فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/15
  • تعداد عناوین: 16
|
  • میرمحمد سید عباس زاده، محمد حسنی، عباس بازرگان، کلثوم نامی صفحات 1-22
    هدف اصلی این پژوهش ، مدل یابی توسعه منابع انسانی پایدار در راستای اثرات کانالهای مدیریت دانش وعوامل سازمانی بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی هر مزگان بودند که از بین آن ها با استفاده از فرمول کوکران تعداد228 نفر انتخاب شدند، ابزار اندازه گیری سه نوع پرسشنامه توسعه منابع انسانی ، عوامل سازمانی و فرایند مدیریت دانش بود که پایایی آنها بوسیله آلفای کرونباخ محاسبه شد و به ترتیب، 91/0، 89/0 و 93/0 گزارش گردید و روایی پرسشنامه ها براساس تحلیل عاملی تاییدی نشان از روایی مطلوب سازه بود ، داده ها پس ازجمع آوری توسط نرم افزار Spss20, Lisrel8. 54تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که عوامل سازمانی بر فرآیند مدیریت دانش تاثیر مثبت، مستقیم و معنادار؛ فرآیند مدیریت دانش بر توسعه منابع انسانی تاثیر مثبت، مستقیم و معنادار؛ عوامل سازمانی برتوسعه منابع انسانی اثر مثبت ، مستقیم و معنادار؛ و عوامل سازمانی به واسطه فرآیند مدیریت دانش برتوسعه منابع انسانی تاثیر غیر مستقیم ، مثبت و معناداری دارد، لذا الگوی تجربی بدست آمده منطبق بر الگوی مفهومی پژوهش بود و نتیجه گیری کلی حاکی از ارتباط عوامل سازمانی با توسعه منابع انسانی با نقش میانجی فرآیند مدیریت دانش در میان کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان بود.
    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، فرآیند مدیریت دانش، توسعه منابع انسانی، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی
  • محمد فرزانه ، حسن رضا زین آبادی، زهره یزدانی صفحات 23-50
    این پژوهش با روش ترکیبی اکتشافی و با هدف شناسایی و بررسی شایستگی های پایه ای دانش آموختگان رشته ی مدیریت آموزشی انجام شد. در بخش کیفی، جامعه شامل کلیه خبرگان مدیریت آموزشی بود که با کاربست روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی، 15 نفر از دانش آموختگان و اساتید مدیریت آموزشی مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و عمیق گردآوری شدند. نتایج تحلیل محتوا و کدگذاری مصاحبه ها 40 نشانگر را شناسایی نمود. نشانگرها در قالب 5 بعد شامل «ویژگی های روان شناختی» ، «اخلاق حرفه ای» ، «روابط انسانی» ، «زبان انگلیسی» و «سواد فاوا» طبقه بندی شد. در بخش کمی، جامعه آماری شامل کلیه دانش آموختگان رشته مدیریت آموزشی دانشگاه های دولتی شهر تهران بود که تعداد 126 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بر اساس نشانگان و ابعاد شناسایی شده، پرسشنامه شایستگی های پایه با رعایت روایی و پایایی مناسب تدوین شد. در بخش کمی با استفاده از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی، تی تک نمونه ای، فریدمن، تحلیل واریانس یک راهه و تی برای دو گروه مستقل به تجزیه وتحلیل داده های پژوهش پرداخته شد. ابتدا، از طریق تحلیل عاملی اکتشافی، شایستگی ها به 37 شایستگی تقلیل پیدا کرد و تعداد 5 عامل شامل «ویژگی های روان شناختی» ، «اخلاق حرفه ای» ، «روابط انسانی» ، «زبان انگلیسی» و «سواد فاوا» شناسایی شد. در گام بعد، نتایج نشان داد که وضعیت مهارت زبان انگلیسی در حد کمتر از میانگین و شایستگی های اخلاق حرفه ای، سواد فاوا، نگرشی، ویژگی های روان شناختی و روابط انسانی بالاتر از میانگین بودند. نتایج تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که در بین دانش آموختگان دانشگاه های دولتی شهر تهران تفاوت معناداری از نظر وضعیت شایستگی های پایه وجود نداشت. همچنین، سطح شایستگی های پایه دانش آموختگان مرد و زن در ابعاد پنج گانه با هم برابر بود.
