فهرست مطالب

مهندسی منابع آب - پیاپی 27 (زمستان 1394)

فصلنامه مهندسی منابع آب
پیاپی 27 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرش ادیب*، رضا زمانی صفحات 1-12
    بررسی روند تغییرات کیفیت آب زیرزمینی و مدیریت پایدار منابع آب در دشتها از اهمیت فراوانی برخوردار است. با توجه به اهمیت اطلاع از وضعیت کیفیت آبهای زیرزمینی، وقت گیر بودن و هزینه بر بودن اندازه گیری فراسنجهای کیفی این منابع استفاده از تخمینگرهای مرسوم و یافتن روشی برای تخمین یک فراسنج با استفاده از دیگر فراسنجهایی، که برداشت آنها کم هزینه تر است، ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش از اطلاعات برداشت شده از 94 حلقه چاه در دشت دزفول شامل فراسنجهای (SAR، Na، Ca، TDS، EC و TH) برای بررسی وضعیت کیفی آبهای زیرزمینی دشت مزبور، و انتخاب بهترین روش زمین آماری برای تخمین فراسنجهای مورد مطالعه، استفاده شده است. مطابق با نتایج روش کوکریجینگ با شبیه نیم تغییرنما و نیم تغییرنمای گوسین، با توجه به معیارهای ارزیابی ضریب همبستگی (R2)، میانگین خطای مطلق بهنجار (NMAE)، و ریشه ی میانگین مربعات خطای بهنجار (NRMSE)، به عنوان بهترین روش زمین آماری برای پهنه بندی کیفی دشت دزفول انتخاب، و در ادامه اقدام به پهنه بندی فراسنجهای کیفی مکان مزبور شده است. نتایج حاصل از رسم نقشه های پهنه بندی فراسنجهای مورد مطالعه حاکی از وضعیت نامطلوب کیفی منابع آب زیرزمینی در قسمتهای جنوب شرقی و شرقی دشت می باشند.
    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، پهنه بندی کیفی، زمین آمار، دشت دزفول
  • محمد کریمی*، محمدرضا حداد صفحات 13-22
    هدف از انجام این تحقیق بررسی وضعیت بهره برداری از منابع آب زیرزمینی، بررسی وضعیت کمی و کیفی این منابع و ارائه ی راهکارهای اجرایی برای بهره وری پایدار از منابع آب زیرزمینی بوده است. نتایج این تحقیق نشان دادند که سطح آب زیرزمینی در دشت مه ولات از سال آبی 74-73 تا 87-86 (در یک دوره ی 14 ساله)، بطور متوسط سالانه 35/1 متر افت داشته است. تخلیه ی کل سالانه آب زیرزمینی از چاه ها و کاریزها 254 میلیون مترمکعب، تغذیه ی سالانه ی دشت 157 میلیون مترمکعب، و کمبود آبخوان 97 میلیون مترمکعب بوده است. تجزیه ی شیمیایی 48 نمونه آب چاه و 3 نمونه آب کاریز نشان داد که از شمال شرقی دشت به طرف حاشیه های آن EC از حدود 17/0 تا بیش از 5/1 زیمنس بر متر افزایش یافته و شوری، نسبت جذب سدیم، و درصد سدیم بیشتر نمونه ها برای آبیاری مناسب نیستند. مهمترین راهکارها جهت بهره وری پایدار از منابع آب زیرزمینی عبارتند از: جلوگیری از افزایش غیر مجاز ساعات کار کرد چاه ها (حجم اضافه برداشت سالانه از این چاه ها 121 میلیون مترمکعب بوده است)، توسعه ی روش های نوین آبیاری، از جمله آبیاری های تحت فشار و سطحی بهینه، برای افزایش بازده ی کاربرد آب در کشتزارها، کاهش پهنه ی زیرکشت محصولات زراعی و باغی به یک سوم سطح کنونی، خریداری و مهر و موم چاه های دارای رسانایی کهربایی بیش از 75/0 زیمنس بر متر به وسیله ی دولت، و تجهیز چاه های برقی منطقه به ثبت کننده های هوشمند حجم آب بهره برداری شده و نظارت بر آن.
