فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال نهم شماره 3 (پاییز 1396)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا تمجیدی *، علیرضا بزرگوار، حافظ مهدنژاد صفحات 1-26
    زمینه و هدف
    تشکیل کانون های جرم خیز بر کیفیت زندگی، شکوفایی، انتخاب مکان سکونت و حرکت شهر به سمت ناپایداری تاثیر مستقیم می گذارد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر سنجش و تبیین شکل گیری کانون های مکانی جرایم سرقت در شهر جدید هشتگرد است.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی و بهره گیری از روش های کاربردی نظیر بیضی انحراف معیار، شاخص نزدیک ترین همسایه و تخمین تراکم کرنل می باشد.
    یافته ها
    مرکز متوسط جرایم مرتبط با سرقت در فاز 3 قرار گرفته است. بیضی انحراف معیار این بزه دارای جهت شمال شرقی-جنوب غربی است. نمره آزمونZ معادل 22.510590- است که تاییدی بر شکل گیری خوشه ایجرم در شهر جدید هشتگرد است. براساس نتایج تراکم کرنل، پراکندگی جرایم مرتبط با سرقت در فازهای 1، 4، 7 و در سطح پایین تری در فاز 2 پررنگ است و شعاع این بزه بیشتر سطح شهر را در برگرفته است.
    نتیجه گیری
    هم افزایی مشخصه های اجتماعی و اقتصادی(فقر، تحرک مسکونی و تنوع قومی) و شهرسازی نظیر نبود پارکینگ در فازهای مسکن مهر، نبود روشنایی کافی در معابر، گسستگی شهری و فضاهای خالی فراوان، پروژه های نیمه تمام، واحدهای خالی و پنجره های شکسته شده از عوامل تاثیرگذار بر سرقت در شهر جدید هشتگرد هستند.
    کلیدواژگان: کانون های جرم خیز، سرقت، فضاهای غیرقابل دفاع، شهر جدید هشتگرد
  • علی حسینایی، حسن موسی زاده *، علی سعیدی صفحات 27-56
    زمینه و هدف
    احساس امنیت یکی از شاخص های کیفیت زندگی است. یکی از عوامل تهدیدکننده حضور مردم در فضاهای عمومی تشویش یا احساس ناامنی می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حضور پلیس بر احساس امنیت افراد در تفرجگاه های استان های گلستان، مازندران و گیلان بود.
    روش شناسی: برای رسیدن به این هدف تعداد 598 نفر (از هر استان حدود 200 نفر) از تفرج کنندگان در تفرجگاه های استان های گلستان، مازندران و گیلان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته احساس امنیت در حضور پلیس را تکمیل نمودند و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که مردم در حضور پلیس به خصوص به صورت استقراری و گشت زنی احساس امنیت خوبی دارند به لحاظ احساس امنیت و مولفه های آن در تفرج کنندگان بین حضور فیزیکی و نمادی پلیس تفاوت معنادار وجود دارد. به لحاظ احساس امنیت و مولفه های آن در تفرج کنندگان بین حضور استقراری و گشت زنی پلیس تفاوت معنادار وجود دارد. به لحاظ احساس امنیت بین زنان و مردان تفاوت معنادار وجود ندارد. بین انواع احساس امنیت (جانی، مالی و حیثیتی) با توجه به نحوه حضور پلیس تفاوت معنادار وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بین استان های گیلان، مازندران و گلستان به لحاظ احساس امنیت در حضور پلیس تفاوت معنادار وجود دارد بنابراین، حضور واقعی پلیس در تفرجگاه ها به احساس امنیت کمک می کند.
