فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد حسنی، هلاله مصطفی نژاد، چیمن مصطفی نژاد، مریم شهودی صفحات 1-20
    هدف اصلی این تحقیق، مطالعه تاثیر تجربه و عوامل سازمانی بر تعهد حرفه ای معلمان با بررسی نقش میانجی خودکارآمدی و هویت سازمانی بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان ابتدایی شهرستان پیرانشهر در سال تحصیلی 92-1391 بودند (585 نفر) که با استناد به جدول مورگان و با روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی 233 نفر از این تعداد برای پاسخگویی به پرسشنامه ها انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پنج پرسشنامه استاندارد بودند که روایی و پایایی آنها با استفاده از رواسازی تحلیل عاملی و محاسبه آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. در نهایت نیز داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها حاکی از آن بودند که سیاست سازمانی و گفتگوی دوطرفه ارتباط معنی داری با خودکارآمدی معلمان داشتند، ولی رابطه بین سیاست و هویت سازمانی تایید نگردید. هم چنین مسیرهای بین خودکارآمدی و هویت سازمانی با تعهد حرفه ای معنی دار شد. نقش میانجی خودکارآمدی در رابطه بین سیاست با تعهد حرفه ای، و در رابطه بین گفتگو با تعهد حرفه ای تایید گردید و واسطه گری هویت در رابطه بین گفتگوی دوطرفه با تعهد حرفه ای معنی دار بود ولی میانجی گری هویت سازمانی در ارتباط بین سیاست و تعهد حرفه ای تایید نگردید.
    کلیدواژگان: سیاست سازمانی، گفتگوی دوطرفه، تعهد حرفه ای، خودکارآمدی معلم، هویت سازمانی
  • یوسف ادیب، لیلا راد سلیمانی، محمد عظیمی صفحات 21-42
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر هوشمندسازی مدارس در تعامل با نگرش به فناوری اطلاعات و ارتباطات بر ارتقاء فرآیند یاددهی یادگیری و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان پایه سوم متوسطه بوده است. روش تحقیق توصیفی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری، شامل کلیه مدارس هوشمند و عادی شهر تبریز بود. و که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای تعداد 12 مدرسه که 6 مدرسه عادی و 6 مدرسه هوشمند به تعداد 346 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از سه پرسشنامه فرآیند یاددهی یادگیری، نگرش به فناوری اطلاعات و ارتباطات و خودکارآمدی تحصیلی استفاده شد. که دارای روایی و پایایی قابل قبولی بودند، برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA)، و t مستقل و تحلیل واریانس استفاده شده است. نتایج نشان داد: که بین فرآیندهای یاددهی و خودکارآمدی تحصیلی مدارس هوشمند و عادی تفاوت وجود دارد. هم چنین بین اثر تعامل مدرسه و نوع نگرش به فناوری بر خودکارآمدی تحصیلی تفاوت وجود دارد. اما بین فرآیند یادگیری در مدارس و اثر تعامل مدرسه و نوع نگرش به فناوری فرآیند یاددهی یادگیری در مدارس هوشمند و عادی تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هوشمند سازی مدارس، نگرش به فناوری اطلاعات و ارتباطات، فرآیند یاددهی یادگیری، خودکارآمدی تحصیلی
  • فاطمه رنجبر، عبادالله احمدی، مجید برزگر صفحات 43-62
