فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا رئیسی وانانی*، اصغر صالح اصفهانی، عبدالرحیم پدرام صفحات 1-32
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تبیین آینده ساختار جمعیتی جمهوری اسلامی ایران از منظر دفاعی امنیتی در افق 1430، آینده های محتمل را تصویرسازی نموده است.

    روش

    این پژوهش به روش کیفی انجام شد و از بین روش های موجود در تحقیقات کیفی با توجه به موضوع پژوهش از روش سناریونویسی استفاده شد. با در نظر گرفتن نوع پژوهش با 20 نفر از خبرگان موضوع از مجامع علمی و دانشگاه های فعال در این عرصه با برگزاری پنل های (هیئت رئیسه های) خبرگی و جلسات ذهن انگیزی در حد اشباع نظری استفاده شد.


    یافته ها

    روندهای جمعیتی حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با پایین ترین نرخ باروری، در افق 1430 رشد منفی جمعیت را تجربه خواهد کرد و به عنوان ششمین کشور کهنسال جهان شناخته خواهد شد. همچنین روندهای توسعه شهرنشینی، تراکم ناهمگون جمعیت، شکاف مرکز- حاشیه، افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق و... تبعات دفاعی امنیتی در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، زیست محیطی و علم و فناوری خواهد داشت؛ بنابراین بر اساس عدم قطعیت های احصاء شده چهار آینده باورپذیر برای افق 1430 ترسیم شده است.


    نتیجه گیری

    ازآنجایی که جمعیت یکی از مولفه های اساسی و بنیادین در شکل گیری و کیفیت ساختار دفاعی- امنیتی کشور است و تحولات جمعیت موجب دگرگونی ساختار دفاعی- امنیتی می شود، بنابراین این موضوع می تواند حوزه دفاع و امنیت کشور را با تهدیدهایی مواجه کند. برخی از راهکارهای پیشنهادی عبارت اند از: سیاست سالمندی فعال، سیاست جایزه ازدواج به جای جایزه تولد، تشکیل نهاد تخصصی مدیریت جامع جمعیت کشور، در اولویت قرار دادن پروژه هوشمندسازی امنیتی کشور (سیستم مراقبت ملی)، سیاست های تغییر جذب و استخدام در نیروهای مسلح.

    کلیدواژگان: ساختار جمعیت، آینده پژوهی، دفاع و امنیت
  • فریبا شایگان، ناهید حسینی*، محمدعلی عامری صفحات 33-72
    مقدمه

    امنیت جزء جدایی ناپذیر در هر جامعه و راهبردهای امنیتی، مسیر رسیدن به آن است. تحلیل راهبردی سازمان ها در حوزه امنیت به ویژه نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه امری ضروری است. این مقاله با هدف واکاوی بیانات و دیدگاه های مقام معظم رهبری سعی دارد تحلیل راهبردی در حوزه امنیت جامعه از سوی ناجا را ارائه دهد.

    روش

    این پژوهش با روش تحلیل اسنادی از نوع تحلیل محتوای کیفی ساختار و تحلیل عام است که با استفاده نظام مند و منظم از داده های اسنادی و مطالب مرتبط با موضوع به کشف و طبقه بندی و ارزیابی داده ها پرداخته است. داده ها بر اساس متون مرتبط در کتابخانه ها، مراکز و سازمان های پژوهشی، سخنرانی های ثبت شده در پایگاه های داده های علمی، پایگاه های مرتبط با انتشارات آثار پژوهشی، آرشیوهای الکترونیکی مجلات و روزنامه ها، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ نشر و آثار مقام معظم رهبری و پایگاه موردمطالعه و بررسی قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج داده ها دربرگیرنده اصول و مبانی زیربنای تفکر راهبردی مقام معظم رهبری و اهمیت و ضرورت امنیت، زمینه ها و شرایط بروز آن است.

