فهرست مطالب

تحقیقات حشره شناسی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1395)

فصلنامه تحقیقات حشره شناسی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجتبی پیل وری*، شیلا گلدسته، سید سعید مدرس نجف آبادی صفحات 15-23
    پشه های گزنده خانواده (Ceratopogonidae) به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته و شامل بیش از 6000 گونه در 110 جنس هستند. آن ها به عنوان ناقلین چندین ویروس (arbovirus) مهم دامپزشکی شامل ویروس زبان آبی (بلوتانگ)، بیماری افریقایی اسب، آکابان ویروس و ویروس Oropouche در پزشکی شناخته شده اند. گزارش های جدیدی برای فون سراتوپوگونیدهای ایران به همراه کلیدی برای نمونه های استان مرکزی ارایه شد. در این مطالعه چهار جنس، 8 زیرجنس و 9 گونه یافت شد که 5 گونه ستاره دار، برای ایران گزارش جدید هستند:Dasyhelea (Prokempia) flaviventris * (Goetghebuer, 1910); D. (Dasyhelea) malleola *Remm, 1962; D. (Dicryptoscena) modesta (Winnertz, 1852) [Dasyheleinae]. Atrichopogon (Psammopogon) bulla* Remm; A. (Meloehelea) meloesugans* Kieffer; A. (Atrichopogon) rostratus* (Winnertz), 1852; A. (Atrichopogon) sp.; Forcipomyia (Forcipomyia) rustica Kieffer, 1919 [Forcipomyiinae]. Culicoides (Monoculicoides) puncticollis (Becker, 1903) [Ceratopogoninae].
    کلیدواژگان: Ceratopogonidae، گزارش جدید، چک لیست، استان مرکزی
  • بهروز خلیل طهماسبی*، سعید مودی، غلامرضا زمانی، قربانعلی اسدی، محمد تقی آل ابراهیم صفحات 103-113
    طی سال های 1389-1390 جهت شناسایی دشمنان طبیعی علف هرز تلخه، مطالعات صحرایی در نقاط مختلف خراسان جنوبی که آلوده به آن علف هرز بود صورت گرفت. نمونه های جمع آوری شده جهت بررسی زیست شناسی و پرورش، در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده شدند. حشرات کامل جهت شناسایی به موسسه CABI در سوییس و بخش رده بندی موسسه گیاه پزشکی کشور ارسال شدند. نتایج بررسی آن ها شناسایی 3 گونه Urophora xanthippe Munro، 1973 (Dip.: Tephritidae)، Acanthiophilus helianthi Rossi، 1794 (Dip.: Tephritidae) وMetzneria paucipunctella بود. گونه M. paucipunctella برای اولین بار برای فون ایران و گونه U. xanthippe برای اولین برای فون خراسان جنوبی معرفی می شوند. آمار برداری و مشاهدات مزرعه ای نشان داد که لاروهای زمستان گذران گونه U. xanthippe در اوایل اردیبهشت ماه به شفیره تبدیل شده و پس از 13/7 (روز) به حشره کامل تبدیل می گردند. حشرات کامل بعد از 3 (ساعت) خروج از پوسته شفیرگی بدون تغذیه جفت گیری و تخم ریزی می کنند. نتایج آزمون دامنه میزبانی با 5 گیاه از خانواده کاسنی نشان داد که مگس بذر خوار به صورت تخصصی عمل کرده و دارای رژیم غذای تک خوار بوده و تنها از بذور تلخه تغذیه می کند؛ بنابراین با توجه به تک میزبانه بودن و توان بالا در تخریب بذور به نظر می رسد بتوان از این عامل در کنترل بیولوژیک علف هرز تلخه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: حشرات بذر خوار، زیست شناسی، خراسان جنوبی، عوامل بیوکنترل، تلخه، فون
  • فاطمه کافی فراشاه*، رضا وفایی شوشتری، حسین فرازمند، غلامرضا گل محمدی، الهام صنعتگر صفحات 115-124
    سن گندم، Eurygaster integriceps Puton (Hemiptera:Scutelleridae)، یکی از عوامل اصلی محدود کننده تولید گندم در ایران و بعضی کشورهای همسایه است. تغذیه از شیره برگ، ساقه و دانه توسط پوره ها و حشرات بالغ منجر به ایجاد خسارات کمی و کیفی زیادی به محصول گندم می شود. متاسفانه استفاده از آفت کش ها مهم ترین راه کنترل این آفت می باشد، بنابراین یافتن راه هایی که استفاده از سموم را محدود کند مورد توجه است. پریکاسن یک مهارکننده هورمون جوانی است که روی اجسام آلاتای گونه های حشرات اثر سمیت سلولی داشته و منجر به مرگ سلول های تولیدکننده هورمون جوانی می شود. در مطالعات آزمایشگاهی اثر پریکاسن I و II با