    از آنجا که خودارزیابی بر اساس مدل تعالی EFQM یک فرایند کلیدی برای انجام بهبود است می توان به تشخیص نقاط قوت و فرصت های بهبود دست یافت که منجر به تعالی سازمان شود، لذا هدف از این تحقیق تبیین ابعاد تعالی سازمانی در کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس بر اساس مدل EFQM بوده است؛ روش تحقیق توصیفی و از نوع مطالعات کاربردی، جامعه آماری شامل کلیه مربیان اعم تمام وقت و پاره وقت شاغل در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس برابر با141نفر بودند. به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان و جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه استاندارد مدل کیفیت بنیاد اروپایی استفاده شده است. به منظور استخراج و تحلیل اطلاعات از روش آماری الگوی مدل تعالی سازمانی و t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج نشان داد که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس در این ارزیابی 449 امتیاز از 1000 امتیاز کسب کرد که 259 امتیاز آن مربوط به حوزه توانمندسازها و190 امتیاز مربوط به حوزه نتایج بود.یافته های پژوهش حاکی از آن است که در حوزه توانمند سازها معیارهای رهبری 56 درصد، خط مشی و استراتژی 72 درصد، کارکنان 53 درصد، شرکاء و منابع 57 درصد و فرایندها 33 درصد، در حوزه نتایج نیز معیارهای نتایج مشتری 22 درصد، نتایج کارکنان 43 درصد، نتایج جامعه 92 درصد و نتایج کلیدی عملکرد 34 درصد از امتیاز مربوط به هر معیار را کسب نمود. به جز معیار نتایج جامعه که امتیاز بالایی را داراست؛ در سطح 95% تفاوت معناداری بین میانگین امتیازات کسب شده تا میانگین امتیازات مورد انتظار و مدنظر در مدل تعالی سازمانی وجود دارد. از نتایج حاصله می توان گفت که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس تا رسیدن به جایگاه کسب نشان تعالی سازمانی راهی را در پیش دارد که مستلزم نگاه ویژه تر به ابعاد مختلف سازمانی از جمله نتایج کارکنان می باشد. چرا که کمترین امتیاز را در این مدل در معیار نتایج کارکنان کسب نموده است.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، مدل تعالی سازمانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس
  • خدایار ابیلی، ابراهیم مزاری، کبری خباره، معصومه ملکی صفحات 63-84
    این تحقیق با هدف تبیین نقش سرمایه های انسانی کارکنان دانشگاه بیرجند در گرایش به نوآوری سازمانی آنان و بر اساس مدل سرمایه های انسانی کرافورد و مدل گرایش به نوآوری سازمانی ترکیبی جمینزو جیمنز، پنیادز، پراجگو و سوهال انجام شده است. روش پژوهش توصیفی و همبستگی، و روش تحلیل از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بوده است. جامعه آماری شامل کارکنان 7 دانشکده و کارکنان ستادی/ پشتیبانی دانشگاه به تعداد414 نفر بوده که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه گیری طبقه ای با اختصاص متناسب، حجم نمونه 162 نفر انتخاب شد. از پرسشنامه سرمایه های انسانی با پایایی (94/ 0=α) و پرسشنامه گرایش به نوآوری سازمانی با پایایی(91/ 0=α) استفاده شد، که روایی محتوا و سازه آن ها نیز مورد بررسی و تایید قرارگرفت. داده ها براساس فرضیه های پژوهش و با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، تی تک نمونه ای، مدل یابی معادلات ساختاری و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. نتایج تی تک نمونه ای نشان داد، میانگین سرمایه های انسانی و گرایش به نوآوری سازمانی کارکنان به طور معناداری پایین تر از میانگین مورد انتظار بوده است. بر اساس مدل یابی معادلات ساختاری، سرمایه های انسانی با ضریب مسیر (63/ 0=γ) بر نوآوری فرایندی و با ضریب مسیر (71/ 0=γ) بر گرایش به نوآوری سازمانی تاثیرگذار بوده است اما بر نوآوری تولیدی و اداری آنان تاثیری نداشته است. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد، دانش و تخصص به عنوان مولفه های سرمایه های انسانی، 38 درصد از گرایش به نوآوری سازمانی کارکنان را پیش بینی می نمایند.
