فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال نهم شماره 4 (زمستان 1396)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال نهم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • غلامرضا لطیفی * صفحات 1-34
    زمینه و هدف
    توسعه اجتماعی از فراگیرترین ابعاد توسعه محسوب می گردد. این بعد از توسعه را یک حوزه میان رشته ای و میان بخشی تجربی می دانند که رفاه مادی و معنوی مردم در همه سطوح جامعه را جستجو می کند این پژوهش به بررسی وضعیت توسعه اجتماعی در میان شهروندان مناطق شمال و جنوب شهر تهران می پردازد.
    روش شناسی:در این پژوهش با استفاده از متغیرهای کیفیت زندگی، انسجام اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی و پایگاه اجتماعی- اقتصادی و با بهره جستن از روش پیمایش وضعیت توسعه اجتماعی در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شهروندان 18 تا50 سال ساکن شهر تهران هستند. نمونه پژوهش 384 نفر از شهروندان دو منطقه3 به عنوان شمال شهر و 18 به عنوان جنوب شهر با شیوه نمونه گیری چند مرحله ای ساده انتخاب شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه می باشد. داده های حاصل نیز با استفاده از نرم افزار Spssمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از آزمونt دو نمونه مستقل نشان می دهد متغیرهای کیفیت زندگی(t=2/65)، انسجام اجتماعی(t=1/78)، احساس امنیت اجتماعی(t=2/60) و پایگاه اجتماعی- اقتصادی(t=7/26) و متغیر توسعه اجتماعی (t=2/57) با سطح معناداری کوچکتر از 0/05در مناطق 3 و 18 متفاوت است. بنابراین متغیرهای بررسی شده از یک منطقه تا منطقه دیگر متفاوت است و مهم تر اینکه در منطقه 3 بیشتر از منطقه 18 می باشد و نیز متغیر اصلی پژوهش که توسعه اجتماعی است، در منطقه 3 بیشتر از منطقه 18 بوده است. توسعه اجتماعی در بعضی مناطق در شرایط متعادل تری نسبت به مناطق دیگر قرار دارد از این رو شهر تهران از نظر توسعه اجتماعی در وضعیت نامتعادلی قرار دارد.
    کلیدواژگان: توسعه اجتماعی، کیفیت زندگی، انسجام اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی، پایگاه اجتماعی، اقتصادی
  • محمد عباس زاده، موسی سعادتی *، افشار کبیری، طاها عشایری صفحات 35-70
    زمینه و هدف
    خشونت جزئی از آسیب های اجتماعی عصر مدرن بوده که منجر به فروپاشی اخلاقی در مناسبات اجتماعی شد است. ورزش فوتبال، نیز یکی از فعالیت های مورد توجه شهروندان و عنصری هیجان زاست که با تهییج احساسات اجتماعی و بروز خشونت همراه است، به موازات تغییر و تحولات در عرصه های ورزشی، مسئله پرخاشگری و خشونت نیز به چه به صورت گروهی و چه فردی فراگیر شده و منجر به بروز اختلال در سیستم کارکردی روابط اجتماعی و زندگی شهروندی شده است که تجلی آن را می توان در میان تماشاگران، طرفداران و گاه بازیکنان فوتبال مشاهده کرد. در این راستا، پژوهش حاضر نیز، با هدف بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر رفتارهای پرخاش جویانه در بین هواداران فوتبال نگاشته شده است.
    روش شناسی: روش پژوهش، پژوهش حاضر پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش بالغ بر 70000 نفر تماشاگران حاضر در یکی از ورزشگاه های فوتبال کشور می باشد، که از این تعداد 400 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه برآورد گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار spss استفاده گردیده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که همبستگی بین متغیرهای سن، کنترل پلیس، یادگیری پرخاشگری، ناکامی، تحریک رسانه های جمعی، با متغیر وابسته پرخاشگری تماشاگران به تایید رسید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل رگرسیونی نیز حاکی از آن است که متغیرهای مستقل پژوهش، 29 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نموده اند.
    نتیجه گیری
    کاهش خشونت و پرخاشگری در بستر خانواده و رسانه های جمعی و از طرفی، افزایش کنترل اجتماعی رسمی و غیررسمی نقشی اساسی در جلوگیری و کاهش پدیده پرخاشگری در بین تماشاگران فوتبال ایفا می نماید.
    کلیدواژگان: کنترل اجتماعی، یادگیری پرخاشگری، رسانه جمعی، ناکامی، پرخاشگری، تماشاگران فوتبال
  • امین باقری کراچی *، امیرحسین مهرابی صفحات 71-96
    زمینه و هدف
    آسیب اجتماعی از جمله مشکلات عمده ای است که امروزه گریبانگیر بسیاری از جوامع کنونی است. هدف این پژوهش مقایسه نگرش به آسیب اجتماعی در دانش آموزان متوسطه اول بر حسب زمینه های خانوادگی بود.
