فهرست مطالب

مهندسی منابع آب - پیاپی 30 (پاییز 1395)

فصلنامه مهندسی منابع آب
پیاپی 30 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالرسول شفیعی دستجردی، کورش شیرانی* صفحات 1-12
    با توجه به محدود بودن منابع آب زیرزمینی و افزایش روزافزون نیاز به آب، اعمال مدیریت بهره برداری بهینه، امری اجتناب ناپذیر است. در این میان، تغذیه مصنوعی آبخوان ها، با توجه به قابلیت های زیاد و هزینه نسبتا کم، یکی از مهم ترین روش ها برای رسیدن به این هدف می باشد. لازمه انجام صحیح تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی، مکان یابی مناسب و دقیقی است که تمامی فراسنج های موثر در امر تغذیه، در سنجش آن در نظر گرفته شده باشند. در این پژوهش به منظور جانمایی و تجزیه و تحلیل های مورد نیاز و نهایتا ترسیم نقشه نهایی از نرم افزار RockWorks که به طور گسترده در بررسی های زیرسطحی کاربرد دارد، استفاده شد. پژوهش حاضر در حوضه آبخیز سوراندر واقع در شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است. به منظور مکان یابی نواحی مناسب، لایه های اطلاعاتی مختلف ازجمله: شیب، نفوذپذیری سطحی، فرونشت، ضخامت آبرفت، کیفیت آبرفت، کاربری اراضی، اندازه ی آبدهی حوضه و قابلیت انتقال سفره در محیط نرم افزار RockWorks تهیه و پس از اعمال وزن دهی مناسب، نقشه های مربوط به هر کدام از لایه ها از طریق شبکه بندی رایج کریجینگ ترسیم شدند. در نهایت، نقشه های تمامی لایه های اطلاعاتی با استفاده از توابع بولین تهیه و ترسیم گردیدند. عملیات حاصل ضرب جبری نقشه های بولین، مرحله پایانی کار بود که پس از اعمال آن، نقشه ی مکان های مناسب تغذیه ی مصنوعی سفره های آبخوان حوضه مشخص و ترسیم شد. با اندازه گیری مساحت های نواحی مستعد و غیر مستعد تغذیه ی مصنوعی آبخوان ها، مشخص شد که 17.33 درصد از مساحت کل حوضه که برابر 2104.57 هکتار می باشد، برای تغذیه ی مصنوعی آبخوان ها مناسب و 82.67 درصد از مساحت کل حوضه برابر 10036.53 هکتار برای تغذیه ی مصنوعی آبخوان ها در حوضه نامناسب است.
    کلیدواژگان: تغذیه ی مصنوعی، مکان یابی، آبخوان، سراوان
  • بابک لشکرآرا *، فرشید قلاوند، محمد ذاکرمشفق صفحات 13-24
    الگوی جریان در راه ماهی، تاثیر بسیار مهمی در ایجاد یک معبر امن و دوست داشتنی جهت جذب و صعود ماهیان دارد. آشفتگی زیاد جریان می تواند عامل کاهنده ی سرعت ماهی ها محسوب شده و ضمن بروز جراحت به آنان، باعث تاخیر یا عدم خروج ماهی ها از راه ماهی گردد. در این پژوهش طی یک رویکرد ترکیبی، ویژگی های هیدرولیکی و زیستی عبور ماهی از سازه راه ماهی دنیل مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. سپس با استفاده از قابلیت های سرعت و توانایی شنا کردن ماهی به عنوان یک شاخص ارزیابی، راه ماهی بهینه انتخاب گردید. در این راستا با تغییر در زاویه قاب راه ماهی دنیل تحت زوایای 30 ، 45 و 60 درجه میزان الگوی آشفتگی جریان با استفاده از نرم افزار Flow-3D شبیه سازی و مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس از مقایسه نتایج حاصل از شبیه سازی عددی با نتایج حاصل از مطالعات زیست محیطی صورت گرفته به وسیله ی محققان پیشین در خصوص قدرت شنای ماهیان، راه ماهی بهینه انتخاب شد. نتایج مطالعات حاکی از آن است که راه ماهی دنیل با شیب طولی 20 درصد و زاویه قاب 45 درجه از تطابق بیشتری با قدرت شنای ماهیان، بالاخص ماهی قزل آلای رنگین کمان با رده های سنی نوجوان، بالغ و بالغ باردار برخوردار است.
