فهرست مطالب

پژوهش های منطقه ای - سال دوم شماره 4 (تابستان 1393)

فصلنامه پژوهش های منطقه ای
سال دوم شماره 4 (تابستان 1393)

  • بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن رضایی صفحه 7
  • حسن رضایی صفحه 17
    امروزه امت اسلامی با چالش های بزرگی مواجه است و دشمنان اسلام با اجرای طرح هایی در راستای تجزیه جغرافیایی، زبانی، قومیتی، مذهبی و حتی تاریخی می کوشند هویت، فرهنگ و عناصر اصلی موجودیت این امت واحده را در مخاطره قرار دهند. در این شرایط حساس بر هر مسلمان به ویژه عالمان و اندیشمندان فرض است که ضمن شناخت نقشه های شوم دشمنان بر مولفه های وحدت و همبستگی این امت وسط تاکید و در مسیر تحقق آن مجاهدت نمایند. قرآن کریم با بیان پیامدهای مثبت اتحاد از یک سو و پیام های شوم اختلاف از سوی دیگر، همه مسلمانان را دعوت به اتحاد و دوری از اختلاف کرده و ایجاد و حفظ وحدت در جامعه اسلامی را از مظاهر تقوای الهی اعلام داشته و بر آن تاکید نموده است. بر این اساس در این نوشتار برخی از راه کارهای وحدت اسلامی از منظر قرآن کریم مانند: تکیه بر عناصر مشترک دینی، اصالت دادن به ارزش های اسلامی، همدلی و اتحاد درونی و نیز بعضی از موانع و آفات موجود بر سر راه ایجاد وحدت میان مسلمانان، مانند: قومیت گرایی، فرقه گرایی، هتک حرمت به مقدسات، تکفیر و نسبت شرک دادن به مسلمانان و نیز توطئه شوم دشمنان اسلام به اختصار مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اتحاد، راه کارهای وحدت، ارزش های اسلامی، موانع اتحاد، فرقه گرایی، قومیت گرایی
  • سید محمد جواد قربی صفحه 31
    بیداری اسلامی امری است که ریشه در تاریخ اسلام دارد و جوامع مسلمین همواره با این مقوله همگام بوده اند اما روند بیداری ملت های مسلمان همواره با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده است. امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، پرچمدار حقیقی بیداری اسلامی در قرن حاضر می باشد که نه تنها بر ایران بلکه بر سایر نقاط جهان تاثیرگذاشته است. بیداری حقیقی از دیدگاه امام خمینی(ره) اولین مرحله و قدم قیام علیه مستکبرین و نظام های فاسد و غرب زده است و در بینش و تقریرات ایشان، بیداری ملت ها با مقولاتی نظیر رشد سیاسی، مقاومت در برابر ظلم و تعدی، تحقق مقاصد انسانی، انقطاع از گرایشات غیراسلامی، برپایی عدالت اسلامی، مدیریت تهدیدات و خدعه اجانب، خلع ید مزدوران از ممالک اسلامی و غیره همنشین شده است و از منظر امام خمینی(ره) آینده و ثمره این نهضت های اسلامی و روند بیداری اسلامی در جهان اسلام، پیروزی و رستگاری است. البته ممکن است این روند فوز و پیروزی مسلمین تا حدودی به طول انجامد اما از منظر ایشان با پشتکار و همراهی مردم در کنار تحمل موانع و مشکلات می توان پیروزی نهایی را سریع تر به دست آورد. با این حال، جریان بیداری ملت های مسلمان با آسیب ها و موانعی روبرو است که پیروزی و موفقیت آنها را با مشکل مواجه می سازد. به همین دلیل، مقاله حاضر سعی دارد تا این موانع و آسیب های پیش روی بیداری اسلامی را از منظر امام خمینی(ره) مورد مداقه قرار دهد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که از دیدگاه امام خمینی(ره) بیداری اسلامی با دو دسته موانع و آسیب های درونی و بیرونی مواجه است. از جمله آسیب های درونی بیداری اسلامی عبارتند از؛ حکومت های سرسپرده و وابسته به قدرت های بزرگ، غفلت و بی توجهی برخی از مردم، تفرقه و تزلزل در وحدت کلمه، دور شدن از قرآن و تعالیم اسلامی، کنارگذاشتن فعالین جریان انقلاب های مردمی و جریان بیداری اسلامی، استقرار روشنفکرنماها و وابستگی آنها، عدم رعایت نظم اسلامی و مقررات نظام، تحجر و جمود مقدس نماها، مایوس شدن از انقلاب و ثمره بیداری مردم، غرور ناشی از پیروزی نهضت اسلامی و.... برخی از موانع خارجی بیداری اسلامی از منظر امام خمینی(ره) عبارت از؛ دخالت های بازیگران خارجی، اختلافات میان سران کشورهای اسلامی، تخریب چهره اسلام و بد معرفی کردن آن، برنامه ریزی برای استفاده از نقاط ضعف گروه ها و اشخاص، تعمیق شکاف میان ملت و دولت به وسیله دسیسه های قدرت های بزرگ می باشد.
