فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:10 Issue: 38, 2018

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:10 Issue: 38, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شکوفه رمضانی *، نسیم محمدی، اسماعیل صدری دمیرچی، سیف الله رحمانی صفحات 1-7
    اهداف
    وجود هشت سال جنگ تحمیلی در ایران موجب شده است گروه قابل توجهی از رزمندگان و جانبازان به علایم اختلال استرس پس از ضربه (PTSD) دچار شوند. PTSD حداقل با نشانه های یک اختلال روانی دیگر همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری بر کنترل هیجان و افکار خودکشی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی، با طرح نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در سال 96-1395، تعداد 40 نفر از جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بستری شده در بیمارستان قدس شهر سنندج به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها مقیاس افکار خودکشی بک و پرسش نامه مهار هیجانی بود. بیماران گروه آزمایش به مدت 9 جلسه تحت درمان گروهی شناختی- رفتاری قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون های تحلیل کوواریانس تک متغیره و چندمتغیره انجام شد.
    یافته ها
    پس از تعدیل نمرات پیش‏آزمون، تفاوت بین گروه آزمایش و کنترل معنی دار بود و درمان شناختی- رفتاری باعث افزایش کنترل هیجان (25.40=F) و زیرمقیاس های آن و کاهش افکار خودکشی (38.19=F) و زیرمقیاس های آن در جانبازان مبتلا به PTSD شد (0.001=p).
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- رفتاری بر افزایش کنترل هیجان و کاهش علایم افکار خودکشی در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه موثر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، کنترل هیجان، افکار خودکشی، جانبازان، اختلال استرس پس از سانحه
  • مریم حسینی، داریوش عظیمی *، مسلم عباسی، شهریار درگاهی صفحات 9-13
    اهداف
    با توجه به اهمیت سلامت روان در زندگی جانبازان، رویکرد درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند در ایجاد انعطاف پذیری روانی جانبازان کمک کننده باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کنترل هیجانی جانبازان شیمیایی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در بین 50 نفر از جانبازان شیمیایی مرد شهر اراک، در سال 96 -1395 انجام شد که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (25 نفر) و کنترل (25 نفر) قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه کنترل هیجانی (ECQ) استفاده شد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در 10 جلسه 45دقیقه ای برای گروه آزمون اجرا شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 23 و توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات کنترل هیجانی گروه آزمون و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معنی دار وجود داشت. با کنترل اثرات پیش آزمون، آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معنی داری باعث افزایش بازداری هیجانی (2.16=F)، کنترل پرخاش (6.02=F) و نشخوار (4.41=F) در گروه آزمون شد (0.05p<)، اما اثر آن بر متغیر کنترل خوش خیم معنی دار نبود (0.05p>).
    نتیجه گیری
    آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود کنترل هیجانی جانبازان شیمیایی تاثیر دارد؛ به این صورت که باعث بهبود بازداری هیجانی، کنترل پرخاشگری و نشخوار می شود، اما در کنترل خوش خیم تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کنترل هیجانی، جانبازان
  • سجاد پارسایی، سعید آلبوغبیش *، حکیم عبدالهی، رضا علی رجبی، علی عنبری صفحات 15-20
    اهداف
    یکی از شاخص های دقیق برای بررسی سرعت و کارآیی تصمیم گیری در موقعیت های مختلف به خصوص موقعیت های ورزشی، زمان واکنش است. بنابراین هدف این تحقیق، بررسی تاثیر تمرینات نوروفیدبک بر زمان واکنش دیداری و شنیداری جانبازان و معلولان ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون در سال 1396، تعداد 16 نفر از جانبازان و معلولان ورزشکار شهر شیراز، در هیات جانبازان و معلولان شهرستان شیراز به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و آزمایشی تقسیم شدند. گروه آزمایشی به مدت 15 جلسه در تمرینات نوروفیدبک با استفاده از دستگاه ویلیستاس و با پروتکل افزایش SMR (ریتم حسی- حرکتی) و کاهش تتا شرکت کرد. قبل و بعد از شروع تمرینات از هر دو گروه آزمون زمان واکنش ساده و انتخابی به صورت دیداری و شنیداری به عمل آمد. برای تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS 21 و آزمون های تحلیل واریانس مرکب، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد.
