فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1390)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین وفادار صفحه 7
    هدف اصلی تحقیق ارائه الگوی انتظامی پیشگیری از بحران از طریق پاسخگویی به این دو سوال که 1. پیشگیری از بحران با رویکرد انتظامی از چه م ولفه هایی تشکیل شده است؟ 2. اثرگذاری هر کدام از این مولفه ها در فرآیند پیشگیری از بحران چیست؟ پس از مطالعه ادبیات موضوع، بر نظریه روزنتال (1383) دایر بر اینکه پیشگیری از بحران مبتنی برشیوه ها و رویکردهای اقتضایی و ابتکاری است واستفاده از تکنیک مدل سازی درک پیچیده تری از پویایی های مربوط به توسعه بحران را ارائه می دهد. جامعه خبره به تعداد 25 نفراز افسر ان وامرای نیروی انتظامی که در امر بحران صاحب نظر بودند انتخاب و به روش دلفی نظریات آن ها جمع آوری و با بهره گیری از اصول منطق فازی در تصمیم گیری گروهی تجزیه و تحلیل شد تا روابط بین متغیرها معلوم شود. پژوهش در پاسخ دهی به سوالات تحقیق پیش یابی، پیش بینی و آمادگی را سه مولفه اصلی در فرآیند پیشگیری انتظامی معرفی و مشخص ساخت میزان اثرگذاری پیش یابی بی ش تر از دو مولفه دیگر است. برای هر کدام از مولفه ها ابعادی نیز تعیین شد تا از ترکیب و تلفیق آنها راهبردهای کاربردی به منظور استفاده بهینه از الگوی تحقیق ارائه شود.
    کلیدواژگان: پیشگیری از بحران، مدیریت بحران، نظم، امنیت، مدل انتظامی، امنیت، پیشگیری انتظامی
  • داود دعاگویان، یوسف ادهمی صفحه 35
    طرح انضباط اجتماعی را باید دنباله روی مجموعه طرح های امنیت اجتماعی نیروی انتظامی در جهت برقراری نظم و آرامش عمومی در نظر گرفت. هدف اصلی این تحقیق بررسی و شناسایی نقش تبلیغات و آموزش های همگانی فاتب در آگاه سا زی مردم با طرح ان ضباط اجتماعی است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایش است و جامعه آماری این تحقیق را کلیه شهروندان پنج منطقه ری (12 و 11 و 7 و 5 و 3) تشکیل می دهند که طرح ان ضباط اجتماعی در آن اجرا شده است. روش نمونه گیری این پژوهش خوشه ایچند مرحل های است و ابزار گردآوری اطلاعات آن پرسش نامه محقق ساخته است. نتایج این تحقیق نشان داد که اثرات تبلیغات پلیس از طرح انضباط اجتماعی به منظور افزایش آگاهی مردم از طرح مذکور خوب ارزیابی کرد هاند و همچنین بین محتوی تبلیغاتی، افزایش آگاهی مردم، ترس شهروندان از پلیس، افزایش نارضایتی شهروندان از پلیس و افزایش انتقاد ها از پلیس و اجرای طرح انضباط اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. بنابراین رسانه نقش مهم تصویرسازی از پلیس در افکار عمومی را بر عهده دارد.
