فهرست مطالب

جغرافیا و مطالعات محیطی - پیاپی 20 (زمستان 1395)

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 20 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • چنور محمدی*، حسین نظم فر صفحات 7-20
    امروزه مطالعات کیفیت زندگی عمدتا بر محیط شهری و کیفیت زندگی شهری تمرکز کرده است و بررسی آن از ضرورت و اهمیت بسزایی برخوردار است که این امر همواره کانون اصلی توجه برنامه ریزان بوده است. بر این اساس تمایل جمعیت در سرتاسر جهان برای تمرکز در شهرها، یکی از دلایل اصلی توجه به مفهوم کیفیت زندگی در مطالعات است.
    کیفیت زندگی یک فرد میزان برخورداری او را نشان می دهد، البته نه فقط به چیزهایی که به آن ها دست یافته است، بلکه تمام گزینه هایی که شخص فرصت انتخاب آن ها دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت شاخص های کیفیت زندگی محلات منطقه دو شهر اردبیل از نظر شهروندان می باشد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی، روش جمع آوری اطلاعات میدانی (پرسشنامه) و اسنادی (کتابخانه ای) و روش مطالعه و بررسی با توجه به اهداف مورد نظر، موضوع و ماهیت پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری مورد نظر محلات یازده گانه منطقه دو شهر اردبیل می باشد که با استفاده از فرمول کوکران، 385 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و با انتخاب 6 شاخص امنیت، بهزیستی فردی و رفاه اجتماعی، اقتصاد، ارتباطات (حمل و نقل)، مسکن و محیط زیست که با استفاده از آنتروپی شانون وزن دهی و برای بررسی وضعیت شاخص های کیفیت زندگی از روش saw استفاده شده است همچنین از روش ضریب پراکندگی برای نشان دادن اختلاف و نابرابری بین شاخص-ها و اینکه کدام شاخص بیشترین نابرابری را دارد، نتایج نشان می دهد بین محلات منطقه دو شهر اردبیل از لحاظ برخورداری از شاخص های کیفیت زندگی تفاوت زیادی وجود دارد و بیشترین اختلاف و نا برابری مربوط به شاخص بهزیستی فردی و رفاه اجتماعی می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شهروندان، شهر اردبیل، SAW
  • سعید ملکی، نعیم اکرامی*، احمد راشدی صفحات 21-34
    تحقیق حاضر با هدف ارزیابی تناسب فضایی و ارائه الگوی بهینه مکان یابی پارک های شهری در سطح شهر دزفول، بر پایه مطالعات کتابخانه ای و اسنادی انجام یافته است. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی می باشد. متغیرهای مورد مطالعه تحقیق شامل: کاربری مسکونی، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، راه شریانی، تجاری، نظامی، بهداشتی - درمانی، تاسیسات شهری، صنعتی و اداری می باشد. به منظور وزن دهی و تعیین اندازه اثر متغیرهای مورد مطالعه در هدف نهایی تحقیق از مدل FAHP استفاده شده است. برای تهیه لایه نهایی با استفاده از گزینه Raster Calculator و استفاده از عمل گر جمع، لایه ها به روش هم پوشانی با یکدیگر تلفیق شده و نقشه ی نهایی مکان های بهینه پارک ها در سطح شهر دزفول از این عمل حاصل شده است. نتایج تحلیل FAHP در ارتباط با استخراج ارزش وزنی شاخص های موثر در ارزیابی پارک های شهری نشان داده است که شاخص های مسکونی و آموزشی هرکدام با وزن 0/154 و 0/122 به عنوان مهم ترین شاخص های مکان یابی پارک های شهری شناخته شدند و دارای بیشترین وزن بوده اند. نتیجه نهایی تلفیق لایه ها نشان می دهد که از مجموع 19 پارک شهر دزفول از نظر الگوی همجواری و سازگاری با سایر کاربری های همجوار؛ 6 پارک در طیف نامناسب، 6 پارک در طیف متوسط، 5 پارک در طیف مناسب و 2 پارک هم در طیف کاملا مناسب قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: تناسب فضایی، مکان یابی، پارک، دزفول، GIS، FAHP
  • اکبر عبدالله زاده طرف، احمد آفتاب، وحید اسماعیل زاده* صفحات 35-50