    یافته ها
    تمرینات نوروفیدبک باعث کاهش زمان واکنش ساده دیداری (0.007=p)، ساده شنیداری (0.001=p)، انتخابی دیداری (0.003=p)، و انتخابی شنیداری (0.0001=p) شد.
    نتیجه گیری
    تمرینات نوروفیدبک بر بهبود کارکرد مغز در زمان واکنش ساده و انتخابی به صورت دیداری و شنیداری در جانبازان و معلولان ورزشکار موثر است.
    کلیدواژگان: امواج مغزی، نوروفیدبک، زمان واکنش، جانبازان، معلولان
  • منیژه فیروزی *، مهرداد رمضانی پیانی صفحات 21-26
    اهداف
    مشکلات جانبازان قطع نخاع، به طور قابل ملاحظه ای سلامت روان شناختی این افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. عدم توانایی حرکت کردن و به تبع آن دشواری بیش از اندازه رفت و آمد به مراکز درمانی و شرکت در جلسات درمانی، ضرورت ایجاد می کند تا مداخلات روان شناختی از راه دور انجام شود. بنابراین هدف پژوهش، بررسی اثربخشی روان شناسی مثبت بر کاهش آشفتگی روان شناختی جانبازان از طریق شبکه های اجتماعی مجازی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش کاربردی حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در بین 38 نفر از جانبازان قطع نخاعی استان خوزستان اجرا شد، که به صورت تصادفی از فهرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان در سال 1396 انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 19 نفر) جای گرفتند. برای جمع آوری داده ها به صورت مجازی از پرسش نامه افسردگی بک- ویرایش دوم (BDI-II) و پرسش نامه اضطراب بک در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. گروه آزمایشی تحت 14 جلسه مداخله روان درمانی مثبت گرا قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس با نرم افزارSPSS 22 استفاده شد.
    یافته ها
    در نمرات پس آزمون افسردگی و اضطراب بین دو گروه آزمایشی و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت و مداخله روان شناسی مثبت به صورت معنی داری باعث کاهش نمرات افسردگی و اضطراب در گروه آزمایشی شد (0.001=p).
    نتیجه گیری
    مداخلات روان شناسی مثبت گرای مبتنی بر شبکه مجازی (تلگرام) بر کاهش اضطراب و افسردگی در جانبازان قطع نخاع موثر است.
    کلیدواژگان: جانباز، قطع نخاعی، شبکه های اجتماعی، سلامت روان شناختی
  • فریده باباخانی *، رامین بلوچی، محمدرضا وحیدیان صفحات 27-31
    اهداف
    آسیب نخاعی یک رویداد حاد و ویران کننده است که تغییرات مهم و دایمی در زندگی جانبازان ایجاد می کند و باعث اختلال عملکردی وسیع می شود. ورزش می تواند میزان این ناتوانی را کاهش داده یا عملکردشان را بهبود بخشد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات متمرکز شانه و دستگاه تسهیل کننده حرکت ویلچر بر درد و عملکرد شانه جانبازان ویلچرسوار مبتلا به آسیب نخاعی پاراپلژیک بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 20 نفر از جانبازان ویلچرسوار با آسیب نخاعی پاراپلژی و مبتلا به درد شانه مراجعه کننده به مرکز ارتز و پروتز کوثر در سال 1394 به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 10نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. داده ها با پرسش نامه های شاخص تعیین درد شانه افراد استفاده کننده از صندلی چرخ دار (WUSPI) و بررسی عملکرد شانه بیماران ارتوپدی (SRQ) جمع آوری شد. تمرینات به مدت 8 هفته و هر هفته 3 روز، در گروه تجربی به همراه استفاده از دستگاه تسهیل کننده حرکت ویلچر در منزل انجام شد و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون های T وابسته و تحلیل کوواریانس صورت گرفت.
    یافته ها
    در گروه تجربی، در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون به طور معنی داری میزان درد کاهش و عملکرد شانه افزایش یافت. بین دو گروه کنترل و تجربی نیز تفاوت معنی دار مشاهده شد (0.05p<).