    کلیدواژگان: شایستگی های پایه، دانش آموختگان، مدیریت آموزشی، دانشگاه های دولتی
  • ناصر شیربگی ، جمال سلیمی، سیدجمال بارخدا صفحات 51-76
    در این پژوهش، محققان به بررسی نگرش دانشجویان دانشجو معلمان به برابری شغلی پرداخته اند. جامعه ی آماری شامل، همه دانشجویان پذیرفته شده پردیس فرهنگیان شهرستان سنندج ورودی های 1392 تا 1395 بود. رویکرد پژوهش، توصیفی- تحلیلی بوده و جهت انتخاب نمونه معرف، از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با حجم استفاده شد. به کمک جدول مورگان حجم نمونه ای به تعداد 285 نفر به عنوان مشارکت کننده موردبررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد سنجش ادراک برابری (وندرلیک [1] ،1999) که شامل 8 مولفه اصلی و 38 گویه است که به کمک تحلیل عاملی تاییدی مورد تائید قرار گرفت. نتایج نشان داد که معلمان، نگرش مطلوبی نسبت به برابری شغلی در بدو ورود به این سازمان نداشتند و هم چنین تفاوت معنی داری بین نگرش چهار دوره تحصیلی مورد توجه از معلمان استخدام شده نسبت به مولفه های اصلی شامل: پیش بینی، شانس به انجام حرفه، بازخورد و تجدیدنظر، ثبات، انعطاف پذیری سوال ها، رفتار مجریان، ارتباطات دوطرفه و محتوای تخصصی سوالات وجود دارد. درنهایت، تفاوت معنی داری مبنی بر دیدگاه متفاوت نسبت به جنسیت دانشجو معلمان و فرصت های برابر شغلی برای آن ها مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: نگرش معلمان، برابری شغلی، استخدام و جایابی
  • علی محمودی ، کیانوش هاشمیان، خدیجه ابوالمعالی صفحات 77-104
    هدف این پژوهش، ساخت و هنجاریابی پرسشنامه «پرسشنامه نگرش سنج استعداد ریاضی فرزندان» توسط والدین است. در همین راستا، پرسشنامه ی سنجش استعداد ریاضی توسط والدین تهیه گردید و برای تعیین روایی محتوایی از متخصصان روانشناسی تربیتی نظرخواهی شد، و گویه هایی که مورد توافق و تایید شده بیش از 75% بود به عنوان گویه های مناسب انتخاب شد. پرسشنامه در مرحله اول، بر روی نمونه 293 نفر از دانش آموآن سال اول دبیرستان اجرا شد. پس از گردآوری داده ها، ضریب اعتبار آزمون 80/0بدست آمد و با توجه به همبستگی هر سئوال با کل آزمون، تعداد 6 سئوال که همبستگی کمتر از 3/0 با کل آزمون داشتند حذف و ضریب اعتبار آزمون مجددا محاسبه شد که میزا ان 89/0 درصد بود. با اجرای تحلیل عاملی، هشت عامل از پرسشنامه استخراج شد که 48/54 درصد از واریانس سوالها راتبیین کرد. برای به دست آوردن عاملهای پرسشنامه از روش تحلیل عاملی استفاده شد. استفاده از شیوه تحلیل عوامل اصلی و چرخش واریماکس و در نظر گرفتن اندازه های ویژه بیشتر از یک انجام شد. پس از آن به نامگذاری عوامل از طریق تحلیل عاملی اکتشافی پرداخته شد که عبارت است از: مهم بودن و لذت بردن، توجه به رشد همه جانبه، خوشحالی فرزند از تایید معلم، علاقه به یادگیری و کمک دیگران، استفاده از ریاضی در حل مسائل زندگی، خلاقیت در حل مسائل ریاضی، آگاهی از توانایی فرزند و پیگیری در حل مسائل ریاضی. در نهایت می توان از این پرسشنامه برای اندازه گیری سنجش استعداد ریاضی فرزندان (توسط والدین) پژوهشهای گوناگون استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ساخت، هنجاریابی، نگرش، استعداد ریاضی
  • سمیه دانشمندی ، کورش فتحی واجارگاه، اباصلت خراسانی، بهروز قلیچ لی صفحات 105-127
    پژوهش حاضر به شناسایی پیامدهای بکارگیری منتورینگ در راستای توانمندسازی اعضای هیئت علمی جدیدالاستخدام پرداخته است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحقیق تحلیل محتوا صورت گرفته و ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. برای انجام پژوهش حاضر با 20 نفر از اساتید و مطلعین نسبت به منتورینگ اعضای هیئت علمی مصاحبه های نیمه ساختاریافته ای به عمل آمد. پس از مراجعه به خبره های موضوع و مصاحبه اکتشافی با نمونه های هدفمند که به روش گلوله برفی انتخاب شده بودند و رسیدن به سطح اشباع، داده های به دست آمده به روش تحلیل محتوا کدگذاری شد و مقولات اصلی و زیرمقولات بدست آمد و مورد اعتباریابی قرار گرفت. یافته ها حاکی از آن است که پیامدهای بکارگیری منتورینگ برای اعضای هیئت علمی جدیدالاستخدام شامل 2 مقوله اصلی، 6 مقوله فرعی و 23 زیرمقوله و ویژگی است.
    کلیدواژگان: منتورینگ، اعضای هیئت علمی، جدیدالاستخدام، بالندگی، پیامدها
  • مرضیه تفته صفحات 129-149
    این پژوهش با هدف توصیف رابطه هوش معنوی و ادراک از جو سازمانی با سرمایه فکری کارکنان انجام شد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد موردشت به تعداد 170 نفر بوده اند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 115 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های هوش معنوی عبدالله زاده و همکاران (1387) ، ادراک از جو سازمانی سوسمان و دیپ (1989) و سرمایه فکری بونتیس (1998) بوده است. پایایی ابزارها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب به میزان 79/. و 85/. و 87/. برآورد گردید. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین هوش معنوی با سرمایه فکری کارکنان ارتباط معناداری وجود ندارد اما بین ادراک از جو سازمانی با سرمایه فکری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. دیگر نتایج بیان گر آن بود که ابعاد ادراک از جو سازمانی با سرمایه فکری کارکنان رابطه دارند. همچنین از بین متغیرهای پیش بین متغیر ادراک از جو سازمانی می تواند پیش بینی کننده متغیر سرمایه فکری باشد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، ادراک از جو سازمانی، سرمایه فکری
  • محمود حقانی، حسن شیبانی ، سعید کرباسیان صفحات 151-163
