فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال نهم شماره 2 (تابستان 1396)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال نهم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جعفر بهادری خسروشاهی *، زینب خانجانی صفحات 1-18
    زمینه و هدف
    رفتار مجرمانه فرایند پیچیده و چند بعدی است که تحت تاثیر متقابل عوامل محیطی و زمینه های سرشتی فردی قرار دارد. یکی از جهت گیری های مهم در مطالعه رفتار مجرمانه، بررسی پیوند بین گرایشات شخصیتی با ارتکاب جرم و رفتارهای بزهکارانه است. لذا بر این اساس هدف پژوهش حاضر پیش بینی خودکنترلی و تنظیم عواطف در بزهکاران براساس صفات شخصیتی است.
    روش شناسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری کلیه بزهکاران دختر شهر تبریز هستند که در سال 1395 در کانون اصلاح و تربیت نگه داری می شوند. به علت محدود بودن جامعه مورد مطالعه، تمامی اعضا (60 نفر) به روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های شخصیت آیزنک، خودکنترلی تانجی و کنترل عواطف ویلیامز و همکاران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین عامل های شخصیتی روان پریشی گرایی و روان رنجوری با خودکنترلی و کنترل عواطف رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین عامل شخصیتی روان پریشی گرایی با مولفه های خشم، خلق افسرده و اضطراب کنترل عواطف رابطه مثبت و معنادار و با عاطفه مثبت رابطه ای ندارد. بین عامل شخصیتی روان رنجورخویی با مولفه های خشم، خلق افسرده کنترل عواطف رابطه مثبت و معنادار و با اضطراب و عاطفه مثبت رابطه ای مشاهده ندارد. از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ویژگی های شخصیتی می توانند خودکنترلی و کنترل عواطف در بزهکاران پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    شناخت بهتر صفات شخصیتی افراد بزهکار می تواند در درک، ارزیابی، و کنترل عواطف و خودکنترلی آن ها کمک نماید.
    کلیدواژگان: صفات شخصیتی، خود کنترلی، تنظیم عاطفی، بزهکاران
  • علی عبادی نژاد*، رضا اکبری، محمدحسن رحمانی صفحات 19-48
    زمینه و هدف
    تحلیل بزهکاری یک فرایند مهم اجرایی برای شناسایی و درک عمل مجرمانه است و این فرایند شامل مراحل جمع آوری و تحلیل داده های گزارش شده و اقدامات مرتبط با پیشگیری و کشف می باشد. این پژوهش با هدف ایجاد روش جدید برای تجزیه و تحلیل مکانی و فضایی مناطق جرم خیز براساس تحلیل خوشه به منظور پیشگیری و کاهش جرایم انجام شده است.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد که داده ها از طریق مطالعات اسنادی و میدانی از منابع سازمانی ناجا جمع آوری شده است. این مقاله با جمع بندی انواع جرایم سه ساله اخیر شهر قزوین و تطابق آن با شرایط خاص محیطی و اجتماعی سعی نموده به بررسی انواع تمایلات جرم شناسانه را در مکان های خاص که فضای خاص ترکیب جرایم را ایجاد می کنند، بپردازد.
    یافته ها
    با تحلیل به عمل آمده در این تحقیق این مورد را می توان اشاره نمود که تاثیر شرایط مکانی هریک از مناطق شهری که پذیرای جمعیت خاصی از شهر هستند باعث ایجاد نوع خاصی از فضای شهری می شود.
    نتایج
    در این تحقیق مرکز متوسط برای مجموع جرایم به عنوان معیاری برای مقایسه چهار گروه داده ای انواع جرایم به کار گرفته شده است. به طور عمومی سرقت های خیابانی و سرقت از منازل بیشتر در مناطق شمالی محدوده اتفاق می افتد و جرایم مرتبط با خودرو بیشتر در مناطق جنوبی رخ می دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل مکانی و فضایی، تحلیل خوشه ای، مناطق جرم خیز شهری، نرم افزار ArcGIS
  • مریم رضایی*، طاهره میرساردو، زهرا رضایی صفحات 49-74
    زمینه و هدف
    یکی از اصلی ترین مولفه هایی که امنیت را ارتقاء می بخشد و جامعه را سالم، آرام و مطلوب می سازد، سرمایه ی اجتماعی است. سرمایه ی اجتماعی عامل اولیه جامعه مدنی است که از تعامل روزمره ی مردم به دست می آید و به ایجاد ارتباطات اجتماعی و شبکه های اجتماعی مبتنی بر اصول اعتماد، همکاری متقابل و قواعد کنش اجتماعی می پردازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی و سنجش رابطه ی سرمایه ی اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در محدوده ی مورد مطالعه صورت گرفته است.