    نتیجه گیری
    تمرینات متمرکز شانه به همراه استفاده از دستگاه تسهیل کننده حرکت ویلچر در کاهش میزان درد و افزایش عملکرد شانه جانبازان ویلچرسوار با آسیب نخاعی پاراپلژیک موثر است.
    کلیدواژگان: شانه، ویلچر، درد، جانباز
  • یاسر رضاپور میرصالح *، زهرا احمدی اردکانی، مصطفی شیری صفحات 33-39
    اهداف
    استرس ناشی از تجربیات خشن جنگ، نه تنها مشکلاتی برای خود جانباز به وجود می آورد، بلکه خانواده و فرزندان آنها نیز به طور غیرمستقیم تحت تاثیر فشارهای روانی ناشی از جنگ قرار می گیرند. مشکلات تحصیلی فرزندان و به تبع آن عملکرد تحصیلی این دانش آموزان در مدرسه یکی از این مشکلات است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد با تاکید بر مشکلات تحصیلی، بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان فرزند جانباز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با روش نمونه گیری هدفمند، 30 نفر از دانش آموزان پسر فرزند جانباز مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 95-94 در مدارس متوسطه شهرستان اردکان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) جایگزین شدند. ابتدا همه شرکت کنندگان پرسش نامه عملکرد تحصیلی به عنوان نمرات پیش آزمون کامل کردند. سپس گروه آزمایش برنامه مداخله 8جلسه ای را به صورت هفتگی (دو ساعت) دریافت کردند و برای گروه گواه هیچ مداخله ای انجام نشد. پس از پایان مداخله و همچنین دو ماه بعد از آن، آزمودنی ها مجددا به پرسش نامه عملکرد تحصیلی پاسخ دادند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی تحلیل شد.
    یافته ها
    نمرات عملکرد تحصیلی دانش آموزان گروه آزمایش در مرحله پس آزمون نسبت به گروه گواه افزایش معنی داری پیدا کرد و این افزایش در مرحله پیگیری نیز حفظ شده بود (0.001>p).
    نتیجه گیری
    مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد با تاکید بر مشکلات تحصیلی بر بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان فرزند جانباز تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، عملکرد تحصیلی، جانبازان
  • چیان پردار *، سیمین دخت رضاخانی صفحات 41-45
    اهداف
    همسران جانبازان به علت تعامل با جانبازان در معرض پیامدهای منفی روان شناختی آنان قرار می گیرند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش خودکارآمدی و امیدواری همسران جانبازان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 نفر از همسران جانبازان شهرستان روانسر که تا پایان سال 1393، ده سال از عضویت آنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان روانسر گذشته بود، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جای گذاری شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش، مقیاس خودکارآمدی عمومی (GES-10) و مقیاس امیدواری اشنایدر بود. آموزش مهارت های ارتباطی در 8 جلسه 90دقیقه ای به صورت یک بار در هفته به گروه آزمایش ارایه شد، ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 20 و توسط آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با کنترل اثر پیش آزمون، در نمرات پس آزمون متغیرهای خودکارآمدی، امیدواری و مولفه های تفکر عاملی و تفکر راهبردی در گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت. آموزش مهارت های ارتباطی به ترتیب موجب 32% و 63% تغییر در مولفه های خودکارآمدی و امیدواری و همچنین 59% و 49% تغییر در مولفه های تفکر عاملی و تفکر راهبردی شد (0.001p<).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش خودکارآمدی و امیدواری همسران جانبازان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، خودکارآمدی، امیدواری
  • الهه فرجی، امیر حسین براتی، حیدر صادقی، حمیدرضا فاتح، مصطفی علامی *، محمدرضا سروش صفحات 47-52
    اهداف
    غیرقرینگی در حین راه رفتن در افراد قطع عضو اندام تحتانی، موجب غیرقرینگی در فعالیت عضلانی و درنهایت خستگی و بی ثباتی در ناحیه ستون فقرات و کمردرد می شود. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر یک دوره 12هفته ای تمرینات حرکات اصلاحی، بر شدت درد و عدم تقارن عضله مولتی فیدوس کمری جانبازان مرد قطع عضو زیر زانوی یک طرفه مبتلا به کمردرد مزمن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، 20 نفر از جانبازان مرد قطع عضو یک طرفه زیر زانوی مرکز ارتز و پروتز کوثر شهر تهران، در سال 1395 با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. پس از ارزیابی اولیه افراد، تمرینات منتخب به جانبازان آموزش داده شد. برنامه تمرینی طی 12 هفته (5 روز در هر هفته) انجام شد. پس از اتمام دوره تمرینی، الکترومایوگرافی عضلات مولتی فیدوس و ارزیابی شدت درد مجددا انجام شد. عدم تقارن عضلانی در فعالیت حداکثر انقباض ارادی عضلات و استقامت عضلانی (آزمون سورنسن) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون T وابسته صورت گرفت.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میزان شدت درد نسبت به پیش آزمون کاهش معنی داری یافت و افزایش معنی داری در حداکثر انقباض عضله مولتی فیدوس کمری سمت قطع عضو مشاهده شد (0.05p<)، اما عدم تقارن عضلانی مولتی فیدوس در عملکرد حداکثر انقباض عضلانی و استقامت عضلانی تغییر معنی داری نداشت (0.05p>).
