فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:8 Issue: 32, 2016

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:8 Issue: 32, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/07/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا احمدی، مهدی مرادی، بهرام عابدی * صفحات 127-133
    اهداف
    ریه یکی از سه عضو اصلی است که بیشترین صدمات و عوارض ناشی از گاز خردل را متحمل می شود. تاثیر تمرینات تنفسی بر این عوارض در برخی از مطالعات مورد بررسی قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرینات تنفسی بر حجم های ریوی و میزان خستگی جانبازان شیمیایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1394 در شهرستان اراک، 23 نفر از جانبازان شیمیایی ریوی که سابقه تماس با گاز خردل داشتند به روش نمونه گیری هدفمند و دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (13 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه تمرین تنفسی هشت هفته ای (سه جلسه در هفته، هر جلسه 45-30 دقیقه تنفس با لب های جمع شده و تنفس دیافراگمی) شرکت کردند. قبل و بعد از مداخله، عملکرد ریوی و شدت خستگی در هر دو گروه ارزیابی شد. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 21 و با استفاده از آزمون T جفت شده و تحلیل کوواریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تمرینات تنفسی در گروه تجربی باعث افزایش معنی دار میانگین شاخص های ریوی و کاهش معنی دار میانگین میزان خستگی شد (05/0p<)، ولی در گروه کنترل بین مراحل پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    تمرینات تنفسی می تواند منجر به بهبود الگوی تنفسی و کاهش سطح خستگی در جانبازان شیمیایی شود.
    کلیدواژگان: جانبازان، تمرین تنفسی، حجم های ریوی، میزان خستگی
  • مریم ملاحی *، فرزانه نیکنژادی صفحات 135-140
    اهداف
    کناره گیری عاطفی و هیجانی پدر جانباز از فرزندانش در کلیه مراحل رشد روانی آنها، به طور مکرر و مستمر آنها را در معرض فشارها و ضربات روانی قرار می دهد که باعث کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی مهارت های مثبت اندیشی بر بهبود رابطه والد فرزندی دختران مقطع متوسطه خانواده جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 دانش آموز دختر مقطع متوسطه خانواده جانبازان شهر اصفهان در سال تحصیلی 95-1394 به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ولی فرزندی (فرم پدر) بود. آزمودنی های گروه آزمایش، آموزش مهارت های مثبت اندیشی را طی 8 جلسه 60دقیقه ای دریافت کردند، ولی گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. پس از اجرای جلسات آموزشی، پس آزمون برای هر دو گروه اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمره رابطه ولی فرزندی در گروه آزمایش (71/18± 66/107) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (40/11±53/96) بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مثبت اندیشی می تواند بر بهبود رابطه والد فرزندی دختران نوجوان خانواده جانبازان موثر باشد.
    کلیدواژگان: مهارت های مثبت اندیشی، جانباز، رابطه ولی فرزندی، دختران نوجوان
  • ابوالقاسم مهری نژاد *، لیلی رمضان ساعتچی صفحات 141-148
    هدف
    به لحاظ آسیب به سلامت روان گروهی از همسران جانباز در اثر سالها زندگی با جانبازان که دچار نارسائی های جسمانی و روانشناختی هستند، هدف این پژوهش بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به عنوان یکی ازفنون نوظهوردر درمان همسران جانبازمبتلا به افسردگی ، خشم و دشواری در تنظیم هیجانی بود .
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش، از روش نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. در تابستان 1393 ، از میان360 نفر همسران جانبازیکه ساکن شهر تهران بودند و ویژگی های ورود به پژوهش را داشتند ، 60 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه 30 نفره کنترل و آزمایش جایگزین شدند. آزمودنی های پرسشنامه های افسردگی بک[BDI] (1996)، خشم اسپیلبرگر[STAXI-2] (2003)، و دشواری تنظیم هیجانی[DERS] (2004) را در دو مرحله پیش و پس از مداخله تکمیل نمودند. گروه آزمایش 10 جلسه مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت نمود. داده ها باروش تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار spss 21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین گروه آزمایش و کنترل با مهار اثر پیش آزمون در نمرات افسردگی (01/0 P <)، در نمرات آزمون خشم (01/0 P <)و در نمرات دشواری در تنظیم هیجانی (01/0 P <) تفاوت معنادار داشتند.
