فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:9 Issue: 34, 2017

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:9 Issue: 34, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم ملاحی *، فرزانه نیکنژادی صفحات 1-7
    اهداف
    دوره نوجوانی مرحله ای استرس آور برای والدین و نوجوان است. کناره گیری عاطفی و هیجانی پدر جانباز از فرزندانش در کلیه مراحل رشد روانی به طور مکرر و مستمر، این فرزندان را در معرض فشارهای روانی قرار می دهد که باعث کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی مهارت های مثبت اندیشی بر بهبود وضعیت آمیزش پدرانه، گفت وشنود و خشم در دختران نوجوان خانواده جانبازان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 دانش آموز دختر مقطع متوسطه خانواده جانبازان شهر اصفهان در سال تحصیلی 95-1394 به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ولی فرزندی (فرم پدر) بود. گروه آزمایش، آموزش مهارت های مثبت اندیشی را طی 8 جلسه دریافت کرد، ولی گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. تجزیه و تحلیل آماری به کمک نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره انجام شد.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، بین میانگین نمرات دو گروه در مولفه های ارتباط (گفت وشنود)، آمیزش پدرانه و خشم تفاوت معنی داری وجود داشت (0.05p<)، اما بین دو گروه از نظر مولفه عاطفه مثبت تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0.05p>). بنابراین آموزش مهارت های مثبت اندیشی با کنترل اثر پیش آزمون توانست مولفه های آمیزش پدرانه، ارتباط و خشم (به غیر از عاطفه مثبت) را در دختران بهبود بخشد.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مثبت اندیشی می تواند بر بهبود وضعیت آمیزش پدرانه، گفت وشنود و خشم دانش آموزان دختر خانواده جانبازان موثر باشد و باعث ارتقای سطح کیفی سلامت روان آنها می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های مثبت اندیشی، جانباز، رابطه ولی فرزندی، دختران نوجوان
  • زهرا سلمان *، زهرا پورآقایی اردکانی، طه حسین فهیمی صفحات 9-14
    اهداف
    ورزشکاران جانباز و معلول همیشه درگیر تنش های زیادی در طول زندگی خود هستند که همواره ذهن آنها را به خود مشغول می کند. به همین دلیل شناخت عوامل روان شناختی موثر در حل مشکلات و ناهنجاری های رفتاری ورزشکاران جانباز، یکی از روش های بسیار موثر در پیشگیری از اختلالات روانی آنها به شمار می آید. هدف این تحقیق، تعیین رابطه بین سرسختی ذهنی، راه های مقابله با استرس و خوش بینی در ورزشکاران جانباز و معلول لیگ برتر والیبال نشسته ایران بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی در سال 1393، تعداد 70 ورزشکار مرد جانباز و معلول والیبالیست لیگ برتر والیبال نشسته ایران به صورت هدفمند انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از سه پرسش نامه سرسختی ذهنی ورزشی، راه های مقابله با استرس و آزمون بازنگری شده جهت گیری زندگی جمع آوری شدند. تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 20 و آزمون های آماری همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی ساده صورت گرفت.
    یافته ها
    سرسختی ذهنی با راه های مقابله با استرس و سبک های مساله مدار، شهودی و اجتناب مدار رابطه معنی دار داشت. بیش از 8% تغییرات راه های مقابله با استرس توسط سرسختی ذهنی تبیین می شد. همچنین بین خوش بینی با سرسختی ذهنی و مولفه های اطمینان و کنترل رابطه معنی دار وجود داشت‏ و بیش از 18% تغییرات سرسختی ذهنی توسط خوش بینی تبیین می شد. اما خوش بینی تنها با سبک شهودی مقابله با استرس رابطه معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    والیبالیست های جانباز و معلول سرسخت تر با روش های بهتری با استرس مقابله می کنند. همچنین با آموزش مهارت های خوش بینی می توان سرسختی ذهنی را بهبود داد.