    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، بهره برداری، خراسان رضوی، دشت مه ولات، مدیریت پایدار
  • خدیجه فتاحی، حسین بابازاده، فهیمه شیرشاهی* صفحات 23-30
    محدودیت منابع آب در کشور باعث شده است تا بهره وری از منابع آب نامتعارف بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. استان اصفهان در حوضه ی آبخیز گاوخونی از مناطقی است که پهنه های گسترده ای از آبهای شور و لب شور سطحی و زیرزمینی در آن جریان داشته، و تخلیه ی پساب شهری و صنعتی به چالش اصلی بهره برداری از آب در منطقه ی مزبور مبدل شده است. در این تحقیق اثر کیفیتهای مختلف آب بر عملکرد گیاه جو و اجزاء آن در برخوار اصفهان با سه تیمار آب چاه، پساب و مخلوط آب شور چاه و پساب به ترتیب با رسانایی کهربایی (هدایت الکتریکی) 7، 1.4و 4 دسی زیمنس بر متر در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که اثر کیفیت آب آبیاری بر عملکرد و تمامی اجزاء عملکرد به جز ارتفاع گیاهی در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بوده است. همچنین، از نظر عملکرد دانه، وزن خشک کل گیاه، وزن هزار دانه، سطح برگ، طول برگ، تعداد دانه در سنبله و ارتفاع سنبله بیشترین عملکرد مربوط به پساب بوده، و پساب مخلوط با آب چاه از نظر عملکرد و اجزاء عملکرد در مرحله ی بعدی قرار داشته است. پایش دوره ای منابع خاک باید برای مهار کردن میزان آلودگی در اراضی تحت آبیاری با آب نامتعارف انجام شود.
    کلیدواژگان: رسانایی کهربایی(هدایت الکتریکی)، پساب، جو، عملکرد و اجزاء عملکرد
  • محمد بهرامی یاراحمدی*، محمود شفاعی بجستان صفحات 31-42
    آبشکن و صفحات مثلثی شکل از جمله سازه هایی می باشند که با انحراف جریان فرساینده از قوس بیرونی رودخانه به طرف مرکز آن، فرسایش ساحل بیرونی رودخانه را مهار کردن می کنند. در این مطالعه به بررسی الگوی فرسایش و رسوبگذاری در اطراف سازه های آبشکن و صفحه ی مثلثی شکل، و مقایسه ی آنها با یکدیگر در قوس ملایم 90 درجه پرداخته شده است. لذا، در این تحقیق، صفحه ی مثلثی شکل و آبشکن بازاء طول موثر یک پنجم عرض مجرا (14 سانتیمتر) و تحت شرایط هیدرولیکی متفاوت (اعداد فرود 194/0، 214/0، 233/0 و 253/0) مورد آزمایش قرار گرفتند. در همه ی آزمایشها تک صفحه ی مثلثی شکل با زاویه ی 30 درجه نسبت به ساحل بالادست، و آبشکن با زاویه ی 90 درجه و در موقعیت بیشترین عمق آبشستگی قوس 90 درجه ی ملایم، یعنی زاویه ی 72 درجه نصب گردیدند. نتایج این تحقیق نشان دادند که، بطور متوسط، حداکثر عمق فرسایش صفحه ی مثلثی شکل و آبشکن به ترتیب 55/0 و 1 برابر طول موثر سازه بوده، و متوسط فاصله ی حداکثر عمق فرسایش سازه های آبشکن و صفحه ی مثلثی شکل از ساحل بیرونی به ترتیب 1 و 4/1 برابر طول موثر سازه است. در ضمن، میانگین فاصله ی پشته رسوبگذاری شده از ساحل بیرونی برای سازه های آبشکن و صفحه ی مثلثی شکل به ترتیب 34/0 و 1/0 برابر طول موثر سازه می باشد.
