فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن رضا زین آبادی*، مریم محمدوند پیرالقر صفحات 1-22
    رهبری فناوری یکی از حوزه های نوظهور در ادبیات رهبری مدرسه است و تاکید می کند که مدیر مدرسه باید نقش فعالی در کاربست فناوری در مدرسه داشته باشد. دانش داخلی در این خصوص بسیار ضعیف است. این تحقیق، به روش ترکیبی اکتشافی (کیفی- کمی) و با هدف بررسی نقش مدیران در کاربست فناوری در مدرسه انجام شده است. ابتدا در بخش کیفی خبرگان حوزه فناوری آموزشی بصورت هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده و مورد مصاحبه قرار گرفتند. نتایج تحلیل محتوا و کدگذاری مصاحبه ها 58 نشانگر را شناسایی نمود. نشانگرها در قالب 9 بعد شامل «دانش، باور و اقدام مدیر به استفاده از فناوری»، «ترسیم اهداف و انتظارات فناوری»، «برنامه ریزی فناوری»، «ایجاد و تقویت فرهنگ استفاده از فناوری»، «توانمندسازی معلمان برای استفاده از فناوری»، «تشویق و تحریک معلمان به استفاده از فناوری»، «ارزیابی عملکرد فناوری معلمان»، «تقویت تسهیم دانش فناوری» و «پشتیبانی فناوری» طبقه بندی شد. در بخش کمی بر اساس نشانگرها و ابعاد شناسایی شده، پرسشنامه رهبری فناوری طراحی و بوسیله ی 335 معلم مدارس هوشمند شهر تهران تکمیل شد. داده های بخش کمی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی تحلیل شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که الگوی اندازه گیری متغیر رهبری فناوری برازش خوبی با داده ها دارد. این پژوهش به نقش مدیران در کاربست فناوری توسط معلمان تاکید می کند و متغیر و پرسشنامه رهبری فناوری را به پژوهشگران علاقه مند پیشنهاد می کند. در پایان در مورد یافته ها بحث شده است.
    کلیدواژگان: فناوری آموزشی، رهبری فناوری، معلم، مدیر، مدارس هوشمند
  • مژگان عبدالهی*، کورش فتحی واجارگاه، علی تقی پور ظهیر، حمید رحیمیان صفحات 23-54
    هدف از این پژوهش، بروزرسانی وظایف، مسوولیت ها و شناسایی شایستگی های مدیران آموزش است. شناسایی این شایستگی ها، پیش نیاز طراحی برنامه های آموزشی و توسعه ای برای آنان می باشد. بنابراین هدف کلی این مقاله، بهنگام سازی وظایف و شناسایی شایستگی های مدیران آموزش و توسعه منابع انسانی است. روش پژوهش کیفی است. حجم نمونه معادل 14 نفر- از مجرب ترین مدیران و متخصصان آموزش و توسعه منابع انسانی کشور با میانگین تجربه کاری10 سال- می باشد. نتایج در یک کارگاه سه روزه به نام دیکوم[1] بدست آمد؛ سپس یافته های کارگاه در خصوص شایستگی های شناسایی شده در نشستی تخصصی توسط چند تن از مدیران و متخصصان حوزه آموزش در 10 موضوع بدین شرح طبقه بندی گردید: الف- شایستگی های مشترک (عمومی) شامل: ویژگی های شخصیتی و اخلاقی- شایستگی ادراکی- تعالی طلبی- شایستگی بین فردی می باشد. ب- شایستگی های ویژه شامل: ب- 1- شایستگی های فنی و شغلی، ب- 2- شایستگی های سازمانی که دارای زیر شایستگی هایی نظیر: شایستگی کسب و کار، رهبری، مدیریت عملکرد، تفکر استراتژیک، تصمیم گیری می باشد.