    کلیدواژگان: حضور پلیس، احساس امنیت، تفرجگاه ها، گلستان، مازندران، گیلان
  • نادر صنعتی شرقی *، روح الله وحیدی، سهیل حمیدی صفحات 57-82
    زمینه و هدف
    مراجعه به ادبیات پژوهشی پیرامون رابطه میان حاشیه نشینی و جرم، نشان دهنده هم پیوندی میان آن ها می باشد. با این حال جای این پرسش هم چنان باقی است که چرا برخی از مناطق حاشیه نشین از میزان بالاتری از ارتکاب جرم رنج می برند؟ هدف این مقاله، پاسخ دادن به این پرسش، از خلال بررسی دو منطقه حاشیه نشین شهر مشهد، خواجه ربیع (دارای میزان بالای جرایم) و گلشهر ( دارای میزان پایین تر جرایم) می باشد.
    روش شناسی: این پژوهش در ابتدا با استفاده از روش تحلیل ساختاری به مقایسه دو منطقه حاشیه نشین گلشهر و خواجه ربیع در مشهد پرداخت و سپس با استفاده از روش کیفی و راهبرد مطالعه موردی جمعی به بررسی ژرفانگر علل کمتر بودن میزان جرایم در منطقه گلشهر اقدام نمود.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از تحلیل ساختاری دو منطقه نشان می داد که بی سازمانی اجتماعی نمی تواند پاسخگوی تفاوت میزان جرایم دو منطقه باشد. همچنین نتایج روش کیفی نشان داد که مهم ترین دلیل کاهش جرم در گلشهر نسبت به خواجه ربیع، بالا بودن تعداد افاغنه در گلشهر است. براساس یافته های پژوهش می توان گفت که ترکیب استراتژی های کنترل درونی، انتخاب عقلانی و کنترل بیرونی می توان بیشترین تاثیر را در کاهش جرم داشته باشد.
    کلیدواژگان: جرم، حاشیه نشینی، مشهد، تحلیل ساختار
  • علیرضا محمدی *، جلیل محمدی صفحات 83-108
    زمینه و هدف
    تخریب گرایی در فضاهای عمومی از پدیده های نامطلوب اجتماعی در اغلب شهرهای کشور است که آسیب های جدی را در پی دارد. ضرورت انجام این پژوهش، شناخت ریشه های بروز این پدیده توسط نوجوانان است. هدف اصلی پژوهش شناخت ریشه های تخریب گرایی در بین نوجوانان سنین 12 تا 18 سال است.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی است و برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، نوجوانان سنین 12 تا 18سال شهر زنجان (حدود 39727 نفر) در سال 1395، هستند. با استفاده از روش کوکران تعداد 400 نوجوان به عنوان حجم نمونه، برای تکمیل پرسشنامه به روش تصادفی ساده، انتخاب شده اند. وآزمون های پیرسون، تی مستقل و تحلیل مسیر، برای تجزیه و تحلیل داده ها، استفاده شده اند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهند که بین متغیرهای زمینه ای، پایگاه اجتماعی- اقتصادی، پایگاه فرهنگی، هیجانات روحی- روانی، جامعه پذیری و عوامل محیطی با تخریب گرایی در بین نوجوانان، رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در نتیجه، انجام اقدامات در حوزه برنامه ریزی اجتماعی، فضایی، خانواده و آموزش و پرورش، می تواند از میزان آسیب های تخریب گرایی بکاهد.
    کلیدواژگان: تخریب گرایی، نوجوانان، فضاهای عمومی، شهر زنجان
  • محمد اکبرپور *، مرتضی رمضانی صفحات 109-134
    زمینه و هدف
    جانمایی منطقی و نظامند کاربری های اراضی شهری نقش بسیار مهمی در کاهش نابسامانی های شهری به ویژه انواع جرایم دارند. هدف این پژوهش تحلیل نقش کاربری اراضی در شکل گیری الگوهای بزهکاری محله اسلام آباد منطقه دو شهرداری تهران می باشد.
