فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سمیه ابراهیمی کوشک مهدی*، مرتضی کرمی، محمدرضا آهنچیان، پگاه مسنن مظفری صفحات 1-24
    هدف این پژوهش، بررسی میزان تاثیر آموزش مبتنی بر وب بر اساس نظریه ی سازنده گرایی بر میزان رضایت و یادگیری شرکت کنندگان در دوره های آموزش مداوم پزشکی بود. این پژوهش به روش آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه مقایسه انجام شد. جامعه پژوهش به تعداد 1750 نفر شامل تمامی پزشکان تحت شمول آموزش مداوم که در تابستان 1391 در30 دوره آموزش مداوم مبتنی بر وب ثبت نام کرده بودند، بود. با روش نمونه گیری تصادفی، دوره «پروفیلاکسی آنتی بیوتیک در دندانپزشکی» با حجم 40 نفر انتخاب گردید و با استفاده از جدول اعداد تصادفی افراد در دو گروه 20 نفری آزمایش و مقایسه گمارش شدند. ابزارهای گردآوری داده ها، یک آزمون مدرس ساخته بود که پس از احراز روایی محتوایی و پایایی با فرمول کودریچاردسون 80/0 در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا گردید، ابزار دیگر پرسشنامه محقق ساخته رضایت سنج بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 93/0 و روایی محتوایی آن توسط متخصصان تعیین شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آنکووا و مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه کلی پژوهش نشان داد که: بین پس آزمون گروه های آزمایش و مقایسه پس از اجرای دوره طراحی شده با رویکرد سازنده گرا، تفاوتی معنادار مشاهده گردید. هم چنین فراگیران در گروه آزمایش رضایت بیش تر و میزان یادگیری بالاتری نسبت به گروه مقایسه داشته اند. استفاده از نظریه سازنده گرا به دلیل ایجاد محیط یادگیری جذاب، تعاملی و مشارکتی و هم چنین به دلیل توجه به نیازها و ویژگی های فراگیران در این مدل، آموزش را از اثربخشی بالاتری برخوردار می گرداند.
    کلیدواژگان: یادگیری، رضایت، یادگیری مبتنی بر وب، نظریه سازنده گرایی
  • صادق ملکی آوارسین، زین العابدین صادقی باروجی صفحات 25-34
    این پژوهش با هدف تعیین میزان گرایش اعضاء هیات علمی به فرهنگ کیفیت انجام گرفت. بدین منظور ابتدا مولفه های فرهنگ کیفیت مورد بررسی قرار گرفته و پس از تعیین مولفه های مذکور، میزان گرایش اعضاء هیات علمی به این مولفه ها بررسی شد. پژوهش ماهیتا توصیفی و روش انجام تحقیق پیمایشی بوده است. جامعه آماری شامل 456 نفر از اعضاء هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بودند که از میان آنها 208 نفر به روش نمونه گیری ترکیبی بعنوان نمونه انتخاب شدند. داده های مورد نیاز بوسیله پرسشنامه محقق ساخته که دارای پایایی 83/0 بود جمع آوری گردید. میزان گرایش اعضای هیات علمی در تمامی مولفه های فرهنگ کیفیت شامل؛ وجود اهداف و معیارهای کیفیت، تعهد مدیریت ارشد به کیفیت، توسعه و توانمندسازی، مشارکت در امور و ارائه پاداش و قدردانی های لازم و هم چنین گرایش اعضاء هیات علمی به فرهنگ کیفیت بالاتر از میانگین نظری بوده و از وضعیت مطلوبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ کیفیت، گرایش به فرهنگ کیفیت، کیفیت در آموزش عالی
  • فریده حمیدی*، رضا ساکی، عباس موحدی نسب، زینب محب زاده صفحات 35-58
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین هوش سازمانی و عملکرد مدیران مدارس متوسطه بود و جامعه آماری آن دبیران مدارس متوسطه شهر یزد در نظر گرفته شد. بر اساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد 285 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی و متناسب با حجم جامعه انتخاب شدند. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی و ابزار پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی (Albrecht،2003) و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد مدیران بوده است و هر دو پرسشنامه از پایایی بسیار بالایی برخوردار بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن داده ها، همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دادند که رابطه مثبت و معنی داری بین هوش سازمانی و عملکرد مدیران (747/0= r و 01/0≥ p) وجود دارد. هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که از بین مولفه های هوش سازمانی، مولفه «کاربرد دانش» بیش ترین سهم را در تبیین عملکرد مدیران نشان می دهد (455/0= R2 و01/0≥ p) و همراه با سه مولفه دیگر هوش سازمانی (فشار عملکرد، روحیه و میل به تغییر) در مجموع قادر به پیش بینی 3/58 درصد از تغییرات واریانس مشترک متغیر عملکرد مدیران هستند (583/0= R2 و01/0≥ p). بنابراین سازمان هایی که به این مولفه ها در فضای آموزشی توجه دارند، دارای استراتژی مناسب تری جهت جذب منابع انسانی توانمند و متخصص خواهند بود.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، عملکرد مدیران، مدارس متوسطه یزد، ارزیابی عملکرد
  • فریبا تابع بردبار، مریم آقایی* صفحات 59-72
    هدف از انجام این پژوهش مطالعه نقش خودارزیابی در پیش بینی توانمندسازی و تعهد سازمانی کارکنان بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری را کلیه کارکنان شرکت ها و اتحادیه های مصرف تعاونی تشکیل دادند که مشتمل بر 255 نفر بوده اند. نمونه تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران 155 نفر انتخاب گردیده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که در برگیرنده 1- پرسشنامه خودارزیابی جاج و بونو (Judge & Bono،2003)، 2- پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر (Sprietzer،1995) و 3- پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و می یر (2004 Meyer & Alen)، می باشند. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ برای هر یک ار آنها به ترتیب خودارزیابی 73/.، توانمندسازی 82/. و تعهد سازمانی 76/. بدست آمده است. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری ЅРЅЅ و با کمک آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و واریانس) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها بیانگر همبستگی مثبت میان متغیرهای تحقیق می باشند یعنی میان خودارزیابی و توانمندسازی، خودارزیابی و تعهد سازمانی و توانمندسازی با تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، توانمندسازی و تعهد سازمانی
  • عبادالله احمدی، عباسعلی بذرافشان صفحات 73-90
    هدف از این پژوهش، توصیف رابطه بین سبک های مدیریت (در دو بعد رابطه مدار و ضابطه مدار) با سلامت سازمانی و استرس شغلی کارکنان آموزش پرورش ناحیه 4 شیراز بود. این پژوهش از نظر روش، توصیفی و از نوع همبستگی بوده است، بدین منظور 144 نفر از کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه چهار شیراز به شیوه ی تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از سه پرسشنامه تعیین سبک رهبری باردتزومتزکاس، سلامت سازمانی هوی و فلدمن و استرس شغلی استاینمتز جمع آوری شد. که پایایی آنها بترتیب 83/0، 73/0 و 68/0، بدست آمد، داده های جمع آوری شده از طریق آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج نشان داد که بین سبک مدیریتی رابطه مدار با سلامت سازمانی رابطه معکوس و معنادار و بین سبک مدیریتی ضابطه مدار با سلامت سازمانی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. بین سبک مدیریتی رابطه مدار با استرس شغلی رابطه معکوس و معنادار مشاهده شد و نتایج نشان داد که بین سبک مدیریتی ضابطه مدار با استرس شغلی رابطه مستقیم و معنادار، وجود داشت، و بین متغیرهای سلامت سازمانی با استرس شغلی رابطه معکوس و معنادار مشاهده گردید. نتایج پیش بینی ها حاکی از قدرت پیش بینی سبک های مدیریتی رابطه مدار و ضابطه مدار برای متغیرهای سلامت سازمانی و استرس شغلی بود.