    منظرشهری، در واقع اولین سطح برخورد و ارتباط میان شهروندان و محیط شهری است که از طریق آن شهر را درک می کنند از جمله فضاهایی که این منظرشهری در آن حیات می یابد، خیابان های شهری بوده که به منظور تعاملات اجتماعی و رفع نیازهای عمومی مردم ایجاد می شوند.این تحقیق سعی در شناسایی منظر عینی در فضاها و چگونگی اعمال روش هایی جهت تدوین راهنمای منظر شهری خیابان امام ارومیه دارد برای دست یافتن به هدف مورد نظر رویکرد نظری-عملی با استفاده از روش های کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. شناخت حاصل از محدوده مورد مطالعه نشان از آشفتگی در کالبد و فعالیت خیابان امام ارومیه دارد تا پژوهش مورد نظر سعی در ارتقا منظر عینی باشد. محدوده مورد مطالعه دارای سه سکانس اصلی است: سکانس یک با حاکمیت منظر اجتماعی (حد فاصل میدان ولایت فقیه تا چهارراه عطایی)، سکانس دو با حاکمیت منظر فرهنگی-آموزشی (حد فاصل چهارراه عطایی تا چهارراه خیام)، سکانس سه با حاکمیت منظر سیاسی (حد فاصل چهارراه خیام تا میدان انقلاب) است تا در ادامه مطالعه برای تقویت حاکمیت مناظر و ارتباط بین آن ها پژوهش با تدوین ضوابط طراحی منظر سعی در ارتقا کیفی خیابان باشد
    کلیدواژگان: راهنمای طراحی، منظرشهری، منظرعینی، خیابان امام خمینی (ره)، شهرارومیه
  • فرهاد برندک *، حامد عبداللهی، فردین قاسم زاده، هادی کریمی صفحات 51-64
    فنون و روش های ریاضی برنامه ریزی و تصمیم گیری اگر-چه جوابی بهینه را ارایه می دهند؛ اما تحت شرایط و مفروضات خاصی از این توانایی برخوردار هستند. علی رغم دامنه وسیع کاربرد تصمیم گیری های چند معیاره در دنیای واقعی، این رویکرد نیز محدودیت ها و چالش های خاص خود را دارد. رویه هایی نیز برای انتخاب متدمناسب وجود دارد که البته بعضا این رویه ها ابزاری برای حذف تکنیک-ها تا انتخاب تکنیک مناسب می شوند. در روش شناسی پژوهش حاضر، تکنیک های چندشاخصه معمول که کاربرد متنوع و زیادی در تحقیقات داشته، با رویکرد بهینه DEA(CCR)-AP مورد مقایسه تطبیقی قرار گرفته است. برای استفاده از تکنیک DEA(CCR)/AP معرفی ورودی ها و خروجی ها ضروری است. در پژوهش حاضر، روش تحلیل پوششی داده ها در فضای پیوسته مدلسازی شده است. بدین ترتیب که تمامی شاخص های ماتریس تصمیم، به عنوان خروجی مدل تحلیل پوششی داده ها و هریک از گزینه های این ماتریس به عنوان یک واحد تصمیم گیرنده (DMU) در نظر گرفته شده است. نتایج کلی این آزمون نشان می دهد که مدلسازی تکنیک CCR-AP در فضای پیوسته داده ای با تکنیک های معمول چندشاخصه(تاپسیس، ویکور، پرومته و SAW) همبستگی معنادار مثبتی دارد. این همبستگی در بیشترین ارزش خود، در مقایسه با تکنیک تاپسیس ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: تکنیک های چند شاخصه، روش CCR، AP، مقایسه تطبیقی، آذربایجان غربی
  • هوشنگ سرور*، رحیم سرور، مهدی توحیدی صفحات 65-82
    رشد شتابان جمعیت شهرنشین، هجوم جمعیت مهاجر به شهرها و لزوم پاسخ گویی به نیازهای ساکنین شهرها ضرورت به کارگیری تمام توان و ظرفیتهای موجود شهر را ضروری می سازد. بدین منظور لازم است تا به جای توسعه و رشد بی رویه شهر به صورت افقی،از طریق پر کردن بافت موجود شهر، افزایش متعادل تراکم و تغییر کاربری بناهای قدیمی به رشد و توسعه پایدار شهر دست یافت. یکی از روش های دستیابی به این مهم توسعه میان افزا است،که از سال 1995 میلادی مورد توجه قرار گرفته است. شهر بانه از دهه 80 به بعد با رونق گرفتن بازار تجاری رشد افقی بسیار چشمگیری داشته و بیش از هر زمانی دیگر نیازمند توسعه از درون می باشد. تحقیق حاضر از نظر ماهیت کاربردی و از لحاظ روش توصیفی تحلیلی است.در این پژوهش پس از شناخت شاخصهای توسعه میان افزا و بومی ساختن آنها با توجه به شرایط شهر بانه و نیزتولید لایه های GIS مرتبط با شاخصها و هم پوشانی آنها با منطق بولین نواحی مناسب برای توسعه میان افزا انتخاب شد.سپس با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) به رتبه بندی نواحی نهایی برای توسعه اقدام شد.نتایج نشان می دهد که در کل شهر پنج پهنه برای توسعه میان افزا مناسب می باشد.در میان پهنه ها سایت شماره 1 دارای بیشترین امتیاز برای توسعه میان افزا و به ترتیب سایت های شماره 2، 5، 4، 3 قرار دارند.بنابراین در مجموع توسعه میان افزا راه حل مناسبی برای توسعه شهر بانه و پاسخ به نیازهای مختلف آن می باشد.
