فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:10 Issue: 41, 2018

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:10 Issue: 41, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه عباسی، فریده دوکانه ای فرد* ، عبدالله شفیع آبادی صفحات 173-179
    اهداف: با وجود گذشت سال ها از اتمام جنگ، جانبازان هنوز با مشکلات جسمی و روانی زیادی روبه رو هستند که این امر می تواند به طور جدی بر بهزیستی همسران و به تبع آن عملکرد خانواده تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روایت درمانی و درمان هیجان محور بر انسجام خانوادگی همسران جانباز شهرستان خرم آباد بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش نیمه آزمایشی حاضر با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل و پیگیری سه ماهه در جامعه همسران جانبازان شهرستان خرم آباد در سال 1396 اجرا شد که 60 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 20 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش اول، 10 جلسه 120دقیقه ای، تحت روایت درمانی و گروه آزمایش دوم، نیز 10 جلسه 120دقیقه ای، تحت درمان هیجان محور قرار گرفتند و گروه گواه در لیست انتظار قرار داده شد. پرسش نامه انسجام خانواده سامانی به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS 20، از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون و پیگیری میانگین نمرات انسجام خانواده در گروه روایت درمانی و درمان هیجان محور در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت (0. 001p<) و هر دو روش درمانی دارای اثربخشی یکسانی بودند (0. 05p>).
    نتیجه گیری
    روایت درمانی و درمان هیجان محور بر بهبود انسجام خانواده همسران جانبازان موثر است.
    کلیدواژگان: روایت درمانی، درمان هیجان محور، انسجام خانواده، جانباز
  • سیده زهرا فهیمی راد* ، غلامرضا صالحی صفحات 181-186
    اهداف: برنامه ریزی عصبی- کلامی به ارتباط های مشخص بین فرآیندهای عصب شناختی، زبانی و الگوهای رفتاری که یادگیری آن از طریق برنامه ریزی است، اشاره می کند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش راهبردی برنامه ریزی عصبی- کلامی بر بهبود کیفیت زندگی همسران جانبازان 50-25% بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 نفر از کلیه همسران جانبازان 25-50% شهرستان های استان تهران به صورت تصادفی انتخاب شده و به دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مقیاس کوتاه ارزیابی کیفیت زندگی بود. طرح آموزشی در 10 جلسه به گروه آزمایشی ارایه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزاری آماری SPSS 23 انجام شد و پس از محاسبه اختلاف نمرات پیش آزمون و پس آزمون برای هر دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) و Tوابسته استفاده شد.
    یافته ها
    تغییرات مثبت قابل توجهی بین میانگین نمرات خرده مقیاس های سلامت روانی، سلامت جسمی، روابط اجتماعی، ادراک محیط زندگی و کیفیت زندگی همسران جانبازان گروه آزمایش در مرحله بعد از آموزش برنامه ریزی عصبی- کلامی مشاهده شد (0. 05p<) ؛ در حالی که چنین تفاوتی در گروه کنترل مشاهده نشد و تقریبا در همه خرده مقیاس های کیفیت زندگی در این گروه (کنترل) در مرحله قبل و بعد از آموزش نزدیک به یکدیگر بود و تفاوتی نشان نداد (0. 05p>).
    نتیجه گیری
    آموزش راهبردی برنامه ریزی عصبی- کلامی باعث بهبود کیفیت زندگی همسران جانبازان می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، برنامه ریزی عصبی- کلامی، همسران، جانباز
  • مهدی صحراگرد* ، احمد علیپور، حسین زارع، رسول روشن، مجید مودی صفحات 187-193
    اهداف: PTSD مجموعه ای از نشانه های مستمر و مکرر است که پس از تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیب زا مانند حضور در جنگ رخ می دهند. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی توان بخشی شناختی به شیوه پاول همراه با آموزش نوروفیدبک بر بهبود کارکردهای اجرایی، حافظه و توجه جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، روی 24 جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در دو گروه آزمایش و کنترل انجام شد. درمان توان بخشی شناختی پاول همراه با نوروفیدبک طی 12 جلسه و به مدت سه ماه برای گروه آزمایش انجام شد. برای اجرای این پژوهش از آزمون های PSSI، کارت های ویسکانسین، استروپ و حافظه فعال استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک عاملی و نرم افزار 24 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    با کنترل اثرات پیش آزمون، بین گروه آزمایش و کنترل از نظر نمره کلی کارکردهای اجرایی، حافظه و توجه تفاوت معنی داری وجود داشت (0. 001=p).