    کلیدواژگان: سبک های مدیریت، سلامت سازمانی و استرس شغلی
  • فتاح ناظم*، تینا علیزاده رنجبر صفحات 91-108
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین توانمندسازی و کیفیت زندگی کاری با فرسودگی شغلی در کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران است. جامعه آماری این پژوهش عبارت از کلیه کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران که در سال 2010 در این سازمان مشغول به خدمت هستند. تعیین حجم براساس جدول مورگان از 1027 نفر کارکنان این سازمان که 613 نفر مرد و 414 نفر زن بودند با استفاده از روش تصادفی ساده ابتداد 260 نفر انتخاب شدند که پس از کنار گذاشتن پرسشنامه های ناقص در مجموعه تعداد 250 نفر از کارکنان این سازمان به عنوان نمونه برای پژوهش حاضر انتخاب شدند. پژوه حاضر با توجه به هدف از نوع مطالعات کاربردی و از لحاظ شیوه جمع آوری داده ها و تحلیل آنها؛ روش مورد استفاده روش توصیفی و از نوع طرح های همبستگی است. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه خصوصیات جمعیت شناختی آزمودنی ها و پرسشنامه توانمندسازی کارکنان، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری و پرسشنامه فرسودگی شغلی می باشد که روایی و پایایی آن در این پژوهش با استفاده از روش آلفای کرونباخ و روش تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آمار استنباطی با روش های آزمون ماتریس همبستگی از نوع پیرسون و آزمون رگرسیون همزمان استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین توانمندسازی کارکنان و کیفیت زندگی کاری با فرسودگی شغلی کارکنان رابطه منفی و معنادار وجود دارد. هم چنین بین ابعاد مختلف کیفیت زندگی کاری و ابعاد مختلف توانمندسازی با ابعاد مختلف فرسودگی رابطه منفی وجود دارد ولی بین متغیرهای فرسودگی عاطفی و مسخ شخصیت با پرداخت منصفانه حقوق و بین متغیرهای رشد شخصیتی و احساس استقلال رابطه معناداری علیرغم منفی بودن آن ملاحظه نشد. هم چنین ابعاد مختلف توانمندسازی و ابعاد مختلف کیفیت زندگی کاری به صورت جداگانه توانستند فرسودگی شغلی کارکنان را در جهت منفی پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، کیفیت زندگی کاری، فرسودگی شغلی
  • عادل زاهد بابلان، روشنک پوربهرام، سمیرا رحمانی جوانمرد صفحات 109-124
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه کمال گرایی، جهت گزینی هدف و عملکرد تحصیلی با فرسودگی تحصیلی بود. روش پ‍ژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری، دانشجویان دختر و پسر دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1390 به تعداد 8000 نفر بود. از میان این تعداد نمونه ای به حجم110 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی برسو، کمال گرایی تری– شورت و جهت گزینی هدف پیشرفت الیوت و مک گریگوری جمع آوری شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل نشان می دهد کمال گرایی، جهت گزینی هدف تسلط و عملکرد تحصیلی پیش بین معنی دار فرسودگی تحصیلی است. عملکرد تحصیلی، جهت گزینی هدف تسلط و کمال گرایی مثبت به طور منفی و معنی دار و کمال گرایی منفی به طور مثبت معنی دار پیش بین فرسودگی تحصیلی است.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، جهت گزینی هدف، عملکرد تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، دانشجویان
  • محمد بهروزی، آزاده آموزگار*، یعقوب علیپور صفحات 125-142
    هدف این تحقیق آسیب شناسی برنامه درسی آموزش زبان انگلیسی در مقطع متوسطه شهر بوشهر بوده است. این پژوهش، تحقیق توصیفی (غیر آزمایشی) از نوع پیمایشی است و جامعه آماری آن شامل کلیه دبیران زبان انگلیسی و دانش آموزان مدارس دولتی دوره متوسطه شهر بوشهر درسال تحصیلی90-91 بوده اند. حجم نمونه برابر 343 دانش آموز دختر بوده است که از طریق فرمول کوکران و به صورت تصادفی طبقه ای با توجه به پایه های تحصیلی از بین 3187 و هم چنین 27 نفر از دبیران زبان انگلیسی است که شامل کل جامعه آماری دبیران می باشد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفت. نتایج حاصل از تحلیل عاملی و آزمونt نشان داد که عوامل آموزشی شامل (استفاده از الگوها و روش های تدریس نامناسب، عدم وجود امکانات و تسهیلات لازم، رویکردهای ارزشیابی غیرمعقول برنامه آموزش زبان انگلیسی و فقدان نگاه کاربردی به یادگیری درس زبان انگلیسی) و عوامل برنامه درسی تحت عنوان، (نبود پیش زمینه فرهنگی، ناتوانی در استفاده از روش های جدید و مدرن آموزش زبان انگلیسی، استفاده از متون و محتوای نامانوس و کم بودن تعداد ساعات آموزش زبان انگلیسی) از مهم ترین آسیب های برنامه درسی مورد مطالعه می باشند. بنابراین مشخص می شود که این هشت آسیب عوامل آسیب زای نظام آموزشی زبان انگلیسی در ایران و برای ارتقای وضعیت آموزش زبان انگلیسی در مدارس باید به اینها توجه شود.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برنامه درسی، آموزش زبان انگلیسی، مقطع متوسطه