    نتیجه گیری

    تفکر مقام معظم رهبری با چشم انداز تمدنی و اندیشه روبه جلو و پویای شیعی، امنیت را امری عینی، واقعی و ضروری می داند که منجر به سعادت جامعه می شود و جهاد برای آن عزت ملی را در بر خواهد داشت. برای تحقق آرامش و امنیت در جامعه باید به عوامل داخل و خارج از مرزهای کشور ازجمله رصد برنامه های دشمنان، هوشیاری نیروهای انقلابی و نخبگان، تقویت باور و ایمان، سبک زندگی اسلامی، قانونمندی و فساد ستیزی، تامین مادی و روانی زندگی افراد، وحدت درونی، حضور و همراهی اقشار مردم، پیشرفت های علمی، عدالت عمومی و استحکام سازمان ها و تشکیلات دفاعی و امنیتی توجه نمود.

    کلیدواژگان: امنیت، آرامش، راهبرد، تحلیل راهبردی، رهبری
  • بررسی نقش پلیس در پیش گیری از نفوذ اندیشه های وهابیت و چالش های امنیتی ناشی از آن
    محمد سهرابی، وحید عضدی* صفحات 73-94
    مقدمه
    مهم ترین وظیفه پلیس برقراری نظم و امنیت و پیشگیری از وقوع جرائم است و به همین منظور لازم است اشراف و آگاهی لازم نسبت به اندیشه ها و تفکرات مختلف در سطح جامعه داشته باشد تا بتواند در راستای مقابله با آن اقدامات لازم را انجام دهد. یکی از این اندیشه ها را می توان اندیشه های بنیادگرایانه وهابیت دانست. هدف این پژوهش بررسی جایگاه پلیس در پیشگیری از نفوذ اندیشه های وهابیت و چالش های امنیتی ناشی از آن است.
    روش
    این پژوهش از لحاظ ماهیت، کاربردی و از نوع تحقیقات کیفی است. جامعه آماری موردمطالعه در این پژوهش تعداد 15 نفر از کارشناسان در این حوزه، مسئولان فرهنگی، امنیتی و قضایی، همچنین بزرگان و ریش سفیدان اهل تسنن است. داده های کیفی از طریق مصاحبه باز با استفاده از روش تئوری زمینه ای جمع آوری و پس از پیاده سازی، با استفاده از روش نظری گراند تئوری، کدگذاری شده تا به یک نظام مقوله ای دست یابد.
    یافته ها
    مهم ترین پیامدهای امنیتی حاصل از نفوذ اندیشه های وهابیت عبارت است از: 1. یارگیری نهادهای جاسوسی مخالف نظام از پیروان فرقه ضاله وهابیت، 2. افزایش پتانسیل شکل گیری گروهک های تروریستی ضد شیعی نزدیک به فرقه وهابیت، 3. تضعیف وحدت ملی، 4. تضعیف شاکله همبستگی فکری عقیدتی جهان اسلام، 5. احتمال شکل گیری برخی تنش های فرقه ای، 6. افزایش تحرکات ایذایی علیه اتباع ایرانی است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد، در نقاطی که اهل تسنن زندگی کرده و به تبع برقراری نظم و امنیت، کارکنان پلیس در آن مناطق حضور داشته، لازم است ضمن آشنایی با این اندیشه ها و شبهات واردشده به تشیع در نوع برخورد مناسب در چارچوب حقوق شهروندی با اهل تسنن دقت بیشتری شود و در راستای تغییر رویکرد خود از امنیتی‎محور به فرهنگی‎محور تلاش کرده و در همین راستا با برگزاری دوره های ضمن خدمت در این زمینه گام های موثری برداشته شود.
    کلیدواژگان: وهابیت، سلفی‎گری، نفوذ، امنیت
  • میلاد امینی، حمیدرضا صارمی*، محمدباقر قالی باف صفحات 95-124
    مقدمه
    بخش عمده ای از بافت های فرسوده شامل هسته اولیه و اصلی شهر می باشند که در گذر زمان نتوانسته اند تطابق لازم را با رشد شتاب زده مدرنیسم پیدا کنند. دراین بین، یکی از پرچالش ترین مباحث مطرح در چند دهه اخیر، موضوع مدیریت بازآفرینی و حل چالش بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری است.
    روش
    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، توسعه ای کاربردی و ازلحاظ روش شناسی، توصیفی تحلیلی مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی است. دراین بین، ابتدا برای بررسی وضعیت بافت فرسوده و دستیابی به اهداف پژوهش، شاخص های کالبدی اسکلت ساختمان، جنس مصالح، تعداد طبقات، دانه بندی، قدمت ساختمان، نفوذپذیری و کیفیت ابنیه استخراج شد. در ادامه، برای کشف روند الگو جهت اثرگذاری شاخص های منتخب بر بازآفرینی در بافت فرسوده از ابزار رگرسیون فضایی جغرافیایی (GWR) و همچنین برای وزن‎دهی به شاخص های موردمطالعه و داده های فضایی از روش خودهمبستگی فضایی، ابزار Generate Spatial Weights Matrix موجود در نرم افزار ArcGis استفاده شد و نیز برای بررسی مدل تلفات انسانی و توزیع فضایی تلفات در بافت فرسوده منطقه 12 از روش های (نوروزی، ملویل و سلمونز) استفاده شده است.
    یافته ها
    در تعیین طبقه بندی شاخص های بازآفرینی در بافت فرسوده بیشترین ضریب را در بین عوامل تاثیرگذار در بازآفرینی شاخص های اسکلت ساختمان و تعداد طبقات با ضریب 96/0 و 94/0 دارند و کمترین ضریب مربوط به شاخص تعداد واحد با ضریب 71/0 است.
    نتیجه گیری
    همچنین نتایج بررسی مدل تلفات انسانی نشان داد که بیشترین وضعیت تلفات با تعداد 106584 نفر با ضریب M4d در وضعیت تلفات بلافاصله پس از فروریختن قرار دارند.
    کلیدواژگان: مدل تلفات انسانی، بازآفرینی پایدار، بافت فرسوده، منطقه 12 تهران
  • محمد رجبی *، احمدرضا عصاری، محمد احمدآبادی، هادی رجبی صفحات 125-150
    مقدمه

