فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال دهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1396)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی کریمی خوزانی، فاطمه عزیزآبادی فراهانی *، غلامرضا غفاری، سید رضاصالحی امیری، فریبا شایگان صفحات 1-26
    مقدمه
    توجه به معیارها و ارزش های اخلاقی سال هاست که مورد توجه سازمان های پلیسی می باشد؛ ولی در مدیریت بحران های اجتماعی به دلیل شرایط بحرانی و نیاز فوری به کنترل نظم در جامعه، توجه به اخلاق کمتر مورد توجه است. در نتیجه، هدف این پژوهش ارائه الگوی مطلوب اخلاق مداری پلیس در مدیریت بحران های اجتماعی است.
    روش
    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری به روش نمونه گیری غیراحتمالی- هدفمند از سه گروه خبرگان علمی نیروی انتظامی، کارکنان بخش های عملیاتی ناجا و نیز قسمتی از مردم انتخاب شدند. فرایند انجام پژوهش نیز به این صورت است که در ابتدا، با استفاده از روش دلفی و با ماهیت اکتشافی، الگوی اولیه اخلاق مداری پلیس در مدیریت و کنترل بحران های اجتماعی احصاء شد. در ادامه، به صورت کمی (پیمایش) و با ماهیت آزمون الگوی اولیه، از نقطه نظر کارکنان بخش های عملیاتی ناجا و مردم این الگو مورد سنجش قرار گرفته است.
    یافته ها
    الگوی مطلوب اخلاق مداری پلیس در مواجهه با بحران های اجتماعی شامل دو بعد ارزش های بنیادین و هنجارهاست که هر کدام از این دو بعد نیز دارای شش مولفه است که میزان اهمیت آنها در مدیریت اخلاقی بحران های اجتماعی مورد تایید خبرگان علمی بوده و میزان تاثیر آنها در مدیریت مطلوب بحران های اجتماعی با نگاه به رویکرد اخلاقی، با مطمع نظر به داده های گردآوری شده از پرسشنامه کارکنان نیروی انتظامی و مردم و در قالب پیاده سازی الگوی معادلات ساختاری مورد تایید است.
    نتیجه گیری
    اخلاق مداری پلیس در مواجهه با بحران های اجتماعی همچون ازدحامات اعتراضی و اغتشاشات، در وهله اول، شامل یکسری ارزش های اولیه ای است که به عنوان ارزش های بنیادین از آنها نام برده شده است. این ارزش ها به عنوان چشم انداز اخلاق مداری پلیس محسوب می شوند که پلیس لازم است حرکت در مسیر دستیابی به کسب چنین ارزش هایی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهد. علاوه بر این ارزش ها، پلیس لازم است که برای مدیریت و کنترل بهینه ازدحامات اعتراضی و اغتشاشات و با رعایت مراحل سه گانه مدیریت بحران که شامل مرحله قبل از وقوع، حین وقوع و پس از وقوع است، اقداماتی را مورد توجه قرار دهد که با عنوان هنجارها از آنها نام برده شده است.