    روش شناسی: این پژوهش به روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شده است، جامعه ی آماری پژوهش زنان بالای 18 سال شهر آبدانان و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاست که 367 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعیین شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و بهره گیری از آزمون هایی همچون، T تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و نیز رگرسیون چندگانه می باشد. سرمایه ی اجتماعی به عنوان متغیر مستقل با 5 عنصر اعتماد اجتماعی، آگاهی اجتماعی، روابط اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی بررسی و سنجیده شده است. همچنین احساس امنیت به عنوان متغیر وابسته در سه بعد امنیت جانی، مالی و سیاسی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده، نشان می دهد از میان عناصر سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی با ضریب 461/0 و بعد از آن آگاهی اجتماعی با ضریب 382/0 بیشترین همبستگی را با احساس امنیت اجتماعی دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حکایت از رابطه ی مثبت و معنی دار سرمایه اجتماعی و ابعاد آن با احساس امنیت اجتماعی دارد. تطابق یافته های پژوهش حاضر با نظریات گیدنز، کلاوس افه، بوردیو و پاتنام در تبیین نقش سرمایه اجتماعی بر میزان افزایش احساس امنیت اجتماعی، ضرورت تقویت سرمایه ی اجتماعی را روشن تر می سازد.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی، شهر آبدانان
  • ژیلا سجادی *، سعید ضرغامی صفحات 75-102
    زمینه و هدف
    وندالیسم به عنوان پدیده اجتماعی می تواند اثرات منفی مالی، روانی و اجتماعی زیادی را بر جامعه تحمیل نماید. همچنین می تواند سبب کاهش کیفیت محیطی در فضاهای عمومی گردد. با توجه به وقوع این پدیده در ارتباط با اموال عمومی و یا در مکان های که جامعه ذی نفع آن محسوب می شود پرداختن به آن دارای اهمیت است. پارک ها به عنوان فضای سبز عمومی سبب افزایش حس مشارکت و تعلق و خلق فضاهای سرزنده در شهر می شوند که وندالیسم به عنوان عاملی جهت کاهش کارکردهای فضاهای عمومی سبز(پارک ها) مطرح می باشد. لذا این پژوهش به بررسی مولفه های موثر بر وندالیسم در پارک ها پرداخته و جهت تعیین شاخص های پژوهش از مدل دلفی بهره گرفته شده است.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی – تحلیلی است. جهت سنجش مولفه ها موثر بر وندالیسم از پرسشنامه استفاده شده است. حجم جامعه نمونه براساس فرمول کوکران انتخاب گردید. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آمار استنباطی بهره گرفته شده است.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش گویای آن است که در پارک های مورد مطالعه شاخص های مولفه های موثر بر وندالیسم به گونه ای متفاوت بر این پدیده تاثیر می گذارند. با توجه به نتایج تحلیل های آماری می توان بیان داشت که مولفه های اجتماعی، طراحی محیطی، موقعیت مکان و فردی به ترتیب بیشترین تاثیرات را بر متغیر وابسته وندالیسم داشته است. عوامل اجتماعی، طراحی محیطی و فردی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر وندالیسم موثر بوده اند. موقعیت مکانی تاثیر غیرمستقیم بر وندالیسم داشته است.
    کلیدواژگان: وندالیسم، مولفه ها، فضاهای سبز عمومی، پارک لاله، پارک شهر
  • فاطمه علیزادگانی *، مهناز اخوان تفتی، ملوک خادمی صفحات 103-128
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی در میان نوجوانان بروز رفتارهای پرخطر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی علل گرایش به رفتارهای پرخطر در دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر تهران انجام شده است.
