فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1397)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عباس خاکپور * صفحات 11-32
    هدف
    این پژوهش در صدد شناخت نقش متغیرهای کیفیت زندگی در دانشگاه در اهمال کاری آکادمیک بوده است. همچنین روابط بین متغیرهای کیفیت زندگی دانشگاهی و اهمال کاری تحصیلی با متغیرهای جمعیت شناختی و نمره پیشرفت تحصیلی (معدل) مورد مطالعه قرار گرفت. روش شناسی: روش مطالعه از نوع روش های توصیفی و طرح پژوهش از نوع طرح های همبستگی چند متغیری می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ملایر به تعداد 420 نفر بوده و حجم نمونه پژوهش با استفاده از جدول مورگان تعداد 201 دانشجوی دختر و پسر تعیین گردید که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه های کیفیت زندگی در دانشگاه (محقق ساخته) و پرسشنامه اهمال کاری آکادمیک سولومون و راثبلوم (PASS) بود.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان می دهد که متغیرهای کیفیت زندگی دانشگاهی دانشجویان مورد مطالعه پایین تر از حد متوسط بوده و اهمال کاری دانشجویان بیش از سطح میانگین است. بین شاخص های مثبت کیفیت زندگی (شامل فرصت، ماجراجویی و پیشرفت، رضایت عمومی، ارتباط با اساتید و انسجام اجتماعی) و متغیرهای اهمال کاری آکادمیک (اهمال کاری در امتحان، انجام تکالیف درسی و مقالات کلاسی) رابطه منفی وجود دارد و بین شاخص منفی کیفیت زندگی دانشگاهی (عواطف منفی) و اهمال کاری آکادمیک همبستگی مثبت وجود دارد.
    کلیدواژگان: کيفيت زندگي دانشگاهي، اهمال کاري آکادميک، پيشرفت تحصيلي
  • سیدمهدی احمدی بالادهی * صفحات 33-53
    این پژوهش با هدف شناخت رابطه شیوه های آموزش کارکنان ناجا (شیوه گروهی و اجتماعات یادگیری، شیوه عملی فعال، شیوه خوداقدامی و شیوه رسمی) با بهره از فرایندهای مدیریت دانش سازمانی (فرایند شناسایی و کسب دانش، فرایند تولید دانش، و فرایند اشتراک دانش) انجام شد. پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد و به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، پژوهش همبستگی نیز خوانده می شود. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان شرکت کننده در یک دوره آموزش ترفیعاتی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران و به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده، 92 نفر به عنوان نمونه آماری برای مطالعه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته آموزش کارکنان و پرسشنامه استاندارد فرایندهای مدیریت دانش می باشد. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ به ترتیب 0. 84 و 0. 82 مورد سنجش و تایید قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی (آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون) تحلیل شده اند. نتایج تحلیل آماری با استفاده ضریب همبستگی اسپیرمن، بین دو متغیر یافته ها بین شیوه های آموزشی گروهی و اجتماعات یادگیری، عملی فعال، خوداقدامی و شیوه رسمی با فرایندهای کسب و شناسایی، تولید و اشتراک دانش رابطه معنادار نشان داد. اما بین شیوه رسمی و کسب و شناسایی رابطه معنادار وجود ندارد. براساس نتایج این تحقیق می توان گفت شیوه آموزشی عملی فعال بیشترین تاثیر رگرسیونی را روی فرایند تولید دانش دارد.
    کلیدواژگان: آموزش، کارکنان، مدیریت دانش، ناجا، مازندران
  • اکبر داوودی * صفحات 55-68
    هدف این تحقیق بررسی میزان نگرش و گرایش کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین به رشته های ورزشی مختلف می باشد. روش تحقیق، از نظر استراتژی توصیفی، از نظر مسیر اجرا زمینه یابی (توصیفی- اکتشافی) ، شیوه جمع آوری پیمایشی، از نظر مقطع زمانی حال نگر، از نظر دوره زمانی مقطعی، از نظر هدف و نتیجه کاربردی، جامعه آماری در این تحقیق کلیه کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین می باشند. نمونه گیری به صورت طبقه ای و تصادفی ساده از رده های مختلف دانشگاه علوم انتظامی امین انتخاب شده است. به همین منظور پرسشنامه محقق ساخته ای شبیه مقیاس ATPA کنیون و با اقتباس از پرسشنامه مظفری در فرم کوتاه با دو بخش نگرش (36سوال) و گرایش (11سوال) و ویژگی های جمعیت شناختی در اختیار جامعه آماری قرار گرفت، روایی پرسشنامه توسط چند تن از اساتید صاحب نظر در این زمینه مورد تائید قرار گرفت و پایائی آن را نیز بعد از استفاده از روش های تحلیل عاملی و انجام مطالعات مقدماتی با آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد. در تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون هایt تک متغیره، t مستقل و تحلیل واریانس در سطح معناداری 5/0 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد 38/0 آزمودنی ها در فعالیت های حرکتی و ورزشی شرکت نداشتند. از نظر آزمودنی ها به ترتیب اولویت، عواملی چون آرامش بیشتر، حفظ زیبایی و تندرستی، کسب نشاط و شادابی، پر کردن اوقات فراغت علل و انگیزه های مشارکت در فعالیت های حرکتی و ورزشی محسوب می شود. پیاده روی، نرم دویدن و آمادگی جسمانی ورزش های بودند که آزمودنی های در آنها شرکت داشتند و همچنین عواملی چون بی علاقگی، عقب ماندن از کارهای روزانه و ترس از آسیب دیدن مهمترین علل عدم مشارکت در فعالیت های حرکتی و ورزشی بودند.