    کلیدواژگان: سرمایه های انسانی، گرایش به نوآوری سازمانی، نوآوری تولیدی، نوآوری فرایندی، نوآوری اداری
  • زهرا طباطبایی، احمدرضا اوجی نژاد، عباس قلتاش صفحات 85-102
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه هوش اجتماعی با مهارت های کار آفرینی و خلاقیت دانش آموزان به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری در این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان هنرستان های شهر شیراز بود که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای نمونه شامل 240 دانش آموز انتخاب شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های هوش اجتماعی سیلورا و همکاران (2001)، پرسشنامه مهارت های کارآفرینی الیان بیچ (2007) و پرسشنامه خلاقیت عابدی (1372) استفاده گردید. پایایی ابزار پژوهش با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ بترتیب 72/ 0، 85/ 0 و 89/ 0، محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد بین هوش اجتماعی و ابعاد آن با مهارت های کار آفرینی (314/ 0) و خلاقیت (233/ 0) دانش آموزان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد هوش اجتماعی و ابعاد آن، قدرت پیش بینی معناداری برای مهارت های کار آفرینی و خلاقیت دارند. از بین ابعاد هوش اجتماعی بعد آگاهی اجتماعی پیش بینی کننده ی خلاقیت و ابعاد پردازش اطلاعات و مهارت اجتماعی به ترتیب قوی ترین پیش بین برای مهارت های کارآفرینی بودند.
    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، مهارت های کار آفرینی، خلاقیت و هنرآموز
  • عباس رجایی آذرخوارانی، سعید رجایی پور، رضا هویدا صفحات 103-122
    هدف از این پژوهش، بررسی روابط چندگانه میان قابلیت جذب دانش با بهبود کیفیت علمی از دیدگاه اعضای هیئت علمی در دانشگاه های منتخب اصفهان بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه های اصفهان (593 نفر)، علوم پزشکی اصفهان (643 نفر) و آزاد اسلامی واحد خوراسگان (236 نفر) در سال تحصیلی 92-1391جمعا به تعداد 1472 نفر می باشد. که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با حجم، تعداد 177 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه قابلیت جذب دانش منبیوا و همکاران (2003) با 10 سوال و پرسشنامه بهبود کیفیت علمی براساس مدل برنامه بهبود کیفیت علمی (2012) با 30 سوال با مقیاس پنج درجه ای لیکرت بود. روایی پرسشنامه ها به صورت محتوایی، صوری و سازه مورد تایید قرار گرفت و ضرایب پایایی آنها با استفاده از میزان آلفای کرونباخ به ترتیب 88/ 0 و 95/ 0 محاسبه گردید. در این پژوهش داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری 16SPSS و 18Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که بین قابلیت جذب دانش با بهبود کیفیت علمی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، هم چنین بین مولفه های قابلیت جذب دانش (توانایی کارکنان و انگیزش کارکنان) با تمام مولفه های بهبود کیفیت علمی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری نشان داد که قابلیت جذب دانش تاثیر مثبت و معناداری بر بهبود کیفیت علمی دارد.
    کلیدواژگان: قابلیت جذب دانش، بهبود کیفیت علمی، اعضای هیئت علمی
  • امیرحسین محمد داودی، شبنم پژوهش صفحات 123-146
    این تحقیق با هدف ارزیابی مدل رهبری مشترک در تیم خلق دانش در اعضای هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شده است. روش پژوهش از نظر نحوه اجرا توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیت علمی دانشگاه رازی بوده که در حدود 360 نفر می باشند. برای تعیین حجم نمونه مطابق جدول مورگان نمونه ای به حجم 179 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای- نسبی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بوده که مولفه ها همراه با ضریب آلفای کرونباخ ذکر می شود: خود رهبری 77/ 0، اعتماد تیمی 85/ 0، تعهد تیمی 76/ 0، رهبری مشترک 86/ 0 و خلق دانش 84/ 0 برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از تحلیل رگرسیونی استفاده شد و نتایج نشان داد. سطوح بالای خود رهبری رابطه مثبتی با بالای اعتماد تیمی داشت. سطوح بالای خود رهبری با سطوح بالای تعهد تیمی رابطه مثبت داشت. سطوح بالای اعتماد تیمی رابطه مثبت با سطوح بالای رهبری مشترک داشت. سطوح بالای تعهد تیمی رابطه مثبت معنی داری رهبری مشترک داشت. سطوح بالای رهبری مشترک رابطه مثبت و معنی داری با سطوح بالای خلق دانش داشت.