    نتیجه گیری
    درمان توان بخشی شناختی پاول همراه با نوروفیدبک بر بهبود کارکردهای اجرایی، حافظه و توجه جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه موثر است.
    کلیدواژگان: اختلالات استرس پس از سانحه، توان بخشی، نوروفیدبک، کارکردهای اجرایی، حافظه، توجه
  • نیلوفر میکائیلی، ساناز عینی* ، رامین تقوی صفحات 195-201
    اهداف: سازگاری اجتماعی یکی از سازه های مهم سلامت روان است که شناسایی عوامل تاثیرگذار در آن از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سبک های مقابله ای، منبع کنترل و هوش هیجانی در پیش بینی سازگاری اجتماعی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بود. ابزار و روش ها: در این پژوهش توصیفی- همبستگی، 120 جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه که در سال 1396 در بیمارستان ایثار اردبیل بستری و تحت درمان بودند، با روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. از سیاهه سازگاری بل، پرسش نامه سبک های مقابله ای لازاروس و فولکمن، پرسش نامه منبع کنترل راتر و مقیاس هوش هیجانی شات و همکاران به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21، از طریق آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت.
    یافته ها
    سازگاری اجتماعی جانبازان مبتلا به PTSD با هوش هیجانی، منبع کنترل درونی و سبک مقابله ای مساله مدار رابطه مثبت معنی دار و با منبع کنترل بیرونی و سبک مقابله ای هیجان مدار رابطه منفی معنی داری داشت (0. 01>p). همچنین سبک های مقابله ای، منبع کنترل و هوش هیجانی 78% واریانس نمرات سازگاری اجتماعی جانبازان مبتلا به PTSD را پیش بینی کرد (0. 001p<) و بیشترین قدرت پیش بینی مربوط به هوش هیجانی بود.
    نتیجه گیری
    سبک های مقابله ای مساله مدار، منبع کنترل درونی و هوش هیجانی بالا، سازگاری اجتماعی بالا را در جانبازان مبتلا به PTSD پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: سبک های مقابله ای، هوش هیجانی، منبع کنترل، سازگاری اجتماعی، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • شهریار درگاهی، علی شیخ الاسلامی، داریوش عظیمی* ، اسماعیل شوانی صفحات 203-208
    اهداف: یکی از عوامل آسیب رسان به ساختار خانواده، معلولیت یکی از اعضای آن است که می تواند ناشی از حوادثی همچون جنگ باشد. به علت ضرورت توجه به اعضای خانواده جانبازان به خصوص همسران آنها، هدف این پژوهش پیش بینی فشار مراقبت براساس حس انسجام و سرمایه روان شناختی در همسران جانبازان قطع عضو بود. ابزار و روش ها: این پژوهش توصیفی- همبستگی در سال 1395 بین همسران جانبازان قطع عضو پیرانشهر انجام شد. 120 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس فشار مراقبت پای و کاپور، مقیاس حس انسجام آنتونفسکی و پرسش نامه سرمایه های روان شناختی لوتانز استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین فشار مراقبت با حس انسجام (0. 28-=r؛ 0. 01p<) و سرمایه روان شناختی (0. 41=r؛ 0. 01p<) همبستگی منفی و معنی داری مشاهده شد. متغیر حس انسجام به طور معنی داری حدود 7% واریانس فشار مراقبتی همسران جانبازان را تبیین کرد (0. 005p<). همچنین خودکارآمدی در گام اول و تاب آوری در گام دوم به طور معنی داری به ترتیب 14% و 17% واریانس فشار مراقبتی همسران جانباز را پیش بینی کردند (0. 001p<).
    نتیجه گیری
    حس انسجام و سرمایه روان شناختی موجب کاهش فشار مراقبت در همسران جانبازان قطع عضو می شوند.