    کلیدواژگان: پلیس، بحران، اغتشاش، مدیریت بحران، اخلاق، اخلاق پلیس
  • محمدعلی عامری، علیرضا حیدرنژاد *، هدایت سیاح البرزی صفحات 27-50
    مقدمه
    با توجه به اینکه سرمایه اجتماعی در نتیجه شبکهای از تعاملات و ارتباطات انسانی پدید می آید و شبکه های اجتماعی مجازی نیز امکان تعامل و ارتباطات انسانی را در فضای مجازی فراهم آورده اند، اما شکلگیری این شبکه ها میتوانند تهدیدها و آسیبهای گستردهای را در ابعاد مختلف امنیتی و انتظامی ایجاد کنند. بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی بر سرمایه اجتماعی کاربران (با تاکید بر امنیت اجتماعی) هدف این پژوهش است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، گروه کاربران اینترنت عضو شبکه اجتماعی تلگرام ساکن شهر ورامین می باشند. نمونه گیری با استفاده از روش های تصادفی و سیستماتیک با حجم نمونه 384 نفر صورت پذیرفت و برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد، که در میان مولفه های عضویت در شبکه اجتماعی تلگرام، میزان ارتباط با دیگران با ضریب رگرسیونی 143/0- به مراتب بیشتر از سایر مولفه ها بر میزان سرمایه اجتماعی بین کاربران تاثیر منفی داشته است. این در حالی است که در بین مولفه های عضویت در شبکه اجتماعی تلگرام، استفاده از امکانات شبکه اجتماعی تلگرام با ضریب رگرسیونی 104/0- به مراتب کمتر از سایر مولفه ها بر میزان سرمایه اجتماعی بین کاربران تاثیر منفی داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد عضویت در شبکه اجتماعی تلگرام بر سرمایه اجتماعی بین کاربران تاثیر منفی معناداری دارد. به عبارت دیگر، عضویت در شبکه اجتماعی تلگرام موجب کاهش میزان سرمایه اجتماعی بین کاربران این شبکه می گردد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی، شبکه روابط اجتماعی، اعتماد، امنیت اجتماعی
  • حمید وطن خواه *، حسین ذوالفقاری، بهمن کارگر، محسن کلانتری صفحات 51-80
    مقدمه
    یکی از روش های پیشگیری از جرم که از نظر اجتماعی و اقتصادی هزینه های کمتری دارد و به صورت بنیادی تر به جلوگیری از وقوع جرائم کمک می کند، پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی است که در کشور ما کمتر مورد توجه و استفاده قرار گرفته است. هدف پژوهش، دستیابی به ماهیت اقدامات پیشگیرانه محیطی توسط پلیس پیشگیری تهران بزرگ، از طریق بررسی وضعیت فعلی و ارائه روش های مناسب برای رسیدن به شرایط مطلوب است.
    روش
    این پژوهش از حیث جهت گیری، کاربردی و از نظر اهداف، اکتشافی است. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری، خبرگان انتظامی و علمی مرتبط در سطح شهر تهران می باشند که 117 نفر از آنان با توجه به سوابق علمی و عملی، برای پاسخگویی به پرسشنامه برگزیده شده اند.
    یافته ها
    اقدامات برون سازمانی پلیس پیشگیری در زمینه طراحی محیطی جرم ستیز، اهدافی نه گانه نظیر افزایش آستانه ظرفیت، تقویت همبستگی اجتماعی، بهبود نظارت طبیعی و... را شامل می شود که مولفه های تشکیل دهنده و سنجه های مربوطه توسط خبرگان تایید شده است. بر همین اساس، در زمینه اقدامات برون سازمانی برای پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی، تفاوت واقعی بین وضع موجود و مطلوب وجود دارد و با هر سطحی از خطا، فرض مطلوب بودن وضعیت موجود رد شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، در ارزیابی حاصل از مصاحبه دقیق با خبرگان، علل وجود فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب به این نحو احصاء شده است: ورود نداشتن جدی پلیس به موضوع پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی جرم ستیز در کشور، نبود مقررات شفاف و الزام آور برای سازمان ها و مردم در این زمینه، برخی کمبودهای سازمانی مانند نیروی انسانی متخصص، آموزش های لازم و اعتبارات سازمانی مورد نیاز.
    کلیدواژگان: مدیریت انتظامی، پیشگیری از جرم، طراحی محیطی جرم ستیز، تعاملات برون سازمانی
  • رقیه کسایی ازانی، ایرج گلدوزیان *، محمدرضا زندی صفحات 81-108
    مقدمه
    نیروی انتظامی در راستای تامین نظم و امنیت در جامعه، ماموریت های بسیار مهمی را عهده دار است. یکی از مهم ترین این ماموریت ها، انجام وظایف به عنوان ضابط می باشد. بر اساس قانون، ضابطان عام شامل فرماندهان، افسران و درجه داران نیروی انتظامی جمهوری اسلامیایران است که آموزش مربوط را دیده باشند (قانون آیین دادرسی کیفری، 1392، ماده 29). از مولفه های مهم آموزش کارکنان ضابط ناجا، آموزش مولفه های مربوط به رعایت حقوق متهم و شاکی است.