    کلیدواژگان: خودرهبری، تیم، اعتماد تیمی، تعهد تیمی، رهبری مشترک، خلق دانش
  • حسین صمدی میارکلایی، حسنعلی آقاجانی، حمزه صمدی میارکلایی صفحات 147-166
    توانمندسازی به معنای آماده کردن کارکنانی است که به اندازه کافی دارای استقلال باشند، و به آن ها اجازه می دهد تا بتوانند موقعیت های مسئله ای پیش بینی نشده از قبیل شکایات را حل نمایند. توانمندسازی روانی یکی از عواملی است که بیش ترین تاثیر را بر موفقیت، رشد اقتصادی و بهره وری سازمان ها و بنگاه ها دارد، و از جهتی یکی از مولفه های مهم در جهت توانمندسازی کارکنان در داخل سازمان، ساختار سازمانی مناسب است. هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه میان ساختار سازمانی و توانمندسازی روانی کارکنان است. جامعه آماری این پژوهش، 113 نفر از کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان بابلسر و بهنمیر می باشند، که برای نمونه گیری آن از روش سرشماری استفاده شد، هم چنین برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه بهره گرفته، و در نهایت 102 پرسشنامه پس از تکمیل و بازنگری مورد بررسی قرار گرفت، و تجزیه و تحلیل داده ها نیز بوسیله نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام شده است. یافته ها نشان می دهد میان ساختار سازمانی و توانمندسازی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. هم چنین میان مولفه های ساختار سازمانی و توانمندسازی، ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد. امروزه سازمان ها برای بهبود عملکرد و اثربخشی نیازمند به کارکنان توانمند هستند تا به اهداف خود در جهت رشد و بهره وری برسند، از این رو، وظایفه اصلی سازمان ها باید حرکت و توجه بیش تر به سمت توانمندسازی بیش تر در کارکنان و ایجاد ساختاری مناسب برای توسعه آن باشد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، توانمندسازی روانی، اداره آموزش و پرورش
  • وحید سلطانزاده، حسن قلاوندی، میرمحمد سیدعباس زاده صفحات 167-190
    این تحقیق با هدف تببین رابطه بین جامعه پذیری سازمانی و مسئولیت پذیری اجتماعی در میان کارکنان دانشگاه ارومیه انجام شده است. با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی، 200 نفر از کارکنان دانشگاه با توجه به دانشکده محل خدمت به صورت طبقه ای متناسب با حجم هر یک از دانشکده ها به طور تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد جامعه پذیری سازمانی بر اساس مدل تائورمینا و مسئولیت پذیری اجتماعی بر پایه مدل کارول استفاده شده است. داده های تحقیق پس از جمع آوری براساس فرضیه های پژوهش و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج گویای آن است که: 1- بین جامعه پذیری سازمانی با مسئولیت پذیری اجتماعی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. 2- مولفه های دریافت آموزش، تفاهم می توانند به طور مثبت و معنی دار ابعاد مسئولیت اقتصادی، قانونی، اخلاقی و اجتماعی را پیش بینی کنند. در نتیجه می توان بیان کرد با توجه نمودن به جامعه پذیری کارکنان می توان شاهد بهبود و افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی آنان بود.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، مسئولیت پذیری اجتماعی، کارکنان، دانشگاه ارومیه
  • حمید محمودیان، علی محمد ساجدی، طاهره بیگم فقیهی صفحات 191-212
    در زمره علوم انسانی، علم مدیریت، و در میان مسایل این علم، مبحث نظارت و کنترل از جمله مسایل جنجال برانگیز و پر از چالش علوم انسانی- اجتماعی است که؛ پیش فرض ها و مبانی تئوریک انسان شناختی و وجودشناختی در ابعاد آن بسیار دخیل است. این که، رویکرد ما به ماهیت انسان وجامعه «الهی باشد یا»سکولار«در نوع نگرش ما به اصول مدیریت، اهداف، و شیوه های آن، و ملاک های ارزیابی و نظارت در حوزه مدیریت کشوری، و یا سازمانی متفاوت است، و به همان میزان عملکردهای آن نیز. در این تحقیق، فشرده ای از نظام ارزشیابی و نظارت اسلامی از نگاه نهج البلاغه امام علی (ع) عرضه شده است، و مبانی الهی و انسان شناختی و ارزش شناختی آن از کلام نورانی آن حضرت استخراج نموده ایم. سپس، با ذکر نمونه هایی از اعمال نظارت مستقیم و غیرمستقیم برگرفته از سیره و سخنان آن بزرگوار، گامی هرچند کوتاه، درجهت تبیین شیوه نظارتی امام (ع) برداشته شده است، باشد تا از این رهگذر گوشه ای از غنای علمی و فرهنگی آموزه های اجتماعی دین مبین اسلام به نمایش گذارده، برتری وتعالی آن را برآموزه های غربی نشان دهیم.