    کلیدواژگان: سرسختی ذهنی، خوش بینی، راه های مقابله با استرس، والیبال نشسته
  • امیر محسن راه نجات، پرویز دباغی *، مهدی ربیعی، ارسیا تقوا، حبیب ولی پور، وحید دنیوی، محمدرضا ابراهیمی صفحات 15-23
    اهداف
    پژوهش ها نشان داده اند عوارض روانی جنگ مانند اختلال استرس پس از ضربه گاهی اوقات تا سال ها پس از جنگ نیز قابل دوام هستند. پژوهش حاضر با هدف برآورد میزان شیوع اختلال استرس پس از ضربه در رزمندگان نظامی، پس از 26 سال از خاتمه جنگ انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی در سال 1393، تعداد 341 نفر از نظامیان یکی از ارگان های نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش، فهرست اختلال استرس پس از ضربه- ویرایش نظامی (PCL-M-5)، مقیاس متخصص اجرای ساختاریافته اختلال استرس پس از ضربه براساس پنجمین راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی (CAPS-5) و پرسش نامه ویژگی های جمعیت شناختی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    82 نفر (24.0%) از نظامیان، واجد ملاک های تشخیصی اختلال استرس پس از ضربه بودند و شایع ترین نشانه در آنها در وهله اول برانگیختگی و واکنش پذیری و پس از آن، تغییرات منفی در شناخت و خلق بود. متغیرهای جمعیت شناختی میزان تحصیلات (0.191-=r؛ 0.01p<)، سن حضور در جبهه (0.046-=r؛ 0.05p<)، مدت حضور در جبهه (0.107=r؛ 0.05p<) و مجروحیت و شدت مجروحیت (0.347=r؛ 0.01p<) با ابتلا به اختلال استرس پس از ضربه ارتباط معنی دار داشتند و 13% واریانس مربوط به اختلال استرس پس از ضربه، توسط عوامل جمعیت شناختی تبیین می شد (0.01p<).
    نتیجه گیری
    پس از گذشت 26 سال از خاتمه جنگ، تعداد زیادی از کهنه رزمندگان نظامی همچنان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه هستند و شایع ترین نشانه آنها برانگیختگی و واکنش پذیری است.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، شیوع، جنگ، رزمندگان
  • ذبیح پیرانی *، مسلم عباسی، محمد کلوانی، پریا نوربخش صفحات 25-32
    اهداف
    همسران جانبازان با مشکلات روان شناختی زناشویی و استرس روانی زیادی مواجه هستند که کیفیت زندگی آنها را کاهش می دهد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر عزت نفس جنسی، ناگویی خلقی و سازگاری زناشویی همسران جانبازان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394، تعداد 40 نفر از همسران جانبازان شهر اراک به صورت دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (20 نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسش نامه هایی شاخص عزت نفس جنسی زنان، سازگاری زناشویی لاک- والاس و مقیاس ناگویی هیجانی استفاده شد. مداخله درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در 10 جلسه برایی گروه آزمایش برگزار شد، ولی برای گروه کنترل هیچ مداخله ای اعمال نشد و از هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 23 و باا استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین نمرات گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در عزت نفس جنسی و سازگاری زناشویی افزایش و در ناگویی خلقی کاهش یافت که این تفاوت ها از لحاظ آماری معنی دار بود (0.001p<).
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در افزایش عزت نفس جنسی و سازگاری زناشویی و همچنین کاهش ناگویی خلقی همسران جانبازان موثر است.
    کلیدواژگان: آموزش پذیرش و تعهد، عزت نفس جنسی، ناگویی خلقی، سازگاری زناشویی، همسران جانبازان
  • نیلوفر مکاییلی، ساناز عینی *، رامین تقوی صفحات 33-39
    اهداف
    در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه سطح بهزیستی روان شناختی همواره پایین بوده و این خود باعث تشدید علایم در آنها می شود. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی روان شناختی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه براساس متغیرهای شخصیتی دلسوزی به خود، حس انسجام و درآمیختگی فکر- عمل انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، 120 جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه که در سال 1395 در بیمارستان روان پزشکی ایثار اردبیل بستری و تحت درمان بودند، به عنوان نمونه دردسترس انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
    ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه بهزیستی روان شناختی، مقیاس دلسوزی به خود، مقیاس حس انسجام و مقیاس تجدیدنظرشده آمیختگی فکر- عمل بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه و از طریق نرم افزار آماری SPSS 17 انجام شد.
    یافته ها
    بهزیستی روان شناختی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه با حس انسجام و دلسوزی به خود رابطه مثبت و معنی دار و با آمیختگی فکر- عمل رابطه منفی و معنی دار داشت (0.05p<). همچنین حس انسجام 63%، آمیختگی فکر- عمل 49% و دلسوزی به خود 67% واریانس نمرات بهزیستی روان شناختی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه را پیش بینی می کرد (0.001p<).