    در سال های اخیر قدرت سخت تا حدود زیادی وجه اعتباری خویش را از دست داده و رویکردهای نرم افزاری از اهمیت بیشتری برخوردار شده اند. در این فضا، کشورها در حوزه سیاست خارجی خود با اقتضائات نوظهوری مواجهه شده اند که ازجمله آن ها می توان به اضافه گشتن رکن چهارم دیپلماسی (فرهنگی) به ارکان سه گانه قبلی (سیاسی، اقتصادی و امنیتی) اشاره نمود. این مقاله باهدف واکاوی نقش و جایگاه معاودین در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق صورت پذیرفته است و از این رهگذر، می کوشد پیامدهای امنیتی آن را شناسایی و تبیین نماید.

    روش

    روش پژوهش در این مقاله، کیفی از نوع توصیفی - تحلیلی و نوع پژوهش، کاربردی است. داده ها نیز با استفاده از ابزار فیش برداری گردآوری شده اند. بدین معنا، موضوع پژوهش ازنظر روش - از آغاز تا انتها - متکی بر یافته های تحقیق کتابخانه ای است.

    یافته ها

    در چارچوب نظریه اشاعه می توان معاودین را به عنوان ماموران تغییر و رهبران افکار در نظر گرفت که ازنظرگاه تاریخی در سه بازه زمانی از عراق اخراج شده و در ایران سکنی گزیده اند. یاری جستن از ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه و بالفعل ایشان در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق می تواند مبنای روابطی معنادار و دامنه دار میان دو کشور را بر پا کند که منتجش، به وضوح بر سپهر امنیت ملی کشور سایه خواهد افکند.

