فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:8 Issue: 33, 2017

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:8 Issue: 33, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/10/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عطیه جهانی *، غلامرضا امینیان، محمدرضا صفری، هدی نبوی، محمدعلی مردانی صفحات 189-194
    اهداف
    افراد قطع عضو اندام تحتانی باید برای دست یابی به راه رفتن طبیعی تر تلاش بیشتری کنند که این امر منجر به افزایش مصرف انرژی در این افراد در مقایسه با افراد سالم می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر فیت سوکت بر میزان مصرف انرژی هنگام راه رفتن در افراد دچار قطع عضو اندام تحتانی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی در سال 1394، روی 9 فرد قطع عضو زیر زانوی مراجعه کننده به مرکز بنیاد جانبازان تهران که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. اجرای مطالعه در دو مرحله، یکی در شرایط فیت نامناسب و دیگری در شرایط فیت مناسب صورت گرفت. برای ارزیابی فیت سوکت از پرسش نامه مقیاس سه بعدی قطع عضو و مقیاس راحتی سوکت استفاده شد. میزان انرژی مصرفی آزمودنی ها نیز با استفاده از شاخص مصرف فیزیولوژیک اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19 و توسط آزمون آماری T زوجی صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سرعت راه رفتن افراد (001/0=p) و میزان شاخص فیزیولوژیک مصرف انرژی (019/0=p) با فیت نامناسب و با فیت مناسب دارای اختلاف آماری معنی دار بود، اما تفاوت ضربان قلب حین استراحت و حین راه رفتن در دو مرحله مذکور معنی دار نبود (093/0=p).
    نتیجه گیری
    افراد قطع عضو اندام تحتانی، با داشتن فیت مناسب انرژی مصرفی کمتری را متحمل می شوند و کارآیی آنها در راه رفتن بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: قطع عضو زیر زانو، راحتی سوکت، مصرف انرژی
  • مریم شجاعیان، خدیجه ابوالمعالی * صفحات 195-201
    اهداف
    کاهش سلامت روانی و پایین آمدن سطح سرمایه روان شناختی جانبازان در اثر آسیب های ناشی از جنگ، یکی از چالش های امروز روان درمانی در حوزه کمک به جانبازان است که نیازمند توجه بیشتری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی بر افزایش ابعاد سرمایه روان شناختی (تاب آوری، خودکارآمدی، خوش بینی و امید) جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، 20 جانباز مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء شهر تهران با درصد جانبازی 70% در سال 1394 که از میزان سرمایه روان شناختی ضعیفی برخوردار بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (در هر گروه 10 نفر). مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، طی 8 جلسه (هر جلسه 120 دقیقه) برای گروه آزمایش انجام شد. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه سرمایه روان شناختی لوتانز در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد و داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره با تعدیل اثر پیش آزمون مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات متغیرهای خودکارآمدی، خوش بینی، امید و تاب آوری گروه آزمایش در پس آزمون بیش از گروه کنترل بود (01/0p<). همچنین مداخله درمانی ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی توانست 3/61% واریانس خودکارآمدی، 6/78% واریانس خوش بینی، 6/56% واریانس امید و 7/66% واریانس تاب آوری را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی می تواند ابعاد سرمایه روان شناختی شامل تاب آوری، خودکارآمدی، امید و خوش بینی را در جانبازان افزایش دهد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، شناخت درمانی، سرمایه روان شناختی، جانبازان
  • مسلم عباسی *، کاظم خزان، ذبیح پیرانی، رضا قاسمی جوبنه صفحات 203-208
    اهداف
    یکی از حوزه های زندگی جانبازان که ممکن است تحت تاثیر جنگ و پیامدهای درازمدت آن قرار گرفته باشد، کارکردهای شناختی- هیجانی است که توانایی فرد را در بازداری، خودتغییری، برنامه ریزی، سازمان دهی، حل مساله و تنظیم هیجان نشان می دهد. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کارکردهای شناختی- هیجانی جانبازان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 50 نفر از جانبازان شیمیایی مرد شهر اراک در سال 96-1395 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه نارسایی کنش وری اجرایی بارکلی بود. آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در 10 جلسه 45دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 23 و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    با کنترل اثرات پیش آزمون، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در گروه آزمایش باعث بهبود متغیرهای مهار خود (02/0=p)، خودانگیزشی (008/0=p)، خودنظم جویی هیجانی (047/0=p) و کارکرد شناختی- هیجانی (001/0=p) شد.
