فهرست مطالب

فصلنامه مهندسی منابع آب
پیاپی 37 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ام البنین رضانژاد، علی شمس ، حلیمه رزمی صفحات 1-12
    در سال های اخیر به دلیل تغییرات آب وهوایی و مدیریت نادرست منابع آبی، بخش کشاورزی با بحران منابع آبی مواجه شده است و مدیریت صحیح منابع آب توسط کشاورزان به عنوان یکی از راه‏حل‏ها مطرح است. تحقیق توصیفی همبستگی حاضر با هدف سنجش عوامل موثر بر میزان تمایل باغداران شهرستان مراغه به استفاده از روش های مدیریت پایدار منابع آبی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه باغداران شهرستان مراغه تشکیل می دادند (11742 باغدار) که 228 نفر از آن ها از طریق نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی و طبق فرمول نمونه‏گیری کوکران انتخاب و مطالعه شدند. روایی ابزار تحقیق پرسشنامه توسط گروهی از اساتید و کارشناسان مرتبط تائید و پایایی آن نیز از طریق پیش آزمون و محاسبه ضریب کرونباخ آلفای بزرگ تر از 7/0 برای شاخص های ترکیبی حاصل شد. نتایج نشان داد که اکثریت باغداران (9/88 درصد) تمایل زیادی برای اجرای راهکارهای مدیریت پایدار منابع آبی داشتند و میزان تمایل آن ها با متغیرهای مساحت باغ، تعداد کل درختان، درآمد سالانه باغی، میزان سطح اجرای آبیاری قطره ای در باغ، سابقه اجرای آبیاری قطره ای، مالکیت ادوات کشاورزی، میزان دریافت اطلاعات از کتاب، نگرش در مورد تغییر اقلیم و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و با نیاز آموزشی، درآمد سالانه غیر باغی، میزان آب مصرفی، درصد درختان گردو میزان دریافت اطلاعات از همسایگان و باغداران رابطه منفی و معنی‏دار داشت. تحلیل رگرسیونی گام به گام نیز نشان داد که متغیرهای سطح اعتماد اجتماعی، درک تغییرات آب وهوایی (شور شدن آب) و کاهش میزان آب مصرفی توسط باغداران 9/55 درصد تغییرات میزان تمایل آن ها به پذیرش روش های مدیریت پایدار را تبیین می کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت پایدار، منابع آبی، تمایل، باغداران، شهرستان مراغه
  • سروش شیرالی، علیرضا مسجدی ، مهدی اسدی لور صفحات 13-21
    در این تحقیق به منظور بررسی عملکرد فاصله صفحات مستغرق در انتقال رسوب به دهانه آبگیر در قوس 180 درجه، آزمایش هایی با مدل فیزیکی انجام شد. برای این منظور در یک کانال مستطیلی آزمایشگاهی از جنس پلکسی گلاس با قوس 180 درجه دارای بستر رسوبی در شرایط آب زلال، آزمایش هایی انجام شد. در این تحقیق با قرار دادن دو ردیف صفحه از جنس پلکسی گلاس در جلوی دهانه آبگیر جانبی اقدام به یک سری آزمایش ها شد. آزمایش ها با استفاده از دو ردیف صفحه موازی با چهار فاصله در دبی های مختلف و دو شرایط بدون صفحه و با صفحه انجام شد. در هر آزمایش دبی کانال اصلی و انحرافی و همچنین دبی رسوب انحرافی و عبوری اندازه گیری گردید. نتایج این تحقیق نشان داد عملکرد صفحات مستغرق موازی در منحرف کردن مسیر حرکت رسوبات به فاصله صفحات بستگی دارد و عملکرد مناسب در کاهش انتقال رسوب به دهانه آبگیر در ارتفاع نسبی 32/0 برابر 34 درصد مشاهده گردید. همچنین نسبت آبگیری با نسبت رسوب ورودی به آبگیر نسبت مستقیم دارد و با افزایش نسبت آبگیری در کلیه فواصل صفحات، نسبت رسوب ورودی به آبگیر افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: رسوبات بستر، فاصله صفحه مستغرق موازی، قوس 180 درجه، آبگیر جانبی، نسبت آبگیری
  • سعید صالحی، محمد چیذری ، حسن صدیقی، مسعود بیژنی صفحات 23-39
