فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:10 Issue: 40, 2018

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:10 Issue: 40, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/05/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده فاطمه رضوی ساداتی، بهنام مکوندی*، رضا پاشا، سید حمزه حسینی صفحات 115-120
    اهداف
    کیفیت زندگی، هدف آرمانی مراقبت های بهداشتی است و یک درمان زمانی مفید است که کیفیت زندگی را افزایش دهد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر راهبردهای کنترل فکر و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ناشی از جنگ بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل در سال 96-1395، تعداد 28 نفر از جانبازان مبتلا به PTSD بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ساری، به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 14 نفر) تقسیم شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه کیفیت زندگی (SF-36) و پرسش نامه کنترل فکر (TCQ) بود. گروه آزمایش 8 جلسه 120دقیقه ای، هر هفته یک بار درمان ACT را دریافت کردند. گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. پس از اتمام جلسات، پس آزمون اجرا شد و پیگیری پس از سه ماه صورت گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات کیفیت زندگی (11/281=F؛ 0/003=p) و راهبردهای کنترل فکر (38/016=F؛ 0/0001=p) در پیش آزمون و پس آزمون دو گروه تفاوت معنی داری داشتند. نمرات پیگیری کیفیت زندگی (5/541=F؛ 0/027=p) و راهبردهای کنترل فکر نیز (39/796=F؛ 0/0001=p) نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش کیفیت زندگی و کاهش راهبرد کنترل فکر در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، اثربخشی، راهبرد کنترل فکر، کیفیت زندگی، فرد اختلال استرس پس از سانحه ناشی ازجنگ
  • بهروز اکبرزاده، علی اسماعیلی، محمدصادق رفعت*، مجید داداش زاده صفحات 121-125
    اهداف
    فعالیت ورزشی در بهبود کیفیت زندگی معلولان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بهره مندی مطلوب از فعالیت ورزشی موجب سلامتی جسم و روح و بهبود روابط اجتماعی آنان می شود. این پژوهش با هدف مقایسه مولفه های خودتنظیمی بین معلولان و جانبازان ورزشکار و غیرورزشکار انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای در سال 1396 در بین کلیه ورزشکاران و غیرورزشکاران معلول و جانباز جسمی- حرکتی شهر تبریز انجام شد. تعداد 151 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که در دو گروه ورزشکار (78 نفر) و غیرورزشکار (73 نفر) قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در پژوهش مقیاس خودتنظیمی میلر و براون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و توسط آزمون های T مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیره انجام شد.
    یافته ها
    بین گروه های ورزشکار و غیرورزشکار در خودتنظیمی کل و خرده مقیاس های پذیرش، ارزیابی، راه اندازی، بررسی، برنامه ریزی، اجرا و سنجش تفاوت معنی داری وجود داشت و در همه مولفه ها، میانگین گروه ورزشکار از میانگین گروه غیرورزشکار بیشتر بود (0/001=p).
    نتیجه گیری
    میزان خودتنظیمی در معلولان و جانبازان ورزشکار بالاتر از معلولان و جانبازان غیرورزشکار است.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، معلول، جانباز، ورزشکار، غیرورزشکار
  • ژاله حیدری، امیر کریمی، امیر یاوری، مهدی معصومی، زیبا والی، الهه فرجی* صفحات 127-132
    اهداف
    آنچه در نیازسنجی سلامت، مهم است این است که خدمات به شکل مناسب و متناسب با وضعیت افراد ارایه شود. هدف مطالعه حاضر، مقایسه کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و رضایت از کفش طبی در بین جانبازان دارای اختلاف طول دو اندام تحتانی دریافت کننده خدمات و بدون دریافت خدمات پس از دو سال پیگیری بود.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش توصیفی، بین جانبازان مبتلا به اختلاف طول دو اندام تحتانی در استان آذربایجان غربی در سال 1393 و پیگیری در سال 1395 انجام شد. 76 نفر از این جانبازان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که 48 نفر خدمات تجویزشده را دریافت کرده (گروه 1) و 28 نفر خدمات را دریافت نکرده بودند (گروه 2).
    ابزار پژوهش پرسش نامه های کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و پرسش نامه محقق ساخته رضایت از کفش طبی بود. داده ها با نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های مجذور کای، T مستقل، T وابسته، ویلکاکسون و من ویتنی یو تحلیل شدند.