    نتایج
    شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به عنوان یک درمان کوتاه مدت می تواند بطور همزمان بر کاهش افسرگی ، کاهش خشم بعلاوه در افزایش توان تنظیم هیجانی همسران جانباز موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، جانبازان، افسردگی، هیجان، خشم
  • حسن خانی، نرگس زمانی *، امنه قربانی صفحات 149-156
    اهداف
    قطع عضو یکی از شایعترین معلولیت های حرکتی استکه اختلالات جسمی، رفتاری و روانی پس از آن از مشکلات جدی جانبازانقطع عضو است.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی با هدف بررسی سلامت روانی جانبازان قطع عضو استان مازندران است.در این مطالعهوضعیت سلامتروانیشرکت کنندگانبااستفادهازپرسشنامه دموگرافیک خودساخته و پرسشنامه تجدید نظر شده فهرست علایم 90 سوالی SCL-90-R ارزیابی شده است.
    یافته ها
    از 575 جانباز دارای قطع عضو، (52/44%) 256 نفر با میانگین سنی 6/2 ±44/46 سال و محدوده سنی 20 تا 70 سال پرسشنامه های تحقیقاتی را تکمیل نمودند. کلیه جانبازان مرد، 9/94% متاهل، و 8/78% دارای تحصیلات دیپلم و یا زیر دیپلم بودند.1/69% نفر از افراد شرکت کننده دارای شاخص کلی بیماری بیشتر از 7/0 و در نتیجه بعنوان بیمار روانی احتمالی، در 4/16% از جانبازان بین 4/0 تا 7/0 و در نتیجه مشکوک به بیماری روانی احتمالی و در نهایت در 5/14% از افراد کمتر از 4/0 و در نتیجه سالم احتمالی در نظر گرفته شدند.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد که اکثریت جانبازان از ارائه خدمات مشاوره ای روانشناسی قابل قبولی برخوردار نیستند که این امر باعث کاهش سلامت روان آنها شده است.
    کلیدواژگان: جانبازان قطع عضو، سلامت روان، پرسش نامه تجدید نظر شده فهرست علایم 90 سئوالی
  • آزاده نادری، شیما صدیقی، قدرت الله روشنایی *، محمد احمدپناه، فرشاد رستم پور، زهرا اسدی صفحات 157-163
    اهداف
    نگه داری و مراقبت از جانبازان قطع عضو، دارای عوارض جسمی و روانی متعددی است که بیشتر متوجه همسران آنها می شود و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه، بررسی کیفیت زندگی همسران جانبازان قطع عضو شهرستان همدان بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، همسران 140 جانباز مرد قطع عضو تحت حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان همدان در سال 1393 به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه دوقسمتی شامل بخش مربوط به اطلاعات دموگرافیک و بخش مربوط به سنجش کیفیت زندگی با استفاده از پرسش نامه استاندارد 36سئوالی کیفیت زندگی بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون کروسکال والیس و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    نمره کل کیفیت زندگی در همسران جانبازان 47/21±40/42 به دست آمد. بیشترین میانگین نمره کیفیت زندگی در حیطه سلامت روانی (37/20±50/54) و کمترین آن در حیطه سلامت عمومی (99/19±40/32) بود. اثر متغیرهای سن، نوع آسیب و بیماری قلبی بر کیفیت زندگی همسران جانبازان معنی دار بود (05/0p<)، ولی سایر متغیرهای دموگرافیک بر کیفیت زندگی آنها تاثیر معنی داری نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    سطح کیفیت زندگی همسران جانبازان قطع عضو شهرستان همدان پایین است و حتی حداکثر کیفیت زندگی که مربوط به سلامت روانی است نیز در سطح پایین قرار دارد.