  • فریبا کریمی، مرضیه اکبری صفحات 143-158
    این پژوهش به بررسی «الگوی روابط بین قابلیت یادگیری سازمانی و هوش سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)» پرداخته است. روش پژوهش همبستگی علی مدل معادلات ساختاری است. جامعه مورد مطالعه، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) به تعداد 321 نفر بودند که با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان (1970) تعداد 176 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه های قابلیت یادگیری سازمانی چیوا و همکاران (2007)، هوش سازمانی آلبرخت (2003) و رفتار شهروندی سازمانی کرنودل (2007) بودند. نتایج پژوهش نشان داد بین قابلیت یادگیری سازمانی و مولفه های آن با رفتار شهروندی سازمانی و هم چنین بین هوش سازمانی و مولفه های آن با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنادار وجود دارد. نتایج مدل سازی معادله ساختاری نشان داد که قابلیت یادگیری سازمانی بر هوش سازمانی اثر مستقیم و بر رفتار شهروندی سازمانی اثر غیر مستقیم داشته است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، هوش سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، کارکنان دانشگاه
  • کیومرث نیاز آذری، مریم تقوایی یزدی صفحات 159-180
    این پژوهش با هدف ارائه الگویی جهت توانمندسازی مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران (منطقه سه) انجام شده است. روش پژوهش توصیفی زمینه یابی بوده است. جامعه آماری آن را روسا و معاونین واحدها، روسا و معاونین دانشکده ها، مدیران گروه ها، مدیران و مسئوولین ادارات دانشکده ها (مسوولین امور اداری، آموزشی و پژوهشی) در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران (منطقه سه) در سال تحصیلی92-1391 که 750 نفر در 17 واحد دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران (منطقه سه) با درجات دانشگاهی مختلف بودند، تشکیل داد. نمونه، شامل کلیه روسا و معاونین واحدها، روسا و معاونین دانشکده ها، مدیران گروه ها، مدیران و مسوولین ادارات دانشکده ها در 6 واحد دانشگاهی چالوس، ساری، نور، نکا، بهشهر و محمودآباد بود. حجم نمونه نیز بر اساس فرمول کوکران و مطابق جدول کرجسی و مورگان 253 نفر (216 نفر مرد و 37 نفر زن) انتخاب گردید. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای بود. برای گردآوری داده ها نیز از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. در روش میدانی، پرسشنامه بسته پاسخ با 100 گویه در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت تنظیم گردید که مولفه های توانمندسازی مدیران را مورد سنجش و اندازه گیری قرار داد. داده های جمع آوری شده نیز در محیط SPSS طبقه بندی و میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ برای این ابزار محاسبه گردید. برای ارائه الگو از نرم افزار مدل سازی LISREL در قالب توصیف و تحلیل، ارائه گردیده است. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده و تایید آن توسط تحقیقات قبلی و نظریه های موجود، می توان نتیجه گرفت که چارچوب ارائه شده از پشتوانه نظری، تجربی و اعتبار کافی برخوردار است و اجرای آن، به منظور توانمندسازی مدیران واحدهای دانشگاهی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیران، رویکرد ساختاری، رویکرد مدیریتی، رویکرد انگیزشی و رویکرد مشارکتی
  • امیر سبزی پور*، بهزاد رشنودی، سمیه امیری، علی کرم الهی صفحات 181-194
