فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1395)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • خدر فرجی راد، مهدی علیان، رامین چراغی صفحه 1
    مقدمه
    جرم، یکی از ناهنجاری های اجتماعی بوده و معمولا در محیط هایی اتفاق می افتد که از آن بهعنوان مکان های مستعد جرم و یا جرمخیز یاد میشود. شکلگیری چنین مکانهای جرمخیزی تحتتاثیر عوامل مختلفی است و یکی از مهمترین این عوامل ویژگی های محیط میباشد. در همین راستا پژوهش حاضر به دنبال آن است تا با مبنا قرار دادن رویکرد پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیط، به واکاوی یکی از دلایل مهم جمعیتگریزی و تغییر شرایط اجتماعی و فرهنگی بافت تاریخی شهر یزد و تنزل امنیت محیطی در آن بپردازد.
    روش
    روش تحقیق حاضر، روش پیمایشی میباشد که با استفاده از ابزار پرسشنامه به جمعآوری اطلاعات پژوهش مبادرت گردید و سپس با استفاده از آزمونهای T-test و فریدمن، داده ها تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن است که رضایتمندی ساکنان از شرایط امنیت بافت تاریخی در وضعیت مناسبی نمیباشد و وضعیت شاخصهای کاربری اراضی، مبلمان شهری، مولفه های خوانایی محیط، شرایط بهداشتی و تمیزی محیط، معابر و دسترسی ها، پوشش گیاهی و امکان نظارت غیررسمی و گویه های مترتب بر آن در بسیاری از موارد از حد متوسط پایینتر بوده و فاصله زیادی با شرایط مطلوب زندگی در بافتهای تاریخی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از پژوهش نشان از وجود فاصله زیاد شرایط کنونی با شرایط مطلوب در بافت تاریخی شهر یزد دارد و از میان شاخصها، شاخصهای خوانایی، پوشش گیاهی و نظارت غیررسمی دارای شرایط نامناسبتری هستند، لذا ضروری است که در اولویتهای اولیه اقدام در بافت تاریخی شهر یزد در راستای افزایش امنیت محیطی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: جرم، امنیت محیطی، مکان های جرم خیز، بافت تاریخی
  • محسن نیازی، قدیر بخشی، ایوب سخایی، طاها عشایری صفحه 27
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، به کارگیری روش فراتحلیل بهمنظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت گرفته پیرامون بررسی و ارزیابی ارتباط میان عملکرد پلیس و احساس امنیت اجتماعی میباشد.
    روش
    این تحقیق بهروش فراتحلیل کمی صورت پذیرفته است. جامعه آماری این پژوهش را، تعداد 75 مورد از پژوهش های انجام شده در زمینه بررسی رابطه بین عملکرد پلیس و احساس امنیت اجتماعی، بین سال های 95-1387 در ایران تشکیل می دهند. از طریق نمونه گیری هدفمند، 29 پژوهش که در فصلنامه های معتبر علمی- پژوهشی بهچاپ رسیده و دارای ویژگی های مناسب برای ورود به فراتحلیل بودند بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند.
    یافته ها
    یافته های حاصله حکایت از ناهمگنی اندازه اثر و عدم سوگیری انتشار مطالعات مورد بررسی داشتند. ضریب اندازه اثر و نقش تعدیل کنندگی متغیر جنسیت با به کارگیری نسخه دوم نرم افزار CMA مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان دادند که اندازه اثر یا ضریب تاثیر عملکرد پلیس بر احساس امنیت اجتماعی، معادل 417/0 میباشد که بر حسب نظام تفسیری کوهن، در محدوده اطمینان و در سطح متوسط ارزیابی می شود. همچنین این ضریب برای مردان (526/0) بالاتر از زنان (403/0) بود، بدین معنی که عملکرد پلیس تاثیر بیشتری بر احساس امنیت اجتماعی مردان نسبت زنان داشته است و به عبارتی دیگر، احساس امنیت مردان بیشتر از زنان، متاثر از عملکرد پلیس می باشد. رابطه میان عملکرد پلیس و احساس امنیت اجتماعی ، از منظر ویژگی ها و مختصات مطالعات، بهشدت متفاوت و متغیر بوده و این امر لزوم توجه به متغیر تعدیلگر را پر رنگ تر جلوه می دهد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق، عملکرد پلیس (نهاد و کارگزاران) از طریق پایبندی و رعایت اصول و ارزشهای اخلاقی و حقوق شهروندی، پاسخگویی، شفافیت سازمانی، اعتمادسازی، جلب مشارکت های اجتماعی و بازتولید و تقویت سرمایه های اجتماعی، بهکارگیری مطلوب و هدفمند از پلیس زنان و داشتن اقتدار در مبارزه با جرایم و فعالیتهای موثر پیشگیرانه از جرایم، آسیبهای اجتماعی و ناهنجاری های جامعه، میتواند حلقه مفقوده تبیین و حل مسئله احساس ناامنی اجتماعی باشند.