    یافته ها
    76/6% جانبازان دریافت کننده کفش های طبی، رضایت داشتند. در گروه 1، تفاوت ارزیابی سال 1393 و 1395 در سلامت روان و سلامت جسمی معنی دار بود، اما در نمره کلی کیفیت زندگی معنی دار نبود، در صورتی که در گروه 2 نمره کلی کیفیت زندگی کاهش معنی دار داشت. دو گروه در میزان رضایت از زندگی تفاوت معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    اکثر جانبازان استفاده کننده از کفش های طبی رضایت بالایی دارند. جانبازان دریافت کننده خدمات پس از دو سال، نسبت به جانبازانی که از خدمات استفاده نکردند، سلامتی جسمی، سلامت روان و کیفیت زندگی بالاتری دارند. دو گروه در میزان رضایت از زندگی تفاوتی ندارند.
    کلیدواژگان: وسایل ارتزی، مچ پا، کیفیت زندگی، رضایت، جانبازان
  • ارشد رحیمی گلوگاهی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 133-142
    اهداف
    برنامه ریزی راهبردی، عنصری کلیدی برای برتری سازمانی و ابزاری بسیار مهم برای اثربخشی سازمانی است. هدف پژوهش حاضر، برنامه ریزی راهبردی برای ورزش جانبازان استان مازندران بود.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش توصیفی- پیمایشی از نوع راهبردی در سال 1396 در بین کلیه مدیران و معاونان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران و شهرستان های تابعه استان به تعداد 58 نفر انجام شد که به صورت تمام شمار انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته مربوط به قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای ورزش جانبازان استان مازندران بود. داده ها با روش ترکیبی SWOT و QSPM و توسط آمار توصیفی و آزمون فریدمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    در زمینه ورزش جانبازان استان مازندران، 17 نقطه قوت، 25 نقطه ضعف، 13 نقطه فرصت و 19 نقطه تهدید وجود داشت که پس از تحلیل آنها در ماتریس SWOT مشخص شد که جایگاه راهبردی ورزش جانبازان استان مازندران در منطقه WT قرار دارد و براساس تحلیل های راهبردی اقدام به برنامه ریزی راهبردهای لازم برای توسعه ورزش جانبازان در این استان شد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین برنامه های راهبردی برای توسعه و پیشرفت ورزش جانبازان استان مازندران شامل به اجرادرآوردن برنامه راهبردی و نظارت و ارزیابی مستمر برنامه های ورزش همگانی و قهرمانی، ایجاد نظام پاداش برای جذب جانبازان و ایثارگران در فعالیتهای ورزشی، ایجاد نظام داوطلبی منسجم، تشکل های غیردولتی و خلاقیت و نوآوری در فعالیت های ورزشی جانبازان و ایثارگران، برگزاری مسابقات منظم ورزشی درون استانی و شهرستانی با ایجاد انگیزه لازم برای شرکت در فعالیت های ورزشی و فعال سازی بخش بازاریابی و جذب منابع مالی در حمایت از ورزش همگانی و قهرمانی است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، ورزش، جانبازان، تکنیک های برنامه ریزی
  • فرشته پیروز*، مجید نوری، مصطفی گلی صفحات 143-149
    اهداف
    رضایت مندی بیماران از خدمات دریافتی در مدت بستری، یکی از شاخص های مهم کیفیت خدمات و مراقبت های مراکز درمانی است. مطالعه حاضر با هدف رضایت سنجی بیماران بستری در بیمارستان گلستان تهران انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی ، 426 نفر (8 تا 96 ساله) از بیماران بستری در بیمارستان گلستان (تهران) که مدت اقامت آنها بیش از یک روز بود با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مدت مطالعه، یک سال از فروردین سال 1395 تا پایان اسفند همان سال بود. پرسش نامه دارای دو بخش اطلاعات دموگرافیک و اختصاصی بود که برای تنظیم سئوالات اختصاصی از چک لیست استاندارد میزان رضایت بیماران از طرح تحول نظام سلامت استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس ANOVA، کی دو و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    73/82% (314 نفر) بیماران از خدمات ارایه شده در این مرکز راضی و 65/12% (54 نفر) ناراضی بودند. بیشترین رضایت مندی در حوزه خدمات پزشکی (91/37%) و کمترین آن مربوط به وضعیت غذا (60/55%) بود. تنها متغیر جنسیت با مولفه رضایت مندی رابطه معنی دار نداشت (0/052p=) و سه متغیر وضعیت تاهل (0/004p=)، میزان تحصیلات ( 0/001p<) و سن (0/002p=) رابطه معنی داری با میزان رضایت مندی داشتند
    نتیجه گیری
    وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و سن با میزان رضایت مندی بیماران بستری رابطه دارند، ولی جنسیت با میزان رضایت مندی رابطه ندارد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، خدمات بهداشتی درمانی، بیماران بستری
  • حمیدرضا صمدی فرد*، محمد نریمانی صفحات 151-156
    اهداف
    همسران در نقش مراقبت کننده از جانبازان، تحت تاثیر استرس ها و مشکلاتی هستند که سلامت آنها و خانواده هایشان را تهدید می کند. از طرفی همسران دارای امید به زندگی بالا، کیفیت و رضایت از زندگی مطلوبی دارند. هدف مطالعه حاضر تعیین نقش حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی امید به زندگی همسران جانبازان بود.