    نتیجه گیری

    نقش آفرینی معاودین در چارچوب دیپلماسی فرهنگی ج.ا.ایران در عراق از یک سو، موجب رفع سوءتفاهم ها و سوءبرداشت ها میان دو کشور شده، ستیزش و منازعه میان آن ها را کاهش می دهد؛ از سویی دیگر، از طریق موجه ساختن سیاست ها و اقدامات جمهوری اسلامی در عراق به تامین منافع مشترک کمک می نماید.

    کلیدواژگان: دیپلماسی فرهنگی، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق، معاودین، نظریه اشاعه
  • محمد شرفی، علی هاشمی، حسین حسنی ساطحی* صفحات 151-186
    مقدمه
    در طول سال های گذشته، ایران به جهت همسایگی با کشورهای افغانستان و عراق که از لحاظ سیاسی و اقتصادی دستخوش بی ثباتی بوده اند شاهد سیل عظیمی از مهاجرین این کشورها بود. البته وضعیت خاص کشور افغانستان و اشتراکات زبانی و مذهبی و وجود مرز مشترک طولانی مابین دو کشور شرایطی را فراهم نموده که اکثریت اتباع خارجی ایران را افغانستانی ها تشکیل می دهند. کلان شهر کرج با توجه به نزدیکی به پایتخت کشور و ظرفیت های اشتغال بیشتر به عنوان مقصد مهاجرین انتخاب شده است که مسئله تحقیق بررسی تهدیدات امنیتی و پیامدهای حضور اتباع بیگانه در مناطق حاشیه نشین کرج می باشد.
    روش
    به لحاظ روش، این پژوهش کیفی و از نوع تحلیل محتوای جهت دار است. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و جامعه آماری در این پژوهش سرکلانتران و روسا و معاونین کلانتری های مناطق حاشیه نشین شهر کرج بودند. لذا نمونه آماری همان جامعه آماری بوده و با 24 نفر مصاحبه انجام شد. برای تامین روایی و پایایی همه مصاحبه شوندگان از افراد دارای ارتباط مستقیم با موضوع پژوهش انتخاب شدند و از فرآیند ساختاریافته برای ثبت، نوشتن و تفسیر داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    ازجمله نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان در مورد تهدیدات حضور اتباع خارجی، به ترویج فروش و مصرف مواد مخدر، ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی و تولد فرزندان بی هویت، تاثیر منفی بر نیروی کار و اشتغال آنان، تحمیل هزینه های اقتصادی بر جامعه، ارتکاب اعمال مجرمانه و تاثیر منفی بر امنیت حاشیه شهر کرج اشاره نمود.
    نتیجه گیری
    با عنایت به نظرات و تئوری های جرم شناسی در خصوص تاثیر محیط بر ارتکاب جرائم و با توجه به این که اکثریت اتباع خارجی حاضر در کرج، در حاشیه شهر کرج ساکن می باشند، به دلیل تراکم جمعیت و ضعف زیرساخت های فرهنگی اجتماعی در این مناطق از یک سو و وضعیت ضعیف اقتصادی و نرخ بالای بیکاری در خانواده های ساکن این مناطق از سوی دیگر، زمینه ارتکاب بزه افزایش می یابد و کثرت حضور اتباع بیگانه غیرقانونی و سکونت آنان در حاشیه شهر کرج که به دلیل فقدان هویت کمتر امکان کنترل و نظارت بر رفتار آنان وجد دارد می تواند به عنوان عامل محیطی در افزایش رفتار مجرمانه به شمار آید.
    کلیدواژگان: اتباع خارجی، حاشیه نشینی، فرصت، تهدید، حاشیه شهر، کرج
  • صادق قره باقری، جعفر حسین پور* صفحات 187-216
    مقدمه
    امروزه استفاده از فناوری های نوین و فناوری اطلاعات، پلیس را دستخوش تغییرات اساسی قرار داده است. به همین دلیل رویکرد پلیس، رویکردی علمی و دانش محور شده که بر این اساس شاخص هایی نظیر آگاه سازی و آموزش، اعتمادسازی، ارتقاء مشارکت های عمومی، سامانه دریافت اطلاعات و گزارش های جرائم و ایجاد پاسخگویی خاص بانوان ایجاد گردیده و نقش مهمی در ارائه خدمات کلانتری ها پیدا کرده است. هدف این پژوهش، بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند تداوم خدمات کلانتری ها می باشد.
    روش