    کلیدواژگان: عملکرد پلیس، احساس امنیت اجتماعی، فراتحلیل _
  • محمد جواد کاملی، احمدرضا اسماعیلی صفحه 55
    مقدمه
    نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی با توجه به شرایط خاص منطقهای و وجود مرزهای طولانی با کشورهای همجوار، وجود مسائل قومی و قاچاق کالا در سطح جامعه، استفاده از کادر بومی با فرهنگ-های محیطی خاص این سازمان را نیازمند استفاده از نظرات و رویکردهای رهبری و مدیریت دانش نموده است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر سبک رهبری تحولگرا بر مدیریت دانش در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی میباشد.
    روش
    این تحقیق از لحاظ روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان شاغل در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی و با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه برآوردی برابر361 نفر محاسبه شده است. بهمنظور نمونه گیری، از روش طبقهای متناسب و برای تعیین روایی ابزار تحقیق، از روایی محتوایی و صوری استفاده شده است. برای سنجش پایایی نیز از آزمون آلفای کرونباخ (آلفای کل 88/0 بوده است.) بهره گرفته شده است. بهمنظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلیابی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی در نرم افزار Smart PLS استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که متغیر نفوذ آرمانی با 8/51 درصد، متغیر ترغیب ذهنی 44/0 درصد، متغیر انگیزش الهامبخش 9/61 درصد، متغیر حمایتهای توسعهگرا 0/51 درصد و در نهایت متغیر رهبری تحولگرا توانسته است 3/70 درصد از تغییرات متغیر مدیریت دانش را تبیین نماید. به عبارت دیگر با پیادهسازی سبک رهبری تحولگرا میتوانیم شاهد بهبود 3/70 درصدی مدیریت دانش در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی باشیم.
    نتیجه گیری
    رهبرانی که رفتارهای تحولآفرینی دارند، کارکنان خود را به انجام کارهای فراتر از انتظار، ترغیب میکنند. رهبری تحولآفرین افراد را متغیر و دگرگون میسازد و با ارزشها، اخلاق و موازین اهداف بلندمدت هماهنگ میکند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری تحول گرا، مدیریت دانش، سازمان دانش بنیان، فرماندهی انتظامی
  • ایرج دوستی، کاظم مجتبایی، پرویز آهی صفحه 79
    مقدمه
    تامین و احساس امنیت اجتماعی یکی از حقوق مسلم شهروندان است که آگاهی از این حقوق و سایر حقوق شهروندی به توسعه جوامع کمک میکند و یکی از موضوعات در برنامه ریزی انتظامی و اجتماعی است. از این رو در این مقاله به بررسی رابطه و تاثیر آگاهی از حقوق شهروندی بر احساس امنیت اجتماعی شهروندان در شهر تهران پرداخته شده است.