    روش شناسی: روش پژوهش کیفی، روش گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته است. پاسخ های داده شده از سوی دانش آموزان ضبط وسپس برروی کاغذ آورده شده و با روش تجزیه و تحلیل محتوایی مورد بررسی قرار گرفت. سپس با شیوه کدگذاری باز و محوری مقوله بندی شد. از بین دانش آموزان مشکل دار که در خطر اخراج قرار داشتند 20نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند .
    یافته ها
    در دو مقوله کلی: 1) عوامل فردی وابسته به دانش آموزان و نیازهای آن ها : لذت جویی، کنجکاوی، کسب هویت، اعتماد به نفس کاذب، قهرمان نمایی؛ 2) عوامل وابسته به بافت و
    زمینه
    ارتباط با همسالان، سرگرمی با موبایل پرسه زنی در فضای مجازی، دسترسی آسان و ارزان انواع مواد، میهمانی ها و دورهمی های مختلط، الگو پذیری منفی از حرف و عمل بزرگترها و مسئولان، نبود مکان تفریحی و ورزشی، ناآگاهی والدین و اولیاء مدرسه، انگ و برچسب زنی، محدودیت های مالی تقسیم شدند. همچنین بالاترین آرزوی این دانش آموزان پول دارشدن و ارتباط با جنس مخالف بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد مصاحبه شوندگان مهارت های و آموزش های لازم را برای مقابله با نیازها و خواسته های سنی خود را نیاموخته اند و در رفتارهای خود هیچ توجهی به پیامدهای آن ندارند ضروری است آموزش های لازم برای این گروه سنی در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: علل گرایش، رفتارهای پر خطر، دانش آموزان پسر دبیرستانی، شهر تهران
  • یعقوب احمدی *، امید محمدی، محمد خالدیان صفحات 129-150
    زمینه و هدف
    مشارکت به عنوان یکی از اساسی ترین شکل های روابط اجتماعی به مثابه موضوعی در جامعه شناسی معاصر تلقی می شود. مشارکت اجتماعی فرآیندی است که از طریق آن اجتماع، جماعت یا گروه ها به هم می پیوندند تا عملکرد مورد انتظار یا مورد نیاز را به اجراء درآورند. نیروی انتظامی در راستای اتخاذ نوعی سیاست مشارکتی در امر کنترل جرایم و برقراری نظم و امنیت اجتماعی به همکاری و مشارکت همه جانبه مردم نیاز دارد، بنابراین می بایست تعامل و همکاری خود را با گروه های مختلف اجتماعی بیش از پیش توسعه دهد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی شیوه های اجتماعی موثر بر میزان مشارکت و همکاری مردم با پلیس شهرستان سنندج می باشد.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و با استفاده از تکنیک پیمایش و از طریق ابزار پرسشنامه (محقق ساخته) انجام پذیرفته است. جامعه آماری شامل شهروندان شهرستان سنندج در گروه های سنی (45-20 ساله) می باشد و حجم نمونه شامل 384 نفر بوده است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای به آنها مراجعه شده است. از اعتبار صوری و ملاکی برای روایی و آلفای کرونباخ برای پایایی ابزار استفاده شده است.
    یافته ها و
    نتایج
    یافته های تحقیق حاکی از وجود سطح نسبتا پایین مشارکت و همکاری مردم با پلیس در شهر سنندج می باشد. براساس یافته های پژوهش رابطه معناداری بین سرمایه اجتماعی، فرهنگ عمومی، تعامل پلیس، سازمان مردم نهاد، پلیس جامعه محور، آموزش همگانی، عام گرایی و خاص گرایی، آموزش کارکنان و فرهنگ سازمانی وجود دارد. بیشترین تاثیر بر متغیر وابسته(مشارکت) مربوط به متغیر سازمان های مردم نهاد می باشد.