غلظت های مختلف (20، 25، 32، 40 و 50 میکروگرم) و استن خالص (شاهد) روی سن پنجم پورگی به روش موضعی و بر سطح پشتی بدن حشره بررسی شد. نتایج آزمایش نشان داد، درصد مرگ و میر پوره ها با افزایش غلظت پریکاسن I و II افزایش یافت، به نحوی که بالاترین میزان تلفات پورگی (50 درصد) در غلظت 50 میکروگرم پریکاسن II مشاهده شد. تیمار پوره ها با پریکاسن I و II منجر به مشاهده تغییر شکل حشرات در سن پنج پورگی و حشرات کامل شد. این تغییرات شامل تغییر شکل در بال ها و بال پوش ها و گاه حفظ کوتیکول قدیم بود. افزایش طول دوره پورگی از دیگر تغییرات ایجاد شده بر اثر استفاده از پریکاسن بود.
    کلیدواژگان: سن گندم، پریکاسن I، پریکاسن II، مهارکننده هورمون جوانی
  • فرناز کریم زاده*، جهانشیر شاکرمی، شیلا گلدسته صفحات 125-134
    زنبور (Braconidae: Hym.) Habrobracon hebetor Say از جمله پارازیتویید های مهم آفات است که در بسیاری از نقاط کشور برای کنترل آفاتی مانند کرم غوزه پنبه، کرم پیله خوار نخود و ساقه خوار های ذرت تکثیر و رها سازی می شود. پارامترهای زیستی این زنبور مانند درصد پارازیتیسم، تولید مثل (بر اساس تعداد زنبورهای کامل)، درصد نرزایی و طول عمر زنبورها، روی لاروهای سن سوم، چهارم و پنجم بید آرد Anagasta kuehniella (Zeller) در شرایط دمایی 26 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±60 درصد و نسبت روشنایی به تاریکی 16 به 8 ساعت مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین درصد پارازیتیسم، درصد نرزایی و تولید مثل (بر اساس تعداد لارو زنبور تولید شده روی بدن میزبان) هشت نسل متوالی این زنبور روی لاروهای سن پنجم شب پره مدیترانه ای آرد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین درصد پارازیتیسم (3/99 درصد)، تولید مثل (80/63 عدد زنبور نر و ماده کامل) و طول عمر زنبور (4/19 روز) روی لاروهای سن پنجم بود. داده ها نشان داد که درصد نرزایی زنبور روی لاروهای سنین سوم، چهارم و پنجم شب پره مدیترانه ای آرد با هم اختلاف معنی داری نداشت. درصد پارازیتیسم این زنبور در هشت نسل متوالی روی لاروهای سن پنجم شب پره مدیترانه ای نیز اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین میزان نرزایی این زنبور در نسل اول (95/63 درصد) و کمترین میزان نرزایی در نسل هشتم (6/28 درصد) مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان تولید مثل این زنبور در نسل اول (7/118 عدد لارو زنبور) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: Habrobracon hebetor، سن لاروی، نسل پارازیتویید، پارامترهای زیستی، شب پره مدیترانه ای آرد
  • مجتبی لطف آبادی*، حبیب عباسی پور، امیر ریوندی، علیرضا عسکریان زاده صفحات 135-143
    سنک قوزه پنبه، Creontiades pallidus Ramber (Hemi.: Miridae) یکی از مهم ترین آفات پنبه در استان خراسان رضوی به ویژه منطقه سبزوار می باشد. به منظور ارزیابی خسارت این سنک روی ارقام مختلف پنبه (شامل بختگان، خرداد، ساحل، سپید، مهر و ورامین) و ارزیابی مقاومت آن ها آزمایشی طی سال های 1392-93 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دامرود سبزوار انجام شد. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 6 رقم و در 4 تکرار انجام شد. در هر کرت آزمایشی ده بوته به طور ثابت تا پایان طرح در نظر گرفته شد و اطراف این ده بوته نوار پارچه ای بسته شد و در هر بار شمارش، تعداد قوزه های ریزش یافته در اثر تغذیه سنک در تمام قوزه های یک بوته شمارش شد و در انتها میانگین ده بوته ثبت گردید. در طی سال، تعداد چهارده نوبت نمونه برداری از تاریخ 14 تیر ماه لغایت 14 مهر ماه 1392 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که میزان خسارت در ارقام مختلف پنبه در سطح احتمال یک درصد معنی دار است. مقایسه میانگین خسارت در تیمارهای مختلف نشان داد که ارقام ورامین و بختگان بیشترین و رقم مهر کمترین میزان خسارت را در بین ارقام مورد مطالعه داشتند.