    با توجه به تخلیه جهانی آب زیرزمینی و تشدید مصرف آن جهت کشاورزی و مصرف شهری، بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا از جمله ایران، رهیافت رضایت‏بخشی جهت پایداری آب زیرزمینی وجود ندارد. این پژوهش با هدف توسعه یک مدل آماری آسیب پذیری جهت ارزیابی محدوده های مطالعات آب زیرزمینی در سطح میانی و مقیاس منطقه ای انجام شد. در ادامه، بر مبنای روش پیشنهادی، وضعیت آسیب پذیری محدوده‏های مطالعات آب زیرزمینی استان فارس از دیدگاه پایداری آب زیرزمینی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد دامنه آسیب متفاوتی بر آبخوان‏های واقع در محدوده های مطالعات آب زیرزمینی استان فارس وارد شده است و بیشترین آسیب‏پذیری آبخوان‏ها، ناشی از تغییرات کمی آب زیرزمینی بوده و منفی بودن نرخ افت سالانه تراز آب زیرزمینی در تمامی محدوده‏های مطالعاتی، در تایید این موضوع است. جنبه ی دیگر این پژوهش، رتبه‏بندی محدوده‏ها بر اساس میزان آسیب پذیری بود و با استفاده از تکنیک تصمیم‏گیری چندمعیاره تاپسیس انجام شد. نتایج رتبه بندی آسیب پذیری نشان داد محدوده ی مطالعات آب زیرزمینی فراشبند در کران بالای آسیب‏پذیری، محدوده ی مطالعاتی داریان شهرستان شیراز در کران میانه و محدوده صادق‏آباد شهرستان آباده در کران پایین آسیب‏پذیری ناشی از فعالیت‏های کشاورزی قرار دارند. با توجه به تنوع اقلیمی، زیست محیطی و بویژه ویژگی های روانشناختی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بهره برداران آب زیرزمینی محدوده های مطالعاتی، پیشنهاد شده است علم هیدروژئولوژی و علوم اجتماعی به طور یکپارچه در جهت تدوین و اجرای برنامه های پیشگیرانه و درمان کننده ی آب زیرزمینی مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آسیب‏پذیری، محدوده مطالعات آب زیرزمینی، شاخص آسیب‏پذیری آب زیرزمینی کشاورزی (AGWVI)، تکنیک تاپسیس، استان فارس
  • میلاد مرناض، سید امین اصغری پری ، محمود شفاعی بجستان صفحات 41-51
    از عوامل عمده تخریب پل ها می توان به آبشستگی موضعی اطراف پایه های پل اشاره کرد. لذا برای کنترل این پدیده مطالعاتی صورت گرفته که روش هایی برای محافظت پایه ها ابداع گردیده است. از جمله روش های موثر می توان به استفاده از نصب طوقه ، کابل و ایجاد شکاف در پایه اشاره نمود. از انجایی که ایجاد شکاف در پایه پل هم از لحاظ اجرایی و هم از نظر بهره برداری مشکلاتی را ایجاد می کند و نیز اثر کابل پیچی دور پایه ها نیز اثر نسبتا کمی در کاهش آبشستگی دارد ، لذا در این تحقیق به صورت آزمایشگاهی به بررسی اثر روکش های شکاف دار و مارپیچ دار و طوقه های دندانه دار که از ترکیب طوقه و کابل و شکاف ایجاد شده در طوقه به وجود آمده اند، بر میزان عمق آبشستگی پایه پل ها پرداخته شده است ، که در بهترین حالت طوقه های دندانه دار توانستند به مقدار 83 درصد حداکثر عمق آبشستگی را اطراف پایه کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آبشستگی، پایه پل، طوقه، شکاف، کابل
  • پرستو اکبری ، مسعود صدری نسب، یدالله نیک پور، علیرضا صفاهیه صفحات 53-62
    کاربرد آب به عنوان خنک کننده در صنایع و تخلیه آن در محیط آبی سبب ایجاد آلودگی حرارتی خواهد شد. در پژوهش حاضر از مدل سه بعدی هیدرودینامیکی - اکولوژیکی کوهیرنس استفاده شده است تا الگوی دمای محیط آبی تحت تاثیر تغییرات دبی پساب گرم شبیه سازی گردید. مدل تا رسیدن به پایداری به مدت دو سال با استفاده از یک شبکه کارتزین (40×120) و مختصات سیگما با 5 تراز از سطح تا کف، داده های هواشناسی، مولفه های اصلی جزر و مد (O1, K1, M2, S2) و اطلاعات مربوط به دما و دبی خروجی پساب گرم اجرا گردید. نتایج مدل سازی نشان می دهد میزان دبی پساب خروجی بر دما در محل تخلیه و گسترش پلوم گرمایی در فصول مختلف اثر خواهد داشت. میزان تغییرات دمای ایجادشده در محیط توسط پساب گرم به اختلاف دمای محیط و پساب بستگی دارد. همچنین نتایج این مدل نشان می دهند که نیروی کوریولیس بر پلوم گرمایی اثر گذاشته و پلوم و اثرات ناشی از آن را به سمت راست منحرف می کند. نتایج این مدل سازی می تواند جهت مدیریت زیست محیطی آلودگی حرارتی و همچنین بهینه کردن کارایی سیستم خنک کننده صنایع استفاده شود.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، پساب گرم، میدان دما، سیستم خنک کننده