    کلیدواژگان: توسعه میان افزا، شاخص، رشد افقی، نواحی شهری، شهر بانه
  • زهره فنی، لیلا معصومی* صفحات 83-96
    سبک زندگی در جامعه شهری به ویژه در کلانشهرها متاثر از عوامل درونی و بیرونی گوناگونی می باشد. این تاثیرپذیری موجب متکثر شدن سبک زندگی و گرایش به سمت فردگرایی و مصرف گرایی به عنوان مشخص ترین آسیب در این جوامع شده است. از اینرو چنین سبکی از زندگی، موجب کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش ارزش-های اخلاقی و به تبع آن بروز مشکلات اجتماعی - اقتصادی، کاهش توانایی و تاب آوری افراد و جوامع در مقابل مشکلات و مسائل مختلف می گردد. لذا ارتقا تاب-آوری در سبک زندگی اجتماعات، جهت کاهش آسیب ها دارای اهمیت می باشد. نگارندگان در این پژوهش با بررسی سبک زندگی در محله شکوفه شمالی، اقدام به سنجش میزان تاب آوری در سبک زندگی ساکنان این محله نموده اند. روش پژوهش پیمایشی- تحلیلی و روش نمونه گیری اتفاقی ساده می باشد. جهت تعیین حجم جامعه نمونه از جدول مورگان و حجم آن 379 نفر تعیین شده است. نتایج پژوهش گویای آن است که تاب آوری در محله ی شکوفه شمالی در حد متوسط قرار دارد. همچنین میان عوامل موثر بر سبک زندگی و تاب آوری همبستگی وجود دارد. علاوه بر آن نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که به ترتیب عوامل اجتماعی، اقتصادی و نهادی موجب تاب آوری در سبک زندگی ساکنان محله می شود. در نهایت جهت بررسی کاهش آسیب پذیری در سبک زندگی محله براساس نظر کارشناسان با استفاده از مدل SWOT اقدام به تدوین راهبردها و جهت اولویت بندی آنها از مدل QSPM استفاد شده است.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، تاب آوری، راهبردها، محله ی شکوفه شمالی
  • زاهده حیدری زادی*، حاجی کریمی، سید عبدالحسین آرامی، فرزاد آزادنیا صفحات 97-110
    بیابان زایی، حاصل فشار بی رویه و بهره برداری های نادرست انسان بر سامانه های محیطی بیابانی است. ارزیابی و تعیین شدت و وضعیت بیابانزایی، نقش مهمی در تدوین برنامه مدیریتی و احیایی مناطق تخریب یافته دارد. از این-رو هدف از پژوهش حاضر ارزیابی شدت بیابان زایی در دشت ابوغویر استان ایلام با استفاده از دو معیار اقلیم و آب و 7 شاخص مدل IMDPA و تعیین مهمترین عوامل موثر بر بیابان زایی منطقه صورت گرفته است. برای این منظور از شاخص های مختلف دو معیار استفاده شد و برای هر شاخص با توجه به وزن دهی انجام شده، یک نقشه تهیه گردید، به طوری که از میانگین هندسی شاخص های هر معیار، نقشه کیفی معیار مورد نظر به دست آمد. سپس با تلفیق و تعیین میانگین هندسی لایه های حاصل از معیارها و با طبقه بندی نقشه به دست آمده، نقشه وضعیت فعلی بیابان زایی منطقه حاصل گردید. نتایج بدست آمده نشان داد منطقه در کلاس متوسط بیابان زایی با میانگین ارزش کمی 78/1 قرار دارد. بررسی های صوت گرفته بر روی شاخص های مورد ارزیابی نیز حاکی از آن بود که شاخص مقدار بارش سالانه در معیار اقلیم با متوسط ارزش کمی 24/2 و شاخص هدایت الکتریکی آب زیرزمینی با متوسط ارزش کمی 04/3 موثرترین شاخص ها در بیابان زایی منطقه می باشند.