    کلیدواژگان: مشارکت، سرمایه اجتماعی، سازمان مردم نهاد، فرهنگ سازمانی، فرهنگ عمومی
  • شهرام شفیعی*، میلاد دیوبند، محمد علی مردانی صفحات 151-170
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش مهم امنیت ورزشگاه ها در احساس امنیت کلی مردم، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش پلیس در استادیوم های فوتبال کشور بوده است.
    روش شناسی: این پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع مشاهده ای (بررسی موردی) می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل بازی های انجام شده در لیگ برتر فوتبال ایران در فصل 93-92 بود که به صورت موردی بازی های خانگی تیم داماش گیلان (پانزده بازی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss در سطح 05/0α≤ انجام گرفت.
    یافته ها
    مهم یافته های پژوهش بیانگر فقدان تعداد مناسب نیروهای پلیس نسبت به تعداد تماشاگران و استقرار مناسب نیروها در عدم محدود نمودن دید تماشاگران نسبت به زمین بازی، در خلال برگزاری مسابقات ورزشی بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش چنین استنباط می شود که استفاده از یک نیروی پلیس در قبال هر پنجاه تماشاگر و جای گیری و استقرار مناسب نیروهای پلیس می تواند در پیشبرد اهداف امنیتی فرماندهان و نیروهای پلیس و نیز برگزاری هر چه بهتر بازی ها اثرگذار باشد.
    کلیدواژگان: پلیس، استادیوم، فوتبال، تماشاگران، ورزش
  • اصغر آقایی*، میلاد آقایی، مهراب رامک صفحات 171-188
    زمینه و هدف
    نیروی انتظامی در فرآیند عملیات سازمانی خود که از آن تعبیر به عملیات انتظامی می شود، به عنوان یکی از عناصر اصلی مقابله مدیریت بحران تلقی می شود. در شرایط بحران و در عملیات انتظامی آنچه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، داشتن یک ابزار و رویکرد راهبردی و عملیاتی در راستای پشتیبانی از نیروهای عملیاتی است. از این رو، این مقاله در پی ارائه الگویی برای پشیبانی از عملیات انتظامی در شرایط بحران با تاکید بر عوامل درون سازمانی است.
    روش شناسی: این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش از نوع توصیفی-تحلیلی است. در این تحقیق با استفاده از نظرات 22 نفر از کارشناسان و خبرگان آماد و پشتیبانی و با به کارگیری روش طوفان مغزی و روش دلفی، متغیرهای مهم شناسایی و مدل مفهومی و فرضیات تحقیق مشخص و برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردیده است. جامعه آماری این تحقیق عبارت از است از کلیه مدیران و کارشناسان ارشد آماد و پشتیبانی ناجا. از این تعداد، نمونه مورد مطالعه در این تحقیق شامل 111 نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. آزمون فرضیات تحقیق به کمک روش معادلات ساختاری و نرم افزار پی ال اس انجام شده است.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان دهنده آن است که پشتیبانی از عملیات انتظامی در شرایط بحران دارای پنج بعد امور پاسداری، امور بهداشتی، امور ارتباطی، امور مالی و آمادگی عملیاتی می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که پشتیبانی از عملیات انتظامی در بحران یک متغیر میان کارکردی بین تمام امور آمادی و دارای ابعاد سیستمی است که جنبه هایی از فناوری اطلاعات، حوزه های مالی و بودجه ای و امور عملیاتی را در خود جای می دهد.
    کلیدواژگان: بحران، عملیات انتظامی، درون سازمانی، پشتیبانی
  • رضا جوادیان *، هادی فراست صفحات 189-212
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه حمایت اجتماعی و امنیت اجتماعی با اعتماد اجتماعی استفاده کنندگان از حمل و نقل عمومی (مورد مطالعه شهروندان خرم آبادی) می باشد.