    کلیدواژگان: دنیل، قاب، سرعت انفجاری، آشفتگی
  • محمدتقی ستاری*، علی رضازاده جودی، هادی ارونقی صفحات 25-36
    یکی از عواملی که همواره پل ها را مورد تهدید قرار می دهد، آب شستگی موضعی می باشد. پرشمار بودن فراسنج های تاثیرگذار بر پدیده ی آبشستگی و همچنین پیچیدگی فرایند آب شستگی، بررسی این پدیده را با دشواری های بسیار همراه نموده است. به رغم تلاش های زیاد صورت گرفته در این زمینه و تعدد روابط تجربی موجود، رابطه ی کلی و جامعی برای تخمین عمق حفره ی آب شستگی در همه ی شرایط موجود نیست. امروزه استفاده از روش های نوین داده کاوی، سامانه های هوشمند و نرم افزار درختی M5، برای حل و شبیه سازی مسائل پیچیده ی مهندسی آب مورد توجه واقع شده اند. در این تحقیق، با استفاده از داده های آزمایشگاهی و مشخص نمودن 10 نمایشنامه مختلف، شامل ترکیب های متفاوتی از عوامل موثر بر آب شستگی، سعی بر بررسی کارایی روش های شبکه عصبی مصنوعی و نرم افزار درختی M5 در تخمین عمق آب شستگی پایه ی پل و مقایسه ی دستاوردها با نتایج روابط تجربی Melville، Mississippi و HEC-18 شده است. نتایج به دست آمده نشان دادند نرم افزار درختی M5، با ارائه ی دو قانون ساده اگر-آن گاه و با ضریب همبستگی 95/0 در مقایسه با روش شبکه های عصبی مصنوعی و روابط تجربی در تخمین آب شستگی از کارایی بالایی برخوردار است. همچنین، مشخص گردید که برای داده های آزمایشگاهی مورد استفاده در این تحقیق و از بین روابط تجربی موجود، روابط HEC-18، Mississippi و Melville به ترتیب از دقت نسبتا بالایی برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: آبشستگی موضعی، داده کاوی، نرم افزار درختی M5، شبکه ی عصبی مصنوعی، روابط تجربی
  • آرش زارع گاریزی، علی طالبی* صفحات 37-50
    در این تحقیق، بیلان آبی حوضه قره سو استان گلستان با استفاده از مدل SWAT شبیه سازی شد. هدف اصلی تحقیق، آزمون کارایی مدل و قابلیت استفاده از آن به عنوان شبیه ساز بیلان آب در آبخیز قره سو می باشد. ابتدا اطلاعات ورودی مدل تهیه و مدل با این داده ها اجرا شد. به منظور مشخص کردن پارامترهای مهم مدل، آنالیز حساسیت با روش «هر بار یک پارامتر» انجام شد. سپس واسنجی مدل به صورت دستی و سپس با روش خودکار SUFI2 انجام شد. به منظور کاهش عدم قطعیت، اجزای مختلف بیلان آب در واسنجی در نظر گرفته شد و از داده های مشاهداتی چندین ایستگاه اندازه گیری به طور هم زمان استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که، مدل SWAT برای شبیه سازی هیدرولوژی حوضه قره سو از کارایی مناسبی برخوردار است. دقت شبیه سازی دبی ماهانه در ایستگاه سیاه آب (خروجی حوضه) با استفاده از شاخص نش-ساتکلیف در دوره واسنجی 6/0 و با شاخص R2، 65/0، و در دوره اعتبارسنجی به ترتیب 36/0 و 62/0 بدست آمد. برای شاخص های ارزیابی عدم قطعیت نیز مقادیر قابل قبولی بدست آمد. P-فاکتور و R-فاکتور، برای دوره واسنجی به ترتیب 77/0 و 23/1 و برای دوره اعتبارسنجی به ترتیب 97/0 و 73/1 محاسبه شد. بر اساس نتایج شبیه سازی مدل، به طور متوسط حدود 67% بارش از طریق تبخیر و تعرق وارد اتمسفر می شود، 17% آن به صورت رواناب سطحی و جریان جانبی به آبراهه ها وارد می شود و 16% نفوذ یافته و وارد سفره زیرزمینی می شود. این تحقیق اطلاعات مفیدی را در مورد بیلان آبی حوضه قره سو فراهم نموده و به برنامه ریزی دقیق تر منابع آب در این حوضه کمک می کند.