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین تیپ شخصیتی درونگرایی- برونگرایی با میزان رضایت شغلی و تعهد سازمانی معلمان اداره آموزش و پرورش شهرستان دلفان بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. در این پژوهش جامعه آماری شامل معلمان اداره آموزش و پرورش شهرستان دلفان بوده اند که در زمان انجام پژوهش تعداد آنها 1800 نفر بوده است. از جامعه آماری مورد مطالعه تعداد 316 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه های شخصیت 16 عاملی آیزنک، رضایت شغلی مینه سوتا و تعهد سازمانی آلن و مایر استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین تیپ شخصیتی درونگرایی و رضایت شغلی و بین تیپ شخصیتی برونگرایی و تعهد سازمانی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد، اما بین تیپ شخصیتی برونگرایی و رضایت شغلی همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که بین تیپ شخصیتی درون گرایی و تعهد سازمانی رابطه ای وجود ندارد و بین زنان و مردان از لحاظ تیپ شخصیتی درون گرایی و برون گرایی تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی درون گرا، برون گرا، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، مینه سوتا
  • منیره رضایی صفحات 195-214
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی مدرسه و تعهد سازمانی دبیران دوره متوسطه شهرستان ورامین انجام شده است. این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی است و با توجه به روش گردآوری داده ها از جمله تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر دبیران زن و مرد دوره متوسطه شهرستان ورامین به تعداد 415 نفر می باشد که از این تعداد 201 نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه از طریق روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده اند. در این پژوهش برای اندازه گیری متغیر فرهنگ سازمانی از پرسشنامه فرهنگ سازمانی تهیه شده توسط حسینی (1384) و برای سنجش تعهد سازمانی از پرسشنامه تعهد سازمانی مودی، استیرز و پورتر (1979) استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که به طور کلی بین فرهنگ سازمانی مدرسه و تعهد سازمانی دبیران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین تحلیل روابط بین هر یک از مولفه های فرهنگ سازمانی با تعهد سازمانی نشان داد که بین تک تک مولفه های ده گانه فرهنگ سازمانی با تعهد سازمانی دبیران هم رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تعهد سازمانی، دبیران دوره متوسطه
|
  • S. E.*, M. K., M. A., P. M. Pages 1-24
    This study aimed to investigate the effectiveness of constructivist education on participants’ satisfaction and learning in web-based continuing medical education courses. The study followed an experimental pretest-posttest control-group design. The sampling frame of the study included general dentists (N=1750) who participated in web-based continuing medical education in Mashhad University of Medical Sciences (MUMS). They enrolled in one of the 30 Web-based continuing education courses in the summer of 2012. From among the participants، a sample of 40 was selected randomly and then using random numbers were assigned to two groups of 20 as the experimental and control group. A trainer-made test with approved face and content validity and Kuder-Richardson reliability of 0. 80 was used to evaluating the participants’ learning rate. In addition، in order to assess their satisfaction، a use was made of a validated researcher-made questionnaire with Cronbach’s alpha of 0. 93. Data was analyzed employing descriptive and inferential statistics (MANOVA and ANCOVA). The results revealed that there was a significant difference between the posttest scores of the control and experimental groups. Thus، it was concluded that applying the constructivist theory for medical education in a web-based continuing education could enhance the learning rate and satisfaction of participants. It was indicated that the constructivist education could make the course more effective because of its capability to create an attractive، interactive and cooperative learning environments and also by taking into account the learning needs of participants and their characteristics.