    روش شناسی: روش این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است. بر همین اساس، جامعه آماری پژوهش حاضر مجموع جرایم ارتکابی طی دوره یکساله در محله اسکان غیررسمی اسلام آباد منطقه 2شهرداری تهران می باشد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد بیشترین جرایم ارتکابی محله اسلام آباد در محدوده کاربری های مسکونی رخ داده است. 207 مورد برابر با 62 درصد جرایم محله اسلام آباد در فضاهای مسکونی این منطقه رخ داده است. در صورتی که میزان جرایم ارتکابی محله که در محدوده کاربری های مسکونی به ثبت رسیده است، 1838 مورد برابر با 75/48 درصد کل جرایم است. از سوی دیگر 67 مورد جرم برابر با 25/20درصد جرایم محله اسلام آباد نیز در کاربری مسکونی مختلط اتفاق افتاده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد یشترین درصد مساحت محله اسلام آباد به کاربری باغ و زمین های بایر و مسکونی اختصاص دارد، به گونه ای که میزان کاربری های مسکونی و مسکونی مختلط در محله اسلام آباد در مقایسه با کل منطقه دو حدود سه برابر بیشتر است که خود نشان از نوعی عدم تعادل و توازن در تخصیص کاربری مسکونی در این محدوده دارد. همین امر باعث شده بیشترین جرایم ارتکابی محله اسلام آباد در محدوده کاربری های زمین های بایر و مسکونی رخ دهد.
    کلیدواژگان: کاربری اراضی، الگوهای بزهکاری، محله اسلام آباد، جرم
  • جعفر حسین پور *، علی اسفندانی صفحات 135-166
    زمینه و هدف
    پدیده سرقت به عنوان یک عمل مجرمانه و نفرت انگیز یکی از معضلات عمده جوامع بشری بوده و پلیس همواره به دنبال راهی بوده تا با شناخت اقدامات تاثیرگذار در حوزه پیشگیری از سرقت در بعد ساختاری و ماموریتی، راهکار هدفمند و موثری را جهت از میان بردن یا کاهش سرقت ارائه کند. ایستگاه های پلیس یکی از مراکز انتظامی است که می تواند در پیشگیری از سرقت به ویژه سرقت خودرو، عملکرد موثری داشته باشد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ایستگاه های پلیس در میزان پیشگیری از سرقت خودرو در منطقه جنوب غرب تهران است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف و ماهیت، کاربردی و از حیث روش اجرا، پیمایشی بصورت توصیفی – تحلیلی است. برای جمع آوری داده ها، از روش میدانی و از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری شامل کارکنان کلانتری های جنوب غرب شهر تهران به تعداد 141 نفر است که جهت سنجش اعتبار گویه ها، از روش اعتبار صوری استفاده شده و سنجش و بررسی پایایی پرسشنامه نیز از طریق آزمون آلفای کرونباخ صورت پذیرفت.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    یافته ها و نتایج پژوهش نشان می دهد که محل استقرار ایستگاه های پلیس، مدیریت صحیح، استعداد سازمانی نیروها و تجهیزات سازمانی این ایستگاه ها در پیشگیری از سرقت خودرو موثر می باشد. بر اساس پژوهش انجام شده و نیز تجارب حاصل از فعالیت انتظامی انجام شده توسط پژوهشگران در طول سالیان گذشته می توان این گونه نتیجه گیری نمود که متناسب با وسعت و عمق تعاملات و تبادلات بین پلیس و افراد جامعه می توان به نحو موثری از وقوع گسترده جرایم در سطح جامعه پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: پیشگیری، ایستگاه های پلیس، سرقت، خودرو
  • شهاب عباس زاده *، مصطفی رحمان زاده، اباصلت عسکری رابری صفحات 167-190
    زمینه و هدف
    امروزه با افزایش اندازه، وسعت شهرها، روابط اجتماعی و تعاملات بین شهروندان تضعیف گشته است. پلیس به عنوان نماینده اجرایی قوه مقننه و همچنین عضوی فعال در جامعه نقش حیاتی در تامین امنیت دارد. مقاله حاضر به بررسی نقش پلیس بر میزان تعاملات اجتماعی شهروندان در فضاهای عمومی شهری در شهر سبزوار به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان مرزی خراسان رضوی پرداخته است.