    کلیدواژگان: الگوریتم SUFI2، حوضه آبخیز قره سو، شبیه سازی جریان رودخانه، مدل SWAT
  • علی نشاط *، یاسمین سجادی بمی صفحات 51-62
    افزایش گازهای گلخانه ای سبب بر هم خوردن تعادل اقلیمی کره زمین و به تبع آن تغییر اقلیم می شود، برای ارزیابی اثرات تغییر اقلیم نرم افزار های گردش عمومی جو به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. نرم افزار های گردش عمومی جو تنها قادر به شبیه سازی فراسنج اقلیم در سطوح بزرگ هستند، جهت استفاده از این نرم افزار ها لازم است، داده ها به وسیله ی روش های مختلف، ریزمقیاس گردند. هدف این تحقیق، بررسی پدیده تغییر اقلیم بر فراسنج دمای روزانه ایستگاه کرمان وبم می باشد، از نرم افزار گردش عمومی جو HadCM3 تحت دو نمایشنامهی A2و B2استفاده شد و خروجی های نرم افزارHadCM3 برای سه دوره آماری 2040-2011، 2070-2041 و 2099-2071 با نرم افزار آماری SDSM کوچک مقیاس گردید. نتایج آزمون آماریt حاکی از معنی دار بودن تغییرات دما همه ماه ها در هر سه دوره آماری نسبت به دوره مشاهداتی بود. بنا بر نتایج کوچک مقیاس سازی تا پایان قرن حاضر مبه وسیله ی دما ایستگاه کرمان و بم5-3 درجه افزایش خواهد داشت و بیشترین افزایش دما در فصل تابستان خواهد بود.
    کلیدواژگان: تغیر اقلیم، نرم افزار های گردش عمومی جو، HadCM3، نرم افزار SDSM
  • مرتضی اکبری *، احسان رعنایی، حسن میرزاخان، علیرضا درگاهی صفحات 63-74
    در این تحقیق، بده ی روزانه ی جریان ناشی از ذوب برف در حوضه ی آبخیز سد کارده، به عنوان یکی از منابع مهم تامین کننده ی آب در شهرستان مشهد، شبیه سازی گردید. اطلاعات آب سنجی و آمار بده روزانه از ایستگاه آبسنجی سد کارده برای یک دوره ی 17 ساله استخراج شد. فراسنج های هواشناسی بارندگی و دما نیز از اطلاعات نزدیکترین ایستگاه های موجود در حوضه شامل گلمکان، مشهد و قوچان به دست آمدند. متغیرهای گیتاشناسی مانند: مساحت، متوسط ارتفاع وزنی هر طبقه ارتفاعی، و درصد مساحت هر جهت جغرافیایی با استفاده از شبیه رقومی ارتفاع و نقشه های پستی و بلندی25000ام به دست آمده و به شبیه معرفی شدند. به منظور برآورد سطح پوشش برف از شاخص NDSI و تصاویر ماهواره ی لندست ETM+ سال آبی 1379-1380 استفاده شد. نتایج نشان دادند که بهترین مقدار x و y (ضرایب معادله ی فروکش جریان) شبیه سازی شده به ترتیب 79/0 و 084/0 بوده که پس از معرفی به شبیه، توانست آب نگار جریان روزانه را بر اساس اطلاعات