    نتیجه گیری
    تمرینات حرکات اصلاحی منتخب بر میزان شدت درد جانبازان مرد قطع عضو زیر زانوی یک طرفه مبتلا به کمردرد مزمن تاثیر مثبت دارد، اما بر عدم تقارن عضلانی مولتی فیدوس در عملکرد حداکثر انقباض عضلانی و استقامت عضلانی تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین، درد کمر، جانبازان، قطع عضو
|
  • Sh. Ramezani *, N. Mohammadi, E. Sadri Damirchi, S. Rahmani Pages 1-7
    Aims: The existence of eight years of imposed war in Iran has caused a significant group of warriors and veterans to suffer from symptoms of post traumatic stress disorder (PTSD). PTSD is associated at least with signs of another psychiatric disorder. The purpose of this study was to investigate the effect of cognitive-behavioral therapy on emotional control and signs of suicide in veterans with PTSD.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test and post-test design with a control group in 2017, 40 veterans with posttraumatic stress disorder hospitalized to Ghods Hospital of Sanandaj city were selected using available sampling. They were randomly assigned into two groups: experimental group (20 veterans) and control group (20 veterans). The data collection tools were Beck Scale for Suicidal Ideation (BSSI) and Emotional Control Questionnaire (ECQ). Patients in the experimental group received cognitive-behavioral therapy for 9 sessions. Data were analyzed by SPSS 16 software using univariate and multivariate covariance analysis.
    Findings: After modifying the pretest scores, there was a significant difference between experimental and control groups and cognitive-behavioral therapy increased emotional control (F=25.40) and its subscales and reduced suicidal ideation (F=38.19) and subscales in experimental group (p=0.001).
    Conclusions
    Cognitive-behavioral therapy is effective in increasing emotional control and reducing suicidal signs in veterans with posttraumatic stress disorder.
    Keywords: Cognitive, Behavioral Therapy, Emotional Disturbance, Suicidal Ideation, Veterans, PTSD
  • M. Hosseini, D. Azimi *, M. Abbasi, Sh. Dargahi Pages 9-13
    Aims: Considering the importance of mental health in veteran's lives, a treatment-based approach to admission and commitment can be helpful in creating the psychological flexibility of veterans. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) training on emotional control of chemical veterans.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study with pretest-posttest design with control group was performed among 50 chemical veterans in Arak city in 2017. They were selected by convenient sampling and then randomly assigned into two groups: experimental group (25 people) and control group (25 people). Emotional Control Questionnaire (ECQ) was used to collect data. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) training was performed in 10 sessions for the experimental group. Data were analyzed by SPSS 23 software using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    There was a significant difference between the mean scores of emotional control in the experimental and control groups in the post-test. By controlling the effects of pre-test, ACT training significantly increased emotional inhibition (F=2.16), control of aggression (F=6.02) and rumination (F=4.41) in the experimental group (p0.05).