    کلیدواژگان: همسر جانباز، قطع عضو، کیفیت زندگی
  • سحر ده چشمه، بهنام حاجی آقایی *، الهام اسفندیاری، محمد کمالی، محبوبه سادات هدی صفحات 165-170
    اهداف
    بررسی میزان رضایت جانبازان دچار قطع عضو، از پروتز و سرویس دهی در مراکز بهداشتی درمانی به منظور پی بردن به مشکلات و رفع آنها بسیار حایز اهمیت است. هدف این مطالعه، ارزیابی میزان رضایت جانبازان استفاده کننده از پروتز و خدمات پروتزی در مرکز ارتوز و پروتز کوثر تهران بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1394، 100 نفر از جانبازان با قطع عضو ترانس تیبیال استفاده کننده از پروتز اندام تحتانی مرکز کوثر تهران (ایران) به صورت سرشماری در مطالعه شرکت کردند. رضایت این افراد از پروتز و خدمات پروتزی توسط پرسش نامه رضایت سنجی OPUS (بررسی استفاده کنندگان ارتوز و پروتز) مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیزهای آماری به کمک نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون پست هوک و آزمون مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت از پروتز 62/11±94/45 بود که بیشترین امتیاز مربوط به آسان پوشیده شدن پروتز و کمترین امتیاز مربوط به هزینه های تعمیر و تعویض قطعات پروتزی بود. همچنین میانگین نمره رضایت از خدمات 14/22±77/65 به دست آمد که بیشترین امتیاز مربوط به ادب و احترام مناسب کارمندان و کمترین امتیاز مربوط به آموزش دریافت شده برای استفاده و نگه داری از پروتز بود.
    نتیجه گیری
    رضایت جانبازان قطع عضو ترانس تیبیال از پروتز و خدمات پروتزی در سطح نسبتا بالایی است، اما این نسبت در مورد هزینه های مربوط به تعمیر و تعویض قطعات پروتزی و آموزش کافی به منظور استفاده و نگه داری از پروتز کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: جانباز، قطع عضو، رضایت، پرسش نامه، پروتز
  • حمیرا طهماسبی *، علیه عباسی، ماندانا زعفری، هادی درویش خضری صفحات 171-176
    اهداف
    معلولیت و ناتوانی، کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این تاثیر در افراد دچار معلولیت ناشی از حوادث و در جانبازان جنگ یکسان نیست. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه کیفیت زندگی در جانبازان و معلولان غیرجانباز پاراپلژی استان مازندران انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1394، 29 جانباز پاراپلژی تحت پوشش بنیاد شهید استان مازندران و 106 معلول پاراپلژی تحت پوشش سازمان بهزیستی استان مازندران به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه مشخصات دموگرافیک (سن و سطح تحصیلات) و پرسش نامه 36سئوالی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (SF-36) جمع آوری شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون T مستقل و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی در گروه جانبازان (82/7±37/44) به صورت معنی داری از گروه معلولان (94/7±57/36) بیشتر بود (0001/0=p). همچنین میانگین نمرات کیفیت زندگی در ابعاد عملکرد جسمانی، نقش عاطفی، سلامت روان، عملکرد اجتماعی و سلامت عمومی در گروه جانبازان به طور معنی داری بالاتر از گروه معلولان بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی جانبازان و معلولان غیرجانباز پاراپلژی استان مازندران در وضعیت مطلوبی نیست و معلولان غیرجانباز در مقایسه با جانبازان از کیفیت زندگی پایین تری برخوردارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، جانبازان، معلولان غیرجانباز، پاراپلژی
  • مصطفی علامی، امیر کریمی، نرگس جان زاده، نفیسه فیض الهی، الهام اسفندیاری، مهدی معصومی *، کامیار قصیری، بتول موسوی، مرضیه عسگری، محمدرضا سروش، زهره گنج پرور، امیر یاوری، ناصر عبدالرحیمی کافی، عباس رضایی ایمچه، علیرضا حیدری صومعه، فرهاد تاوسه، نسرین شعبانیان صفحات 177-187
    اهداف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی وضعیت اپیدمیولوژیک آسیب های واردشده به اندام تحتانی و وجود فاکتورهای خطر در جانبازان مبتلا به اختلالات عصبی- اسکلتی- عضلانی مچ و پا بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 795 جانباز مبتلا به اختلالات عصبی- اسکلتی- عضلانی مچ و پا در 8 استان ایران طی سال های 1392 تا 1394 به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات جمعیت شناختی، نوع اختلال عصبی-اسکلتی- عضلانی مچ و پا، تعداد دفعات جراحی پای مبتلا، بروز حوادث منجر به آسیب جسمی در سال منتهی به مطالعه، بستری و وجود مصدومیت همراه جمع آوری شد. نرم افزار SPSS 22 و آزمون های مجذورکای، همبستگی پیرسون، آنووا و کروسکال والیس جهت تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    محدودیت در دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ در 282 نفر (5/35%) در پای راست و در 259 نفر (6/32%) در پای چپ مشاهده شد. کوتاهی پای راست در 302 نفر (0/38%) و کوتاهی پای چپ در 285 نفر (8/35%) دیده شد. شایع ترین ضایعات اعصاب محیطی پای راست سیاتیک (2/10%) و پرونئال (9/9%) و پای چپ پرونئال (4/10%) و سیاتیک (7/7%) بود. طی یکسال منتهی به مطالعه 97 نفر (2/12%) دچار حوادث منجر به آسیب جسمی شده بودند. ارتباط کاملا معناداری میان نوع مصدومیت ها به جز مچ و پا با تعداد روزهای غیبت از کار (01/0=p)، بستری در بیمارستان و با آسیب های همراه (001/0p<) و درصد جانبازی با بروز حادثه در سال منتهی به مطالعه (001/0p<) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    محدودیت دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ و پا و کوتاهی اندام تحتانی، فراوان ترین آسیب های جانبازان مبتلا به اختلالات عصبی- اسکلتی- عضلانی مچ و پا هستند. همچنین وجود مجروحیت های همراه از مهم ترین فاکتورهای خطر در بروز حوادث برای این جانبازان است.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، جنگ، اختلالات عصبی، اسکلتی، عضلانی، مچ، پا
|
  • Ahmadi Z., Moradi M., Abedi B.* Pages 127-133
    Aims: One of the three main organs undergone the most injuries and side-effects due to the mustard sulfur is the lung. The effects of the breathing exercises on such side-effects have been studied. The aim of the present study was to investigate the effects of the breathing exercises on the lung volume and the fatigue in the chemically injured veterans.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 23 veterans with pulmonary chemical injuries and a history of exposure to the mustard sulfur were studied in Arak Township in 2015. The subjects, selected via the purposeful available sampling method, were randomly divided into two groups including experimental (n=13) and control (n=10) groups. An 8-week breathing exercise program was conducted in experimental group. The program consisted of three 30- to 45-minute stacked-lip and diaphragmatic breathing sessions per week. The lung function and the fatigue severity were assessed before and after the intervention. Data was analyzed by SPSS 21 software using paired T test and one-way covariance analysis.
    Findings: The breathing exercises in experimental group significantly increased the lung indices and significantly reduced the mean fatigue level (p0.05).
    Conclusion
    The breathing exercises can improve the breathing pattern and reduce the fatigue level in the chemically injured veterans.
    Keywords: Veterans, Breathing Exercisee, Lung Injury, Fatigue
  • Mallahi M. *, Niknezhadi F Pages 135-140
    Aims: In their mental growth steps, the children of veterans, due to their fathers’ emotional and excitement avoidance, undergo current and continuous mental pressures and blows, leading to a reduction in their quality of life. The aim of this study was to investigate the effectiveness of the positive thinking skills on the improvement of the parent-child relationship in the female high-school students of the veterans’ families.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest experimental study, 30 female high-school students of the veterans’ families were studied in Isfahan in the academic year 2015-16. The subjects, selected by random cluster method, were divided into two groups including experimental (n=15) and control (n=15) groups. Data was collected by the parent-child survey (the father form). Eight 60-minute positive thinking skills training sessions were conducted in experimental group. No training session was conducted in control group. The posttest was conducted in both groups after the conduction of the training sessions. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-variable covariance analysis test.
    Findings: At the posttest stage, the mean score of the parent-child relationship in experimental group (107.66±18.71) was significantly higher than control group (96.53±11.40; p
    Conclusion
    The training of positive thinking skills can improve the parent-child relationship in the adolescent girls of the veterans’ families.