    کلیدواژگان: مدیران آموزش و توسعه منابع انسانی، شایستگی، دیکوم
  • مهدی محمدی *، قاسم سلیمی، سلیمه ستوده فر، لیلا ثواب صفحات 55-80
    از منظر تئوری های آموزش عالی، دانشگاه مانند سایر سازمان ها، باید قادر به ارائه پاسخ های متعدد به محیط پیرامون خود باشد. این رفتار منعطف در مبانی نظری با عنوان انعطاف پذیری سازمانی، مفهوم سازی شده است. سازمان های منعطف به موضوع عدالت سازمانی نیز توجه ویژه ای دارند. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین انعطاف پذیری سازمانی و عدالت سازمانی از دیدگاه کارکنان دانشگاه شیراز بود. جامعه آماری شامل کارکنان رسمی و پیمانی دانشگاه شیراز در سال 93-92 بود که با نمونه گیری تصادفی ساده، 181 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها دو پرسشنامه عدالت سازمانی و انعطاف پذیری سازمانی (محقق ساخته) بود که روایی آن به ترتیب 93/0 و 94/0محاسبه شده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی، همبستگی و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شدند. نتایج نشان داد که:1) بین انعطاف پذیری سازمانی و ابعاد عدالت سازمانی رابطه معناداری وجود دارد.2) بین جنسیت و ادراک کارکنان از انعطاف پذیری سازمانی با ادراک آنان از عدالت سازمانی رابطه تعاملی وجود ندارد.3) بین سابقه خدمت و ادراک کارکنان از انعطاف پذیری سازمانی با ادراک آنان از عدالت سازمانی رابطه تعاملی وجود ندارد.4) بین مدرک تحصیلی و ادراک کارکنان از انعطاف پذیری سازمانی با ادراک آنان از عدالت سازمانی رابطه تعاملی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری سازمانی، عدالت سازمانی، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی، عدالت تعاملی، محیط های دانشگاهی
  • مرضیه طهماسبی، مسلم صالحی*، عباس قلتاش صفحات 81-92
    هدف از این مقاله، بررسی رابطه بین حمایت سازمانی و خودکارآمدی شغلی با رفتار شهروند سازمانی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت می باشد. روش از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت می باشند که تعداد آنها در زمان پژوهش برابر با190 نفر بود، نمونه مورد مطالعه شامل90 نفر از کارکنان بود که از طریق شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات سه پرسشنامه رفتار شهروند سازمانی پودساکف و همکاران (1990) پرسشنامه خودکارآمدی شغلی شرر و همکارانش (1982) و حمایت سازمانی آیزنبرگر (1986) بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندگانه انجام شده است. یافته های تحقیق نشان داد که بین حمایت سازمانی و خودکارآمدی شغلی با رفتار شهروند سازمانی رابطه مستقیم معنادار وجود دارد و از ابعاد خودکار آمدی شغلی، ابعاد پافشاری بر انجام کار و میل به ادامه انجام کار با رفتار شهروند سازمانی رابطه مستقیم معنادار دارند
    کلیدواژگان: حمایت سازمانی، رفتارشهروندسازمانی، خودکارآمدی، دانشگاه، کارکنان
  • محمود مرادی، خاتون دلیلیان، حمیده خداشناس صفحات 93-114