    روش شناسی: در این پژوهش از روش توصیفی از نوع علی –مقایسه ای استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان پسر متوسطه اول شهر در سال تحصیلی 97-1396 بود. حجم نمونه در این پژوهش براساس جدول مورگان، 152 تعیین گردید. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. برای سنجش نگرش به آسیب های اجتماعی از پرسشنامه آقایی و تیمور تاش استفاده گردید، برای تعیین روایی این پرسشنامه، از روش اعتبار صوری و برای محاسبه پایایی این پرسشنامه از روش آلفای کرانباخ استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نگرش به آسیب اجتماعی دانش آموزانی که والدین آنان تحصیلات پایین تر، سن بالاتر، وضعیت اقتصادی نامطلوب تر دارند، نسبت به بقیه دانش آموزان بیشتر است. همچنین میانگین نگرش به آسیب اجتماعی دانش آموزانی که پدر آنان بیکار است، مادر آنان نیز شاغل نیست و یا پدر و مادر آنان با هم زندگی نمی کنند، نسبت به بقیه دانش آموزان بالاتر است.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که طبق یافته های پژوهش میانگین آسیب اجتماعی دانش آموزانی که والدین آنان سن بالاتر، تحصیلات پایین تر، وضعیت اقتصادی نامطلوب تر دارند و یا بیکار هستند، بیشتر از سایر دانش آموزان است ، پیشنهاد می شود این دانش آموزان و والدین آنان برای آموزش مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آسیب اجتماعی، دانش آموزان، زمینه های خانوادگی، وضعیت اقتصادی، شرایط اجتماعی
  • حافظ مهدنژاد *، فریاد پرهیز صفحات 97-116
    زمینه و هدف
    عوامل اقتصادی، اجتماعی و مکانی بر شکل گیری کانون های جرم خیز تاثیر می گذارند. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر تبیین شکل گیری کانون های جرم خیز در منطقه 12 شهر تهران بر اساس مولفه های نظریه نابسامانی اجتماعی است.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی و بهره گیری از روش های کاربردی نظیر بیضی انحراف معیار و تحلیل عاملی در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) می باشد.
    یافته ها
    مقدار آماره موران برای مجموع جرایم شهری در منطقه 12، 34/0 و نمره Z، 86/15 است که نشان دهنده خوشه ایبودن آنها است. کانون های جرم خیز بر کانون های فقر نظیر ارگ پامنار، فردوسی-لاله زار، بهارستان سعدی، مختاری تختی، قیام، کوثر، شوش و سیروس تمرکز دارند. منطقه 12 با 17/3% کل جمعیت و 7/2درصدکل مساحت شهر تهران، 32/9 درصد جرایم شهر تهران در آن رخ داده است. همین طور تحرک مسکونی بالا و تنوع قومی، خودکنترلی منطقه را کاهش داده است.
    نتیجه گیری
    مولفه های فقر، تراکم جمعیت و تنوع قومی زمینه های تسهیل وقوع جرایم در منطقه 12 را فراهم نموده اند. در واقع، نوعی همبستگی مثبت بین این مولفه ها و وقوع جرم در منطقه 12 وجود دارد.
    کلیدواژگان: کانون های جرم خیز، فقر، تراکم، تنوع قومی، منطقه 12
  • بهنام مغانی رحیمی *، محسن پورخسروانی، مهدی خداداد صفحات 117-138
    زمینه و هدف
    جرم یک پدیده نامناسب اجتماعی است که پیامدهای منفی اقتصادی و اجتماعی زیادی به همراه دارد. برای کنترل جرم در کشور، شناسایی ریشه های وقوع جرم از اهمیت زیادی برخوردار است. آمار نشان می دهد عوامل مهمی در بروز جرم نقش دارند که یکی از مهم ترین آنها، عوامل محیطی است. عوامل محیطی، زمینه ساز انواع مختلفی از جرایم می باشد که یکی از مهم ترین آنها جرم سرقت می باشد. هدف اصلی این تحقیق ، بررسی و شناسایی عوامل موثر بر سرقت در شهر کرمان در سال 1395 می باشد که در چهار منطقه بررسی شده است .
    روش شناسی: این پژوهش، از نوع مطالعات تحلیلی- توصیفی و در جمع آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای، اسنادی (استفاده از اسناد، اطلاعات و آمار دستگاه ها و سازمان ها) و پیمایشی استفاده شده است و تهیه نقشه و تجزیه تحلیل اطلاعات نیز با استفاده از نرم افزار GIS انجام شده است.