    روش
    روش پژوهش در این مقاله پیمایشی است. جامعه آماری تمامی ساکنان بالای 15سال شهر تهران و حجم نمونه 400 نفر بوده که با روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات از نمونه آماری جمع-آوری شده است. از رگرسیون خطی ساده و چند متغیره برای آزمون فرضیه ها استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان احساس امنیت اجتماعی بالاتر از حد متوسط و آگاهی از حقوق شهروندی پایین تر از حد متوسط است، نتایج رگرسیون چند متغییره نشان می دهد که ابعاد آگاهی از حقوق شهروندی دارای رابطه معناداری با احساس امنیت اجتماعی هستند و به ترتیب ضرایب استاندارد شده (بتا) نشان میدهد که آگاهی از حقوق اجتماعی با 0.487، آگاهی از حقوق مدنی 0.256، آگاهی از حقوق اقتصادی 0.203 و آگاهی از حقوق سیاسی با 0.164 به ازای هر واحد تغییر در متغیر وابسته (احساس امنیت اجتماعی) تاثیر دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان میدهد؛ ابعاد آگاهی از حقوق شهروندی، تاثیر مثبت مستقیم بر احساس امنیت اجتماعی دارد. آگاهی از حقوق شهروندی باعث افزایش توانایی حل مسائل اجتماعی می شود و احساس خوشایندی برای شهروندان تولید می کند، بنابراین با افزایش یا کاهش آگاهی، احساس امنیت اجتماعی نیز دستخوش تغییرات می شود.
    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی، حقوق شهروندی، آگاهی از حقوق شهروندی
  • شهامت حسینیان، باقر عالی نژاد صفحه 101
    مقدمه
    در این تحقیق تاثیر سبک مدیریت روسای کلانتری ها بر میزان مشارکت مردم(معتمدین مناطق 15،11،10) شهر تهران در برقراری امنیت اجتماعی بررسی شده است. هدف آن بررسی تاثیر سبک های وظیفهمداری، رابطهمداری و تلفیقی مدیریت بر میزان مشارکت اجتماعی، همچنین تاثیر مولفه های مشارکت اجتماعی بر برقراری امنیت اجتماعی میباشد.
    روش
    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی، و روش آن توصیفی-پیمایشی میباشد. جامعه آماری آن، معتمدین مناطق 10، 11 و 15 شهر تهران است. نمونه آماری با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، با مراجعه به جدول کرجسی- مورگان350 نفر بهدست آمد که به روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که روایی آن با نظراساتید فن مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه سبک مدیریت73/0، مشارکت اجتماعی 92/0 و امنیت اجتماعی 87/0 بهدست آمد.
    یافته ها
    سبک مدیریت (وظیفهمداری و رابطهمداری) بر مشارکت اجتماعی تاثیر دارد اما بعد تلفیقی سبک مدیریت بر مشارکت اجتماعی تاثیر ندارد. همچنین مشارکت اجتماعی نیز بر متغیر امنیت اجتماعی تاثیر دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد سبک های مدیریت وظیفهمداری و رابطه مداری روسای کلانتری ها برمیزان مشارکت مردم در برقراری امنیت اجتماعی تاثیردارد. اما سبک مدیریت تلفیقی آنها بر میزان مشارکت مردم در برقراری امنیت اجتماعی تاثیر ندارد. مولفه های مشارکت اجتماعی نیز بر برقراری امنیت اجتماعی تاثیر دارد. عضویت در مجامع مشارکتی، موقعیت مشارکتی، مشارکت در اجرا، مشارکت در تصمیمگیری در برقراری امنیت اجتماعی تاثیر دارد. سبک مدیریت وظیفه-مداری روسای کلانتری ها وسبک مدیریت رابطه مداری روسای کلانتری ها در برقراری امنیت اجتماعی تاثیر دارد. سبک مدیریت تلفیقی روسای کلانتری ها بر برقراری امنیت اجتماعی تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: سبک مدیریت، روسای کلانتری ها، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی
  • بیژن رحمانی، عباس سعیدی، بهمن کارگر، علی اصانلو صفحه 127
    مقدمه
    یکی از مهمترین جرایم بر هم زننده نظم و امنیت سکونتگاه های انسانی وقوع نزاع و درگیری بین مردم است. نزاع عبارت است از برخورد یا کشمکشی اجتماعی که بهطور مستقیم قابل مشاهده است، حداقل بین دو یا چند نفر یا گروه رخ می دهد، تضاد منافع مادی و غیرمادی در رخ دادن آن نقش بارزی دارد. آمارهای موجود نشان می دهد نزاع، دارای بیشترین فراوانی در میان انواع جرایم موجود در سطح نواحی روستایی شهرستان خدابنده است. هدف اصلی این پژوهش شناخت و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر وقوع جرایم نزاع در سطح روستاهای شهرستان خدابنده است. در این راستا بر مبنای ادبیات مطالعاتی موجود و تجربیات و مشاهدات میدانی بهعمل آمده متغیرهای بهداشت روانی/ پرخاشگری، انسجام اجتماعی، قوم گرایی، محرومیت/احساس محرومیت، تجربه عینی نزاع، رضایت از زندگی، قانون گرایی/اعتقاد و اعتماد به نهادهای کنترل اجتماعی رسمی بهعنوان عوامل تاثیرگذار بر وقوع جرم در سطح روستاهای شهرستان خدابنده مورد پژوهش قرار گرفت.