    کلیدواژگان: بیداری اسلامی، امام خمینی(ره)، آسیب شناسی، موانع درونی و بیرونی، انقلاب اسلامی
  • یوسف عارفی صفحه 75
    از پدیده های ملموس و بسیار آشکاری که بعد از تغییر نظام سیاسی، و بیش از یک دهه حضور امریکا و انجوها در افغانستان مشاهده می شود تغییرات فراگیر و بسیار عمیق فرهنگی است. این تغییرات، در مواردی به حدی عمیق و گسترده است که اگر ثمره ی یک جریان هدایت شده و اقدامات عمدی و برنامه ریزی شده دانسته شود واقع بینانه تر می نماید تا تغییرات معمول و متعارف. از همین رو، پرسش از استراتژی و راهبردی که چنین نتیجه ای داده، و به این سر انجام منتهی شده، اولین چیزی است که در مواجهه عالمانه و پرسش گرانه با این تغییرات، به ذهن می آید. این نوشته با هدف پاسخ گوی به چنین پرسشی تکوین یافته، و با بررسی و تحلیل اسناد موجود در این زمینه، به این نتیجه رسیده است که دو نوع راهبرد فرهنگی مستقیم و غیر مستقیم برای امریکا و انجوها در افغانستان قابل ردیابی است و حضور پر تعداد انجوهای بین المللی در افغانستان در واقع یک قالب فریبنده برای راهبرد فرهنگی غیر مستقیم امریکا است از این رو، می توان گفت که تغییرات موجود آبش خور ارادی و برنامه ریزی شده دارد، نه خود به خودی و غیر ارادی و در پی اقدامات مشخصی که از آن ها به راهبرد فرهنگی امریکا و انجوها تعبیر شده، اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: راهبرد، فرهنگ، جامعه، انتقال فرهنگی، اشاعه فرهنگی و تغییرات فرهنگی
  • عبدالعلی حسنی صفحه 117
    در مورد جریان های شیعی در افغانستان می توان گفت؛ که در طول تاریخ این کشور، به دلیل نبود رهبری واحد، عدم یکپارچگی جغرافیایی، عدم انسجام درونی و چندگانگی قومی، بسته بودن فضای حاکم بر هزاره جات، فشارهای همسایه های پشتون، تاجیک و ازبک، بی سوادی و در نهایت حکومت های ملوک الطوایفی که در هزاره جات وجود داشت؛ و هر میر هزاره در صدد حفظ موقعیت و قلمرو تحت نفوذ خود بوده اند؛ نمی توان یک راهبرد کلانی برای جریان های سیاسی شیعیان افغانستان ذکر کرد. ولی با این وجود، در کل می توان از عملکرد شیعیان در هر دوره تاریخی، با در نظر داشت شرایط خاص آن زمان، راهبرد خاصی را بدست آورد که آن را دنبال می کرده اند. اگر بخواهیم به طور نمونه، راهبردهای سیاسی شیعیان، از شکل گیری افغانستان با جغرافیای فعلی را، مورد بررسی قرار دهیم؛ مشاهده می کنیم که آن ها هر دوره تاریخی، راهبردهای متفاوتی را در پیش گرفته اند. از زمان احمدشاه ابدالی تا زمان عبدالرحمن، شیعیان افغانستان دو راهبرد را دنبال می کرده اند: در عرصه ارتباط با دولت مرکزی، برای دوری از برخورد با آن، راهبرد همکاری و حمایت از دولت مرکزی را در پیش گرفته بودند و در عرصه داخلی خود، جهت حفظ خود مختاری حکومت های ملوک الطوایفی حاکم بر هزاره جات؛ راهبرد خود مختاری داخلی و جلوگیری از دخالت دولت مرکزی در امور داخلی هزاره جات را دنبال می کردند. بعد از سرکوب تاریخی شیعیان توسط عبدالرحمن تا دوران حکومت امان الله خان، به دلیل از بین رفتن بیش از 62% جمعیت این مردم و همچنین از دست دادن سرزمین و رهبران مذهبی و قومی خود و وجود