سال آبی مربوطه، با تطابق مناسبی با مقادیر واقعی، شبیه سازی نماید. در ارزیابی نرم افزار ، مقادیر ضریب همبستگی و درصد تفاضل حجمی به ترتیب 91/0 و 21/0 به دست آمدند. حجم رواناب محاسباتی 876/4 میلیون مترمکعب، مینگین و بده ی محاسباتی 212/0 متر مکعب بر ثانیه برآورد گردید، که با توجه به حجم روانآب مشاهداتی 886/4 میلیون مترمکعب، نشان دهنده ی انطباق خوب شبیه با مقادیر اندازه گیری شد. علاوه برآن، از بین فراسنج های معرفی شده به مدل، بیشترین میزان حساسیت نسبت به تغییر ضریب رواناب، پوشش برف و ضریب فروکش جریان بوده که با مورد واسنجی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: نرم افزار SRM، شبیه سازی بده ی روانآب، تغییرات سطح پوشش برف، تصاویر ماهواره ای
  • جواد احدیان*، علیرضا افضلیان صفحات 75-86
    سیستمهای آبگیری در شبکه های آبیاری و زهکشی همواره با این مشکل روبرو هستند که در فصول کم آبی با کاهش سطح آب، امکان آبگیری آبگیرها با حداکثر ظرفیت فراهم نیست. در پژوهش حاضر، به کمک نمونه هایی از سرریز کلیدپیانویی با توانایی تغییر شیب در تاج آن، این موضوع بررسی شده است که با کاهش دبی، توان حفظ تراز آب به چه میزان است؛ همچنین شیبهای مختلف دیواره های سپری تا چه اندازه توانایی افزایش سطح آب به ازای بده هایی برابر با دبی نمونه ی شاهد (بدون دیواره های سپری) را از خود نشان می دهند. بدین منظور، دیواره های سپری با سه زاویه ی ./3، 5/5 و ./8 درجه در جهت جریان (مثبت) و نیز در خلاف آن (منفی)، و همچنین با سه ارتفاع 5/2، 5/4 و 5/6 سانتیمتر (بدون زاویه) بر روی دو سرریز کلیدپیانویی با نسبتهای33/1و 50/0 ساخته شدند. آزمایشها در مورد یک نهر پایه دار آزمایشگاهی با عرض 80 سانتی متر، طول 10 متر و ارتفاع 60 سانتیمتر انجام شدند. نتایج نشان دادند که توانایی افزایش سطح آب در نمونه ی 2 به مراتب از نمونه ی 1 بیشتر، و تاثیر منفی و یا مثبت بودن شیب با افزایش زاویه قابل صرفنظر کردن می باشد. از طرفی، تحلیل داده ها نشان داد که ضریب بده ی جریان ابتدا با افزایش H/P روندی صعود ی داشته و به بیشترین مقدار خود می رسد، و در انتها نیز کاهش می یابد. بطور کلی وجود دیوار سپری بدون شیب ضریب بده را در حدود 15 درصد افزایش داد. همچنین، رابطه ی به دست آمده برای ضریب بده ی سرریز کلیدپیانویی با دیواره های سپری شیبدار دارای R2 برابر با 977/0 ، و شاخصهای آماری NRMSE و WQD به ترتیب 147/0 و 004/0 می باشند.