    کلیدواژگان: سنک قوزه پنبه، خسارت، رقم، سبزوار
  • شهرزاد محمدی، سهراب ایمانی*، داود درانیان، سیاوش تیرگری، محمود شجاعی صفحات 145-154
    پلاسمای سرد به عنوان تکنیکی نوین، دوست دار محیط زیست و اقتصادی در حوزه های مختلف دستاوردهای مهمی کسب نموده و قابلیت کاربرد در زمینه کنترل آفات را نیز دارد. هدف از این مطالعه، آزمودن اثر حشره کشی پلاسمای سرد روی آفات انباری (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella وTribolium confusum (Coleoptera: Tenebrionidae) بود. مراحل خسارت زای آفات مذکور در شرایط، بدون محصول و محصول گندم برای دوره های زمانی مختلف در ولتاژهای متفاوت 5، 7 و 10 کیلوولت در معرض پلاسمای سرد قرار داده شدند. هر آزمایش روی 20 حشره و در 4 تکرار به همراه شاهد انجام شد. نتایج به دست آمده اثر حشره کشی پلاسمای سرد روی آفات مذکور را تایید کرد. مرحله لاروی نسبت به حشره بالغ حساس تر بود و درصد مرگ و میر بیشتری در لارو T. confusum نسبت به E. kuehniella مشاهده شد. تغییرات در پارامترهای فیزیکی مانند افزایش ولتاژ و مدت زمان تیمار سبب افزایش تلفات شد. مقادیر LT50 در ولتاژ بیشینه برای لارو و حشره بالغ T. confusum و لارو E. kuehniella به ترتیب 60/7، 94/11 و 57/9 ثانیه محاسبه شد. امید است با بهینه سازی عملکرد دستگاه، شاهد تولید تجارتی آن برای کاربرد در کنترل آفات انباری باشیم.
    کلیدواژگان: کنترل آفات انباری، اثرات حشره کشی، پلاسمای سرد، T، confusum، E، kuehniella
  • آرزو منصوری*، جهانشیر شاکرمی، ناصر معینی نقده صفحات 155-163
    به منظور دست یابی به ترکیبات کم خطر برای انسان و محیط زیست سمیت تنفسی پنج ترکیب ترپنوییدی گیاهی شامل کارواکرول، میرتول، منتول، کامفن و آلفاپینن روی حشرات کامل Callosobruchus maculatus (F.) به عنوان یکی از مهم ترین آفات انباری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در دمای 2±30 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±60 درصد و تاریکی انجام شد. هر ترکیب در شش غلظت و پنج تکرار به همراه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. غلظت ها با توجه به آزمایشات اولیه انتخاب شدند و برای ترکیبات مختلف متفاوت بودند. نتایج نشان داد که همه ترکیبات مورد مطالعه به طور معنی داری باعث مرگ و میر آفت شدند. از بین ترکیبات مورد مطالعه، میرتول بیشترین سمیت را روی حشرات کامل این آفت داشت به طوری که LC50 محاسبه شده برای این ترکیب معادل 05/47 میکرولیتر بر لیتر هوا بود در حالی که LC50 برای ترکیبات کارواکرول، منتول، کامفن و آلفاپینن به ترتیب معادل 53/51، 39/107، 35/61 و 41/57 میکرولیتر بر لیتر محاسبه شد. با توجه به کم خطر بودن این ترکیبات برای انسان به نظر می رسد این ترکیبات می توانند در برنامه های مدیریت آفات انباری مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ترپنویید ها، سوسک چهارنقطه ای حبوبات، سمیت تنفسی، آفت کش گیاهی
  • سودابه امینی*، هادی شیخ نژاد، رضا حسینی صفحات 165-169
    سوسک های خانواده Ciidae، سوسک های کوچکی هستند که در اندام های باردهی قارچ رشد می کنند. دربررسی و نمونه برداری که در طول سال های 90 و 91 از مناطق مختلف استان گیلان انجام گرفت، گونه Cis chinensis Lawrence، 1991 جمع آوری و پس از شناسایی برای اولین بار از ایران گزارش شد. این گونه متعلق به خانواده Ciidae (Coleoptera: Tenebrionoidea) است.