    ابزار و
    روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه همسران جانبازان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر اردبیل در سال 1395 بودند (3400 نفر) که به روش نمونه گیری در دسترس 110 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از ابزارهای حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS)، ذهن آگاهی (MASS)، انعطاف پذیری شناختی (CFQ) و مقیاس امید به زندگی (SHS) استفاده شد. داده های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 23 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری شناختی با امید به زندگی همسران رابطه آماری معنی داری وجود داشت (05/0p<). حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری شناختی در مجموع توانستند 47% امید به زندگی همسران جانبازان را پیش بینی کنند (0/05p<).
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری شناختی از متغیرهای مرتبط با امید به زندگی همسران جانبازان هستند و می توانند آن را پیش بینی کنند. به طور کلی همسران با سطوح بالاتر حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی و انعطاف پذیری شناختی، امید به زندگی بالاتری نسبت به سایر همسران دارند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، ذهن آگاهی، انعطاف پذیری شناختی، امید به زندگی، همسران، جانبازان
  • لقمان ابراهیمی*، فریبا مرادی صفحات 157-164
    اهداف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی حمایت اجتماعی ادراک شده و سخت رویی روان شناختی در استرس ادراک شده و پرخاشگری جانبازان بازنشسته انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است، که در سال 1396 در شهرستان بیجار انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه جانبازان بازنشسته شهرستان بیجار تشکیل دادند که به روش نمونه گیری در دسترس و براساس جدول مورگان 92 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به پرسش نامه های حمایت اجتماعی ادراک شده، سخت رویی، استرس ادراک شده و پرخاشگری پاسخ دادند. داده ها به وسیله آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    همبستگی منفی و معنی دار بین حمایت اجتماعی ادراک شده و استرس ادراک شده (0/28-=r؛ 0/05p<) و حمایت اجتماعی ادراک شده و پرخاشگری (0/22-=r؛ 0/05p<) مشاهده شد، همچنین بین سخت رویی و استرس ادراک شده (0/30-=r؛ 0/05p<) و سخت رویی و پرخاشگری (0/27-=r؛ 0/05p<) همبستگی منفی و معنی دار وجود داشت. در نهایت بین پرخاشگری با استرس ادراک شده همبستگی مثبت و معناداری مشاهده شد (0/52=r و 0/05p<) . حمایت اجتماعی ادراک شده و سخت رویی روان شناختی به طور معنی دار 33% واریانس متغیر استرس ادراک شده جانبازان بازنشسته و به طور معنی دار 49% واریانس متغیر پرخاشگری در جانبازان بازنشسته را پیش بینی کردند.
    نتیجه گیری
    بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سخت رویی روان شناختی با استرس ادراک شده و پرخاشگری جانبازان بازنشسته همبستگی وجود دارد، به طوری که حمایت اجتماعی ادراک شده و سخت رویی روان شناختی نقش موثری در کاهش استرس و پرخاشگری جانبازان بازنشسته دارند و به عنوان عوامل تعدیل کننده موثر در استرس و پرخاشگری مدنظر قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سخت رویی، استرس های روانی، پرخاشگری، جانبازان
  • ژاله حیدری، غلامرضا امینیان، محمود بهرامیزاده، الهه فرجی* صفحات 165-171
    اهداف
    جنگ منجر به آسیب های جسمی فراوانی می شود. شایع ترین سطح قطع عضو اندام فوقانی، قطع در سطح زیر آرنج است. هدف از مطالعه حاضر بررسی رضایت جانبازان قطع عضو زیر آرنج از پروتز مایوالکتریک و خدمات پروتزی دریافتی مراجعه کننده به مرکز ارتز و پروتز کوثر تهران بود.
