فهرست مطالب

پژوهش نامه مدیریت تحول - سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار و تابستان 1397)

پژوهش نامه مدیریت تحول
سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد یزدانی زیارت *، عباسعلی رستگار صفحات 1-20
    امروزه سازمان های موفق به کارکنانی نیاز دارند که توانایی ارتباطی بالایی داشته باشند. وجود عزت نفس و به ویژه مجهز بودن به مهارت های سیاسی در مجموعه های سازمانی می تواند در بهبود ارتباطات بین فردی موثر واقع شود. هدف تحقیق حاضر تبیین آماری بین روابط این متغیرهای سه گانه است. روش تحقیق، کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی است و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق تمامی کارکنان استانداری خراسان شمالی می باشند، که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده نمونه آماری از بین آنها انتخاب شده است. برای آزمون فرضیه ها از روش های همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون خطی ساده و چندگانه و نیز مقایسه میانگین یک جامعه آماری استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از تاثیر مثبت و معنادار مهارت های سیاسی بر عزت نفس، و تاثیر منفی و معنادار مهارت های سیاسی و عزت نفس بر ارتباط گریزی سازمانی است. همچنین، نقش عزت نفس به عنوان متغیر واسط، مورد تایید قرار گرفت. با توجه به نتایج این تحقیق، پیشنهاد می شود مدیران و کارکنان، مهارت های سیاسی و عوامل موثر بر توسعه عزت نفس را شناسایی کنند و در جهت کسب و عملی نمودن آنها در جهت کاهش ارتباط گریزی سازمانی گام بردارند.
    کلیدواژگان: ارتباطات، مهارت سیاسی، ارتباط گریزی، عزت نفس
  • سید کمال تورنگ*، مهرداد مدهوشی، حسنعلی آقاجانی، عبدالحمید صفایی قادیکلایی صفحات 21-38
    با توجه به افزایش سرعت بروز تغییرات در محیط امروزی، سازمان ها و به خصوص دانشگاه ها برای افزایش قابلیت پاسخگویی به تغییرات محیط، ضمن توجه به افزایش و بهبود عملکرد سازمانی، نیازمند مدیریت دانش و ارتقاء آن هستند. هدف تحقیق حاضر، طراحی مدل بومی ارزیابی تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد دانشگاه های منتخب کشور با میانجی گری توانایی های فرایند سازمانی می باشد. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی بوده. و جامعه آماری شامل مدیران دانشگاه های منتخب کشور می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی، 353 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه استاندارد که روایی و پایایی آن به وسیله تحلیل عامل تاییدی و آزمون آلفای کرونباخ تایید شد استفاده شده است. یافته ها نشان داده اند که، دارایی دانشی بر توانمندی فرایند دانش و توانمندی فرایند دانش بر توانمندی فرایند سازمانی و توانمندی فرایند سازمانی بر عملکرد دانشگاه در دانشگاه های منتخب کشور تاثیر معنادار داشته است. اندازه و نوع دانشگاه به عنوان یک متغیر مداخله گر بر تاثیر توانمندی فرایند سازمانی بر عملکرد سازمانی در دانشگاه های منتخب کشور موثر بوده است. در پایان نتیجه گیری شده است که مدیریت دانش به عنوان یکی از رویکردهای مهم و ارزشمند دانشگاه های امروزی محسوب می شود که با استقرار چنین سیستمی می توان از خروج و زائل شدن دارایی های فکری سازمان جلوگیری کرد. و دانشگاه ها می بایست به متغیر توانمندی فرایند دانش و توانمندی فرایند سازمانی در جهت عملکرد بهتر توجه بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دارایی دانشی، توانمندی فرایند دانش، عملکرد دانشگاه ها، توانمندی فرایند سازمانی
  • غلامرضا ملک زاده *، مرضیه ادیب زاده، فاطمه شمسی صفحات 39-60