    کلیدواژگان: تاج شیب دار، سرریزهای کلیدپیانویی، سطح آب، فصول کم آبی، ضریب تخلیه
  • محمد مهدی خدام محمدی، فردین بوستانی* صفحات 87-96
    رودخانه کر یکی از منابع آبی با ارزش در استان فارس بوده که از نظر زیست محیطی و اقتصادی از شرایط و ارزش بالایی برخوردار است. در این پژوهش به منظور آگاهی از روند تغییر ها و پیش بینی کیفیت آب رودخانه کر با توجه به طرح ها و برنامه های آینده توسعه شهری، کشاورزی و صنعتی، از نرم افزار QUAL2K استفاده گردیده است. با انجام مطالعات میدانی، تعداد 7 موقعیت مناسب به منظور انجام نمونه برداری در بازه پایین دست سد درودزن تا دریاچه طشک-بختگان انتخاب و اکسیژن محلول در دو ماه شهریور و اسفند که به ترتیب کم آب ترین و پرآب ترین ماه های سال در منطقه مورد مطالعه هستند، با انجام نمونه برداری و آنالیز نمونه اندازه گیری گردید. کمینه و بیشینه اکسیژن محلول شبیه سازی شده در ماه های اسفند و شهریور به ترتیب برابر 59/5 میلی گرم در لیتر در پل خان و 25/8 میلی گرم در لیتر در پل شهید غنی زاده، و 71/5 میلی گرم در لیتر در پل خان و 91/7 میلی گرم در لیتر در پل شهید غنی زاده می باشد. دلیل کاهش اکسیژن محلول در ایستگاه پل خان، ورود فاضلاب های مجتمع پتروشیمی شیراز و شهر مرودشت می باشد. از علت های افزایش میزان اکسیژن محلول پس از پل خان می توان به کم شدن اثر پساب خروجی از تصفیه خانه مرودشت و مجتمع پتروشیمی شیراز اشاره کرد. وجود پل ها و تاسیسات آب بند مانند بند امیر، پل رحمت آباد و بند حسن آباد می تواند باعث افزایش تلاطم و افزایش هوادهی و قدرت خودپالایی رودخانه کر و در نتیجه افزایش میزان اکسیژن محلول در آن شود.
    کلیدواژگان: شبیه سازی کیفیت آب، رودخانه کر، QUAL2K، خودپالایی، اکسیژن محلول
|
  • Abdolrasoul Shafiey Dastjerdi, Kourosh Shirani * Pages 1-12
    The optimal utilization management is indispensable due to the limited groundwater resources and water resources high demand. The artificial recharge of aquifers is one of the most important approaches for this purpose, because of high performance and relatively low cost. In order to find the optimum sites for artificial recharge of aquifers, it is necessary to consider the whole effective factors in relation to recharge. In this study, the Rockworks software, widely employed in previous subsurface studies, was used for site selection analysis and final map generation. The case study is located in Surander watershed, Saravan countryside, Sistan and Baluchestan province in Iran. In order to find the suitable sites, it was used for analyzing data layers including slope, infiltration, permeability, alluvium thickness, alluvial quality, land use, watershed discharge, and aquifer layers transmissivity. These factors were weighted in Rockworks interface. Then, each of them was interpolated using Krigging method. All of the maps were produced by using Boolean operation. In the next step, generated Boolean maps were overlaid by using Algebra multiplication operation. Finally, the map of suitable places for artificial recharge was produced. As the result, the susceptible and insusceptible areas of artificial recharge were calculated as 2104.57 (17.33 percent) and 10036.53 hectares (82.67 percent), respectively.
    Keywords: Artificial recharge, Site selection, Aquifer, Saravan
  • Babak Lashkar, Ara *, Farshid Ghalavand, Mohammad Zakermoshfegh Pages 13-24
    Flow pattern in a fish way has an effective role in providing a proper and safe passage for absorbing of fishes. High turbulence flow can be considered as a reductive factor of fish velocity and by causing damages to them leads in delay in raising the fishes or even dam their movement through the fish way. In this research, applying a combinatorial bi approach, hydraulics and biologic features of the fish way is analyzed and investigated. Velocity abilities and fish swimming power are used as an index for selecting optimized fish way. Toward this end Denil frame was changed in 30, 45 and 60 degree for investigating turbulence pattern of the flow using Flow-3D model. After comparison of numerical results and previous environmental studies about swimming power of fishes, the optimized fish way was selected. The results indicate that Denil fish way with 20 percent longitude slope and frame angle of 45 degree has higher accordance with swimming power of fishes especially rainbow Salmon in teenager, mature and pregnant mature ages.
