فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - پیش شماره 2 (زمستان 1387)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
پیش شماره 2 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/11/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بررسی رابطه ی میان یادگیری سازمانی و بکارگیری فناوری های ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار در سال تحصیلی 86 - 87
    اصغر شریفی، فاطمه اسلامیه صفحه 1
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی میان یادگیری سازمانی و بکارگیری فناوری های ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار بوده است. جامعه ی آماری پژوهش اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد گرمساربودند که به تعداد100 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه ی بسته پاسخ استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی چون آزمون های خی دو و همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج نشان داد که با اطمینان 95% بین یادگیری سازمانی و بکارگیری فناوری های ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار رابطه ای معنادار وجود داشت و همچنین بین دو متغیر، همبستگی مستقیم و مثبت وجود داشت.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، فناوری های ارتباطات و اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی
  • بررسی رابطه ی میان هوش هیجانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کارکنان کارخانه بخش خصوصی در شهر شیراز
    صغرا استوار، ماندانا امیرزاده خاتونی صفحه 23
    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه ی میان هوش هیجانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کارکنان یک شرکت خصوصی است. در این پژوهش پنج فرضیه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ی پژوهش شامل 200 نفر از کارکنان است که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه ی هوش هیجانی آوستین، رضایت شغلی (JDI) و تعهد سازمانی (OCQ) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی ساده، رگرسیون چندگانه) استفاده شده است. نتایج نشان داد که رابطه ی میان هوش هیجانی و رضایت شغلی، هوش هیجانی و تعهد سازمانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی معنادار می باشد. همچنین میان هوش هیجانی با رضایت شغلی و هوش هیجانی با تعهد سازمانی نیز رابطه ای چندگانه وجود دارد که هوش هیجانی 16 درصد از واریانس رضایت شغلی را پیش بینی می کند و هوش هیجانی 14 درصد از واریانس تعهد سازمانی را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی
  • بررسی رابطه ی میان راهبردهای رویارویی با استرس شغلی و خشنودی شغلی مشاوران نواحی آموزش و پرورش شهر شیراز
    فرحناز شفیعی سروستانی، عباس شجاعتی صفحه 39
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه ی میان راهبردهای رویارویی با استرس شغلی و خشنودی شغلی مشاوران مدارس شهر شیرازبوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی و پس رویدادی بوده است و جامعه ی آماری شامل مشاوران (زن، مرد) نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شهر شیراز در سال تحصیلی 86-85 بودند. نمونه ی پژوهش شامل 104 مشاور (52 مرد، 52 زن) بود که از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: 1. پرسشنامه ی راهبردهای رویارویی (CSQ) که شامل 60 پرسش است؛ 2. پرسشنامه استرس شغلی که شامل 57 پرسش است؛ 3. پرسشنامه خشنودی شغلی که شامل 71 پرسش است. داده ها به روش همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیر و آزمون T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی ها در سطح 95 تا 99 درصد اطمینان نشان داد که: 1- بین راهبردهای رویارویی و استرس شغلی و خشنودی شغلی رابطه ای معنادار وجود داشت؛ 2- مشاورانی که از راهبرد شناختی رویارویی استفاده می کنند، نسبت به مشاورانی که از راهبرد هیجانی رویارویی استفاده می کنند از استرس شغلی پایین تری برخوردارند؛3- بین راهبرد شناختی رویارویی با استرس شغلی رابطه ای معنادار وجود داشت؛ 4- بین راهبرد شناختی رویارویی با خشنودی شغلی رابطه ای مثبت و معنادار وجود داشت؛ 5- بین خشنودی شغلی با استرس شغلی رابطه ای معنادار و منفی وجود داشت؛ 6- مشاوران مرد در مقایسه با زنان از رویکرد هیجانی بیشتری استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: خشنودی شغلی، راهبرد رویارویی، استرس شغلی، مشاوران
  • بررسی وضعیت اعزام دانشجو به خارج به منظور ارائه ی چارچوب ادراکی مناسب درآموزش عالی کشور
    علی تقی پور ظهیر، حسن پاشا شریفی، رشید ذوالفقاری زعفرانی صفحه 61