    برقراری تعاملات صحیح و سازنده، از مهارت های اساسی زندگی اجتماعی محسوب می شود و به عنوان مبنایی برای رشد و پیشرفت انسانی در نظر گرفته می شود؛ چراکه یکی از ویژگی های انسان سالم توانایی برقراری پیوند موثر و سازنده با دیگران است. ازاین رو هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر پیوند بین فردی باکیفیت بالا بر سلامت روانی سازمانی با در نظر گرفتن نقش فضیلت سازمانی ادراک شده است. نمونه موردمطالعه شامل 170 نفر از پرستاران و سرپرستاران بیمارستان خلیج فارس بندرعباس است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. در این پژوهش که یک طرح توصیفی از نوع همبستگی است، از پرسشنامه های پیوند بین فردی باکیفیت بالا، فضیلت سازمانی و سلامت روانی استفاده شد که همه آن ها از پایایی و روایی مناسبی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها مدل یابی معادله ساختاری برای بررسی برازش الگوی معادله ساختاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان می دهند که پیوند بین فردی باکیفیت بالا بر فضیلت سازمانی و سلامت روانی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج حاصل نشان داد که فضیلت سازمانی ادراک شده در تبیین سلامت روانی نقش زیادی را ایفا می کند. این یافته ها بر نقش پیوند بین فردی باکیفیت بالا و نقش واسط و اهمیت فضیلت سازمانی ادراک شده در پیش بینی سلامت روانی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: پیوند بین فردی باکیفیت بالا، فضیلت سازمانی ادراک شده، سلامت روانی، بیمارستان
  • الناز نجاتی کریم آباد *، میرعلی سیدنقوی صفحات 61-82
    بدون شک، موفقیت سازمان ها مرهون بقای آنهاست و این بقا، مرهون حفظ و کاربرد صحیح نیروی انسانی مولد و کارآمد است. از جمله رویکردهای غالب برای حفظ و نگهداشت منابع انسانی رویکرد پایداری است. در این راستا هدف پژوهش حاضر مطالعه نقش میانجیگری پایداری سرمایه انسانی در تاثیرگذاری افزایش ساعات کاری بر مسئولیت پذیری کارکنان می باشد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است، جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 360 نفر از کارکنان بانک ملت منطقه شمال غرب تهران می باشد که تعداد 186 نفر با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه و برای بررسی فرضیه های تحقیق از تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که:1- افزایش ساعات کار تا حد تعادل بر پایداری اثر مثبت دارد، این فرضیه از مدل منحنی الخط ارائه شده در ادبیات تحقیق حمایت می کند؛ 2- اثر مستقیم پایداری نیروی انسانی بر مسئولیت پذیری مثبت؛ 3- اثر مستقیم افزایش ساعات کار بر مسئولیت پذیری مثبت می باشد. علاوه بر این، فرضیه های 1 و 3 در حالت تعادل و توازن تایید می شود؛ بدین صورت که افزایش بیش ازحد ساعات کار نهایتا نتیجه منفی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: ساعات کار، سرمایه انسانی، پایداری، مسئولیت پذیری
  • ساناز منتظری، رضوان حسین قلی زاده *، حسین کارشکی صفحات 83-104
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی وضعیت بهره وری دانش در پژوهشکده های مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد است. برای دست یابی به این هدف، از روش پژوهش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی و کارکنان عضو پژوهشکده های دانشگاه فردوسی مشهد است. از این مجموع، 148 نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه به شیوه طبقه ای متناسب انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه محقق ساخته بهره وری دانش استفاده شد و روایی پرسشنامه از طریق روایی سازه و روایی محتوایی تعیین گردید. بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، وضعیت مطلوب بهره وری دانش در ابعاد شش گانه آن از دیدگاه خبرگان و متخصصان مدیریت دانش با در نظر گرفتن نقطه برش برای هر یک از مولفه ها تعیین شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که نقطه برش این شش مولفه با یکدیگر تفاوت دارند؛ به بیان دیگر مولفه های تعیین کننده