    Keywords: Denil, frame, explosive speed, turbulence, fish way
  • Mohammad Taghi Sattari *, Ali Rezazadeh Joudi, Hadi Arvanaghi Pages 25-36
    Local scour at . bridge pieds is one of the numeroussafty hazaraels that the eaten their stability. An abundance of such facfors and their complexities, along with a mulfiplicity ofempirical relationships, make the development of an integrated approach for estimation of scour depth very difficult. However, the presence of novel data-mining approaches such as the artificial nevral networks (ANN) and the M5 Tree Model has facilitated the solution of complicated engineering problems. In this study by using laboratory data and identifying 10 scenarios including different combinations of effective parameters in scour depth, the performance of ANN and M5 tree models have been investigated and results compared with 3 empirical relationships (Melville, Mississippi and HEC-18). The results indicated that the M5 Tree Model via presenting 2 simple if-then rules and may CC=0.95 in comparison with the other ANN and empirical approaches may estimate scour depth with high accuracy. The results ahso indicated that between the 3 used empirical relations, HEC-18, Mississippi and Melville relations presents high accuracy, respecfively.
    Keywords: Local Scour, Data Mining, M5 Model Tree, Artificial Neural Networks, Empirical Equations
  • Arash Zare Garizi, Ali Talebi * Pages 37-50
    In this study, water balance of Ghare-sou watershed, was simulated using the SWAT model. The main objective of the study was to test the performance of SWAT and the feasibility of using this model as a water balance simulator for Ghare-sou watershed. The required input data were collected and the model was run. A parameters sensitivity analysis was performed using OAT method to determine the most important parameters. Model calibration was first performed manually and then automatically using SUFI2 algorithm. In order to reduce uncertainty, a number of hydrological components as well as a number of subcatchments were used simultaneously in the calibration and validation. The results showed that, the SWAT model performance for simulation of Ghare-sou watershed hydrology is satisfactory. During calibration, the simulated monthly flows in Syah-ab station (outlet of the watershed) matched the observed values with a Nash-Sutcliffe coefficient of 0. 6 and a coefficient of determination (R2) 0.65. These values were 0.36 and 0.62 during the validation. The values obtained for uncertainty assessment indicators were also satisfactory. P-factor and R-factor for the calibration period were 0.77 and 1.23 respectively and for the validation period were 0.97 and 1.73 respectively. Based on the model simulation, about 67% of the precipitation returns to the atmosphere through evapotranspiration process, about 17% runs off over land and moves toward the stream networks, about 16% percolates to the aquifer. This study provides useful information about water balance of the Ghare-sou watershed and helps better water resources planning for this watershed.
    Keywords: SUFI2 algorithm, Ghare, sou watershed, Water balance simulation, SWAT model
  • Ali Neshat *, Yasmin Sajadi Bami Pages 51-62
    If the greenhouse gas increases, the climate balance of the globe upsets, so the climate changes. The General Circulation Models, GCMs are widely used to evaluate the climate change impacts. The GCMs only can simulate the climate parameter in the big areas. It is necessary to change the data of the model to the micro scale by the different techniques in order to use the model. The aim of this study is evaluating the effect of climate change event on the daily temperature of Kerman and Bam station. In this study, the HadCm3 GCMs under two scenarios of B2 and A2 was used, and the outputs of HadCM3 model was made micro scale by the statically model of SDSM for three statically periods of 2011-2040, 2041-2070, and 2071-2099. The results of the statically T-test show the significant variation of temperature of the months in the three statically periods when it is compared with the observation periods. According to results of making micro scale, the average temperature of Kerman and Bam station increase 3 to 5 centigrade until the recent century, and the maximum increasing temperature will be in the summer.