    کلیدواژگان: مدیریت، نهج البلاغه، امام علی(ع)، نظارت و کنترل، خود کنترلی
  • غلامرضا الله توکلی، نادر شهامت، احمد رضا اوجی نژاد صفحات 213-228
    هدف از این تحقیق تبیین رابطه هوش سازمانی با خودکارآمدی و رضایت شغلی دبیران متوسطه بوده است. روش تحقیق همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دبیران متوسطه شهر جیرفت است. حجم نمونه 234 نفر بوده است. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل سه پرسشنامه هوش سازمانی (Alberkht،2003) خود کارآمدی (sherr،1982) و رضایت شغلی (Candal & Halin 1969) بوده است. جهت تجزیه و تحلیل از روش های آمار توصیفی (جدول توزیع فراوانی، تداوم نمودار، میانگین و انحراف استاندارد) و در سطح آمار استنباطی از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شده است نتایج پس از تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که بین هوش سازمانی با خودکارآمدی و رضایت شغلی رابطه معناداری وجود دارد. بین ابعاد هوش سازمانی (چشم انداز استراتژیک، سرنوشت مشترک، میل به تغییر و روحیه) با رضایت شغلی رابطه معناداری وجود دارد. بین ابعاد هوش سازمانی با خودکارآمدی رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین متغیر چشم انداز استراتژیک نسبت به دیگر متغیرها پیش بینی کننده قوی تری برای رضایت شغلی می باشد. متغیر روحیه نسبت به دیگر متغیرها پیش بینی کننده قوی تری برای خودکارآمدی می باشد.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، خودکارآمدی، رضایت شغلی، دبیران
  • اسد حجازی، عبدالرحیم نوه ابراهیم، محمدرضا بهرنگی، حسن رضا زین آبادی صفحات 229-242
    این تحقیق به منظورشناسایی عوامل تاثیرگذار بر برنامه های توسعه آموزش کارآفرینی در نظام آموزش عالی کشورمان انجام شد. روش تحقیق از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، مدیران دانشگاه های دولتی شهر تهران بوده که 386 نفر به روش نمونه گیری سرشماری برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و تحلیل محتوا در کنار پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با مطالعه منابع و اخذ نظرات استادان با تجربه و صاحب نظر در زمینه آموزش کارآفرینی به دست آمد و برای محاسبه پایایی، از آزمون آلفای کرانباخ استفاده که میزان عامل سیاستگذاری 87/0a= و عامل حوزه قلمرو آموزش 84/0a= ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها، از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد سیاست ها و حوزه قلمرو آموزش بر برنامه های توسعه آموزش کارآفرینی تاثیر دارد. و بین مولفه های آموزشی تدوین سیاست، اجرا و ارزیابی سیاست، طراحی، اجرای، محتوای و ارزشیابی دوره در برنامه های توسعه آموزش کارآفرینی در نظام آموزش عالی ایران رابطه ی مستقیم و مثبت به دست آمد. هم چنین یافته ها بیانگر آن است که شاخص های برازندگی اولیه در تایید الگوی سیاست گذاری و مولفه های آموزشی اثر گذار بر برنامه های توسعه آموزش کارآفرینی دانشگاهی تناسب داشتن الگو را تایید می کند.