    نتیجه گیری
    آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث ارتقای کارکردهای شناختی- هیجانی جانبازان می شود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کارکردهای شناختی، هیجانی، جانبازان
  • اسماعیل صدری دمیرچی *، سارا اسدی شیشه گران صفحات 209-215
    اهداف
    پیامدهای جنگ می تواند مشکلات روانی و رفتاری متعددی برای فرد جانباز و اعضای خانواده وی به وجود آورد. یکی از این مشکلات، آسیب پذیری فرزندان جانبازان در مرحله نوجوانی است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش برنامه مهارت های هیجانی- اجتماعی بر کنترل خشم و توانایی حل مساله اجتماعی در فرزندان جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل روی 30 نفر از فرزندان پسر جانبازان محصل در مقطع دبیرستان مدرسه شاهد شهر اردبیل در سال 1394 انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (15 نفر) و آزمایش (15 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش‏، پرسش نامه های مهارت کنترل خشم و توانایی حل مساله اجتماعی بودند. گروه آزمایش طی 12 جلسه یک ساعته تحت آموزش مهارت های اجتماعی- هیجانی ‏قرار گرفت و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. تحلیل داده ها، با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره در نرم افزار SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    بعد از کنترل اثرات پیش آزمون، بین میانگین نمرات پس آزمون دو گروه در هر یک از متغیرهای کنترل خشم، جهت گیری مثبت به مساله، حل مساله منطقی، جهت گیری منفی به مساله، سبک تکانشی/ بی احتیاطی و سبک اجتنابی تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی در افزایش کنترل خشم و توانایی حل مساله سازنده و کاهش توانایی حل مساله ناکارآمد در فرزندان جانبازان، اثربخش است.
    کلیدواژگان: مهارت هیجانی، اجتماعی، کنترل خشم، حل مساله اجتماعی، فرزندان جانبازان
  • علیرضا عبدالله زاده فرد، سیدکوروش سرورزاده، نرگس اژدری * صفحات 217-224
    اهداف
    مناسب سازی فضاها و خدمات شهری با توجه به نیاز های جانبازان و معلولان، از ضروریات هر جامعه ای است. هدف تحقیق حاضر، بررسی میزان رضایت مندی و ارزیابی مناسب سازی پیاده راه ها و تجهیزات شهری خیابان انقلاب اسلامی شهر شیراز برای استفاده جانبازان و معلولان جسمی- حرکتی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش کاربردی از نوع تحلیلی- توصیفی در سال 1394، نظرات و میزان رضایت مندی 379 نفر از جانبازان و ناتوانان جسمی- حرکتی شهر شیراز که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، در رابطه با تجهیزات و خدمات شهری خیابان انقلاب اسلامی این شهر با استفاده از تکنیک های مصاحبه، مشاهده و پرسش نامه محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل اطلاعات به کمک نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آمار توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    در محور مطالعاتی، عمده ترین مشکل معلولان و جانبازان در زمینه فضاها و تجهیزات شهری مرتبط با موانع فیزیکی در مسیر عابر پیاده، عدم برنامه ریزی در مناسب سازی خدمات و تجهیزات شهری با توجه به وضعیت جسمانی معلولان بود. میزان رضایت از سیستم حمل و نقل عمومی 9/11%، مبلمان شهری 1/30%، مناسب سازی کف پیاده رو 3/25%، وجود سرویس بهداشتی مناسب 2/22% و رضایت مندی کلی 2/22% گزارش شد.