    نتیجه گیری
    حس انسجام و دلسوزی به خود بالا و درآمیختگی فکر- عمل پایین باعث بهبود بهزیستی روان شناختی در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه می شود.
    کلیدواژگان: حس انسجام، دلسوزی به خود، آمیختگی فکر، عمل، بهزیستی روان شناختی، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • فیروزه غضنفری، معصومه شفیعی * صفحات 41-46
    اهداف
    نگرش های ناکارآمد و پایین بودن سطح کیفیت زندگی با بسیاری از اختلالات و مشکلات رفتاری مرتبط است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی روش آموزش دلسوزی به خود بر نگرش های ناکارآمد و کیفیت زندگی در افراد مواجه شده با انفجار مین منجر به نقص عضو بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، در نیمه اول سال 1395، تعداد 40 نفر از مردانی که به دلیل مواجه شدن با انفجار مین منجر به نقص عضو تحت حمایت بنیاد شهید شهرستان گیلان غرب بودند، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و در دو گروه 20نفری آزمایش و کنترل به تصادف جایگزین شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه های نگرش های ناکارآمد و کیفیت زندگی بود. برای گروه آزمایش، آموزش متمرکز بر دلسوزی به مدت 8 جلسه، هر جلسه یک ساعت به مدت دو ماه برگزار شد، اما گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون بعد از کنترل اثر نمرات پیش آزمون، میانگین نمرات نگرش های ناکارآمد در گروه آزمایش به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل (0.01p<) و میانگین نمرات کیفیت زندگی و مولفه های آن به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (0.05p<).
    نتیجه گیری
    آموزش متمرکز بر دلسوزی به خود در بهبود نگرش های ناکارآمد و کیفیت زندگی در افراد مواجه شده با انفجار مین منجر به نقص عضو موثر است.
    کلیدواژگان: دلسوزی، نگرش، کیفیت زندگی، نقص عضو
  • مهدی معصومی، فرحناز فلاحتی، محمد قاسمی برومند *، ماهرخ بابایی، کاظم حاجی زاده، بتول موسوی صفحات 47-52
    اهداف
    نابینایی از عواملی است که باعث کاهش کیفیت زندگی افراد در ابعاد مختلف می شود و قطعا بر توانایی آنان در انجام فعالیت های روزانه موثر است. وابستگی جانبازان در انجام امور روزانه می تواند آنان را با مشکلات متعددی رو به رو سازد. هدف مطالعه حاضر، بررسی توانایی انجام فعالیت های پیچیده روزانه زندگی در جانبازان یک چشم نابینا بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1394، تعداد 1371 جانباز یک چشم نابینا از 15 استان سراسر کشور به صورت سرشماری در پژوهش شرکت کردند. ابزار مورد استفاده در مطالعه، فرم جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه سنجش توانایی انجام فعالیت های پیچیده روزانه بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 23 و به کمک آماره های توصیفی و آزمون های آماری مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات فعالیت های پیچیده روزانه زندگی در جانبازان یک چشم نابینا 3.8±11.9 بود. از نظر ابعاد فعالیت های پیچیده روزانه زندگی ، بیشترین وابستگی جانبازان یک چشم نابینا به ترتیب در شستن و اتوزدن لباس (61.6%)، انجام کارهای منزل (58.9%) و آماده کردن غذا (49.3%) و کمترین وابستگی به ترتیب در توانایی استفاده از تلفن (17.4%) و تردد و جابه جایی (24.6%) بود. حدود دوسوم جانبازان (62.0%) در انجام فعالیت های پیچیده روزانه مستقل بودند. سن، سن مجروحیت، درصد جانبازی، سطح تحصیلات، اشتغال و سایر مصدومیت ها به جز نابینایی از یک چشم با نمرات حاصل از فعالیت های پیچیده روزانه زندگی رابطه معنی دار داشتند (0.05p<).
    نتیجه گیری
    نابینایی از یک چشم توانایی افراد را در انجام فعالیت های پیچیده روزانه به میزان زیادی کاهش نمی دهد. با این حال حدود یک سوم از جانبازان یک چشم نابینا در انجام فعالیت های پیچیده روزانه به دیگران وابسته هستند.