    برنامه ریزی به منظور مدیریت سرمایه های فکری جهت تولید ارزش افزوده رویکردی است که مورد توجه مدیران و فعالان بخش دولتی و خصوصی قرار گرفته، علی رغم اهمیت روز افزون این بخش از سرمایه های سازمانی، معدود سازمان هایی برای اندازه گیری و مدیریت سرمایه های فکری تلاش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف تدوین اهداف توسعه منابع انسانی بر اساس سنجش سرمایه های فکری در شرکت های خودرو سازی و ارائه راهکار جهت ارتقاء آنها انجام شده است. بدین منظور برای ارزیابی ابعاد و مولفه های سرمایه فکری (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه مشتری یا رابطه ای) ، تحقیقی به روش توصیفی – پیمایشی اجرا شده است. از میان جامعه آماری که تعداد آن 2200 نفر بود 219 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری طبقه ای از رده های سازمانی مختلف انتخاب و جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بنیتس استفاده شده است. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی چون فراوانی، آزمون t تک نمونه ای و آزمون ANOVA با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بین وضعیت موجود (میانگین نمونه) و وضعیت مطلوب (میانگین نظری) تفاوت معناداری وجود دارد. بنابراین می توان گفت در ابعاد و مولفه های سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری وضعیت موجود بالاتر از وضعیت استاندارد است ولی در بعد سرمایه مشتری یا رابطه ای وضعیت موجود پایین تر از وضعیت استاندارد است.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری یا رابطه ای، توسعه منابع انسانی
  • زهرا سرچهانی ، فخرالسادات نصیری ولیک بنی، محمدرضا اردلان، مجتبی سرچهانی صفحات 165-180
    هدف پژوهش حاضر بررسی پذیرش فناوری اطلاعات در اداره کل آموزش و پرورش فارس بود. جامعه آماری را کلیه کارکنان اداره کل آموزش و پرورش فارس تشکیل دادند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 165 نفر به عنوان نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعین شد. جهت بالا بردن توان آماری و کفایت حجم نمونه 188 پرسشنامه توزیع و جمع آوری گردید. جهت گردآوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی محتوایی و پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ بررسی و مورد تایید قرار گرفت (ضریب آلفای کرونباخ پذیرش فناوری896/0) ، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد سودمندی ادراک شده و مفید بودن ادراک شده، بر نگرش به استفاده تاثیر گذاشته و نگرش به استفاده و تصمیم به استفاده می توانند به عنوان میانجی بر پذیرش و استفاده از فناوری تاثیر گذار باشند (سطح معنی داری01/0). با توجه به شاخص های نکویی برازش، مدل مفهومی پیشنهاد شده معتبر بوده و قابلیت به کارگیری در جامعه مورد نظر را دارا است.
    کلیدواژگان: مدل پذیرش فناوری، کارکنان، اداره کل آموزش و پرورش فارس
  • مصطفی قنبری، وحید فلاح ، فرشیده ضامنی صفحات 181-198
    این پژوهش با هدف ارائه الگویی جهت تاثیر مدیریت منابع انسانی الکترونیک بر اثربخشی سازمانی در سازمان آموزش و پرورش استان گلستان طراحی و اجرا شده است. پژوهش حاضر از نظر نحوه گرد اوری داده ، موضوع مورد بررسی، هدف، ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها ، شیوه انتخاب و دستیابی به جامعه اماری ، زیر گروه های آن و نیز ازمودنی ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران، معاونین و کارشناسان آموزش و پرورش اداره کل و شهرستان های استان گلستان در سال تحصیلی 95- 1394 به تعداد 763 نفر تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 256 نفر محاسبه گردید. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. در روش میدانی، پرسشنامه بسته پاسخ با 65 گویه در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت تنظیم گردید. داده های جمع آوری شده در محیط spss طبقه بندی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 97/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح توصیفی از جداول فراوانی و محاسبه شاخص ها استفاده گردید. برای ارائه الگو از نرم افزار مدل سازی LISREL در قالب توصیف و تحلیل استفاده شد. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده تایید آن توسط تحقیقات قبلی و نظریه های موجود، می توان نتیجه گرفت که چارچوب ارائه شده از پشتوانه نظری، تجربی و اعتبار کافی برخوردار بوده و اجرای آن به منظور افزایش اثربخشی سازمان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی الکترونیک، اثربخشی سازمانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • رضا طهماسبی، علی حمیدی زاده، پریسا عالم زاده صفحات 199-221
    این مطلب که موفقیت سازمان های امروزی در درجه اول بستگی به سرمایه مدیریتی آنان دارد، امری کاملا پذیرفته شده و غیرقابل انکار است. هدف از این پژوهش تدوین و اعتبارسنجی استعدادهای مدیریتی مدیران مدارس آموزش و پرورش استثنایی قم است. پژوهش به روش آمیخته انجام شده است. نمونه گیری بخش کیفی پژوهش، با تکنیک گلوله برفی و با ابزار مصاحبه انجام شده که بر مبنای آن، از میان 45 مدیر و معاون آموزش و پرورش استثنایی قم، 12 نفر برای مصاحبه انتخاب شده اند. در بخش کمی پژوهش از میان 180 معلم و مدیرآموزش و پرورش استثنایی، 120 نفر با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. داده های کیفی پژوهش با تکنیک تحلیل تم و داده های کمی با نرم افزار Smart PLS تجزیه و تحلیل شده اند. در بخش کمی، روایی محتوا و پایایی با محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ تایید شده است. در بخش کیفی، روایی با استراتژی ممیزی بیرونی و پایایی با شیوه پایایی بین دو کدگذار مورد تایید قرار گرفته است. نتایج پژوهش منجر به شناسایی 39 ویژگی مدیران استثنایی، در دوازده تم اصلی شده است که عبارتند از: مهارت رهبری، موقعیت شناسی، اعتقاد به کار، عمل گرایی، قابلیت حل مسئله، هوش عاطفی، دانشگری، دانش و تجربه تخصصی در زمینه آموزش استثنایی، شناخت گروه های مختلف دانش آموزان استثنایی، مهارت درک ویژه، توانایی مدیریت شرایط ویژه و قابلیت های ارتباطی ویژه.