    هدف از این پژوهش بررسی وضعیت اعزام دانشجو به خارج به منظور ارائه ی چارچوب ادراکی مناسب در آموزش عالی کشور است. روش پژوهش، توصیفی (اسنادی و پیمایشی) بود. جامعه ی آماری پژوهش، تمامی اعضای هیئت علمی استادیار با دست کم پنج سال سابقه در تمام دانشگاه های کشور به تعداد 13649 نفر، همچنین تمامی اسناد و مدارک مربوط به اعزام دانشجو به خارج بودند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، تعداد 386 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، دو پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که روایی آن از راه اخذ نظرات از متخصصان و استادان راهنما و مشاور و پایایی آن با اجرای مقدماتی 30 پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 75/0و 92/0 برآورد شد. داده های گردآوری شده، به کمک آزمون تحلیل واریانس، آزمون کروسکال والیس و آزمون t تک گروهی تجزیه و تحلیل شد. نتایج این پژوهش، نشان داد که هزینه ی تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج در طول سه برنامه ی توسعه، بالاتر از دانشگاه های داخلی است، در حالی که هزینه ی تحصیل دانش آموختگان دانشگاه غیر دولتی داخل (دانشگاه آزاد اسلامی)، پایین تر ازهزینه تحصیل دانش آموختگان همتراز دانشگاه های دولتی داخل کشور و دانشگاه های خارج ازکشوراست. درخصوص صلاحیت های علمی – آموزشی بین سه گروه شرکت کننده از اعضای هیئت علمی، تفاوت چندانی وجود ندارد؛ در زمینه ی صلاحیت های علمی- پژوهشی و علمی- اجرایی، اعضای هیئت علمی دانش آموخته خارج، نسبت به اعضای هیئت علمی دانش آموخته دانشگاه دولتی و غیر دولتی همتراز داخل کشور، رتبه ی بالاتری دارند. در نهایت درجه ی اعتبار و تناسب چارچوب ادراکی پیشنهادی، مورد تایید نمونه های مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اعزام دانشجو به خارج، صلاحیت های علمی دانش آموختگان، چارچوب ادراکی
  • بررسی رابطه ی میان میزان آمادگی دبیران جهت اجرای مدیریت کیفیت فراگیر با فرهنگ سازمانی و اثربخشی مدیران متوسطه شهر مرودشت
    مسلم صالحی، عباس قلتاش، سارا ابراهیمی صفحه 93
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی میان میزان آمادگی دبیران جهت اجرای مدیریت کیفیت فراگیر با فرهنگ سازمانی و اثربخشی مدیران متوسطه شهر مرودشت بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش تمامی دبیران مقطع متوسطه ی شهر مرودشت بوده اند، روش نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی بوده و برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که حجم نمونه 299 نفر بدست آمد و از این تعداد 108 نفر را دبیران مرد و 191 نفر را دبیران زن تشکیل داده اند. جهت جمع آوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه های مدیریت کیفیت فراگیر و فرهنگ سازمانی واثربخشی سازمانی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده ازروش آماری رگرسیون چند متغیره استفاده شد که نتایج زیر بدست آمد:1- متغیرهای مدیریت کیفیت فراگیر و فرهنگ سازمانی می توانند اثر بخشی مدیران را پیش بینی کنند.
    2- از ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر، ابعاد مشتری مداری، ارزشیابی، بهبود مستمر و تصمیم گیری در تعیین فرهنگ سازمانی دبیران نقش دارند.
    3- از ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر، ابعاد مشتری مداری و ارزشیابی در اثر بخشی مدیران نقش دارند.
    4- از ابعاد فرهنگ سازمانی، ابعاد مشتری مداری، ارزشیابی، ابتکار، هدایت، هماهنگی و مسئولیت در تعیین اثربخشی مدیران نقش بسزایی دارند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر، فرهنگ سازمانی، اثربخشی مدیران
  • تعیین رابطه ی میان خود کنترلی و استرات ژی های حل تعارض در بین کارکنان اداری دانشگاه آزاد خوراسگان(اصفهان)
    اکبر اعتباریان، زینب پورولی صفحه 113
    هدف از این پژوهش، تعیین رابطه ی میان خودکنترلی(خودنظارتی) و استراتژی های حل تعارض بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه ی آماری تمامی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اعم از رسمی و قراردادی (جمعا 303نفر به غیر از(اساتید و کارکنان زیر دیپلم) تشکیل داده که از آن میان،164 نفر به روش تصادفی ساده، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی خودکنترلی اشنایدر و پرسشنامه ی استراتژی های حل تعارض بر اساس الگوی افضل رحیم بود که ضریب پایایی آن از راه شاخص آلفای کرونباخ به ترتیب 84 /0 و82 /0درصد بدست آمد. داده های جمع آوری شده به وسیله ی نرم افزار spss از راه آزمون های آماری t مستقل، تحلیل واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون شفه، تی هتلینگ و z فیشر در آمار استنباطی و همچنین آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که خودکنترلی با استراتژی های حل تعارض رابطه ای معنادار دارد. استراتژی های خدمت رسانی (177/0 r= و 027/0p=) و مصالحه (374/0r= و000/0p=) رابطه ای مستقیم و استراتژی های انسجام (357/0- r= و 000/0p=)، تسلط(277/0-r= و 013/0p=) و اجتناب (198/0-r= و 013/0p=) رابطه ای معکوس با متغیر خود کنترلی داشتند. سبک غالب حل تعارض در افراد با خود کنترلی بالا سبک خدمت رسانی و سبک کمکی آنها در حل تعارض سبک مصالحه بود و برای افراد با خود کنترلی پایین سبک غالب افراد در حل تعارض سبک خدمت رسانی و سبک کمکی، تسلط و اجتناب بدست آمد.