    کلیدواژگان: شدت بیابان زایی، معیار، اقلیم، خشکی، دشت ابوغویر
  • مهناز حسینی سیاه گلی*، مصطفی قدمی صفحات 111-124
    از ابتدای دهه ی 1980 تا کنون مفهوم استراتژی در برنامه ریزی و مدیریت شهری همانند مفهوم کیفیت و فرایند در مهندسی مجددا گسترش و بهبود یافته است. امروزه رویکرد استراتژیک مهارتی است که در کانون برنامه ریزی، مدیریت و نظام بخشی سازمان قرار می گیرد،و موفقیت سازمان را موجب می گردد.این تئوری در مدیریت شهری بر پایه ی مفهوم سودمندی استوار است.
    رویکرد استراتژیک در گستره ی روابط نا گسستنی برنامه ریزی و مدیریت به عنوان عامل پیوند دهنده و بر همکنش عمل می کند و در هدایت هر دو موثر است. بنابراین مفهوم استرتژیک به صورت فرا رشته ی، گسترده تر از خصایل درونی برنامه ریزی و مدیریت عمل می کند و آن دو را متحول می سازد و هدایت می کند و پیوند می دهد. همچنین در دهه ی پایانی قرن بیستم به موازت «انقلاب صنعتی» برنامه ریزی و مدیریت شهری نیز مانند سایر زمینه های زندگی، دستخوش تحولات ژرف گردید.
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل فردی و ساختاری در تغییر رویکردهای مدیریت شهری در ایران به رویکرد استراتژیک است که با استفاده از روش پیمایشی سعی گردیده است مولفه های مهم و تاثیر-گذار در این حوزه مورد ارزیابی و واکاوی قرار گیرد. برای گردآوری داده های پژوهش از نظرات 31 نفر از کارشناسان مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است. جهت تحلیل داده های پژوهش از تحلیل رگرسیون و آزمون آماری T تک نمونه ای در قالب نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد، در این میان شاخص های نگرشی- دانشی با میزان اختلاف از میانگین پایین تر از مبنا به مراتب از اولویت بیشتر برخوردار است.
    کلیدواژگان: تغییر، موانع فردی، موانع ساختاری، مدیریت شهری، برنامه ریزی استراتژیک
  • سارا کریمپور *، مهدی مومنی صفحات 125-138
    پژوهش حاضر بر آن است تا مکان های بهینه اسکان موقت آسیب دیدگان از زلزله ای احتمالی را در شهر اصفهان، که در آن پتانسیل و قابلیت اسکان سریع افراد آسیب دیده از بحران زلزله وجود داشته باشد مورد پیش بینی قرار داده و با برنامه-ریزی صحیح و علمی، مدیریت بحران زلزله را با ایجاد تسهیلات لازم جهت شناخت مکان های مناسب اسکان موقت یاری نماید. نوع پژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی است و روش مطالعه پژوهش با توجه به ماهیت و موضوع تحقیق توصیفی – تحلیلی می باشد. در این مطالعه با استفاده از معیارهای اساسی مانند کاربری های ناسازگار و سازگار، دسترسی و تراکم جمعیتی و ترا فیکی با استفاده از روش تحلیل گسترش یافته چانگ (AHP) و بهره گیری از منطق فازی معیارهای تعیین شده توسط کارشناسان و متخصصین وزن دهی شد و در نهایت توسط تحلیل های فازی در سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بصورت وزنی همپوشانی شدند. نتایج این مطالعه نشان می دهد مناطق حاشیه زایندرود که دارای فضاهای باز کافی و در عین حال سازگار با کاربری های اطراف می باشند، دارای پتانسیل نسبتا بهتری برای استقرار آسیب دیدگان هستند، در مقابل مناطقی مانند بخش های شمالی شهر به جهت عدم وجود کاربری های امدادی و بیمارستانی و عدم فضای کافی و دارای ارزش برنامه ریزی، دارای کم ترین قابلیت ممکن برای برنامه ریزی اسکان موقت زلزله زدگان می باشند.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مکانی (GIS)، اسکان موقت، تحلیل سلسله مراتبی فازی، شهر اصفهان
  • امیر گندمکار*، ایرج حیدری، محسن باقری صفحات 139-147