    کلیدواژگان: توسعه، آموزش کارآفرینی، سیاست ها، اجرای برنامه، محتوای دوره، ارزشیابی، کارآفرینی دانشگاهی
|
  • Pages 1-20
    The present research has been conducted with the aim of study the effect of experience and organizational factors on teachers ‘professional commitment for examining the mediating role of teacher efficacy and organizational identity. The research method was descriptive-survey. The population consisted of all elementary teachers of Piranshahr city in 2012-2013 academic year (585persons) and a sample of 233 persons was selected by stratified random sampling method. The tools for gathering the data were five standard questionnaires that their validity and reliability were examined and then verified. The structural equation modeling was used for analyzing the data. The results showed that organizational politics and reflective dialogue was a significant relationship with teacher efficacy but the relationship between politics and identity not confirmed. Also was a significant relationship between teacher efficacy and identity. Finally، the mediating role of efficacy with the relationship between reflective dialogue and professional commitment، and relationship between organizational politics and professional commitment was confirmed. The mediating role of organizational identity with the relationship between reflective dialogue and professional commitment was significant but the relationship between organizational politics and professional commitment was not confirmed.
    Keywords: Organizational Politics, Reflective Dialogue, Professional Commitment, Teacher Efficacy, Organizational Identity
  • Pages 21-42
    This study aims to determine the effect t of school intelligent building and mediator role of attitude to ICT on promoting teaching learning process and academic self-eficacy of third grade of secondary school students. This research is a causal-comparative study. The research population includes all smart and ordinary schools. The sample consists of 12 schools (6 smart and 6 ordinary schools) which were selected by cluster random sampling. Data analysis is carried out with multivariate analysis of variance (manova), independent t-test and The results indicated that there is difference in teaching learning process between smart and ordinary schools. The results also showed that there is difference between school interaction and attitude to ICT effect academic self-eficacy, but there is no statistically significant difference among learning process at schools, school interaction effect and attitude to teaching learning technology in smart and ordinary schools.
    Keywords: Intelligent school, Attitudes to ICT, Teaching, learning process, Efficacy Study
  • Pages 43-62
    As the Selp – examination is a key process to accomp;ish the important according to the EFQM sublimity model, It can achiev to recognition the power point and important that leal to the sublimity of organization and it,s exclling. So te aimof this study has been clacification the organizational sublimity demensions in centers of in tellectual Bupbringing of children and adolescents of Fars provice, According to the EFQM model: the procedure of study was describtive and was the kind of applied researches. Statisticed society included every teathers wheather fulltime and parttime employed in center of intellectual upbringing of children and aclolescents of Fars province equal 141 Persons. It has used from simple accident sample procedure and Morgan scheme and for collecting the information used from standard questinor of European foundation quality model. It has used from statistical Procedurs in order to mining and analysiz the information used in organizational sublimity. Model and mono sample. The results showed that in this evaluation, the center of intellectual upbringing of children and adolescents of Fars provice, gained 449 scores of 1000, that 259 scores of it related to strength domain and 190 scores of it, related to domain of results. The finelings of researchs indicate that in strength domain the scoreof leader ship criterinos is %57, policy and strategy %72, employers %53, partners and resources %57 and processes %33. And also in results domain the scores of customer results criterions is %22, the results of employers %43, society results %922 and the key results of performance %34 and except the results of society that has ahigh score, there is a meaning ful difference between the average of gained scores and the average of enpected scores at the %95 level in organizational sublimity model. We can say from the gained results the center of intellectual up bringing of children and aolscent Fars – Province will has away a head, to reach locality of gaining the organizational. submility that demands more special view to organizational different demensions such as employers results. Because it has gained the least score in this model.