    روش شناسی: روش پژوهش در این پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد. جهت سنجش روابط پژوهش، از پرسشنامه محقق ساخته در قالب مقیاس پنج گزینه ای لیکرت استفاده شده است. روایی پرسشنامه از طریق روش محتوایی- صوری توسط تعدادی از اساتید رشته معماری و شهرسازی و همچنین از طریق تحلیل عاملی تاییدی برای روایی سازه مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ به تایید رسید.جامعه آماری پژوهش حاضر شامل239 نفر از ساکنین محله پاسداران شهرستان سبزوار بوده است که براساس فرمول کوکران و با استفاده ازنمونه گیری تصادفی ساده تعیین گردید که با توزیع 275 پرسشنامه و نرخ بازگشت 88 درصد نهایتا 242پرسشنامه مبنای تجزیه و تحلیل داده ها قرار گرفت.
    یافته ها و
    نتایج
    یافته های این پژوهش که با استفاده از نرم افزار آموس و در قالب روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام شده است، حاکی از آن است که پلیس از طریق برقراری امنیت جانی و مالی می تواند بر افزایش تعاملات اجتماعی شهروندان اثرگذار باشد.
    کلیدواژگان: پلیس، امنیت، تعاملات اجتماعی، شهرسبزوار، محله پاسداران
  • اسماعیل سرکوهی، علی مودتی * صفحات 191-218
    زمینه و هدف
    وقوع سرقت، به ویژه سرقت مسلحانه به عنوان نمود بارزی از خشونت در جامعه، اثرات و تبعات منفی بر جامعه و تک تک شهروندان داشته و ارتباط مستقیم با کاهش احساس امنیت دارد، پژوهش حاضر با هدف بررسی پرونده های جرم سرقت مسلحانه بانک در سال های اخیر و شناخت ویژگی های سارقان مسلح بانک ها، شیوه و شگرد سارقان و آسیب پذیری بانک های هدف به ریشه یابی آن عوامل می پردازد.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی است که از لحاظ هدف؛ کاربردی و از نظر روش جمع آوری اطلاعات، اسنادی و پیمایشی است که در آن از روش های کیفی استفاده می گردد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل پرونده های سرقت مسلحانه بانک استان فارس در بازه زمانی سال های 90 تا 94، موجود در اداره پلیس آگاهی استان فارس است. در این پژوهش به جهت تجزیه و تحلیل سرقت مسلحانه بانک ها با انجام مصاحبه و مرور ادبیات پژوهش، موضوع شاخص های هرکدام از سوالات مشخص و سپس با تدوین پرسشنامه به احصاء اطلاعات (داده ها) مورد نیاز از پرونده های جامعه آماری اقدام شده و برای توصیف داده ها از جداول فراوانی، نمودار فراوانی و سایر آماره های توصیفی استفاده شده است.
    یافته ها و
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان می دهد مهم ترین عامل بازدارنده این جرم، استقرار نگهبان مسلح به سلاح گرم در داخل بانک و گشت نامنظم پلیس است و عوامل موثر بر افزایش سرقت عدم توجه به دستورالعمل های پیشگیری از جمله عدم استفاده از شیشه رنگی (به نحوی که داخل بانک مشخص باشد) و پیشخوان های مناسب، درب های جداکننده، تجهیزات عدم دسترسی و دید به گاو صندوق و برخی از تجهیزات حفاظتی است که سبب انتخاب شدن بانک توسط سارقان مسلح برای سرقت است.
    کلیدواژگان: سرقت، سرقت مسلحانه، بانک، سرقت مسلحانه بانک، سارق مسلح
  • سمیه صناعی *، مجید بحرینی بروجنی، عباس رئیسی سرتشنیزی صفحات 219-242
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهد که مداخله های درمانی مناسب می تواند به میزان بسیار بالایی، پیامدهای قلدری نوجوانان را کاهش دهد، این پژوهش نیز با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کاهش میل به قلدری دانش آموزان پسر دوره تحصیلی متوسطه اول شهر، شهرکرد انجام شده است.