    کلیدواژگان: خودکنترلی(خودنظارتی)، استراتژی های حل تعارض، انسجام، خدمت رسانی، تسلط، اجتناب، مصالحه
  • آموزش مهارت های زندگی راهکار پیشگیری از آسیب های اجتماعی نوجوانان
    ژاله رفاهی صفحه 135
    این پژوهش با هدف تبیین راهکارهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی به بررسی اثر بخشی آموزش مهارت های زندگی بر ویژگی های شخصیتی نوجوانان دارای آسیب های اجتماعی پرداخته است. بدین منظور از نمونه های در دسترس (مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره شهر شیراز) والدین 40 تن از نوجوانان و جوانان گروه سنی 15 تا 19 سال که دست کم دارای سابقه ی 2 بار اقدام به خودکشی یا شش ماه وابستگی به مواد مخدر و یا حداقل تجربه 2 بار فرار از منزل را داشته اند ٬ انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده ٬ مقیاس خودکشی بک ٬ تست خود پنداره ی بک و پرسشنامه ی محقق ساخته سنجش فکر فرار و اعتیاد با اعتبار محاسبه شده (71٪) از روش دو نیمه کردن و روایی محتوایی می باشد که در مورد نوجوانان اجرا شد. طرح پژوهشی پیش آزمون – پس آزمون با یک گروه کنترل است. پس از اجرای پیش آزمون ٬ والدین و نوجوانان آنان در گروه های آزمایش و کنترل به گونه ی تصادفی قرار گرفتند وآموزش مهارت های زندگی مشتمل بر مهارت رویارویی ٬ حل مسئله و تصمیم گیری ٬ مهارت ارتباطی و خودآگاهی به مدت 4 ماه به صورت 1 جلسه ی 90 دقیقه ای در هفته برای والدین و نوجوانان گروه آزمایش اجرا شد و در گروه کنترل تنها نوجوانان مورد آموزش قرار گرفتند و پس از اتمام آموزش ٬ نوجوانان بار دیگر با ابزارهای پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که آموزش مهارت های مورد نظر باعث کاهش افکار خودکشی گرایانه در نوجوانان دارای سابقه ی خودکشی می شود، اما در کاهش افکار فرار در نوجوانان دارای تجربه ی فرار موثر نمی باشد و همچنین آموزش مهارت های مورد نظر بر کاهش خود پنداره ی منفی در سه گروه نوجوان مورد نظر موثر بود.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، پیشگیری، آسیب اجتماعی
  • بررسی رابطه ی میان انگیزه ی شغلی مدیران، رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان (دبیران) مقطع متوسطه ی شهرستان مرودشت
    محمود ساعتچی، نوشاد قاسمی، سمیه نمازی صفحه 153
    هدف اصلی این پژوهش بررسی ارتباط انگیزش شغلی مدیران، رضایت شغلی و تعهد سازمانی دبیران مدارس متوسطه ی شهرستان مرودشت است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و در زمره ی پژوهش های کاربردی قرار می گیرد. جامعه ی آماری شامل تمامی مدیران و دبیران دبیرستان های شهرستان مرودشت است. بر اساس جدول مورگان 50نفراز مدیران و 250نفر از دبیران به شیوه ی تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از 3پرسشنامه انگیزه ی شغلی مدیران، رضایت شغلی و تعهدسازمانی استفاده شد. داده های جمع آوری شده از راه آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون t و رگرسیون چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بین متغیرهای سه گانه ی انگیزش شغلی مدیران، رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان رابطه ای معنادار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: انگیزه ی شغلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی
  • چکیده ی انگلیسی مقاله ها
    صفحه 175
|
  • An investigation into the relationship between organizational learning and information and communication technology in Garmsar Islamic Azad University in the academic year 86-87
    Page 1
    This study aimed to investigate the relationship between organizational learning and information and communication technology in Garmsar Azad University. The sampling frame of this study included all faculty members of Garmsar Islamic Azad University out which a sample of 100 instructors were selected through simple random sampling strategy. Two closed-ended questionnaires served as the research instruments to collect data. In order to analyze the data gathered both descriptive and inferential statistics such as Chi-square (χ2) and Spearman correlation coefficient were used. The results showed that there was a positively meaningful relationship with a probability of 95 percent between organizational learning and the use of information and communication technology in Garmsar Islamic Azad University.