    کلیدواژگان: Ciidae، سوسک، گونه جدید، ایران
  • نفیسه فتح پور*، رضا وفایی شوشتری، محسن یزدانیان، سایه سری صفحات 171-181
    سوسک های خانواده Staphylinidae، در شهرستان گرگان و حومه، طی سال های 1390 تا 1392 با استفاده از قیف برلیز، آسپیراتور و الک کردن در 14 منطقه جمع آوری شدند. در این تحقیق، سه جنس از زیرخانواده Oxytelinae، شش گونه از زیرخانواده Steninae و یک گونه و یک جنس از زیرخانواده Tachyporinae شناسایی شدند. از این بین، دو گونه Stenus similis و S. piscator برای اولین بار از استان گلستان گزارش می شوند. فهرست جنس ها و گونه های مورد شناسایی در این تحقیق به ترتیب زیر است:subfamily Oxytelinae Fleming، 1821:Anotylus Thomson، 1859
    Bledius Leach، 1819
    Platystethus Mannerheim، 1830
    Subfamily Steninae Macleay، 1825:Stenus caspius Puthz، 1972
    Stenus machulkei Hromadka، 1977
    Stenus lenkoranus Puthz، 1970
    Stenus piscator Saulcy، 1865
    Stenus similis Herbst، 1784
    Stenus turk Puthz، 1972
    subfamily Tachyporinae Macleay، 1825:Tachyporus hypnorum Fabricius، 1775
    Sepedophilus Gistel، 1856
    کلیدواژگان: Staphylinidae، Oxytelinae، Steninae، Tachyporinae، فونستیک، گرگان
|
  • M. Pilvari *, Sh. Goldasteh, S. S. Modarres Najafabadi Pages 15-23
    The biting midges (Ceratopogonidae) are relatively well studied dipteran family that includes over 6000 extant species in 110 genera. They are known as vectors of several arboviruses of veterinary importance including bluetongue, bovine ephemeral fever, African horse sickness and Akabane virus, as well as the medically important Oropouche virus. A key For Ceratopogonidae of Markazi province is presented. Four genera, 8 subgenera and 9 species were found. 5 species which marked with an asterisk (*), are new records for Iran.
    Dasyhelea (Prokempia) flaviventris * (Goetghebuer, 1910); D. (Dasyhelea) malleola *Remm, 1962; D. (Dicryptoscena) modesta (Winnertz, 1852) [Dasyheleinae]. Atrichopogon (Psammopogon) bulla* Remm; A. (Meloehelea) meloesugans* Kieffer; A. (Atrichopogon) rostratus* (Winnertz), 1852; A. (Atrichopogon) sp.; Forcipomyia (Forcipomyia) rustica Kieffer, 1919 [Forcipomyiinae]. Culicoides (Monoculicoides) puncticollis (Becker, 1903) [Ceratopogoninae].
    Keywords: Ceratopogonidae, new records, checklist, Markazi Province
  • B. Khalil Tahmasbi *, S. Moodi, Gh. Zamani, Gh. Assadi, M. T. Alebrahim Pages 103-113
    During 2011 and 2012, field studies were conducted in different parts of the South of khorasan, where contaminated to Russian knapweed to find its natural enemies. Three insect species Urophora xanthippe (Dip.: Tephritidae) and Metzneria paucipunctella Zeller (Lep.: Gelechiidae) and Acanthiophilus helianthi Rossi, 1794 (Dip.: Tephritidae( were identified. M. paucipunctella (Zeller, 1839) (Lep. Gelechiidae) is introduced for the first time for Iran and U. xanthippe (Munro, 1934) for the first time for fauna of Khorasan. Results showed that overwintering larvae of U. xanthippe become pupae in early May and converted to adult after 7/13 (d). Adults emerge from pupae and mate after 3 (h) with no feeding. Due to the high potential of head flies in reducing the number of seeds and also due to the limited host range of the knapweed, the insect can be used in biological control of knapweed.