بهره وری از درجات متفاوت برخوردارند؛ به نحوی که مولفه تلقی کارکنان به عنوان دارایی و نه هزینه با اختصاص بالاترین نقطه برش در درجه اول اهمیت از دیدگاه خبرگان قرار گرفت و مولفه های نوآوری، یادگیری، کیفیت، وظیفه و استقلال در مراتب بعدی قرار گرفتند. همچنین، نتایج حاصل از مقایسه وضع موجود با مطلوب نشان داد که وضعیت بهره وری دانش در هر یک از مولفه های شش گانه مورد نظر پیتر دراکر در پژوهشکده های مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد در سطح مطلوبی قرار ندارد. چنانکه، مولفه تمرکز بر وظیفه و مولفه تلقی کارکنان به عنوان دارایی و نه هزینه به ترتیب از بیشترین و کم ترین میزان برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مدیریت دانش، بهره وری دانش، دانشگران، پژوهشکده
  • محمود دانیالی ده حوض، سیدمحسن علامه *، علی صفری صفحات 105-140
    در ادبیات موجود درباره جانشین پروری چارچوب نظری جامع و کاملی که مورد توافق همگان باشد، وجود ندارد؛ لذا هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی مدیریت جانشین پروری در صنعت پتروشیمی ایران می باشد. برای نیل به این هدف، از روش نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مدیران و سرپرستان شرکت پتروشیمی تندگویان ماهشهر می باشد. داده های پژوهش با استفاده از مصاحبه های گروهی و مصاحبه های فردی نیمه ساخت یافته جمع آوری شده اند. نمونه آماری شامل 16 نفر از مدیران ارشد و سرپرستان شرکت پتروشیمی شهید تندگویان ماهشهر می باشد. نمونه گیری در دو بعد نمونه گیری نظری و نمونه گیری گلوله برفی صورت گرفته است. داده ها با استفاده از روش کدگذاری سه مرحله ای اشتراوس و کوربین (1990) تحلیل شده اند. یافته های پژوهش بیانگر این است که ساختار مدرن جانشین پروری به مثابه مقوله ای مرکزی در طراحی الگوی جامع جانشین پروری عمل می کند. شرایط علی در سه سطح ساختار فردی، سازمانی و مدیریتی با واسطه ساختار مدرن جانشین پروری بر راهبردهای نیل به مدیریت جانشین پروری اثرگذار بوده است. این راهبردها عبارتند از تعیین خط مشی، ارزیابی کاندیداها، توسعه کاندیداها و ارزیابی اثربخشی و در این میان شرایط مداخله گر در سه سطح خرد، سازمانی و کلان و همچنین شرایط بستر در سه حوزه چشم اندازهای سازمانی، بسترهای تحقق چشم اندازها و خط مشی های سازمانی بر این راهبردها تاثیرگذار بوده است. درنهایت پیامدهای این راهبردها و فرآیند تاثیرگذاری در سه سطح خرد (فردی)، میانی (واحد) و کلان (سازمانی) بروز پیدا می کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت جانشین پروری، مدیریت استعداد، نظریه داده بنیاد، صنعت پتروشیمی
  • رقیه پریش *، حبیب الله سالارزهی، علیرضا موغلی، سید علیقلی روشن صفحات 141-166
    پژوهش حاضر با درک نقش کلیدی کارکنان شایسته، با استعداد و توانمند در موفقیت سازمان ها، به شناسایی ابعاد راهبردی الگوی مدیریت استعداد می پردازد. رویکرد پژوهشی در این تحقیق، روش آمیخته است. روش پژوهش در بخش کیفی، توصیفی-اکتشافی و در بخش کمی، توصیفی-پیمایشی می باشد. نمونه آماری در بخش کیفی، خبرگان صنعتی و دانشگاهی و در بخش کمی مدیران و کارشناسان شرکت مادر تخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته است. در تجزیه وتحلیل داده های کیفی از روش تحلیل محتوا، تکنیک دلفی و در بخش کمی از آمار توصیفی و استنباطی استفاده می گردد. نتایج بیانگر آن است که جذب، حفظ و نگهداشت، مدیریت بالندگی و خزانه استعداد ابعاد اصلی مدل را تشکیل می دهند، بعلاوه فرآیند مدیریت استعداد تحت تاثیر زمینه های داخلی و خارج از سازمان است. در ادامه، یافته های پژوهش نشان می دهد که میان وضعیت موجود و مطلوب مدیریت استعداد در شرکت مادر تخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان، در همه ابعاد تفاوت معنی داری وجود دارد و ابعاد جذب و خزانه استعداد و نیز مولفه های جانشین پروری و مدیریت عملکرد به عنوان مهم ترین ابعاد و مولفه های مدیریت استعداد شناسایی شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، افراد مستعد، تجزیه وتحلیل شکاف، روش آمیخته، گردشگری و مهمان نوازی
