فهرست مطالب

پژوهش های منطقه ای - شماره 5 (پای ی ز و زمستان 1389)

فصلنامه پژوهش های منطقه ای
شماره 5 (پای ی ز و زمستان 1389)

  • بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحه 7
  • سید سعید هاشمی نسب صفحه 19
    بحرین کشوری جزیره ای در جنوب خلیج فارس است که در سال 1971 میلادی از ایران جدا گردید. این کشور با حدود 760 کیلومتر مربع وسعت، کوچکترین کشور حوزه خلیج فارس محسوب می شود که جمعیتی 705/214/1 نفری را در خود جای داده است. حدود 235 هزار نفر از جمعیت بحرین خارجی هایی هستند که در این کشور زندگی می کنند. بنا بر اطلاعات موجود حدود 81.2% از ساکنان بحرین مسلمان و 9% نیز مسیحی هستند و 9.8% از ساکنان بحرین نیز از مذاهب دیگر می باشند. نکته ای که باید بدان توجه داشت این است که جمعیت غیر مسلمان بحرین از خارجی هایی هستند که برای کار به این سرزمین مهاجرت کرده اند.
    کلیدواژگان: بحرین
  • علی نجفی صفحه 39
    سرزمین کهن و باستانی از هامون تا جیحون که اینک «افغانستان» نام دارد و در گذشته ها بخشی از «خراسان بزرگ» و ایران قدیم یا «آریانا» محسوب می شد، از دیرباز زیستگاه و گذرگاه اقوام، فرهنگ ها، زبان ها و آیین های گوناگون بوده است. این قلب پرطپش آسیا به دلیل مختصات ویژه جغرافیایی اش بعنوان چهارراه ارتباطی قاره کهن، در درازنای تاریخ پرآشوب خود شاهد مهاجرت ها، جابجایی ها، لشکرکشی ها، کشورگشایی ها، نفوذ و افول فرهنگ ها، ظهور و زوال تمدن ها، استیلا و انقراض امپراتوری ها، رونق و فترت آیین ها، صعود و سقوط مکتب ها و دیگر تحولات و رویدادهای عظیم و پرشتاب بوده است.
    کلیدواژگان: افغانستان
  • محمد یوسف حسین ترجمه: راحله میلانی، مهرنوش اختری زاده صفحه 81
    علما (دانشمندان علوم اسلامی) در جوامع اسلامی از احترام، نفوذ و قدرت بالایی برخوردار می باشند. آنها در زمینه دانش اسلامی، بویژه در عرصه های قرآن کریم و سنت، توحید، فقه و تصوف (عرفان) آموزش خاص و حرفه ای دیده اند. در شبه جزیره مالزی، اغلب علمای پیشین در استانهای شمالی بویژه در پاتانی، کداه، کلانتان و ترنگانو حضور داشتند. آنان همانند علمای دیگر نقاط جهان اسلام، معلم مذهبی، مبلغ، امام جماعت، راهنما، مشاور و نویسنده بودند.
    کلیدواژگان: مالزی
  • محمد یوسف حسین ترجمه: راحله میلانی صفحه 101
    آشنایی مسلمانان مالزی با تلویزیون از 28 دسامبر سال 1963، با راه اندازی «تلویزیون مالزی» رقم خورد. این تلویزیون فعالیت خود را در یک استودیوی موقت واقع در «دوان تونکو عبدالرحمان» در کوالالامپور آغاز کرد. در اکتبر سال 1969 به «آنگکاساپوری»، مجموعه رادیو تلویزیونی پیشرفته ای در حومه شهر کوالالامپور، انتقال یافت. شبکه تلویزیونی دیگری در سال 1973 تاسیس گردید. تلویزیون مالزی در چند سال اول برنامه های خود را بصورت سیاه و سفید پخش می نمود. این تلویزیون پخش برنامه های تمام رنگی را از دسامبر سال 1978 آغاز نمود.
    کلیدواژگان: مالزی
  • صفحه 113
    جمهوری تونس یا جمهوری تونسی. در زبان عربی، نام پایتخت، تونس، به معنای تمام کشور است. استان قدیمی روم در آفریقا، تحت سلطه اعراب، ابتدا افریقیا و سپس تونس نامیده شد.
    کلیدواژگان: تونس
  • گزارشی از نشست های علمی
    صفحه 136