    کلیدواژگان: آبشکن، صفحه مثلثی شکل، قوس ملایم 90 درجه، فرسایش و رسوبگذاری
  • محمدعلی زنگنه اسدی، نادیا بقایی نژاد*، شیرین غلامپور، علی بهشتی قله زو صفحات 43-50
    آبخوانهای کربناته در مقیاس جهانی از مهمترین منابع تامین کننده ی آب می باشند. ارزیابی آسیب پذیری و تهیه ی نقشه ی پهنه بندی خطر، راهکاری مهم در مدیریت منابع آب کارست به شمار می روند. گاهی به دلیل نازک بودن ضخامت خاک، جریان متمرکز در اپی کارست، و تغذیه ی نقطه ای از طریق حفره های بلعنده نسبت به آلودگی ها آسیب پذیرترند. هدف از این پژوهش، تهیه ی نقشه ی آسیب پذیری آبخوان حوضه ی بقیع نیشابور در برابر انتشار آلودگی با استفاده از دو شبیه COP و PaPRIKa و ارائه ی راهکارهای مدیریتی برای حفظ این منابع است. فراسنجهای مربوط به هر دو روش مذکور در محیط نرم افزار GIS تعیین، و بعد از یکسان سازی مقیاس و ترکیب لایه ها، فراسنجها بر طبق جداول یک و دو ارزش گذاری شده و در نقشه ی آسیب پذیری هر دو روش به دست آمد. در نهایت، نتایج مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. برپایه ی نتایج به دست آمده باکاربرد روش PaPRIKa، منطقه ی مورد مطالعه از نظر میزان آسیب پذیری به سه رده ی خیلی زیاد، زیاد و متوسط پهنه بندی گردید، که به ترتیب 8.9 درصد، 63.8 درصد و 27.2 درصداز مساحت منطقه را در برگرفته اند. نتایج نشان دادند که شاخص COP برای منطقه مورد مطالعه بین 0.5 تا 12 متغیر می باشد؛ بنابراین محدوده ی مورد مطالعه از نظر آسیب پذیری به چهار رده ی مختلف پهنه بندی گردیدکه عبارتند از: آسیب پذیری زیاد، متوسط، کم و خیلی کم، که به ترتیب 9.8 درصد،50درصد، 25.6 درصد و 14.6 درصد از مساحت منطقه را در بر گرفته اند.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری، حوضه ی بقیع، کارست، نمایه ی COP، روش PaPRIKa
  • بیژن قهرمان*، علی قهرمان صفحات 51-58
    از شبیه سازی مونت کارلو به خوبی برای تولید گروه داده هایی که از توزیعی مشخص پیروی می کنند استفاده می شود. با این حال، تولید داده های همبسته تنها برای توزیعهای خاص (بهنجار دو- متغیره) امکان پذیر است، در حالی که در پاره ای از مواقع، همچون تحلیل فراوانی منطقه ای، پرداختن به توزیعهای غیربهنجار مورد نیاز است. برای حل مساله ی مزبور، در این مقاله استفاده از الگوریتم ژنتیک به عنوان روش ابتکاری پیشنهاد گردیده است. برای تطابق الگوریتم ژنتیک با مساله ی در دست بررسی، به جای تلاقی دو کروموزوم از دست کاری در هر کروموزوم استفاده شد، زیرا قرارگیری مقادیر در یک گروه زمانی به گونه ای است که تکرار اعداد مجاز نبوده، و تمامی اعداد باید در یک گروه مورد استفاده قرار گیرند. این شیوه برای یک متغیر تصادفی انجام گرفت و نشان داده شد که الگوریتم ژنتیک منجر به پاسخهای چندگانه می گردد، در حالی که در روش مونت کارلو، تنها پاسخی یکتا به دست می آید. با ارائه ی تابع هدف مناسب، روش پیشنهادی برای توزیعهای دو- متغیره نیز به کار رفت و شمول گسترده تر پاسخها در مقایسه با روش مونت کارلو (تنها برای توزیعهای بهنجار) ارایه شد. دلیل گستردگی پاسخ در روش پیشنهادی به این حقیقت باز می گردد که یک گروه زمانی را می توان به چندین شیوه ی گوناگون مرتب کرد که بتواند با یک گروه زمانی ثابت ضریب همبستگی یکسان را تولید کند. نشان داده شد که هرچه ضریب همبستگی کمتر باشد، شمار حالتهای گوناگون افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، توزیع غیربهنجار، توزیع یکنواخت، روش های فراکاوشی
  • آرمان عبدالهی پور، صابر معظمی گودرزی*، محمود ذاکری نیری صفحات 59-72