    این پژوهش از نظر نوع، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است. ابزار گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای، میدانی و پرسشنامه محقق‎ساخته می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمامی کارکنان کلانتری های شهر کرج است که به وسیله روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران 220 نفر انتخاب شده است. به منظور تحلیل داده های به دست آمده از روش همبستگی پیرسون استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین فناوری اطلاعات و ارتباطات از طریق آگاه سازی و آموزش، ارتقا مشارکت عمومی، ایجاد سامانه دریافت اطلاعات و گزارش های جرائم و جوابگوی خاص زنان با فرایند تداوم خدمات کلانتری ها رابطه معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    داده های این پژوهش نشان می دهند که فناوری اطلاعات و ارتباطات به واسطه توانمندی های که در خود دارد، می تواند در اعتمادسازی، ارتقاء مشارکت عمومی، ایجاد سامانه دریافت اطلاعات و گزارش های جرائم و ایجاد جوابگویی خاص زنان، نقش داشته و موجب بهبود فرایند تداوم خدمات کلانتری ها شود.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، کیفیت خدمات، تداوم خدمات، کلانتری
  • حمیدرضا اشراق، علی دلاور، سید رضا صالحی امیری، علی محمد احمدوند* صفحات 217-238
    مقدمه
    ارائه الگوی راهبردی آینده نگاری فرهنگی جهت سازماندهی مسائل و چالش های پیش روی این حوزه، یکی از موضوع های مهم و اساسی پیش روی کشور است. این موضوع اهمیت تصمیمات در این حوزه را مبتنی بر راهبردهای تهاجم فرهنگی از جانب دشمنان فرهنگی در سطح جامعه بیش ازپیش نمایان می سازد. مدیران فرهنگی می بایست با بررسی چالش ها و نقاط ضعف عملکردی از یک سو و بررسی روندهای مرتبط از سوی دیگر بهترین تصمیمات ممکن در این حوزه را اتخاذ نمایند.
    روش
    پژوهش حاضر به دنبال ارائه الگوی راهبردی آینده نگاری فرهنگی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف تحقیق در زمره تحقیقات کاربردی، از لحاظ طرح تحقیق در زمره تحقیقات آینده نگرا و از لحاظ روش در زمره تحقیقات توصیفی– تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه خبرگان و صاحب نظران در حوزه برنامه ریزی راهبردی و راهبردها و جهت گیری های اساسی فرهنگی در کشور می باشند که از بین آن ها 103 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند.
    یافته ها
    الگوی برنامه ریزی آینده نگاری راهبردی فرهنگی بر اساس الگوی EFQM دارای 1000 امتیازی می باشد که وزن مولفه حصول توافق و کسب آمادگی برای برنامه ریزی راهبردی در بالاترین سطح سازمانی برابر 257 امتیاز، وزن مولفه برنامه ریزی راهبردی فرهنگی برابر 245 امتیاز، وزن مولفه جاری سازی راهبردها برابر250 امتیاز و وزن مولفه کنترل راهبردی فرهنگی برابر 247 امتیاز می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش لازم است شاخص های از جمله ضرورت و فوریت انجام تحول و برنامه ریزی راهبردی، بسترسازی و کسب آمادگی برای ورود به برنامه ریزی، سنجش میزان بلوغ و آمادگی سازمان برای برنامه ریزی، تهیه برنامه ای برای انجام برنامه ریزی راهبردی با جدید بیشتری در سازمان انجام شوند.
    کلیدواژگان: الگو، راهبرد، آینده نگار، آینده نگاری فرهنگی
|
  • Asghar Saleh Isfahani, Abdolrahim Pedram, Reza Raeisi Vanani* Pages 1-32
    Introduction

    The present study, illustrates the likely future, with the aim of explaining the future of demographic structure of the Islamic Republic of Iran from the perspective of security defenses on the horizon of 1430.