جو خفقان حاکم، آن ها اجبارا، راهبرد انزوا را در پیش گرفتند. پس از حکومت امان الله تا کودتای سال 57 کمونیست ها، جریان های شیعی، راهبرد مبارزه برای احیای هویت و بدست آوردن موقعیت اجتماعی و سیاسی از دست رفته خویش را دنبال می کردند. بعد از کودتای کمونیستی، جریان های شیعی علاوه بر آنکه راهبرد مبارزه مسلحانه با رژیم کمونیستی را در پیش گرفته بودند از ورای آن، برقراری عدالت اجتماعی و سهیم شدن در قدرت سیاسی کشور را دنبال می کردند. در پی پیروزی مجاهدین، برای مشارکت در معادلات سیاسی کشور، راهبرد وحدت درونی، بالا بردن توان نظامی و تعامل با گروه های دیگر قومی و مذهبی راهبرد جریان های شیعی را تشکیل می داد. و در نهایت بعد از تحولات اخیر کشور و حضور شیعیان، در بالاترین ارکان قدرت، راهبرد تثبیت موقعیت سیاسی خویش در ساختار قدرت کشور را پی گیری می کنند. از این رو راهبردی را که جریان های شیعی در انتخابات ریاست جمهوری 93 دنبال می کنند نیز، راهبرد تثبیت موقعیت سیاسی شیعیان، در بالاترین ارکان قدرت کشور می باشد.
    کلیدواژگان: راهبرد، جریان، شیعه، سیاست، افغانستان، انتخابات
  • محمد عیسی رحیمی صفحه 151
    در مورد کار کرد رسانه ها، دو نظر متفاوت وجود دارد. بعضی ها مانند: هایبرت، نظر مثبت به رسانه ها داشته و معتقد است که، وسایل ارتباط جمعی نقش بسیار مهمی در ارائه و شکل دادن به عقاید و همچنین آشنا ساختن ما با دنیایی که امکان آن را به نوع دیگری نداریم، ایفا می کند. در مقابل، کسانی نیز معتقدند که صنایع فرهنگی موجب بردگی انسان شده و زمینه ای می گردد تا انسان کاملا در اختیار رسانه ها قرار گیرد و هیچ گونه اختیار و اراده از خود نداشته باشد. با توجه به این دو دیدگاه مختلف در مورد رسانه ها، تحقیق پیش رو که از تحقیقات کیفی و کتابخانه ای به حساب می آید با این سوال آغاز شده که رسانه ها و تکثر آن در افغانستان چه تاثیری بر آینده ی فرهنگ این کشور دارد؟ برای پاسخ به این پرسش، ابتدا کارکرد مثبت و منفی رسانه ها با توجه به محیط و شرایط افغانستان بررسی شد و این نتیجه به دست آمد که کار کرد منفی رسانه ها، بیشتر از کار کرد های مثبت آن می باشد؛ زیرا رسانه های افغانستان، رسانه های کاملا وابسته است که از نظر مالی، توسط کشورهای بیگانه تامین می شوند، وقتی سازمان ها، نهادهای سیاسی، اقتصادی، آموزشی و ارتباطی یک کشور متکی به غیر باشد تلاش می کند منافع و آرمان های کشور مورد نظر خود را که از جهت مالی آن ها را تامین می کند بر آورده نماید. به همین جهت است که رسانه ها در افغانستان به ترویج فرهنگ ابتذال، اسراف، تجمل، خشونت، فحشاء و شکستن هنجار ها مشغول است؛ که می خواهند از طریق پخش فیلم های غربی، ترکیه ای، هندی و عربی، عقاید، باورها، ارزش ها و انگیزه ها را تغییر دهند؛ زیرا تغییر در عناصر تشکیل دهنده ی فرهنگ موجب تغییر در سایر اجزای فرهنگ یعنی زبان، خط، هنر و برخی آداب و رسوم نیز می شود. با ایجاد تغییر در باورها، ارزش ها و انگیزه ها، زمینه را برای از خود بیگانگی و بردگی فراهم می نمایند تا بتوانند محصولات فرهنگی خود را راحت تر به فروش برسانند و بر مردم سلطه یابند.