    روش
    روش به کار رفته در این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است. نگارندگان با بهرهگیری از منابع و مطالعات اسنادی و نیز تجربیات چند دهه ای در حوزه قضایی و ضابطیت، به بررسی موضوع پرداختند. برای نیل به هدف، پرسشنامه ای تهیه و در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش، افراد تحصیلکرده آشنا به مباحث حقوقی و ضابطین بوده که در تهران سکونت دارند. حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران ، شامل 384 نفر شد. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه که به صورت طیف پنج گزینه ای لیکرت بود، قبل از اجرای آن به صورت نمونه بین 15 نفر توزیع گردید و پس از تکمیل داده ها، با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ سوالات پرسشنامه توسط نرم افزار SPSSو LISRELمورد محاسبه واقع و در سطح 94/0 تاییدگردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که در میان تمامی مولفه های مربوط به آموزش کارکنان ضابط ناجا، به ترتیب سه مولفه رعایت حقوق شهروندی، تفهیم کتبی حقوق مندرج در قانون به متهم و اخذ رسید و عدم اجبار و اکراه متهمین، نقش بسیار مهمی در رعایت حقوق متهم و شاکیداشته و برآیند آموزش صحیح، در ارتقای نظم و امنیت جامعه نقش مهمی ایفا می نماید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، می توان اذعان نمود که آموزش صحیح و مبتنی بر قانون کارکنان ضابط ناجا، در ارتقای نظم و امنیت در جامعه (با رویکرد احترام به حقوق متهم و شاکی) تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، ضابط عام، آموزش، امنیت، حقوق متهم و شاکی
  • اصغر ضرابی *، محمد منصور دهقان نیا صفحات 109-136
    مقدمه
    شهر اصفهان یکی از شهرهای امن کشور برای گردشگران محسوب میشود؛ اما بروز برخی از مسائل برای گردشگران خارجی مانند حمله به گردشگرانی که برای رویت پدیده کسوف به اصفهان سفر کرده بودند، کشته شدن گردشگر فرانسوی و تاثیرات منفی ناشی از آن و برخی مسائل دیگر که برای گردشگران داخلی اتفاق افتاده، لزوم توجه به امنیت گردشگران را دو چندان می کند.
    روش
    نوع پژوهش، کاربردی – توسعهای و روش پژوهش، اسنادی و پیمایشی است که برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و برای رتبه بندی مولفه ها و نماگرهای موثر بر امنیت گردشگری از مدل «تاپسیس» استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر، گردشگران داخلی و خارجی می-باشد که تعداد حجم نمونه آن 384 نفر برآورد گردید و برای ارتقاء پایایی به400 نفر افزایش یافت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد، گردشگران خارجی احساس امنیت کمتری نسبت به گردشگران داخلی دارند. برای سنجش امنیت اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و کالبدی بر توسعه پایدار گردشگری از آزمون پیرسون استفاده شده است. با عنایت به اینکه سطح معناداری محاسبه شده از سطح معناداری مورد نظر کمتر می-باشد، بنابراین این فرضیه تایید می گردد؛ بدین معنی که بین دو متغیر امنیت و توسعه پایدار گردشگری رابطه خطی معناداری حاصل شده است. عوامل هفت گانه یکپارچگی برنامه ریزی های توسعه، یکپارچگی قوانین و منابع مالی پایدار، هدایت توسعه گردشگری، امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی و غیره، فاکتورهای کلیدی موثر بر امنیت گردشگری محسوب میشوند. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان می دهد با تکیه بر مقادیر R2 می توان گفت که 69 درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای بالا به طور مستقیم تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به پتانسیل های موجود در کلانشهر اصفهان و قرار گیری این منطقه در بستر غنی تاریخی، فرهنگی و اسلامی، بدیهی است که این شهر مورد توجه طیف وسیعی از گردشگران داخلی و خارجی باشد. با توجه به اینکه امنیت و گردشگری یک ارتباط دو سویه و مستقیم با یکدیگر دارند، باید توجه ویژهای به این مهم داشت؛ زیرا صرفا نگاه پلیسی به این مقوله نمیتواند امنیت گردشگری را تضمین کند. از این رو، ما نیازمند برنامه ریزی منسجم در ابعاد مختلف اجتماعی، بهداشتی، زیست محیطی، کالبدی و غیره میباشیم و توجه به آن میتواند به ارتقای امنیت گردشگری و رفع موانع منجر شود که در خاتمه راهکارهایی برای کم رنگ کردن این موانع و در نهایت، تحقق «امنیت گردشگری» پیشنهاد شده که نیازمند توجه جدی مدیران و برنامه ریزان شهری است.