    روش شناسی: روش پژوهش در این پژوهش از نوع پیمایشی و جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه شهروندان خرم آباد به تعداد 470642 نفر بودند. نمونه مورد مطالعه 285 نفر هستند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ایی چند مرحله ایی انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه امنیت می باشد. پایایی ابزارها به روش آلفای کرونباخ از طرف پژوهش گران مناسب اعلام شده است. داده ها از طریق ضریب هبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین حمایت اجتماعی ادراک شده با اعتماد اجتماعی استفاده کنندگان از حمل و نقل عمومی حمایت عاطفی با اعتماد اجتماعی، حمایت ابزاری با اعتماد اجتماعی، حمایت اطلاعاتی با اعتماد اجتماعی، حمایت امنیت اجتماعی با اعتماد اجتماعی، رابطه مثبت و معنادار بود. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز نشان داد که با توجه به ضریب همبستگی حمایت اجتماعی و امنیت اجتماعی با اعتماد اجتماعی( 44/0=r) ؛ این دو متغیر به میزان 19/0 اعتماد اجتماعی استفاده کنندگان از حمل و نقل عمومی را پیش بینی می کنند.
    نتایج
    حمایت عاطفی، حمایت ابزاری، حمایت اطلاعاتی و امنیت اجتماعی با اعتماد اجتماعی شهروندان استفاده کننده از حمل و نقل عمومی رابطه معناداری دارند با افزایش و کاهش حمایت اجتماعی ادراک شده و امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی نیز افزایش یا کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، حمایت اجتماعی، حمل و نقل عمومی، شهروندان خرم آبادی
  • محمد اسدی فرد*، حسن رضا قیطاسی، رضا علی محسنی صفحات 223-248
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین مسائلی که در سطح جامعه ی امروزین ایران به عنوان برهم زننده ی نظم اجتماعی قلمداد می گردد، عدم پایبندی جوانان به هنجارهای سنتی حاکم بر جامعه است که از آن به عنوان «کج روی فرهنگی» تعبیر می شود، همچنین اعتماد اجتماعی نیز یکی از مفاهیم مرتبط با نظم اجتماعی است که فقدان آن موجب بروز معضلات و آسیب های اجتماعی در سطح جامعه می گردد، به عبارت دیگر بین اعتماد اجتماعی با کجروی فرهنگی رابطه تنگاتنگی وجود دارد تا بدانجا که بروز کج روی در بین افراد جامعه به معنای تضعیف اعتماد اجتماعی تفسیر و تعبیر گردیده است، این تحقیق در پی آن بوده که به صورت تجربی این مقوله را بررسی نماید.
    روش شناسی: این تحقیق با استفاده از روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه انجام گرفته است، جامعه آماری تحقیق را 6000 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان تشکیل می دهند که حجم نمونه 361 نفر در نظر گرفته شد. برای آزمون فرضیات از آزمون های تی مستقل، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون و برای آزمون مدل تحقیق از رگرسیون استفاده شده است.
    یافته ها و
    نتایج
    میزان اعتماد اجتماعی در بین دانشجویان مورد مطالعه به میزان؛ 85/3 از 5 بدست آمد که این رقم مبین میزان اعتماد اجتماعی بالا در بین جامعه تحقیق می باشد. همچنین میزان کج روی فرهنگی نیز در بین دانشجویان 9/1 از 5 بوده است که این رقم چندان قابل اغماض نمی باشد. نتایج آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد؛ فرضیه اصلی پژوهش مبنی بر وجود رابطه بین اعتماد و کج روی فرهنگی تایید شده است که با توجه به نوع رابطه معکوس بین دو متغیر می توان اینگونه استنباط نمود که با افزایش در میزان اعتماد اجتماعی دانش جویان، میزان کج روی فرهنگی آنان کاهش می یابد و کاهش اعتماد اجتماعی نیز موجبات افزایش کج روی های فرهنگی دانشجویان را رقم خواهد زد.
    کلیدواژگان: کج روی فرهنگی، اعتماد بین فردی، اعتماد تعمیم یافته، اعتماد نهادی، اعتماد اجتماعی
|
  • Jafar Bahadorikhosroshhi *, Zeinab Khanjani Pages 1-18
    Background And Objectives
    Criminal behavior is a complicated and multidimensional process which is influenced by reciprocal effects of environmental factors and individual's instinctual backgrounds. One of the major orientations in the study of criminal behavior is to investigate the link between personality tendencies and crime commission with criminal behaviors. Thus, the current article is aimed to predict self-control and affective adjustment in offenders in terms of personality traits.