    Keywords: Self – examination_organizational sublimity model_the center of intellectual upibringing of children_aclolescents of Fars province
  • Pages 63-84
    This study Explanation Role of employees, human capital on tendency to organizational innovation at Birjand University. The research has been According to the Crawford human capital model and hybrid model of Tendency to organizational innovation Jiménez-Jiménez, Prajgow, and sohal. The research method was descriptive and correlational And analysis Method was structural equation modeling.The Statisticalpopulation was staff of 7faculty, and Headquarters / supporter staff at Birjand University As number 414 personsthat Using Cochran's sampling formula that Sample size was determined 162 employees by Stratified random sampling with proportional allocation. Human capital questionnaire with the reliability (α=94/0)and tendency to organizational innovation questionnaire with a reliability (α =91/0) was used to collect data that Content and construct validity were also reviewed and approved. researchdata were analyzedbased on research hypothesis and using Kolmogorov – Smirnov, one-sample t, stepwise regression analysis and structural equation modeling. one-sample tResultshowedAverage human capital and tendency to organizational innovation significantly lower than the expected mean. Based on structural equation modeling, human capital factor with pathway (γ=0/63) on innovation process and with pathway (γ=0/71) has affected on tendency to organizational innovation. Also, human capital have not been affected on Productive and administrative Innovation. Stepwise regression results indicated that knowledge and expertise as a component of human capital, Predict 38 per cent of tendency to organizational innovation.
    Keywords: human capital, tendency to organizational innovation, productive Innovation, Process Innovation, Administrative Innovation
  • Pages 85-102
    This study aimed to investigate the relationship between social intelligence with entrepreneurship skills and creativity based on descriptive - correlation method. The population in this study, amounting to 240, included Shiraz technical high school students, altogether. These students, were selected by multi-stage cluster sampling methods as samples of the study. To collect information questionnaires: Tromoso social intelligence(2001), Elaine Biech entrepreneurship skills(2007) and creativity questionnaire of Abdi. Furthermore, the data analysis of descriptive statistics (mean and SD) and inferential statistics (Pearson correlation and regression) were carried out. The Reliability of the instrument through the application of cronbach alpha coefficient was calculated as. 72, .85 and. 89 respectively. The results showed that social intelligence and its components had positive significant relationship with entrepreneurship skills and creativity. The analysis of regression indicated that social intelligence and its components had a significant predictive power for students entrepreneurship skills and creativity. Among the components of social intelligence, social awareness components could predict creativity. the components of information processing and social skills respectively were the strongest predictors for entrepreneurship skills.
    Keywords: Social intelligence, Entrepreneurship skills, Creativity, Technical high school students
  • Pages 103-122
    The purpose of this study was to examine the multi relationships between knowledge absorptive capacity and academic quality improvement from the viewpoints of faculty members at Isfahan selected Universities. The research method was descriptive and correlational type. The statistical population consisted of 1472 faculty members of Isfahan selected Universities from wich a sample size of 177 was chosen through stratified random sampling. The research instruments included, Minbaeva et al (2003) knowledge absorptive capacity questionnaire. To study academic quality improvement, a questionnaire based on AQIP Scale was utilized. The questionnaires validity was confirmed through confirmatory factor analysis and their Cronbach alpha coefficient was estimated 0.88 and 0.95 respectively. The findings revealed that there is a positive and significant relationship between knowledge absorptive capacity and academic quality improvement components (p<0.01). Also there is positive and significant relationship between knowledge absorptive capacity components (employees’ ability and employees’ motivation) and academic quality improvement components (p<0.01). The examination of the findings through structural equation modeling indicated that knowledge absorptive capacity had a significant and positive effect on academic quality improvement.