    کلیدواژگان: گردشگری، امنیت گردشگری، گردشگری پایدار، کلانشهر اصفهان، تاپسیس
  • مجید حیدری، علی دلاور *، سید عبدالله سجادی جاغرق، علی اکبر فرهنگی، کامران محمدخانی صفحات 137-164
    مقدمه
    رسانه های اجتماعی به عنوان فناوری های نوین و ابزاری تسهیلگر در جهت ارتباط میان موسسات و مشتریان بوده که میتواند در امور مرتبط با بازاریابی، خدمات مشتری و اطلاع رسانی به هنگام، بهبود و تضمین سطح امنیتی اطلاعات و ایجاد و حفظ اعتماد میان بانک و احساس امنیت مشتریان بهکارگیری شود. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه بهکارگیری رسانه های اجتماعی در راهبردهای ارتباطی و امنیتی بازاریابی در شعب بانک تجارت تهران است.
    روش
    روش پژوهش کمی- پیمایش، نوع تحقیق، توصیفی- تحلیلی و همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام اساتید، خبرگان، صاحب نظران حوزه بانکداری و مدیران ارشد و میانی شعب بانک تجارت است. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 210 نفر و روش گردآوری داده های پژوهش، پرسشنامه ای محقق ساخته است. روایی تحقیق محتوای (صوری) و پایایی پرسشنامه با توجه به ضریب آلفای کرونباخ بالای 70/0 به دست آمده است.
    یافته ها
    ضریب همبستگی اسپیرمن متغیرهای پژوهش نشان می دهد که متغیر رسانه های اجتماعی و مولفه های آن، یعنی زیرساخت ها، ملاحظات امنیتی، پذیرش مشتریان و فرهنگ اجتماعی به ترتیب، به میزان (53/0)، (68/0)، (85/0)، (16/0) و (45/0) رابطه معنادار و مثبتی با راهبردهای ارتباطی - امنیتی بازاریابی دارد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، در این پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که در دنیای امروز، رسانه های اجتماعی به یک نیروی قدرتمند در شکلدهی به جنبه های تجارت و بازاریابی با راهبردهای ارتباطی- امنیتی خاص خود تبدیل شده اند؛ البته این حضور رسانه های اجتماعی همراه با چالشها و مسائلی در حوزه بازاریابی، به ویژه مسائل و ملاحظات امنیتی استوار است.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، راهبردهای ارتباطی، راهبردهای امنیتی، بانک تجارت، تهران
  • جعفر حسین پور * صفحات 165-182
    مقدمه
    عوامل متعددی در پیشگیری اجتماعی از جرم، به ویژه سرقت منازل تاثیر دارد. بر این اساس، هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر عوامل موثر بر پیشگیری اجتماعی از جرم سرقت منازل شهرستان کرمانشاه در سال 1395 است.
