فهرست مطالب

مجله بیومکانیک ورزشی
سال سوم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد تقی کریمی *، مهسا کاویانی بروجنی صفحه 5
    هدف
    استفاده از وسایل کمکی که تحت نام کلی ارتوز از آن ها نام برده می شود در درمان ضایعات اسکلتی عضلانی بسیار متداول می باشد. استفاده از مواد ترموپلاستیک در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در این مقاله سعی شده است انواع مختلف این مواد معرفی و خصوصیات آن ها ذکر گردد.
    روش ها
    جستجوی وسیعی در پایگاه های اطلاعاتی مختلف که شامل Google Scolar، scopus، ISI Web of Knowledge، Pubmed بود با کلیدواژه هایی همچون مواد ترموپلاستیکی، ارتوز ، بریس صورت گرفت. مواد ترموپلاستیکی بر اساس نقطه ذوب و موارد کاربرد دسته بندی شدند.
    یافته ها
    به طورکلی مواد ترموپلاستیک موجود بر اساس نقطه ذوب و فرم پذیری به سه دسته کلی مواد فرم پذیر بدون نیاز به حرارت دادن، مواد فرم پذیر در دمای پایین و مواد فرم پذیر در دمای بالا دسته بندی می شوند. بر اساس میزان استحکام و چگالی نیز تقسیم بندی دیگری بر اساس موارد کاربرد وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه انواع مختلف مواد ترموپلاستیک در ساخت ارتوزها وجود دارد شناسایی موارد کاربرد از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. توصیه می گردد انتخاب مناسب این مواد بر اساس خصوصیات مکانیکی مواد و دوام و فرم پذیری آن ها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: مواد ترموپلاستیک، ارتوز، خصوصیات مواد ترموپلاستیکی
  • آزیتا محمدی، امیر لطافتکار، سید حسین حسینی *، صفورا حشمتی صفحات 15-2
    هدف
    بازیکنان فوتبال نسبت به بقیه ورزشکاران بیشتر در معرض آسیب های اندام تحتانی قرار می گیرند؛ از طرفی آن ها برای رسیدن به عملکرد مطلوب به سطح بالایی از هماهنگی، کنترل پوسچر، قدرت و دامنه حرکتی نیاز دارند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرینات اکسنتریک همسترینگ بر توانایی کنترل پوسچر و حس عمقی مفصل زانو در فوتبالیست های نوجوان بود.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 30 مرد فوتبالیست نوجوان که در آزمون های غربالگری عملکردی نمره زیر 14 کسب کردند انتخاب و به طور مساوی به دو گروه همسان تقسیم شدند. قبل و بعد از تمرینات، متغیر های حس عمقی مفصل زانو و دامنه حرکت فلکشن مفصل ران به وسیله گونیامتر و توانایی کنترل پوسچر دینامیک، به وسیله تست Y مورد اندازه گیری قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، در پیش آزمون، اختلاف معناداری در عملکرد حس عمقی زانو، کنترل پوسچر دینامیک و دامنه فلکشن ران بین دو گروه تجربی و کنترل وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، تمرینات اکسنتریک همسترینگ می تواند موجب بهبود عملکرد حس عمقی زانو، کنترل پوسچر و دامنه حرکت مفصل ران در فوتبالیست ها شود، لذا جهت تقویت عملکرد ورزشی و پیشگیری از وقوع آسیب های ورزشی، می توان چنین تمریناتی را در برنامه های تمرینی این ورزشکاران گنجاند.
    کلیدواژگان: تمرینات اکسنتریک، توانایی کنترل پوسچر، عملکرد حس عمقی، فوتبال
  • ابراهیم عبدی *، منصور اسلامی، محمد تقی پور صفحات 27-4
    هدف
    استفاده از روش شیب دادن به پا برای کاهش اوج فشار و زمان اعمال فشار در مناطق کف پا ابهاماتی وجود دارد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تغییرات شیب گوه ی داخلی و خارجی بر پارامترهای مکانیکی زخم پا می باشد.