    Methodology
    The research method was descriptive and correlational. The statistical population of the study consisted of all female offenders in the city of Tabriz who were being held in the Correction and education Center in 2016. Due to a limited number of population under study, all the members (60 people) were selected as the sample via census. To gather data, Eysnk Personality Questionnaire, Tanji Self-Control Questionnaire and Williams and et al.'s Affection Control Inventory were used. Data were also analyzed by the Pearson Correlation Coefficient and Regression Analysis.
    Findings: The research showed that there is a positive and significant relationship between personality factor of psychosis and neuroticism with self-control and affection control. As well, there was a positive and significant relationship between the personality factor of psychosis and components of rage, depressed mood, and anxiety. No positive and significant relationship was found between the personality factor of neuroticism and components of rage, depressed mood and affection control. On the one hand, regression analysis results showed that personality traits can predict self-control and affection control among offenders.
    Conclusion
    A better understanding of offender's personality traits can contribute to the perception, evaluation and control of affection and their self-control.
    Keywords: personality traits, self-control, affective adjustment, offenders
  • Ali Ebadi-Nejad *, Reza Akbari, Mohammad Hassan Rahmani Pages 19-48
    Background And Objectives
    Offence analysis is a major executive process for identifying and understanding a criminal act and this process includes stages of gathering and analyzing data reported and measures related to prevention and discovery. This research was aimed to create a novel method to conduct spatial analysis of crime hotspots based on cluster analysis in order to prevent and reduce crimes.
    Methodology
    The method was descriptive-analytical where data were gathered via document and field studies from I.R.I Police sources. This article, via collecting different kinds of crimes in the last three years in the city of Ghazvin and matching it with specific environmental and social conditions, has sought to address kinds of criminal tendencies in special places which create special spaces for crimes.
    Findings: Upon the analysis done, one can state that the effects of spatial conditions of each urban area embracing special communities will result in creation of urban spaces.
    Results
    In this research, a median center was taken into account for an aggregate of crimes as a criterion for comparing four groups of data of different crimes. Overall, street robberies and burglaries occur most in northern areas of cites while crimes related to cars, etc. occur in southern areas of the city.
    Keywords: spatial analysis, Cluster Analysis, urban crime hotspots. ArcGIS
  • Maryam Rezaee *, Tahere Mirsardou, Zahra Rezaea Pages 49-74
    Background And Objectives
    One of the main elements which improve security and makes the society healthy and desirable is social capital. Social capital is the primary factor of a civil society which arises out of people's daily interaction and deals with the creation of social communications and social networks based on the principles of trust, mutual cooperation and social action rules. The current article is aimed to investigate and measure the relation of social capital and feeling of social society in a scope of the studied study.
    Methodology
    This research was a survey and conducted by a questionnaire. The statistical population of the stud included all women over 18 in the city of Abdanan, and the sampling method was cluster random sampling. Here, the number of 367 people was determined as the sample size by using the Cochran formula. Data were gathered by using the SPSS software and such tests as Single T Tests, Pearson Correlation Coefficient and Multiple Regression were applied. Social capital was measured as the independent variable along with five elements of social trust, social awareness, social relations, social integration and social collaboration. As well, feeling of security was evaluated as the dependent variable in three dimensions of life, property and political security.
    Findings and
    Conclusion
    As peer data, from among social capital elements, social trust with a coefficient of 0.461 followed by social awareness with a coefficient of 0.382 had the highest correlation with feeling of social security. Research findings suggested a positive and significant relationship between social capital and its dimensions with feeling of social security.
    Keywords: security, feeling of security, social trust, Social Capital, city of Abdanan
  • Zhila Sajjadi *, Saead Zarghami Pages 75-102
    Background And Objectives
    As a social phenomenon, vandalism can leave heavy and negative financial, mental and social impacts on the society. It can also reduce environmental quality in public spaces. Given the incidence of this phenomenon in relation with the public properties, it is imperative to address it. Parks, serving as green public places, will increase sense of participation and belonging where vandalism, as a negative issue, will reduce green public spaces functions. Thus this research was to measure the components affecting vandalism in parks and to determine indices by using a Delphi Model.