    Method

    This research was carried out qualitatively. Among the existing methods in qualitative research, the method of scenario analysis was used. Considering the type of research with 20 experts in the subject, scientific assemblies and universities active in this field were used by conducting expert panels and thought-provoking sessions in theoretical saturation.

    Findings

    Demographic trends indicate that the Islamic Republic of Iran with the lowest fertility rate will experience negative growth in 1430 horizons and will be recognized as the sixth oldest country in the world. Also, urban development trends, rural-urban migration and small towns to big cities, heterogeneous population density, center-fringe gap, increasing marriage age and divorce,etc are security implications in various economic, social, political, military, and environmental areas. Therefore, based on the uncertainties that have been counted, there are four believable futures for 1430 horizon.

    Conclusion

    Since the population is one of the fundamental components in the formation and quality of the defense-security structure of the country, the changes in the population cause the transformation of the security-defense structure. Therefore, this could put the country's defense and security in jeopardy. Some suggested solutions include: active aging policy, marriage award policy instead of birth award, establishment of a specialized comprehensive population management organization, and prioritizing the national security intelligence project (National Surveillance System) and reforming Recruitment Policies in the Armed Forces.

    Keywords: population structure, futures Studies, defense, security
  • Fariba Shayegan, Nahid Hosseini*, Mohammadali Aameri Pages 33-72
    Introduction

    Security is an integral part of every society and security strategies are the paths to it. Strategic analysis of organizations in the field of security, especially law enforcement, is essential in ensuring the security of society.

    Method

    This research, using documentary analysis method, is a qualitative one of general structure and analysis that systematically uses document data and related issues to explore, classify and evaluate the data.

    Findings

    The results of the data include the principles and foundations for the strategic thinking of Ayatollah Khameneei, and the importance and necessity of security, the context and circumstances of its occurrence.

    Conclusion

    Ayatollah Khameneei's thought with the vision of civilization and the dynamic and movement of Shi'a considers security as objective, real and necessary, which will lead to the prosperity of the society and will include jihad for that national dignity.