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر الگوهای پیوند از دور بر میانگین دمای حوضه آبریز دریای مازندران صورت پذیرفته است. در این راستا از آمار میانگین دمای 97 ایستگاه همدیدی و اقلیم شناسی و همچنین داده های 33 الگوی پیوند از دور طی دوره 2014- 1970 در مقیاس ماهانه و سالانه استفاده شد. پس از تایید نرمال بودن داده ها توسط آزمون ران تست داده های ایستگاهی به روش کریجینگ به داده های نقطه ای با ابعاد 7/19 × 7/19 کیلومتر تبدیل شدند. به منظور ارتباط سنجی متغیرها از آزمون های پیرسون، رگرسیون خطی و مدل شبکه عصبی استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد الگوهای واقع در اقیانوس هند و آرام و الگوهای نیمکره جنوبی، رابطه معنی دار چندانی با نوسان های دما در حوضه مازندران ندارد. در مقابل، الگوهای پیوند از دور مستقر در اقیانوس اطلس و قطب شمال ارتباط زیادی با نوسان های دما در حوضه دارد. شایان ذکر است از بین الگوهای پیوند از دور سه الگوی دریای شمال- کاسپین، نوسان اطلس شمالی و نوسان قطبی بیشترین رابطه را با نوسان های دمای ماهانه و سالانه در این حوضه دارند.
    کلیدواژگان: الگوهای پیوند از دور، حوضه مازندران، دما، رگرسیون خطی، شبکه عصبی مصتوعی
|
  • Chanoor Mohammadi *, Hossein Nazmfar Pages 7-20
    Nowadays quality of life and quality of urban life focuses mainly on urban environment And review of necessary and important it is that this has always been the prime concern of planners. The population tends to concentrate in cities around the world, one of the main reasons the concept of quality of life studies. A person's quality of life shows the benefit of, not just the things that they have, but all that person the opportunity to choose their options. This study measures the quality of life for the citizens of the district is two city of Ardabil. Applied research, field data collection (questionnaire) and C (library) and the purposes of the study, the subject and nature is a cross-sectional study. Statistical society were selected two the city of Ardabil the region's thirteen districts, which uses a sample of 385 samples And with a choice of 6 index security, personal well-being and social welfare, economy, communications (transport), housing and the environment using the Shannon entropy weighting and Comparison of quality of life of the saw. The results show the district two Ardabil terms of quality of life there is a huge difference the highest inequality index individual well-being and social welfare.
    Keywords: quality of life, Citizens, the city of Ardabil, SAW
  • Naeem Ekrami *, Ahmad Rashedi Pages 21-34
    the Purpose of this study: Spatial proportionality assessment and optimal pattern Presentation the Locating of urban parks in the city of Dezful .based on library studies and documents have been conducted. This research has purpose and is descriptive-analytical method. The variables of the study include: Residential, educational, cultural, sports, arterial roads, commercial, military, health - care, municipal utilities, industrial and office. In order to weigh and assess the effect of the studied variables ultimate goal FAHP model is used. For the final layer using the Raster Calculator and the use of the plural layers are overlapped
    With each other combined methods and final map optimize the location of parks in the city of Dezful of this action has been made. The results of FAHP in connection with the extraction of value-weighted index of assessing urban parks has shown The index of residential and educational Each version of 0/154 and 0/122 as the most important indicators of locating urban parks were the highest weight have been. The end result layers show that a total of 19 parks the city of Dezful in terms of proximity and compatibility with other users nearby; 6 Park on the whole poor, 6 parks in the moderate range, 5 Parks on the whole good And 2 parks in the whole are quite good.
