فهرست مطالب

Iranian Journal of Management Studies
Volume:6 Issue: 2, Summer 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید یعقوب حسینی، منیژه بحرینی زاده، علیرضا ضیایی بیده صفحه 7
    بواسطه نیاز به توسعه و ارائه مقیاس های سنجش کیفیت خدمات مختص به صنایع مختلف، هدف از این پژوهش ارائه مدلی معتبر و قابل اعتماد مختص سنجش کیفیت خدمات تلفن همراه بود. بدین منظور یک مدل اندازه گیری چندبعدی برپایه مرور جامع پیشینه پژوهش ارائه شد و سپس برای بررسی اعتبار مدل، روایی همگرا و افتراقی آن بر پایه داده های جمع آوری شده از 363 مشترک تلفن همراه مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهند ادراک مشتریان از کیفیت خدمات بر پایه ارزیابی آن ها از 7 بعد اصلی شامل کیفیت شبکه، خدمات ارزش افزوده، تعرفه های پرداخت، شایستگی کارمندان، صدور صورت حساب، خدمات مشتری و راحتی، شکل می گیرد. این پژوهش نتایج کاربردی متعددی نیز به همراه داشت. نخست اینکه مدیران می توانند از مدل اندازه گیری ارائه شده در این پژوهش برای سنجش و مدیریت کیفیت خدمات در صنعت خدمات تلفن همراه استفاده کنند. دوم اینکه، نتایج این پژوهش نشان دادند ارزیابی مشتریان از خدمات ارزش افزوده، تعرفه های پرداخت و راحتی خدمات از مهمترین عوامل در شکل دهی ادراک کلی آنها از کیفیت خدمات سازمان است. اپراتورهای تلفن همراه می توانند از این نتایج برای تعیین اولویت های بهبود کیفیت خدمات و تخصیص بهینه منابعشان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، خدمات تلفن همراه، مقیاس چندبعدی، روایی افتراقی، اعتبار مقیاس
  • اسماعیل ملک اخلاق، محمود مرادی، مهران مهدی، زاده، ناهید درستکار احمدی صفحه 31
    استراتژی نوآوری اساس موفقیت نوآوری و بهبود عملکرد است. مقاله حاضر، مدلی مربوط به مهم ترین استراتژی های نوآوری را که تاثیر بسزایی بر عملکرد صنایع دارند، ارائه می دهد. سپس، به بررسی روابط میان استراتژی های نوآوری و توسعه و تنوع عملکرد می پردازد. بدین منظور، یک مطالعه تجربی در صنعت ساختمان ایران انجام گرفت، و داده های میدانی جهت بررسی اهداف تحقیق از 7 نهاد متولی صنعت ساختمان و 93 شرکت کوچک و متوسط فعال در صنعت، با ابزار پرسشنامه گردآوری شد. یافته ها نشان داد که استراتژی های نوآوری نظیر پیشرو، تحلیل گرانه، آینده نگرانه و تهاجمی به ترتیب بر توسعه ی عملکرد صنعت تاثیر می گذارند. همچنین، استراتژی های پیشرو، ریسکی و آینده نگرانه از اثرگذارترین استراتژی های نوآوری بر تنوع عملکرد هستند. نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که سیاست گذاران صنعت ساختمان و مدیران عالی شرکت ها بایستی استراتژی های نوآوری پیشرو و آینده نگرانه را بطور همزمان با چشم انداز صنعت و شرکت ها پیوند داده و زمینه را برای پیاده سازی آن ها در سراسر صنعت فراهم آورند.
    کلیدواژگان: استراتژی نوآوری، توسعه و تنوع عملکرد، صنعت ساختمان و مسکن، ایران
  • حامد بردبار، سجاد عسکری متین صفحه 61
    کاهش تعلقات معنوی و مذهبی بشرعصر جدید در زندگی ظاهرا مدرن و رجعت مجدد او به معنویت و خداگرایی حاکی از پیام ادیان و نظام های ارزشی و دینی، خصوصا مکتب پر افتخار اسلام، است. این موضوع امروزه در سازمان های دولتی و خدماتی با مقوله احساس معنا و احساس هویت تلفیق معناداری پیدا کرده است، چرا که فاصله گرفتنانسان از معنویت، خدا و خداگرایی، سبب عصیان او و حتی به هم ریختگی برنامه های زندگی اش می شود. مقاله پیش رو ضمن واژه کاوی خداجویی و خداگرایی و ویژگی های فطرت انسان الهی و با تقوا به بررسی این موضوع در گذر زمان و تاریخ پرداخته و آن را از منظر بزرگان دین و فلسفه مورد نقد و بررسی قرار می-دهد و سپس به طور ویژه و ممحض همین مقولات را در قرآن کریم و نهج البلاغه مورد بررسی و کاوش قرار می دهیم و برای هر کدام از آنها نمونه و رخداد سازمانی ذکر می نماییم. مطالعه نظریات بومی و غیر بومی و تعاریف موجود از معنویت و خداگرایی در مکتب اسلام نشان می دهد که مولفه هایی مانند روح بخشی، تعالی فرد، آگاهی و احساس هویت مهم-ترین ارکان انسان معنویت گرا در سازمان های عصر حاضر هستند.