    روش ها
    در این پژوهش از 15 بیمار با میانگین سنی 01/2± 3/63 سال استفاده شد. همچنین گوه های 3، 6، 9 و 11 درجه در دو شرایط پوشش داخلی و خارجی در پاشنه بیماران جاسازی می شد و بیماران از روی صفحه ی فشارسنج عبور می کردند. برای هریک از شرایط پوششی بیمار سه بار آزمون را تکرار می کرد. میانگین این تکرارها به عنوان اطلاعات اصلی از پای بیمار در آنالیز آماری واریانس با داده های مکرر استفاده گردید.
    نتایج
    در مقایسه با شرایط کنترل (پای برهنه)، نتایج پژوهش نشان داد که، با افزایش شیب گوه در قسمت بیرونی پاشنه اوج فشار در مناطق سر متاتارس سه، چهار و پنج کاهش و در سر متاتارس های یک و دو به صورت معنی داری افزایش پیدا کرد (0/01p=). همچنین با افزایش شیب گوه ی داخلی پاشنه، اوج فشار در متاتارس های سه، چهار و پنج افزایش و در سر متاتارس های یک و دو کاهش معنی داری نشان داد (0/01p=). اوج زمان اعمال فشار، در مناطق سر متاتارس های سه، چهار و پنج در گوه های 3 درجه خارجی پاشنه و 9 و 11 درجه داخلی پاشنه و در مناطق سر متاتارس های یک و دو در گوه های 9 و 11 درجه خارجی و 11 درجه داخلی پاشنه اوج زمان اعمال فشار افزایش معنی داری را نشان داد (0/01p=).
    نتیجه گیری
    اثر تغییرات شیب گوه ی پاشنه در بین اوج فشار و اوج زمان اعمال فشار در سر استخوان های متاتارسال، متفاوت مشاهده شد. همچنین شیب متوسط 6 درجه خارجی می تواند برای کاهش اوج فشار در سر متاتارس های سه، چهار و پنج و همچنین شیب 6 درجه ی داخلی برای کاهش اوج فشار در سر متاتارس یک مناسب باشد.
    کلیدواژگان: بیماران دیابتی، اوج فشار، زمان اعمال فشار، گوه پاشنه
  • سید احسان نقیبی *، مهرداد عنبریان، محمدرضا محمودخانی صفحه 37
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه عملکرد ورزشی و ویژگی های بیومتریک کاراته کاهای نوجوان نخبه با یک الگوی اختصاصی استعدادیابی کاراته در یکی از باشگاه های حرفه ای ایران می باشد.
    روش ها
    آزمودنی ها به صورت نمونه گیری در دسترس به دو گروه کاراته کاهای نوجوان نخبه (19 نفر) و اعضای مرکز استعدادیابی و قهرمانی باشگاه مورد نظر (19 نفر) تقسیم شدند و در ارزیابی متغیرهای بیومتریکی منتخب و آزمون های اجرای ورزشی شرکت نمودند. از روش های آمار توصیفی برای توصیف داده ها و رسم نمودارهای مختلف، از آزمون شاپیرو- ویلک برای تعیین نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون آماری تی تست مستقل جهت مقایسه داده های جمع آوری شده دو گروه استفاده گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 18 (با سطح معناداری 0/05> p ) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین هیچ کدام از پارامترهای بیومتریکی در دو گروه تفاوت معناداری نداشت (0/05 p>). همچنین میانگین هیچ کدام از آزمون های اجرای ورزشی در دو گروه به غیر از آزمون ده متر دوم سرعت (0/05 p=) تفاوت معناداری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میان عملکرد ورزشی و پارامترهای بیومتریکی دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد- به جز یک متغیر- می توان نتیجه گرفت که فرایند استعدادیابی مورد استفاده در باشگاه مورد مطالعه، به لحاظ قدرت تشخیص و تمیز افراد مستعد از غیر مستعد موثر بوده است. همچنین با توجه به بومی بودن داده های مورد استفاده در تجزیه و تحلیل آزمون های مورداستفاده در این پژوهش، می توان الگوهای استعدادیابی مبتنی بر شاخص های بیومتریک و اجرای ورزشی را در رشته کاراته توسعه بخشید.