    یافته ها
    دلایل اصلی سرقت در شهر کرمان؛ بیکاری، فقدان یا کمبود مراقبت های پلیسی، موقعیت مکانی، بافت کالبدی - محیطی و عامل زمان می باشد.
    نتایج
    با تحلیل های فضایی به دست آمده در پژوهش حاضر مشخص شد که جرم سرقت بیشتر در حواشی کرمان اتفاق می افتد. البته در بعضی از مناطق مرکزی و بافت قدیم نیز به دلایل محیطی-کالبدی، وقوع این جرم زیاد است. بیشترین وقوع جرم سرقت از جمله سرقت خودرو به ترتیب در مناطق چهار، یک ، سه و دو اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: جرم، سرقت، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، شهر کرمان
  • علی مرادی * صفحات 139-166
    زمینه و هدف
    هدف اصلی این مطالعه بررسی نقش مشارکت شهروندان در تامین احساس امنیت اجتماعی (مورد مطالعه شهر مبارکه) می باشد.
    روش شناسی: این تحقیق باروش پیمایش انجام گردیده و داده های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه آماری در این تحقیق شامل شهروندان بالاتر از 20 ساله شهر مبارکه در سال 1395 است. بر اساس سالنامه آماری و سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395 جمعیت شهر مبارکه برابر 120737 می باشد. با توجه به اینکه حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران برابر 383 نفر به دست آمد، محقق برای بالا رفتن پایایی ابزار پژوهش تعداد 400 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفت. نحوه پیدا کردن نمونه ها در این پژوهش بر اساس خوشه های تعیین شده از شهر مبارکه انجام می گیرند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان می دهد که بین میزان مشارکت مردمی و احساس امنیت همبستگی بالایی وجود دارد، به طوری که مقدار T برای مشارکت مردمی برابر (28/6) و ضریب معنی داری (000/0=Sig.T)، برای محل تولد برابر (42/5) و ضریب معنی داری (000/0=Sig.T)، برای رضایتمندی از عملکرد پلیس برابر (87/4)، مسئولیت پذیری افراد برابر (002/3) و ضریب معنی داری (017/0=Sig.T)، برای جنسیت برابر (85/2) و ضریب معنی داری (006/0=Sig.T) و برای وضعیت تاهل برابر (44/2) و ضریب معنی داری (004/0=Sig.T) می باشد. در این مرحله میزان ضریب تعیین برابر با 49/. به دست آمده است.
    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، مشارکت مردمی، رضایتمندی از عملکرد پلیس، مسئولیت پذیری
  • عطاالله عبدی، تاج الدین کرمی، حمید مستجابی سرهنگی * صفحات 167-200
    زمینه و هدف
    مقاله حاضر به تبیین نظری و مفهومی پیامدهای امنیتی ساختارها و سازوکارهای «شهری شدن ناموزون و رشد حاشیه نشینی و مسئله عدم تعلق مکانی» می پردازد. بر مبنای ایده بنیادی این پژوهش، ظهور و بروز چالش های گوناگون زیست محیطی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی ناشی از حاشیه نشینی، می تواند با به مخاطره انداختن امنیت انسانی و اجتماعی زمینه را برای ظهور عوامل تهدیدگر امنیت ملی فراهم کند.
    روش شناسی: این پژوهش به لحاظ روش شناختی از منظر هدف ماهیتی نظری کاربردی داشته و از منظر روش نیز واجد ماهیت توصیفی تحلیلی است. داده های مورد نیاز پژوهش از طریق روش های اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری شده و تحلیل داده ها متکی به تفسیرهای کیفی بوده است.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    تمرکز امکانات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دسترسی به منابع قدرت در شهرهای بزرگ و پایتخت، مهم ترین عامل در جذب مهاجرین و گسترش حاشیه نشینی بوده است. به علاوه ضعف بنیادهای اقتصادی، شرایط نامطلوب زیست و تمرکز مسائل و آسیب های اجتماعی، دسترسی نامطلوب به خدمات رفاهی و زیرساختی و احساس نابرابری در ابعاد مختلف زندگی می تواند، حاشیه ها را تبدیل به کانون عمده ای برای بروز چالش های امنیتی بکند. مهم ترین پیامدهای امنیتی حاشیه نشینی به طور عمده در بعد امنیت اجتماعی (افزایش جرم و جنایت، کاهش احساس امنیت و افزایش شکاف بین طبقات)، در بعد امنیت زیست محیطی (افزایش آلودگی، کاهش زمین های کشاورزی و کمبود منابع آب) و در بعد امنیت اقتصادی (افزایش قاچاق، گسترش مشاغل غیررسمی و...) ظهور و بروز داشته اند. این جریان ضمن آنکه تعلق مکانی را کاهش می دهد، ممکن است تحت شرایطی (از قبیل گسترش ناآرامی های شهری، رشد واگرایی و زمینه سازی برای رشد تروریسم و...) امنیت سیاسی و ملی را نیز تهدید کند.