    روش شناسی: نوع پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهر، شهرکرد که در سال تحصیلی 94-1393 مشغول به تحصیل بودند. به منظور اجراءی پژوهش تعداد 60 دانش آموز به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل تقسیم بندی شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه (در هر هفته یک جلسه 90 دقیقه ای) در برنامه آموزش مهارت های زندگی شرکت کردند، ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. آزمودنی ها پس از یک ماه، مورد بررسی مجدد قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش مهارت های زندگی به طور معناداری باعث کاهش نمره کلی پرسشنامه مقیاس قلدری ایلی نویز در گروه آزمایش شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثبات اثربخشی روش آموزش مهارت های زندگی در کاهش نمرات قلدری دانش آموزان، لزوم اهمیت بکارگیری روش های نوین آموزشی بایستی مدنظر مربیان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارتهای زندگی، میل به قلدری، دانش آموز، شهرکرد
  • امیرحسین یاوری بافقی * صفحات 243-278
    زمینه و هدف
    توجه به شاخص های جامعه محوری و یا به عبارتی اجتماعی شدن یگان های ویژه از عوامل اصلی موفقیت آن ها در دنیای امروز است، لذا پژوهش حاضر به منظور تدوین الگوی اجتماع محوری یگان ویژه ناجا طراحی شد.
    روش شناسی: به منظور اجرای این پژوهش از روش آمیخته کیفی و کمی استفاده شده است. در مرحله اول (کیفی) از فن مصاحبه، گروه کانونی استفاده و با توجه به داده های به دست آمده، پرسشنامه مرحله دوم طراحی می شود. پس از جمع آوری اطلاعات پرسشنامه، نتایج مورد ارزیابی و بررسی عمیق قرار می گیرد. در پژوهش حاضر، جامعه آماری شامل؛ مدیران، متولیان و خبرگان انتظامی کشور است که برحسب شرایط شغلی یا تجربیات عملی و یا انجام پژوهش ها و مطالعات مرتبط با موضوع پژوهش، توانایی لازم برای پاسخگویی به سوالات محقق را داشته اند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اصل «افزایش بصیرت ماموران (تفکیک سره از ناسره) مستند به نظرات مقام معظم رهبری» دارای بالاترین امتیاز و اصل «اصلاح و تامین قوانین مورد نیاز یگان ویژه» کمترین امتیاز را از بین اصول بنیادی الگوی سرمایه اجتماعی در یگان ویژه ناجا را کسب نموده اند. در ضمن، الگوی اجتماع محوری یگان ویژه ناجا از 5 مولفه 1. تحول در اهداف و ساختار سازمانی؛ 2. تغییر در فن آوری مورد استفاده در مبارزه با مجرمان حرفه ای و حفظ امنیت مردم عادی؛ 3. اصلاح مدیریت منابع انسانی؛ 4. تغییر در سایر منابع (سرمایه های اجتماعی، اقتصاد مقاومتی و...) و 5. اصلاح رفتار میدانی تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: جامعه محوری، اجتماعی شدن، یگان ویژه، سرمایه اجتماعی
|
  • Zahra Tamjidi *, Alireza Bozorgvar, Hafez Mahd Nejad Pages 1-26
    Background And Aim
    The formation of crime hotspots has a direct impact on quality of life, flourishing and prosperity, choosing the location of residence, and movement of the city towards instability. Accordingly, the purpose of this study is to determine and measure the formation of spatial hotspots of the theft in the new city of Hashtgerd.
    Methodology
    The method of this research is descriptive-analytical and applied methods such as Standard Deviation Oval, Nearest Neighbor Index and Kernel Density Estimation have been utilized.
    Findings: The center of the medium crimes related to theft is located in Phase 3. The standard deviation oval of this crime has a north-south-west orientation. The Z test score is -22.510590, which confirms the formation of a crime cluster in Hashtgerd. Based on the results of the kernel density, the distribution of theft related crimes is in phases 1, 4, 7, and at lower levels in phase 2, and the radius of this crime has involved the city.