    Conclusion
    ACT training is effective on improving emotional control in chemical veterans; in this way that improves emotional inhibition, control of aggression and rumination, but does not affect the benign control.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Emotional control, Veterans
  • S. Parsaee, S. Alboghbish *, H. Abdolahi, R. Alirajabi, A. Anbari Pages 15-20
    Aims: Reaction time is one of the most accurate indicators for evaluating speed and efficiency of decision making in different situations, especially sport situations. This study aimed to investigate the effect of neurofeedback training on the visual and auditory reaction time of veterans and disabled athletes.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test-post-test design in 2017, 16 veterans and disabled people in Shiraz, were selected by convenience sampling. They were randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group participated in 15 sessions of neurofeedback training with Vilistus tool and enhancement sensorimotor rhythm (SMR) protocol and declining Theta. All the participants performed a simple and selective reaction time in visual and auditory, before and after the beginning of the training. Data were analyzed by SPSS 21 using mixed analysis of variance, analysis of variance with repeated measure and LSD post hoc tests.
    Results
    Neurofeedback training reduced reaction time in visual simple (p=0.007), auditory simple (p=0.001), visual selective (p=0.003), and auditory selectivity (p=0.0001).
    Conclusion
    Neurofeedback training is effective on improving brain functions for simple and selective reaction time during visual and auditory in veterans and disabled athletes.
    Keywords: Brain Waves, Neurofeedback, Reaction Time, Veterans, Disabled
  • M. Firoozy *, M. Ramezani Piyani Pages 21-26
    Aims: Spinal cord injured veterans’ problems significantly affect on psychological health of these people. Because of veterans’ disability to move and, consequently, excessive difficulty for going to health centers and attending therapeutic sessions, makes it necessary to carry out remote psychological interventions. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effectiveness of positive psychology on decreasing psychological distress among veterans through virtual social networks.
    Materials and Methods
    The present applied research is a semi-experimental study with pre-test and post-test design with control group that carried out among 38 veterans with spinal cord injury in Khuzestan province. They were randomly selected from the list of Martyr and Sacrifices’ Foundation of Khuzestan province in 2017 and they were randomly assigned into experimental and control groups (19 people in each group). For data collection, Beck Depression Inventory (BDI-II) and Beck Anxiety Inventory were used in pre-test and post-test. The experimental group received 14 sessions of positive psychotherapy and the control group did not receive any interventions. Data were analyzed by SPSS 22 software using Analysis of Covariance (ANCOVA).
    Findings: There was a significant difference in post-test scores of depression and anxiety between experimental and control groups and positive psychological intervention significantly reduced depression and anxiety in the experimental group (p=0.001).
    Conclusion
    Positive psychological interventions based on virtual social networks (telegrams) is effective on anxiety and depression reduction in veterans with spinal cord injury.
    Keywords: Veteran, Spinal Cord Injury, Social Networks, Mental Health
  • F. Babakhani *, R. Balouchi, M.R. Vahidian Pages 27-31
    Aims: Spinal cord injury is an acute and devastating event that causes significant and permanent changes in veterans’ life and leads to functional impairments. Exercise can reduce the incapacity or improve individuals’ functions. The aim of this study was to investigate the effect of shoulder centralized exercises and Pushrim-Activated Power-Assisted Wheelchair (PAPAW) on pain and shoulder function in veterans with paraplegic spinal cord injury.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test and post-test design, 20 wheelchair-user veterans with spinal cord injury and shoulder pain referring to Kosar orthosis and prosthesis center were selected by purposive sampling in 2015. They were randomly assigned into experimental (n=10) and control (n=10) groups. Data were collected by Wheelchair User's Shoulder Pain Index (WUSPI) and Shoulder Rating Questionaire (SRQ). The exercises were performed for 8 weeks and 3 days each week in the experimental group with using Pushrim-Activated Power-Assisted Wheelchair (PAPAW) at home and the control group did not receive any interventions. Data were analyzed by dependent t-test and Analysis of Covariance (ANCOVA).
    Findings: In the experimental group, the pain level significantly decreased and the shoulder function significantly increased in the post-test compared to the pre-test. There was a significant difference between experimental and control groups (p
    Conclusion
    Shoulder centralized exercises and Pushrim-Activated Power-Assisted Wheelchair (PAPAW) is effective on decreasing the pain and increasing shoulder function in veterans with paraplegic spinal cord injury.