    Keywords: knowledge absorptive capacity, academic quality improvement, faculty members
  • Pages 123-146
    The present study performed to evaluate the shared-leadership model in knowledge creation teams among the faculty members of Kermanshah Razi Unieversity. This study performed as a descriptive-correlative one and it is an applied study in regard to research goal. The statistical society of study was including all faculty members of Razi University that totally was 360. For determine the sample volume based on Morgan’s table, 179 persons selected as study sample by a random relative-category method. The author made questionnaire used as data gathering tool in this study and it includes components such as self-leadership, team confidence, team commitment, shared-leadership and knowledge creation. The content reliability of this tool confirmed by experts and Cronbach’s alpha coefficient used to obtain the reliability coefficients of any component. The obtained coefficients were 0.77, 0.85, 0.76, 0.86 and 0.84 respectively. The regression analysis used for analyzing the information. The following results obtained. There is a positive relation between high levels of self-leadership and high levels of team confidence. There is a positive relation between high levels of team commitment and high levels of self-leadership. There is a positive relation between high levels of team confidence and high levels of shared-leadership. There is a positive and significant relation between high levels of team commitment and high levels of shared-leadership. And finally, there is a positive and significant relation between high levels of shared-leadership and high levels of knowledge creation
    Keywords: Self leadership, team trust, team commitment, shared leadership, knowledge creation
  • Pages 147-166
    Empowerment means providing service employees with enough autonomy to allow them to handle unforeseen problem situations such as complaints. At first hand, psychological empowerment is one of factors that have most influence on organizations and firm's success, economic growth, and productivity. One the other hand, suitable organizational structure is one of important components to employee's empowerment within organization. The main purpose of present research is investigation of relationship between organizational structure and employee's psychological empowerment. Statistical population of present study includes 113 persons of babolsar and bahnamir cityeducation and training administration's employees and the census method was used for sampling, they also used a questionnaire to collect information and finally, 102 completed questionnaires were analyzed and reviewed, and analyzing the data by SPSS and LISREL software is done. Results show that there is a significant and negative relationship between organizational structure and employee's empowerment. So there is a significant and negative relationship between organizational structure components and empowerment. Nowadays, in order to performance and effectiveness improvement, organizations need to empowered employees to accomplish their own goals towards growth and productivity. Thus, organizations should pay more attention to their employees’ empowerment and creation of suitable organizational structure for its development that is main duties of them.
    Keywords: Organizational Structure, Psychological Empowerment, Education, Training Administration
  • Pages 167-190
    The aim of this explanation is to relationship between organizational socialization and social responsibility among staff of the Urmia University. A sample of 200 staff were chosen randomly according to their faculty. Two questionnaires were used for data collection. the first one is questionnaire of organizational socialization based on Taormina model and one questionnaire of social responsibility based on Carroll model. The data analyzed based on research hypothesis with using of Pearson and Multi Regression. The results showed that:1- There is a positive and significant relationship between organizational socialization with social responsibility. 2- training, understanding and prospects is significant predictors economical responsibility, legal responsibility, moral responsibility and social responsibility. The result can be expressed with respect to the socialization of employees can be improved and increased control of their social responsibility.
    Keywords: Organizational Socialization, Social Responsibility, Staff, Urmia University
  • Pages 213-228
    the purpose of the present study has been to express the relation of organizational intelligence with self-efficiency and occupational satisfaction of high school teachers in jiroft small town. The research method is descriptive and of correlation type. The statistical society includes all the higschool teachers of jiroft small town in this study. In the academic year (91-92), 234 persons were selected through using kerjessi_moorgan method. The measurement tools, in this research, are included of organizational intelligence questionnaire,(alberekht,2003), self – efficiency questionnaire (sharar,1982) andoccupational satisfaction questionnaire (smith, 1978). The descriptive statistical methods (the abundancy distribution table, grophs continuity, mean and standard deviation) have been used for analyzing data and regression and correlation tests have been used in perceptive statistical level. After analyzing the data, the results showed that there is a meaning ful relation between organizational intelligence and self-efficiency and also occupational (p<1%). There is a meaningful relation between the aspects of organizational intelligence(strategic view,common fate,tendancyfor changing and morale) and occupational satisfaction (p<1%).there is a meaningful relation between the aspects of organizational intelligence and self –efficiency (p<1%). Also, the variable strategic viewis considered as a stronger variable of investigation for occupational satisfaction proportionate to other stronger variable of investigation for self –efficiency proportionate to other variables
    Keywords: organizational intelligence, self, efficiency, occupational, satisfaction, teachers