    کلیدواژگان: رسانه، فرهنگ، افغانستان، آینده، صنایع فرهنگی و کارکرد
  • محسن محمدی، مرتضی اشرافی صفحه 185
    هند کشوری است که به دلیل گستردگی فرهنگ و جغرافیا و تنوع ملت ها و ادیان آن، منحصر به فرد بوده و به نام «کشور 72 ملت» معروف است. تمدن هند با تاریخ پنج هزار ساله، یکی از قدیمی ترین تمدن های جهان به شمار می رود. برآوردهای استراتژیک در خصوص رشد و توسعه هندوستان این کشور را سومین کشور برتر جهان در دهه آینده می داند. این کشور در زمینه های گوناگون در حال توسعه است و می رود تا پس از چین و آمریکا و پشت سرگذاشتن کشورهای اروپایی و شرق آسیا و روسیه به سومین قدرت جهانی تبدیل شود. مشاهده تنوع مذاهب موجود در هندوستان برای هر فرد نظاره گر و پژوهشگری، بسیار شگفت انگیز خواهد بود؛ چرا که جامعه هند تصویری از ناهمگونی و تضاد خواسته ها، تمایلات، مذاهب و فرهنگ ها می باشد. لذا هر نوع برنامه ریزی در حوزه توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیازمند آینده نگری، تفکر راهبردی، انجام اقدامات و فعالیت های هدفمند، گسترده و عمیق و کنترل و اصلاح پیاپی است و منطقا نیازمند طراحی الگو، هدفگذاری و برنامه راهبردی و آینده پژوهانه است که ما در این تحقیق به دنبال هدفگذاری و ارائه برنامه راهبردی بوده البته در قالبی توصیفی- تبیینی درجهت تبیین وضعیت علمی – فرهنگی شیعیان هندوستان هستیم.
    کلیدواژگان: مسلمانان، شیعیان، هند، اسلام گرایی، علمای هند، جمهوری اسلامی ایران
  • حمید طالب صفحه 219
    جماعت های شیعی جنوب آسیا با جمعیتی در حدود 60 میلیون نفر پس از ایران دومین گروه شیعیان در جهان اسلام را تشکیل می دهند. پس از انقلاب اسلامی ایران، آثار منتشرشده به زبان انگلیسی در ارتباط با شیعیان مناطق مختلف جهان از جمله شیعیان این منطقه، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اما در زمینه ی معرفی این آثار به زبان فارسی تا کنون اثری منتشر نشده است. در این مقاله، مهمترین کتابها و مقاله هایی که درباره ی شیعیان شبه قاره هند به زبان انگلیسی تدوین شده اند دسته بندی و معرفی شده اند. از جمله مهمترین موضوعات این آثار، مسائلی هستند همچون نقش قدرت های سیاسی در شکل گیری جماعت های شیعی، هویت بخشی آیین های عزاداری، اصلاحات دینی و تاثیر ایران بر هویت شیعیان این منطقه.
    کلیدواژگان: شیعیان هند، هویت دینی، آیین های عزادرای، شیعه پژوهشی شرق شناسان
|
  • Hasan Rezaei Page 17
    Nowadays Muslim Ummah are facing the The major challenges. And the enemies of Islam seek to endanger identity, culture and key elements of the existence of a unified nation by Geographic, linguistic, ethnic, religious and even historical breaking up. In this critical situation it is obligatory on every Muslim, especially scholars and thinkers to identify, to identify evil maps of enemies and emphasize on Component of unity and solidarity of this middle Ummah and try to achive that. Quran invites all Muslims to unite and avoid schism by clarifying the positive impact of the alliance on the one hand and bad effects of schism on the other hand, and Quran has been announced and emphasized that establishing and maintaining unity in the Muslim community is the symbols of piety. Accordingly, in this paper, some approaches of Islamic unity from the Quran view have been investigated like: Relying on common elements of religious, the originality of the Islamic values, internal Empathy and solidarity, and also some of the obstacles and pests in the way of creating unity among Muslims, such as: sectarianism, desecration of the sacred, excommunication, The proportion of Shrek to Muslims and evil maps of enemies.