    این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر بر استقرار مدارس هوشمند و ارزیابی مدارس در استان گیلان از دیدگاه مدیران، معلمان و کارشناسان پرداخته است. روش انجام این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری تحقیق را معلمان، مدیران وکارشناسان مدارس هوشمند استان گیلان تشکیل می دهند. نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد که 129 مدرسه از مدارس استان گیلان را در بر می گیرد. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق، دو پرسشنامه است، پرسشنامه اول در زمینه شناسایی عوامل موثر بر استقرار مدارس هوشمند و پرسشنامه دوم در زمینه ارزیابی مدارس هوشمند است. پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ در تمامی موارد 7/0 محاسبه شد. نتایج پرسشنامه اول در این پژوهش نشان داد که عوامل موثر بر استقرار مدارس هوشمند در چارچوب مولفه های برنامه ریزی و هدف گذاری، تجهیز و آماده سازی مدرسه، آموزش و تجهیز نیروی انسانی، آماده سازی محتوا، برگزاری کلاس های آموزش مبتنی بر محتوای چند رسانه ای، ارزیابی و سنجش، فرهنگ سازی در ارتباط با فناوری اطلاعات می باشد که بر اساس رتبه بندی، بالاترین رتبه مربوط به مولفه آماده سازی مدرسه و پایین ترین رتبه مربوط به مولفه فرهنگ است. نتایج پرسشنامه دوم که در چارچوب فضا و تجهیزات، توانمندی دانش آموزان و توانمندی کادر آموزشی و اداری بررسی شدنشان داد مدارس هوشمند، از لحاظ معیارهای فضا و تجهیزات، توانمندی دانش آموزان و توانمندی کادر آموزشی ضعیف ارزیابی می شوند و تنها از نظر کادر اداری در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، مدرسه هوشمند، ارزیابی
  • فاطمه کرمی جویانی، سیروس سروقد*، حسین بقولی صفحات 115-128
    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی رابطه ی ویژگی های شخصیتی و سبک های هویت با رضایت از زندگی در دانش آموزان متوسطه شهر شیراز بود. به این منظور روی نمونه ای که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای ( 223 دختر و 177پسر) انتخاب شده بودند، پرسشنامه ی ویژگی شخصیتی پنج عاملی NEO-FFI کوستا و مک کری، سبک های هویت برزونسکی و رضایت از زندگی دینر اجرا شد. نتایج نشان داد که بین سبک های هویت با رضایت از زندگی و بین ویژگی های شخصیتی با رضایت از زندگی در دانش آموزان گروه های مختلف تحصیلی رابطه معنی دار وجود دارد. ویژگی شخصیتی پیش بینی کننده معنی داری برای رضایت از زندگی دانش آموزان محسوب می شود. سبک هویت پیش بینی کننده ی معنی داری برای رضایت از زندگی دانش آموزان محسوب می شود. بین رضایت از زندگی دانش آموزان گروه های مختلف تحصیلی با توجه به جنسیت تفاوت معنی داری وجود ندارد. به این گونه که بین رضایت از زندگی دانش آموزان گروه های مختلف تحصیلی تفاوت معنی داری وجود دارد، اما با توجه به جنسیت تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ویژگی شخصیتی، سبک های هویت، رضایت از زندگی، دانش آموزان، شیراز
  • علی شکرالهی، عبدالمحمد طاهری* صفحات 129-152
    این پژوهش با هدف توصیف رابطه بین کیفیت زندگی کاری و رفتار شهروندی سازمانی با کارآفرینی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت به تعداد170 نفر که 115 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری طبقه ای نسبتی بوده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون (1970) با پایایی 85/.