    Methodology
    The research method was descriptive- analytical. To measure the components affecting vandalism, questionnaires were used. The sample size was determined based on Cochran formula. To analyses data, inferential statistics method was employed.
    Findings: Research data showed that in the parks studied, the indices of component's affecting vandalism were affecting this phenomenon differently. Given the results of statistical analysis, one can state that social components, environmental design, spatial and individual situation had the highest effects on the deponent variable of vandalism respectively. Social factors, environmental design and individual factors were effective on vandalism directly and indirectly. The spatial situation had indirect effects on vandalism.
    Keywords: vandalism, components, green public spaces, Laleh Park, City Park
  • Fatemeh Alizadegani *, Mahnaz Akhavan-Tafti, Molouk Khadami Pages 103-128
    Background And Objectives
    Today, one of the most significant social ills among adolescents is the emergence of risky behaviors. The current article is aimed to investigate the causes of tendency to risky behaviors among male high school students in the city of Tehran.
    Methodology
    The research is qualitative and data were gathered via semi-structured interviews. Responses given by students were recorded and were brought on paper and they were analyzed by way of content analysis. Then, the data were categorized via open and pivotal coding procedure. From among students with problems risking being expelled, the number of 20 students was selected as the sample size.
    Findings: Factor were divided in two general categories; 1) individual factors of students and their needs: pleasure-seeking, curiosity gaining identity, false self-confidence and 2) background factors: contact with peers, entertainment with mobiles, wandering in virtual spaces, easy and cheap access to kinds of material, feasts and mixed parties, negative model-taking, lack of sports and entertainment spaces, parent's unawareness, labeling, and financial limitations. As well, the students were wishing for becoming wealthy and communication with the opposite sex.
    Conclusion
    Research findings showed that the interviewed had not learnt necessary skills for dealing with their own needs and wants and paid no attention in their own behaviors to their consequences. It is thus imperative to prioritize necessary training for this age group.
    Keywords: causes of tendency, risky behaviors, male high school students, city of Tehran
  • Yaghoub Ahmadi *, Omid Mohammadi, Mohammad Khaledian Pages 129-150
    Background And Objectives
    Collaboration is regarded as one of the most basic forms of social relations which are also a key subject in the contemporary sociology. Social collaborator is a process through which communities and group get together so as to execute the expected performance. In line with adopting a kind of collaborative policy in controlling crimes and establishing social order and security, police need popular collaboration and participation. Thus, they need to expand their own interaction and collaboration with various social groups. This article is aimed to evaluate social manners affecting level of people's collaboration with police in the city of Sanandaj.
    Methodology
    This research is descriptive-correlational and was performed by using surveys. The tools was a researcher made questionnaire. The statistical population of the study consisted of citizens in the city of Sanandaj in age groups of 20-45 and the sample size was 384 people who were selected via multi-stage cluster sampling method. Nominal and criteria validity were used for the validity estimate and Cronbach's alpha was employed for reliability estimate.
    Findings: Research findings suggested a relatively low collaborator level between people and police in the said city. As per the findings, there is a significant relationship between social capital, public culture, police interaction, NGOs, community-oriented policing, universal training, training of staffs and organizational culture. The highest effects on the deponent variable (collaboration) related to the variable of NGOs.
    Keywords: collaboration, Social Capital, NGOs, organizational culture, public culture
  • Shahram Shafiee *, Milad Divband, Mohammad-Ali Mardani Pages 151-170
    Background And Objectives
    Given the major role of security at stadiums with respect to people's feeling of security, this current article was aimed to investigate the role of police at nationwide stadiums..
    Methodology
    This research was descriptive - analytical and was observational (case study). The statistical population of this study consisted of matches done in the Iranian premium league in the season of 2013-2014. Data were analyzed by using SPSS software at 05/0α≤ level.
    Finding: findings indicted lack of police forces relative to the number of spectators and good deployment of forces in non-limiting the view of spectators during the matches.
    Conclusion
    Given the research findings, it is inferred that using police forces against each fifty spectators and appropriate deployment of police forces can be effective in furthering security goals of commanders and police forces for better establishment of matches.