    کلیدواژگان: استعداد، آنتروپومتریک، اجرای ورزشی کاراته کا، ورزشکار نوجوان
  • حمیدرضا ناصرپور *، رغد معمار، سارا خوش جمال فکری صفحه 49
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین فاز آماده سازی عمومی بر منتخبی از متغیرهای بیومکانیکی، آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی تیم ملی تکواندو بانوان بود.
    روش ها
    نه تکواندوکار نخبه عضو تیم ملی بانوان بزرگ سالان با میانگین سنی (98/1±22/23) سال و وزنی (44/8±88/61) کیلوگرم در این تحقیق شرکت داشتند. متغیرهای بیومکانیکی، آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی شامل سرعت، چابکی، سرعت عکس العمل دیداری، توان بی هوازی، وزن، ترکیب بدنی، استقامت قلبی و عروقی و استقامت عضلانی بود. آزمون قبل و بعد از هشت هفته دوره تمرینی (72 جلسه) مورد اندازه گیری گرفت. برای تعیین نرمال بودن داده ها از آزمون شاپیرو ویلک و از آزمون آماری تی وابسته برای تمیز تفاوت متغیرها قبل و بعد از تمرینات، در سطح معنی داری 0/05 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق کاهش معنی داری در میزان درصد چربی آزمودنی ها را نشان داد (000/0 P=). میزان وزن، شاخص توده بدنی و رکوردهای چابکی، سرعت عکس العمل عمومی بدن و توان بی هوازی (ارگوجامپ) نسبت به قبل از تمرینات کاهش یافته بود. نتایج همچنین افزایش معناداری در استقامت قلبی و عروقی (000/0 P=)، توان بی هوازی (پرش عمودی) (0/001 P=) و استقامت عضلانی (0/001 P=) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد برنامه تمرینی اعمال شده بر ترکیب بدنی، استقامت قلبی و عروقی، استقامت عضلانی و عملکرد جسمانی تکواندوکاران نخبه تاثیرگذار می باشد که باعث افزایش کیفی عملکرد ورزشکاران خواهد شد.
    کلیدواژگان: تمرینات آماده سازی عمومی، بیومکانیک، آنتروپومتریک، فیزیولوژیک، تکواندو
  • ندا بروشک *، منصور اسلامی، حسن خوشنودی صفحه 57
    هدف
    برای افزایش سطح عملکرد مهارت های ضربه ای در ورزش های رزمی، شناسایی فاکتورهای مهم در این رشته ها ضروری می باشد. بنابراین در این مقاله، مروری بر اساس دو اصل مهم فیزیکی کار- انرژی و ضربه- اندازه حرکت در تجزیه و تحلیل این مهارت ها انجام شد.