    کلیدواژگان: امنیت انسانی، امنیت اجتماعی، امنیت ملی، توسعه ناموزون، تعلق مکانی و حاشیه نشینی شهری
  • محمد عرب طاهری *، علی وفاجو، عباس علیاری صفحات 201-220
    زمینه و هدف
    گسترش شبکه های اجتماعی مانند هر نوآوری دیگر به ایجاد دگرگونی هایی در جنبه های مختلف زندگی انجامیده است و در کنار دستاوردهای مثبت در زمینه های گوناگون، پیامدهای ناخوشایندی به همراه داشته است. این پژوهش با هدف شناخت پیامدهای روانی شبکه اجتماعی تلگرام برارتکاب جرایم جوانان با رویکرد پیشگیری از جرم انجام شد.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع پیمایشی و کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش حدود1500 نفر از جوانان چهار دبیرستان و دانشگاه علمی کاربردی و پردیس ابوریحان شهرستان پاکدشت می باشد و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 380 نفر انتخاب شد و ابزار گردآوری اطلاعات بصورت پرسشنامه ای 30 سوالی در قالب پنج گویه می باشد.
    یافته ها
    در این پژوهش ابتدا شاخص ها شناسایی شدند و فرضیات پژوهش که حول چهار محور جرم نزاع و اختلاف خانوادگی و عمل نافی عفت و مزاحمت و تاثیر استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام بر ارتکاب آنها بوده در نهایت با استفاده از تکنیک های آماری و نرم افزار SPSS و آزمون های متعدد متغیرها تمامی فرضیات اثبات شدند.
    نتیجه گیری
    لذا می توان از پژوهش فوق نتیجه گرفت که شبکه های اجتماعی تاثیر خود را بر جامعه هدف گداشته و حال باید دنبال میزان تاثیر و رسوخ آن از جنبه های مثبت و منفی بین عموم جامعه پرداخت و با تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از پژوهش و ارائه راهکاره ها دنبال درمان اثرات منفی و کم کردن وابستگی به آنها رفت که در پایان راهکاره ها اشاره شده است.
    کلیدواژگان: پیامدهای روانی، شبکه اجتماعی تلگرام، جوانان، ارتکاب جرایم، پیشگیری از جرم
  • ابراهیم رجبی تاج امیر *، علی خالقی، محمد جعفر حبیب زاده صفحات 221-254
    زمینه و هدف
    بازجویی متهمان، مرکز ثقل تحقیقات مقدماتی محسوب می شود و با عنایت به لزوم حمایت از اصل برائت و حفظ کرامت انسانی در فرآیند دادرسی عادلانه خطوط اصلی حقوق دفاعی اشخاص (از جمله حق سکوت و دسترسی به وکیل) در اثنای بازجویی وفق اسناد بین المللی حقوق بشر (اعم از جهانی و منطقه ای) در این مرحله تعیین گردیده است . از این رو، شناخت این دسته از اصول سازنده و راهبردی حاکم بر فرایند دادرسی عادلانه، چه از منظر ویژگی های خاص یا مشترک این اصول و چه از منظر بازشناسی مبانی حاکم بر آن ها، نقطه شروع ترسیم رابطه بین این اصول با تدابیر بازجویی و به دنبال آن، شناسایی و تعیین ضمانت اجراهای مختلف و تضمین گر حسن جریان این اصول در فرایند بازجویی ضابطان دادگستری می باشد که در این مقاله به آنها پرداخته می شود.
    روش شناسی: با توجه به اهداف تحقیق، ماهیت آن کاربردی بوده و روش اجرای این مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کتابخانه ای با استفاده از ابزار فیش برداری می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه اسناد، قوانین و مستندات در حوزه تحقیق می باشد.
    نتایج و
    یافته ها
    نتایج نشان داد بنیان های نظری رعایت حق سکوت و دسترسی به وکیل در فرآیند بازجویی ضابطان دادگستری پنج نوع؛ 1- رعایت شان و کرامت انسانی 2- فرض بی گناهی 3- تضمین حق دفاع متهم 4- اصل تساوی سلاح ها 5- منزلت مناسب در اسناد بین المللی و حقوق داخلی می باشند. که هر یک از این عوامل به تفصیل بازشناسی شدند، تا به عنوان ابزار تفسیر صحیح قانون در جهت پاسداری از اصول اساسی دادرسی، همچنین معیار و مبنایی مهم برای سنجش و ارزیابی اعتبار تصمیمات ضابطان دادگستری از جهت تطابق با اصول بنیادین مذکور باشند.