    با توجه به کمبود ایستگاه های آبسنجی در بیشتر حوضه های آبخیز کشور، توسعه ی روش هایی که بتوانند آبدهی را در مقیاس زمانی روزانه براورد کنند، از موارد ضروری است که به بهبود اطلاعات مورد نیاز برای اهداف مدیریتی مرتبط با منابع آب منجر می گردد. این روش ها معمولا از بارش به عنوان ورودی شبیه های آبشناسی استفاده می کنند. جهت اندازه گیری بارش به عنوان متغیر اصلی در براورد رواناب، می توان از الگوریتم های ماهواره ای، که دارای پوشش زمانی و مکانی مناسبی می باشند، استفاده کرد. شبیه های متعددی برای تخمین بده ارائه شده اند، که در این بین IHACRES یکی از انواع ساده ی آنهاست، که در آن تنها از داده های بارش و دما برای به دست آوردن رواناب استفاده می شود؛ بنابراین، در تحقیق حاضر ابتدا شبیه سازی جریان روزانه ی رود ساروق چای از حوضه ی آبخیز زرینه رود باکاربرد شبیه IHACRES و داده های زمینی روزانه ی بارش، دما و آبدهی برای سالهای 1367 تا 1387 انجام شد، و شبیه در دو دوره واسنجی و صحت سنجی گردید. سپس جهت ارزیابی کارایی الگوریتم های بارش ماهواره ای در شبیه سازی بده، که هدف این تحقیق است، داده های ماهواره ای روزانه ی سه الگوریتم PERSIANN، TMPA-3B42V7 و CMORPH در فاصله ی سالهای 1382 تا 1387 به عنوان ورودی شبیه واسنجی شده مزبور مورد استفاده قرار گرفت. با در نظر گرفتن ضریب همبستگی CC، و شاخصهای خطای RMSE، MAE و RBias برای ارزیابی ها، نتایج گویای توانایی بالاتر الگوریتم TMPA-3B42V7در شبیه سازی رواناب حوضه نسبت به دو الگوریتم دیگر می باشد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، جریان روزانه، الگوریتم های بارش ماهواره ای، IHACRES، حوضه ی آبخیز
  • نادر برهمند* صفحات 73-88
    جریان غلیظ به علت تفاوت چگالی با سیال محیطی به وجود می آید. این تفاوت جرم حجمی می تواند ناشی از ذرات جامد نامحلول، مواد محلول، تفاوتهای دمایی و... باشد. پرشهای آبی ایجاد شده در جریانهای غلیظ، نقش مهمی در تغییرات خصوصیات کیفی جریان غلیظ، و همچنین سیال محیطی (همانند دریاچه ها و مخازن سدها) دارند. در این تحقیق، با استفاده از تحلیل ابعادی و نظریه ی خود تشابهی ناقص، چنین پرشهایی مورد مطالعه قرار گرفته، و معادله ای جدید جهت محاسبه ی نسبت عمقهای مزدوج پرش به دست آمده است. به منظور بررسی کارایی این معادله، از نتایج مجموعه ای از آزمایشها، که جهت هر دو نوع بستر صاف و زبر صورت پذیرفته است، کمک گرفته شد. نتایج آزمایش، نشان دهنده ی دقت و کارایی مناسب معادله ی جدید به دست آمده نسبت به معادله سنتی می باشند. به عبارت دیگر، نشان داده شده است که نمی توان از تاثیر اختلاط سیال محیطی با جریان غلیظ، و همچنین از تاثیر زبری بستر بر مقدار نسبت عمقهای مزدج پرش، حتی در مقادیر کوچک، صرف نظر کرد.
    کلیدواژگان: پرش آبی در جریان غلیظ، جریان غلیظ، نظریه ی خود تشابهی ناقص، نسبت عمقهای مزدوج، زبری بستر
|
  • A. Adib*, R. Zamani Pages 1-12
    Evaluation of changes in groundwater quality and sustainable management of water resources is of crucial importance in plains. In this regard, the importance of information about the quality of groundwater for various uses is time-consuming and expensive involving data collection. The survey of conventional estimators to find the best parameters, through which other parameters can be derived at lower costs, is essential. In this study, the data collected from 94 production wells in the Dezful Plain, namely: SAR, Na, Ca, TDS, Ec and TH, are used to check the status of the groundwater quality of the plain and select the best procedure for estimating the parameters studied by geostatistial methods. The results indicated that the Cokriging method with the Gaussian variogram and cross variogram models were the best geostatistical based on the highest R2 and lowest NMAE and NRMSE. These parameters were then employed to prepare a map showing the water quality in the specified zone. The results of the zoning maps indicate that the quality of groundwater resources in parts of the southeastern and eastern regions of the plain is not satisfactory for drinking and irrigation.