  • investigation into the relationship among emotional intelligence, job satisfaction and organizational commitment of a private company personnel
    Page 23
    The aim of this study was to study the relationship among emotional intelligence, job satisfaction and organizational commitment of a private company personnel. This descriptive-correlational study was concerned with five hypotheses. The research sample included 200 subjects selected using stratified sampling strategy. The data of this study was collected through three instruments; Avestin’s Emotional Intelligence Questionnaire, Job satisfaction Questionnaire (JDI) and Organizational Commitment Questionnaire (OCQ). In order to analyze the data obtained both descriptive statistics (mean & standard deviation) and an inferential statistical procedure (multi regression) were used. The results of the study showed that the relationships between emotional intelligence and job satisfaction, emotional intelligence and organizational commitment, and job satisfaction and organizational commitment are all meaningful. Further, it was found that there was a multiple relationship between emotional intelligence and job satisfaction, and emotional intelligence and organizational commitment such that the emotional intelligence predicts 16 percent of job satisfaction variance and 14 percent of organizational commitment.
  • A survey of the relationship between coping strategies, occupational stress and job satisfaction of counselors of Education Organization Districts of Shiraz
    Page 39
    The goal of this study was to investigate the relationship between coping strategies, and occupational stress and job satisfaction of school counselors in Shiraz. This correlational and ex pos facto study involves a sample of counselors (men and Women) from the four districts of Education Organization of Shiraz in the school year 85-86. The sample consisted of 104 counselors (52 men and 52 women) selected using stage sampling strategy. A use was made of a number of research instruments in this study including Coping Strategies Questionnaire (comprising 60 questions), Occupational Stress Questionnaire (comprising 57 questions) and Job Satisfaction Questionnaire (comprising 71 questions). Data was analyzed utilizing correlation, multiple regression and t-test. The results with a probability of 95 to 99 percent indicated that: 1) There was a meaningful relationship between coping strategies and job satisfaction. 2) In comparison to counselors who used cognitive coping strategies, counselors who used emotional coping strategies had lower occupational stress. 3) There was meaningful relationship between cognitive coping strategy and occupational stress 4) There was a positively meaningful relationship between cognitive coping strategy and job satisfaction. 5) There was a negatively meaningful relationship between job satisfaction and occupational stress. 6) Male counselors, as compared to female ones, used emotional approach to a larger extent.
  • An investigation into the status of sending university students abroad in order to present a suitable conceptual framework for Iran's higher education
    Page 61
    The aim of this study was to investigate the status of sending university students abroad in order to present a suitable conceptual framework for Iran's higher education. To this end, in the first place, regarding the research background and theoretical bases, the primary components were identified. Then, the obtained components were systematically ordered. The research methodology was descriptive (documental and survey) and all the pertinent documents of sending students overseas were used as a main source of extracting research data. The research population (comprising 13649 university instructors) consisted of all faculty members with a rank of assistant professor or above, who had teaching experience of five years or more both at government and non-government universities. The research sample was selected using stage sampling strategy. The obtained sample consisted of 386 members of faculty. A use was made of two research instruments; two researcher-made questionnaires validated using feedback of experts and the project reader and supervisor. The reliability of the instruments was estimated using Cronbach's Alpha (.75 and 92 respectively) through administering them to a sample of 30 subjects in a pilot study. While the study was descriptive in nature, the data obtained from the two questionnaires was analyzed using tests of analysis of variance, Kruskal–Wallis test and single-group t-test. The results indicated that the expenditure of studying abroad was higher than that of studying at Iranian universities in the period of three Development Programs. The findings also suggested that the cost of studying at non-government universities (i.e., Islamic Azad University) was lower than that of studying at both Iranian government and foreign universities. Regarding the research-academic and administrative-academic qualifications of the faculty members, the study showed that faculty members who studied abroad were more qualified than their colleagues who studied at government or non-government universities of Iran. However, it was found that there was no difference among the three groups of faculty members in terms of their academic-educational qualifications. Finally, based on the findings a conceptual framework was suggested for sending the students abroad. The validity of the six components was calculated which indicated that there was an agreement among the investigated samples concerning the suitability of the framework.