    Keywords: Learning, Satisfaction, Web, based learning, Constructivist theory
  • S. M., Z. S.B. Pages 25-34
    This study was carried out to define the tendency of the faculty members to quality culture in Islamic Azad University. The design of the study was basically descriptive survey. A sample of 208 full-time faculty members of Tabriz Branch of Islamic Azad University (n=456) was randomly selected. Data were collected employing a researcher-made questionnaire، with a reliability index of 0. 83. The results indicated that the rate of the faculty members’ tendency towards all dimensions of quality culture including quality goals and criteria، senior management’s commitment to quality، development and empowerment، participation، and gratitude، and in general their tendency to quality culture were desirably higher than theoretical average.
    Keywords: Quality culture, Tendency to quality culture, Quality in higher education
  • F. H.*, R. S., A. M., Z. M. Pages 35-58
    The purpose of the present research was to study the role of self-assessment in predicting empowerment and organizational commitment of personnel. The variables of interest in this study were self-assessment، empowerment، and organizational commitment. The research method was correlational. The population included all the employees of cooperative companies and unions (n=255). One hundred and fifty five respondents were selected using cluster sampling. The instruments of the present study were three questionnaires: (1) Self-Assessment Questionnaire of Judge et al. (2003)، (2) Empowerment Questionnaire of Spritzer (1995)، and (3) Organizational Commitment Questionnaire of Allen and Meyer (2004). Using Cronbach’s alpha، the reliability of the questionnaires was calculated to be 0. 73، 0. 82، and 0. 76 respectively. Data were analyzed using descriptive (frequency، percentage، mean، standard deviation، and variance) and inferential statistics (Pearson’s correlation coefficient and analysis of variance). The findings suggested that there was a significant and positive correlation between self-assessment and empowerment، self-assessment and organizational commitment، and empowerment and organizational commitment.
    Keywords: Self, assessment, Empowerment, Organizational commitment
  • F. T., M. A.* Pages 59-72
    This study investigated the relationship between the organizational intelligence and high school principals’ performance in Yazd. A sample of 285 principals was selected using stratified sampling. In this descriptive-correlational study a use was made of two research instruments of organizational intelligence questionnaire (Albrecht، 2003) and a researcher-made questionnaire of Principals’ performance. They both enjoyed high reliability indexes. Kolmogrov Smirnov test، Pearson correlation coefficient، and stepwise multiple regression inferential analyses were used to analyze the data. The results indicated that there was a significant positive relationship between organizational intelligence and the principals’ performance (p≤0. 01، r=0. 747). In addition، stepwise multiple regression analysis revealed that from among the organizational intelligence components، “knowledge deployment” could predict most the principals’ performance (p≤0. 01، R2=0. 455). They، altogether، could account for 58. 3 percent of common variance of the principals’ performance (p≤0. 01، R2=0. 583). Therefore، organizations that attend to these components in their educational environment are more likely to attract capable and expert human resources.