    کلیدواژگان: معنویت، معنویت در کار، خدا، خداباوری در سازمان
  • سعید سعیدا اردکانی، علی مروتی شریف آبادی، مریم جلالی، محمود اقبالی زارچ صفحه 81
    هدف تحقیق حاضر ارائه یک مدل جامع برای ارزیابی عملکرد شرکت های کاشی و سرامیک استان یزد می باشد. در تحقیق حاضر کارت امتیازی متوازن برای ارزیابی عملکرد به عنوان یک مدل جامع ارزیابی که هم جنبه مالی و هم جنبه غیرمالی را در نظر می گیرد، مورد استفاده قرار گرفته است؛ علاوه بر این جهت جامع تر شدن نتایج تحقیق هر چهار جنبه کارت امتیاز متوارن و زیر شاخص های آن مورد استفاده قرار گرفته است. سپس با استفاده از تکنیک دلفی فازی زیر شاخص های استاندارد هریک از چهار شاخص کارت امتیاز متوازن طی دو مرحله و با کسب اجماع نظر خبرگان مشخص گردید. برای تعیین اهمیت هر یک از ابعاد از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد که نتایج نشان می دهد از بین چهار جنبه کارت امتیازی متوازن، شاخص مالی بیشترین اهمیت را داراست و بعد از این شاخص، شاخص مشتری در جایگاه دوم، رشد و یادگیری در جایگاه سوم و فرآیندهای داخلی در جایگاه چهارم قرار دارند؛ در مرحله بعد با استفاده از تکنیک ویکورفازی، شرکت های مورد بررسی در مرحله قبل با توجه به شاخص های مورد بررسی رتبه بندی شده اند، که نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد که شرکت کاشی 1 بهترین عملکرد را در بین ده شرکت مورد بررسی از منظر جهار شاخص کارت امتیاز متوازن دارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، روش دلفی فازی، فرایند سلسله مراتبی فازی، Vikor فازی
  • میرزا حسن حسینی*، وحیده سادات حسینی صفحه 105
    تحقیق حاضر اثر مشارکت مشتری در تولید را بر وفاداری مشتریان (وفاداری نگرشی و وفاداری رفتاری) و عوامل تقویت کننده مشارکت مشتری در تولید را در یک بانک ایرانی بررسی می نماید. برای بررسی مشارکت مشتری در زمینه خدمات بانکی از مدل اوه و همکاران 2007 استفاده شده است. مشارکت در تولید با خلق ارزش برای مشتریان و وفادارتر ساختن آنان موجب افزایش دادوستد تجاری مشتری با یک بانک می شود. لذا اغلب بانکها برای تبدیل شدن به بانک اصلی مشتریان خود، مشارکت در تولید را مورد توجه قرار داده اند. نتایج تحقیق مبتنی بر پرسش نامه های جمع آوری شده از 415 تن از مشتریان بانکی می باشد و روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که مشارکت مشتری در تولید بر وفاداری نگرشی مشتریان اثر مثبت دارد (P<0.01) اما بر وفاداری رفتاری اثر معناداری ندارد. همچنین ارتباطات کارمند-مشتری (P<0.05)، مهارت مشتری (P<0.01)، تعهد احساسی (P<0.01) و عدالت تعاملی (P<0.01) نیز مشارکت مشتریان در تولید را افزایش می دهند. در میان عوامل مذکور، تعهد احساسی بیشترین اثر را بر مشارکت در تولید دارد. نتایج تحقیق به بانکها پیشنهاد می کند که از مشارکت در تولید به عنوان ابزاری برای وفادارنمودن مشتریان در بازار رقابتی کنونی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: مشارکت مشتری در تولید، وفاداری مشتری، خلق ارزش، خدمات بانکی
  • مهدیه سادات خشوعی، حمیدرضا عریضی، ابوالقاسم نوری صفحه 131
    هدف این پژوهش، شناسایی شایستگی های مدیریتی، بود. واحد تحلیل پژوهش، تحقیقات نظری و تجربی مرتبط با شایستگی های مدیریتی بود که در 17 پایگاه اطلاعاتی ایرانی و غیرایرانی ارائه شده بود. دو کتاب دینی (نهج البلاغه و نهج الفصاحه) نیز به جهت توجه به مدیریت اسلامی و بومی سازی الگوی شایستگی در ایران انتخاب گردید. در مجموع 137 منبع (135 پژوهش از پایگاه های اطلاعاتی و دو کتاب) از طریق تحلیل محتوا تحلیل شد. 380 مفهوم مرتبط با شایستگی مدیریتی از این منابع استخراج شد و به 82 شایستگی، طبقه بندی شدند (شایستگی های محوری فرعی). با انجام تحلیل عوامل (روش مولفه های اصلی و چرخش از نوع واریماکس)، شایستگی های محوری فرعی، به 8 شایستگی محوری (ارزش، تحلیل، تصمیم گیری، دانش، سازگاری، عملکرد، رهبری و ارتباط) طبقه بندی شدند. سپس اعتبار محتوا، اعتبار صوری و ضریب کاپا برای الگوی شایستگی های مدیریتی محاسبه شد که نتایج رضایت بخش بود. در نهایت بر اساس شایستگی های شناسایی شده، پرسشنامه شایستگی های مدیریتی (MCQ) با 82 گویه، تدوین گردید که برای پژوهشگران، دانشجویان، اساتید، مدیران و سازمان ها سودمند خواهد بود.