  • صادق صابری مهر ، اصغر اصغری مقدم صفحات 63-70
    آبخوان ساحلی شبستر در استان آذربایجانشرقی و در شرق و شمالشرق دریاچه ارومیه واقع شده است. در چند سال اخیر بعلت برداشت بی رویه آب زیرزمینی از این دشت، تعداد زیادی از چاه های پمپاژ منطقه شور شده است. بعلت نزدیکی این سفره به دریاچه نمکی ارومیه؛ این دریاچه مهمترین عامل شور کننده این آبخوان ساحلی متصور می گردد. همچنین شوره-زارهایی که در قسمتهای انتهایی دشت واقع شده است مظنون مهم دیگری برای آلوده کردن دشت بحساب می آید. از آنجاییکه جنس سنگ کف این آبخوان از رسوبات رسی و مارنی است بالاآمدگی آب شور عامل سومی است که بعنوان منبع آلاینده فرض می گردد. لاگ های حفاری که بین این سفره و ساحل دریاچه ارومیه حفاری شده نشان می دهد که تا عمق 70 متری جنس رسوبات از نوع نفوذناپذیر و عمدتا رسی، سیلتی و مارنی است و لذا بنظر می رسد که هرگونه پیوستگی هیدرولیکی بین این سفر و دریاچه ارومیه عملا وجود نداشته است. عملیات نمونه برداری آب با توزیع مناسب در تابستان سال 1393 از این آبخوان جهت پی بردن به منبع اصلی آلاینده این دشت انجام گردید. نسبت کلراید به بروماید و سدیم به کلراید نشان داد که احتمالا آب دریاچه ارومیه که در قسمتهایی انتهایی دشت ذخیره شده در نتیجه مخروط افتهایی موضعی به سمت مرکز دشت و چاه های کشاورزی جریان می یابد. برای تعیین اختلاط آب دریا و آب شیرین؛ ایندکس اختلاط آب دریا (SMI) پیشنهاد شده است. 36 درصد از نمونه های این دشت دارایSMI بزرگتر از یک می باشند و احتمال می رود که تحت تاثیر اختلاط آب دریاچه ارومیه قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: دشت ساحلی شبستر، دریاچه ارومیه، شور شدن آب زیرزمینی، پیوستگی هیدرولیکی، SMI
  • احمد قندهاری، کامران داوری ، بیژن قهرمان صفحات 71-85
    امروزه تامین نیازهای آبی برای مصارف مختلف در بسیاری از نقاط دنیا و بویژه ایران از اساسی ترین چالش های پیش روی برنامه-ریزان است. بر این اساس تامین آب از نقاط مختلف و اجرای گزینه های گوناگون، از راهکارهای جاری جهت رفع این چالش در کنار مدیریت غیر سازه ای بوده و میزان زیادی از اعتبارات و بودجه های ملی را به خود اختصاص داده است. در این مقاله به صورت موردی به چالش ها و فرصت های طرح های تامین آب مشهد پرداخته شده است و همچنین روش منسجمی جهت ارزیابی ریسک ارائه شده است. به همین منظور در بخش اول مقاله، بر اساس روش بارش افکار، عوامل مخاطره آمیز در گزینه ‏های تامین آب مشهد بررسی و متوسط ریسک هر کدام از گزینه ها محاسبه شده است. سپس در بخش دوم بر اساس دامنه امکان بروز مخاطرات ریسک تمام گزینه ها محاسبه شده است. نتایج نشان داد، گرچه کمترین مقدار متوسط ریسک مربوط به گزینه انتقال آب از هزار مسجد می باشد؛ اما از دید کارشناسان گزینه انتقال پساب از غرب مشهد است دامنه امکان بروز ریسک کمتری را نسبت به سایر گزینه ها دارا است. در واقع این نتایج نشان می دهد، استفاده از دامنه امکان ریسک برای اولویت‏بندی گزینه ‏ها (اتخاذ تصمیمات مدیریتی) می تواند بسیار مفید واقع شود. همچنین در انتهای مقاله گزینه های مختلف بر اساس پارامتر قیمت تمام شده پروژه، حجم انتقال آب هر پروژه، ریسک و ضریب بازچرخانی آب مجددا اولویت بندی شده اند.