    کلیدواژگان: استعداد مدیریتی، رویکرد کیفی، تکنیک تحلیل تم، آموزش و پرورش استثنایی، نرم افزار Smart PLS
  • یاسر رضاپور میرصالح ، اعظم دهقانی، مریم ذاکری صفحات 223-240
    ژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی جهت گیری هدف شغلی در ارتباط بین سلامت سازمانی مدرسه و تعهد شغلی نمونه ای از معلمان صورت گرفت. پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه پژوهش را کلیه معلمان تمامی مقاطع تحصیلی در شهرستان اشکذر در سال تحصیلی 94-93 تشکیل می دادند. 302 نفر از این معلمان با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به پرسشنامه های جهت گیری هدف شغلی، سلامت سازمانی مدرسه و تعهد معلم پاسخ دادند. آلفای کرونباخ پرسشنامه های سلامت سازمانی و تعهد معلم به ترتیب 94/0 و 84/0 و پرسشنامه جهت گیری هدف شغلی به ترتیب برای زیرمقیاس های جهت گیری هدف یادگیری، گرایشی و اجتنابی 92/0، 88/0، و 85/0 بود. در نهایت، داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمامی متغیرها به غیر از جهت گیری هدف یادگیری و اجتناب، با یکدیگر همبستگی معنی دار مثبت دارند. همچنین جهت گیری هدف شغلی یک نقش میانجی بین سلامت سازمانی مدرسه و تعهد شغلی معلم ایفا می کند و مدل مفروض در پژوهش حاضر از برازش خوبی برخوردار است. به عبارتی دیگر، می توان نتیجه گرفت که که سلامت سازمانی مدرسه، بستر مناسبی برای همه معلمان با هر سه جهت گیری هدف شغلی فراهم می آورد تا تعهد بالایی نسبت به کار خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف شغلی، سلامت سازمانی مدرسه، تعهد شغلی، معلم
  • حمید فرهادی راد ، عبدالله پارسا، شیرزاد نظری صفحات 241-273
    هدف از اجرای پژوهش حاضر، تبیین روابط بین مولفه های اثربخشی سازمانی ادراک شده ، اعتماد معلم به همکاران و گشودگی جو مدرسه با رفتار شهروندی سازمانی و توضیح چرایی تاثیرگذاری و عدم تاثیرگذاری هر یک از این مولفه ها بر شکل گیری، رشد و گسترش رفتار شهروندی سازمانی مدیران و معلمان در مدارس ابتدایی و متوسطه شهر اهواز می باشد. در همین راستا، از روش پژوهش آمیخته (کمی و کیفی) استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی معلمان و مدیران مدارس دو مقطع ابتدایی و متوسطه شهر اهواز تشکیل می دهند. به اقتضای روش پژوهش ترکیبی، در بخش کمی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول مورگان تعداد 256 نفر انتخاب شده اند. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا زمانی که به سوالات پژوهش پاسخ داده شد و اشباع نظری به دست آمد، فرآیند نمونه گیری ادامه یافت. داده ها در بخش کمی با استفاده از دو مقیاس رفتار شهروندی سازمانی و مولفه های تاثیرگذار بر شکل گیری آن در مدارس دیپائولا، تارتر و هوی (2005) به ترتیب با ضرایب پایایی 84/0 و 89/0 و در بخش کیفی با اجرای مصاحبه نیمه ساختمند جمع آوری گردیده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از تحلیل رگرسیون و در بخش کیفی، روش تحلیل محتوای استقرایی به کار رفته است. در بخش کمی، نتایج نشان دهنده تاثیرگذاری مولفه ی اثربخشی سازمانی ادراک شده و عدم تاثیرگذاری مولفه های اعتماد معلم به همکاران و گشودگی جو مدرسه بر شکل گیری رفتار شهروندی سازمانی مدیران و معلمان مدارس مورد مطالعه می باشد. در پیگیری نتایج در بخش کیفی، دلایل تاثیرگذاری و عدم تاثیرگذاری هر یک از مولفه ها تبیین شده است.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، اثربخشی سازمانی ادراک شده، اعتماد معلم به همکاران، گشودگی جو مدرسه
  • امین هماینی دمیرچی ، سید محمد میرکمالی، شاهین همایون اریا صفحات 275-296
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و درگیری شغلی کارکنان با میانجی گری اشتیاق شغلی بود. روش پژوهش، توصیفی – همبستگی با تاکید بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشکده های علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه تهران (350 نفر) تشکیل می دادند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 183 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که گزینش آن ها با استفاده از روش طبقه ای متناسب صورت گرفت. جمع آوری داده ها براساس سه پرسشنامه استاندارد رهبری تحول آفرین، اشتیاق شغلی و درگیری شغلی صورت گرفت که ضریب آلفای کرونباخ آن ها به ترتیب 0/88، 0/87 و 0/76 به دست آمد و روایی محتوایی آن ها با استفاده از نظر استاد راهنما تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک دو نرم افزار SPSS و LISREL صورت پذیرفت. نتایج پژوهش نشان داد: وضعیت موجود هر سه متغیر در سطح بالاتر از میانگین فرضی قرار دارد. رابطه متقابل هر سه متغیر، رهبری تحول آفرین و اشتیاق شغلی و درگیری شغلی با همدیگر مثبت و معنی دار بود. همچنین نقش میانجی اشتیاق شغلی در رابطه بین رهبری تحول آفرین و درگیری شغلی تایید شد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، اشتیاق شغلی، درگیری شغلی، کارکنان
  • صمد ایزدی ، فاطمه علیزاده صفحات 297-320
    مقدمه
    مدیران در سازمانها یا واحدهای آموزشی یک عضو حیات بخش هستند که با تدارک و فراهم سازی ، طراحی و نگهداری محیط کار نقش تعیین کننده ای در تربیت نیروی انسانی کارآمد دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه بین کارآمدی مدیران هنرستان های فنی حر فه ای و کار دانش و سبک رهبری تحول گرا است.