    کلیدواژگان: طرح انضباط اجتماعی، تبلیغات، اطلاع رسانی، امنیت اجتماعی، آموزش عمومی، پلیس، وسایل ارتباط جمعی
  • سعید فتح الهی، مسلم جمشیدی، حمیدرضا نیازی پور، علی اصانلو صفحه 69
    با توجه به اهمیتی که امروزه راه آهن به لحاظ امنیت و آرامش برای مسافران وامورحمل نقل دربین جوامع پیدا و طرفداران بسیاری راجذب کرده است توجه به آن از سوی دولت مردان امری ضروری شده اس ت. از طرفی باتوجه به اینکه در این صنعت قطعات و تجهیزات فنی زیادی به کار می رود که فقدان یا نقص آن می تواند جان و مال صدها مسافر را با خطر جدی روب ه رو کند؛ همین امر ضرورت توجه به آن را بیشتر کرده است. هدف اصلی این پژوهش شناسایی برخی از عوامل موثربر سرقت تج هیزات ریلی راه آهن خراسان رضوی است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری اطلاعات کمی توصیفی از نوع پیمایش است. جامعه راه آهن و مدیران آن تشکیل می دهد و ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بوده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد عوامل حفاظتی شامل نیروی ا نسانی وامکانات وتجهیزات امنیتی از اهمیت خاصی درکنترل سرقت اموال ریلی ت اثیرگذار بوده است و بر آن مبنا پیشنهادهایی نیز همچون ایجاد انگیزه بیشتر در عوامل حفاظتی و ارائه برنامه دقیق و روشن، برنامه ریزی مناسب بر اساس مدیریت و نظارت صحیح و... ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سرقت، تجهیزات ریلی، راه آهن، خراسان رضوی، امنیت، پیشگیری، کارآیی پلیس
  • احد مهرمند، حسین اشرفی سلطان احمدی، بهاره عزیزی نژاد صفحه 87
    از آنجا که سلامت روانی با عواطف، تفکرات و رفتار آدمی ارتباط دارد و در واقع رشد مهارت های فکری و ارتباطی را فراهم می کند و باعث رشد عاطفی، انعطاف پذیری و عرت نفس آدمی می شود. لذا به منظور شناخت نقش سلامت روان در ظهور رفتارهای پرخطر نوجوانان بر اساس ابعاد مثبت و منفی، 6 حوزه از رفتارهای خطرناک شایع در بین نوجوانان شهرستان ارومیه شامل خشون ت، خودکشی، استعمال دخانیات، مشروبات الکلی، مواد ورفتار جنسی نا ایمن مورد بررسی قرار گرفته و ت اثیر آن بر امنیت اجتماعی تبیین می شود. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پس رویدادی است. نمونه مورد پژوهش را 300 نوجوان دختر و پسر 14 تا 19 سال تشکیل داده اند که به شکل تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از میان دبیرستان های ناحیه 1 ارومیه انتخاب شدند به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های ویژگی های دموگرافیک، سلامت عمومی، آسایش روان شناختی و رفتارهای پر خطر استفاده شد. یافته ها حاکی از آن است که بین نوجوانانی که رفتار پرخطردارند وآن هایی که رفتارپرخطر ندارند در اغلب شاخ ص های منفی و مثبت سلامت روان تفاوت معنادار و جود دارد. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که در بروز رفتارهای پرخطر نوجوانان، هر دو بعد منفی و مثبت سلامت روان نقش داشته و به تبع آن ام نیت در ابعاد مختلف آن مورد تهدید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: رفتارپرخطر، سلامت روان منفی، نوجوان، سلامت روان مثبت، امنیت اجتماعی، سلامت روان
  • تقی بختیاری صفحه 103
    با توجه به این که امنیت از اولین و ضروری ترین نیازه ای جامعه بشری محسوب می شود واصل ی ترین وظیفه حکومت نیز تحقق عدالت در جهت تامین امنیت انسان هاست. پس امنیت داخلی در گرو اهتمام کافی به مرز و مرزداران است. ولی ازآنجا که فعالیت وحضور نیروهای پژاک و پ. ک. ک به صورت مسلحانه در نوار مرزی استان آذربایجان غربی و تردد آن ها به خاک جمهوری اسلامی ایران بر امنیت مرزهای مشترک بین ایران، ترکیه، عراق و منطقه در سطوح مرزی تاثیر منفی گذاشته است. بنابر این، این پژوهش در به منظور مشخص کردن تاثیرات امنیتی پژاک و پ. ک. ک برامنیت اجتماعی منطقه آذربایجان غربی انجام شده است. تحقیق حاضربه روش توصیفی- پیمایشی بوده وجامعه آماری آن را فرماندهان پاسگاه های مرزی، فرماندهان گروها ن ها وجانشینان آن ها، فرماندهان هن گ ها ومعاو نان آن ها و عملیات واطلاعات استان و هنگ ها) تشکیل می دهند. روش نمونه گیری این پژوهش تصادفی طبقه ای و ابزارگردآوری اطلاعات آن نیز پرسش نامه است. نتایج این تحقیق نشان می دهدکه حضور و فعالیت احزاب پژاک و پ. ک. ک در نوار مرزی استان آذربایجان غربی باعث ایجاد ناامنی و کاهش امنیت اجتماعی این منطقه شده است.