    Keywords: Seed-eating Insect, Biology, Khorasan, Biological control agents, Knapweed, Fauna
  • F. Kafi Farashah *, R. Vafaei Shoushtari, H. Farazmand, Gh. Golmohammadi, E. Sanatgar Pages 115-124
    The Sunn pest, Eurygaster integriceps Puton (Hemiptera: Scutelleridae), is one of the most important pest of wheat in Iran and some neighboring countries. The nymphs and adults cause sever quantitative and qualitative damage by feeding on leaves, stems and grains. Unfortunately, pesticide application is the main method of the sunn pest control, so finding the alternative methods are important. Precocene which is a juvenile hormone inhibitor, exerts cytotoxic effects on corpora allata of insects species, resulting necrosis of parenchymal cells, the source of juvenile hormone. At laboratory studies, precocene I and precocene II with different concentrations (0, 20, 25, 32, 40 and 50 μg) were applied topically to the thoracic surface of the fifth instar nymphs. The results showed that percent mortality increased with increasing concentrations of the hormones. The highest mortality (50%) was observed in concentration of 50 μg precocene II. Treated nymphs with precocene I and II led to appearing of deformed insects in fifth instar and adults. Also, the morphological abnormalities such as strong deformation of wings and hemelytron and persistence of old cuticles were observed. Increasing nymphal period was also resulted using precocenes
    Keywords: Sunn pest, Eurygaster integriceps, Precocene I, Precocene II, Juvenile hormone inhibitor
  • F. Karimzadeh *, J. Shakarami, Sh. Goldasteh Pages 125-134
    Habrobracon hebetor is one of the most important parasitoid of some agricultural pests such as cotton bollworm and corn stem borers and etc. This natural enemy is mass reared and released in many regions of Iran. Biological parameters of H. hebetor such as percent parasitism, reproduction, male percentage and adult's longevity were investigated in the third, fourth and fifth instar larvae of flour moth, Ephestia kuehniella Zeller. The experiments were conducted at 26°C, 60±5% humidity and 16:8 light/dark ratio. Also percent parasitism, reproduction and The sex ratio of eight consecutive generations of H. hebetor were evaluated on fifth larval stage of E. kuehniella.The obtained results showed that the highest percentage of parasitism (99.3%), reproduction (63.80 wasps) and adult's longevity (19.40 days) were observed on fifth instar larvae of the flour moth. significant difference was obserred between male percentage of H. hebetor on the third, fourth and fifth instar larvae of flour moth. Also the results showed no significant difference between percentages of parasitism of H. hebetor in eight consecutive generations. The highest (63.95%) and lowest (28.60%) male percentage were observed in first and eighth generation of the parasitoid, respectively. The highest parasitism was observed in the first generation of H. hebetor.
    Keywords: Habrobracon hebetor, Biological parameters, larval stage, flour moth
  • M. Lotfabadi *, H. Abbasipour, A. Rivandi, A. Askarianzadeh Pages 135-143
    The cotton shedder bug, Creontiades pallidus Ramber (Hemi.: Miridae) is one of the most important pests of cotton in Khorasan Razavi province, Iran. In recent years this insect had always been a main pest for cotton in east of Iran especially in Sabzevar region. To evaluate the damage caused by pest on different cultivars (Bakhtegan, Khordad, Sahel, Sepeed, Mehr and Varamin), an experiment was carried out at the Agricultural Research Station of Sabzevar during 2013-2014. Experiment was designed as randomized complete blocks with six treatments and four replications. In this study, ten constant plants in each plot were selected randomly and marked for sampling until the end of the project. On each count, the number of black spots due to feeding of C. pallidus on all bolls of each plant was counted and finally, the mean number of black spots on 10 plants were calculated. Samples were taken on 14 occasions from 14th July to 14th October 2013. Analysis variance showed a significant difference among the cultivars at the level of 1%. The mean comparison of cultivars treatments showed that the highest and lowest damage by C. pallidus were observed on the Varamin, Bakhtegan and Mehr cultivars, respectively.