  • ناصر سیف الهی *، تورج حسن زاده صفحات 167-183
    این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر بدگمانی بر قلدری محیط کاردر بین کارکنان مرکز و مناطق پنجگانه شهرداری شهررشت صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی و همبستگی بوده و با به کارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارکنان مرکز و مناطق پنجگانه شهرداری شهر رشت می باشد. داده های تحقیق ازنمونه317 نفری مدیران و کارکنان شهرداری شهر رشت به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای گردآوری شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده و داده های پژوهش با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد بدگمانی سازمانی( متغیر مستقل) و قلدری محیط کار (متغیر وابسته)جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار لیزرل 8.54 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج فرضیات پژوهش با استفاده از مدل معادلات ساختاری و آزمون حاکی از آن است که بعد شناختی (باورها و عقاید مخرب) و بعد رفتاری( رفتارهای تحقیرآمیز و بدخواهانه) بدگمانی سازمانی تاثیر مثبتی بر قلدری محیط کار دارد و سبب افزایش بروز این رفتار در سازمان می شود. ضمن آن که بعد عاطفی(احساسات منفی)، تاثیر قابل ملاحظه ای بر قلدری در محیط کار را نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: بدگمانی سازمانی، بعد شناختی، بعد عاطفی، بعد رفتاری، قلدری، محل کار
|
  • Mohammad Yazdani Ziarat *, ABASALI RASTEGHAR Pages 1-20
    INTRODUCTION
    Communication apprehension (CA) is a problem related to organizational communications; i.e. the fear or anxiety people experience before, or when communicating with others. according to personality theories, people with positive personality traits -like high self-esteem- experience less anxiety in their interpersonal communications and have a greater willingness to communicate with others. Also, political skills are among the important communication skills at organizations that can be considered an antidote for CA. CA is an important problem for those employees who work within a political environment. Therefore, in this research we have tried to investigate the impact of political skill on CA of the employees of North Khorasan governate, which is a political unit.
    THEORETICAL FRAMEWORK
    In the early 1980s, both Pfeffer and Mintzberg introduce organizations as political entities, and both suggested that to be effective in such environments, individuals have to possess political skills. Ferris Et Al. (2005) have identified four dimensions of political skills: social astuteness, interpersonal influence, networking ability, and sincerity; that they could affect an employee's willingness or desire to their communication. For the first time, the concept of CA was introduced in 1970 by James C. Mccroskey. he believed that CA reflects the anxiety that a person experiences when communicate with others. An area in which people may experience CA is workplace. Macroskey and Richmond (1987) believed that self-esteem is one of the factors related to people's willingness to communicate with others. They suggest that people with high self-esteem have more desire to communicate with others.