    نتیجه گیری: تجهیزات، خدمات و فضاهای شهری در خیابان انقلاب اسلامی شهر شیراز به نحو شایسته مناسب سازی نشده و با نیازهای جانبازان و ناتوانان جسمی- حرکتی مطابقت ندارد. میزان رضایت مندی از مناسب سازی های انجام شده در وضع موجود این خیابان 2/22% ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: ایمن سازی معابر، ناتوانان جسمی، حرکتی، فضاهای شهری، تجهیزات شهری، پیاده رو
  • یاسر رضاپور میرصالح *، علی بهجت منش، سید وحید تولایی صفحات 225-233
    اهداف
    اختلال استرس پس از سانحه علاوه بر فرد مورد ابتلا می تواند سایر اعضای خانواده را نیز دچار آشفتگی روانی کند که این پدیده را اختلال استرس پس از سانحه ثانویه می نامند و گمان می رود برخی از مشکلات تحصیلی فرزندان این افراد مانند کاهش انگیزش و عملکرد تحصیلی را در پی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اختلال استرس پس از سانحه ثانویه و تاب آوری در عملکرد و انگیزش تحصیلی فرزندان جانبازان انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش تحلیلی- توصیفی از نوع همبستگی، 187 نفر از دانش آموزان فرزند جانباز دوره های اول و دوم متوسطه شهرستان های اردکان و میبد در سال تحصیلی 94-1393 به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس استرس ضربه ثانوی، پرسش نامه تاب آوری، مقیاس انگیزش تحصیلی و معدل نیم سال دانش آموزان بود. داده های جمع آوری شده، با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین اختلال استرس پس از سانحه ثانویه و عملکرد (37/0-=r) و انگیزش تحصیلی (39/0-=r) رابطه معکوس معنی دار و بین تاب آوری و عملکرد (54/0=r) و انگیزش تحصیلی (56/0=r) رابطه مثبت معنی دار وجود داشت (01/0p<). همچنین متغیرهای اختلال استرس پس از سانحه ثانویه و تاب آوری قادر به پیش بینی انگیزش و عملکرد تحصیلی دانش آموزان بودند که نقش پیش بینی کننده تاب آوری بیشتر از اختلال استرس پس از سانحه ثانویه بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    اختلال استرس پس از سانحه ثانویه و تاب آوری می توانند نقش معنی داری در پیش بینی انگیزش و عملکرد تحصیلی دانش آموزان فرزند جانباز داشته باشند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، تاب آوری روان شناختی، انگیزش، عملکرد تحصیلی، جانبازان
  • زهره منایی، خدیجه ابولمعالی الحسینی *، بتول موسوی صفحات 235-241
    اهداف
    هدف از این مطالعه بررسی فراوانی مشکلات سلامت روان در جانبازان یک چشم نابینای استان فارس بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی در سال 1394، اطلاعات سلامت روان 187 نفر از جانبازان یک چشم نابینای استان فارس با استفاده از پرسش نامه SCL-90-R به صورت مصاحبه توسط دو نفر روانشناس آشنا با این ابزار جمع آوری شد. اطلاعات دموگرافیک شامل سن، سن مجروحیت، جنسیت، درصد جانبازی، وضعیت تاهل، تحصیلات، وضعیت اشتغال و وجود مصدومیت های همراه بود. نرم افزار SPSS 22 و آزمون های مربع کای و همبستگی پیرسون جهت انجام آنالیزهای آماری مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن جانبازان در زمان مطالعه 7/6±0/46 و میانگین مدت زمان مجروحیت 5/3±9/24 سال بود. حدود نیمی (0/54%) از جانبازان تحصیلات کمتر از دیپلم داشتند و بیش از نیمی (3/51%) بیکار یا بازنشسته بودند. در 8/73% مصدومیتی بجز نابینایی از یک چشم وجود داشت. در کل، 7/41% به مشکلات سلامت روان مبتلا بودند؛ 6/8% یک مشکل و 1/33% دو یا چند مشکل روانی داشتند. شکایات جسمانی (5/13%)، پرخاشگری و اضطراب (8/12%) شایع ترین اختلالات بودند و روان پریشی (9/8%) کمترین شیوع را داشت. ارتباط کاملا معناداری میان وجود مشکلات سلامت روان با تحصیلات (02/0=P، 16/13=r) و وجود مصدومیت همراه (01/0=P، 64/6=r) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که شایع ترین مشکلات سلامت روان در جانبازان یک چشم نابینای استان فارس به ترتیب شکایت جسمانی، اضطراب و پرخاشگری بود. انجام برنامه ریزی ، غربالگری در دوره های منظم و پیگیری افراد نیازمند درمان، برای ارتقاء سلامت روان جانبازان یک چشم نابینا ضروریست.