    کلیدواژگان: جانبازان، نابینایی از یک چشم، مصدومیت
  • فرشته پیروز *، فرحناز محمدی شاهبلاغی، مهشید فروغان صفحات 53-56
    اهداف
    شناخت نیازهای سلامتی بازنشستگان نیروهای مسلح، نخستین گام برای پاسخگویی به این نیازها است. هدف مطالعه حاضر، تعیین فراوانی بیماری ها و مشکلات جسمی بازنشستگان نیروهای مسلح و نحوه تاثیر احتمالی خدمت در این ارگان ها بر نیازهای سلامت دوره سالمندی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این تحقیق توصیفی- تحلیلی و مقطعی که از سال 1392 آغاز و تا سال 1394 به طول انجامید، 299 نفر از بازنشستگان نیروهای مسلح مقیم شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شده و داده های مربوط به آنان مورد بررسی قرار گرفت. پرسش نامه طرح مشتمل بر دو بخش آزمون مختصر شناختی (AMTS) و پرسش نامه اصلی محقق ساخته بود. داده های پژوهش، به کمک نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و T مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    159 نفر (53.2%) از بازنشستگان هیچ گونه مشکل جسمی محدود کننده ارتباط نداشتند، اما بیشترین اختلال محدودکننده مربوط به مشکلات شنوایی (12.0%) بود. در میان بازنشستگان، 144 نفر (48.2%) بیماری فعال داشتند که شایع ترین بیماری ها فشار خون بالا (21.5%) و دیابت (19.4%) بود. در مجموع، 214 نفر (71.6%) ارزیابی خود از وضعیت سلامت جسمانی خویش را اعلام کردند که میزان رضایت مندی در 15 نفر (5.0%) از پاسخ دهندگان خیلی خوب، در 77 نفر (25.7%) خوب و در 99 نفر (33.1%) متوسط ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین مشکل سلامتی بازنشستگان نیروهای مسلح، ابتلا به بیماری های مزمن غیرواگیری از جمله فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی- عروقی است. تنها یک سوم نمونه ها، از وضعیت سلامت خود راضی هستند.
    کلیدواژگان: مشکلات جسمی، بیماری ها، بازنشستگان، نیروهای مسلح
|
  • M. Mallahi *, F. Niknejadi Pages 1-7
    Aims: To the parents and adolescents, the adolescence period is full of stressful situations. The children of the veterans undergoing mental pressures due their veteran fathers’ emotional avoidance continuously during all their mental improvement stages, their quality of life decreases. The aim of the study was to investigate the effectiveness of the positive-thinking skills on the improvement of paternal engagement, dialogue, and anger in the adolescent female children of the veterans’ families.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest experimental study, 30 female high-school students of the veterans’ families in Isfahan were studied in the academic year 2015-16. The subjects, selected via cluster random sampling methodÔ, were randomly divided into two groups including experimental (n=15 persons) and control (n=15 persons) groups. Data was collected by the parent-child survey (the father form). Eight positive-thinking skills training sessions were conducted in experimental group, while control group received no training. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-variable analysis of covariance test.
    Findings: At the posttest stage, the mean scores of the groups were significantly different including the relationship components (dialogue), paternal engagement, and anger (p0.05). Then, through the pretest effects control, the positive skills trainings improved paternal engagement, relationships, and anger in the girls, excepting the positive emotion.
    Conclusion
    The positive-thinking skills trainings can improve the paternal engagement, dialogue, and anger in the female students of the veterans’ families. Such trainings can also enhance their mental health quality.
    Keywords: Optimism, Veterans, Parent-Child Relationship, Adolescent, Female
  • Z. Salman *, Z. Pooraghaei Ardekani, T. Hossein Fahimi Pages 9-14
    Aims: Many and different tensions that the veteran and disabled athletes always experience during their lives take part in their mental activities. Therefore, one of the most effective methods in the prevention of their mental disorders is to find out the psychological factors that resolve the veteran athletes’ behavioral disorders and problems. The aim of the study was to determine the correlation between mental toughness, the stress coping styles, and optimism in the veteran and disabled athletes of the Iranian Sitting Volleyball Super-League.
    Instrument &
    Methods
    In the correlational descriptive study, 70 male veteran and disable volleyball athletes of the Iranian Sitting Volleyball Super-League were studied in 2014. The subjects were purposefully selected. Data was collected by athlete mental toughness, stress coping styles, and the life-orientation revised test questionnaires. Data was analyzed by SPSS 20 software using correlational Spearman correlation and simple linear regression tests.