    کلیدواژگان: هشت شایستگی مدیریتی، الگوی شایستگی مدیریتی، تحلیل محتوا، پرسشنامه شایستگی مدیریتی، شایستگی های محوری فرعی، شایستگی های محوری
  • علی شیرازی، حنظله زینوند لرستانی، احمدرضا کریمی مزیدی صفحه 153
    چالش اصلی مدیران برند درک بهتر رابطه بین سازه های برند و وفاداری مشتری است. یافته های محققان نشان می دهد که هویت برند نقش کلیدی در مدیریت برند دارد. هدف این مقاله بررسی تاثیر هویت برند و تعیین هویت آن بر وفاداری از طریق ارزش ادراک شده، اعتماد و رضایت مشتری است. برای آزمون فرضیه ها، پرسشنامه ای بین مشتریان تلفن همراه در مشهد، شهری در شمال شرق ایران، توزیع شد. داده های جمع آوری شده تحت تحلیل همبستگی و مدل تحلیل مسیر قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که هویت برند و تعیین هویت برند تاثیر غیر مستقیم بر وفاداری به برند از طریق ارزش، اعتماد و رضایت دارند. مقاله نتیجه گیری می کند که دیدگاه هویت اجتماعی، وقتی با دیگر دیدگاه های موجود ترکیب شود، می تواند در پیش بینی مکانیزم های وفاداری به برند مفید باشد.
    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، وفاداری برند، هویت برند، شناسایی برند
|
  • Seyed Yaghoub Hosseini, Manijeh Bahreini, Zadeh Alireza Ziaei Bideh Page 7
    Because of the need to develop specific measurement scales for different services industries, this study aimed to empirically develop a reliable and valid model specifically for measuring mobile telecommunication service quality. A multidimensional measurement model (MS-Qual) has been proposed based on an extensive literature review and then, to assess the model validity, convergent and discriminant validity have been established based on the survey data gathered from 363 of Iranian mobile phone subscribers. Findings of this study showed that customers form their service quality perceptions based on their evaluations of seven primary dimensions including: network quality, value-added service, pricing plans, employees‟ competency, billing system, customer services, and service convenience. This study has several practical implications. First, practitioners could use developed MS-Qual scale for measuring and managing service quality in the mobile telecommunication sector. Second, this study showed that customers‟ evaluation of value added service, pricing plans and service convenience are most important factors in their overall perceived service quality. Mobile phone operators could use these results to set their priorities for the development of service quality, to better utilize their resources.
    Keywords: Service quality, Telecommunication, Multidimensional scale, Discriminant validity, Scale validation
  • Esmaeil Malek Akhlagh, Mahmoud Moradi, Mehran Mehdizade, Nahid Dorostkar Ahmadi Page 31
    Innovation strategy is the basis of success in innovation and performance improvement. This paper represents a model related to the most important innovation strategies which have a significant impact on performance of industries. Then, it examines the relationships between innovation strategies and diversity and development of the performance. So, the empirical research was carried out in Iranian construction industry and practical data were gathered out of7main industry institutions and 93 construction SMEs by questionnaires to examine paper objectives. The findings show that innovation strategies such as proactive, analyzer, futuristic and aggressive strategies influence on the performance development of the industry. Also, strategies such as proactive, risk taking and futuristic ones are the most effective innovation strategies in the performance diversity. Results of this study suggest that to achieve performance diversity and development, construction industry's policy makers and top managers should implement and promote pro active and futurity strategies, simultaneously, across the industry.