    Conclusion
    The addition of social and economic characteristics (poverty, residential mobility and ethnic diversity) and urbanization, such as lack of parking in Mehr Residence Complexes phases, lack of adequate lighting in roads, urban disruption and abundant empty spaces, empty units and broken windows are the most influential factors of theft in the new Hashtgerd city.
    Keywords: crime scenes, robbery, indefensible spaces, new city of Hashtgerd
  • Hasan Mousa Zadeh * Pages 27-56
    Background And Aim
    Sense of security is one of the indicators of quality of life. One of the threats to people's presence in public spaces is anxiety or feeling of insecurity. The purpose of this study was to investigate the effect of police presence on people's sense of security in the resorts of Golestan, Mazandaran and Guilan provinces.
    Methodology
    In order to reach this goal, the number of 598 people (about 200 people from each province) was selected from resorts in the provinces of Golestan, Mazandaran and Gilan by stratified random sampling method and completed researcher made questionnaire on the sense of security by the presence of the police and the data were analyzed.
    Findings: The findings of this study showed that people feel safe with the presence of the police, especially in the form of deployment and patrol. In terms of security and its components, there is a significant difference between the physical and symbolic presence of the police in the recesses. There is a meaningful difference in the sense of security and its components in the between deployment and patrol of police. There is no significant difference between women and men in terms of security. There is no meaningful difference between the types of feeling of security (life, financial and dignity) according to the presence of the police.
    Conclusion
    There is a significant difference among the provinces of Guilan, Mazandaran and Golestan in terms of security feeling in the presence of the police. Therefore, the real presence of the police in the recreational facilities helps to feel security.
    Keywords: Police presence, security feeling, recreational areas, Golestan, Mazandaran, Guilan
  • Nader Sanati *, Rohollah Vahidi, Soheil Hamidi Pages 57-82
    Background And Objectives
    Referring to the research literature on the relationship between suburbanization and crime shows an association between them. However, the question remains that why some suburban areas suffer a higher rate of crime? The purpose of this paper is to answer this question from the review of two suburban areas of Mashhad, Khaje Rabi (with high crime rates) and Golshahr (with lower crime rates).
    Methodology
    This research was first used structural analysis method to compare the two regions of Golshahr and Khwaja Rabih in Mashhad. Then, using the qualitative method and the method of case study, investigated the causes of the lower crime rate in the Golshahr region.
    Findings and
    Conclusion
    The findings of the structural analysis of the two regions indicate that social disorganization cannot be accountable for the difference in the level of crime in the two regions. Also, the results of the qualitative method showed that the most important reason for the reduction of crime in Golshahr relative to Khoja Rabieh is the high number of Afghans in Golshahr. According to the research findings, the combination of internal control strategies, rational selection and external control can be the most effective in reducing crime rates.
    Keywords: Crime, sub urbanization, Mashhad, structural analysis
  • Alireza Mohammadi *, Jalil Mohammadi Pages 83-108
    Background And Aim
    Destruction in public spaces is one of the most undesirable social phenomena in most cities of the country, which causes serious damage. The necessity of this research is to identify the root causes of this phenomenon by adolescents. The main objective of the research is to identify the roots of destructiveness among adolescents aged between 12 and 18 years old.
    Methodology
    This research is descriptive and analytical. A questionnaire was used to collect data. The statistical population of the research is adolescents aged 12 to 18 years old in Zanjan (about 39727 people) in 2016. Using Cochran method, 400 adolescents were selected as sample size to complete the questionnaire via simple random sampling method. Pearson tests, independent T and path analysis have been used to analyze the data.
    Results
    Findings show that there is a significant relationship between the environmental variables, socioeconomic status, cultural base, psychological excitements, socialization and environmental factors with destructive behavior among adolescents.
    Conclusion
    Consequently, taking measures in the area of social, spatial, family planning and education can reduce the extent of destructive injuries.