    ابزار و
    روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر بین 59 نفر از جانبازان با قطع عضو زیر آرنج مراجعه کننده به مرکز ارتز و پروتز کوثر بین سال های 95-1380 که پروتز مایوالکتریک یا خدمات پروتزی دریافت کرده بودند، اجرا شد. برای ارزیابی میزان رضایت از پروتز و خدمات پروتزی از پرسش نامه ارزیابی رضایت استفاده کنندگان ارتز و پروتز (OPUS) استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS 20، از طریق آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    رضایت کلی 66/66%، رضایت از پروتز 58/44% و رضایت از خدمات 74/88% بود. بیشترین رضایت در بخش وسیله، مربوط به آسان بودن پوشیدن پروتز و کمترین، در رابطه با تامین هزینه های خرید و نگهداری پروتز توسط فرد بود. در بخش خدمات، بیشترین رضایت مربوط به ادب و احترام کارمندان و کمترین، مرتبط با هماهنگی خدمات کارکنان کلینیک با درمانگران و پزشکان بود. سن، سمت قطع عضو و مدت زمان استفاده تاثیر معنی داری در رضایت کلی، رضایت از وسیله و خدمات نداشت.
    نتیجه گیری
    سطح رضایت کلی، رضایت از پروتز و خدمات دریافتی جانبازان قطع عضو زیر آرنج مراجعه کننده به مرکز ارتز و پروتز کوثر تهران، از پروتز مایوالکتریک مطلوب است و سن، سمت قطع عضو و مدت زمان استفاده از پروتز، تاثیری در رضایت از پروتز و خدمات دریافتی ندارد.
    کلیدواژگان: جانباز، پروتز، مایوالکتریک، رضایت، قطع عضو
|
  • S.F. Razavi Saadat, B. Makvandi *, R. Pasha, S.H. Hosseini Pages 115-120
    Aims: Quality of life is an ideal goal of health care, and a treatment is effective when it increases the quality of life. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on thought control strategy and quality of life in veterans with Post-traumatic Stress Disorder (PTSD).
    Materials And Methods
    In this experimental study with pre-test post-test and follow-up design with control group in 2016 to 2017, 28 veterans with PTSD from the Martyr Foundation and Veterans Affairs in Sari were selected by convenience sampling method and randomly divided into two experimental and control groups (Each group included 14 individuals). The research tools were quality of life (SF-36) and Thought Control Questionnaires (TCQ). The experimental group received ACT during 8 sessions (Each sessions took 120minutes) each week. The control group did not receive any treatment. After the sessions were completed, a post-test was carried out and follow-up was made after 3 months. The data were analyzed by SPSS 20 software, using multivariate covariance analysis and Tukey's post hoc test.
    Findings: The mean scores of quality of life (F=11.281; p=0.003) and thought control strategies (F=38.016; p=0.0001) were significantly different in pre-test and post-test of the two groups. Meanwhile, the quality of life follow-up scores (F=5.541; p=0.027) and thought control strategies (F=39.796; p=0.0001) showed a significant increase compared to the pre-test.
    Conclusion
    ACT is effective in increasing quality of life and in derceasing thought control strategy in veterans with PTSD.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Thought Control Strategies, Quality of Life, Post-traumatic Stress Disorder
  • B. Akbarzadeh, A. Esmailie, M. Dadashzadeh Rafaat * Pages 121-125
    Aims: Sports activity is of particular importance in improving the quality of life of the disabled individuals, and the enjoyment of sports activities results in the health of their body and soul as well as the improvement of their social relationships. The aim of this study was to compare the self-regulation components of disabled and veteran athletes and non-athletes.
    Instrument and
    Methods
    This descriptive study was a causal-comparative research conducted in 2017 among all physical-motorized veterans and disabled athletes and non-athletes in Tabriz. A total of 151 subjects were selected, using purposeful sampling method. They were divided into two groups: athlete (78) and non-athlete (73). The instrument used in this research was Miller and Brown's self-regulation scale. The data were analyzed by SPSS 22, using t-test and multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Findings: There was a significant difference between the athlete and non-athlete groups in the overall self-regulation and subcomponents such as acceptance, evaluation, launching, review, planning, implementation, and measurement, and in all of the components, the mean of the athlete group was higher compared with the non-athlete group (p=0.001).
