, the type and size of the company, along with the education and experience of human resource managers can positively influence the relationship between HRAI and growth and learning construct (Job quality, enabling and job satisfaction and training improvement).
  • Arab Mazr Yazdi, M. Jamalian Pour Page 45
    The main purpose of the present article is to investigate the information content of interim income statements according to Accounting Standard No.22. For this purpose the interim financial statements of 318 corporations that are listed in Tehran Stock Exchange were studied. The statements are for 3, 6, and 9 month periods between the years 1381 to 1387. In order to discuss the information in the statements we studied the power of interim income statements in prediction of stock return, profitability, generate cash flow, financial position and liquidation. The results show that the three types of interim income statements have enough information and investors can use their data to obtain predictor models. The results indicate that the power of the information content of interim income statements for predicting generating cash flow are maximum, but for stock return are minimum. At last, the research concludes that a great deal of numbers in interim income statements have incremental information's content, because every of them can increase statistical reliability of predication models. In addition numbers in interim income statement with 9 months period have the highest information content.
  • Foroghi, S. Samadi, Gh Moazeni Page 67
    This study tries to answer whether the market risk is more associated with the systematic risk of value stocks than growth stocks, and also investigates the prediction power of the systematic risk of value and growth stock in the forecasting of market risk. The investigation is performed using both cross-sectional and pooling methods for a sample consisting of 274 Iranian firms listed in the Tehran Stock Exchange during the period 2000-2008. In this study, to examine the relationship between market risk and the systematic risk of value and growth stocks, the time period is divided into four categories, including recession, trough, expansion and peck. Moreover, conditional capital assets pricing model (CCAPM) is used to investigate the prediction power of the systematic risk of value and growth stocks in the market risk’s forecasting. This study does not provide conclusive evidence. In the other words, the results indicate that, for firms listed in the recession group, market risk is more correlated with the risk of growth stocks than value stocks while, for the firms listed in the trough and expansion groups, market risk is highly associated with value stocks’ risk. Moreover, there is no significant relationship between these measure and market risk for the firms which listed in the peck group. Furthermore, the results reveal that value stocks are not superior to growth stocks in the forecasting of the market risk.
  • Gh. H. Mahdavi, M. Jamalian Pour Page 89
    Current article explore for factors that associated with speed of financial reporting for 276 of listed companies in Tehran Stock Exchange during the period of 1378 to 1387. In this study we used date different between ends of fiscal year and issued date of annual financial reporting as index for speed in financial reporting. In addition financial ratio, firm's size and ratio of reinvestment current net income used as factors that effect on speed of financial reporting. For purpose of this article, Kruskal-Wallis test, Median test and test of Multi-Regression Analysis used for testing hypotheses. Our results show that any of variables dont have normal distribution, so using non-parametrical statistic tests preferred. In addition corporations with different speed of financial reporting have different financial and non-financial ratios and corporations that work in different industry have different speed in financial reporting. Speed of financial reporting has become faster during the period of study. Majority of financial and non-financial variables have significant relations with speed of financial reporting. The result indicates that financial and non-financial ratios can make predictive models for speed of financial reporting.
  • V. Mojtahedzadeh, S. Emami Page 109
    The aim of this Paper is to compare Capital Assets Pricing Model (CAPM) and Capital Assets Pricing Model under Inflation (CAPMUI) in respect to compute the stock returns. So, three hypotheses have been formed. To test the hypotheses, monthly data of 72 listed companies in Tehran Stock Exchange (TSE) during 1382-1386 were collected. The results indicated that regarding to computing the asset returns, CAPMUI model has a deviation coefficient smaller to CAPM and the existence of inflation factor in this model increases the precision of the model comparing to the first model. In other words, inflation factor has an important effect on computing the assets returns. In inflation conditions, if there is a positive correlation between the portfolio return and the inflation rate, market price of risk is understated by CAPM.
  • A. Rasaiian, F. Rahimi, S. Hanjari Page 125
    Corporate governance tools are effective factors in determining the level of cash holdings. Some researches indicate that increasing in corporate governance quality leads to decrease cash holdings. No many researches have done about the relationship between corporate governance and cash holdings in Iran. Therefore the main goal of this paper is to review the relationship between percentage of institutional ownership and percentage of outside directors as independent variables and cash holdings as dependent variable in Tehran Stock Exchange. Therefore 129 firms that their required data for a ten year period was available were studied. The multivariate pooled regression model is used to examine the hypotheses. The conclusions indicate that there is no significant relationship between percentage of institutional ownership and cash holdings. There is a negative and significant relationship between percentage of outside directors and cash holdings in Tehran Stock Exchange.
  • M. H. Ghaemi, M. Rahimpour Page 145
    Earnings quarterly announcements in Tehran Stock Exchange has increased during the past years. We examine the relation between quarterly earnings surprises and stock liquidity. We used effective relative bid ask spread as a proxy for stock liquidity. Based on the market model, this study compared abnormal effective relative bid ask spread and average abnormal effective relative bid ask spread in the period of 20 and 10 days before and after announcement. For a sample of 555 earnings quarterly announcement during 1384-1387 years, we show that stock liquidity has not increased around the earnings quarterly announcements.
  • H. Fakhari, E. Taheri Page 159

    Stock Return Volatility and the factors that affect on it are the controversial subjects in financial research. Institutional Investors as a group of investors, who access to huge financial resources, have an important role in economic and capital market development. On this basis, study about institutional investor's role in stock returns volatility is necessary. This paper is tended to find evidence in support of relationship between institutional investors and stock return volatility. This relationship is examined based on two theories in Tehran Stock Exchange: Efficient monitoring and convergence of interests. This study is descriptive-correlation based on cross sectional data. The final sample includes 121 of listed companies in Tehran Stock Exchange in 2008. To examine this relationship, multivariable linear regression model was applied. The findings show that the presence of institutional investors in firm increases the monitoring on manager's performance and decreases the information asymmetry problems. These findings are useful for capital market policy makers to approve rules to support institutional investors’s role in corporate governance. It might be useful for investors to have a new criterion to decrease the risk of volatility of return on investments.

  • S. Shoaraee, M. Sanaee Page 173
    During the last decades long-memory processes have evolved as an important part of time series analysis and long memory parameter in asset returns has important evidences for many paradigms in modern finance theory. If asset returns display long memory, the series realizations are not independent over time, realizations from the remote past can help forecast future returns. Therefore the presence of long memory in asset returns contradicts the weak form of the market efficiency hypothesis. Also this characteristic has fundamental effect on time series prediction methods. This research examines the presence of long memory in series of return and volatility of Tehran Stock Exchange. Significance evidence of long memory is found in first and second moments of Tehran Stock Exchange return series. Also predictive accuracy of AMRA, GARCH, ARFIMA and FIGARCH models compared in variety of forecast horizons with recursive and rolling estimation schemes. The results of this research show that ARMA model perform better in 1-step ahead forecast, while for greater forecast horizons, including weekly, monthly, seasonal and yearly predictions, FIGARCH model outperform other alternatives.