    Keywords: Climate change, General Circulation Models, HadCM3, SDSM model
  • Morteza Akbari *, Ehsan Ranaee, Hasan Mirzakhan, Alireza Dargahi Pages 63-74
    Snow is the most valuable water resource in arid lands as it eliminates the need for large man-made reservoirs due to its gradual melting. However, the information about the snow melting conditions is essential in the water resources management planning. Therefore, the daily discharge of the snowmelt runoff of the kardeh Dam, Basin, the primary surface water supplier for the City of Mashhad, was simulated. The daily discharge records were acquired from the Kardeh Dam Gauging Station (the only reference station in the area) for a 17-year period. Precipitation and temperature data were obtained from the Mashhad, Golmakan and Ghootchan Meteorological Stations. Physiographic parameters, namely: area, weighted average of height for each elevation class, and aspect’s areal percentage were extracted from the digital elevation model and the topographic maps at scale of 1:25000, and introduced into the model. To estimate snow cover, the normalized difference snow index (NDSI) and Land sat ETM imageries for the hydrological year of 2001-2002, were used. The results showed that the optimum simulated values of x and y (subsiding flow coefficients) were 0.79 and 0.084, respectively. The daily flow hydrograph for the hydrological year of 2001-2002 was simulated with an acceptable conformity to the actual values. The coefficients of determination and volume difference methods of0.91 and 0.21, respectively, indicated that the model is valid. The calculated flow volume and discharge rate of 4.876 Mm3 and 0.212 m3.s-1, respectively indicated an acceptable conformity to the actual discharge volume of 4.886 Mm3,and 0.213 m3s-1. These were further proofs of the model's validity. The snow cover percentage and the subsidence coefficient showed the highest sensitivity to the changing runoff coefficient. Additionally, it was found that among the parameters introduced into the model, snow cover and flow subsidence coefficients had the highest sensitivity to changing runoff coefficient, which were subsequently calibrated in depth.
    Keywords: SRM model, simulation of runoff flow, changes in snow cover, satellite images
  • Javad Ahadiyan*, Ali Reza Afzalian Pages 75-86
    The Parapet Walls were installed on the top of PKW crest. There slopes were investigated with the 3.0 co-flow angles 3. 5.5 and 8 Degrees (positive slops) and counter-flow slopes (negative slopes). The Parapet Wall heights were 2.5, 4.5 and 6.5 cm on the two models. The experiments were conducted on a PKW with the P/WU=1.33 and P/W=0.5(P=Spill way height; Wu=width of one cycle. W=ouHetkey with). The test were performed on on experimental model with the length, width and height of 10.00, 0.80, and 0.60 meters, respectively. The results indicated that the model with the P/WU=0.5 was more effective in raising the water level that of P/WU=1.33 . The Results However the influence of positive or negative slopes was ineffective in increasing the angle of parapet wall. Furthermore, it was found that the discharge coefficient and Ht/P were increasing up to the peak discharge and reversed afterwards. Generally, a horizontal parapet wall increases the discharge coefficient up to 15 percent. The coefficient of determination (R2) between that discharge coefficient and the slope of parapet walls was 0.977 and statistical parameters NRMSE and WQD, 0.147 and 0.004, respectively.
    Keywords: Discharge Coefficient, Piano Key Weirs, Seasons of Dehydration Sloping Crest, Water Level
  • Mohammad Mahdi Khodam Mohammadi, Fardin Boustani * Pages 87-96
    Kor River is one of the most valuable water sources in the Fars province, which has special economical and ecological values and conditions. In the current research, QUAL2K software was used to identify and understand changes and to predict water quality of Kor River for its future urban, agricultural, and industrial plans. Then by field studies, 7 appropriate points between downstream of Doroodzan dam to Tashk-Bakhtegan lake were determined for sampling and dissolved oxygen was measured by collecting and analyzing samples, in September and March which have the lowest and the highest water amounts in the year. The minimum and the maximum DO simulated by the model in September and March were 5.59 in Khan Bridge and 8.25 mg/l in Shahid Ghanizadeh Bridge, and 5.71 in Khan Bridge and 7.91 mg/l in Shahid Ghanizadeh Bridge, respectively. Reason of the decrease of Dissolved oxygen in Khan Bridge Station is discharge wastewater of Shiraz Petrochemical Complex and Marvdasht’s wastewater to it. After this, because of decrease of wastewater’s effect and existence bridges and dikes like Bande Amir, Rahmat Abad Bridge and Hasan Abad Brige, they can increase turbulence, aeration and self-purification of Kor River and as a result increase of dissolved oxygen in it.
    Keywords: Water quality simulation, Kor River, QUAL2K, self, purification, dissolved oxygen