    کلیدواژگان: احزاب پژاک و پ، ک، ک، مرز امنیت، امنیت اجتماعی، قومیت گرایی، احساس ناامنی، قاچاق کالا
  • مهدی مقیمی، بهمن رشیدی، داریوش رحمتی صفحه 131
    پیشگیری از جرم، همواره ذهن کارشناسان را به سوی نگاهی عمیق و تحلیلی به عوامل وقوع جرم معطوف می سازد. در این میان نظریه های سنتی جر م شناسی، به تبیین عواملی می پردازند که گاهی میزان صحت آن ها مشخص نیست و گا هی حذف آن ها نیاز به زمان و هزینه فراوان دارد. در حالی که با به کارگیری برخی از رویکردهای نوین جرم شناسی و پلیسی نظیر راهبردهای پیشگیری وضعی و امور پلیسی مسئله محور، ضمن بررسی عمیق عوامل جرم می توان به کاهش حداکثری و مستمر جرم نایل آمد. هدف اصلی مقاله حاضر علت شناسی اجمالی جرم و تبیین راهبردی ترین تحلیل های پیشگیرانه ای است. مقاله حاضر از نظر هدف، کاربردی است و از نظر روش اسنادی است با استفاده از منابع تالیفی به زبان اصلی (انگلیسی)، کتاب ها و مقالات تالیفی و ترجمه ای و برخی از طرح های اجرا شده با هدف پیشگ یری از جرم نگاشته شده است. یافته های این مقاله حکایت از آن دارند که با پیشگیری وضعی و امور پلیسی مسئله محور، می توان ضمن ارجح دانستن بعد پیشگیری، از طریق راهبردهای متفکرانه تحلیلی نظیر انجام فعالیت های روزمره و فرایند نظام مند تشخیص، تحلیل، راهکار و ارزیاب ی، به حل فوری و مستمر جرم پرداخت. نتایج این مقاله نشان می دهد که استفاده از راهبردهای تحلیلی پیشگیری پلیسی و وضعی از جرم، محدود به طیف خاص یا اندکی از جرایم نمی شود بلکه پیشگیری فوری از وخیم ترین جرایم، تعیین اولویت های پیشگیری، منطقی و به صرفه ترین روش مد اخله، اجرای ترکیب مناسبی از راه کارهای پیشگیرانه، از طریق تشخیص و تحلیل نظام مند و چندبعدی جرایم و به حداقل رساندن لزوم تقنین کیفری از جمله مهم ترین دستاوردهای استفاده از این رویکردهاست.
    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری وضعی، امور پلیسی مسئله محور، نظریه فعالیت های روزمره، علت جرم، علت شناسی جرم
  • یحیی فوزی، مهدی رحمتی صفحه 161
    مقوله ی امنیت اجتماعی در ایران از یک سو با ارزش های جمعی که عامل همبستگی عمومی بوده، ارتباطی نزدیک دارد و از سوی دیگر نیز با عوامل عینی همچون میزان جرم و جنایت و توان اقتصادی مردم در ارتباط است. هویت ملی در ایران نیز از ارزش های دینی، ملی و نوین با محوریت ارزش های دینی عقل گرا تشکیل یافته است. در این خصوص این سئوال مورد نظر قرار می گیرد که اصولا این دو مقوله ی مهم چه ارتباطی می توانند با هم داشته باشند. نتایج به دست آمده در پژوهش حاضر که با بهره گیری از روش های تحلیلی - تبیینی و جمع آوری داده های کتابخانه ای متکی بوده، حاکی از آن است که ارزش های جمعی که عناصر هویت ملی ایرانیان را تشکیل داده است، به عنوان عامل ارتباط دهنده هویت ملی و امنیت اجتماعی محسوب می شود. زیرا ارزش های جمعی از یک سو عاملی در جهت همبستگی عمومی و وفاق در جامعه می باشند و از سوی دیگر با توجه به این که ارزش های جمعی باعث شکل گیری هنجارهای خاصی در روابط افراد می شود، عاملی در جهت تقویت امنیت اجتماعی می باشند، زیرا به هر میزان که ارزش های جمعی ثبات بالاتری داشته باشند، باعث ثبات در هنجارهای جامعه شده و با کاهش هنجارشکنی، امنیت اجتماعی تقویت میشود.