    روش ها
    جستجوی مقالات در پایگاه های تخصصی صورت پذیرفت و سپس 31 مقاله مرتبط که بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این تحقیق، مشخص شد که انرژی و توان بکار برده شده برای هر ضربه، می تواند هدف از اجرای آن را مشخص کند و اختلاف و اهمیت پارامترهای فوق در ورزش های مختلف را بررسی کند. همچنین مشخص شد که مهم ترین متغیرها در مهارت های ضربه ای، نیروی ضربه، سرعت خطی و جرم موثر عضو ضربه زننده است که در ورزش های مختلف، اهمیت آن ها متفاوت است و نیز بهترین روش در اندازه گیری نیروی ضربه بر اساس رابطه ضربه-اندازه حرکت، صفحه نیرو می باشد
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که روش ضربه- اندازه حرکت ساده تر و پرکاربردتر است اما روش کار- انرژی در تجزیه و تحلیل مهارت ها اطلاعات دقیق تر و مفیدتری در اختیار مربیان و ورزشکاران قرار می دهد. در نهایت، پیشنهاد به مطالعات بیشتر خصوصا در زمینه جرم موثر ضربه، بررسی اصل ضربه- اندازه حرکت با در نظر گرفتن و محاسبه اندازه حرکت زاویه ای و نیز تحقیقات بیشتر با استفاده از رابطه کار- انرژی می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های ضربه ای، ورزش های رزمی، ضربه، اندازه حرکت، کار، انرژی
|
  • Mohammad Taghi Karimi *, Mahsa Kavyani Broujeni Page 5
  • Azita Mohamadi, Amir Letafatkar, Seyed Hosein Hosseini *, Safoura Heshmati Pages 15-2
    Objective
    Football players are more likely to suffer from lower limbs injuries than other athletes; on the other hand, they need a high level of coordination, postural control, strength and range of motion to achieve optimal performance. The purpose of this study was to evaluate the effect of six weeks hamstring eccentric exercises on the postural control ability and knee joint proprioception in adolescent football players.
    Methods
    In this semi-experimental study, 30 male football players who scored below 14 in functional screening tests were selected and divided equally into two groups. Before and after exercises, the knee proprioception and hip flexion range of motion were measured by goniometry and dynamics postural control ability was measured by the Y-test. Data were analyzed using analysis covariance.
    Results
    According to the results, there were no significant differences in the knee proprioception, dynamic postural control and hip flexion range of motion between the experimental and control groups in the pre-test (p> 0.05). In the post-test, there was no significant difference between the experimental and control groups in the knee active proprioception (p >0.05), but the knee passive proprioception (p = 0.014), dynamic postural control (P = 0.001) and hip flexion range of motion (p = 0.003), were significantly improved in experimental group.
    Conclusion
    Based on the results, hamstring eccentric exercises can improve the knee proprioception, postural control and hip flexion range of motion in the football players. Therefore, in order to improving the athletic performance and preventing the injuries occurrence, such exercises can be included in the training programs of these athletes.
    Keywords: Eccentric exercises, postural control ability, proprioception, football
  • Ebrahim Abdi *, Mansour Eslami, Mohand Taghipour Pages 27-4
    Effect of medial and lateral heel wedge changes On mechanical parameters of diabetic foot ulcers during gait
    Background
    Still using the slope strategy on foot to reduce peak pressure and the pressure there is confusion. Therefore, the objective of this study was to evaluate the effect of internal and external wedge slope changes on the mechanical parameters foot ulcers.
    Methods
    In this quasi-experimental study of 15 diabetic patients with an average age of 63.3±2.01 was used. The presence of 3, 6, 9 and 11 in both internal and external conditions we cover. Patients wearing the wedge in 9 separate efforts from the foot scan RS-scan data collection and analysis of variance for repeated data was prepared.
    Results
    Compared with the control condition (bare feet), each lateral heel wedge significantly reduced peak pressure on 3, 4 and 5 metatarsal head (p=0.01), but, significantly increased peak pressure on 1 and 2 metatarsal head (p=0.01). Each medial heel wedge significantly reduced peak pressure on 1 and 2 metatarsal head (p=0.01), but, significantly increased peak pressure on 3, 4 and 5 metatarsal head (p=0.01) Time pressure integral showed a significant increase at the 3, 4 and 5 Metatarsal head area in the 3 lateral heel wedges, 9 and 11 degrees of medial heel wedges, And 1 and 2 metatarsal head regions was significant increase on the 9 and 11 degrees external and 11 degrees medial heel wedges (p=0.01).
    Conclusions
    These findings indicate that heel wedges change effect was significantly different between the peak pressure and peak pressure time integral on the metatarsal head regions. A median slope of 6 degrees can also be suitable for reducing the peak pressure in the three, four, and five metatarsal head, as well as a 6 degree can also be suitable for reducing the peak pressure in the metatarsal head.