    کلیدواژگان: دشت مشهد، خطر کردن، عدم قطعیت، تامین آب
  • محمد کاوه، علی مریدی، مجتبی شوریان صفحات 87-97
    این مطالعه با هدف بررسی وضعیت رژیم حرارتی و تغذیه گرایی مخزن سد ایلام با استفاده از مدل شبیه ساز CE-QUAL-W2 و ارائه گزینه های مناسب برای بهبود کیفیت آب مخزن سد ایلام انجام گردیده است. نتایج حاصل از مدلسازی نشان دهنده وجود لایه بندی تابستانه حرارتی و به تبع آن لایه بندی کیفی مخزن سد ایلام می باشد. براساس شاخصهای موجود، مخزن سد ایلام در شرایط بین مزوتروفیک و یوتروفیک بوده و چون نسبت نیتروژن به فسفر در مخزن بیشتر از 10 است، محدود کنندگی فسفر را به همراه داشته است. تحلیل نتایج سناریوهای بار مواد مغذی حاکی از آن است که سناریوی کاهش بار نیتروژن و فسفر به میزان 50 درصد، شرایط مخزن را از مغذی به نیمه مغذی تغییر خواهد داد. همچنین تحلیل سناریوهای مختلف تراز برداشت آب از مخزن بیانگر این است که آبگیری از مخزن در ماه های شهریور تا آبان از نظر پارامترهای اکسیژن محلول و فسفر کل، از تراز 940 منجر به بهبود وضعیت کیفی آب خروجی از مخزن خواهد شد. نتیجه سناریوی تخلیه آب از زیرلایه به میزان 7 میلیون مترمکعب در سال نشان دهنده افزایش اکسیژن محلول به مقدار 61/1 میلی گرم در لیتر در سال بعد و در همان زمان می باشد. جهت جلوگیری از تبدیل مخزن به حالت مغذی شدید، راهکارهایی مانند کاهش زمان مانداب در مخزن سد از طریق تخلیه نسبتا سریع، جلوگیری از ورود فاضلاب های روستایی و زهاب های کشاورزی (منشا آلودگی فسفات و نیترات) به رودخانه، مدیریت بکارگیری کود و کاهش هزینه های تصفیه آب در بهبود کیفیت آب سد مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: کیفیت آب مخازن، مدلسازی تغذیه گرایی مخزن، مدل CE-QUAL-W2
|
  • Ali Shams Pages 1-12
    In recent years due to climate change and water resource mismanagement, the agricultural sector in Iran hase faced with water shortages crisis and one of the important solutions to the water crisis, is improving the water resources management by farmers.This descriptive- correlational study aimed to investigate the intention of fruit farmers in Sustainable Management of Agricultural Water Resources and factors affecting on the intention level of them. Research tool was a researcher made questionnaire which its validity was confirmed by related experts and by conducting a pilot study and calculation of Cronbach's alpha higher than 7.0 for the composition indicators, its reliability was obtained. The statistical population consisted all fruit farmers of Maragheh township (N= 11742) which based on Cochran sampling formula 228 farmers were selected by using multistage randomized sampling method. Data collected by personal interview with fruit farmers in 14 villages and analyzed through software SPSS21.Results showed that, the majority of them (88.9 percent) highly tended to use sustainable management strategies. According to regression analysis, five variables of social trust, educational need, the status of consumed water, the perception of the fruit growers regarding the reduction of water resources and perception of the fruit growers regarding the salinization of water resources explained 55% of their tendency to use of sustainable water resource methods.