    کلیدواژگان: هویت ملی، امنیت اجتماعی، دین، تجدد، اسلام، فرهنگ دینی
  • حمید جربانی، سعید شکری پور، اسماعیل حسنوند، مهدی مقیمی صفحه 193
    نیروی انتظامی با استناد به ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری به عنوان ضابط عام دادگستری در وضعیت عادی وظایف خاص و مهمی را برای حفظ نظم و تامین امنیت عمومی بر عهده دارد. این نیرو در وضعیت غیرعادی، فوق العاده و ناآرامی ها نیز وظایف مهمی را بر حسب قوانین و مقررات به عهده خواهد داشت. هدف این پژوهش بررسی نقش نیروی انتظامی به عنوان ضابط عام دادگستری در ناآرامی های شهری است. این مقاله با روش کتابخانه ای و روش توصیفی - تحلیلی انجام گرفته اس ت.نظرات، عقاید و مفاهیم مرتبط در این مورد براساس منابع، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات این مقاله را فیش برداری تشکیل می دهد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که وظایف، قوانین و مقررات حاکم بر نیروی انتظامی به عنوان ضابطان عام دادگستری در ناآرامی به صورت مشخص در قوانین جمهوری اسلامی ایران مشخص نشده است و فقط به صورت پراکنده در برخی قوانین اشاره هایی شده است. ماموران نیروی انتظامی به عنوان ضابطان عام دادگستری آگاهی کافی از قوانین و مقررات حاکم در مقابله با ناآرامی ها در مواقع بحرانی را ندارند. لذا برگزاری دروه های کوتاه عرضی، کارگاه های تخصصی و همایش های علمی برای بالا بردن میزان آگاهی آنان از قوانین ذکر شده به عنوان یک ضرورت محسوب می شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که قانون مد ونی در خصوص وظایف ضابطان عام دادگستری در ناآرامی و اختیارات ویژه حکومت، محدودیت ها، ممنوعیت ها وتکالیف مردم موجود نیست و در این خصوص در برخی قوانین به صورت پراکنده به این امر اختصاص یافته است. با تصویب سریع تر لایحه قانون شورای امنیت ملی می توان قانون جامعی را در شرایط بحرانی جهت تعیین وظایف نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط داشته باشیم.
    کلیدواژگان: ضابطان قضایی، بحران، جرایم مشهود، پلیس، ضابطان دادگستری، ناآرامی های شهری
  • مرضیه مختاری پور صفحه 215
    جمله مباحث عمده در میان محققان و محافل امنیتی و انتظامی بوده است و این امر ضرورت بررسی و تحلیل سازو کارهای درونی پلیس و تعامل آن با دیگر بخش های نظام به جهت ایفای هر چه بهتر رسالت خطیر آن در تامین امنیت عمومی جامعه را می طلبد. امروزه با پیشرفت سریع و فناوری اطلاعات و اینترنت، جرا یم اینترنتی نیز رخ داده است و پلیس اینترنتی نیزبرای مبارزه با جرایم رایانه ای به میان آمده است. هدف اصلی این مقاله به بررسی تاثیر پلیس اینترنتی بر امنیت فرهنگی و اجتماعی و مبارزه با جرایم رایانه ای در کشورهای مختلف می پردازد. با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، پژوهش حاضر توصیفی -کتابخانه ای ومروری است. جامعه آماری این پژوهش، کشورهای ایران،آمریکا،انگلیس،چین،استرالیا،فرانسه،عربستان سعودی،مالزی بوده اند. دراین روش از منابع اطلاعاتی از جمله مجلات و سایت های اینترنتی معتبر دراین زمینه استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که 1. تلاش های بی شائبه پلیس اینترنتی در کشورهای مختلف ت اثیر بسزایی بر امنیت اجتماعی وفرهنگی داشته است، در مجموعمی توان گفت تعداد کشورهایی که در منطقه و جهان به نحوی با مسئله فیلترینگ در اینترنت توسط پلیس اینترنتی مواجه هستند، نسبتا قابل توجه است.کشورهایی مانند فرانسه در قاره اروپا و کشورهایی مانند مالزی،چین، استرالیا و در مجموع آسیا به عنوان بزرگ ترین قاره دنیا دارای گسترد هترین میزان تنوع فیلترینگ وسانسورافزارها می باشند، 2. پلیس اینترنتی در کشورهای مختلف ت اثیر بسزایی در مبارزه با جرایم رایانه ای داشته و جریمه های مختلفی برای مجرمان رایانه ای در نظر گرفته است، برای مثال، در ایران 91 روز تا یک سال حبس و 5 تا 20 میلیون ریال جزای نقدی،درانگلیس، 10 تا 20 سال زندان و دراسترالیا وب سایت هایی که محتوای مجرمانه دارند، به ازای هر یک روز فعالیت، 11 هزار دلار جریمه می شوند 3. امروزه با همگانی شدن و فرامرزی بودن سی ستم های پیشرفته اطلاع رسانی نظیر اینترنت، استفاده از این ابزار می تواند سهم بسزایی درمعرفی مولفه های مختلف فرهنگ ایثار وشهادت داشته باشد.