    Keywords: Communication, Political skill, Organizational Communication Apprehension, Self –esteem
  • Seyyd Kamal Tourang *, Mehrdad Madhoshi, Hasanali Aghajani, Abdolhamid Safaei Ghdikolaei Pages 21-38
    INTRODUCTION
    Knowledge management facilitates and accelerates communication and information exchange in every organization and can represent innovation, empowerment and efficiency of organizations (especially, universities). In such circumstances, organizations may employ knowledge in order to improve their performance (Barney, 1991; Karkoulian et al., 2013). prganizational performance represents its survival status in the present environment. the emphasis of management on the contribution of employees to performance improvement indicates the importance of this issue. this may be implemented as an infrastructural investment on human resources through permeating into the working area. in these situations, high and desirable performance is expected from every organization (Mousakhani et al., 2009).
    Keywords: Knowledge Managment, Knowledge Assets, Knowledge Process Empowerment, Performance of Universities, Organizational Process Empowerment
  • Gholamreza Malekzadeh *, Marzieyh Adibzadeh, Fatemeh Shamsi Pages 39-60
    The study of mental health and its related factors is noteworthy for all individuals, groups and organizations, and is becoming more sensitive in some environments and situations. Among various organizations, one of the most important organizational groups in which interpersonal relationships, mental health and organizational virtue play a vital role in the performance of employees and managers is the organizations that have specific complexities and are always encountered with different pressures in the workplace. Health centers and hospitals are the most sensitive of these types of organizations, which are important in assessing interpersonal relationships, mental health, and paying attention to organizational virtues. Health centers need to employ specialist and compassionate staff dedicated to rescuing and caring for patients.
    Keywords: Interpersonal Connections, Mental Health, Perceived Organizational Virtue, Hospital
  • Elnaz Nejati Karim Abad *, Mir Ali Seyyed Nagavi Pages 61-82
    INTRODUCTION
    Today's challenge for human resource managers is the effective and balanced use of employees to simultaneously provide capacity to restore and balance work-life for them. Implementing such an approach includes a long-term vision for maintaining high skilled and motivated people. one of the new concepts in the field of human resources retention is the concept of sustainability, which has been interpreted as "the mutual functions of the individual, as well as the levels of human resources management systems that are the basess for analysis." therefore, the aim of this article is the investigating mediating role of sustainability of human capital in the relationship between increasing working hours and the responsibility of employees.
    THEORETICAL FRAMEWORK
    Researchers believe that sustainability was first introduced in the forest sector, previously adapted by the environmental movement associated with over exploitation of natural resources and the environment in the 1970s. Ecologists emphasize on environmental dimension and business strategy scientists consider economic sustainability of organizations. According to Porter (1980), business strategists use the term "competitive advantage". Considering the fact that there is no consensus on the definition of sustainability, it is presented in various models and methods and it is a broad and multifaceted term. Etymologically speaking, the term "sustainable" or "sustainable development," is derived from the Latin word "sus-tenere" which means "keeping" or "reinforcement" and with the suffix "able" with reference to ability. Therefore, the term sustainable development can be interpreted as "the ability to develop, strengthen, and reinforcement".
    Keywords: Work Hours, Human Capital, Sustainability, Responsibility
  • Sanaz Montazeri, Rezvan Hgholizadeh *, Hossein Kareshki Pages 83-104
    INTRODUCTION
    One of the challenges for modern organization is shiftng from methods of scientific management, which has evolved from taylor's studies on improving productivity of manual workers, to new management approaches that address increasingly knowledge-intensive nature of work. knowledge work and knowledge workers are terms often used but seldom defined. despite diffrernt proposed definitions, there are no offcial agreed-upon defnitions and no standardised measures. according to peter Drucker (1999), “knowledge work” and “knowledge workers” and their productivity are the biggest challenges for organizations in the 21st century. Drucker (1998) defines knowledge-work as comprising those jobs in which incumbents work more with their heads rather than with their hands.