    کلیدواژگان: جانباز، یک چشم نابینا، سلامت روان، جنگ
  • میثم صادقی، ارسیا تقوا *، ناصر گودرزی، امیرمحسن راه نجات صفحات 243-249
    اهداف
    پس از گذشت بیش از 25 سال از اتمام جنگ تحمیلی، وجود یک ابزار استانداردشده و نرم شده به منظور ارزیابی اختلال استرس پس از ضربه، مبتنی بر آخرین نسخه راهنمای آماری تشخیصی اختلالات روانی به عنوان یک ابزار غربالگر، ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی و پایایی فهرست اختلال استرس پس از ضربه در بین جانبازان جنگ بود.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش کاربردی در قالب کلی یک طرح پژوهشی توصیفی از آذر 1394 تا اردیبهشت 1395 انجام شد. 400 نفر از جانبازان مرد مبتلا به اختلال مزمن اختلال استرس پس از ضربه ساکن شهر تهران که از روی پرونده بالینی و براساس علایم و نشانه های تشخیصی توسط روان شناس و روان پزشک بیمارستان های ارتش بستری و تحت درمان بودند، به روش نمونه گیری هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، فهرست اختلال استرس پس از ضربه بود. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، روش همبستگی و روش آلفای کرونباخ و بازآزمایی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ساختار مبتنی بر چهار خرده مقیاس در جهت تبیین و برازش، از وضعیت مناسبی برخوردار بود. همچنین فهرست اختلال استرس پس از ضربه دارای شواهد همگرای مطلوبی بود (68/0=r؛ 001/0=p). ضرایب اعتبار آلفای کرونباخ و بازآزمایی فهرست در کل مقیاس و ابعاد آن نیز بالاتر از 70/0 و رضایت بخش بود.
    نتیجه گیری
    فهرست استرس پس از ضربه از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و در ارزش یابی های غربالگری جانبازان می تواند اثرگذار باشد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، فهرست اختلال استرس پس از ضربه، جانبازان جنگ
|
  • Jahani A. *, Aminiyan Gh, Safari M.R., Nabavi H., Mardani M.R Pages 189-194
    Aims: Persons with lower-limb amputations need to achieve more natural gait through more effort, leading to an increase in the energy consumption in them compared to the healthy persons. The aim of this study was to investigate the effects of the socket fit on gait energy consumption level in persons with lower limb amputations.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 9 persons with below knee amputation, referred to Tehran Veterans Foundation Center, were studied in 2015. The subjects were selected via available sampling method. The study was consisted of two steps, including improper fit and proper fit conditions. The socket fitting was assessed by the trinity amputation scale and the socket comfort scale. The level of energy consumption of the subjects was measured by the physiological cost index. Data was analyzed by SPSS 19 software using paired T test.
    Findings: Mean values of persons’ gait speed (p=0.001) and the physiological cost index (p=0.019) with improper fit and proper fit were significantly different. Nevertheless, the difference between gait heart beat and resting heart beat at two steps was not significant (p=0.093).
    Conclusion
    Lower energy consumption can be achieved in persons with lower-limb amputations through the utilization of a proper fit, leading to a better gait.
    Keywords: Amputation, Socket Comfort, Energy Transfer
  • Shojaeyan M., Abolmaali Kh * Pages 195-201
    Aims: Some of the present psychotherapy help challengaes in the veterans are reductions in the level of mental health and psychological capital of the veterans caused by the war damages, which require more attentions. The aim of the study was to determine the effects of mindfulness, based on the cognitive therapy, on the increasement of the psychological capital dimensions, including resilience, self-efficacy, optimism, and hope, in the veterans.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest quasi-experimental study, 20 veterans referred to Tehran Khatam-al-Anbia Hospital were studied in 2015. The injury percentage of the veterans was 70%, and they had a weak psychological capital. The subjects, selected by purposeful sampling method, were randomly divided into two groups including experimental and control groups (n=10 persons per group). Eight 120-minute cognitive therapy intervention sessions, based on mindfulness, was conducted in experimental group. Data was collected using Luthans psychological capital scale both in the pretest and posttest stages. Data was analyzed using multivariate covariance analysis with adjusted pretest effect.
    Findings: Mean posttest scores of self-efficacy, optimism, hope, and resilience in experimental group were more than control group (p
    Conclusion
    Mindfulness based on the cognitive therapy can increase the dimensions of the psychological capital including resilience, self-efficacy, hope, and optimism in the veterans.