    Keywords: police, stadium, football, spectators, sports
  • Asqar Aghaee *, Milad Aghaei, Mehrab Ramak Pages 171-188
    Background And Objectives
    In their own organizational operations, called poling operations, police forces are regarded as main elements of crisis management. Under critical conditions and in policing operations, what assumes importance is to have strategic and operational approach in line with supporting operational forces. Hence, this article seeks to provide a model for supporting policing operations under critical conditions with an intra-organizational approach.
    Methodology
    This research is applied in terms of goals and is descriptive- analytical. In this research, the views of 22 people including experts and elites of logistics and support units were used and Brainstorming and Delphi methods were employed. Meanwhile, major variables were identified and the conceptual model as well as research hypotheses was determined. As well, a researcher made questionnaire was used to measure the variables. The statistical population of this study consisted of all senior I.R.I. Police managers and commanders. From this number, the sample size was 111 people who were selected via simple random sampling Research hypotheses were tested via structural equations and PLS software.
    Findings: Research findings showed that supporting policing operations under critical conditions involve five dimensions of policing affairs, health affairs communications affairs, financial affairs and operational preparation.
    Conclusion
    Research findings showed that supporting policing operations in crisis is a mid-function variable among all logistics affairs with systemic dimensions which involve such aspects as IT, financial and budgetary areas as well as operational affairs.
    Keywords: crisis, policing operations, intra-organization, support
  • Reza Javadian *, Hadi Ferasat Pages 189-212
    Background And Objectives
    This research was aimed to investigate the relation of social support and social security with social trust in users of public transportation (Case study: Khoram Abad Citizens).
    Methodology
    The research methodology was a survey a d the statistical population of the study consisted of all citizens in the city of Khoram Abad (N=470642). The sample size was 285 people who were selected via multi-stage classified random sampling method, Tools for gathering data were Security Questionnaire. The reliability of the tools was reported to be good by way of Cronbach's alpha. Data were analyzed through Pearson Correlation Coefficient and Multivariate Regression.
    Findings: Results showed that there is a positive and significant relationship between perceived social support and social trust of users of public transportation; affective support and social trust; instrumental support and social trust; intelligence support and social trust; and social security support and social trust. Multivariate regression analysis results showed that given the correlation coefficient of social support and social security with social trust (r-0.44), these two variables predict 0.19% of social trust of users of public transportation.
    Results
    Affective support, instrumental support, intelligence support and social security are significantly related with social trust of citizens using public transportation. With increased or decrease of perceived social support and social security, social trust will increase or decrease.
    Keywords: social security, social trust, social support, pubic transportation, Khoram Abad citizens
  • Mohammad Asadi Fard *, Hasan-Reza Gheitasi, Reza Ali Mohseni Pages 223-248
    Background And Objectives
    One of the most important t issues which is regarded as disrupting scial order in the modern Iran is the fact that adolescents do not comply with traditional norms governing the society which is also called "cultural deviance". Ass well, social trust is a notion related to social order, lack of which, will engender in the emergence of social ills and crises across the community. In other words, for social scientists, there is a close relationship between social trust and cultural deviance in so much as the emergence of deviance among people in the society denotes weakening of social trust. This article seeks to address this issue empirically.
    Methodology
    This research was a survey and performed by questionnaires. The statistical population of this study consisted of 6000 students at Islamic Azad University at Gorgan Unit. The sample size was considered 361 people. To test hypotheses, Independent T tests, variance analysis and Pearson correlation coefficient and to test the research model regression analysis were used.
    Findings: The extent of social trust among students studied was 3.85 out of 5. This figure suggests level of high social trust among the research population, As well, level of cultural deviance among students was 1.9 out of 5. Results of research hypotheses indicated that the main research hypothesis stating the existence of relationship between trust and cultural deviance was confirmed. Here, given the kind of reverse relationship between the two variables, one can infer that an increase in the level of social trust, level of their cultural deviance will fall and reduced social trust will increase their cultural deviance.
    Keywords: cultural deviance, interpersonal trust, generalized trust, agency trust, social trust