    Keywords: alliance, approaches unity, Islamic values, obstacles to unity, sectarianism
  • Seyed Mohammad Javad Ghorbi Page 31
    The Islamic awakening is the matter rooted in the history of Islam and Muslim communities have been Consistent with this notion. But the awakening of Muslim nations has always a lot of ups and downs. Imam Khomeini, as the Supreme Leader of the Islamic Revolution, is the true leader of the Islamic awakening in the present century that affects not only Iran, but also the rest of the world. Real awakening, from the perspective of Imam Khomeini, is the first step of uprising against the oppressors and western corrupt Systems. In his pleadings and insight, the awakening of nations is Companion with some issues such as political growth, resistance to oppression, the realization of human purposes, curtailment of nonaffiliation, Islamic justice, managing of threats and cunning of enemy, expropriation mercenaries from Islamic countries, etc. And from the perspective of Imam Khomeini, future and fruits of the Islamic movements and the Islamic awakening in the Muslim world, is victory and redemption. However, this process of Muslims victory may last Somewhat, But in his view victory can be achieved faster with diligently and people Accompany along the tolerance of obstacles and difficulties. However, the awakening of Muslim nations is facing with harms and obstacles that make it difficult for them to succeed. For this reason, this article tries to study this harms the obstacles facing the Islamic awakening from the view of Imam Khomeini (RA). Research findings indicate that Imam Khomeini's Islamic awakening faces two inner and outer obstacles and harms. some internal harms of Islamic Awakening are, governments that are Loyal and dependent on the great powers, Neglect some people, Division and instability in the unity, Moving away from the Quran and Islamic teachings, putting aside activists of the Grassroots revolution and the Islamic Awakening, Establishment of intellectuals and their dependence, Lack of Islamic discipline and regulations, petrifaction and mortis,Despairing of the revolution and the result of awakening people, proud of the victory of the Islamic movement, etc. Some external obstacles of the Islamic awakening from Imam Khomeini's view include; Intervention of outside players, the differences among the leaders of Islamic countries, damaging the image of Islam and introducing it badly, planning to use the weaknesses of groups and individuals, deepening the rift between the people and government by the machinations of the great powers.
    Keywords: the Islamic awakening, Imam Khomeini, pathology, internal, external obstacles, the Islamic Revolution
  • Joseph Arefi Page 75
    One of the Tangible and very clearly phenomena that is seen after the change of the political system, and more than a decade, America and NGO presence in Afghanistan is pervasive and profound cultural changes. These changes, in some cases, are so deep and widespread that if it is known as the result of orchestrated and deliberate and planned actions will be considered more realistic than if it is known as a Typical changes. Therefore, the first things that comes to mind in facing to these changes, is the question about strategies that give such an outcome and led to this final. This article aims to answer such questions, and by the analysis of documents in this field, has concluded that there are both direct and indirect cultural strategy for America and NGOs in Afghanistan, and the presence of numerous international NGOs in Afghanistan, is actually a glamorous form of indirect cultural strategy of America. Therefore, we can say that the changes are intentional and planned, not spontaneously and involuntary, and happened by the specific measures that have been interpreted: America's and NGOs cultural strategy.