    Keywords: Positive Thinking Skills, Veterans, Parent, Child Relations, Adolescent
  • Mehri Nejad S.A. *, Ramezan Saatchi L Pages 141-148
    Aims: Having spent many years in mutual life with the vetrans with physical and mental disorders, the spouses of the veterans are facing with mental problems. Therefore, it is necessary to find a way to help the spouses, to improve their mental situation. The aim of this study was to investigate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on the veterans’ spouses with depression, anger, and emotion regulation difficulties.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest semi-experimental study, 60 veterans’ spouses were studied in Tehran in 2014. The subjects, selected via purposful sampling, were randomly divded into experimental (n=30) and control (n=30) groups. Data was collected using Spielberger Anger Inventory, Beck Depression Inventory (BDI), and Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS). 10-session mindfulness-based cognitive therapy intervention was done in experimental group. The inventories were completed by the groups in both pretest and posttest stages. Data was analyzed by SPSS 21 software using multivariable covariance analysis.
    Findings: The mean scores of the overall index of anger expression, depression, and the overall index of the difficulties in emotion regulation in the experimental group were significantly reduced at the posttest stage with the inhibition of the pretest effects, than control group (p
    Conclusion
    As a short-term therapy, the mindefulness-based cognitive therapy can simultaneously reduce depression, anger, and the difficulties in emotion regulation in the spouses of the veterans.
    Keywords: Mindfulness, Veterans, Depression, Emotions, Anger
  • Khani H., Zamani N. *, Ghorbani A., Jahangir A.H., Jenaabadi H Pages 149-156
    Aims:Amputation is the most common motor disabilities. Physical, behavioral and mental disorders after that are the most serious problems of amputee veterans.
    Method
    This was a cross-sectional study. We assessed themental health of Iranian amputees veterans living on the southern coast of the Caspian Sea. In this study, evaluated mental health status of participant with self-administered demographic questionnaire and SCL-90-R questionnaire.
    Results
    From the 575 participants, 256 (44.52%) The range of age was 20-70 years and mean age was 46.44±2.6. 65.5% completed the questionnaire. All of them were men, 94.9% (n=1864) were married and 78.8% had graduate diploma and under diploma. 69.1% of participants had GSI index more than 0.7% and thus as a possible psychopath, 16.4% between 0.4% to 0.7% and suspected possible psychopath and the end, in 14.5% less than 0.4 and therefore were considered as potential healthy.
    Conclusion
    It seems that the majority of veterans have not acceptable counseling psychology, which has been reduces their mental health.
    Keywords: Amputees Veterans, Mental Health, SCL, 90, R
  • Naderi A., Sedighi Sh, Roshanaei Gh *, Ahmadpanah M., Rostampour F., Asadi Z Pages 157-163
    Aims: Care of the veterans with amputations results in some physical and mental side-effects, mainly, in their spouses, affecting their quality of life. The aim of this study was to investigate the quality of life of the spouses of the veterans with amputations in Hamadan Township.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, the spouses of 140 male veterans with amputations, supported by Hamadan Martyrs and Veterans Foundation, were investigated via census method in 2014. Data was collected by a bi-section questionnaire consisted of demographic and quality of life parts, the latter done using 36-question standard questionnaire of quality of life. Data was analyzed by SPSS 16 software using Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Findings: Total number of quality of life in the veterans’ spouses was 42.40±21.47. Maximum and minimum mean scores of quality of life were of mental health (54.50±20.37) and of public health (32.40±19.99) domains, respectively. Age, type of injury, and heart diseases significantly affected the quality of life of the veterans’ spouses (p
    Conclusion
    The quality of life of the spouses of the veterans with amputations of Hamadan Township, including, even, maximum quality of life observed in the mental health domain, is low.
    Keywords: Veteran, Spouse, Amputation, Quality of Life
  • Dehcheshme S., Hajiaghaei B. *, Esfandyari E., Kamali M., Hoda Pages 165-170
    Aims: To investigate the amputee veterans’ satisfaction in the prosthesis and the services provided by the health and care centers is very important to find out the problems and to solve them. The aim of this study was to assess the veterans’ satisfaction in the utilized prosthesis and the prosthetic services provided by Kowsar Orthotic and Prosthetic Center in Tehran.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 100 veterans with transtibial amputation, who used to utilize the low-limb prosthesis of Tehran Kowsar Center (Iran), were selected via census method. The orthotic prosthetic user survey (OPUS) was used to assess the subjects’ satisfaction in the prosthesis and the prosthetic services. Data was analyzed by SPSS 22 software using one-way ANOVA, post-hoc, and Chi-square tests.