    Keywords: demagoguery, teenagers, Public spaces, Zanjan city
  • Mohammad Akbarpour *, Morteza Ramezani Pages 109-134
    Background And Aim
    Logical and systematic location of urban land use plays an important role in reducing urban disasters, especially types of crime. The purpose of this research is to analyze the role of land use in the formation of delinquency patterns in the Islamabad neighborhood of Tehran Municipality District 2.
    Methodology
    The method of this research is descriptive-analytic. Accordingly, the statistical population of the study is the total level of crimes committed during the one-year period in the unofficial settlement of Islamabad district 2 of Tehran.
    Findings: The findings of this study indicate that the most violent crimes committed in Islamabad locality have occurred in residential areas. 207 cases or 62 percent of the crimes in the locality of Islamabad occurred in the residential area of this region. In the case of crimes committed in the residential area, 1838 cases accounted for 48.55% of total crimes. On the other hand, 67 cases of crimes equal to 20.25 percent of the crimes in the locality of Islamabad have occurred in mixed residential use.
    Conclusion
    The results show that the highest percentage of the area of the Islamabad locality is dedicated to the use of gardens and residential and residential land, in which the rate of residential and mixed residential uses in the Islamabad locality is about three times higher than in the whole region, indicating a kind of imbalance in the allocation of residential use in this area. This is the reason why most of the crimes committed in the area of Islamabad are occurring within the limits of non- residential and residential uses.
    Keywords: Land use, Islamabad locality, Crime
  • Jafar Hosein Pour *, Ali Esfandani Pages 135-166
    Background And Aim
    The phenomenon of theft as a criminal offense is one of the major problems of human societies. Police have always been looking for a way to identify effective measures in the field of theft prevention in the field of structural and mission, and to offer an effective solution for eliminating or reducing this offense. Police stations are one of the police stations that can be effective in preventing theft, in particular car theft. Therefore, the present study aims to investigate the role of police stations in preventing vehicle theft in the southwestern region of Tehran.
    Methodology
    The present study is applied in terms of purpose and nature, and as a method of implementation, it is a survey and descriptive-analytic. To collect data, field method and researcher-made questionnaire were used. The statistical population included 141 staff members in the south west of Tehran city. The face validity method was used to assess the validity of the items, and the reliability of the questionnaire was assessed by Cronbach's alpha.
    Findings and
    Conclusion
    Findings and results of the research show that the location of police stations, correct management, organizational talent and organizational equipment of these stations are all effective in preventing vehicle theft. Based on the research carried out and the experiences of law enforcement activities conducted by researchers over the past years, one can conclude that, in proportion to the breadth and depth of interactions and exchanges between the police and the community, crimes can be effectively prevented at the community level.
    Keywords: prevention, police stations, robbery, automobile
  • Shahab Abbas Zadeh *, Mostafa Rahman Zadeh, A.Askari Pages 167-190
    Background And Objectives
    Today, with increasing size, the expansion of cities, social relations and interactions among citizens have been weakened. Police play a vital role in providing security as an executive representative of the legislature as well as an active member of the community. The present article examines the role of police on the level of social interactions of citizens in urban public spaces in Sabzevar city as the second most populated city of border province in Khorasan Razavi province.
    Methodology
    The research method is descriptive-analytic. A researcher-made questionnaire was used in order to measure the research relationships on the Likert Five-Point Scale. Validity of the questionnaire was verified through a content-based method by a number of faculty members in the field of architecture and urban planning, as well as through confirmatory factor analysis for construct validity. The reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. The statistical population of the present study included 239 residents of Pasdaran district of Sabzevar city which according to the Cochran formula was determined using simple random sampling. By distributing 275 questionnaires and returning 88%, the final 242 questionnaires were regarded as the basis for the analysis of data was.
    Results and findings: The findings of this study, which have been carried out using Amos software and in the form of Structural Equation Modeling, suggest that police can increase the social interactions of citizens through the provision of financial and financial security.