    Conclusion
    The level of self-regulation is higher in the disabled and veteran athletes compared with the disabled and veteran non-athletes.
    Keywords: Self-regulation, Disabled Persons, Veteran, Athlete, Non-athlete
  • Zh. Heidari, A. Karimi, A. Yavari, M. Masoumi, Z. Vali, E. Faraji * Pages 127-132
    Aims: That the services should be presented suitably tailored to the status of individuals is of high importance in health needs assessment. The aim of this study was to compare the quality of life, satisfaction with life, and satisfaction with orthopedic shoes among veterans with lower extremities length discrepancy receiving services and not-receiving services after two years of follow-up.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted among veterans with lower extremities difference in West Azarbaijan Province, Iran in 2014 and followed-up in 2016. A total of 76 veterans were selected by purposeful sampling, 48 of whom received prescriptive services (group 1) and 28 of whom received no services (group 2). The research tools were a Quality of Life Questionnaire, Satisfaction with Life Scale, and a researcher-made satisfaction with orthopedic shoes questionnaire. The data were analyzed by SPSS 20, using Chi-square, independent t-test, dependent t-test, Wilcoxon, and Mann-Whitney U test.
    Findings: Of veterans, 76.6% who had received orthopedic shoes were satisfied. In group 1, the difference of the evaluation of 2014 and 2016 was significant in mental health and physical health, but it was not significant in the overall score of quality of life, while in group 2, the overall quality of life score decreased significantly. The two groups did not have a significant difference in life satisfaction.
    Conclusions
    Most veterans who use orthopedic shoes are highly satisfied. Veterans who received services after a two year follow-up have higher levels of physical health, mental health, and quality of life compared with the veterans who did not use the services. The two groups do not differ in their levels of satisfaction with life.
    Keywords: Orthotic Devices, Ankle, Quality of Life, Satisfaction, Veterans
  • A. Rahimi Galougahei, M. Hami *, V. Shojaei Pages 133-142
    Aims: Strategic planning is a key element for organizational excellence and an essential tool for organizational effectiveness. The aim of this study was to determine the strategic planning for veterans of Mazandaran province, Iran.
    Instruments and
    Methods
    This descriptive-survey research with strategic type was conducted in 2017 among 58 managers and deputies of the Martyr Foundation and Sacrifier Affairs in Mazandaran Province, Iran and the subsidiary cities; the samples were entered in the study by total count method. The research tool was a researcher-made questionnaire on the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of veterans of Mazandaran province. The data were analyzed by SWOT and QSPM, using descriptive statistics and the Friedman test.
    Findings: There were 17 strength points, 25 weakness points, 13 opportunities, and 19 threats in the field of veterans sporst in Mazandaran province; after analyzing them in the SWOT matrix, it was determined that the strategic position of veterans of Mazandaran province is in WT region, and based on the strategic analyses, the important strategic plans were programmed for developing veteran's sports in this province.
    Conclusion
    The most important strategic plans to develope veterans sports in Mazandaran province include developing a strategic plan and continuous monitoring and evaluation of community sports and championship sports, creating a reward system for the recruitment of veterans and sacrifiers in sports, creating a coherent voluntary system, NGOs, creativity, and innovation in sports activities of veterans and sacrifiers, organizing regular sports competitions held in citeies and provinces with motivation to participate in sports activities, and activating the marketing sector and attracting financial resources in support of community sport and championship sport.
    Keywords: Strategic Planning, Veterans, Sports, Planning Techniques
  • F. Pirooz *, M. Nuri, M. Goli Pages 143-149
    Aims: Patient satisfaction with the services provided during hospitalization is one of the important indices of the quality of health care centers. The aim of this study was to evaluate patient's satisfaction in Golestan Hospital in Tehran.
    Instrument and
    Methods
    In this cross sectional, descriptive-analytical study, 426 patients (8 to 96 years old) were selected from patients hospitalized in Golestan Hospital (Tehran) with duration of stay of more than one day, using available sampling method. The study period was one year from April 2016 to March 2017. The questionnaire consisted of two parts: demographic and proprietary information. The standard checklist for patient's satisfaction from the health system development plan was used to set specific questions. The data were analyzed, by SPSS 16 software, using ANOVA, Chi-square, and independent t-tests.