    Keywords: Space suitability, location, Park, Dezful, GIS, FAHP
  • Akbar Abdollahzadeh, Ahmad Aftab, Vahid Esmaeelzadeh* Pages 35-50
    Townscape is the first level of interaction and communication between citizens and the urban environment through which cities are understood. Among the areas that city perspective become alive is urban streets which are created to achieve social interactions and meet public needs. This study tries to identify objective view of the spaces and the methods to apply techniques to develop urban landscape guide for Imam Street in Urmia. Theoretical-practical approach using library and field methods have been used to achieve the desired goal. Knowledge of the studied area shows the turmoil in the body and activities of Imam Street in Urmia and the study tries to promote the objective view. The study area has three main sequences: first sequence is with a governance of social perspective (between Velayat Square and Ataye intersection), second sequence is with culturally-educational perspective (between Ataye intersection and Khayyam intersection) and third sequence is with political perspective (between the Khayyam intersection and Engelab Square). In order to strengthen the rule of sceneries and the relationship between them, present study is trying to improve the quality of the street by landscape design regulations.
    Keywords: Designing Guidelines, Townscape, objective view, Imam Khomeini (RA) Street, the city of Urmia
  • Farhad Barandak * Pages 51-64
    Planning and decision-making techniques and mathematical methods, providing optimal solution; But have this ability in under certain conditions and assumptions. Despite the wide range of multi-criteria decisions in the real world, this approach also has its limitations and challenges. There are also procedures to select the appropriate method. Of course, sometimes these procedures are instrumental to remove techniques (to choose the technique). In the present study methodology, comparative located techniques of usual multi-criteria optimization (-that has diverse and many applications in research-) with approach DEA-AP. To use the technique DEA / AP introduction of inputs and outputs is necessary. In the present study, DEA has been modeled in continuous space. Thus, is intended all indicators decision matrix, as output data envelopment analysis models and each of the options of the matrix as a decision-making unit (DMU). The results of this test shows the CCR-AP modeling techniques in a single space has a positive correlation with attribute data with conventional techniques (TOPSIS, VIKOR, PRPMRTHEE and SAW). The correlation in most of its value, is evaluated compared with TOPSIS technique.
    Keywords: Multi-attribute Techniques, CCR, AP, Comparative Study, Western Azerbaijan
  • Hooshang Sarvar *, Rahim Sarvar, Mehdi Tohidi Pages 65-82
    The need to utilize all the abilities and capacities of a city reveals, more than ever, byrapid growth of urban population, invasion of migrants to big cities,the necessity of meeting urban population’s needs and providing urban services. Sustainable development and growth of a city can be achieved by filling city’sexist space, balancedincrease indensity and repurposingof old and pollutant buildings instead of horizontal development and excessive growth of city. The solution for this problem is “Infill Development”which hasconsidered in European countries since 1995. Infill development (Development from inside) is not simply a physical-skeletal work but hasalso strong social, cultural, economic, and ecological aspects.Booming the commercial market,Banehfromthe 80sonwards, has experienced a verysignificant horizontaldevelopment which make it requiring to development from inside more than ever.This research is an applied research,and in terms of methodis adescriptive-analyticone. In this study,best areas of the cityare selected after identifying the “Infill Development” indicatorsand make them localize –based onesaccording to the Baneh’scircumstances- and after producing GIS layers related to the indicators and overlapping layers by using Boolin Logic.Using theAnalytic Hierarchy Process (AHP) andwith the help ofExpert Choice Software, ranking of final areas for development has been done.Therefore, confirmingthe applicability of theprinciples of Infill Developmentin Baneh is possible. And regarding the population increasing growth in Baneh, we can argue that the best way for managing urban development is Infill Development
    Keywords: Infill Development, HorizontalGrowth, Indicator, Urban Areas, Baneh City
  • Zohreh Fani, Leyla Masoomi * Pages 83-96
    Lifestyle in urban areas, especially in the big cities are affected by a variety of internal and external factors. This influence leads to diverse life style and tendency towards individualism and consumerism as specified in the most affected communities. Thus, such a way of life, reduced social capital, reduce moral values and the consequent social problems - the economy, reduce the ability and resilience of individuals and communities in the face of various problems and issues. The promotion of resiliency in the style of social life, in order to reduce injuries is important. The authors of this study, the lifestyle in the neighborhood Northern Shokufeh, to assess the resilience in the lifestyle of the residents of the neighborhood have. The method is simple random sampling survey and analysis. To determine the number and size of the sample population of 379 persons Morgan has been set. The results suggest that resiliency in the neighborhood of Northern Shokufeh are moderate. As well as the correlations between the factors affecting the lifestyle there and resiliency. In addition, multivariate regression results show that factors social, economic, and ensures resilience in the lifestyle of the residents. Finally, to assess the vulnerability of life in the neighborhood, according to experts using SWOT model to develop strategies and prioritize QSPM model is used.