    Keywords: Police, security, Social interactions, urban planners, Pasdaran neighborhood
  • Esmaeil Sarkouhi, Ali Mavadati * Pages 191-218
    Background And Objectives
    The occurrence of theft, especially armed robbery as a clear sign of violence in society, has a negative impact on the society and the citizenry and has a direct relationship with the reduction of the sense of security. The present study aims to investigate cases of armed robber during the recent years, to identify the style of the thieves, and the vulnerability of target banks as the roots of those factors.
    Methodology
    This is a descriptive study which is applied in terms of purpose and in terms of collecting information, it is based on documents and surveys in which qualitative methods are used. The statistical population of the study was armed robbery cases of the Fars Province bank in the period from 2011 to 2015, archived in the Fars Police Intelligence Office. In this research, in order to analyze the armed robbery of banks by conducting interviews and reviewing the literature of the research, the indicators of each of the questions were specified and then, by compiling the questionnaire, the data required from the statistical population were taken and to describe the data from the tables of frequency, frequency charts and other descriptive statistics have been used.
    Results and findings: The research findings show that the main deterrent to this crime is the deployment of armed guards inside the bank and irregular police patrolling and the factors affecting the increase in theft. Failure to pay attention to prevention guidelines, such as non-use of colored glass (in such a way that the inside of the bank is clear) and of suitable counterparts, of separating doors, inaccessible equipment and access to the cabin and some protective equipment will allow the bank to be selected by robbers for robbery.
    Keywords: robbery, armed robbery, bank, bank armed robbery, robber
  • Somaye Sanaie *, Majid Bahreini, Abbas Raeisi Pages 219-242
    Background And Aim
    Studies show that appropriate therapeutic interventions can significantly reduce the bullying outcomes of adolescents. The aim of this study was to investigate the effectiveness of life skills training on decreasing bullying in junior school students in Shahrekord..
    Methodology
    A quasi-experimental study of a pre-test and post-test type with control group was used. The statistical population included the junior school students in Shahr-e-Kord, who studied in the school year of 2014-2015. To conduct the research, 60 students were randomly selected and divided into two groups of 30 experimental and control groups. The experimental group participated in the life skills training program for 10 sessions (weekly a 90-minute session), but the control group did not receive any intervention. Subjects were re-examined after one month. Data were analyzed using covariance analysis using SPSS software.
    Results
    Findings showed that life skills training significantly reduced the total score of the Illinois bullying scale questionnaire in the experimental group.
    Conclusion
    Considering the effectiveness of life skills training method in decreasing bullying scores of students, the importance of using new educational methods should be considered by trainers.
    Keywords: life skills, desire for bullying, student
  • Amir Hosein Yavari * Pages 243-278
    Background And Aim
    Attention to sociological or socialization indicators of special units is one of the main factors in their success in today's world. Therefore, the present study was designed to develop a social model of a special unit for the I.R.I. Police.
    Methodology
    In order to implement this research, a qualitative and quantitative method has been used. In the first stage (qualitative), the focus group interview technique was used and according to the obtained data, a second phase questionnaire was designed. After collecting the information from the questionnaire, the results are evaluated and analyzed in depth. In the present research, the statistical society includes managers, custodians and law enforcement experts who have the ability to respond to the questions of the researcher, based on their job conditions or practical experience or conducting research and studies related to the subject matter of the research.
    Findings and
    Conclusion
    The results show that the principle of "Increasing the insight of the officers (breaking down good from evil) is invoked by the views of the Supreme Leader", with the highest score, and the principle of "Reforming and securing the laws needed by the special unit", enjoys the lowest score among the basic principles of the social capital model in the special unit of the I.R.I. Police. Meanwhile, the socio-logical model of the special I.R.I. Police's unit consists of five components: 1. Transformation o organizational goals and structure; 2. Change in the technology used to combat professional criminals and protection of the safety of ordinary people; 3. Modification of HR management; 4. Change in other resources (social assets, resistance economics, etc.); and 5. Modification of field behavior.
    Keywords: Sociology, socialization, special unit, Social capital