    Keywords: Diabetic patients, plantar peak pressure, time pressure integral, heel wedge
  • Seyed Ehsan Naghibi *, Mehrdad Anbarian, Mohammad Reza Mahmoodkhani Page 37
    Objective
    The aim of this study was to comparing the athletic performance and biometric features in elite karate players teenagers with a specific talent identification pattern of karate in a professional gyms in Iran.
    Methods
    Subjects available for sampling were divided into two groups teenagers karate athletes elite (n=19) and members developmental center and the Club Championship (n=19) for assessing the biometric data of the sport performance tests respectively. Shapiro-Wilk test was used for tests of normality. Independent t-test was employed for comparing the data collected of two groups (p=0.05). Statistical analysis was performed using SPSS v18. The results demonstrated no significant differences for biometric parameters in both groups (p>0.05).
    Results
    The results of this study showed that the mean of biometric parameters no significant difference in both groups(p>0.05). Also none of them the mean of sport performance tests no significant difference in both groups except for the second ten meters running speed (p=0.05).
    Conclusion
    According to that no significant difference in both groups between athletic performance and biometric parameters except one variable, we can conclude that the process of talent identification in the club studied, in order to distinguish and talented people from other potentially effective. Also according to the native data used in the analysis of the tests in this process can be patterns of biometric indices based on talent and sport performance in karate developed.
    Keywords: Talent, Antropometric, Karateka sport performance, Teenage athlete
  • Hamidreza Naserpour *, Raghad Mimar, Sara Khoshjamal Fekri Page 49
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the effect of eight-weeks general preparation exercise on some selected biomechanical, anthropometrical and physiological parameters of the Iranian national Female's Taekwondo team.
    Methods
    Nine elite members of Iranian national female's Taekwondo team (age 23/22±1/98 years old, and weight 61/88±8/44 kg) participated in this study. Biomechanical, anthropometrical and physiological parameters including; speed, agility, visual reaction time, anaerobic power, body composition, body weight, cardiovascular endurance, muscular endurance. These variables were measured before and after 8 weeks (72 sessions) general exercise training. The Shapiro-Wilk test was used to check the normality of distribution, also using a paired sample t-test to compare variables before and after training with a significant level of (p≤0/05).
    Results
    The results showed that the body fat percentage of subjects significantly decreased (P=0.000).The results of body weight, agility, visual reaction time and anaerobic power (ergo jump test) test were slightly lower after training protocol. The results of anaerobic power (vertical jump) (P=0.01), cardiovascular endurance (P=0.000) and muscle endurance (P=0.001) had been significantly increased.
    Conclusion
    According to the result of this study, it seems that applied training program had the main effect on body composition, cardiovascular endurance, muscle endurance and physical performance of elite taekwondo athletes that will increase the qualitative athletic performance.
    Keywords: General Preparation Exercise, Biomechanical, Anthropometric, Physiologic, Taekwondo
  • Neda Boroushak *, Mansour Eslami, Hasan Khoshnoodi Dr Page 57
    Objective
    In order to increase the level of performance of impact skills in martial arts, based on two main physical principles of work,-energy and impulse-momentum in analyzing these skills was done.
    Methods
    The search of articles was carried out in specialized databases and then31 related articles selected based on entry and exit criteria were analyzed.
    Results
    In this study, it was specified that the energy and power used for each impact, can determine the purpose of its implementation and also examine the difference and importance of the above parameters in various sports. Also it was revealed that the most important variables in impact skills are force, linear velocity, and effective mass of the striking member that in different sport, their importance varies and the best method for measuring of impact force based on impulse-momentum is force plate.
    Conclusion
    The results indicate that the method of impulse--momentum is simpler and more practical but work-energy method provides more accurate and useful information in the analysis of skills for coach and athletes. Finally¡ further studies on the effective mass of impact, principle of impulse-momentum by considering and calculating the angular momentum and also more researches by using the work-energy are suggested.
    Keywords: Impact skills, martial arts, impulse, movement, work, energy