    Keywords: Lifestyle, resiliency, strategies, Northern Shokufeh neighborhood
  • Zahedeh Heidari *, Haji Karimi, Abdolhossein Arami, Farzad Azadnia Pages 97-110
    Desertification is a global phenomenon that is the outcome of natural factors and improper human exploits. Therefore, classification and generation of desertification intensity map, as an efficient tool, plays a significant role in evaluation of the environmental capabilities, prevention of desertification, and restoration and rehabilitation of degraded areas. The present study aims to evaluate the desertification hazard and determine the effective criteria affecting desertification in Abu-Ghuyer Plain in Ilam Province, using the IMDPA model. To this end, different indices of climate and water criteria were used and a map was generated for each index according to assigned weights, such that the qualitative map of the desired criteria were obtained using the geometric mean of indicators. Then, through integration and determining the geometric mean of layers obtained from criteria and finally classification of the obtained maps, map of the current status of desertification in the studied area was prepared. The obtained results indicated. Also, among the evaluated indices, amount of annual rainfall in climate criterion and the electrical conductivity in water criterion had the highest impact, with weighted averages of 2.24 and 3.04, respectively. Also, the quantitative value of severity of desertification was calculated to be 1.78 for the entire area, which was in the medium class.
    Keywords: Desertification Intensity, Criterion, Climate, Aridity, Abu-Ghoveyr Plain
  • Mahnaz Hosseini *, Mostafa Ghadami Pages 111-124
    Since the beginning of 1980 so far, the concept of strategy in planning and urban management, as well as the concept of quality and process re-engineering expanded and improved. The strategic approach is at the heart of the planning skills, management, foresight and the part of the organization, and successfully led the organization. This theory is based on the concept of planning and urban management based utility.In the range of non-breakable strategic approach to planning and management relations and interaction acts as a bonding agent and is effective both in directing.
    The strategic concept for cross-discipline, wider than the internal ethos and practice management plan and transform it makes two guides and links.Also in the decade of the twentieth century in parallel "industrial revolution" planning and urban management, as well as other areas of life, changes were profound.
    This study aimed to investigate the effect of individual factors and structural change management approaches strategic approach is a city in Iran Using the method of survey have tried most important and effective component in this area is evaluated and analyzed. For data collection the opinions of 31 experts of relevant research has been used. To analyze research data regression analysis and single-sample T-test were used in SPSS software.
    Results showed that, with respect to the mean obtained for the indices of all the indicators suitable for strategic approach is not biased. The attitude indicator based knowledge with the difference of lower than average compared to other indicators, much higher priority.
    Keywords: Change, personal barriers, structural barriers, urban management, Strategic planning
  • Sara Karimpoor *, Mehdi Momeni Pages 125-138
    Since the most basic needs of earthquake victims is to have a shelter and that after the earthquake, we can’t quickly provide suitable places for earthquake victims, before the occurrence of such crises, we should provide appropriate places in terms of (urban accessibility, security, avoidance of risk prone areas, etc.) for such victims. Therefore, the present study is to predict the best places for temporary housing of victims of the potential earthquake in the city of Isfahan.
    The type of this research is practical and the method of it is analytical documentary. In this study, by using basic standards of compatible and incompatible applications, accessibility and density of population and traffic by using the method of network analysis (AHP) and the use of fuzzy logic, standards set by the experts were measured and finally by the fuzzy analysts of geographic information system (GIS) were overlapped on weight.
    The results of this study indicate that parts of the area with sufficient open spaces and at the same time compatible with surrounding land uses have relatively better potential for establishment of victims. In return, regions such as the northern parts of the city due to the lack of rescue and rehabilitation uses and absence of adequate and valuable planning space have the least possible capacity of planning for temporary housing of earthquake victims.
    Keywords: geographic information system (GIS), Isfahan, network analysis, Earthquake
  • Amir Gandomkar*, Iraj Heidari, Mohsen Bagheri Pages 139-147