    کلیدواژگان: حس انسجام، همسران، قطع عضو، جانبازان
  • مژگان عباسی آبرزگه* ، شهناز خدایی صفحات 209-214
    اهداف: جنگ یک رویداد اجتماعی پیچیده است که نهادها و زندگی اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش مقایسه سبک های دلبستگی، تاب آوری و سرمایه اجتماعی در همسران شاهد، جانباز و عادی بود. ابزار و روش ها: این پژوهش توصیفی- پیمایشی از نوع مقطعی است که در سال 1395 بین کلیه همسران شاهد، جانباز و عادی شهرستان اردبیل انجام شد. 135 نفر (45 نفر در هر گروه) به روش نمونه گیری خوشه ایبه عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه دلبستگی اودنهاون، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون و پرسش نامه سرمایه اجتماعی براساس مدل ناهاپیت و گوشال استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16، آزمون مانوا و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین دلبستگی ایمن (0. 123=F؛ 0. 884=p) و دلبستگی اجتنابی (2. 136=F؛ 0. 122=p) مربوط به سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد، اما تفاوت بین نمرات دلبستگی ترسو (3. 164=F؛ 0. 045=p) معنی دار بود. همچنین بین سه گروه از لحاظ نمرات تاب آوری (3. 770=F؛ 0. 026=p) و سرمایه اجتماعی (4. 715=F؛ 0. 011=p) تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    سبک دلبستگی ترسو در همسران جانباز بیشتر از همسران شاهد و عادی است، اما سایر سبک های دلبستگی در هر سه گروه یکسان است. همچنین میزان تاب آوری و سرمایه اجتماعی بین همسران شاهد، جانباز و عادی متفاوت است؛ به طوری که تاب آوری همسران عادی از همسران جانباز بیشتر است. همسران شاهد و جانباز نیز نسبت به همسران عادی از سرمایه اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، سرمایه اجتماعی، همسران، جانبازان
  • هیوا محمودی* صفحات 215-220
    اهداف: جنگ یکی از عوامل تاثیرگذار در بهداشت عمومی جامعه است که باعث آسیب های جسمی و روانی زیادی در افراد می شود. هدف این پژوهش پیش بینی تاب آوری براساس خود- دلسوزی و همدلی در جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی بود. ابزار و روش ها: این پژوهش توصیفی- همبستگی در سال 1396 بین کلیه جانبازان مبتلا به آسیب های جسمانی و روانی ناشی از جنگ در شهرستان سقز انجام شد. 297 نفر (262 مرد و 35 زن) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسش نامه همدلی داویس و پرسش نامه خود- دلسوزی نف استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 24، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین تاب آوری با همدلی (0. 69=r؛ 0. 01p<) ، خود- دلسوزی (0. 78=r؛ 0. 01p<) ، مهربانی با خود (0. 81=r؛ 0. 01p<) ، خودباروی (0. 73=r؛ 0. 01p<) ، ویژگی مشترکات انسانی (0. 69=r؛ 0. 01p<) ، انزوا (0. 50=r؛ 0. 01p<) ، ذهن آگاهی (0. 61=r؛ 0. 01p<) و بیش آگاهی (0. 87=r؛ 0. p<) همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد. همچنین همبستگی تاب آوری با دغدغه همدلانه (0. 61=r؛ 0. 01p<) و دیدگاه گرایی (0. 51=r؛ 0. 01p<) مثبت و معنی دار و با آشفتگی شخصی (0. 78-=r؛ 0. 01p<) معکوس و معنی دار بود. خود- دلسوزی و همدلی به ترتیب 71% و 60% واریانس تغییرات تاب آوری در جانبازان را پیش بینی کردند و از بین این دو متغیر، تاثیر خود- دلسوزی بیشتر از همدلی بود.
    نتیجه گیری
    جانبازان دارای خود- دلسوزی و همدلی بالا، تاب آوری بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، خود- دلسوزی، همدلی، جانبازان
  • رضا کاظمیان، خدیجه ابوالمعالی الحسینی* صفحات 221-226
    اهداف: استرس ها و ترس های تجربه شده در جانبازان بر به کارگیری مکانیزم های دفاعی در آنان اثر می گذارد. هدف این پژوهش مقایسه مکانیزم های دفاعی رشدیافته، رشدنایافته و روان رنجورانه در افراد عادی و جانباز بود. ابزار و روش ها: در پژوهش علی مقایسه ای- پس رویدادی حاضر، جامعه آماری دربرگیرنده جانبازان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران در سال 1395 و افراد عادی بالای 25 سال ساکن شهر تهران بود. در این پژوهش 40 جانباز از آسایشگاه توانبخشی ثارالله، بیمارستان روان پزشکی صدر و نیایش و 40 فرد عادی از همسران دانشجویان زن مرکز شناختی- رفتاری با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. پرسش نامه سبک های دفاعی به عنوان ابزار پژوهش به کار برده شد و داده ها با نرم افزار SPSS 22 از طریق آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند.