    روش کار
    پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری متشکل از 916 نفر از هنر آموزان هنرستان های کاردانش و فنی حرفه ای استان مازندران است که 270 نفر به عنوان نمونه بر اساس جدول مورگان و به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، یکی پرسشنامه استاندارد رهبری تحولی باس و اولیو و دیگری پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش کارآمدی مدیران است. پایایی پرسشنامه استاندارد رهبری تحولی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89/. و پرسشنامه کارآمدی مدیران 90 /. برآورد گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن است که از دیدگاه هنرآموزان، مدیران از کارآمدی متوسط و بالا برخوردارند ودر حالت کلی میان رهبری تحولی مدیران و کارآمدی آنان رابطه معنا داری وجود دارد. بین همه مولفه های رهبری تحولی با کارآمدی مدیران رابطه وجود دارد، به این ترتیب که مدیران با سبک رهبری تحولی پایین، موجب کار آمدی کمتر ، و مدیران با سبک رهبری تحولی بالا ، از کارآمدی بالاتری برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    استفاده مدیران از سبک رهبری تحولی ضمن اینکه موجب بهبود عملکرد و کارآمدی بهتر مدیران می شود، با ایجاد پیوند عاطفی، کارکنان را به کار برانگیخته و تشویق می گردند تا به حداکثر توان بالقوه خود دست یابند.
    کلیدواژگان: کارآمدی، مدیریت هنرستانها، رهبری تحولگرا، هنر آموزان
  • مینا نجفی ، محمد قهرمانی، محمود ابوالقاسمی، محبوبه عارفی صفحات 321-344
    در سال های اخیر توجه کمی و کیفی به موضوعات آموزش و پرورش پیش دبستان، مخصوصا مدیریت آموزشی این مراکز افزایش چشمگیری داشته است، در این راستا پژوهش حاضر با هدف ارائه ی الگویی برای صلاحیت های حرفه ای مدیران مراکز پیش دبستان، با روش آمیخته (کیفی و کمی) انجام شد. در بخش کیفی از طریق نمونه گیری هدفمند به مصاحبه با 12 نفر از صاحب نظران این حوزه و با استفاده از روش گراندد تئوری به بررسی مولفه های صلاحیت های حرفه ای مدیران این مراکز پرداخته شد و در بخش کمی که مبتنی بر مرحله ی کیفی پژوهش بود، نیز تعداد 210 نفر از مدیران مراکز پیش دبستان با استفاده از روش پیمایش و از طریق پرسشنامه، به بررسی وضع موجود و آزمون الگوی طراحی شده پرداختند. مدل برآمده از این پژوهش دارای شش مولفه ی اصلی (دانش عمومی، دانش تخصصی، توانایی عمومی، توانایی تخصصی، مهارت عمومی، مهارت تخصصی) و نیز50 مولفه فرعی بودند که بعد از تحلیل عاملی مولفه ها تعداد 40 زیر مولفه در ابعاد شش گانه مولفه های اصلی باقی ماندند و در انتها نیز به ارزیابی اعتبار الگو پرداخته شد.
    کلیدواژگان: مدیران، مراکز پیش دبستان، صلاحیت های حرفه ای
  • مهران علی پناه، رضا هویدا ، محمدعلی نادی صفحات 345-363
    هدف پژوهش حاضر اعتباریابی مدل نظارت آموزشی برای آموزش و پرورش ایران می باشد که به روش کیفی- کمی انجام شد. جامعه آماری پژوهش از یک سو تمامی کشورهای پیشرو در زمینه نظارت آموزشی و از طرف دیگر تمامی مدیران مقاطع تحصیلی و گروه های آموزشی می باشد. در فاز اول پژوهش (بخش کیفی) نمونه گیری براساس فراوانی مشاهده شده پرتکرار درباره مولفه ها و در فاز دوم پژوهش (بخش کمی) با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای با تعداد 380 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی فهرست های کنترلی و فیش برداری از تمامی اسناد و مدارک بالادستی و پژوهش های کشورهای منتخب و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته نظارت آموزشی می باشد. جهت تعیین روایی و پایایی در بخش کیفی از اشباع نظری و در بخش کمی از آلفای کرانباخ بهره گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از تکنیک تحلیل محتوا برای دسته بندی مولفه ها و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه 1 و 2 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مولفه های رهبری آموزشی، مدیریت آموزشی، کیفیت آموزشی، تدریس و یادگیری، پژوهش محوری و حمایت اجتماعی اجزای اصلی مدل مفهومی نظارت آموزشی هستند و همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل طراحی شده از نظر خبرگان و صاحبنظران آموزش و پرورش دارای اعتبار و از برازش لازم جهت اجرا برخوردار است.
    کلیدواژگان: نظارت آموزشی، اعتباریابی، مدل، آموزش و پرورش
|
  • Mohammad hasani, abbas bazargan, kolsum nami Pages 1-22
    The main goal of this research was modeling sustainable human resources development in effects of knowledge management channels and Organizational factors. Method of this research was descriptive with analysis of correlation and structural equation model. The statistical population included all employees of Islamic Azad University of Hormozgan province, that 228 people were selected as statistical sample of the research by Cochran formula. Measurement’s instruments are three kinds of questioner on human resource development, Organizational factors and knowledge management process, which their reliability are calculated by Cronbach’s alpha method and are reported as, in order, 0.91. 0.98, 0.93. Validity of questioners is based on Confirmatory Factor Analysis that indicated good validity of structure. Data are analyzed by SPSS 20 and Liseral8.54 software. Results indicated that Organizational factors had a positive, direct and meaningful effect on knowledge management process. Knowledge management process had a positive, direct and meaningful effect on human resource development. Organizational factors had a positive, direct and meaningful effect on human resource development., Organizational factors had a positive, indirect and meaningful effect on human resource development with mediator of knowledge management process. So, resulted experimental model is in accordance with conceptual model of research. General conclusion of this research was existence of relation between Organizational factors and human resource development with role of mediator of knowledge management among staff of Islamic Azad University of Hormozgan.