    Findings: 73.82% (314 people) of the patients were satisfied with the services provided at the center and 12.65% (54 people) were dissatisfied. The highest satisfaction was in medical services (91.37%) and the lowest was related to food situation (60.55%). The variable of gender did not have significant relationship with satisfaction component (p=0.052), but marital status (p=0.004), level of education (p
    Conclusion
    Marital status, level of educational and age are related to the degree of satisfaction of hospitalized patients, but gender is not related to satisfaction.
    Keywords: Satisfaction, Health Services, Inpatient
  • H.R. Samadifard *, M. Narimani Pages 151-156
    Aims: Spouses in the role of caring for veterans are under the influence of stresses and problems which threaten their health and their familie's health. On the other hand, spouses with high life expectancy will have high quality of life satisfaction. The purpose of this study was to determine the role of perceived social support, mindfulness and cognitive flexibility in predicting life expectancies of spouses of veterans.
    Instrument and
    Methods
    The present study is a descriptive-correlational. The statistical population of the study includes all the spouses of veterans supported by Martyr and Veterans Affairs Foundation of Ardabil in 2016 (N=3400). Using available sampling, 110 of them were selected as sample. For data collection, perceived social support (MSPSS), mindfulness (MASS), cognitive flexibility (CFQ) and life expectancy scale (SHS) were used. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regressions using SPSS 23 software.
    Findings: There was a significant relationship between the perceived social support, mindfulness and cognitive flexibility with spouse's life expectancy (p
    Conclusion
    That the perceived social support, mindfulness and cognitive flexibility are included in the variables relevant to the life expectancy and they can predict it. In general, the spouses having higher levels of perceived social support, mindfulness and cognitive flexibility also have higher of life expectancy compare with other spouses.
    Keywords: Social Support, Mindfulness, Cognition, Life Expectancy, Spouses, Veterans
  • L. Ebrahimi *, F. Moradi Pages 157-164
    Aims: The purpose of this study was to investigate the role of perceived social support and psychological hardness in perceived stress and aggression of retired veterans.
    Instrument and
    Methods
    This study is a descriptive correlational which was done in Bijar city in 2017. The statistical population of the study consisted of all retired veterans of Bijar city at 92 samples were selected through an available sampling method based on Morgan's table and responded to perceived social support, hardness, perceived stress and aggression questionnaires. Data were analyzed by Pearson correlation, multiple regressions and SPSS 22 software.
    Findings: There was a significant negative corelation between perceived social support and perceived stress (r=-0.26; p
    Conclusion
    There is a correlation between perceived social support and psychological Hardness with perceived stress and aggression of retired veterans, in a way that perceived social support and psychological hardness can be effective in reducing the stress and aggression of retired veterans and should be considered as effective moderating factors in stress and aggression.
    Keywords: Social Support, Hardness, Psychological Stresses, Aggression, Veterans
  • J. Heidari, Gh.R. Aminian, M. Bahramizadeh Pages 165-171
    Aims: The war leads to a lot of physical damage. The most common level of amputation is the upper limb, cutting off at the below elbow. The aim of this study was to investigate satisfaction of veterans with trans-radial amputations from myoelectric prosthesis and prosthetic services referring to Kowsar orthotics and prosthetics center in Tehran.
    Instrument and
    Methods
    This descriptive study was carried out among 59 veterans with trans-radial amputations referring to Kowsar orthotics and prosthetics center between 2001-2016, who received myoelectric prosthesis or prosthetic services. Orthotics Prosthetics Users Survey (OPUS) was used to assess the satisfaction of prosthesis and prosthetic services. Data were analyzed using SPSS 20 software with one way ANOVA and Pearson correlation.
    Findings: Overall satisfaction was 66.66%, satisfaction with prosthesis was 44.48%, and satisfaction with services was 88.84%. The most satisfaction in the device section was related to the ease of wearing the prosthesis and the lowest, with the cost of purchasing and maintaining the prosthesis by the individual. In the service sector, the highest satisfaction was related to the politeness and respect of the staff and the lowest, related to the coordination of the clinic staff with the therapists and doctors. The age, side of the amputation and duration of use had no significant effect on overall satisfaction, satisfaction with the device and the services.
    Conclusion
    Overall satisfaction level, satisfaction of prosthesis and received services of veterans with trans-radial amputations referring Kowsar orthotics and prosthetics center in Tehran from myoelectric prosthesis is desirable. The age, side of the amputation and duration of use of the prosthesis have no effect on satisfaction with the prosthesis and received services.
    Keywords: Vetera, Prosthesis, Myoelectric, Satisfaction, Amputation