    یافته ها
    با کنترل اثر سن، بین افراد عادی و جانباز در استفاده از انواع مکانیزم های دفاعی تفاوت معنی داری وجود داشت (0. 01p<). تفاوت میانگین نمرات استفاده از بعد رشدیافته و رشدنایافته مکانیزم های دفاعی در دو گروه جانبازان و افراد عادی معنی دار بود (0. 01p<) ، بدین صورت که جانبازان نسبت به افراد عادی از مکانیزم های دفاعی رشدنایافته، بیشتر و از مکانیزم های دفاعی رشدیافته، کمتر استفاده می کردند. میانگین نمرات مکانیزم های دفاعی روان رنجورانه در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (0. 05p>).
    نتیجه گیری
    جانبازان از مکانیزم های دفاعی رشدیافته کمتر و مکانیزم های دفاعی رشدنایافته بیشتری نسبت به افراد عادی استفاده می کنند، اما در به کارگیری مکانیزم های دفاعی روان رنجورانه تفاوتی ندارند.
    کلیدواژگان: مکانیزم های دفاعی، مکانیزم دفاعی رشدیافته، مکانیزم دفاعی رشدنایافته، مکانیزم دفاعی روان رنجورانه، جانباز
|
  • S. Abbasi , F. Dokaneheeifard*, A. Shafiabady Pages 173-179
    Aims
    Despite passing of years since the end of the war, veterans are still experiencing a lot of physical and psychological problems, which can seriously affect well-being of their wives and, consequently, family function. The aim of this study was to compare the effectiveness of narrative therapy and emotionally focused therapy on family cohesion of veterans' wives in Khorramabad.
    Materials and Methods
    The present semi-experimental research was carried out in 2017 with two experimental and one control groups and a three-month follow-up in the community of veterans' wives in Khorramabad, in which 60 subjects were selected by purposive sampling method and randomly divided into two experimental and one control groups (each group included 20 subjects). The first experimental group received 10 narrative therapy sessions (120 minutes for each session) and the second group received 10 emotionally focused therapy (120 minutes for each session) and the control group was placed in waiting list. The Samani family cohesion questionnaire was used as a research tool. The data were analyzed by SPSS 20 software, using repeated measures ANOVA and Bonferroni post hoc test. Findings: In the post-test and follow-up phase, there was a significant difference in family cohesion scores between narrative therapy and emotionally focused therapy groups in comparison with the control group (p<0.01), and both treatments had the same efficacy (p>0.05).
    Conclusion
    Narrative therapy and emotionally focused therapy are effective in improving family cohesion in veterans’ wives.
    Keywords: Narrative Therapy, Emotionally Focused Therapy, Family Cohesion, Veteran
  • SZ. Fahimi Rad*, GH. Salehi Pages 181-186
    Aims
    Neuro-Linguistic programming refers to specific relationships between neurological processes, linguistic and behavioral patterns learned through planning. The main purpose of the present study was to investigate the effect of training neuro-linguistic programming strategies on improving the quality of life of veterans' wives from 25-50%.
    Materials & Methods
    In this semi-experimental study, with pre-test post-test design with control group, 30 Veterans wives from 25-50% in the cities of Tehran province were selected randomly and divided in experimental and control groups (each group of 15 people). The tool used in this study was a short-scale quality of life. The training plan was submitted to the experimental group in 10 sessions. Data analysis was done using statistical software SPSS 23, after the calculation of the difference between the pre-test and post-test scores, the multivariate covariance analysis (Mancova) was used for both groups. Findings: Significant positive changes were observed between the mean scores of the subscales of mental health, physical health, social relationships, perception of the living environment and in general the quality of life of veterans' veterans of the experimental group at the stage of verbal neural planning training (p<0.05); While this difference was not observed in the control group and in almost all subscales of quality of life in this group (control) were close to each other at the pre and post education stage and they did not show any difference (p>0.05).
    Conclusion
    Training neuro-linguistic programming strategies improves the quality of life of veterans' wives from 25-50%.