    Keywords: “organizational factors“, knowledge management process, “ human resource development, “staff of Islamic Azad University“
  • mohammad farzaneh, Hassanreza Zeinabadi, Zohre Yazdani Pages 23-50
    The aim of the current exploratory mixed methods research was to investigate basic competencies of the graduates of educational administration. In the qualitative phase, population was consisted of all the educational administration experts. With purposeful sampling and snowball sampling, 15 graduates and professors of educational administration were interviewed. In the quality phase,data were gathered using semi-structured and deep interviews. The results of content analysis and coding of interviews revealed 40 indicators and 5 dimensions including psychological traits, professional ethics, human relationships, English language skills and ICT literacy. In the quantitative phase, the statistical population was included all the Educational Administration graduates at Tehran public universities, who 126 graduates were selected by convenience sampling. Using the identified indicators and dimensions, a valid and reliable questionnaire was developed as Basic Competencies questionnaire. In the qualitative part, the data of the research were analyzed using exploratory factor analysis, one sample t-test, ANOVA and independent-samples t-test. First, by implementing exploratory factor analysis, indicators were decreased into 37 indicators and 5 factors (psychological traits, professional ethics, human relationships, English language skills and ICT literacy) were identified. Then, the results show that the English language skills were below-average people, and the psychological traits, professional ethics, human relationships and ICT literacy were higher than the hypothetical average of the research. The results of analysis of variance didn’t show a meaningful difference in terms of the basic competencies among graduates of public universities of Tehran. Furthermore, there were no differences in the basic competencies level of five dimensions among the male and female graduates.
    Keywords: Basic Competencies, Graduates, Educational Administration, Public Universities
  • Naser Shirbagi, Jamal Salimi, Sayed Jamal Barkhoda Pages 51-76
    According to the significance and necessity of the present subject, researchers have investigated the attitudes of employed teachers in education towards job equality in employment and placement. The statistical population of the study consisted of all the employed teachers at the Center of Farhangian Campus in Sanandaj during the years 1392 to 1395. The research method was descriptive-analytical and a random sampling method was used to select representative sample., a sample including 285 participants was considered. Data gathering tool in this study was Wind Creek (1999) standard questionnaire, which included 8 main components and 38 items approved by Confirmatory Factor Analysis. The results demonstrated that teachers did not have a good attitude towards job equality in their employment and placement, and also there was a significant difference between the attitudes of four educated teachers about the main components Prediction, Luck, Careers, Feedback and Appearance, Stability, Flexibility of Questions, Behavioral Anchors, Bilateral Communications, and Specialized Content Questions. Finally, there was no significant difference in the viewpoint of teachers towards gender and equal job opportunities
    Keywords: Teachers'' Attitudes, Job Equality, Employment, Placement
  • ali mahmoodi, kianoosh hashemian, Khadija Aboalmaali Pages 77-104
    The aim of the research, manufacture and standardization Inventory " Attitude questionnaire child's mathematical talent " by parents. in the same way, mathematical aptitude assessment questionnaire was prepared by the parents to determine the validity and content of educational psychology specialists were consulted, and items that have been agreed and approved more than %75 as statements was chosen. In the first questionnaire, on a sample of 293 students was conducted first year of high school. After collecting the data, reliability test, 0/80, respectively, and with respect to each question with the total test correlation, the correlation is less than 0/3 the total number of 6 questions were removed and re-test reliability coefficient was calculated Mesa 0/89 percent. By performing factor analysis of the questionnaire was extracted eight factors that 54/48 percent of the variance fractions related questions. To obtain the operating questionnaire factor analysis was used. Using factor analysis Varimax rotation and taking into account the special size was more than one., creativity in solving mathematical problems, and track awareness of the child's ability in solving mathematical problems. Finally, we can measure this questionnaire to measure mathematically talented children (by parents) used in various studies.
    Keywords: Construction, standardization, attitude, mathematical talents
  • Somayeh Daneshmandi, kourosh fathi vajargah, Abasalt khorasani, Behrooz Ghlichlee Pages 105-127
    This study explored the Consequences of applying Mentoring in order to empowering new faculty members. As a qualitative study, this research utilized analyses content approach beside semi-structured interviews for data collection. It is a qualitative descriptive study using qualitative content analysis of semi-structured interviews with 20 professors and key informants of Faculty Mentoring. The sampling method is purposive using a snowball sampling technique. Interviews continued to get saturation. Then contents of the interviews were analyzed using open coding and axial coding method to get categories. Finding showed there are consequences of using mentoring for new faculty members. The consequences are in 2 Major categories, 6 Minor categories, and 23 subcategories.
    Keywords: Mentoring, Faculty Members, New Hired, Development, Consequences
  • marzyeh tafteh Pages 129-149
    This study aims to describe the relationship between spiritual intelligence and perception from organizational climate using staff intellectual capital. The research method is descriptive method, type of correlational. The statistical population of research includes 170 staff of Islamic Azad University, Marvdasht Branch, 115 of them were selected via stratified random sampling method based on Kerjesi and Morgan table. All data were collected through spiritual intelligence questionnaires of Abdollahzadeh et al (2008), Perception from Organizational Climate of Sussman and Deep (1989) and Intellectual Capital of Bontis (1998). The reliability tools were estimated 0/79, 0/85 and 0/87 using Cronbakh’s Alpha Method. Pearson and Regression correlation coefficient was used for data analysis. The results show no significant relationship between spiritual intelligence and staff intellectual capital but a positive and significant relationship exists between perception from organizational climate and intellectual capital. Other results suggest that perception of organizational climate has a relationship with staff intellectual capital. Also, among predictor variables, perception from organizational climate variable can predict intellectual capital variable.