    Keywords: strategy, culture, society, acculturation, Disseminate the culture, cultural change
  • Abdol, Ali Hassani Page 117
    About Shiite movements in Afghanistan can be said; that in the history of this country, Because of a lack of unified leadership, Lack of geographical integrity, Lack of internal cohesion and ethnic diversity, Closed atmosphere looming over of Hazarajat, Pressures of neighbors Pashtuns, Tajiks and Uzbeks, Illiteracy and in the end feudal states that existed in Hazarajat; And any Mir Hazara attempt to maintain their own status and sphere of influence; Cannot mention a macro strategy for the Afghan Shia political movements. However, the Shiites in each historical period sought a specific strategy by considering the specific circumstances of the time. If we want to examine, for instance, Shiite political strategies, from the formation of the current geography of Afghanistan; we see that they have adopted different strategies, in each historical period. From time of Ahmad Shah Abdali to the time of Abdul Rahman, the Afghan Shiites sought two strategies: In relation to the central government, to avoid the collision, cooperation and supporting of the central government's strategy was adopted, And in the internal, in order to preserve the autonomy of the feudal states of the Hazarajat, they were following internal autonomy prevent the central government interference strategy in the internal affairs of Hazarajat. After the suppression of Shiites by Abdul Rahman till the reign of King Amanullah Khan, Due to the loss of more than 62٪ of the population and also loss of land and their ethnic and religious leaders The existence of repressive rule, they forced to adopt isolation strategy. After Amanullah regime to the Communists coup in 57, Shia movements, pursue the struggle Strategy for the restoration of identity and obtain their lost political and social status. After the communist coup, Shia movements had taken the strategy of armed struggle against the communist regime, and also pursue establishing social justice and participating in the country's political power. After the victory of the Mujahideen, to participation in the political equations, internal unity, enhance military capabilities and interaction with other ethnic and religious groups constituted the Shiite movement strategy. Finally, after the recent developments in the country and the presence of shia in the highest organs of power, they will follow the strategy of positioning themselves in the power structure of the country. Hence the strategy that Shia movements will follow in the presidential election of 2014 is the strategy of political positioning of the Shia, in the highest organs of power in the country.
    Keywords: strategy, Shia movement, policy, Afghanistan, presidential election
  • Mohammad Issa Rahimi Page 151
    There are two different approaches about the function of the media. Some, such as: Hiebert have positive comments to media, and argues that the mass media play a crucial role in the provision and formation of ideas and introduce us to the world that it's not possible to have a introduction of world by the different ways. In contrast, others believe that cultural industries led to the enslavement of human beings, and force Human beings be available to the media and did not have the authority and self-determination. Now according to the two different views about media, the present study that is a qualitative research and libraries Begin with the question of the plurality of the media and its impact on the future of Afghanistan. To respond to questions, First positive and negative function of media is discussed according to the environment and the situation in Afghanistan, and has concluded that negative function of media is more than positive one. Because the Afghan media, is completely dependent on foreign countries that supply them financially. When organizations, political, economical, educational and communicational institutions of a country is dependent on other they Tries to provide interests and aspirations of the country which provides their funding. That is why the media in Afghanistan tries to promote the culture of banality, extravagance, luxury, idolatry, violence, prostitution and breaking norms; Which want to change ideas, beliefs, values and motivations through western, Turkish, Indian and Arabic films; Because changes in constituent elements of culture change in other parts of culture like the language,, the arts and customs. They will provide them for alienation and slavery to sell their cultural products easier by making Changes in beliefs, values and motivations.
    Keywords: Media, Culture, Afghanistan, the future, cultural industries, functions
  • Mohsen Mohammadi, Morteza Ashrafi Page 185
    India is a country which is unique, due to extent of culture and geography and diversity of peoples and religions, and is known as "the 72-nation". India has a history of five thousand years of civilization, is one of the oldest civilizations in the world. Strategic assessment of the development knows India as The third largest country in the world in the next decade. This country is developing in various fields and it want to be the third word power after China and America and Leaving behind Europe and East Asia and Russia. Observing a variety of religions in India would be wonderful for each observer and researcher; because population of India is the image of heterogeneity and conflicts of interest, desire, religions and cultures. So any kind of planning in the field of social development, economic and cultural needs foresight, strategic thinking, purposeful, profoundly and extensive actions and activities and successive control and correction and logically requires a design of pattern, targeting and strategic plan that in this study, we seek to provide targeting and strategic plan Of course, in the form of descriptive explanatory in order to explain the cultural- Academic status of Shia in India.
    Keywords: Shiites, Indian, Islamism, Indian scholars, Islamic Republic of Iran
  • Hamid Taleb Page 219
    Shiite communities of South Asia, with a population of about 60 million people constitute the second group of Shiites after Iranian in the Muslim world. After the Islamic Revolution of Iran, published books in English in relation to Shiites of different parts of the world including Shiite communities of South Asia are significantly increased. But has not been published any books in Persian in the field of introducing of this works. In this paper, the most important books and articles about Shiites of Indian subcontinent into English have been divided and introduced. There are some issues among the most important works such as: the role of political powers in shaping the Shiite communities, giving Identity to the mourning rituals, and religious reform and its impact on the region's Shiites identity.
    Keywords: Indian Shiites religious identity, mourning rituals, Shia research of East experts