    کلیدواژگان: پلیس اینترنتی، جرایم رایانه ای، امنیت فرهنگی، امنیت اجتماعی، فرهنگ ایثار و شهادت
|
  • Hossein Vafadar Page 7
    The main objective of this study is presenting disciplinary pattern for prevention from crisis through answering two following questions: 1- crisis prevention with disciplinary approach includes which elements? 2- what is the effectiveness of each one of these elements on the crisis prevention process? After studying the literature of this topic based on Rosenthal Theory (2004) concerning that crisis prevention is in accordance with inventive and contingency methods and approaches and using modeling technique will provide more complex perception of dynamisms related to the extension of crisis. The sampling group has been consisted of 25 officers and commanders of police force who were expert in crisis affairs, were selected and their opinions have been compiled via Delphi method and the data were analyzed by principles of fuzzy logics in group decision making in order to reveal the relationships between variables.According to the answers of questions, this research introduces and specifies preexploration, prediction and preparation as three main elements in disciplinary prevention process. The effectiveness of pre-exploration is more than two other elements. For each one of the elements, dimensions were determined in order to present applied strategies through their combination and composition for optimum use of research model.
    Keywords: Crisis Prevention, Crisis Management, Security, Discipline, Disciplinary Model, Disciplinary Prevention
  • Davood Doaghoyan, Yoosef Adhami Page 35
    Social discipline plan shall be considered as following actions of all social security plans of police force towards applying public order and peace. The main objective of this research is exploring and identifying the effect of advertisements and public educations of Tehran police department for informing the people of social discipline plan. This study is applied and has been provided via descriptive-survey method and sampling group of this research is consisted of all citizens residing at five districts of Rey (3,5,7,11,12) for which social discipline plan has been executed. Sampling method is multistage cluster and the data have been compiled according to the researcher made questionnaire.The results of this research indicated that the effects of police advertisements of social discipline plan for increasing the peoples’ awareness of the said plan have evaluated well and also there is a significant relationship between advertising content, increasing the peoples’ awareness, citizens’ fear of police, increasing the citizens’ dissatisfaction with police and increasing the critics on police and execution of social discipline plan. Therefore the media has the important role of imaging the police in public thoughts.
    Keywords: Social Discipline Plan, Advertisements, Informing, Social Security, Public Education, Police, Mass Medias
  • Saed Fatollahi, Moslem Jamshidi, Hamid Reza Niazi Pour, Ali Osanlo Page 69
    Considering the importance of railway due to security and peace for the passengers and transportation affairs among the societies and has been interested by many people, the statesman shall pay attention to this topic. On the other side, whereas in this industry, many components and equipments are used that the lack or defect of which may take the life and property of hundred passengers at risk; thus paying attention to this issue is necessary. The main objective of this research is identifying some factors effective on the thievery of rail equipments of Khorasan Razavi Railway. The type of this research is applied and the data have been compiled via descriptive-survey method. The sampling group is consisted of railway employees and managers and data compilation tool is questionnaire. The results of this study indicate that protective factors including human forces and security facilities and equipments is effective on the control of rail properties thievery and on this ground, some suggestions have been provided such as further motivation of protective factors and presentation of precise and clear plan, appropriate planning according to the proper management and supervision.
