فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • بررسی برنامه تفصیلی درس کاربرد رایانه در مقطع درجه داری ناجا
    علی محمد رجبی، غلامرضا شاه محمدی صفحات 1-34
    همگامی با حرکت پر شتاب فناوری اطلاعات برای پلیس یک ضرورت است و توانایی نیروی انسانی در استفاده از این فناوری در موفقیت سازمان نقش به سزایی دارد، از این روست که آموزش و توسعه استفاده از فناوری اطلاعات یکی برنامه های اصلی ناجا است. موفقیت و بهبود کیفیت در این برنامه به بازنگری و اصلاح سرفصل های آموزش رایانه متناسب با نیازهای جدید سازمان وابسته خواهد بود. این مقاله با معرفی الگوهای بین المللی آموزش رایانه و شیوه های ارائه این آموزش در کشور به بررسی بخشی از مولفه های موثر بر آموزش رایانه در یک سازمان می پردازد؛ الگوی جاری آموزش رایانه در آموزشگاه های علمی تخصصی ناجا را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و برنامه ای برای آموزش رایانه به فراگیران مقطع درجه داری با بهره گیری از الگوهای استاندار آموزش رایانه ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش رایانه، برنامه آموزش، مدل آموزش، مهارت کار با رایانه، نیاز سازمان، برنامه تفصیلی
  • ارزیابی میزان کاربرد مدیریت دانش در دانشگاه آزاد اسلامی
    مهدی صادقی، منیژه بهامیریان صفحات 35-64
    دانش نخستین منبع راهبردی برای موسسات در قرن 21 است. پژوهشگران و متخصصان تلاش می کنند دریابند، چگونه منابع دانش به صورت موثری گردآوری و مدیریت شود تا بتوان به عنوان مزیتی رقابتی از آن استفاده کرد. در این راستا مدیریت دانش در سازمان های آموزشی به ویژه دانشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. بر این اساس هدف این پژوهش مشخص کردن میزان کاربرد مدیریت دانش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب بوده است؛ این پژوهش با نظر به مولفه های اصلی مدیریت دانش متشکل از: خلق دانش، یادگیری سازمانی، کسب دانش، تسهیم دانش، ذخیره وکاربرد دانش، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه بوده است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفته و نمونه گیری به صورت سرشماری کامل صورت گرفته است. برای ساختن پرسشنامه و تعیین روایی آن از نظر کارشناسان استفاده شده و برای تایید آن تحلیل عاملی به کار رفته است. در این پژوهش به منظور تحلیل داده های آماری از روش های آماری ناپارامتری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است که آزمون آماری کلیه مولفه های تحقیق در سطح 05/0 معنادار بوده است. با توجه به نتایج فوق، وضعیت موجود دانشگاه از نظر میزان کاربرد مدیریت دانش رضایت بخش نیست. اما مولفه های کسب دانش و یادگیری سازمانی با توجه به فراوانی های به دست آمده نسبتا مطلوب ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، ارزیابی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • آسیب ها و جرائم رایانه ای در دنیای مجازی
    رمضان حسن زاده، نظام هاشمی، فاطمه صغری سینا، زینب افشار صفحات 65-78
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی آسیب ها و جرائم رایانه ای در دنیای مجازی و راهکارهای علمی و عملی مواجهه با بزه دیدگان رسانه ای، با تاکید بر اعتیاد به اینترنت دانشجویان، است. امروزه ارتباطات از طریق کامپیوتر و اینترنت بخشی از واقعیت زندگی است. انقلاب در تکنولوژی کامپیوتر و ارتباط از طریق اینترنت در فرهنگ امروزی نقش فزاینده ای پیدا کرده است.
    روش
    در تحقیق حاضر از روش تحقیق توصیفی استفاده شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ساری هستند. از بین جامعه آماری، براساس جدول تعیین حجم نمونه از روی حجم جامعه یا جدول کرجسی و مورگان، تعداد 261 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که: 1- دانشجویان دانشگاه بزه دیده رسانه ای، از نوع اعتیاد به اینترنت، هستند (5%>P و 456/28=t)؛ 2- علل بزه دیده رسانه ای،از نوع اعتیاد به اینترنت، در دانشجویان دانشگاه متفاوت است؛ 3- بزه دیده رسانه ای، از نوع اعتیاد به اینترنت، در دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی متفاوت است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های تحقیق نتیجه می گیریم که دانشجویان دانشگاه به نوعی بزه دیده رسانه ای، از نوع اعتیاد به اینترنت، مبتلا هستند و باید از راهکارهای علمی و عملی و مداخلات رفتاری- شناختی مناسب برای مواجهه با مشکل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آسیب ها و جرائم رایانه ای، دنیای مجازی، اعتیاد به اینترنت، دانشجویان
  • از افسر پلیس تا استاد پاره وقت کلاس دانشگاهی
    رضا صالحی، علی قنبری صفحات 79-90
    افسران پلیس در تمام درجه ها، زمان قابل توجهی را صرف تدریس می کنند. پلیس جامعه محور نیاز به مهارت های پیشرفته برقراری ارتباط اجتماعی و گوش دادن به حرف مردم را به اولین مولفه اجرای نوین قانون بدل کرده است. کارکنان با نهادهایی مانند گروه های محلی، سازمان جوانان و موسسات مدنی ارتباط دارند. هم چنین بعضی از نمایندگی ها افسرانی را به عنوان منبع آموزشی آموزشگاه ها تربیت کرده و بخش ارتباطات مردمی را تاسیس کرده اند و از طریق آن ها قسمت عمده ای از امر آموزش را انجام می دهند. مهارت هایی که افسران از طریق این تلاش های نمایندگی به دست می آورند، آن ها را برای تدریس در یک کلاس دانشگاهی به خوبی آماده می کند.