    Keywords: Creontiades pallidus, damage, cultivar, Sabzevar
  • Sh. Mohammadi, S. Imani *, D. Dorranian, S. Tirgari, M. Shojaee Pages 145-154
    The Cold plasma as a new, eco-friendly and economic technique has obtained important achievements in various spheres and can be considered in the field of pest control.The aim of this study was to examine the insecticidal effect of The cold plasma on stored product pests, Ephestia kuehniella (Lepidoptera.,Pyralidae) and Tribolium confusum (Coleoptera, Tenebrionidae). Pathogenic stages of the pests were exposed to cold plasma in two conditions, without product and with 10 g of wheat, for different exposure times in various voltages of 5, 7and 10 KV. Each test was done on 20 insects in 4 replicates with control. Obtained results confirmed The insecticidal effect of The cold plasma on the pests. Larval stage was more sensitive than the adult and higher percentage of mortality was observed in larvae of T. confusum compared to E. kuehniella. Changes in physical parameters of cold plasma such as increasing the voltage and exposure time of treatment caused more mortality.LT50 values at maximum voltage were 7.60, 11.94 and 9.57 s for larvae and adults of T. confusum and larvae of E. kuehniella respectively. It is hoped that by optimizing the equipment for commercialproduction of cold plasma we use it for controlling the stored product pests.
    Keywords: Cold plasma, Insecticidal effect, Control of stored product pests, Tribolium confusum, Ephestia kuehniella
  • A. Mansouri *, J. Shakarami, N. Moeini Naghade Pages 155-163
    Searching for less hazardous compounds for human and invironment the fumigative toxicity of five terpenoid compounds including carvacrol, myrtol, menthol, camphen and a-pinene were investigated on Callosobruchus maculatus (F.) as one of the most important stored product pests. Experiment was carried out at 30 ± 2 ˚C and 60 ± 5% relative humidity (R.H.) under dark condition. Each compound were tested with six concentrations and four replications including control. According to the trial experiments the fumigant toxicity of the studied essential oils differed significantly , distinct concentrations of each compound used. The results showed that all compounds studied had significant mortality on the pest. Among them, Myrtol showed the highest fumigative toxicity on C. maculatus. The value of LC50 of Myrtol was 47.05µl/lair while LC50 of Carvacrol, Menthol, Camphen and α-pinene were respectively 51.53, 107.39, 61.35 and 57.41 µl/lair. It is concluded that the terpenoid compounds may be used in the pests of post-harvested products in stores.
    Keywords: Terpenoid, Callosobruchus maculatus, Fumigative toxicity, Storage pest
  • S. Amini *, H. Sheikhnejad, R. Hosseini Pages 165-169
    Family of Ciidae is small beetle that grows in the fruiting bodies of the fungus. During investigation in 2012 species Cis chinensis Lawrence1991, of the genus Cis (Coleoptera: Ciidae) was collected from Guilan Province, and was recorded for the first time from Iran fauna. This species is belonging to Ciidae family (Coleoptera: Tenebrionoidea).
    Keywords: Ciidae, Beetle, New species, Iran
  • N. Fathpour *, R. Vafaei, Shoushtari, M. Yazdanian, S. Serri Pages 171-181
    During 2011 and 2013 an elementary study on the rove beetles of Gorgan (Golestan province in north of Iran) and adjutant areas was carried out. The specimens were collected by Berlese funnel, aspirator and also sifters in 14 collecting sites. As a result, 3 genera of Oxytelinae, 6 species of Steninae and one species and one genus of Tachyporinae were identified. Out of which, S. similis and S. piscator are the first record for the fauna of Golestan province. The name of genera and species are presented here:
    Subfamily Oxytelinae Fleming, 1821:Bledius Leach, 1819
    Platystethus Mannerheim, 1830
    Subfamily Steninae Macleay, 1825
    Stenus caspius Puthz, 1972
    Stenus machulkei Hromadka, 1977
    Stenus lenkoranus Puthz, 1970
    Stenus piscator Saulcy, 1865
    Stenus similis Herbst, 1784
    Stenus turk Puthz, 1972
    Subfamily Tachyporinae Macleay, 1825:Tachyporus hypnorum Fabricius, 1775
    Sepedophilus Gistel, 1856
    Keywords: Staphylinidae, Oxytelinae, Steninae, Tachyporinae, Fauna, Gorgan, Golestan province