    Keywords: Thievery, Rail Equipments, Railway, Khorasan Razavi, Ssecurity, Prevention, Police Efficiency
  • Ahad Mehrmand, Hossein Ashrafol Ketabi, Bahareh Azizi Nezhad Page 87
    Whereas psychic health is in relation with the emotions, thoughts and behaviors of the man, and indeed provides the growth of mental and communicative growth and cause to the emotional, flexibility and self-esteem growth of the man, thus for recognizing the effect of psychic health in appearance of risky behaviors of the adolescents according to the negative and positive dimensions, 6 contexts of risky behaviors prevalent among the adolescents of Oroumieh County including violence, suicide, using tobacco, alcohol, unsafe materials and sexual behavior have been surveyed and their effect on the social security is explained.This research as respect to the objective is applied and as respect to the methodology is post-event.The sampling group of this study is consisted of 300 girl and boy adolescents within 14 to 19 years old who were selected via multistage cluster random sampling method among the high schools of Oroumieh Dist. 1, and the data were compiled via questionnaires of demographic traits, public health, psychological calmness and risky behaviors. The findings indicate that significant difference exists between the adolescents with risky behaviors and those have not risky behaviors in the most negative and positive indices of psychic health. The results of this research indicate that both negative and positive dimensions of psychic health are effective on appearing risky behaviors of the adolescents, and pursuant to which the various aspects of security are threatened.
    Keywords: Risky Behavior, Negative Psychic Health, Adolescent, Positive Psychic Health, Social Security
  • Taghi Bakhtiari Page 103
    Whereas the security is deemed as the first and most necessary requirements of human society and the major government task is realizing the justice towards securing the humans, local security is subject to the sufficient attempts for frontiers and frontier-guarding. But, whereas the activity and presence of Pejak and P.K.K. Forces at the borders of West Azerbaijan, and their traffic to the territory of Islamic Republic of Iran, had negative effects on the security of common borders between Iran and Turkey, Iraq and the region, therefore this research has been applied with the objective of specifying the security effects of Pejak and P.K.K Forces on the societal security of West Azerbaijan Province. The extant paper has been applied via descriptive-survey method and its sampling group has been consisted of commanders of frontier police departments, commanders of police teams and their substitutes, commander of legions and their assistants and operations and information of province and legions. Sampling method is stratified random and the data were compiled via questionnaire. The results of this research indicate that the presence and activity of Pejak.V.P.K.K. Juntas at the borders of West Azerbaijan caused to insecurity and reduction of social security of this region.
    Keywords: Pejak, P.K.K. Juntas, Security Border, Social Security, Ethnicity, orientation, Feeling of insecurity, Good Smuggling
  • Mahdi Moghimi, Bahman Rashidi, Daryoush Rahmati Page 131
    Crime prevention attracted ever the experts towards a deep and analytical viewpoint on crime occurrence factors. Meanwhile traditional theories of criminology explain the factors that sometimes its accuracy rate is not specified and sometimes omission of them requires time and high cost whilst upon applying some modern criminological and police approaches such as postural prevention strategies and subject-oriented police affairs, in addition to deep survey of crime factors may reduce the crime maximally and continuously. The main objective of this paper is brief etiology of crime and explanation of most strategic preventive analyses. The extant paper as respect to the objective is applied and as respect to the methodology is attributional that benefiting from English resources (main language), the written and translated books and articles and some executed plans has been compiled with the objective of crime prevention. The findings of this paper indicate that upon postural prevention and subject-oriented police affairs, in addition to prioritizing the prevention aspect, via analytical thoughtful strategies such as conducting the daily activities and systematic process of diagnosis, analysis, strategy and evaluation obviate the crime promptly and continuously. The results of this study show that using analytical strategies of crime postural and policing prevention is not limited to the particular or partial range of crimes but prompt prevention of the most serious crimes, determination of prevention priorities, the logic and economic intervention method, execution of an appropriate combination of preventive strategies through systematic and multidimensional diagnosis and analysis and minimizing the necessity of penal legislative are considered as the most important achievements of applying this approaches.