    Findings: The mean score of satisfaction in the prosthesis was 45.94±11.62. In addition, the easy wearing prosthesis and the costs of repair and replacement of the prosthetic pieces received maximum and minimum scores, respectively. The mean score of satisfaction in the provided services was 65.77±22.14. In addition, the proper politeness of the employees and the conducted trainings for the utilization and maintenance of the prosthesis received maximum and minimum scores, respectively.
    Conclusion
    The satisfaction level of the veterans with transtibial amputation in the prosthetic services is relatively high. Nevertheless, the relative satisfaction levels decrease in the costs of repair and replacement of the prosthetic parts and the sufficient training for the utilization and maintenance of the prosthesis.
    Keywords: Veterans, Amputation, Patient Satisfaction, Survey, Prosthesis Implantation
  • Tahmasebi H. *, Abasi E., Zafari M., Darvish Gkezri H Pages 171-176
    Aims: The quality of life of any person is affected by disabilities. However, the effects are not the same in persons with disabilities due to the accidence and in the veterans. The aim of this study was to investigate, as well as compare between, the quality of life in the paraplegic veterans and non-veterans in Mazandaran Province.
    Instrument &
    Methods
    In the analytic cross-sectional study, 29 paraplegic veterans, having been supported by the Martyrs and Veterans Foundation of Mazandaran Province, and 106 paraplegic persons, having been supported by the Welfare Organization of Mazandaran Province, were studied in 2015. The subjects were selected via stratified random sampling method. Data was collected by a demographic questionnaire, assessing age and the educational level, and the 36-Item Short Form Health Survey (SF-36), assessing the quality of life. Data was analyzed by SPSS 16 software using independent T and Chi-square tests.
    Findings: The mean score of quality of life in the veterans (44.37±7.82) was significantly higher than the disables (36.57±7.94; p=0.0001). In addition, the mean scores of quality of life in the physical functioning, emotional role, mental health, social functioning, and general health in the veterans were significantly higher than the disables (p
    Conclusion
    The quality of life of the paraplegic veterans and non-veterans of Mazandaran Province is unfavorable. In addition, the quality of life of the non-veteran disabled persons is lower than the veterans.
    Keywords: Quality of Life, Veterans, Disabled Persons, Paraplegia, Disabled Persons
  • Allami M., Karimi A., Janzadeh N., Feizollahi N., Esfandiari E., Masoumi M. *, Ghoseiri K., Mousavi B., Asgari M., Soroush M., Ganjparvar Z., Yavari A., Abdolrahimi Kafi N., Rezai Imcheh A., Heydari Someeh A., Tavwoseh F., Shabanian N Pages 177-187
    Aims: The aim of this study was to investigate the epidemiologic situation of the lower-limb injuries and the risk factors in the veterans with the ankle-foot neuro-masculoskeletal disorders.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 795 veterans with the ankle-foot neuro-masculoskeletal disorders were studied via census method in 8 Iranian provinces between 2013 and 2015. Demographic information, neuromusculoskeletal disorders of the ankle/foot, the frequency of foot surgery, accidents resulting in injury within the year leading to the study, hospitalization and having more than one injury were collected. Data was analyzed by SPSS 22 software using Chi-square, Pearson correlation, ANOVA and Kruskal-Wallis tests.
    Findings: Limited ankle dorsiflexion range was observed in the right foot and the left foot of 282 (35.5%) and 259 (32.6%) persons, respectively. Short left foot and short right foot were observed in 302 (38.0%) and 285 (35.8%) persons, respectively. Most common peripheral nerve lesions in right foot were sciatica 81 (10.2%) and peroneal 79 (9.9%) and in left foot were peroneal 83 (10.4%) and sciatic 61 (7.7%). During the past year of the study, 97 (12.2%) had accidents resulting in physical injuries. Significant relationship was observed between the type of injuries except ankle-foot with number of work-absences days (p=0.01), hospitalization with other injuries (p
    Conclusion
    The limited ankle-foot dorsiflexion range and the short lower-limb are the most frequent disorders in the veterans with the ankle-foot neuro-masculoskeletal disorders. In addition, the associated injuries are some of the most important risk factors leading to any accidence might be faced by the veterans.
    Keywords: Epidemiology, War, Neuromusculoskeletal disorders, Ankle, foot