، رفتار شهروندی سازمانی پودساکف (1999) با پایایی90/. و پرسشنامه کارآفرینی پارسونز (1998) با پایایی 86/. بهره گرفته شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی از روش های آماری میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصله نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری با کارآفرینی رابطه معنا داری وجود ندارد. اما در سنجش فرضیه فرعی این پژوهش که رابطه بین ابعاد کیفیت زندگی کاری با کارآفرینی بررسی شد، نتایج نشان داد که از بین ابعاد کیفیت زندگی کاری بین دو بعد رابطه اجتماعی زندگی کاری و انسجام اجتماعی زندگی کاری با کارآفرینی کارکنان رابطه معنا دار وجو دارد. هم چنین نتایج حاصله حاکی از این بود که بین رفتار شهروندی سازمانی با کارآفرینی کارکنان و بین ابعاد رفتار شهروندی سازمانی با کارآفرینی رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، رفتار شهروندی سازمانی، کارآفرینی
  • وحید رفیعی دهبیدی *، علی محمد امیرتاش، فریدون تندنویس صفحات 153-176
    هدف از انجام این تحقیق، مقایسه عملکرد کارکنان در ادارات کل تربیت بدنی دارای ثبات مدیریت و ادارات کل بدون ثبات مدیریت در کلیه استان های کشور بوده است. نمونه آماری در گروه مدیران با توجه به جامعه آماری مدیران (90 نفر) به صورت سرشماری برابر با جامعه تحقیق انتخاب شد. جهت نمونه گیری در گروه کارکنان ادارات کل تربیت بدنی، با توجه به اینکه تعداد کل جامعه آماری کارکنان در ادارات دارای ثبات مدیریت، 2779 نفر می باشد (مربوط به 16 استان)، نمونه گیری تصادفی کارکنان، 338 نفر و از 2475 نفرکارکنان در ادارات کل بدون ثبات مدیریت (مربوط به 14 استان)، تعداد 331 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق، پرسش نامه استانداردعملکرد کارکنان بر اساس مدل اچیو می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آماری استنباطی، آزمون کلموگروف اسمیرنوف، آزمون لون، آزمون تی (t) مستقل و فریدمن بهره گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که، بین ابعاد و خرده مقیاس های عملکرد کارکنان (توانایی کارکنان، وضوح نقش، کمک و حمایت سازمانی، انگیزه کارکنان، ارزیابی، اعتبار و محیط) و در نهایت عملکرد کارکنان در ادارات دارای ثبات مدیریت و بدون ثبات مدیریت در ادارات کل تربیت بدنی کشور، تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: ثبات مدیریت، عملکرد کارکنان، سلامت سازمانی
  • رضا براری*، لاله جمشیدی صفحات 177-200
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هوش هیجانی بر فرسودگی شغلی معلمان ابتدایی با میانجیگری خودکارآمدی معلمان بوده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بوده است. بدین منظور نمونه ای به حجم 225 آزمودنی، از بین معلمان مدارس دولتی ابتدایی شهر بابل در سال تحصیلی91-1392 با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ و جکسون (1996)، پرسشنامه خودکارآمدی معلم اسچانن- موران و وولفولک (2001) و پرسشنامه هوش هیجانی شوت (1998) به روش انفرادی توسط آزمودنی ها تکمیل و پایایی و روایی پرسشنامه های مذکور مورد بررسی قرار گرفت که ضرایب پایایی هریک 86/0، 92/0 و 91/0 بدست آمد. نتایج اجرای همبستگی پیرسون نشان داد که تمام مولفه های هوش هیجانی، فرسودگی شغلی و خودکارآمدی دو به دو با هم همبستگی دارند (01/0P≤). با اجرای الگوی معادلات ساختاری برای آزمون رابطه هوش هیجانی و فرسودگی شغلی از طریق متغیر میانجی خودکارآمدی مشخص شد که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار است و فرسودگی شغلی از طریق هوش هیجانی و خودکارآمدی تبیین شده است. هم چنین تمامی ضرایب مسیر الگوی پیشنهادی نیز معنادار بوده است (01/0P≤).