    Keywords: Spiritual intelligence, Perception from Organizational Climate, Intellectual Capital
  • m h_hasan sheibani_s k Pages 151-163
    Planning to manage intellectual capital for creating added value is a new approach which appealed to the managers of the state and private sectors. However only few organizations attempted to measure and manage intellectual capital. In this paper the goals of HR development according to intellectual capital measurement in auto-manufactures has been determined and some approaches have been presented. An exploring-descriptive method has been applied to investigate intellectual capital components (human, structure, customer). The population was 2200 and 219 of which has been selected as sample. Stratified sampling from different organization ranks has been opted. To gather data, Benits' questionnaire was used. Data has been analyzed with SPSS software using inferential and descriptive statistical method such as t-test single sample and ANOVA test. Results indicated that there is a considerable gap between current and intended situations. Thus it could be argued that human and structure capitals in current situations are higher than standard one but inferior in customer or relationship capital.
    Keywords: human capital, structural capital, customer capital relationships, human resource development
  • mojtaba sarchahani Pages 165-180
    The purpose of this study was analysis of technology. The study involved all the Directorate General of Education Employees in the academic year of 2013-2014. According to Morgan Table. and by using stratified sampling, 165 people were sampled. In order to enhance the statistical power, 188 questionnaires were distributed and collected.. In order to collect data, Technology acceptance questionnaires were used. The validity of questionnaires according to the experts' ideas and its reliability according to the Cronbach's Alpha coefficient were considered and approved(0/896). In order to analyze data, Structural equation modeling techniques were used. The findings indicated that perceived usefulness and perceived usefulness, attitude to affect and attitudes to use and decided to use as mediators can influence the acceptance and use of technology. Based on the data analysis, the proposed conceptual model in this population is appropriate based on the goodness of fit. Consequently it is applicable to the population under study.
    Keywords: technology acceptance model, personnel, FARS Education Office
  • Pages 181-198
    This study aims to present a framework for e-HRM impact on organizational effectiveness in Golestan Province's Department of Education. This study is to collect data, subject matter, purpose, data collection tools and data, method of selection and access to the population, subgroups of subjects, as well as a descriptive survey. The study population consisted of managers, deputies and experts from the Education Department of the city of Golestan province in the 1394-95 academic year, 763people had formed. Using stratified sampling method and Cochran formula using the calculated sample size of 256 people Grdyd.bray data collection, library and field method was used. In field research, questionnaire with 65 items and five-item Likert been set. Spss classified data collected in the environment and its reliability by using Cronbach's alpha coefficient was 97/0. To analyze the data descriptive level and frequency tables were used for index calculation. To present a pattern of LISREL modeling software used in the description and analysis. So according to the results confirmed by previous research and theory available, it can be concluded that the proposed framework supported by theoretical, empirical and sufficient credits and has recommended its implementation to enhance the effectiveness of the organization.
    Keywords: Electronic human resource management, organizational effectiveness, information, communication technology
  • reza tahmasebi_ali hamidizadeh_p a Pages 199-221
    The Organizational success is depends on managerial investment. The purpose of present research is Identification and Verifications of identifying managerial talent for managers in Disabled Ministry of education of Qom. Research is mixed method. It's combination of qualitative and quantitative methods. Qualitative data collection tools are interview with Managers and their assistants. Quantitative data collection tools are questionnaires. Sampling method in qualitative study is Snowball technique and sampling method in quantitative section is random sampling. In the quantitative study among 180 teachers and managers, 120 persons were selected with using random sampling method and Cochran formula. Qualitative data analyzed with Themes Analysis and quantitative data analyzed with Smart PLS Software. The validity of the Quantitative research was confirmed by the content validity. The reliability calculated for the multiple choice items through Cronbach's Alpha. The validity of the Qualitative research was confirmed by External audits. The reliability of the Qualitative method is approved reliability between coder. The results of the research identified 39 indicator for identify managerial talent in Disabled Ministry of education, in 12 major themes that include: Leadership skills, Position Survey, Believed to the work, Activism, problem-solving ability, Emotional Intelligence, perfectionist, specialized knowledge and experience in the field of Disabled education, Recognizing different groups of Disabled students, Special comprehension skills, The ability to manage specific conditions, Special communication capabilities
    Keywords: Managerial talent, Themes Analysis, Qualitative research, Disabled Ministry of education, Smart PLS Software
  • Pages 223-240
    The purpose of present study was to investigate the mediating role of work domain goal orientation in relationship between school organizational health and job commitment in a sample of teachers. This study was a correlational research. The research population was all of teachers of Ashkezar city in 1393-94 school years. Between them, 302 teachers were selected by random cluster sampling and answer to work domain goal orientation questionnaire, school organizational health questionnaire and teacher commitment scale. Cronbach's alpha of organizational health and teacher commitment scales were .94 and .84 respectively. Cronbach's alpha of goal orientation questionnaire for Learning goal orientation, prove performance and avoid performance goal orientation subscales were .92, .88 and .85 respectively. Finally, gathered data were analyzed by Pearson correlation and structural equation modeling. The results show that correlation between all variables, except correlation between learning and avoid goal orientation, were positive and significant. Also, work domain goal orientation has a mediating role in relationship between school organizational health and job commitment and proposed model of the present study have a good fitness. In the other word, can conclude that school organizational health provides a situation that teachers with any work goal orientation can have high job commitment.