    Findings: The mental toughness significantly correlated with the stress coping styles and the problem-focused, intuitional, and avoidance styles. More than 8% of the changes in the stress coping styles was explained by the mental toughness. The optimism significantly correlated by the mental toughness and the confidence and control components. In addition, more than 18% of the mental roughness changes was explained by the optimism. However, the optimism significantly correlated with the intuitional stress coping style only.
    Conclusion
    The tougher veteran and disabled volleyball athletes cope with stress through better styles. In addition, it is possible to improve mental toughness through the optimism skills trainings.
    Keywords: Mental Deficiency, Optimism, Coping Skills, Volleyball
  • A.M. Rahnejat, P. Dabagi *, M. Rabiei, A. Taghva, H. Valipoor, V. Donyavi, M.R. Ebrahimi Pages 15-23
    Aims: The post-traumatic stress disorders sometimes continue years after wars. The aim of the study was to estimate the prevalence of post-traumatic stress disorders in the veterans 26 years after the end of Iran-Iraq war.
    Instrument &
    Methods
    In this cross-sectional study, 341 Iranian veterans were studied in 2014. The subjects were selected via cluster random sampling method. Data was collected using post-traumatic stress disorder checklist-military edition (PCL-M-5), clinician-administered post-traumatic stress disorders scale for DSM-5 (CAPS-5), and a demographic questionnaire. Data was analyzed through descriptive statistics and Pearson correlation coefficient and simultaneous regression analysis tests.
    Findings: 82 veterans (24.0%) were with post-traumatic stress disorders diagnostic criteria. In addition, their most prevalent post-traumatic stress disorders symptoms were arousal and reactivity, and negative changes in the cognition and mood, successively. Domographic parameters, including educational level (r=-0.191; p
    Conclusion
    26 years after the end of Iran-Iraq war, many veterans are with post-traumatic stress disorders, and their most prevalent symptom is arousal and reactivity.
    Keywords: Stress Disorder, Post-Traumatic, Prevalence, War, Veterans
  • Z. Pirani *, M. Abbasi, M. Kalvani, M. Nourbakhsh Pages 25-32
    Aims: Due to many marital psychological problems and many stressful mental conditions, the quality of life of the veterans’ spouses decreases. The aim of the study was to investigate the effects of acceptance and commitment therapy (ACT) on the sexual self-esteem, alexithymia, and marital adjustment in the veterans’ spouses.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest semi-experimental applied study, 40 veterans’ spouses of Arak were studied in 2015. The subjects, selected via available sampling method, were randomly divided into two groups including experimental and control groups (n=20 persons per group). Data was collected using women’s sexual self-esteem index (SSEL-W-SF), Locke-Wallace marital adjustment, and Toronto alexithymia scale (TAS-20). Ten ACT sessions were conducted in experimental group, while control group received no intervention. Pretest and posttest were conducted in both groups. Data was analyzed by SPSS 23 software using descriptive statistics and one-variable covariance analysis test.
    Findings: After the intervention, the mean scores of sexual self-esteem and marital adjustment significantly increased, while the mean score of alexithymia significantly decreased in experimental group compared to control group (p
    Conclusion
    The ACT increases sexual self-esteem and marital adjustment, while reduces the alexithymia in the veterans’ spouses.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Self-Esteem, Alexithymia, Veterans, Spouses
  • N. Mikaeili, S. Einy *, R. Tagavy Pages 33-39
    Aims: Due to low psychological well-being level in veterans with the post-traumatic stress disorders, the symptoms are exacerbated in them. The aim of the study was to predict the psychological well-being in the veterans with post-traumatic stress disorders, based on the personality parameters including self-compassion, sense of coherence, and the thought-action fusion.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive correlational study, 120 veterans with post-traumatic stress disorders, hospitalized in Isar Psychiatric Hospital in Ardabil, were studied as available subjects in 2016. Data was collected using the psychological well-being questionnaire, self-compassion scale, the sense of coherence scale, and the revised thought-action fusion scale. Data was analyzed by SPSS 17 software using Pearson correlation coefficient test and step-wise regression analysis.
    Findings: The psychological well-being in the veterans with post-traumatic stress disorders significantly and positively correlated with the sense of coherence and the self-compassion, while it significantly and negatively correlated with the thought-action fusion (p
    Conclusion
    High sense of coherence and high self-compassion, as well as low thought-action fusion, improve psychological well-being in the veterans with post-traumatic stress disorders.