    THEORETICAL FRAMEWORK
    Improving knowledge worker productivity is argued to be one of core knowledge management goals. in this paper, according to Drucker (1999), knowledge productivity was measured based on six key factors including task concentration, autonomy, innovation, continuous learning and teaching, quality and considering a knowledge worker as an “asset” rather than a ”cost”.
    Keywords: Intellectual Capital, Knowledge Management, Knowledge Productivity, Knowledge Workers, Research Institutes
  • Mahmood Danyali Deh Hoz, Sayyed Mohsen Allameh *, Ali Safari Pages 105-140
    There is no consensus comprehensive theoretical framework available in the literature on succession; hence the present study aims to design a model of succession management in Iran petrochemical industry. this study was conducted based on the grounded theory methodology. the population include managers and supervisors of shahid tondgooyan petrochemical company. the sample consist of 16 individuals are selected using snowball sampling and theoretical sampling. the research data were collected using group and semi-structured interviews. Strauss and Corbin’s (1990) three-stage coding process is apply for analyzing data. The findings indicated that the modern succession structure had a central function in the design of the integrated succession model. the causal conditions, at three levels of individual, organizational and managerial structures, through mediation of the modern succession structure, influenced the succession system accomplishment strategies. these strategies were: policy making, candidate evaluation, candidate development, and assessment effectiveness. in this relation, confounding conditions at three micro, organizational and macro levels, as well as the contextual conditions in three areas of the organizational visions, context of vision realization and organizational policies affect these strategies. as a result, the implications of these strategies and the influencing process are emerged at the micro (individual), middle (department), and macro (organization) levels.
    Keywords: Succession Management, Talent Management, Grounded Theory, Petrochemical Industry
  • Roghayeh Parish *, Habibollah Salarzehi, Alireza Moogali, Seyed Aligholi Roshan Pages 141-166
    INTRODUCTION
    With transition from product-based economy to knowledge-based economy in the contemporary world, the share of corporate intangible assets has dramatically increased in such a way that we can definitely argue that future competitiveness and organizational welfare in the future depends on its employees. In this knowledge-based economy, failure to meet the needs of qulified personnel often leads to turnover intensions. That is why organizations are faced with the problem of talent management (Wilska, 2014). comprehensive and accurate measures of talent management ensure that employees with special talents and abilities are assigned to appropriate jobs and their services are fairly and adequately compensated. their development route is transparent and they are provided with more and better opportunities (Hajikarimi & soltanee, 2011). by recognition of the importance of talent management and the belief in the potential of talent management in achieving organizational excellence, the present study aims to design a talent management model in the tourism industry.
    Keywords: Talent Management, Talented Individuals, Gap Analysis, Mixed-Method Research, Tourism, Hospitality
  • Naser Seifolahi *, Tooraj Hassanzade Pages 167-183
    This research was conducted with the aim of investigating the effect of cynicism on the bullying of the workplace among the employees of the center and five areas of municipality of Rasht. The research method is descriptive and correlational. Data was collected using a questionnaire and survey method. The statistical population consists of all managers and staff of the center and five areas of the municipality of Rasht. The research data were collected from a sample of 317 managers and employees of the municipality of Rasht by stratified random sampling. The data collection tool was a questionnaire and the data were collected using two standard questionnaire of organizational mistrust (independent variable) and workplace bullying (dependent variable) and analyzed using LaserL software 8.54. The results of research hypotheses using structural equation model and test indicate that cognitive dimension (destructive beliefs and beliefs) and behavioral dimension (degrading and malicious behaviors) organizational cynicism have a positive effect on the occupational environment and increase the incidence of this behavior in the organization Gets Meanwhile, emotional dimension (negative emotions) does not significantly affect bullying in the workplace.
    Keywords: Organizational Cynicism, Cognitive Dimension, AffectiveDimension, Behavioral Dimension, Bullying, Workplace