    Keywords: Security, peace, Strategy, Strategic Analysis, Leadership
  • The role of the police in preventing the influence of Wahhabi thoughts and the security challenges posed by it
    vahid azodi *, Mohammad Sohrabi Pages 73-94
    Introduction
    The most important duty of the police is to keep order and security and prevent crime so for this purpose, it is needed to have the necessary knowledge and different thoughts in the community level. One of these ideas can be considered as wahabism fundamentalist ideas. The purpose of this study is to investigate the role of the police in preventing the perception of Wahhabi thoughts and the security challenges posed by it.
    Method
    The method used in this research is qualitative in nature and applied one. The statistical population in this study is , 15 experts in the field of cultural officials, security and justice as well as head of Sunnis. Religion Qualitative data collected through open interviews using grounded theory methods and then implement, using the theory, coding theory grounded in a system to achieve mentioned goals.
    findings
    The findings from the study showed that the most important security implications of Wahhabi thought are follows: 1- Wahhabi attraction of opposition groupe esp spies 2-, increase of potential formation of anti-Shia terrorist groups, 3. undermine national unity, 4. weaken the intellectual formation of ideological solidarity of the Islamic world, 5. possibility of forming some sectarian tensions in the border provinces, 6. Vibrancy persecution of Iranian citizens.
    Conclusion
    The results of the research in shows that in order to keep security and order in areas Sunnis live police has to behave cautiously; It is necessary for then to be familiar with these Sunnis ideas, doubts entered into a Sunni-religion
    Keywords: Wahhabism, Salafism, Influence, Security
  • Milad Amini, hamidreza saremi* , mohamadbagher ghalibaf Pages 95-124
    Introduction
    The worn out tissues are mainly the core of the city, which over time has not been able to match the accelerated growth of modernism. One of the most challenging topics in recent years is the issue of urban regeneration in management.
    Method
    The present research is applied in terms of the purpose of development and in terms of descriptive-analytical methodology based on library studies and field studies. In the meanwhile, for determining the condition of the worn texture and achieving the research objectives, the indicators of the structure, material, and number of floors, granularity, building age, penetrability and quality of the building were extracted. In order to explore the process of the model in order to influence the selected indices on regeneration in the worn out texture of the geographic spatial regression tool (GWR) as well as to weigh the studied indices and spatial data from self spatial correlation, the Generate Spatial Weights Matrix used in ArcGis software. In order to investigate the human casualties model and the spatial distribution of casualties in the trapped area of the 12th zone (Norouzi, Melville and Salmons), we used the methods.
    Findings
    The results of the trend section of the model in determining the classification of regeneration indices in the worn out texture show that the highest coefficient among the factors affecting the reconstruction of the body of worn out texture is the structural skeleton indices and the number of floors with a coefficient of 0.96 and 0.94, 0 and the lowest coefficient is related to the index of unit number with a coefficient of 0.71.
    Conclusion
    The study of human casualty model showed that 35971 people with M3 coefficient are in the status of occupied residents in collapsed buildings. Also, in other situations, the number of 10,684 people with M4d mortality in the immediate aftermath of the collapse were reported.
    Keywords: Human casualty model, recreation, worn out texture, district 12, Tehran
  • Mohammad Rajabi *, Hadi Rajabi, Ahmad Reza Assary, Mohammad Ahmadabadi Pages 125-150
    Introduction

    In recent years, hard power has lost its credibility to a large extent so soft approaches have gained more importance. In this atmosphere, countries have faced new requirements in the field of their foreign policy, including the addition of a fourth pillar- cultural diplomacy- to the three existing ones, namely political, economic and security diplomacy. This paper seeks to investigate the role and status of Moavedin (a group of Iranian Iraqis ancestry who were deported from Iraq by Saddam Hussein in the 1970s) in the Islamic Republic of Iran’s public diplomacy in Iraq to identify its security outcomes.

    Method

    This paper is an applied, qualitative research conducted via the descriptive-analytic method. The data has been collected using notecards. Hence, in terms of method, the research has been based on library research from beginning to end.

    Findings

    Within the framework of the Diffusion Theory, Moavedin can be considered as those tasked with brining change and leaders of opinion who, historically speaking, were deported from Iraq in three periods to settle in Iran. Benefiting from their capacities and potentials in the Islamic Republic of Iran’s Public Diplomacy in Iraq can find the basis of meaningful and extensive ties between the two countries whose outcomes would clearly contribute to the country’s national security.

    Conclusion

    Moavedin’s playing a role within the framework of the Islamic Republic of Iran’s Public Diplomacy in Iraq. They help to eliminate misunderstandings and misinterpretations between the two countries and reduce their difference and on the other hand help to secure common interests by justifying Iran’s policies and actions in Iraq.