    Keywords: Quality of Life, Neuro-linguistic programming strategies, Spouses, Veterans
  • M. Sahragard*, A. Alipour , H. Zare , R. Roshan , M. Moodi Pages 187-193
    Aims
    PTSD is a set of continuous and frequent symptoms that occur after experiencing or observing a traumatic event, such as being involved in a war. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of Powell's cognitive rehabilitation with neurofeedback in improving executive functions, memory, and attention to veterans with post-traumatic stress disorder. Material & Methods: This semi-experimental study, with pre-test post-test design, was carried out on 24 veterans with post-traumatic stress disorder in two experimental and control groups. Powell's cognitive rehabilitation treatment with neurofeedback was performed for 12 sessions and three months for the experimental group. For conducting the study, PSSI test, Wisconsin Card Test, Stroop test, and working memory test were used. Data were analyzed using univariate covariance analysis and SPSS 24. Finding: By controlling the pre-test effects, there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of overall score of executive functions, memory and attention (p=0.001).
    Conclusion
    Powell's cognitive rehabilitation treatment with neurofeedback is effective on improving executive functions, memory and attention of veterans with post-traumatic stress disorder.
    Keywords: Stress Disorders, Post-Traumatic, Rehabilitation, Neurofeedback, Executive Functions, Memory, Attention
  • N. Mikaeili , S. Einy*, R. Taghavy Pages 195-201
    Aims
    Social adjustment is one of the important structures of mental health, in which the identification of influential factors is of high importance. The aim of this study was to investigate the role of coping styles, locus of control, and emotional intelligence in predicting social adjustment of veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD). Instrument and Methods: In the descriptive correlational study, 120 veterans with PTSD hospitalized and treated in Isar Psychiatric Hospital in Ardabil selected based on the available sampling method, were studied in 2017. The data were collected, using Bell adjustment inventory, Lazarus and Folkman coping styles questionnaire, Rotter’s locus of control scale, and Schutte et al. emotional intelligence scale. The data were analyzed by SPSS 21 software, using Pearson correlation coefficient test and stepwise regression analysis. Findings: Social adjustment of veterans with PTSD had a positive and significant relationship with emotional intelligence, internal locus of control, and problem-focused coping style and had a negative and significant relationship with external locus of control and emotion-focused coping style (p<0.001). Also, 78% of variance of social adjustment scores in the veterans with PTSD were predicted by coping styles, locus of control, and emotional intelligence (p<0.001) and the most predictive power was for emotional intelligence.
    Conclusion
    Problem-focused coping styles, internal locus of control, and high emotional intelligence predict high social adjustment in veterans with PTSD.
    Keywords: Coping Styles, Emotional Intelligence, Locus of Control, Social Adjustment, Post-Traumatic Stress Disorder, Veteran
  • Sh. Dargahi , D. Azimi*, E. Shooani Pages 203-208
    Aims
    One of the damaging factors of the family structure is the disability of one of its members, which can be due to events such as war. Due to the need to pay attention to the members of the veterans' family, especially their spouses, the aim of this study was to predict the caregiver burden based on sense of coherence and psychological capital in the spouses of amputee veterans. Instruments and Methods: This descriptive-correlational study was conducted in 2016 among spouses of amputee veterans in Piranshahr. Using available sampling method, 120 people were selected as sample. For data collection, Pai and Kapur’s Family Burden Interview Scale, Antonovsky's Sense of Coherence Scale, and Luthans’s Psychological Capital Questionnaire were used. The data were analyzed, using SPSS 18 software, Pearson correlation, and stepwise regression test. Finding: There was a negative and significant correlation between caregiver burden and sense of coherence (r=-0.28; p<0.01) and psychological capital (r=0.41; p<0.01). The sense of coherence was significantly able to predict about 7% of the variance of caregiver burden in veterans’ spouses (p<0.005). Also, self-efficacy in the first step and resilience in the second step significantly predicted 14% and 17% of the variance of the caregiver burden of the spouses of veterans, respectively (p<0.001).
    Conclusion
    The sense of coherence and psychological capital reduce caregiver burden in the spouses of amputee veterans.