    روش
    این پژوهش به لحاظ هدف از نوع، کاربردی و به لحاظ روش اجرا، پیمایشی است. از پرسشنامه محقق ساخته در چارچوب طیف لیکرت پنج گزینه ای بهعنوان ابزار پژوهش بهره گیری شد و تعداد 195 نفر پرسشنامه معتبر از سطح روستاهای منطقه مورد مطالعه گردآوری شد. از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون خی دو و آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تجزیه به مولفه های اصلی و آزمون تی تک نمونه برای تجزیه و تحلیل داده ها بهره گیری شد.
    یافته ها
    بهطور خلاصه یافته ها همبستگی درونی مولفه های مربوط به هر یک از عوامل اصلی تاثیرگذار بر نزاع را نشان می دهد. در مجموع براساس یافته های بهدست آمده، در حالت مقایسه ای بهنظر می رسد شدت تاثیر متغیر احساس محرومیت نسبی برجرم نزاع بیشتر از سایر متغیرهای مورد مطالعه است.
    نتیجه گیری
    بهلحاظ نظری نتایج پژوهش حاضر انطباق بیشتری با نظریه محرومیت نسبی دارد. هرچند تاثیر شش متغیر دیگر نیز بر وقوع نزاع آشکار بهنظر میرسد. لذا آگآهی و درک درست فرماندهان ومدیران انتظامی از مجموع متغیرهای اثرگذار بر وقوع نزاع بویژه ابعاد هفتگانه مورد مطالعه در این پژوهش می تواند در زمینه مدیریت انتظامی اینگونه جرایم اثربخش وراهگشا واقع شود.
    کلیدواژگان: نزاع، نظم و امنیت، نواحی روستایی، شهرستان خدابنده
  • محمد پوراسدی صفحه 153
    مقدمه
    با پیشرفت علوم و پیچیده شدن کارها، سازمان ها با محیط و تغییرات و تحولات آشوبناکی مواجه هستند که همواره سازمان و منابع انسانی آن را تحت تاثیر قرار می دهد. در شرایط متغیر امروز، سیستم های بی نظم در ارتباط با محیط خود همچون موجودات زنده عمل می کنند و برای رسیدن به موفقیت همواره باید یادگیرنده باشند. نظریه آشوب زاییده تغییرات ایجاد شده در دانش بشر و تغییر ماهیت محیط کار است. این نظریه («نظم غایی» یا «نظم در بی نظمی»)، به ما ابزار حل مسائل پیچیده در محیط پرآشوب و آکنده از تغییر و تحول امروز و فردا را می دهد. محیط رقابتی و متلاطم امروز، سازمان و افرادی را می طلبد که با قابلیت هایی متمایز، پذیرای این امر باشند. سازمان هایی موفق خواهند بود که علاوه بر توجه به ناپایداری های محیطی و اتخاذ راهبردهای پویا و موثر در قبال آن، به کارگیرنده و توسعه دهنده قابلیت هایی متمایز و پویا باشند.