    Keywords: Organizational intelligence, Principal's performance, Yazd high schools, performance Measurement
  • E. A., A. B. Pages 73-90
    The main purpose of this study was to investigate the relationship of management styles (relationship-oriented and task-oriented) to organizational health and job stress in education organization personnel in the fourth district of Shiraz. This correlational study included 144 participants selected through stratified sampling. Data were collected employing three questionnaires of management styles، organizational health، and job stress. Their Cronbach’s alpha reliability indexes were 0. 83، 0. 73، and 0. 68 respectively. To analyze data، descriptive statistics and correlational coefficient، and multi-stage regression were used. Data analysis revealed that there was a significant and positive relationship between relationship oriented management style and organizational health but there was a significantly negative relationship between task oriented management and organizational health. In addition، there was a significantly negative relationship between relation oriented management style and job stress but there was a significantly positive relationship between task oriented management style and job stress. A significantly negative relationship was further found between organizational health and job stress. Additionally، regression analysis indicated that management styles could significantly account for organizational health and job stress.
    Keywords: Management styles, Organizational health, Job stress
  • F. N.*, T. A. Pages 91-108
    This study aimed to study the relationship of empowerment and work life quality to working exhaustion of personnel in education organization in Tehran city. The study population comprised all the personnel (n=1027) working in the organization in 2010. Through simple random sampling 260 respondents were selected and after excluding incomplete questionnaires the sample size reduced to 250. A use was made of four research instruments including a demographic، empowerment، work life quality، working exhaustion and job stress questionnaires whose reliability (through Cronbach’s alpha) and validity (through factor analysis) were approved. Data analysis involved both descriptive and inferential statistics (Pearson correlational and regression analysis) were employed. The results indicated that there was a statistically negative relationship among empowerment، working life quality and working exhaustion. In addition، both working life quality and empowerment components could predict reversely working exhaustion.
    Keywords: Empowerment, Working quality, working exhaustion
  • A. Z., R. P., S. R. Pages 109-124
    The purpose of the present study was to investigate the relationship of perfectionism، goal achievement orientation and academic performance to academic burnout. The study was descriptive-correlational، and the population of the study was a student body of 8000 (including both males and females) studying at University of Mohaghegh Ardabili in the academic year 2010-2011. A sample of 110 participants was selected from among the above students، using a stage randomized sampling method. Data were collected through taking the advantage of Bereso’s academic burnout questionnaire، Terrey-short’s perfectionism questionnaire، and Elliot & McGreygory’s achievement goal orientation scale. The accumulated data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and multiple regression analysis. The results indicated that perfectionism، goal orientation mastery and academic performance could significantly predict academic burnout. It was also indicated that negative perfectionism had a significantly positive relationship with academic burnout، whereas academic performance، goal orientation mastery and positive perfectionism had significantly negative relationship with academic burnout.
    Keywords: Perfectionism, Goal orientation, Academic performance, Academic burnout, Students
  • M. B., A. A.*, Y. A. Pages 125-142
    The present study aimed to investigate the pathology of English course curriculum in high schools of Bushehr، Iran، employing a descriptive survey method. The population of the study included the language instructors and students respectively teaching and educating at state high schools in Bushehr in the academic year 2010-2011. The sample of the study included 343 female students who were randomly selected on the basis of their grades from among 3187 students along with the 27 instructors. Data were accumulated through questionnaires developed by the researchers. t-tests indicated that educational factors (including using improper teaching methods، lack of required educational materials، illogical English curriculum evaluations، and failing to have practical views on English learning) along with curricular factors (including lack of cultural background، inabilities to utilize the most recent teaching methods، using improper texts and contents، and insufficient educational hours) were of the most critical faults in the studied curriculum. Therefore، it is tempting to suggest that these eight factors، as the most critical faults in English education system، should be taken into account to improve the English education in Iranian schools.
    Keywords: Pathology, English language curriculum, High school
  • F. K., M. A. Pages 143-158
    This study examined the relationship of organizational learning capability and organizational intelligence to organizational citizenship behaviors among employees of Islamic Azad University of Khourasgan، Isfahan، Iran. The method of the study was causal correlation and structural equation modeling. The study population was 321 employees of Islamic Azad University of Khourasgan. Consulting Krejcie and Morgan’s table of sampling (1970)، 176 respondents were selected through simple random sampling. Research instruments were three questionnaires of Chiva et al. (2007) of organizational learning capability، Albrecht’s organizational intelligence (2003)، and Kernodle’s organizational citizenship behavior (2007). The results suggested there were significantly positive relation between organizational learning capability and its components and organizational citizenship behavior. As regards organizational intelligence and its components and organizational citizenship behavior a similar finding emerged. The results of structural equation modeling revealed that the organizational learning capability had a direct impact on organizational intelligence and an indirect impact on organizational citizenship behavior.