    روش
    در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کارشناسان پلیس پیشگیری، روسای کلانتری ها و جانشینان آنان در کرمانشاه به تعداد 400 نفر و حجم نمونه پژوهش با استفاده از فرمول کوکران 73 نفر استخراج گردید. روایی پژوهش به شیوه روایی محتوای و پایایی پرسشنامه با بهره گیری از ضریب آلفای کرونباخ برابر 825/0 می باشد. در نهایت، به کمک آزمون t یافته های پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه نشان می دهد میانگین تاثیر متغیرهای مستقل شامل نگهبان محله 96/3، اطلاع رسانی پلیس در آگاه سازی مردم 25/4، سازماندهی کسبه و بازاریان عمومی 99/3، ساخت وساز مناسب کوچه و محله 98/3، پلیس افتخاری 98/3 و فعالیت نهادهای مدنی 84/4 بر پیشگیری اجتماعی از سرقت منازل تاثیر دارند. همچنین، نتایج نشان می دهد تاثیر شش متغیر نگهبان محله، اطلاع رسانی پلیس با آگاه سازی مردم، ساماندهی کسبه و بازاریان، ساخت وساز مناسب کوچه و محله، پلیس افتخاری و فعالیت نهادهای مدنی بر پیشگیری اجتماعی از سرقت تاثیر معناداری دارند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، می توان گفت رویکرد پیشگیری اجتماعی از جرم زمانی صورت میگیرد که تمامی کنشگران غیررسمی و رسمی دخیل در زمینه پیشگیری اجتماعی از جرم به تعامل با یکدیگر دست یابند. به عبارتی، در کنار عملکرد و اقدامات نهادهای انتظامی مردم و نهادهای مدنی نقش مشارکتی داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرقت منازل، نگهبان محله، اطلاع رسانی، پلیس افتخاری، نهادهای مدنی
|
  • ali karimi khozani, Fatemeh Azizabadi Farahany *, Gholam Reza Ghaffary, Fariba shayegan Pages 1-26
    Introduction
    Ethical values and criteria have long been a source of concern for the policing organizations. Nevertheless when it comes to manag social crisis, less attention is being paid to ethical issues due to the critical situations and urgent need to maintain order in the community. Therefore, the purpose of this study is to propose a perfect model of morality when managing social crises by police.
    Method
    this is a descriptive and analytic study. The statistical population includes three groups of people composed of the scientific elites in Iran’s police, line staff, and also some parts of the community. The research process starts with obtaining the preliminary model of morality in policing in times of managing and controlling social crises by an explorative application of the Delphi method. Then, the obtained model was evaluated quantitatively (using survey) to test the preliminary model from the viewpoint of line staff and people.
    Findings
    a working model of morality in policing in times of managing and controlling social crises has two parts: basic values and norms; each one having six components. The scientific elites of Iran’s police approved the importance of all the components. The effect of these components on efficient management of crises from ethical perspective was validated with the data collected from the questionnaire distributed among Iran’s police staff and people and using structural equation modeling.
    Conclusion
    morality in policing at times of social crises like demonstrations and riots refers to a set of basic values that are recognized as the fundamental values. These values are considered morality vision of police; and on the route to success, these values should be the basic premise of policing organizations. Besides, police needs to consider measures known as the norms and take into account the three steps of crisis management including before, during and after the crisis to efficiently manage and control demonstrations and riots.
    Keywords: Police, Crisis, Riot, crisis management, Ethics, police morality
  • Hediat Sayahe Alborzian, Mohammad Ali Ameri, Alireza Haydarnejad * Pages 27-50
    Introduction
    Given the fact that social capital results from a network of human interaction and communication, and virtual social networks also provide the possibility of human interaction and communication in the virtual space, the formation of these networks can create wide-ranging threats and injuries in various security settings. Therefore, the study of the role of virtual networks on social capital of users (with emphasis on social security) is the purpose of this research.
    Method
    The present study is a descriptive survey. The statistical population of the survey is a group of Internet users who are members of the social network of telegram located in the town of Varamin. The sampling was done using random and systematic methods with a sample size of 384 people questionnaires were used to collect information.
    Findings
    The research findings show that among the components of membership in the social network of telegram, the relationship with others with a regression coefficient of -0/143 was significantly more than the other components had a negative effect on the amount of social capital among users. Meanwhile, among the components of membership in the social network of telegrams, the use of social networking telegram facilities with a regression coefficient of -0.104 was significantly less than other components, had a negative effect on the amount of social capital among users.
    Conclusion
    The results show that membership in the social network of telegrams has a Significant negative impact on social capital among users. In other words, membership in the social network of the Telegram will reduce the amount of social capital among users of this network.