    روش
    تحقیق حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی واز نوع کاربردی است که با هدف تحلیل تاثیر انگاره های نظریه آشوب بر قابلیت یادگیری و نظم سازمانی کارکنان پلیس پیشگیری ناجا انجام شده است. برای جمع آوری داده های آن از پرسشنامه استفاده شده که برای تعیین روایی آن، در اختیار چند تن از استادان صاحب نظر قرار گرفت و سپس برای سنجش پایایی پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که برابر 94 درصد به دست آمدکه مقدار مناسبی بود، درنهایت پرسشنامه ها بین 132 نفر از کارکنان پلیس پیشگیری ستاد ناجا جهت پرسشگری توزیع وپس از پاسخگویی جمع آوری گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که سطح معناداری تمامی متغیرها از 05. کمتر بود بنابراین تمامی متغیرها تاثیر معنی داری بر قابلیت یادگیری سازمانی داشتند و با توجه به مقادیر به دست آمده از میان متغیرهای بیان شده، زندگی سازمانی، بیشترین تاثیر را روی قابلیت یادگیری سازمانی دارد وانگاره خودسازماندهی از نظر تاثیر بر قابلیت یادگیری سازمانی، در مرتبه دوم ؛ و اثر پروانه ای در رتبه آخر قرار دارد. یافته ها نشان می دهد که تمامی انگاره های نظریه آشوب با مولفه های قابلیت یادگیری سازمانی پلیس پیشگیری همبستگی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده فرضیات تحقیق را به طور تجربی تایید می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که انگاره های نظریه آشوب بر قابلیت یادگیری سازمانی در پلیس پیشگیری تاثیر گذارند. پلیس پیشگیری باید قابلیت یادگیری سازمانی را افزایش دهد، تا بتوانند در فعالیت ها موفق باشند. بدیهی است که افزایش قابلیت یادگیری سازمانی برای پلیس پیشگیری، فرصت هایی را ایجاد می کند که ممکن است به توسعه سازمانی منجر شود.
    کلیدواژگان: آشوب، یادگیری، یادگیری سازمانی، سازمان یادگیرنده، پلیس پیشگیری
|
  • Kheder Farajirad, Mahdei Alian, Ramin Cheraghi Page 1
    Introduction
    Crime is one of the social abnormalities and his phenomena occur in environments known as places capable of crime. Formation of these areas depends on several different factors which the environmental characteristic has the most important role. Therefore, this study attempts, using crime prevention through environmental design, to analyze one of the most important reasons of the population out going, and changing the social and cultural characteristics of the historical texture of Yazd City and reducing the environmental security of this texture .
    Method
    The method used in the recent research, was a surveying method using a questionnaire for data collection. The data obtained analyzed using the Freeman and T tests.
    Findings: The findings show that satisfaction of the residences in the context of security condition of the historical texture is not in a good condition and condition of the land use factors, urbane furniture, components of environmental coordination, health condition, passageways and accessibility, vegetation cover, possibility of informal monitoring, and the species associated with it is, are in many cases lower than the average level indicating conditions far from the relatively ideal life conditions in historical textures .
    Conclusion
    The results obtained from the research indicate that condition of land use factors, urbane furniture, components of environmental coordination, health condition, passageways and accessibility, vegetation cover, possibility of informal monitoring, and the species associated with it is, are in many cases lower than the average level indicating conditions far from the relatively ideal life conditions in historical textures. The obtained results also indicate that the coordination, vegetation cover and informal monitoring have more non suitable conditions therefore more attention should be attracted on these factors to increase the environmental security in the historical part of Yazd.
    Keywords: Crime, Environmental Security, Crime, Generating Places, Historical Texture
  • Mohsen Niazi, Ghadir Bakhshi, Ayoub Sakhaie, Taha Ashayeri Page 27
    Introduction
    The aim of this study is to apply meta-analysis method combining the results of studies to investigate the relationship between the police performance and feeling of social security.
    Method
    This study has been done using quantitative meta-analysis. The population includes 75 cases of studies on relationship from the police performance and the feeling of social security, between1387 to 1395 in Iran. Through purposive sampling, 29 studies published in valid journals suitable for meta-analysis were selected as sample.
    Findings: Findings suggest the heterogeneity of effect degree and no bias for publication of reviewed studies. Coefficient of effect degree and moderating role of gender variable were evaluated by using of the second version of the CMA. The results showed that the effect degree police performance affects feeling of social security is 0/417. This coefficient for men (0/526) was higher than women (0/403), meaning that police performance has a greater impact on men than women's feeling of social security. In other words, the feeling of men security more than women is affected by police performance .
    Conclusion
    According to investigation, finding the police (institutions and agencies)performance through commitment and adherence to moral principles, ethical values and civil rights, accountability, organizational transparency, providing trust, social participation and social reproduction and reinforcement of social capital could be the missing link to explain and solve the problem of social insecurity .