    Keywords: Mindfulness, Cognitive Therapy, Psychological Capital, Veterans
  • Abbasi M. *, Khazan K., Pirani Z., Ghasemi Jobaneh R Pages 203-208
    Aims: The cognitive-emotional functions of the veterans might be affected by war and its long-term side-effects. Such functions show a person’s capability for inhibition, self-change, planning, organizing, problem-solving, and emotional regulation. The aim of this study was to determine the effectiveness of treatment based on the acceptance and commitment on the veterans’ cognitive-emotional functions.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest quasi-experimental study, 50 male chemically injured veterans of Arak were studied in 2016. The subjects, selected via available sampling method, were randomly divided into experimental and control groups. Data was collected using Barkly Deficits in Executive Functioning Scale. Ten 45-minute acceptance and commitment-based treatment sessions were conducted in experimental group. Data was analyzed by SPSS 23 software using multi-variable covariance analysis.
    Findings: Through controlled pretest effects, the acceptance and commitment-based treatment improved self-inhibition (p=0.02), self-motivation (p=0.08), emotional self-regulation (p=0.047), and cognitive-emotional functions (p=0.001) in experimental group.
    Conclusion
    Teaching the acceptance and commitment-based treatment improves the veterans’ cognitive-emotional functions.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Cognitive, Emotions, Veterans
  • Sadri Damirchi E. *, Asadi Shishegaran S Pages 209-215
    Aims:The veterans and their families might face with many mental and behavioral problems due to the war outcomes. One of the problems is their children’s vulnerability at their adolescent. The aim of the study was to determine the effectiveness of the socio-emotional skills program training on anger control and social problem-solving skill in the veterans’ children.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest semi-experimental study, 30 male children of veterans, who studied at Shahed High School in Ardabil, were studied in 2015. The subjects, selected via simple random sampling method, were randomly divided into two groups including control (n=15) and experimental (n=15) groups. Data was collected by anger control and social problem-solving skill questionnaires. Twelve one-hour socio-emotional skill-training sessions were conducted in experimental group, while control group received no training session. Data was analyzed by SPSS 16 software using multi-variable covariance test.
    Findings:The effects of pretest stage having been controlled, the mean posttest scores of the groups were significantly different in anger control, positive orientation toward the problem, logical problem-solving, negative orientation towards the problem, impulsive/carelessness style, and avoidance style (p
    Conclusion
    The socio-emotional skills training enhance anger control and constructive problem-solving skill, while it reduces insufficient problem-solving skill in the veterans’ children.
    Keywords: Social Skills, Anger, Problem, Solving, Veterans
  • Abdolahzade Fard A.R., Sorourzadeh S.K., Azhdari N.* Pages 217-224
    Aims: One of the requirements of every society is the adaptation of urban services and environments with the needs of the veterans and disabled persons. The aim of this study was to investigate satisfaction with the adaptation of the sidewalks and urban equipment on Enghelab Islami Ave. of Shiraz with needs of the veterans and persons with motor disabilities.
    Instrument &
    Methods
    In the applied descriptive-analytic study, the satisfaction levels of 379 veterans and persons with motor disabilities of Shiraz with the equipment and urban services of Enghelab Islami Ave. were studied in 2015. The subjects were selected by Simple Random sampling method. Data was collected via interviews, observations, and a researcher-made questionnaire. Data was analyzed by SPSS 20 software using descriptive statistics.
    Findings: On the studied avenue, lack of any planning in the adaptation of urban services and equipment with the physical status of the disabled persons was the major urban equipment problem of the veterans and disabled persons related to the physical barriers on the sidewalks. The levels of satisfaction with the public transportation, urban furniture, adaptation of sidewalk floor, and proper WC were 11.9%, 30.1%, 25.3%, and 22.2%, respectively. In addition, total satisfaction level percentage was 22.2%.
    Conclusion
    Not properly designed, the urban environment and equipment of Enghelab Islami Ave. of Shiraz are not adapted with the needs of the veterans and persons with motor disabilities. The satisfaction level of the conducted adaptations of the avenue is 22.2%.