    کلیدواژگان: پلیس، استاد پاره وقت، تدریس
  • نقد و بررسی آموزش علوم انسانی در ایران با تاکید بر شیوه های آموزش و نگاهی بر موانع و راهکارها
    مریم سیاوشی صفحات 91-116
    علوم انسانی در هر جامعه در اصل، فراهم کننده رویکردهای اساسی و پایه ای است که افراد بر مبنای آن اندیشیده، رفتار کرده و زندگی می کنند. به عبارت بهتر علوم انسانی در هر فرهنگ و تمدن ارائه کننده توجی هات لازم برای معنابخشی به زندگی و تعیین هدف های مشروع برای افراد و بیان کننده راه های لازم برای رسیدن به آنها می باشد. با توجه به اهمیت این علوم، در شرایط حاضر مهم ترین سوال درباره علوم انسانی، وضعیت موجود آن در جامعه ماست. هدف این پژوهش نقد و بررسی آموزش علوم انسانی در ایران با تاکید بر شیوه های آموزش و نگاهی بر موانع و راهکارها می باشد. برای رسیدن به این هدف محقق با مراجعه به مهارت های آموزشی و نیز طبقه بندی های صورت گرفته در سطوح و حیطه های آموزشی علوم به عنوان وضعیت مطلوب و مقایسه وضعیت موجود آموزش علوم انسانی در ایران با آن به فاصله های موجود بین وضعیت موجود و مطلوب می پردازد و چالش ها و مشکلاتی که باعث به وجود آمدن این فاصله ها شده است، مورد بررسی قرار می گیرند. به عنوان نمونه از جمله این مشکلات استفاده از شیوه های نامناسب آموزش است و سپس راه حل هایی برای کم کردن و در نهایت پرکردن این فاصله ها پیشنهاد می گردند. از میان این راه حل ها می توان به تغییر و بازنگری اساسی در روش های آموزش اشاره کرد.روش ما در این مقاله، مطالعات کتابخانه ای است و گردآوری داده ها و اطلاعات با استفاده از مراجع مختلفی چون اسناد، مدارک، کتاب ها و مقالات منتشر شده در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: علوم انسانی، آموزش علوم انسانی، حیطه های آموزشی، موانع آموزشی
  • بررسی عوامل موثر در مشارکت کارکنان ناجا در ورزش همگانی و ارائه راهکارهای مناسب
    پوریا سهرابی، انسیه جعفری نیکو، محمد جوادی پور صفحات 117-142
    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر در مشارکت کارکنان ناجا در ورزش همگانی و ارائه راهکارهای مناسب می باشد. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی است و از نظر نوع جمع آوری داده های تحقیق، توصیفی-تحلیلی بوده که به روش میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه پرسنل ستاد کل ناجا بودند. نمونه آماری این تحقیق با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه مورگان برابر با 351 نفر محاسبه شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون باینومینال نشان داد که 35.9% نقش دسترسی مناسب بر افزایش مشارکت در ورزش های همگانی متوسط دانسته و 64.1% بر تاثیر زیاد دسترسی مناسب صحه گذاشته اند 05/0 p<. نتایج آزمون باینومینال نشان داد که 41.6% افراد معتقدند بروز عوامل انگیزشی در افزایش مشارکت ورزش های همگانی تاثیر متوسطی داشته و58.4% بر تاثیر زیاد عوامل انگیزشی باور دارند 05/0 p<. این آزمون همچنین نشان داد که 43.3% پاسخگویان بر این باورند که توجه بر عوامل علمی، آموزشی و فرهنگی در افزایش مشارکت ورزش های همگانی تاثیر متوسطی داشته در حالی که 56.7% بر تاثیر زیاد این عوامل صحه گذاشته اند. نتایج آزمون کای دو نشان داد که 2.8% عوامل مربوط به توجه مسئولان در افزایش مشارکت ورزش های همگانی تاثیر کمی دارد و 52.4% پاسخگویان بر این باورند که در افزایش مشارکت بر ورزش های همگانی تاثیر متوسطی داشته در حالی که 644.7% بر تاثیر زیاد توجه مسئولان صحه گذاشته اند 05/0 p<. آزمون کای دو بیان می کند که 6% اظهار نموده اند که منابع در افزایش مشارکت ورزش های همگانی تاثیر کمی دارد و 44.4% پاسخگویان بر این باورند که در افزایش مشارکت بر ورزش های همگانی تاثیر متوسطی داشته در حالی که 49.6% بر تاثیر زیاد منابع صحه گذاشته اند 05/0 p<. درصد و رتبه هر یک از معیارها با استفاده از تکنیک CSM نشان داد که میانگینcsm آیتم های دسترسی: 3228/83، میانگینcsm آیتم های منابع: 5928/82، میانگینcsm آیتم های نقش و توجه مسئولان: 3637/80، میانگینcsm آیتم های عوامل انگیزشی: 1328/80، میانگین csm آیتم های عوامل علمی، آموزشی و فرهنگی 2683/79 می باشد.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، دسترسی(مناسب سازی)، مشارکت