    Keywords: police, social security, meta, analysis
  • Mohammad Javad Kameli, Ahmad Reza Esmaeili, Hossein Haji Taghizadeh Page 55
    Introduction
    West Azerbaijan Province police force specific requirements of regional having long borders with neighboring countries, ethnic problems, smuggling issues in the community, use of indigenous resources with specific environmental Culture,has forced West Azerbaijan Province police force to apply ideas and approaches in leadership and knowledge management. The aim of this study is to investigate the effect of transformational leadership on knowledge management in Western Azerbaijan province police chief.
    Methods
    In this study, the research method is descriptive one. The statistical population includes all employees working in Western Azerbaijan province headquarter, the sample size estimates, 361 people have been calculated by Cochran formula. For sampling, stratified method for determining the validity of the research, and the content and formal validity was used. To examine the reliability of the Cronbach's test (Cronbach's alpha was 0.886 total.) Was used. In order to analyze the data, structural equation modeling approach was used partial least squares and application smart pls.
    Finding: The results indicate that variable idealized influence with 8/51 per cent, 0.44 per cent intellectual stimulation, inspirational motivation variable 9/61 percent, 0.51 percent and the develop-oriented support and transformational leadership oriented 3.70% of the variance of knowledge management has been able to explain. In other words, via implementation of transformational leadership style, we can have knowledge management in West Azerbaijan province police headquarter to improve the rate of 3/70 percent.
    Conclusion
    The leaders with tansformational behavior who are your employees to do more than expected, encouraging.Transformational leadership changes peapel and ceardinates with ethics and long-term goals.
    Keywords: transformational leadership style, knowledge management, knowledge, based organization, police commander
  • Iraj Doosti, Kazem Mojtabaei, Parviz Ahei Page 79
    Introduction
    A feeling of security and providing security is one of the absolute rights of citizens and having knowledge of this and other citizenship rights help the development of societies and are one of the key issues in social planning and policing. Hence, the present study is an attempt to investigate the relationship and impact of the knowledge of citizenship rights on the feeling of security of the citizens living in the city of Tehran.
    Method
    the study was conducted through a survey. The statistical population consisted of the adult (over the15 years of age) residents of Tehran, among which 400 individual were picked up as sample size through the random cluster sampling technique. Then, the data were collected from the statistical sample using a researcher-made questionnaire. After that, the linear and multivariate regression tests were used to test the hypotheses.
    findings: the results of the study indicate that the feeling of security is above average and the knowledge of citizenship rights is below average. The results of the multivariate regression test shows that the dimensions of the knowledge of citizenship rights have a meaningful relationship with the feeling of social security. Also, the standardized coefficients (beta) indicate that the effect of the dimensions of the knowledge of citizenship rights on the dependant variable (i.e. the feeling of social security), per each unit change in the variable, is 0. 487 for the knowledge of social rights, 0.256 for the knowledge of civil rights, 0.203 for the knowledge of economical rights, and 0.164 for the knowledge of political rights .
    Conclusion
    this study shows that the dimensions of the knowledge of the citizenship rights have direct and positive impact on the feeling of social security. The knowledge of citizenship rights improves the ability to solve social issues and gratifies the citizens. Therefore, increase or decrease in the knowledge of social rights produce change in the feeling of social security.
    Keywords: social security, a feeling of social security, citizenship rights, the knowledge of the citizenship rights
  • Shahamat Hoseinian, Bagher Alinejad Page 101
    Introduction
    This research was performed to study the effect of management styles of police stations’ heads on people’s participation (trustful persons of Districts 10,11 and 15) in Tehran city in order to establish social security. The variables of this research include the management styles (task-oriented, concern-oriented, mixed), social participation (participation in performance, participatory condition, membership in participatory communities and participating in making decision) and social security.
    Method
    Research type is applied one as for the goal and its method was of survey-descriptive one. In this research, statistical community consists of the trustful persons of Districts 10,11 and 15 in Tehran city. In this research, statistical sample (referring to Krejcie-Morgan table) were calculated as 350 persons due to limitlessness of statistical community chosen by cluster random sampling. Assay tools in this research are researcher-made questionnaires. Content validity of the questionnaire was confirmed by reference to technical professors. With use of Cronbach alpha coefficient, reliability of the questionnaire was calculated as 73% for management method, 92% for social participation and 87% for social security. Data analysis was performed using SPSS software ver. 21.