    کلیدواژگان: بنیان های نظری، حق سکوت، حق دسترسی به وکیل، ضابطان دادگستری، بازجویی، مشروعیت تحصیل دلیل
  • اکبر کنعانی *، جعفر محمدی برزگر صفحات 255-290
    زمینه و هدف
    جرم دارای ظرف مکانی و زمانی منحصربه فرد است که آن را از دیگر رفتارها متمایز می سازد و باعث می شود تا رفتار مجرمانه در واحد مکان، توزیع فضایی یکسانی نداشته باشد. این پژوهش با هدف تحلیل فضایی کانون سرقت داخل خودرو در سرکلانتری پنجم تهران بزرگ انجام پذیرفته تا مناطق جرم خیز شناسایی شود.
    روش شناسی: روش مورد استفاده در پژوهش، توصیفی- تحلیلی می باشد، برای شناسایی الگوهای مکانی از مدل آماری گرافیک مبنا در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی استفاده شده، مهم ترین آزمون مورد استفاده مرکز متوسط و بیضی انحراف از معیار می باشد و از روش تخمین کرانل به عنوان روش آماری گرافیک مبنا استفاده شده است و برای تحلیل آماری و تحلیل گرافیکی از نرم افزار GIS و نرم افزار جانبی Crime analysis استفاده شده است.
    یافته ها
    ویژگی های فیزیکی اجتماعی مکان های جرم و مکان های مجاور آن ها با بروز بزه کاری ارتباط دارند، همچنین مهم ترین کانون های جرم خیز تهران را محدوده های پرازدحام در طول روز و کم تراکم در طول شب شکل می دهند و بیشتر جرایم را در محدوده های تجاری و اداری که محدودیت پارکینگ عمومی دارد اتفاق می افتد.
    نتایج
    مکان های پارک اتومبیل برای زمان طولانی، نظیر پارکینگ های نزدیک پایانه ها، خطوط مترو، اماکن تجاری و اداری و تفریحی به عنوان یکی از مکان های مناسب برای سرقت داخل خودرو عمل می کنند. هدف ها و آماج های جرم، فراوان است و صاحبان ماشین ها معمولا تا ساعت ها به محل بازنمی گردند. سرقت در این محل ها برخلاف مناطق مسکونی معمولا در طول روز اتفاق می افتد و غالبا زمان زیادی برای ارزیابی ریسک های احتمالی ناشی از ارتکاب جرم وجود دارد.
    کلیدواژگان: جرم، سرقت داخل خودرو، تحلیل فضایی، کانون های جرم خیز، سرکلانتری پنجم
  • هحود جوالو، علی رجب ساده قطزی *، رضا رادفز صفحات 291-318
    زمینه و هدف
    اینترنت اشیاء یک پارادایم جدید است که ایده اولیه آن بر اساس تعامل مستمر انواع چیزهایی که در اطراف ما هستند ایجاد شده است، این تعامل مستمر باعث به خطر افتادن امنیت اطلاعات و حریم خصوصی افراد گردیده، زیرا سازوکارهای موثری برای شخصی سازی حریم خصوصی در این پارادایم، پیاده سازی نشده است.
    روش شناسی: ابتدا از طریق مطالعه پژوهش های گذشته، شناخت نسبتا جامعی در خصوص پژوهش به دست آمده و مدل مفهومی اولیه طراحی گردید، سپس با استفاده از روش دلفی در 4 مرحله، مدل مورد ارزیابی خبرگان قرار گرفت و پس از به روز رسانی و اصلاح، مدل ثانویه ارائه شد.
    یافته ها
    بیش از 50درصد خبرگان، تقسیم بندی سه گانه مدل اولیه و عوامل اصلی تاثیر گذار در امنیت اطلاعات و حریم خصوصی افراد را در هر طبقه، تائید نمودند. همچنین ضریب هماهنگی کندال برای پاسخ های اعضاء، در دور چهارم 522/0 بود، که با توجه به اینکه تعداد اعضای نشست بیش از 22 نفر است این میزان از ضریب کندال، کاملا معنادار به حساب می آید.
    نتیجه گیری
    این پژوهش با در نظر گرفتن ابعاد مختلف حریم خصوصی و کیفیت داده های محتوایی و الزامات آن ها در پارادایم اینترنت اشیاء، مدل مفهومی ارائه نمود، که بر اساس آن، امکان شخصی سازی «حریم خصوصی» و «کیفیت داده ها» فراهم گردیده و امنیت اطلاعات در اینترنت اشیاء افزایش می یابد و براساس نظر خبرگان، مدل اولیه تایید شده وپس از اصلاح به روز رسانی، مدل ثانویه ارائه گردید.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، حریم خصوصی، کیفیت داده های محتوایی، اعتماد
|
  • Gholamreza Latifi * Pages 1-34
    Background And Objective
    Social development is considered as the most comprehensive dimension of development. This aspect of development is considered as an interdisciplinary area and empirical interdisciplinary field that seeks the material and spiritual well-being of people at all levels of society. This study examines the status of social development among citizens in the northern and southern regions of Tehran.