    Keywords: Work Domain Goal Orientation, School Organizational Health, Job Commitment, Teachers
  • shirzad nazari Pages 241-273
    The purpose of current study, Explanation the relationship between perceived organizational effectiveness, teacher Trust in colleagues, openness of the school Climate components and Organizational Citizenship Behavior or Explaining why the impact and effectiveness of each these components on the formation, growth and development of OCB principals and teachers in primary and secondary schools Citizen of Ahwaz. in this regard, had been used mixed method approaches (quantitative and qualitative). the population consists all of the Principals and teachers elementary or secondary schools, Citizen of Ahwaz. due to a mixed method survey, were selected 256 members in quantitative Section of stratified sampling methodand by used Morgan table. in qualitative Section using purposive sampling continued sampling process was achieved theoretical saturation and as long as were answered questions research. the data were collected from using both Scales OCB and impact components from formation in the School Dipaola, Tarter and Hoy (2005) respectively with reliability coefficients 0/84 and 0/89 in quantitative section and semi-structured interviews in qualitative section. the results showed in quantitative section impacting perceived organizational effectiveness and ineffectiveness, teacher Trust in colleagues, openness of the school Climate components on the formation, growth and development of OCB principals and teachers in the case study schools. the pursuit of results, in qualitative section, has been explained the reasons for ineffectiveness and impacting of each the components.
    Keywords: Key words: Organizational Citizenship Behavior, perceived organizational effectiveness, teacher Trust in colleagues, openness of the school Climate
  • Amin Homayeni Damirchi, Seyed Mohammad Mirkamali, shahin homayon aria Pages 275-296
    The aim of this study was to examining relationship between Transformational leadership and job involvement employee with intermediation job enthusiasm. Research method was descriptive-correlation with an emphasis on structural equations model. statistical population of the research consists of all staff Social and Behavioral Sciences Faculties of Tehran University (N=350). Cochran formula was used to determine the sample size and 183 individuals were selected as the sample that Their selection was done by proportional stratified method. Data collection based on the three questionnaires of standard Transformational leadership, job involvement and job enthusiasm was performed which their Cronbach's alpha coefficient was Obtain respectively 0.88, 0.87 & 0.76 and content validity of the questionnaire was confirmed by Supervisor. Data analysis was performed using the SPSS and LISREL. The results showed that status of all three variables is higher level than the hypothetical average. The interrelationship between all three variables, transformational leadership and job enthusiasm and job involvement with each other were positive and significant. As well as the role of mediator of job enthusiasm was confirmed in the relationship between the Transformational leadership and job involvement
    Keywords: Transformational leadership, job enthusiasm, job involvement, staff
  • samad izadi Pages 297-320
    Introduction
    Managers in organizations or educational centers are a part of life-giving that provision, design and maintenance work, have crucial role in training human resources efficiently. The main objective of this study was to determine the relationship between the efficiency of Vocational technical and Kardanesh schools administrators, and transformational leadership style.
    Methodology
    This research is a descriptive - correlation, and its population of 916 trainers in vocational technical and Kardanesh schools in Mazandaran province. The sample size is 270, according to Morgan table, a multistage cluster sampling method was chosen.Two types of questionnaires were used to collect data: Bass & Avilio transformational leadership questionnaire and another questionnaire to measure the effectiveness of managers.Transformational Leadership Questionnaire reliability, using Cronbach's alpha coefficient / 89. And efficiency managers Questionnaire, 90 /. Were estimated.
    Results
    The results indicate that, from the perspective of trainers, managers have, middle and high effectiveness, and, in general, between transformational leadership and principals, and their efficacy, a significant relationship exists.
    Between all the components of transformational leadership including: the desired mental persuasion, motivation, inspiration and personal considerations, and efficient management, the statistically significant relationship exists.
    Conclusion
    Thus, managers with low transformational leadership style led to lower efficiency, and consequently managers with high transformational leadership style, which is high efficient management
    Keywords: Efficiency, School management, Transformational leadership, trainers
  • Mina Najafi, mohammad ghahremani, mahmoud abolghasemi, mahbobe arefi Pages 321-344
    In recent years, quantitative and qualitative attention towards pre-school education has increased significantly. One of the critical aspects in this area is the educational administration. Considering the large number of centers in Iran, it seems that the role of this level of educational administration is not taken into account seriously. This study aims to provide a model for professional competencies of pre-school administrators using a mixed method (qualitative and quantitative). In qualitative section, via targeted sampling, twelve pundits in this area were selected and interviewed. Consequently, the components of professional competencies in pre-school administrators were investigated using Grand Theory Method. In quantitative section, which was based on qualitative section, 210 pre-school administrators were selected using a survey method and by benefiting from questionnaire, we investigated the current situation and examined the proposed model. Our resulted model has six main components comprising general knowledge, specialized knowledge, general abilities, specialized abilities, general skills and specialized skills which are categorized in 50 subcomponents The next component factor analysis, principal component consisted of the following 40 components remained. in Finally, the validity assessment of the proposed model was carried out
    Keywords: professional competencies, administrators, pre-school centers
  • Reza Hoveida, Mohammad Ali Nadi Pages 345-363
    The aim of this study was to validation the model of educational supervision in selected countries, including: (America, Japan, Canada, Australia, England and France) in order to the characteristics of educational supervision models in those countries where education is currently underway based onavailable documents from previous researches findings,upstream regulations and structure and educational site. The Mixed research method was used in order to answer the main question of this research.The participants consisted of all selected countries that have advanced educational system and theschool principals and educational groups. By dividing of the country into five regions which finally led to only10 provinces with random cluster sampling method andsample-size of 380 people (of the principals and educational groups) based on Morgan table and using factorial analysis Level I& IIwho were selected randomly.based on the results obtained from the research, educational supervisionmodel was approved and found valid and reliable and it is able to be implemented it in education system of the country. This model was designed with 42 itemsand six parameters (Educational leadership, educational management, quality of education, teaching and learning, research and social support). These 42 items actually were the consideredsubcomponents, designedin supervision models in the form of a researcher-made questionnaire presented to the sample statistic population.Teaching – Learning as a highly-approved parameter and social support as a lowly-approved parameter were verified in a significant range from strong to weak.
    Keywords: Educational Supervision, Validation, Model, Education