    کلیدواژگان: فرسوی شغلی، هوش هیجانی، خودکارآمدی، معلمان ابتداییدگ
  • محمود احمدنژاد*، محمد حسنی، رسول پورمند صفحات 201-224
    هدف از این پژوهش، مطالعه رابطه بین هوش سازمانی و هوش هیجانی با رفتار تابعیت سازمانی معلمان مقطع ابتدایی شهرستان سردشت می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان سردشت در سال تحصیلی 92-91 می باشدکه با توجه به جدول مورگان 217 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه هوش هیجانی برادبری وگریوز (2004) با ضریب آلفای (89/0) و پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت (2003) با ضریب آلفای (95/0) و پرسشنامه رفتار تابعیت سازمانی هوی و پالو (2004) با ضریب آلفای (89/0) می باشد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون های آماری همبستگی پیرسون ورگرسیون چندگانه به روش اینتر، استفاده شد و نتایج آزمون های آماری نشان داد که: بین هوش هیجانی و رفتار تابعیت سازمانی، بین هوش سازمانی و رفتار تابعیت سازمانی معلمان ابتدایی رابطه مثبت ومعنی دار وجود دارد. هم چنین از مولفه های هوش سازمانی تنها مولفه روحیه توانایی پیش بینی رفتار تابعیت سازمانی معلمان را دارد و در مولفه های هوش هیجانی به ترتیب مولفه های مدیریت رابطه، خود مدیریتی و خودآگاهی بهتر توانستند رفتار تابعیت سازمانی را پیش بینی کنند بنابراین با توجه به داده های بدست آمده هوش هیجانی نسبت به هوش سازمانی پیش بینی کننده مناسب تری برای پیش بینی رفتار تابعیت سازمانی معلمان می باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، هوش سازمانی، رفتار تابعیت سازمانی، معلمان ابتدایی
|
  • H. R. Zeinabadi*, M. Mohammadvand Pages 1-22
    Technology leadership is an emergent field in school leadership literature and suggests that school principals play a proactive role in implementing technology in their schools. Current Iranian knowledge about this role is very scarce. The aim of current exploratory mixed research (qualitative-quantitative) was to investigate principals’ role in integrating technology at schools. Initially in qualitative phase of the study, educational technology experts were interviewed. The participants were selected using purposive and snow-ball sampling. The results of content analysis and coding of interviews revealed 58 indicators and 9 dimensions including: principals'''' belief to employ technology, illustrating technology objectives and expectations, technology planning, establishing and reinforcing the culture of utilizing technology, teachers'''' empowerment for utilizing technology; encouraging and stimulating teachers to employ technology; appraisal of teachers'''' technology performance, strengthening the sharing of technology knowledge, and technology support. Using the identified indicators and dimensions, a Technology Leadership (TL) questionnaire was designed and developed by the researcher to gather quantitative data. 335 teachers were, then, selected from smart schools of Tehran and were requested to complete the questionnaires. The collected data were analyzed using Confirmatory Factor Analysis (CFA). The result of CFA revealed that the measurement model of TL has fit suitably to the observed data. This study highlights the role of principals in technology integration by teachers and recommends TL variable and questionnaire to researchers. The results are discussed in the final section of the paper.
    Keywords: educational technology, technology Leadership, teachers, principals, smart schools
  • M. Abdollahi*, K. Fathi Vajargah, A. T, Pourzahir, H. Rahimian Pages 23-54
    This research aimed to update training and development managers’ duty, responsibilities, create a pathway to recognize their top competencies and plan training and developing courses. and to achieve the goals of this qualitative study, the researcher conducted a 3 days Dacum workshop containing a group of 14 Iranian training and development experts and managers with about 10 year experiences. After the Dacum workshop, a group of top attendees (including 2 managers and 2 experts) were selected to classify the identified competencies during workshop in a meeting. The following competencies were identified: General competencies: Personality and Moral competency, Perceptual competency, Seeking excellence, Interpersonal competency.
    Special competencies: Technical competency, Organizational competency, Business competency, Leadership, Performance management, Strategic thinking, Decision making.
    Keywords: Training, development managers, Competency, Dacum
  • M. Mohammadi*, Gh Salimi, S. Sotoodefar, L. Savab Pages 55-80
    From the perspective of higher education theories, university like other organizations can be flexible if it is capable of multiple responses to its environment. In the literature, this flexible behavior is conceptualized as organizational flexibility. A Flexible organization considers organizational justice. The purpose of this study was to assess the relationship between organizational flexibility and organizational justice from the employee’s point of view at Shiraz University. Population was all employees of Shiraz University in 2013-2014. By simple random sampling, 181 employees of various Colleges were selected. The instruments of this study were two questionnaires included organizational justice and “organizational flexibility “(Made), the reliability of both organizational flexibility scale and organizational justice scale was 0/94.