  • An investigation into the relationship between readiness to perform total quality management, organizational culture and Marvdasht high school principal's effectiveness
    Page 93
    This study was concerned with the relationship between readiness to perform total quality management, organizational culture and Marvdasht high school principal's effectiveness. The sampling frame of the study included all high school teachers of Marvdasht out of which 299 teachers (108 women and 191 men) were selected as the sample using stratified sampling strategy. The instrument for data collection comprised three questionnaires of total quality management, organizational culture and organizational effectiveness. In order to analyze the data, independent t-test and multiple regression were used. The findings of the study revealed that: 1) The variables of total quality management and organizational culture can predict the principal's effectiveness. 2) High school teachers of Marvdasht showed more than average readiness to perform total quality management. 3) Client orientation, evaluation, constant improvement, decision making, among dimensions of total management, impacted teacher's organizational culture. 4) Client orientation, evaluation, among dimensions of total management, had an impact on the principal's readiness.
  • To determine the relationship between self-monitoring and conflict solving strategies; A case study of employees of Khurasgan Islamic Azad University
    Page 113
    This study aimed at determining the relationship between self-monitoring and conflict solution strategies. The research methodology was descriptive (correlational). The sampling frame of the study included all employees of Khurasgan Islamic Azad University except instructors and those with a degree below diploma. Out of a total of 303 subjects 164 ones were selected using simple random sampling strategy. This study involved Schneider's Self-monitoring Questionnaire and Afzal Rahim's Conflict Solution Strategies Questionnaire as the data collection instruments whose reliability indexes were estimated to be. 84 and. 82 respectively using Cronbach's alpha. Independent t-test, analysis of variance, Pearson Product Moment correlation, Fisher's z, and Scheffe test were used to analyze the data using SPSS. The findings of the study revealed that self-monitoring had a meaningful relationship with the conflict solution strategies. Further, obligating and compromising strategies had a direct positive relationship with self-monitoring which was inversely related to integrating, dominating, and avoiding strategies. Dominant style of conflict solution for subjects with high self-monitoring was obligating style, and their helping style was compromising. However, for low self-monitoring subjects the dominant style of conflict solution was obligating and their helping styles were dominating and avoiding.
  • Life skills training as a prevention strategy for adolescent social psychopaths
    Page 135
    The present study evaluated the effectiveness of life skills training as a prevention strategy on adolescent social psychopaths. 40 parents of adolescents who attempted suicide at least twice or were addicted to drugs for 6 month or ran away at least twice participated in this study. The research instruments were Beck's Suicide Ideation Questionnaire, Beck's Self-Concept Test and Runaway and Addiction Thinking Questionnaire. The subjects were randomly assigned to two groups, control group (n = 20) and experimental group (n = 20). Experimental group received coping skills, problem solving and decision making skills, communication skills and self-awareness training in 16 sessions. At the end of the training, all subjects completed the three questionnaires. The results of the study showed that life skills training decreased suicide tendency and negative self-concept, however, it was found to have no significant effect on the reduction of runaway thinking.
  • An investigation into the relationship between principal's job motive and job satisfaction and organizational commitment of Marvdasht high school teachers
    Page 153
    This study sought to investigate the relationship between principal's job motive and job satisfaction and organizational commitment of Marvdasht high school teachers. The sampling frame of this applied and descriptive-correlational research study included all high school principals and teachers of Marvdasht. Referring to Morgan table and using stage sampling strategy 50 principals and 250 teachers were selected. Three questionnaires of principal's job motive and teacher's job satisfaction and their organization commitment were used to collect data. The data collected, then, was analyzed using Pearson Product Moment correlation, t-test and multiple regression. The results of the study showed that there was no significant relationship among the three variables of interest, principal's job motive and teacher's job satisfaction and organizational commitment.