    Findings: Findings of this research showed that task-oriented management style has significant negative effect on people participation in establishing social security. Concern-oriented management style has significant positive effect on people participation in establishing social security. Mixed management style was shown to have no effect on people participation in establishing social security .
    Conclusion
    It is necessary that management styles of police stations’ heads tend to concern-oriented one to maximize people participation in establishing social security.
    Keywords: Management Styles, Police Station's heads, Social Participation, Social Security.
  • Bijan Rahmani, Abas Saeidi, Bahman Karegar, Ali Osanlu Page 127
    Introduction
    One of the most serious crimes disrupting Order and Security In human settlements is the conflict between people. The dispute is a conflict or social dispute that is directly visible, occurs at least between two or more people or groups, and in its happening Material and spiritual contrast of interests plays a significant role. The statistics also show that disputes are the most frequent types of crime in rural areas of Khodabandeh town. The main objective of this research is Identification and analysis of the factors influencing the occurrence of fighting crime in rural areas of Khodabandeh town. In this regard based on available literature, conducted experiments and field observations the following variables were studied as the factors influencing the occurrence of crime in rural areas Khodabandeh: mental Health / aggression, social cohesion, ethnicity, deprivation / feeling of deprivation, dispute visionary experience, life satisfaction, legality / belief and trust in the official institutions of social control .
    Method
    In terms of purpose this research is applied inquiry and in terms of methodology it is a survey research. Researcher-made questionnaire is used within the framework of Likert five options as a research tool. Based on this 195 reliable questionnaires were collected from the case area. One-way ANOVA, Chi-square test and Pearson correlation test, PCA Factor analysis (principal component analysis), and one sample T-test were used for data analysis. Finding: In summary, findings indicate that there is internal correlation component on each of the factors influencing the dispute crime. Eventually, based on the results, in comparison among the variables it seems that feelings relatively have more impact on dispute crime.
    Conclusion
    Theoretically, the results of this study have more compatible with the theory of relative deprivation. However, impact of six other variables seems obvious on the dispute. Therefore, knowledge understanding police commanders and managers about influential variables on the occurrence of dispute crimes in rural area especially the seven variables studied in this research, can be effective and helpful to mange such crimes by police.
    Keywords: Dispute Crime, Order, Security, Rural Areas, Khodabandeh Town
  • Mohammad Pourasadi Page 153
    Introduction
    Alongwith the scientific developements and dramatic changes have facing some organizations, their work forces might be affected from that circumstance. In variable conditions of today, disorder systems may behave as the live creatures in relation with their environment so, they should be learners to achieve success. The Choas Theory has been driven from the changes on human sciences and the nature of job’s environment. The theory (Ultimate Order or Order in Disorder) provides the tools for problem solving through unstable environment with many changes for today and tommorow. This competitive and unstable environment requires multifunctional systems and individuals to adapt these changes. Organizations which focus mainly on unstable environment and implementing the dynamic techniques as well as distinct abilities and potentials, will be successful at their jobes .
    Method
    The research has applyable descriptive – correlative method, which aims to analyze the impact of the Chaos Theory on learning’s ability and organizational order on employees of NAJAs Prevention Police. Data gathering techtinqe was based on questionnaire which their validity has been examined by some experts, by the Cronbach’s Alpha calculation result was equal to 0.94%, which was appropriate measurement. Finally, the questionnaires have been distributed among 132 persons from the employees of the NAJA prevention police so their answers have been collected.
    Findings: The findings showes significant degree of the all variables was less than 0.5 so all these variables had crucial impact on organizational ability of learning and with regard to the results have been driven from mentioned variables, organizational living style, has the most prominent impact on organizational learning ability. By the way, in second degree, self-organizing idea and then, Butterfly effect have important impact on the organizational learning. Based on the results, all hypothesizes about the Chaos Theory have a relationship with the organizational ability of learning factors.
    Conclusion
    The results confirm the hypothesis of the research experimentally so it will conclude the ideas of the Chaos Theory which has impact on the organizational learning ability of personnel in Prevention Police. They require enhancing the organizational learning ability to success in their missions. Clearly, by increasing the organizational learning ability can make great opportunities on organizational development.
    Keywords: Chaos, learning, organizational learning, learner organization, Prevention Police