    Data was analyzed by correlation matrices and MANOVA tests. The results indicated: 1) there is a significant relationship between organizational flexibility and dimension of organizational justice. 2) There is no interactive relationship between gender and employees perceptions of organizational flexibility with their perception of organizational justice. 3) There is no interactive relationship between employment record and employees perceptions of organizational flexibility with their perception of organizational justice. 4) There is no interactive relationship between college degree and employees perceptions of organizational flexibility with their perception of organizational justice.
    Keywords: : organizational flexibility, organizational justice, procedural justice, Distributive Justice, Interactional justice, Academic Contexts
  • M. Tahmasebi, M. Salehi*, A. Gholtash Pages 81-92
    The purpose of this study was to examine the relationship between self-efficiency and organizational support with organizational citizenship behavior. A descriptive and correlational research method was adopted. The study population consisted of 190 employees from which a sample of 90 members was selected through simple random sampling. The research instruments included three questionnaires: organizational citizenship behavior scale (podsakoff, 1990) self-efficiency scale (Sherrer et al, 1982) and organizational support questionnaire (Eisenberger, 1986). The data was analyzed using multivariate regression analysis and Pearson correlation coefficient. The findings revealed that there was a positive and significant relationship among self-efficiency and organizational support with organizational citizenship behavior.
    Keywords: organizational support, organizational citizenship behavior. Self, efficiency
  • M. Moradi, N. Dalilian, H. Khodashenas Pages 93-114
    This research tends to recognize the effective factors on implementation and Assessment of smart schools in Guilan province. The statistical sample consists of teachers, and experts in Guilan province schools. Statistical sample was selected by simple random sampling method the 129 school. For gathering information two questionnaires were used. One of them is for recognition of effective factors on smart schools implementation and the other one is for evaluation of smart schools. Reliability of questionnaires was computed by means of Cronbach's Alpha and it was 0.7.The results of the first questionnaire showed that Planning & goal setting, school equipment, education of human force, providing content, holding educational-classes based on multi-media contents, and cultural aspects was the main factors of this Investigation. School equipment and culture were reported as the most and the least effective factors respectively. The results of the second questionnaire that assessed smart schools in terms of educational spaces and equipment, the ability of student, the ability of team, and the ability of office team showed that Smart schools are in desirable conditions only in terms of ability of office team, but they are weak based on other standards.
    Keywords: IT, Smart School, Assessment
  • F. Karami, S. Sarvghad*, H. Baghouli Pages 115-128
    The purpose of this study was to examine the relationship of personality characteristics and identity styles with life satisfaction in Shiraz secondary students. To do so, a sample consisting of 223 females and177 males was selected through multi stage cluster sampling method. The participants were requested to complete Costa and McCrae five-factor personality NEO-FFI, Berzonsky identity styles and Diner life satisfaction test. The results showed that there was a significant relationship between identity styles and life satisfaction. There was also a significant relationship between personality characteristics and life satisfaction. Personality characteristics were significant predictor of life satisfaction for students. Identity styles were identified to be a significant predictor of life satisfaction for students. There wasn’t any significant difference between male and female students’ life satisfaction in various educational groups.
    Keywords: personality characteristic, identity styles, life satisfaction, students
  • A. Shokrollahi, A. Taheri* Pages 129-152
    The aim of this study was to clarify the relationship between the quality of life and organizational citizenship behaviors with entrepreneurship among the employees of the Islamic Azad University Marvdasht Branch. The research method was descriptive Correlational. The target population was all 170 employees from which115 was selected using random stratified sampling method based on Morgan Table. In order to collect the data three questionnaires were utilized: a) Fort Walton’s (1970) quality of life, b) Podsakoff’s (1999) organizational citizenship and c) the Parsons’ (1998) entrepreneurship questionnaire. The reliability of the questionnaires were .85, .90, and .86 respectively. The data was analyzed using inferential statistics such as correlation coefficient and multivariate stepwise regression. The results showed that the quality of life of have meaningful relationships with entrepreneurship. The results also indicated that the organizational citizenship behaviors have relationship with entrepreneurial employees.