    Keywords: Sense of Coherence, Compassion, Thought-Action Fusion, Health, Stress Disorder, Post-Traumatic, Veterans
  • F. Ghazanfari, M. Shafiei * Pages 41-46
    Aims: Inefficient attitudes and low quality of life correlate with many behavioral disorders and problems. The aim of the study was to investigate the effects of self-compassion trainings on inefficient attitudes and quality of life in persions with amputations due to the land-mine explosions.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest experimental study, 40 men with amputations due to the land-mine explosions, who were under the protection of the Martyrs Foundation of Gilan-E-Gharb Township, were studied in 2016. The subjects, selected via simple random sampling method, were randomly divided into two 20-person groups including experimental and control groups. Data was collected by the inefficient attitudes and quality of life questionnaires. Eight 1-hour compassion-training sessions were conducted in experimental group for two months, while control group received no intervention. Data was analyzed using multi-variable covariance analysis test.
    Findings: At the posttest stage, the pretest scores having been controlled, the mean scores of inefficient attitudes were significantly lower in experimental group compared to control group (p
    Conclusion
    The self-compassion trainings improve the inefficient attitudes and quality of life in persons with amputations due to the land-mine explosions.
    Keywords: Compassion, Attitude, Quality of Life, Amputation
  • M. Masoumi, F. Falahati, M. Ghassemi-Broumand *, M. Babaei, K. Hajizadeh, B. Mousavi Pages 47-52
    Aims: One of the factors that reduce the quality of life in many aspects is the blindness, affecting daily activities of the blind persons. The veterans’ dependence might face them with many difficulties in daily activities. The aim of this study was to investigate the instrumental activities of daily life (IADL) in veterans with monocular blindness.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 1371 veterans with monocular blindness were studied in 2015. The subject were selected via census method from 15 provinces. Data was collected using a demographic form and the IADL scale. Data was analyzed by SPSS 23 software using descriptive statistic and Chi-square and Pearson correlation coefficient tests.
    Findings: Mean score of IADL in the monocular -blinded veterans was 11.9±3.8. Washing and ironing the clothes (61.6%), household chores (58.9%), and food preparation (49.3%) were the highest dependence items of the veterans, respectively. Phone utilization (17.4%) and transport (24.6%) were the lowest dependence items of the veterans, respectively. About two-thirds of the veterans (62.0%) were independent at IADL. Age, injury age, injury percentage, educational level, occupation, and injuries other than the monocular blindness were significantly correlated with the scores of IADL (p
    Conclusion
    Monocular blindness does not much reduce the instrumental activities of daily life in persons. Nevertheless, about one-third of the monocular-blinded veterans are dependent to other persons at instrumental activities of daily life.
    Keywords: Veterans, Monocular Blindness, Injuries
  • F. Pirouz *, F. Mohammadi Shahbolaghi, M. Foroughan Pages 53-56
    Aims: The first step to respond to the health needs of the retirees of the military organizations is to identify such needs. The aim of the study was to determine the frequencies of physical problems and diseases of the military retirees, as well as to determine the potential impact of the services provided by the military organiztions on the old-age health needs.
    Instrument &
    Methods
    In the cross-sectional descriptive-analytic study, 299 military retirees, who were residing in Tehran, were studied between 2013 and 2015. The subjects were selected via available purposeful sampling method method. Data was collected by the study questionnaire consisted of the abbreviated mental test score (AMTS) and a researcher-made questionnaire as the main survey of the study. Data was analyzed by SPSS 16 software using descriptive statistics and one-way ANOVA and independent T tests.
    Findings: 159 retirees (%53.2) were without any communication-limiting physical problem. Nevertheless, the most prevalent limiting disorder was the auditory problems (12.0%). 144 retirees (48.2%) were with active diseases, and the most prevalent diseases were high blood pressure (21.5%) and diabetes (19.4%). Totally, the physical health status was declared by 214 retirees (71.6%), and 15 retirees (5.0%), 77 retirees (25.7%), and 99 retirees (33.1%) declared their own satisfaction levels as very good, good, and moderate, respectively.
    Conclusion
    The most important health problems of the military retirees are the chronic non-communicable diseases such as high blood pressure, diabetes, and cardio-vascular diseases. Only one third of the subjects are satisfied with their own health status.
    Keywords: Disease, Retirement, Armed Forces Personnel