    Keywords: Social Networks, social capital, social participation, Trust, discipline-social security
  • hamid vatankhah * Pages 51-80
    Introduction
    One of the ways of preventing crime that has less social and economic costs and helps to prevent crimes significantly is the crime prevention through environmental design that is less attended and used in our country. The goal of this research is optimal use of this type of preventive measures by the prevention police in Tehran bozorg, through the review of the current situation to provide suitable measures and achieve the desired conditions.
    Method
    This research is applicable and in terms of goals is exploratory. The research method is descriptive-analytical. The statistical society 117 of is the related scientific experts and police in the city of Tehran had scientific and practical background.
    Findings
    The external measures of prevention police in the field of Crime Prevention through environmental design follow nine targets, such as increasing the threshold capacity, strengthening social solidarity, improve natural monitoring…. constituent components and the respective indicators are approved by the experts. Accordingly, in the field of external measures for crime prevention through environmental design, there is a real difference between the status quo and desirable and with any level of error, suppose of desirable status quo has been rejected.
    Conclusions
    According to the research findings in the evaluation of the detailed interview with experts, causes the distance between the status quo and the desired is specified in this way: not serious interfering police in crime prevention through environmental design in the country seriously, the lack of transparent and binding regulations for organizations and people in this field, some organizational deficiencies such as: manpower specialist, the necessary training and organizational credits needs.
    Keywords: management of police, Crime Prevention, external interactions, environmental design
  • roghayeh kasaie azani, Iraj Gooldooziyan * Pages 81-108
    Introduction
    Police have very important missions in order to ensure order and security in the community. One of the most important missions is to perform duties as an executive officer. According to the the low publice prosecutors commanders, officers and lawyers of police in the Islamic Republic of Iran who have seen relevant education "(Criminal Procedure Code, 1392: Article 29). One of the important components of police executive officers training is the training of components related to the rights of the accused and the plaintiff.
    Method
    The method used in this research is applied in terms of the purpose of the survey method. Writers, using resources and documentary studies, as well jurisprudence, reviewed the issue. To reach the goal, a questionnaire was prepared and provided to the statistical community. The statistical population of this study is educated people who are familiar with legal issues and lawsuits that reside in Tehran. The sample size was 384 by using the Cochran formula. To determine the reliability of the questionnaire, which was a five-choice Likert scale, before the implementation was distributed as a sample of 15 people. After completing the data using Cronbach's alpha, the questionnaire questionnaire was calculated using SPSS and LISREL software. Level 94/0 was confirmed.
    Findings
    The findings of the research show that among the components of police staff training, there are three components: respect for citizenship rights; written communication of the rights specified in the law to the accused and the defendant; the non-coercive and reluctantness of the defendants, played a very important role in observing The rights of the accused and plaintiff have the rights and that the correct education plays an important role in promoting the order and security of the community.
    Conclusion
    According to the findings of the research, it can be admitted that proper and law-based training of police officers has an impact on the promotion of order and security in society (with respect to the rights of accused and harassed individuals).
    Keywords: Police_Public relations_Education_Security_Rights of the accused - plaintiff
  • asghar zarrabi *, Mohammad Mansour Dehghannia Pages 109-136
    Introduction
    Isfahan is considered one of the safe cities of the country for tourists, but some issues for foreign tourists such as attacking tourists who visited Isfahan to see the eclipse, the death of French tourists and its negative effects and some issues Another thing that has happened to domestic tourists is the need to pay attention to the safety of tourists.
    Method
    This applied-developmental study took a descriptive, analytical and survey approach. To analyze the data and evaluate the hypotheses, the SPSS has been applied, and to rank the effect of components and indicators on tourism security “TOPSIS” model has been utilized. A desired number of 383 national and international visitors were sampled and then rounded to 400 hundred to expect more accurate results.
    Findings
    The results indicate that international visitors feel less secure than national visitors. To measure the effect of social, economic, environmental, skeletal and hygienic security on tourism development the Pearson test has been used. Considering the fact that the significance level of each independent variable over the dependent ones is less than 0.05, the effective relation between variables is then verified. This means that there has been a linear correlation between the two variables of security and tourism development. The sevenfold factors of the coordination of developmental factors, the coordination of regulations and financial resources, the direction of tourism development, social and financial security etc are the key factors in tourism security. The results of Multivariate Regression Analysis show that relying on R2 amounts it can be said that 69 percent of the changes in the dependent variable are determined by the aforementioned variables.