    Keywords: ?Sense of Coherence, Spouses, Amputation, Veterans
  • M. Abbasi Abrazgah*, SH. Khodaee Pages 209-214
    Aims
    War is a complex social event that affects institutions and social life. The purpose of this study was to compare the attachment styles, resilience and social capital in the spouses of witness, veterans and normal people. Instruments & Methods: This descriptive cross-sectional study was conducted in 2016 among the spouses of witness, veterans and normal people in Ardabil city. Using cluster sampling, 135 people (45 people in each group) were selected as sample. For data collection, Avdnhavn Attachment Questionnaire, Connor-Davidson Resilience Scale and Social Capital Questionnaire based on the Nahapit and Ghoshal model were used. The data were analyzed by Manova test and LSD test, using SPSS 16 software. Finding: There was no significant difference among three groups in secure attachment (F=0.123; p=0.884) and avoidance attachment (F=0.122; p= 2.136), but there was a significant difference among fearful attachment scores (F=3.164; p=0.045). Also, there was a significant difference among three groups in resilience scores (F=3.770; p=0.026) and social capital scores (F=4.715; p=0.011).
    Conclusion
    The fearful attachment style of veterans' spouses is more common than normal spouses, but other attachment styles are the same in all three groups. Also, the level of resilience and social capital are different in three groups; So that the resilience of spouses of normal people is higher than veterans' spouses. The spouses of witness and veterans comparing to normal spouses have higher social capital.
    Keywords: Resilience, Social Capital, Spouses, Veterans
  • H. Mahmoodi * Pages 215-220
    Aims
    War is one of the influential factors in the public health of the community, which causes a lot of physical and mental harms in people. The aim of this study was to predict the resilience based on self-compassion and empathy in veterans of 8 years of imposed war. Instruments and Methods: This descriptive-correlational study was conducted in 2017 among all veterans with physical and mental injuries caused by the war in Saqqez. Using proportionate stratified random sampling, 297 people (262 men and 35 women) were selected as sample. For data collection, Connor-Davidson Resilience Scale, Davis's Empathy Questionnaire, and Neff's Self-Compassion Questionnaire were used. The data were analyzed by Pearson correlation, multiple regression analysis, using SPSS 22 software. Finding: There was a positive and significant correlation among resilience with empathy (r=0.69; p<0.01), self-compassion (r=0.78; p<0.01), be kind to yourself (r=0.81; p<0.01), self-confidence (r=0.73; p<0.01), humanity's commonality (r=0.69; p<0.01), isolation (r=0.50; p<0.01), mindfulness (r=0.61; p<0.01), and over-identifying (r=0.87; p<0.01). Also, there was a positive and significant correlation between resilience and empathic concern (r=0.61; p<0.01) and perspectivism (r=0.51; p<0.01) and a reverse and significant correlation between resilience and personal disturbance (r=-0.78; p<0.01). Self-compassion and empathy were able to predict 71% and 60% of the variance of resilience changes in veterans, respectively, and among these two variables, self-compassion was more effective than empathy.
    Conclusion
    The veterans with high self-compassion and empathy are more resilient.
    Keywords: Resilience, Self-Compassion, Empathy, Veterans
  • R. Kazemian , Kh. Abolmaali Alhosseini* Pages 221-226
    Aims
    The stresses and fears experienced by veterans affect their use of defense mechanisms. The aim of this study was to compare the mature, immature, and neurotic defense mechanisms in veterans and normal people. Instruments and Methods: In the present causal-comparative retrospective study, the statistical population included veterans supported by the Martyr Foundation and Issargaran affairs in Tehran 1395, and normal people over the age of 25 living in Tehran. In this study, 40 veterans were selected from Sarallah Rehabilitation Hospital, Sadr Psychiatric Hospital, and Niyayesh Psychiatric Hospital and 40 normal people were selected from the husbands of female students of the Center for Behavioral Cognition by convenience sampling method. The Defense Style Questionnaire was used as a research tool and the data were analyzed by SPSS 22 software through multivariate analysis of covariance and Bonferonni post hoc test Findings: By controlling the effect of age, there was a significant difference in the use of various defense mechanisms between veterans and normal people (p<0.01). The difference between the mean scores of using the mature and immature defense mechanisms was significant in the two groups (p<0.01). Veterans used more immature defense mechanisms than normal people and used less mature defense mechanisms. There was no significant difference between the mean scores of neurotic defense mechanisms in the two groups (p>0.05).
    Conclusion
    Veterans use more mature and immature defense mechanisms than normal people, but they do not differ in the use of neurotic defense mechanisms.
    Keywords: Defense Mechanisms, Mature Defense Mechanisms, Immature Defense Mechanisms, Neurotic Defense Mechanisms, Veterans