    Methodology
    In this research, using the variables of quality of life, social cohesion, social security feeling and socioeconomic status and using the method of scanning, the social development status in Tehran was studied. The population of the study is citizens aged 18 to 50 years old living in Tehran. The research sample consisted of 384 citizens of two districts 3 as north of the city and 18 as the southern cities with simple multi-stage sampling method. The instrument of this research is a questionnaire. The data were analyzed using SPSS software.
    Findings and
    Conclusion
    The results of independent t test showed that the variables of quality of life (t = 2.65), social cohesion (t = 1.78), social security feeling (t = 2.60) and social- economic status (t = 7.26) and of social development (t = 2.57) differ with a significance level less than 0.05 in regions 3 and 18. Therefore, the variables studied vary from one region to another, and more importantly, in area 3 this variation is more than the 18th area and the main variable of the research, which is social development, in area 3 is more than 18th area. Social development in some areas is in a more balanced position than other areas. Therefore, Tehran is in a disadvantaged position in terms of social development.
    Keywords: social development, quality of life, social cohesion, social security feeling, socioeconomic status
  • Mohammad Abbaszadeh, Musa Saadati *, Afshar Kabiri, Taha Ashayeri Pages 35-70
    Background And Aim
    Violence is a part of the social damage of the modern age, which has led to a moral collapse in social relationships. Soccer sport is also one of the most exciting activities of citizens and an exciting element, which is accompanied by an increase in social feelings and violence; along with the changes in sports, the issue of aggression and violence, both collectively and individually, has led to a disruption of the functional system of social relations and citizenship, which can be seen among spectators, fans and sometimes football players. In this regard, the present study was designed to examine sociological factors affecting aggressive behaviors among football fans.
    Methodology
    The research method is a survey. The statistical population of this research is over 70,000 spectators present at one of the soccer stadiums of the country, of which 400 were estimated based on the Cochran formula. SPSS software was used to analyze the data.
    Results
    The results of the study showed that the correlation between age, police control, aggression learning, failure, mass media stimulation, and the dependent variable of aggression of the audience was confirmed. The results of regression analysis also indicate that the independent variables of the research explained 29% of the variations of the dependent variable.
    Conclusion
    Reducing violence and aggression in the context of the family and the mass media and, on the other hand, increasing the formal and informal social control plays an essential role in preventing and reducing the phenomenon of aggression among football fans.
    Keywords: Social control, learning aggression, mass media, frustration, aggression, soccer spectators
  • Amin Bagheri Karachi *, Amir Hussein Mehrabi Pages 71-96
    Background And Aim
    Social harm is one of the major problems that is currently affecting many societies. The purpose of this study was to compare the attitude toward social harm in first grade high school students in terms of family backgrounds.
    Methodology
    In this research, a causal-comparative descriptive method was used. The statistical population of this study included first grade high school students in the academic year of 2017-2018. The sample size in this study was 152 based on Morgan's table. In this research, stratified random sampling was used. To assess the attitude to social damage, the questionnaire by Aghayee and Teimur-Tash was used. In order to determine the validity of this questionnaire, face validity method was used and Cronbach's alpha method was utilized to calculate the reliability of this questionnaire.
    Findings: The findings showed that the average attitude toward social harm among students whose parents had lower education, older age, and poorer economic status was higher than the rest of the students. Also, the average attitude to social harm of students whose parents are unemployed, their mothers is not employed or their parents do not live together are higher than the rest of the students.
    Conclusion
    According to the research findings, the average social harm of students whose parents are older, lower education, more economically disadvantaged or unemployed is more than most other students; thus, it is suggested that these students and their parentsreceive more support for education.
    Keywords: Social harm, students, Family backgrounds
  • Hafez Mahdnezhad *, Faryad Parhiz Pages 97-116
    Background And Objectives
    Economic, social and spatial factors affect the formation of crime hotspots . Accordingly, the purpose of this study is to explain the formation of crime hotspots in the 12th district of Tehran based on the components of social degradation theory.
    Methodology
    The method of this research is descriptive-analytical and utilizes applied methods such as standard deviation and factor analysis in the GIS environment.