    Conclosion
    Considering the present potentials of the mega city of Isfahan and its location among historical, cultural and Islamic sites, it is clear that it is today one of the most important tourist destinations both nationally and internationally. Due to the fact that there is a two-way relationship between security and tourism, this issue must be valued as crucial since an only police view to this issue cannot guarantee tourism security. As a consequence, we need a coherent planning in the various factors of social, hygienic, environmental, skeletal etc issues and the attention to it can lead to an increase in tourism security and removing obstacles for which some solutions have been recommended at the end of this article which can contribute finally to “tourism development”. Such solutions requires serious attention from the relevant managers and urban planners.
    Keywords: Tourism, tourism security, Sustainable tourism, Isfahan, Tourism development, the mega city of Isfahan, TOPSIS.TOPSIS
  • Majid Heidari, Ali Delavar *, Seyyed Abdollah Sadjadi Jaghargh, Ali Akbar Farhangi, Kamran Mohamadkhani Pages 137-164
    Introduction
    Social media as a modern technology and facilitating tool for communication between institutions and clients that can be timely, relevant to marketing, customer service and information, improve and guarantee the level of information security, create and maintain trust between the bank and the safety of customers. Accordingly, the main purpose of this study is to investigate the relationship between use of social media in communication strategies and marketing in branches of Tehran Tejarat Bank.
    Method
    The research method is communicative and security quantitative survey, descriptive-analytic and correlation. Statistical population of the study is all professors, experts, in the field of banking senior managers and middle managers in tejarat Bank of Tehran branches. Sample size: 210 people were selected based on Morgan's table and a researcher-made questionnaire was used to collect data. The content validity (content) and reliability of the questionnaires were obtained with respect to the Cronbach's alpha coefficient above 0/7.
    Findings
    Spearman correlation coefficients showed that the variables of social media and its components: infrastructure, security considerations, customer acceptance and social culture were respectively (0/53), (0/68), (0/85), (0/16) and (0/45) have a meaningful and positive relationship with marketing communicative strategies.
    Conclusion
    Generally, in this study, it can be concluded that in today's world, social media has become a powerful force in shaping the aspects of commerce and marketing with its own communicative-security strategies. This presence of social media is based on challenges and issues in the field of marketing, especially security issues and considerations.
    Keywords: Social Media, Communicative Strategies, Security Strategies, Bank of Tejarat, Tehran
  • Jafar Hosseinpour * Pages 165-182
    Introduction
    There are many factors in social prevention of crime, especially house robbery. Accordingly, the main objective of this study was to investigate the effect of factors affecting social prevention on crime of house robbery in Kermanshah city in 1395.
    Method
    In this research, descriptive-analytic method was used. The statistical population of this research was extracted from pre-emptive police experts, heads of police stations and their successors in Kermanshah to 400 people, calculated using the Cochran formula of 73 people. The validity of the research was content validity and reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha coefficient equal to 0.825. Finally, the findings of the research have been analyzed using T-test.
    Findings
    The results of at single sample show that the average of the independent variables included the neighborhood guard 96/3, the police information to inform the people about 25/4, the organization of the business and public bazaar 99/3, the proper construction of the alley and Neighborhood 98/3, Honorary Police 98/3, and the 4.84 Civil Society Activities Affect Social Prevention of Home theft. The results also show that the impact of six variables on the guardians of the neighborhood, police informing with the public awareness, organizing the bankers and marketers, the proper construction of the alley and the neighborhood, honorary police and the activities of civil institutions have a significant effect on social prevention of robbery.
    Conclusion
    Generally, it can be said that the approach to social prevention is based on the timeliness of all informal and formal actors involved in social prevention of crime to interact with one another. In other words, along with the actions and actions of the law enforcement agencies, people and civil society organizations have a cooperative role.
    Keywords: house theft, neighborhood guard, Informing, honorary police, Civil institutions