    Keywords: Shoulder, Wheelchair, Pain, Veterans
  • Y. Rezapour Mirsaleh *, Z. Ahmadi Ardakani, M. Shiri Pages 33-39
    Aims: The stress caused by the violent experiences of war not only creates problems for the veterans, but also their families and children are indirectly affected by the psychological stresses of the war. Children educational problems and, consequently, the educational performance of these students is one of the problems in school. This research aimed to determine the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) with emphasis on educational problems on Academic performance of veteran's children.
    Instrument &
    Methods
    In this semi-experimental study with pre-test, post-test and follow-up design, 30 male high-school students who were veteran's children, were studied in Ardakan city in the academic year of 2015-16. They were selected by purposive sampling and were randomly assigned in experimental (n=15) and control (n=15) groups. First, all participants completed the academic performance questionnaire as a pre-test scores.The experimental group received 8 sessions of the intervention weekly (2 hours), but there was no intervention for the control group. After intervention and two months later, all participants answered to academic performance questionnaire again. Data were analyzed by SPSS 21 software using repeated measures ANOVA and Benfronny's post hoc test.
    Findings: Academic performance scores at the post-test in the experimental group were significantly higher than the control group and the improvement maintained in follow-up stage (p
    Conclusion
    Acceptance and Commitment Therapy (ACT) with emphasis on educational problems affects on academic performance of veteran's children.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Academic Performance, Veterans
  • Ch. Pardar *, S. Rezakhani Pages 41-45
    Aims: Veteran's spouses are exposed to negative psychological consequences due to interaction with veterans. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of communication skills training on increasing self-efficacy and hopefulness of veteran's wives.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, with pretest-posttest design with control group, 30 veteran's wives in Ravansar city, which had passed 10 years of their membership in martyr and Sacrificers Foundation by the end of 2014, were selected through targeted sampling. Then they were randomly assigned into two experimental and control groups (each group was 15). Research tools were General Self-efficacy Scale (GES-10) and Schneider's Hope Scale. Communication skills training was provided to the experimental group in 8 sessions of 90 minutes, once a week, but the control group did not receive any intervention. Data were analyzed by SPSS 20 using multivariate analysis of variance.
    Findings: By controlling the pre-test effect, there was a significant difference between experimental and control groups in post-test scores of self-efficacy, hopefulness, agency thinking and strategic thinking factors. Communication skills training resulted in 32% and 63% change in self-efficacy and hopefulness, as well as 59% and 49% in agency thinking and strategic thinking factors (p
    Conclusion
    Communication skills training is effective on increasing self-efficacy and hopefulness of veteran's wives.
    Keywords: Communication Skills, Self, Efficacy, Hopefulness
  • E. Faraji, A.H. Barati, H. Sadeghi, H.R. Fateh, M. Allami *, M.R. Soroush Pages 47-52
    Aims: Asymmetry while walking in people with lower limb amputation induces asymmetry in muscular activity, fatigue, instability in the spine cord, and low back pain. The aim of this study was to assess the effect of 12-week corrective training on lumbar multifidus muscle asymmetry and pain intensity in veterans with one-sided below-knee amputation suffering from chronic low back pain.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test post-test design, 20 male veterans with one-sided below-knee amputation at Kowsar orthosis and prosthesis center in Tehran, Iran were selected by voluntary sampling method in 2016. After the initial assessment of the individuals, the selected training was taught to the veterans. The training program was performed during 12 weeks (5 days per week). After completing the training period, the electromyography of multifidus muscles and pain intensity assessment were performed again. Muscle asymmetry was measured in activity of maximum voluntary contraction of the muscles and muscular endurance (Sorenson test). Data were analyzed by dependent t-test.
    Findings: Compared with the pre-test, in the post-test, pain intensity significantly decreased, and significant increase was observed in maximum contraction of the lumbar multifidus muscle of the amputation side (p0.05).
    Conclusion
    The corrective training has a positive effect on the pain intensity in male veterans with one-sided below-knee amputation suffering from chronic low back pain, but it does not affect multifidus muscle asymmetry in maximum contraction of muscle and muscular endurance.
    Keywords: Exercise, Low Back Pain, Veterans, Amputation