    Keywords: Groundwater, Quality zoning, Geostatistics, the Dezful plain
  • M. Karimi*, M.R. Hadad Pages 13-22
    A critical groundwater (GW) shortage in the Mahvalat Plain (MP) is alarming. As GW is the sole source of freshwater in the area, the objectives of this study are to survey and asses its current status, and to set a strategy for balancing the recharge and withdrawals to achieve the sustainable management of the most precious resource. The mean annual withdrawal and recharge of 48 production wells and 3 strings of aqueducts (Qanats) during the 1665-2008 period were 254 million m3 (Mm3) and 157 Mm3, respectively. This 97 Mm3 annual deficit resulted in the mean annual decline of the water table by 1.35 m during the same period. Chemical analyses of water samples from 48 wells and 3 strings of aqueducts indicate that the electrical conductivity (EC) increased from 0.17 s/m to more than1.5 s/m form the northeastern part of the MP towards its margins. Moreover, salinity, SAR and Sodium percentage of most samples made them unsuitable for irrigation. To achieve a sustainable management of the most precious resource, i.e., water, the solutions include: Restriction of the pumping hours according to the directives of the local water authorities to decrease the mean annual of 121Mm3, Reduction of the irrigated fields by 2/3 of the current practice, Installation of sprinkler and drip irrigation systems, Practicing advanced surface irrigation methods, Amortization of the wells with an EC of more than 0.75s/m of their water by the Government and closing them completely, and installation of smart water meters on the remaining productions wells and their continuous monitoring.
    Keywords: Groundwater, Operation, Razavi Khorasan, the Mahvalat basin, Sustainable Management
  • Kh. Fattahi, H. Babazadeh, F. Shirshahi* Pages 23-30
    Severe freshwater scarcity in Iran has raised interest in utilizing abundant brackish and grey water resources. The presence of vast resources of such water in the province of Esfahan (PE) and tremendous volume of municipal and industrial nutritious grey water in that area dictates that those unconventional resources should replace freshwater for irrigation of salt tolerant crops, i.e., barley. Therefore, an experiment was conducted in the Borkhar District of PE using brackish groundwater, grey water, and mixture of both with an electrical conductivity (EC) of 7.0, 1.4, and 4.0 ds/m, respectively. There were 3 replications pretreatment. Effects of water conductivity on barley yield and its components were significant at the 5% level except for the plant height. Irrigation with the grey water produces the highest yield, larger 1000 kernel weight, seed dry weight, spike length, and leaf area. The mixture of ground and grey water took the second position. As the repeated irrigation with grey water may adversely affect the soil, its consequences should be monitored periodically.
    Keywords: Barley, Salinity, Treated waste water, Yield, yield components
  • M. Bahrami Yarahmadi*, M. Shafai Bejestan Pages 31-42
    Spur dikes and triangular-shaped vanes are structures that control the erosion of a river’s outer bend by the diversion of flow from there to its center. In this study, the erosion and sedimentation patterns around a spur dike and a triangular-shaped vane was investigated using an experimental model with a 90-degree mild bend. The triangular-shaped vane and spur dike with an effective length of one-fifth of the width of the canal (14 cm) and under different hydraulic conditions (Froude numbers 0.194, 0.214, 0.233 and 0.253) were tested. In all tests, a single triangular-shaped vane with an angle of 30 degree to the upstream direction, and a spur dike with an angle of 90 degree were installed in the outer bank of a flume in a 72° position, where the maximum scour depth usually occurs. For all tests, flow depth was kept constant equal to 13 cm. Bed topography was measured at the end of each experiment and the geometry of scour hole and point bar were determined. The results show that the maximum scour depth of the spur dike structure was more than that of the triangular-shaped vane. The average of maximum scour depth of the triangular-shaped vane and spur dike were 0.55 and 1.0 times that of the structure effective length, respectively. In addition, the maximum scour depth distance from the outer bank with a triangular-shaped vane was more than of the spur dike. The average distance of the maximum scour depth of spur dike and triangular-shaped vane structures from the outer bank were1.0 and 1.4 times the effective length of the structure, respectively. The point bar distance from the outer bank the spur dike structure was more for the triangular-shaped vane. The average point bar distance from the outer bank for spur dike and triangular-shaped vane were 0.34 and 0.1 times of effective length of the structure, respectively.