    Keywords: Crime, Postural Prevention, Subject, oriented Policing Affairs, Daily Activity Theory, Crime Cause, Crime Etiology
  • Yahya Fozi, Mahdi Rahmati Page 161
    The topic of social security in Iran has a closer relationship on one side with the mass values which is the cause of public correlation and on the other side is in relation with objective factors such as crime, offence and financial ability of the people. National identity sin Iran has been formed based on the religious, national and modern values with the centrality of rationalistic religious values. In this regard, this question is taken into account that principally these two important topics have what relationship with each other. The results of this study which have been gained via analytical-explanative method and collection of library data indicate that mass values including the elements of Iranian national identity is considered as national identity and social security connecting factor. Because on one side mass values are leading to public correlation and consensus in the society and on the other side whereas mass values cause to formation of particular norms in people relationships will amplify the social security because whatever the mass values have higher stability will stabilize the society norms and upon reduction of norm-breaking, social security is amplified.
    Keywords: National Identity, Social Security, Religion, Modernity, Islam, Religious Culture
  • Hamid Jarbani, Saed Shokri Pour, Esmail Hasanvand, Mahdi Moghimi Page 193
    By virtue of Article 15 of criminal Procedural Act, the Police Force as the public bailiff of Justice Administration in regular situation is liable for carrying out the special and important duties for order protecting and supplying public security. This force in irregular, extraordinary situations and unrests has important responsibilities in terms of regulations and laws. The objective of this research is surveying the role of police as the public bailiff of Justice Administration in civil unrests. This paper has been provided via library and descriptive-analytical method. The opinions, beliefs and concepts related to this case have been studied and reviewed according to the resources. The data of this paper have been collected by noting. The findings of this research indicate that the duties, regulations and laws enforcing on police force as the public bailiffs of Justice Administration have not been specified clearly in the laws of Islamic Republic of Iran in unrests and have been hinted diffusely in some laws. The officers of police force as the public bailiffs of Justice Administration have not enough awareness of applicable regulations and laws for confronting the unrests in critical situations, thus holding short-term courses, specialized workshops and scientific conferences is necessary for upraising their awareness of the said regulations. The results of this research indicate that no codified law on the duties of public bailiffs of Justice Administration in unrests and special governing powers, limitations, restrictions and peoples’ tasks are available and just some diffused regulations have been allocated to this topic. Upon rapider approval of National Security Council’s Bill Code may have a comprehensive law in critical conditions for determining the duties of police force and other relative organizations.
    Keywords: Police executives, Crisis, Fulgent Crimes, Police, Urban Unrest
  • Marzie Mokhtari Pour Page 215
    The subject of security and the importance of police role and performance for providing the practical and mental beds and fields for its supply in the society is considered as one of the major discourses among the researchers and security and disciplinary societies, thus analysis and survey of internal strategies of police and interacting with the other sectors for better fulfillment of this task towards providing public security for the society is necessary. Today, upon rapid advancement of information technology and internet, internet crimes have been occurred and internet police has been established for defending against computer crimes. The main objective of this paper is studying the effect of internet police on the social and cultural security and combating to computer offenses in different countries. Considering the nature of this subject and objectives, this research type is descriptive-library and reviewing. The sampling group of this research is countries such as Iran, USA, England, China, Australia, France, Saudi Arabia, and Malaysia. Via this method, information resources such as magazines, and reputable internet sites have been used.The results of this research indicate that:1-Staunch efforts of internet police in different countries had a great role on the social and cultural security, altogether may state the number of countries confronting to internet filtering by internet police in the region and the world is rather considerable. Countries such as France in European Content and countries such as Malaysia, China, Australia and altogether Asia as the biggest continent in the world have the most extensive rate of filtering and censorship tools diversity, 2- internet police in different countries have great effect on the defense against computer crimes and different penalties have been applied for computer offenders, for instance, in Iran 91 days to 1 year imprisonment and an amount of 5 to 20 million Rials as cash penalties; in England, 10 to 20 years prison and in Australia the websites containing criminal contents, for every day activity are fined for 11000 Dollars, 3- Today, through publicity and transboundary advanced intelligence systems such as internet, using this tool may be very effective on the introduction of different elements of sacrifice and martyrdom culture.
    Keywords: Internet police, Computer Crimes, Cultural Security, Social Security, Sacrifice, Martyrdom Culture