    Findings: The amount of Moron statistic for total urban crime in the region of 12 is 0.34 and Z score is 15/86, which indicates their clustering. Crime-related centers focus on poverty centers such as Arg Pamnar, Ferdowsi, Lalehzar, Baharestan-e-Saadi, Mokhtari Takhty, Ghyam, Kosar, Shush and Sirous. The 12th area with a total of 3.17% of the total population and 2.7% of the total area of Tehran, respectively, amounted to 9.32% of Tehran's crimes. Also, high residential mobility and ethnic diversity have reduced the self-control of the region.
    Conclusion
    The components of poverty, population density and ethnic diversity have provided grounds for facilitating the occurrence of crimes in the 12th region. In fact, there is a positive correlation between these components and the occurrence of crime in region 12.
    Keywords: Criminality, poverty, Density, Ethnic Diversity, Region 12
  • Behnam Moghani Rahimi *, Mohsen Pourkhosrowani, Mehdi Khodadad Pages 117-138
    Background And Aim
    Crime is an unsuitable social phenomenon with many negative economic and social consequences. To control crime in the country, identifying the roots of crime is of great importance. The statistics show that there are important factors in the occurrence of the crime, one of the most important of which is environmental factors. Environmental factors are the basis for various types of crimes, one of the most important of which is theft of crime. The main purpose of this research is to investigate and identify the factors affecting theft in Kerman city in 2016, which has been investigated in four regions.
    Methodology
    This research is an analytical-descriptive study and in collecting information, library methods, documents (use of documents, information and statistics of devices and organizations) and surveys have been used and mapping and analyzing information is also done using GIS software.
    Findings: The main reasons for robbery in Kerman are unemployment, lack of policing control, spatial location, physical-environmental and time-based issue.
    Results
    With the spatial analysis obtained in this study, it was found that the crime of robbery is more likely to occur on the outskirts of Kerman. Of course, in some of the central regions and the old texture, too much of this crime is due to environmental-physical conditions. Most cases of theft, including car theft, occurred in areas four, one, three, and two, respectively.
    Keywords: Crime, Robbery, GIS, Kerman
  • Ali Moradi * Pages 139-166
    Background And Aim
    The main purpose of this study was to investigate the role of citizen participation in providing social security feeling (Case study: Mobarakeh city).
    Methodology
    This research was conducted using a survey method and data were collected through a questionnaire. The statistical population of this research is the citizens of Mobarakeh, who are over 20 years old, in 2016. Based on the statistics and the Population and Housing Census of 2016, the city of Mobarakeh is 120737. Considering that the sample size was 383 based on the Cochran formula, the researcher considered 400 samples as the sample to increase the reliability of the research tool. The method of finding the samples in this research is based on the clusters determined from the city of Mobarakeh.
    Findings and
    Conclusion
    The results show that there is a high correlation between the level of public participation and the sense of security, so that the T for the public participation is equal (6.28) and the significant coefficient (Sig.T = 0,000); for the place of birth, T was equal to (5.42) and the significant coefficient (Sig.T = 0.000); for satisfaction from the police function, T was (4.87); T for the responsibility of the people was (3.002) and the coefficient significance was (Sig. T-0.017). This is while for gender it is equal to (2.85) and the coefficient significance was (Sig.T - 0.006) and for marital status, T is equal (2.44) and the coefficient significance (Sig.T = 0.004). At this stage, the coefficient of determination is equal to 0.49.
    Keywords: Social Security, Public Participation, Satisfaction with Police Performance, Accountability
  • Ataullah Abdi, Tajeddin Karami, Hamid Mostajabi * Pages 167-200
    Background And Aim
    The present paper deals with the theoretical and conceptual explanation of the security implications of "The uneven urbanization of the Iranian society and the emergence of urban complexes and the development of urbanization and the lack of space" in recent decades. Based on the fundamental idea of this research, the emergence of various environmental, political, economic and social challenges posed by urbanization can provide the basis for the threat of national security by jeopardizing human and social security.
    Methodology
    This methodological study has a practical theoretical nature in terms of its purpose, and from the perspective of the method, it is an analytical descriptive one. Data needed for research were collected through documentary and library methods and data analysis in many cases was based on qualitative interpretations.
    Findings and
    Conclusions
    Concentration of economic, social and cultural facilities, access to power resources in major cities and capitals have been the main factor in attracting immigrants and expansion of urbanization. In addition, the weakness of the economic foundations, the unfavorable conditions of life, the concentration of social problems and disadvantages, undesirable access to welfare services and infrastructure, and the inequality of life in various aspects can make urbanized areas a major focus for security challenges. The main security implications of urbanization are mainly in the area of social security (increase of crime, reduction of security feeling and increase of gap among classes), environmental security (increased pollution, agricultural land degradation and water scarcity), and in terms of economic security (increase in smuggling, expansion of unofficial jobs, etc.). The current process, while reducing its place of subsistence, may also threaten political and national security under certain circumstances (such as the spread of urban unrest, the growth of divergence, and the underlying conditions for the growth of terrorism, etc.).