    Keywords: the quality of life, organizational citizenship behaviors, entrepreneurship
  • V. Rafiee Dehbidi*_A. M Amirtash_F. Tondnvis Pages 153-176
    The aim of this research was to compare dimensions of employees’ performance in Physical Education departments with management stability and instability in Iran. The group of managers consisted of 90 people. To sample from the employees in the Departments of Physical Education, out of 2779 people in departments having management stability, (Relating to 16 provinces) 338, and out of 2475 employees in departments having management instability, (Relating to 14 provinces), 331were randomly selected. The research instrument was standard questionnaire of performance. To analyze the gathered data, inferential statistics such as Kolmogorov Smirnov test, Leuven test, independent t test (t) and Friedman were used. The results of the research showed that there is a meaningful difference between the mean scores of the dimensions and subscales of the employees performance (staff abilities, clarity of roles, organizational support, employee motivation, evaluation, validation and environment staff abilities, clarity of roles, organizational support, employee motivation, evaluation, validation and environment) at Physical Education Departments of offices with management stability and those with management instability
    Keywords: management stability, performance
  • R. Barari*, L. Jamshidi Pages 177-200
    The purpose of this study was to investigate the Effectiveness of emotional intelligence on job burnout among primary school teachers in Babol (Mazandaran, Iran)as mediated by their self-efficacy. This is a descriptive correlational study clearly based on structural equation modeling (SEM). The participants of this study were 225 primary school teachers at public schools in Babol in the academic year 1391-92 that were selected via cluster random sampling method. Participants were requested to personally complete Maslach and Jackson's Job Burnout Inventory (MBI) (1996), teacher self-efficacy questionnaire (Tschannen-Moran, Woolfolk, 2001) and emotional intelligence questionnaire (Schutte, 1998). The reliability of the questionnaires calculated through Cronbach Alpha were 0/86, 0/92 and 0/91 respectively. The results of Pearson correlation showed that all emotional intelligence, job burnout and self-efficacy components are mutually correlated with each other (p
    Keywords: Job Burnout, Emotional intelligence, Self, Efficacy, Elementary Teachers
  • M. Ahmadnekhad*, M. Hasani, R. Pourmand Pages 201-224
    The purpose of this research is to study the relationship of teachers’ organizational intelligence and emotional intelligence with their `organizational citizenship behavior in elementary schools in Sardashat Town. The research method was correlational. Out of all teachers in elementary school in Sardasht Town in 91-92 school year, , 217 were selected by random cluster sampling according to Morgan table. The research instruments for gathering the datawere Emotional Travis Bradbry and Jane Graves` Intelligence Questionnaire (2004), Albrecht`s Organizational Intelligence Scale questionnaire (2003) and Hvy and Palv`s organizational citizenship behavior questionnaire (OCB) (2004). The alpha values for theses questionnaires were .89, .95 and .89 respectively. To test the research hypotheses, multiple regression and Pearson correlation were used. The statistical results showed that there is a positive and significant relationship between emotional intelligence and organizational citizenship behavior, and also between organizational intelligence and elementary school teachers` organizational citizenship behavior. Among the components of organizational intelligence, only the spirit`s component can predict teachers’ organizational citizenship behavior and among the components of emotional intelligence,the components of relationship management, self-management and self-consciousness predict organizational citizenship behavior stronger. Thus, according to the obtained data,Emotional Intelligence compared to organizational intelligence is a better predictor than teachers` organizational citizenship behavior.
    Keywords: Emotional intelligence, organizational intelligence, Organizational citizenship behavior