    Keywords: Organizational learning Capability, Organizational intelligence, Organizational citizenship behavior, University employees
  • K. N., M. T. Pages 159-180
    The present study was undertaken with the purpose to develop a model of empowering managers in Islamic Azad Universities of Mazandaran (IAUM). Including 750 managers working at 17 branches of IAUMs in 2012-2013، the population of the study consisted of the branch directors and deputes، college directors and deputes، heads of faculties، office managers and staffs (administrative، educational and research officers). Using Krejcie and Morgan’s table of sampling and stratified sampling method، 253 respondents (216 males and 37 females) were selected as the sample of the study including. In order to collect data، both library and field research methods were employed. A use was made of a close-ended questionnaire with 100 Likert scale items to measure the components of manager empowerment. Collected data were feed into SPSS and the confidence coefficient was calculated through Cronbach’s Alpha. In order to construct the model، LISREL software was used. The research findings indicated that vision، purpose، and mission components، training methods، ways of acquiring skills and knowledge in structural dimension، component of job satisfaction and the feeling of safety management in managerial dimension، components of self-esteem and self-actualization، the payment and bonuses in motivational dimension، components of the division of power، delegation and ethics، and professional behavior in participation dimension had the highest average load factor. In managers’ views، managing these factors plays a significant role in manager empowerment. Therefore، regarding the results and their approval by previous researches along with the available theories، we could conclude that the suggested model had theoretical and empirical validity. Hence، it is suggested that it be implemented to empower managers of different branches.
    Keywords: Empowerment, Managers, Structural dimension, Managerial dimension, Motivational dimension, Participation dimension
  • A. S.*, B. R., S. A., A. K. Pages 181-194
    The current study was purposed to investigate the relationship of introversion- extraversion personality type to job satisfaction and organizational commitment among teachers of the Education Organization in Delphan، Iran. The study utilized descriptive survey method. The study population of the current research included 1800 teachers of the Education Organization in Delphan. Employing Krejcie and Morgan’s table of sampling and simple cluster sampling، 316 subjects were selected as the study sample. The research instruments were Eysenk’s personality، Minnesota’s job satisfaction، and Allen and Mayer’s organizational commitment questionnaires. The result revealed that there was a significantly positive relation between job satisfaction and organizational commitment and introversion and extroversion personality types respectively. Further، the results were suggestive of no significant relation between introversion and organizational commitment. Additionally، no significant difference was detected between the males’ and females’ introversion and extraversion personality types.
    Keywords: Introversion, extraversion personality type, Job satisfaction, Organizational engagement, Minnesota
  • M. R. Pages 195-214
    The incentive behind the present study was to explore the relationship between school organizational culture and organizational commitment of high school teachers in Varamin، Iran. This study was of a descriptive and correlational research type. The selected population of the current study included 415 male and female high school teachers in Varamin in 2010-2011. On the basis of Krejcie and Morgan’s table of sampling، 201 individuals were selected as the study sample through cluster sampling. To measure organizational culture and organizational commitment، a use was made of organizational culture questionnaire developed by Hosseini (2005) and organizational commitment questionnaire developed by Mowday، Steers and Porter (1979). The collected data were subsequently analyzed using SPSS. For checking the relationship between organizational culture and organizational commitment variables، Pearson correlation coefficient method was used. The research findings revealed that there was a significantly positive correlation between organizational culture and organizational commitment. Moreover، analyzing the relationship between each of the components of organizational culture and organizational commitment suggested that there was a significantly positive correlation among them.
    Keywords: Organizational culture, Organizational commitment, High school teachers