    Keywords: Sustainable Management, Water resources, Tendency, Fruit growers, Maragheh Township
  • s sh, Alireza Masjedi, m a Pages 13-21
    In this research, in order to determine the performance of distance of submerged vanes on sediment transport to inlet a physical model was performed in a 180 degree bend. For this purpose, experiments were carried out in a laboratory rectangular channel made of Plexiglas at 180 degree bend, filled with sedimentary bed under clear water condition. In this research a series of experiments were done by insert two rows of vanes made of Plexiglas in front of lateral intake. Experiments were done by using two rows of parallel vanes with four different discharges under with vanes and without vanes conditions. In each experiment, the main channel discharge and diversion channel discharge, sediment discharge through the diversion and transmission were measured. The results of this research showed that the performance of the parallel submerged vanes for path of sediments diverting are depends on distance of vanes and suitable performance for reduce of sediment transport to intake was observed for the relative height of 0.32 (34 percent). Also, entering water rate is directly proportional with entering sediment rate and entering sediment rate were increased with increasing of entering water rate in all distances of vanes.
    Keywords: bed sediments, distance of parallel submerged vane, arc of 180 degree, lateral intake, entering water rate
  • s s_m ch_h s_m b Pages 23-39
    With the worldwide depletion of groundwater and the intensified use around the world, particularly in many arid and semi-arid regions for irrigation and municipal use, there is no satisfactory approach to groundwater sustainability. This study aimed to developing a statistical model to assess vulnerability of groundwater study areas in the mid-level and regional scale. Then, based on the proposed model, the vulnerability of Fars province groundwater study areas were evaluated from the perspective of groundwater sustainability. The results showed that the amount of damage on aquifer in Fars province is different. Highest vulnerability was caused by quntitative changes in groundwater. Negative rates of annual decline in groundwater level was in all of study areas. Ranking the study areas based on the degree of vulnerability by using multi-criteria decision making – Topsis technique was another aspect of this research. Results showed the Farashband study area was in higher bound of the spectrum of vulnerability, the Darian study area of Shiraz Township was in middle of vulnerability spectrum and the Sadegh-Abad study area of Abadeh Township was in the lower bound of the agricultural groundwater vulnerability spectrum. Given the diversity of climatic, environmental and especially psychological, cultural, social and economic properties of groundwater users in each of the study areas, the integration of hydrogeology and social sciences suggested to define and implementing preventive and treating programs for groundwater conservation.
    Keywords: Vulnearbility, Groundwater Study Area, Agricultural Vulnerability Index (AGWVI), Topsis, Fars Province
  • m m, s a, m sh Pages 41-51
    The local scour around the piers is an important factor that causes of the destruction of the bridges. Therefore, to avoid this phenomenon there is scientific solutions to protect the pier against scour. some of the most effective techniques you can use ,are using the collars or threading or slots on the pier. Therefore using the slots is not practical or not suitable to consider as permanent solution and threading is not so effective method so there is an idea to compose threading and slots with collars together in this experimental work that can make slots and threading so more practical and useful in pier scour reduction . there have been created some new tools which name jet-collar , slot-veneer and thread-veneer. at the best condition results shows that some of the collars which have a jagged side as a jet and a collar at other side , so this jet-collar could reduce local scour by 83% at pier side.