    Keywords: Innovation strategy, Performance diversity, Construction industry, Iran
  • Hamed Bordbar, Sajjad Askari Matin Page 61
    The decline of attention to the facade of modernity and the inclination toward spirituality and theism in the third millennium is the evidence of human natural tendency toward spirituality, theism, and faith. This is, also, to some extent connected to discussions of identity and semantics in organizations. This paper tries to review the works of researchers on spirituality and theism along with specific focus on the conception of theism and spirituality in Quran and Nahjol-Balagha; providing suggestions and implications applicable to organizational issues. The review reveals that spirituality and theism are significant for one‟s sense of integrity, consciousness, and organizational identity.
    Keywords: God, Spirituality, Theism, Spirituality at work, Theism at organization
  • Saeid Saeida, Ardekani Ali Morovati Sharifabadi, Maryam Jalaly, Mahmoud Eghbali Zarch Page 81
    The comprehensive assessment model considers the financial and non-financial aspects as balanced scorecard. Also, for more comprehensive results of the investigation, four aspects of the balanced scorecard were used and then by using fuzzy Delphi technique and expert's opinions, the standard aspects of each were achieved in two stages. To determine the importance of each aspect of BSC, the process of fuzzy hierarchical analysis was employed. The results showed that among the four aspects of balanced scorecard, the financial index has the greatest significance, the customer index is in second place, and the third place belongs to growth and learning, and internal processes are in fourth place. In the next stage, the companies studied in the previous level were ranked by fuzzy VIKOR technique according to the indices. The results reveal that company A has the best performance among the ten companies from the perspective of four indices.
    Keywords: Performance evaluation, Balanced scorecard (BSC), Fuzzy Delphi technique, Fuzzy analytic hierarchy process (FAHP), Fuzzy VIKOR
  • Mirza Hassan Hosseini, Vahideh Sadat Hosseini Page 105
    This study investigates the effect of co-production on customer loyalty (attitudinal and behavioral separately) and factors which may boost co-production in an Iranian bank. To investigate co-production in banking services, the proposed model of Auh et al. (2007) was applied. Given the fact that many banks try to get the status of their main customers, co-production was examined due to its potential to create value for customers and make them more loyal, therefore, it encourages them to extend business with those banks. The results of their search have been achieved thorough 415 bank customers, and structural equation modeling (SEM) method was used to analyze the data. The results indicate that co-production positively influences attitudinal loyalty (p<0.01) while not behavioral loyalty, and the higher degree of communication (p<0.05), client expertise, affective commitment, and interactional justice (p<0.01) increase the level of co-production. Among these factors, affective commitment has the greatest effect on co-production. Finally, the results suggest that bank managers should consider co-production as a means to make customers more loyal in the current competitive market.
    Keywords: Co, production, Customer loyalty, Value creation, Banking services
  • Mahdieh Sadat Khoshouei, Hamid Reza Oreyzi, Aboulghasem Noori Page 131
    The objective of the present study was to identify managerial competencies. This study reviewed existing managerial competencies in a cultural context resulting in the development of a broad based psychometrically sound leadership questionnaire. The unit of analysis of the research was a theoretical and experimental research related to managerial competencies, provided from seventeen Iranian and non-Iranian databases. Two Islamic books, Nahjul-Balaghah and Nahjul-Fasahah, were selected to focus on Islamic management and naturalization of competency modeling in Iran. In sum, the 137 data (135 researches of databases and 2 books) were analyzed through content analysis. The total number of 380 concepts relating to managerial competencies was classified into the 82 competency clusters (sub-core competencies). The factor analysis (principal components analysis with Varimax rotation) of sub-core competencies resulted in an 8-factor structure of core competencies labeled value, analysis, decision-making, knowledge, adaptation, performance, leadership, and communication. Face and content validity as well as Kappa reliability of the new managerial competency model were established for this new measure. This analysis resulted in the development of the Managerial Competencies Questionnaire (MCQ) composed of eighty-two items, which will be useful for researchers, students, educators, managers, and organizations.
    Keywords: Eight managerial competencies, Managerial competency model, Analysis content, Managerial competencies questionnaire, Sub, core competencies, Core competencies
  • Ali Shirazi, Hanzaleh Zeynvand Lorestani, Ahmadreza Karimi Mazidi Page 153
    A key challenge to brand managers is how to gain a better understanding of the relationship between brand and customer loyalty constructs. Researchers have recognized that brand identity plays a key role in brand management. The purpose of this paper is to investigate the effect of brand identity and brand identification on brand loyalty through perceived value, customer satisfaction, and trust. To test the study hypotheses, a questionnaire was distributed among cellular-phone customers in Iran‟s northeastern city of Mashhad. The collected data were subject to correlational analysis and path analysis modeling. The results revealed that both brand identity and brand identification have indirect effect on brand loyalty through perceived value, trust, and satisfaction. Thus, it is concluded that social identity perspective, when used in conjunction with other existing perspectives, may be useful in predicting the brand loyalty mechanisms.
    Keywords: Social identity, Brand loyalty, Brand identity, Brand identification