    کلیدواژگان: فعالیت های حرکتی، ورزش، نگرش، گرایش
  • مهدی صادقیان سورکی ، جعفر ترک زاده صفحات 69-96
    عملکرد سازه ای چند بعدی، یک پدیده پیچیده و شامل ابعادی که یک سازمان برای دستیابی به موفقیت باید مورد توجه قرار دهد می باشد. نوع عملکرد یک سیستم آموزشی بسیار خاص بوده و بنابراین برای مواجهه با مفهوم عملکرد باید به تعاملات پویای سطوح آن در سیستم آموزشی توجه کرد. در این ارتباط سیستم آموزشی می توانند از طریق مدیریت عملکرد، کیفیت عملکرد خود را در ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار داده و بقای معنادار خود را در شرایط متغیر محیطی حفظ نماید لذا مدیریت عملکرد نگرشی واقع گرایانه به فعالیت و اقدام ها و معیاری است که به کمک آن می توان به طور مستمر شرایط موجود را بهبود بخشید. در این راستا مدل ها و چارچوب های متنوعی ایجاد شده که هر یک به نوعی در توصیف، تحلیل و تبیین این سازه کوشیده اند. این مقاله با روشی توصیفی-تحلیلی به بررسی مفاهیم، ادبیات، روش ها و ارائه چارچوبی جامع با توجه به پویایی های محیط تعاملی در سه سطح فرد، تیم و سازمان می پردازد. بر این اساس در این مقاله مدیریت عملکرد در سطوح فرد، تیم و سازمان تشریح شده است. نتیجه این که مجموعه فعالیت هایی که در سازمان های آموزشی صورت می پذیرد به منظور نیل به موفقیت باید سطوح مختلف عملکرد اعم از فرد، تیم و سازمان را به عنوان حلقه های متعامل مورد توجه قرار دهد.
    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، سازمان آموزشی، سطوح مدیریت عملکرد
  • محمد میرزایی * صفحات 97-115
    هدف اصلی این پژوهش مطالعه تطبیقی عملکرد فرماندهان صف (خدمت کرده و خدمت نکرده) در یگان های اجرایی،در دانشگاه علوم انتظامی امین از منظر دانشجویان مصوب می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی و از نوع تحقیقی- توصیفی و به لحاظ نوع داده ها کمی است. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین به تعداد 1500 نفر می باشد که بر اساس جدول مورگان تعداد 300 نفر از دانشجویان به صورت نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بهره گرفته شده و ابزار جمع آوری اطالعات پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار اصلی و از مطالعات کتابخانه ای و مستندات به عنوان مکمل استفاده شده است. برای تعیین روایی پرسش نامه محقق ساخته، از روایی نمادی استفاده گردید که با بهره گیری از نظرات و پیشنهاد های اساتید و کارشناسان امر، مورد تایید واقع شد. مقدار ضریب آلفای کرونباخ پرشنامه به ترتیب ابعاد تحقیق به ترتیب 90 ،%85،%92 %و ضریب کل پرسشنامه 92 %به دست آمد که حاکی از پایایی قابل قبولی می باشد. برای نرمال بودن داده ها ابتدا از آزمون کولموگروف اسمیرنوف )s-k )و سپس از آزمون t مستقل به وسیله نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج آزمون نشان می دهد که فرماندهان صف خدمت کرده در یگان های اجرایی عملکرد بهتری از فرماندهان صف خدمت نکرده در یگان های اجرایی داشتند. بر اساس دیدگاه صاحبنظران عملکرد فرماندهان صف خدمت کرده با توجه به طیف 5 ارزشی لیکرت باالتر از حد متوسط قرار دارند. با مقایسه میانگین معیارها در فرماندهان صف خدمت کرده)55. 3 )نسبت به فرماندهان صف خدمت نکرده)71. 2 )به میزان )84 )%از یکدیگر فاصله دارند. بر اساس نتایج حاصله بین عملکرد فرماندهان صف خدمت کرده و خدمت نکرده در یگان های اجرای تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد، فرماندهان صف، دانشجویان، دانشگاه علوم انتظامی، ویژگیهای مدیریتی
  • فرشید بی باک* ، امیر حسین محمد پناه صفحات 117-140
    نیازسنجی آموزشی، فعالیتی حیاتی و مهم برای آموزش و بهسازی عملکرد مدیران و کارکنان است. به منظور کارایی و اثربخشی، همه برنامه های آموزشی باید با نیازسنجی آموزشی آغاز شوند. لذا با هدف انجام نیاز سنجی آموزشی درمجموعه فرماندهی انتظامی استان کردستان برآن شدیم تا نیازهای آموزشی کارکنان فرماندهی انتظامی استان را درحیطه دانشی مورد سنجش قراردهیم. این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری ، کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان بوده است. حجم نمونه انتخابی 384 نفر لحاظ گردید که با استفاده از روش نمونه گیری مطبق نسبی انتخاب شده است. براساس یافته های تحقیق در بخش سوالات که برای کلیه یگانها طراحی و تدوین شده است نیاز اصلی آموزشی بیشتر کارکنان درحیطه مهارتی و با توجه به ماموریتهای ذاتی نیروی انتظامی ، شناسایی شده است که اهم اولویت آموزشی آنان شامل نیاز به آموزش درحیطه تیراندازی مهارتی در رتبه اول، نیاز به آموزش درحیطه اصول و فنون تیراندازی و سلاح کشی در رتبه دوم و نیاز به آموزش درحیطه اردوکشی نظامی در رتبه آخر قرار دارد.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، آموزش، کارکنان، یگانها، فرماندهی انتظامی استان