    Keywords: scour, pier, collar, slot, threading
  • parasto akbari_masood sadri nasab_y nikpor_a s Pages 53-62
    Water application as a coolant in industry and its discharge in the water ecosystem causes
    thermal pollution. This study aimed at investigating the water temperature pattern affected by
    heated wastewater discharge rate changes using the three dimensional Coupled
    Hydrodynamical-Ecological model for Regional and Shelf Seas (COHERENS). The model was
    run for two years to reach a steady state employing a Cartesian grid (40 × 120), five sigma
    levels from the surface to the bottom, meteorological data, main components of the tide (O1,
    K1, M2, S2), and information related to the heated wastewater discharge rate and temperature
    of water body. The modeling results showed that the wastewater discharge rate affected the
    temperature at the discharge site and thermal plume expansion in the different seasons. The rate
    of temperature variations that were created in the environment by the heated wastewater
    depended on the temperature difference between the environment and wastewater. The
    results
    also showed the Coriolis force had an effect on the thermal plume. Consequently, the plume
    and its effects on water body had been diverted to the right. The results of this modeling can be
    used to manage thermal pollution in the environment and improve the efficiency of the cooling
    system used in industry
    Keywords: Modeling, Heated Wastewater, Temperature Field, Cooling System
  • sadegh saberimehr, asghar asgharimoghadam Pages 63-70
    Shabestar Coastal Plain is located eastern and northeast part of Urmia Lake East Azerbaijan. In the last few years a lot of pumping wells are contaminated by salt solution due to over-pumping of groundwater from the plain. The salty Urmia Lake is considered the most probable source for groundwater salinization because of the proximity to the aquifer. However other sources involving halite dissolution which is exposed at the southern end of Shabestar Plain are possible. Since bed rock of the aquifer are composed of clay and marl deposits so upconing is suspected another source for salinization. For determination of hydraulic continuity between the Shabestar Aquifer and Urmia Salty Lake, the log of the boreholes which are located at the west of Shabestar Aquifer and the border of Urmia Lake are considered. These are mostly comprises of impervious sediments mainly clay, silt and marl. In this region seems the most important factor (hydraulic conductivity) that there should be Urmia Lake water moved through porous media, does not existed.
    In June 2014, Groundwater samples were collected from twenty six wells and four springs in Shabestar Plain to clarifying the origin of salinity. The analysis of samples showed that 36% of the water samples chlorinated and clustered within the brackish group. Cl/Br and Na/Cl weight ratio, in sea water and halite dissolution brines is 300 and 0.55 respectively. These diagrams showed that the main cause for the elevated salinity is sea water
    Keywords: Shabestar coastal plain, Urmia Lake, groundwater salinization, hydraulic continuity, SMI
  • ahmad ghandehari, kamran davari, bijan ghahraman Pages 71-85
    Today, for the planners, water supply is the most basic challenges for various sectors in many parts of the world and especially in Iran. Water conveyances from different locations have been the current strategies to resolve this challenge besides the non- structural management practices that take a large amount of credits and national budgets. In this paper, opportunities and challenges of Mashhad water supply schemes have been investigated case by case basis, and an integrated approach to risk assessment is provided. In the first part of the article, risk factors around the Mashhad water supply options were extracted, based on the method of brainstorming; and the average risk of each option has been calculated. In the second part, projects risks were calculated according to the possibility amplitude definition. The results showed, although the lowest average risk is associated with the option of water conveyance from Hezarmasjed project, wastewater transmission to the Mashhad West and water replacing by agricultural resources has a lowest possibility domain of risk than other options based on the expert's perspectives. In fact, the results show that using of possibility domain of risk to prioritize options (managerial decisions) can be very helpful. Finally various options are prioritized based on the parameters of the project cost, the volume of water transmission for each project, risk and coefficient of water recycling.
    Keywords: Mashhad plain, risk, uncertainties, water supply
  • m k, ali moridi, mo sh Pages 87-97
    This study aimes to investigate the thermal regime and eutrification of Ilam reservoir using CE-QUAL-W2 model and presents options for improving the water quality of Ilam reservoir in future.One of the main advantages of modeling in water quality management is using the model as a useful tool in the management of water resource quality and to evaluate the results of different management scenarios. In this regard, the CE-QUAL-W2 model simulation was performed at various input nutrient load and output flow scenarios of reservoir and the results were analyzed. The results of the model indicate the existence of thermal summer stratification and consequently quality stratification in Ilam reservoir .Based on existing indexes, cassification of eutrification for Ilam reservoir is between mesotrophic and eutrophic.Nutrient load scenarios analysis results indicate that the reduction of nitrogen and phosphorus by 50%, improved eutrification condition from eutrophic to mesotrophic. Also different scenarios analysis of water withdrawal levels of the reservoir, resulting in withdraw of reservoir in the months of September to October in terms of dissolved oxygen and total phosphorus parameters, the output level of 940 masl improved water quality.Water discharge scenario resulted from the hypolimnion to 7 million cubic meters per year (at the time of minimum concentration of dissolved oxygen) represents an increase of 1.61 milligrams per liter of dissolved oxygen in the next year at the same time.This is indicating the effectiveness of this method in increasing the dissolved oxygen in hypolimnion and consequently increase of the output water quality of the reservoir.
    Keywords: Reservoirs' water quality, Eutrification modeling, CE-QUAL-W2