    Keywords: Human Security, Social Security, National Security, Uneven Development, Local belonging
  • Mohammad Arabtaheri *, Ali Vafajoo, Abbas Aliari Pages 201-220
    Background And Aim
    The expansion of social networks, like any other innovation, has led to changes in various aspects of life, and has led to unpleasant outcomes along with positive achievements in various fields. This research was conducted with the aim of identifying the psychological implications of the crime prevention program of the juvenile offenses with a crime prevention approach.
    Methodology
    This is a survey and applied research. The statistical population of this study is about 1,500 young four grade high school students, Elmi-Karbordi University and Abou Reyhan in the Pakdasht city. Using Cochran's formula, the sample size was 380. The data gathering tool was a questionnaire consisting of 30 questions in a five-point format.
    Results
    In this study, indicators were first identified. The research hypothesis was based on the four aspects of family conflict and family disputes and the lack of chaos and the effect of using the telegram's social network on their commission. Finally, all the hypotheses were proved using SPSS software.
    Conclusion
    It can be concluded from this study that social networks have an impact on the target population and now it is necessary to look for its impact and its penetration from the positive and negative aspects of the general public and follow the analysis of the results of the research and provide solutions. The treatment of negative effects and their dependence has been mentioned at the end.
    Keywords: psychological consequences, telegram social network, youth, committing crimes, crime prevention
  • Ebrahim Rajabi Taj Amir *, Ali Khaleghi, Mohammad Jafar Habibzadeh Pages 221-254
    Background And Objectives
    Interrogation of the defendants is the center of gravity of preliminary research. Considering the necessity of supporting the principle of innocence and preserving human dignity in the process of fair trial, the main lines of the rights of defense for individuals (including the right to remain silent and access to a lawyer) during the interrogation (both global and regional) have been identified at this stage as per international human rights documents. Hence, the recognition of these constructive and strategic principles governing the fair trial, either from the point of view of the specific or common features of these principles or from the point of view of recognizing the bases governing them, is the starting point for drawing the relationship between these principles and the interrogation process followed by the identification and determination of various sanctions which ensures the good flow of these principles in the process of interrogating by the judiciary officers, which is discussed in this article.
    Methodology
    According to the research objectives, its nature is applied and the method of this study is descriptive-analytical and applied, and in terms of its implementation, it is library by using a note-talking tool. The statistical population of this research includes all documents, rules and documents in the field of research.
    Results and
    Results
    The results showed that the theoretical foundations of observing the right of silence and access to a lawyer in the process of interrogating the judiciary include five types; 1- Respect for human dignity; 2- Assumption of innocence; 3- Ensuring the defendant's right to defense; 4- The principle of equalization of weapons; 5- Appropriate status for international documents and domestic law. Each of which was fully recognized, as an instrument for the correct interpretation of the law in order to safeguard the basic principles of the proceedings, in order to be an essential yardstick for assessing and evaluating the validity of decisions of the judiciary for the compliance with the fundamental principles.
    Keywords: theoretical foundations_the right to silence_the right to access to a lawyer_law enforcement officials_interrogation_legitimacy of education_reason
  • Akbar Khani *, Jafar Mohammadi Barzegar Pages 255-290
    Background And Aim
    Crime has a unique spatial and temporal conditions that distinguish it from other behaviors and makes the criminal behavior not to have an equal spatial distribution in the place unit. The purpose of this study was to investigate spatial analysis of the in-car hijacking in the 5th Head Police of Tehran in order to identify crime areas.
    Methodology
    The method used in the research is descriptive-analytic. In order to identify the spatial patterns, a basic graphical model has been used in the GIS environment. The most important test used by the center is the oval and average standard deviation from criterion. The method of Cranel estimation has been used as the statistical graphic model. For statistical analysis and graphical analysis, GIS software and crime analysis software have been used.
    Findings: The physical and social characteristics of crime places and their adjacent places are related to delinquency. Also, the most important centers of Tehran's crimes are formed by crowded areas throughout the day and milder during the night, and most of the crimes are in the commercial and administrative boundaries of public parking.
    Results
    Car park locations for long periods of time, such as nearby parking lots, metro lines, commercial and office and recreational areas, are one of the best places to steal auto parts. Crime targets are abundant and car owners usually do not return to the premises for hours. Robbery in these areas, unlike residential areas, usually occurs during the day, and there is often a lot of time to assess the potential risks of committing a crime.
    Keywords: Crime, In-car robbery, Spatial analysis, Crime centers, Fifth Head Police Station