    Keywords: Cultural Diplomacy, Islamic Republic of Iran, Republic of Iraq, Moavedin, Diffusion Theory
  • Hosein hasani satehi *, mohammad sharafi, ali hashemi Pages 151-186
    Introduction
    Over the past years, Iran has witnessed a massive flood of immigrants from neighboring countries with instability from the political and economic background of Afghanistan and Iraq. Of course, the specific situation in Afghanistan and the linguistic and religious commons and the existence of a common border between the two countries have provided the conditions that make up the majority of foreign citizens of Iran as Afghans. The Karaj metropolitan area has been selected because of proximity to the capital of the country and having more employment opportunities as migrants' destinations. The issue is the investigation of the security threats and consequences of the presence of foreign nationals in the marginal areas of Karaj.
    Method
    In terms of method, this qualitative research is a kind of content analysis oriented. The data gathering tool in this research was semi-structured interview and the statistical population in this research was the sheriffs and the heads deputies in police stations of the marginal areas of Karaj. Therefore, the statistical sample was the same as the statistical population. 24 people of them were interviewed. To ensure the validity and reliability of the research only individuals who were directly involved with the research topic were selected. In addition a structured process for recording, writing and interpreting data was applied
    findings
    As results of this study, we can mention the threats that presence of foreign citizens causes them as follows: the promotion of drug sales and use, the marriage of Iranian women with foreigners and the birth of unidentified children, the negative impact on their workforce and employment, the imposition of economic costs on society, committing criminal acts and negatively affecting the security of the marginal of Karaj.
    Conclusion
    Because of population density , weakness of social cultural infrastructure ,poor economic status, high unemployment rates on one hand and increase of prosecution of offenses and having illegal aliens in Karaj on the other hand ,the possibility of control in these areas is low. Its to mention that this factor can be an environmental cause for increasing criminal behavior.
    Keywords: foreign nationals, marginalization, opportunity, threat, margin, Karaj
  • Jafar Hosseinpoor* , Mostafa Morovati Pages 187-216
    Introduction
    today using ICT has made fundamental changes in police function. So police trend is scientific and knowledge- based. According to this trend, following indicators are created: inform and train, trust building, promotion of public participations, receiving information and crime reports system and making a special unif for accountability of women. The purpose of this research is to study the role of ICT in process of continuity of police station services.
    Method
    the research is an applicable and measurable one. The tool of gathering data is library and researcher made questionnaire. The statistical population is all 220 staffs in Karaj police stations whom were selected via random sampling using Cochran formula To analyze the found data person correlation method was used.
    Findings
    the findings of correlation analysis showed that there is a significant relationship between training, trust building promotion of public participations, receiving information and crime reports system and process of continuity of police station services.
    Conclusion
    this research data shows that ICT baked on its power, can play a significant role in trust building and, promotion of public participation, and makes the process of continuity of police services much better.
    Keywords: ICT, quality of services, continuity of services, police station
  • Hamidreza Eshraq, Alimohammad Ahmadvand* , Ali Delavar, Seyyedreza Salehi Amiri Pages 217-238
    Introduction
    Offering a strategic model for cultural perspective to organizing the issues and challenges ahead in this field is one of the important and fundamental issues of the country. This highlights the importance of decisions in this area based on the strategies of cultural invasion by cultural enemies at the community level. Cultural managers should make the best possible decisions in this area by examining the challenges and functional weaknesses on the one hand and reviewing the related trends on the other hand.
    Method
    This study seeks to offer a strategic cultural perspective model. In terms of research purpose, this is among the applied research, in terms of research design, is a futuristic research and in terms of the method is descriptive-analytic research. The statistical population of the study consists of all experts in the field of strategic planning and strategies and key cultural orientations in the country, among which 103 were selected through targeted sampling.
    Findings
    Model of Cultural strategic forecasting based on the EFQM model with 1000 points. The weight of the component of achieving agreement and preparation for strategic planning at the highest organizational level is 257 points, the weight of the strategic planning component is equal to 245 points, the weight of the components of the streaming strategies is equal to 250 points and the weight of the strategic cultural control component is 247 points.
    Conclusion
    Upon findings of this research, it is necessary to include indicators such as the necessity and urgency of making strategic planning, planning and preparing to enter planning, measuring the maturity level and preparing the organization for planning, preparing a program for more strategic planning with more new ones in the organization.
    Keywords: Strategy, Template, Cultural Management, Perspectives