    Keywords: Security Measures, Disabled Persons, Urban Health Services, Sidewalk
  • Rezapour Mirsaleh Y. *, Behjat Manesh A., Tavallaei S.V Pages 225-233
    Aims: The secondary PTSD is a type of post trauma stress disorders that can throw other family members into mental disorders. It is supposed that the secondary PTSD might lead to some educational problems, such as the decline in the academic performance and motivation, in the children of such families. The aim of the study was to investigate the roles of the secondary PTSD and resilience in the academic performance and motivations in the veterans’ children.
    Instrument &
    Methods
    In the correlational descriptive-analytic study, 187 high-school students, who were the children of veterans, were studied in Ardacan and Meybod townships in the academic year 2014-15. The subjects were selectd by available sampling method. Data was collected using the secondary trauma stress scale (STSS), the resilience scale (CD-RICS), and the academic motivation scale (AMS), as well as the students’ semester GPAs. Data was analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis tests.
    Findings: The secondary PTSD significantly and reversely correlated with performance (r=-0.37) and the academic motivation (r=-0.39). Nevertheless, resilience significantly and positively correlated with performance (r=0.54) and the academic motivation (r=0.56; p
    Conclusion
    The secondary PTSD and resilience might have a significant role in the prediction of the motivation and the academic performance in the students who are veternas’ children.
    Keywords: Stress Disorders, Post, Traumatic, Resilience, Psychological, Motivation, Academic Performance, Veterans
  • Manaei Z., Abolmaali Alhossein Kh *, Mousavi B Pages 235-241
    Aims: The aim of this study was to evaluate the prevalence of mental health disorders in veterans with unilateral blindness in Fars province.
    Methods
    In a cross-sectional study in 2015, Mental Health Information of 187 veterans with unilateral blindness in Fars province was obtained using the SCL-90-R and two trained psychologists. Demographic data was including age, age at the time of injury, gender, disability percent, marital status, education, employment and having other injuries. SPSS 22 software, chi square test and Pearson correlation was used for statistical analysis.
    Results
    The mean age at the time of study and duration of injury was 46.0 ± 4.7 and 24.9 ± 3.5 years, respectively. About half (54.0%) of them had educational level under diploma and more than half (51.3%) were unemployed or retired. In 73.8%, other injuries except unilateral blindness were observed. In total, 41.7% were suffering from mental health problems; 8.6% had one and 33.1% had two or more mental problems. Somatization (13.5%), hostility and anxiety (12.8%) were the most prevalent disorders and psychosis (8.9%) had the lowest frequency. A significant relationship between mental health problems with education (P=0.02, r=13.16) and other injuries (P=0.01, r=6.64) was observed.
    Conclusion
    The results showed that the most common mental health problems in unilateral blind veterans in Fars province were somatization, anxiety and hostility. Planning for improving the mental health status of veterans with unilateral blindness is essential. In order to improving the mental health status of unilateral blind veterans planning, regular screening and follow up is essential.
    Keywords: veteran, unilateral blindness, mental health, war
  • Sadeghi M., Taghva A. *, Rah Nejat A.M., Rah Nejat A.M Pages 243-249
    Aims: After more than 25 years of Iran-Iraq war, it is required to have a standard and normalized tool to assess the post-traumatic stress disorders (PTSD) as a screening tool, based on the newest copy of the statistical manual of mental disorders (DSM-V). The aim of the study was to investigate validity and reliability of the post-traumatic stress index (PCL-5) in the veterans.
    Instrument &
    Methods
    In the applied descriptive study, 400 male veterans with chronic PTSD, who were residents of Tehran City and hospitalized in the army hospitals and being treated by the army psychologists and psychiatrists based on the diagnostic symptoms and signs, were studied from December 2015 to April 2016. The subjects were selected via purposeful and available sampling method. Data, collected by PCL-5, was analyzed through the exploratory and confirmatory factor analysis, correlational method, and Cronbach’s alpha, as well as retest.
    Findings: To explain and fit, the structure, based on four sub-scales, was proper. In addition, PCL-5 showed favorable convergent evidences (p=0.001; r=0.68). The credibility coefficients of Cronbach’s alpha and the index retest were more than 0.70 and satisfactory in the total scale and its dimensions.
    Conclusion
    PCL-5 has proper validity and reliability and it can be used in the screening of the veterans.
    Keywords: Stress Disorder, Post, Traumaticm, Veterans