    Keywords: spur dike, triangular, shaped vane, 90° mild bend, scour, deposition
  • M.A. Zanganeh Asadi, N. Baghaei Nejad*, Sh. Gholampour, A. Beheshti Ghale Zoo Pages 43-50
    Karst aquifers are one of the most important water resources on the global scale. Vulnerability assessment and hazard zonation mapping approach is important in the management of those resources. Sometimes, where thin soils cover the recharge conduits, the scattered and occasional vugs, the aquifers are vulnerable to contamination. The purpose of this study is to map the vulnerability of the Baji, Neishabour karst aquifer to surface contamination using the COP and PaPRIKa methods as management tools to preserve these resources. Appropriate parameters for both methods were developed, introduced into the GIS software, and the required map was drawn. According to the results obtained though employing the PaPRlka method, the region was delineated into very high, high and medium vulnerability classes; these classes covered 8.9, 63.8, and 27.2 percentages of the research domain. The results further indicate that the COP index for the study area ranged from 0.5 to 12. Based on the COP index, there are 4 vulnerability classes: high, medium, low, and very low, which covered 4.8, 50.0, 25.6, and 14.6 percentage of the area, respectively.
    Keywords: Vulnerability, the Baqi basin, karst, COP method, PaPRIka method
  • B. Ghahraman*, A. Ghahraman Pages 51-58
    The Mont Carlo simulation is widely used for data generation based on specified distribution. However, generation of correlated data is only possible for specific distributions (bivariate normal), while it is required to deal with non-normal distributions, e.g. in regional frequency analysis. To tackle the problem, an innovative approach was proposed by using the genetic algorithm. Since it is possible only to change the order of numbers in an array, our problem is not completely in agreement with the classic genetic algorithm. Therefore, we reordered the algorithm; the internal of each chromosome was changed instead of crossing two different ones. The proposed method was applied for one random variable, and it was shown that the genetic algorithm produces multi-solutions, while unique solution is obtained using the Mont Carlo simulation procedure. We presented an appropriate objective function to include any bivariate distribution and showed its hither versatility as compared with the Mont Carlo simulation (only for the bivariate normal distribution). The multi-solutions in our proposed methodology is due to the fact that any array can be reordered in different possible combinations, each of which having a unique correlation coefficient with another fixed array. It was shown that these different combinations increase as the correlation coefficient decreases.
    Keywords: Optimization, non, normal distribution, normal distribution, heuristic methods, regional frequency analysis
  • A. Abdollahi, Pour, S. Moazami, Goudarzi*, M. Zakeri, Nayeri Pages 59-72
    Due to the lack of a dense network of hydrometric stations in most basins in Iran, developing methods is necessary to estimate the daily stream flow that lead to improvement information required for water resources management. These methods usually use precipitation as the input data in most hydrological models. In order to measure precipitation as the key variable in stream flow estimation, one can employ satellite algorithms with high spatial and temporal resolutions. Among the several hydrological models suggested to simulate stream flow, IHACRES is a simple one that uses only rainfall and temperature data to achieve this objective. Daily stream flow of the Sarough-Chai River of the Zarinehrood basin was simulated using the IHACRES model with the daily rainfall gauge, temperature, and discharge data from 1988 to 2008. Then, the model was validated and calibrated using two different periods. Moreover, in order to evaluate the performance of the satellite rainfall algorithms in stream flow simulation that was the aim of this research, the daily data of PERSIANN, TMPA-3B42V7 and CMORPH products from the 2003 to 2008 period were employed as an input into the calibrated IHACRES model. Considering the indices of CC, RMSE, MAE, and RBias, the results of this research indicate that TMPA-3B42V7 performs a better in simulation of stream flow than PERSIANN and CMORPH in the study area.
    Keywords: Simulation, Daily stream flow, Satellite rainfall algorithms, IHACRES, Basin
  • N. Barahmand* Pages 73-88
    Density current is produced because of a density contrast with the ambient fluid. This density difference can result from dissolved solids, suspended materials, temperature, etc. Density jumps significantly influence the quality characteristics of the gravity currents and the ambient fluid (e.g., lakes and reservoirs). In this research, using dimensional analysis and incomplete self-similarity method, these jumps were studied and a new equation was obtained for calculating the sequent depth ratio. This equation was validated using experimental results. Therefore, these experiments were carried out on both smooth and rough beds. The results indicate that the new relationship is more accurate than the classical equation; it was shown that the effects of both the entrainment ratio and the bed roughness are not negligible, even for their small amount.
    Keywords: Density jump, density current, incomplete self, similarity method, sequent depth ratio, relative roughness